hits

august 2013

Vegetarisk currygryte med linser og blomkål

Tidligere denne uka var det klart for det som nå har blitt en ny tradisjon for meg og to andre jenter (de er vegetarianere), nemlig å teste ut nye vegetariske middagsretter. Denne gangen var det en indisk blomkålgryte som stod på menyen og den var virkelig så smakfull og mettende! BØR prøves, enten om man er vegetarianer eller ikke! ;)

Ingredienser - cirka 3-4 porsjoner:

1 løk
2 ss tomatpure
2 ts garam masala krydder *
2 ts gurkemeie
2 ts spisskummin
1/2 ts finhakket, fersk chili
1/2 blomkål
10 cherrytomater
4 dl kokosmelk
3 dl vann
2 dl erter
1 dl røde linser (kan erstattes med bønner eller kikerter)
limesaft
 

Varm opp olje i en gryte og tilsett hakket løk, tomatpure, gurkemeie, spisskummin, chili og garam masala. La dette surre i cirka ett minutt.  Ha oppi vann og kokosmelk, rør godt. La ingrediensene blande seg og bli varmt før du tilsetter linser (sjekk koketiden angitt på linsepakka og se om de bør bløtlegges på forhånd). La alt småkoke mens du kutter opp cherrytomater og deler opp blomkål. Ha dette i gryten og la alt koke på lav-middels varme i cirka 25 minutter slik at smakene får satt seg. 

Like før servering tilsetter du erter og smaker til med limesaft og eventuelt mer garam masala krydder. Server med ris og nanbrød. 

Enjoy!

* Garam masala krydder får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker eller du kan blande selv ved å bruke kanel, chilipepper, muskat, svart pepper, kardemomme, nellik, spisskummin og koriander. 

Får flere gode tips og oppskrifter til smakfull vegetarmat, sjekk ut for eksempel  vegetarmat.org eller vegetarbloggen

- Silje Bjørnstad - 

 

14 km i Oslomarka og banan-milkshake

I ettermiddag/kveld har jeg og ei venninne traska 7,1 km x 2 i Oslomarka, nærmere bestemt Årvoll - Lilloseter og tilbake igjen. :)

Veldig deilig å bare kjenne beina nesten gå av seg selv og ikke minst så er det alltid gøy å "utforske" nye steder. Tenk at man har bodd over seks år i denne byen og knapt benyttet seg av den fine naturen som bare er en kort buss/trikketur unna bykjernen. 

Samtidig kan jeg anbefale denne som kveldsdigg:

Hjemmelaget banan-milkshake laget av nettopp 1 stor og moden banan og cirka 2,5 dl lettmelk, pluss litt søtningsmiddel. Bruk en blender til å blande sammen og sett glasset i fryseren i cirka 30 minutter - da blir den ekstra kald og god. :)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Instagram-hashtag-Silje

Fra blogg til Instagram og tilbake igjen:

1) Vakre sommerkvelden i Solør

2) På styrkeløftsstevne - råtassen Camilla tar pers i knebøy

3) Lexies reaksjon da jeg sa jeg måtte reise tilbake til Oslo

4) Topptur på Knutshøe

5) "Forgive me Fahter, for I have sinned"

6) "Pose-pose-pose"

7) Kalvemørbrad-middag

8) Vårruller


9) Ut på tur i Oslo

10) På trening sammen med Fredrik :D

11) Jeg leker meg i parken

12) NYDELIG indisk vegetargryte fra i går - oppskrift kommer! :)

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER. 

Jobb både her og der

Etter noen fridager midt i uka så er det tilbake til jobbtilværelsen på fredag/lørdag da jeg faktisk skal være møtekoordinator/organisator for et TV-produksjonsselskap. Det blir jobb fra 9 om morgenen til 21 om kvelden og opp igjen klokka 02.00-03.00 natt til lørdag for å jobbe enda noen timer. Deretter så skal jeg rett på helgevakt for Side2 som begynner klokka 9 lørdagsmorgenen, så jeg har en følelse av at det kommer til å gå en del kaffe de dagene der. 

Jeg jobber på Side2 søndag og hele neste uke også, mens jeg i tillegg blant annet skal til Høgskolen for å være sensor/veileder til et arbeidskrav for 3.års bachelorstudenter. Temaet er pressemeldinger så da håper jeg at jeg kan bidra med mine erfaringer og tips når det gjelder blant annet språk, font, oppsett, og bruk av logo og layout (kanskje ikke noe som man automatisk tenker over, men faktisk så er visuelle virkemideler ganske så viktig i pressemeldinger og nyhetsbrev for at journalisten/mottakeren skal fatte interesse). Jeg har også sagt ja til et intervju angående studenter og kosthold, mer om det da den saken er publisert, pluss at jeg har en særdeles viktig avtale på fredag som også kan utdypes ved en annen anledning ;)

Og midt oppi alt det andre så roer jeg ned med å skrive på andre ting, blant annet kostholdsartikler for Treningsforum. Ny artikkel er ute nå:

Her er kosematen du kan unne deg
Så hvis noen lurer på hva jeg gjør i tillegg til å spise, trene og blogge (for det hørtes kjedelig ut) så fikk dere svaret der ;)

Samtidig vil jeg minne om Facebook-siden min hvor det støtt og stadig dukker opp forskjellige tilbud, kostholdtips, oppskrifter og så videre:
Trykk her for å like.

I kveld skal jeg og to venninner lage ny vegetarmiddag, ha en herlig onsdag!

- Silje Bjørnstad - 

I Oslo-skogene

I ettermiddag har jeg og ei venninne utforsket Oslo-skogene i Årvoll-området. Det er jo virkelig ikke langt fra bysentrum til frisk luft, grønne trær og herlige skogsstier! :D

Og da får denne frøkna her ENERGI: 

Viktig å leke litt! :)

Apropos leking...Nå er det extratrekning, ett av tirsdagens høydepunkt! (Og der scorte jeg sånn cirka 128 voksenpoeng eller? ;p )

Jeg blir i alle fall underholdt!

Ha en fin kveld videre :)

- Silje Bjørnstad - 

Mandagsenergi og mandagsmiddag

Sjekk "lekeapparatet" (aka "treningsapparatet" i mine øyne ;) ) jeg passerte mens jeg var ute på en formiddagstur tidligere i dag:

Så da ble det litt dingling og leking med blant annet "snurre-rundt-stengene", klatre i miniklatreveggen og løfte seg opp med ulike grep i pullups og chins:

"Moro for unga..." ;D

Også må jeg friste med mandagsmiddagen:

Sennepsbakt laks stekt i ovnen sammen med smørstekt sopp, kokt brokkoli og ovnsbakte grønnsaker i olje (rødløk, persillerot, gulrot, søtpotet, hvitløksbåter og havsalt).

Håper alle har en herlig start på en ny uke! :D

- Silje Bjørnstad - 

Bildedryss: Tur til Knutshøe - Jotunheimen/Vågå

Som jeg nevnte så ble det en liten topptur i helga: KNUTSHØE

Turen er beskrevet som en krevende rute med bratte og utsatte partier, men til tross for litt klatring her og der følte jeg meg aldri utrygg eller utsatt ;) I tillegg hadde vi et helt fantastisk vær i nydelig landskap:

Obligatorisk matpause og poseringspause på toppen. 
Så begynte moroa:

- Silje Bjørnstad - 

Blir aldri lei dette

Den siste uka har det blitt mye asiatisk middag - noe som ikke er meg i mot!

Det er jo så mye godt! :)

Take Away Asian Style:

(Ulike vårruller og tre forskjellige middagsretter med ris til to personer... Ingen gikk sultne fra denne middagen for å si det sånn!;) )

 

Tidligere denne uka var jeg og Fredrik i Sverige, og jammen ble det ikke asiatisk middagspause her også:

Stekte nudler med biffstrimler og grønnsaker

Kyllingrett pluss vårruller

 

Da jeg var hjemme for noen dager siden fikk jeg servert vietnamesiske vårruller:

Og i dag ble det søndagsmiddag med Kyllng i Green Curry:

Haha, det så kanskje ikke like fristende ut som de andre rettene (også så det stusselig ut med kun brokkoli som grønnsak), men det var ikke noe å utsette på smaken!

Uansett så tok jeg igjen med dagens dessert:

Litt mer farger og enda mer av de gode vitaminene i fruktsalat!

Yum yum yum.

Det var bare litt asiatisk middagsinspirasjon til de som kunne trenge noen middagstips den kommende uka ;)

- Silje Bjørnstad - 

Ny artikkel ute på Treningsforum: Slik lager du sunn fast food

Les gjerne denne artikkelen jeg har skrevet for Treningsforum. Her er et lite utdrag fra saken:

Mye salt, mindre av proteiner og vitaminer

Fast food kalles ofte hurtigmat på norsk og mange forbinder dette med noe som er dårlig mat med mye usunt fett og lite av de gode næringsstoffene. Forskjellige matvareprodusenter frister stadig med raske, billige og enkle løsninger i form av ferdigretter og pulvermat. Det er ikke lenger bare ferdigpizza eller posesupper vi finner i butikkhyllene. Selv om det også har blitt et større utvalg av ferdigretter som reklameres for å være av den sunne varianten, så er det ikke til å unngå at mye av maten likevel inneholder mye salt og forskjellige tilsetningsstoffer. Dette brukes blant annet for å øke holdbarheten og bevare konsistensen til produktet. Dessverre bidrar dette også til at mesteparten av denne maten scorer heller dårlig på næringsinnhold.

Når man kommer hjem etter en lang dag er det lett å ty til fast food og det er selvfølgelig ikke noe i veien for å ta en Grandiosa eller Fjordlandsmiddag en gang i blant. Men det er faktisk ikke så tidkrevende eller vanskelig å lage sine egne, raske og ikke minst mer næringsrike middagsretter.


Hele artikkelen med tips til raske, sunne og enkle middagsretter finner du ved å klikke her. 

Ha en herlig søndag! :)

- Silje Bjørnstad - 

Hjemmelagde vårruller

Jeg var så heldig å få servert hjemmelagde vårruller "vietnamesisk style" i går kveld, og dette skal selvfølgelig dokumenteres ;)

Fyllet bestod av raspet gulrot, vårløk, sjalottløk, hvitløk, kokte "glassnudler", stekt karbonadedeig, salt og pepper.

Dette ble mikset sammen i en bolle før det ble fordelt utover i disse: 

"Spring Roll Wrappers".

Disse skal dyppes cirka 10 sekunder i vann slik at de mykes opp før man legger over fyll og bretter sammen. (Enklere sagt enn gjort - jeg forstod at tålmodighet er viktig her ;) Et tips er også å ha et fuktig kjøkkenhandkle under mens du bretter.)

Voilà!

Deretter kan du velge om du vil steke de i stekeovnen eller fritere de i en frityrgryte eller en kjele. Vi brukte rapsolje og kjele:

Pass på at oljen ikke er for varm! Middels varme fungerer best. Vårrullene legges oppi, vend de etter noen minutter slik at de stekes på begge sider. Da de har blitt gyldne legger du de på et tørkepapir for at oljefettet renner av mens de avkjøles.

Dette var helt fantastisk godt!!!! :D 

Er du glad i vårruller bør du absolutt prøve å deg på hjemmelagde neste gang, da kan man jo variere fyllet selv også. 

Server med ris og soyasaus eller lignende.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Godt og blandet

Slike sensommerkvelder er virkelig ikke feil:

Ingen av bildene er redigerte, det er faktisk så nydelig i virkeligheten som det ser ut som :)

Jeg fikk servert hjemmelagde, vietnamesiske vårruller hos en kompis i går kveld og det var så utrolig digg! Oppskrift og fremgangsmåte kommer senere i dag.

Ellers så ble jeg vekt av denne krabaten i dag tidlig:

Opp i senga for å leke, strekke seg og kose samtidig resulterer i at det er umulig å få et bra bilde av det dyret her på morgenen. Men skjønn er a!

Ha en fin torsdag :)

- Silje Bjørnstad - 

 

Føler meg heldig.... ....og mett!

Solør viser seg fra sin beste side:

I går kveld var jeg og 7 andre i familien på Skaslien Gjestgiveri der vi virkelig NØT noen fantastiske herlige smaksopplevelser. Jeg hadde kalvemørbrad med sesongens grønnsaker, urtepoteter og rødvinssjy:

Det var SÅ godt. Kjøttet bare smeltet i munnen samtidig som ordentlige kvalitetsråvarer bare arrangerte smaksfest i munnen min. YUM! ;D

I dag har jeg vært en snartur innom det lokale treningssenteret også, Condiz........før det ble fiskelunsj/middag med foliebakt laks med urteblanding, grønnsaker og et helt nydelig nøttebrød (kjøpte med oss hjem fra Skaslien i går): 

Namnamnam!

Nå tenker jeg å gjøre som denne her:

Nemlig å legge meg rett ned og bare slappe av. :D

Ha en herlig onsdag! 

- Silje Bjørnstad - 

Film: Hund med ambivalent forhold til det å gå tur i skogen

I anledning en bursdagsmiddag for en i familien har jeg tatt turen til hjemtraktene og blir her noen dager. Og det er alltid stor stas å få hilse på denne søtingen igjen.

video:lexie

Dette ble filmet da Lexie fant ut at vi skulle ut å gå tur. Men ti sekunder senere så skjønner hun at vi skal GÅ langs hovedveien og ikke kjøre bil oppi skogen slik som hun og mamma ofte pleier. Så da reagerte hun sånn:

video:lexie2

(Og ja, alltid like gøy å høre seg selv på film....)

Haha! Hun er så herlig. Av en eller annen grunn så misliker dette firbeinte vesenet sterkt å gå i hovedveien der alle bilene kjører. Så når vi skal ut på tur har hun derfor blitt vant med å bli kjørt til det aktuelle tur-utgangspunktet.. Snakk om bortskjemt sjarmør... ;)

Men vi kom oss avgårde og ut i veien og opp i skogen likevel:

DEILIG! :D

 Nå er det straks klart for å reise til Skaslien Gjestgiveri for å nyte en bedre middag med familien! :D

- Silje Bjørnstad - 

 

Oppskrift: "sunn fast food"

Stekt ris er en genial måte å lage noe som er kjapt og godt, samtidig som det er et sunt alternativ til "hurtigmat". 

I tillegg så slipper du å hive eventuelle rester med kald ris! :)

Til 2 porsjoner:
1 båt finhakket hvitløk (Bruk gjerne hvitløkspresse)
2 ss olje til steking
4 dl kokt ris
Ca 300-400 gram amerikansk grønnsaksblanding eller andre grønnsaker (Jeg brukte paprika/gulrøtter/erter/squash)
1 stort egg eller 2 små
100 gram strimlet skinke
2 ss fiskesaus (Kan byttes ut med soyasaus eller sløyfes) 

Varm wokpannen/stekepannen og tilsett oljen. Ha oppi hvitløk og rør rundt. Ha i grønnsakene og la dette bli varmt før du har oppi risen. La alt surre i pannen et par minutter. 

Visp egg i en bolle og tilsett disse i risblandingen. Rør forsiktig rund samtidig som eggene stivner. Smak til med fiskesaus/soyasaus hvis du ønsker og eventuelt litt pepper.

 

Strimlet kylling- eller svinekjøtt, pølsebiter eller reker er også et alternativ som smaker godt i denne retten. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

"Harrytassene" i "Harryland"

Jeg og Fredrik tok turen over til det store utland i dag: Nordby Shoppingcenter i Sverige. 

Som vanlig er vi flinke til å underholde oss selv:

Siden jeg ikke har noen biceps-kul å briefe med så poserer jeg i kjent stil med uskyldig blikk kombinert med et søtt smil med capsen til Fredrik(!) på hodet, bare for anledningen. Skal man til Harryland må man jo tilpasse seg stilmessig:

(Til de som ikke kjenner meg: POSITIV ENERGI, HUMOR og SELVIRONI er tre viktige ingredienser i min hverdag ;) )

Uansett, her er "dagens svenskekupp":

X antall kilo oppmalt ku (også kalt karbonadedeig), bringebær, roastbiff, Fun Light saft, masse fancy drikke både med og uten sukker og koffein, kaffe, krydder og de obligatoriske X-large-pakkene med toalettruller, tøymøkner i KING SIZE og selvfølgelig:

Proteinbarer/godis for Silje. :D

Fant også tre nye utgaver av Red Bull: "Blue", "Silver" og "Red" Edition. Alltid gøy å smake på nye ting. :)

Håper alle har en herlig start på en nye uke, jeg kan i alle fall ikke klage når uka starter med strålende solskinn, og en fryser og et kjøleskap fullstappet med masse digg. 

Ha en flott kveld videre :)

- Silje Bjørnstad - 

Restitusjonsmat

Lagde meg en smakfull og mettende omelett etter trening i går sammen med stekte grønnsaker. Det er jo så lettvint og raskt å lage samtidig som man kan bruke opp eventuelle rester som ligger i kjøleskapet. :D

Til en person
3 egg
100 gram strimlet skinke
50 gram revet ost
Gressløk

Bland sammen egg, gressløk og litt vann (1 ss vann per egg). Hell over eggeblandingen i en middels varm stekepanne sammen med litt olje/smør. Tålmodighet er et viktig stikkord her. Når omeletten er i ferd med å stivne tilsetter du ost og skinkestrimler på den ene siden av omletten og bretter over. Skru ned varmen og la omeletten stivne helt mens osten smelter. 


 Server sammen med en salat eller valgfrie grønnsaker som er stekt sammen med litt smør og havsalt. Perfekt kombo! :)

Dagens "dessert":

 

Masse deilig oppskåret mango! :D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Moods of Norway - 10årsjubileum

En lang tolvtimers-arbeidsdag i går kan oppsummeres med høy partyfaktor, høy kjendisfaktor, og høy TRAKTOR-faktor. Jeg og to andre kollegaer dekket Moods of Norway sin 10 årsfeiring.

Først var det dekning av rosa løper med VIP-gjestene før det var show med motevisning, sangopptredener fra blant annet Madcon og Tone Damli, kjendismodeller og en motekavalkade med Moods-antrekk fra den ti siste årene. 

LES SAKENE HER:
Slik ble Moods of Norway hyllet 

- Han kaller med "Boobs of Norway"

- Fatter ikke at folk går med det
Her er et lite filmklipp fra slutten av det én times lange moteshowet da designertrioen selv tok ansvaret for musikkunderholdningen:

video:img0297


Selve festen i Oslo Spektrum skulle vare til klokken ett, men vi som var på jobb reiste selvfølgelig tilbake til kontoret etter hovedshowet for å skrive sak og fikse bilder. 

Litt over klokken fire i natt var jeg hjemme igjen, og da er det lov til å være litt trøtt i trynet:
Men veldig fornøyd og takknemlig for at man får lov til å være med på sånne type arrangement! :)

Nå skal jeg nyte lørdagen med en herlig kombinasjon av papirarbeid, trening og sofa. 

GOD HELG :D

- Silje Bjørnstad - 

Oppdatering fra Instagram:


1) Jobbings: Mary-Kate og Ashley Olsen på Norgesbesøk i forbindelse med lansering av sin Bik Bok-kolleksjon. 

2) Dips-trening og ny pers :D

3) Herlig, hjemmelaget biffmiddag (perfekt stekt biff! :)) med maiskolber og ovnsbakte grønnsaker. #Eatclean #Eatfresh

4) Jobb-Silje er klar med kamera, blokk og Red Bull i forbindelse med Oslo Fashion Weekend

5) Energikick på kveldingen resulterer ofte i hjemmetrening

6) Klar for en joggetur med favorittskoparet

7) Utrolig deilig "kringlekake" med kanelsmak. Se oppskrift her. 

8) Jobb-Silje er klar for mer jobbing i forbindelse med Oslo Fashion Week

9) Må innrømme at jeg ble litt stressa da jeg kom til trikkeholdeplassen, var på vei til jobb og ser det er TJUE minutter til det kommer en trikk. MEN noen dager lever Ruter og trikkesystemet i Oslo sitt eget liv, så trikken kom og jeg rakk jobb med god margin likevel.

10) Knebøytrening med Fredrik <3

11) Var klar for å løpe ute i sola - kom hjem igjen klissvåt etter at himmelen bare åpnet seg

12) På oppdagelsesferd i Botanisk Hage her i Oslo - fant min dobbeltgjenger i statueversjon.

Det var noen av de siste Instagram-bildene fra denne fronten! :) Mye godt og blandet kan man vel si.

Ha en nydelig fredag og GOD HELG :)

- Silje Bjørnstad -  

Moteuka dag 4: Visning - Nina Jarebrink

"Jobb-Silje": 


I ettermiddag var det klart for visning av Nina Jarebrink sin kommende kolleksjon og hun har så mye fint!!! :D

Se flere bilder og les sak her: 

Senere på kvelden var vi på visningen til "UP" design - sak kommer i løpet av morgendagen. Ellers så er det Moods of Norway for alle penga i morgen kveld. DET kommer til å bli relativt høy kjendisfaktor, partyfaktor, catwalkfaktor og....
....traktorfaktor? ;D
- Silje Bjørnstad - 

Oslo Fashion Week: MATCH og Fam Irvoll

 I forbindelse med OFW-jobbing i går så var det blant annet motevisning av MATCH og designer Fam Irvoll. 

Les saken fra showet til MATCH og intervju med designeren her: - Menn liker rødt hår

 

MATCH hadde flydd inn 90 prosent av modellene, flere av dem med kjente internasjonale navn. Vi fikk intervjue en av dem, nemlig den tjekkiske toppmodellen Denisa Dvorakova. Les saken her: - Man skal jo se bra ut i bikini

Rett etter at denne visningen var over så bar det ned til Aker Brygge og Alfreds Hage der den fargerike og lekne designeren Fam Irvoll viste frem sin vår/sommerkolleksjon for 2014. 

Sexy Triana lekte seg på catwalkenIngen tvil om at dagene bare flyr avgåde for tiden og i dag blir det blant annet Nina Jarebrink-visning. I morgen er selve "finalen" på hele Oslo Fashion Week, nemlig 10års-jubileet og showet til Moods of Norway som holdes i Oslo Spektrum. 

DET kommer til å ta av. :)

Ha en flott torsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

 

Vegetarburger

I helgen var jeg hos ei venninne der vi lagde vegetarburgere og de var så gode! :D

Disse får man kjøpt ferdiglaget og er dermed klare til å puttes rett i stekeovnen, men man kan jo selvfølgelig lage sine egne også.

Hovedingrediensen er kikerter og neste gang tenkte jeg å prøve meg på en hjemmelaget versjon, så her er en veldig enkel oppskrift til kikertburgere som du kan variere selv ved å tilsette ulike krydder/urter/løk:

Vegetarburger av kikerter:
1 boks kikerter
1 egg
1 hvitløksfedd
Krydderblanding (for eksempel spisskummin, chilipulver, paprikapulver, salt, pepper) 
7-8 usaltede cashewnøtter
Eventuelt brødrasp/brødsmuler 

Bland alt sammen med en kjøkkenmaskin/stavmikser. Da du har fått en glatt og deigete konsistens former du burgere. Ha gjerne litt olje eller vann på hendene (oppskriften gir cirka 3 små eller 2 store burgere). Pisk et ekstra egg og pensle på burgerne før du deretter vender de i brødsmuler for "crispy" konsistens.

Legg burgerne på et stekebrett ikledd bakepapir og stek på 200 grader i 20-25 minutter. 

Server med hamburgerbrød, valgfrie grønnsaker, en god dressing og eventuelt litt ketchup.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

MOBILBLOGG: Off to work: Oslo Fashion Week - Mardou & Dean

Tenkte det kanskje var greit å dokumentere hvordan "jobb-Silje" egentlig er for en gangs skyld også, og ikke bare "løpe-opp-Grefsenkollen-Silje", "lage-mat-Silje", "håret-i-heste-hale-Silje", "treningsklær-Silje", "på-ferie-Silje" og "hjemmekontor-Silje" ser ut. ;)

Så nå er jeg klar for kveldens jobbings og motevisning med Mardou & Dean! :D

Her er forresten saken fra gårsdagens visning til Kristine Vikse:

Blir dette det nye store?


God kveld videre! :)
- Silje Bjørnstad - 

Jobb: Oslo Fashion Week

I går var det åpning av Oslo Fashion Week 2013 og i den forbindelse var jeg og to andre kollegaer på plass i Posthallen, Oslo. Her var det både utstilling, rød løper og mingling med designerfolk, publikum og norske kjendiser. 

LES SIDE2s DEKNING AV ÅPNINGEN HER

- Fint å få vist seg fram litt

Foto&copyright: Silje Bjørnstad

Senere på kvelden var det klart for motevisning av designer Kristine Vikse. Denne visningen foregikk på en båt (!) så da ble det en totimers båttur med god stemning, catwalkshow og intervju med designeren selv (sak kommer på Side2 i løpet av dagen).

(Disse bildene ble tatt med iPhone, så derfor er det litt dårligere kvalitet. ;))

I kveld er det visning for Mardou & Dean! 

Ha en herlig tirsdag :)

- Silje Bjørnstad - 

Sjokoladepålegg

 

Whoho, mandag - noe som betyr starten på en ny (og forhåpentligvis spennende og herlig) uke. DET er en ganske deilig tanke det. :D

Jeg har nettopp kommet hjem fra en kort treningsøkt og har hivd i meg et lite "restitusjonsmåltid" bestående av speltlomper med  H E R L I G sjokoladepålegg:

Sjokoladepålegg lager jeg enkelt og greit med å blande sjokoladeprotein sammen med en skvett melk og blander godt sammen. 

Når det gjelder proteinpulver med sjokoladesmak bruker jeg MyoProtein Mocca - både som proteinshake, i bakst og til sunne, proteinrike godbiter. 

Jeg forstår at mange kan rynke på nesa når de ser at jeg bruker proteinpulver samtidig som jeg er ernæringsfysiolog, men som jeg skriver i dette innlegget:

"Ikke drikk proteinshakes bare fordi  "alle andre gjør det" og uten å tenke noe mer over hvorfor man selv gjør dette. Og bare for å være tydelig så sier jeg ikke at det er noe galt med å bruke proteinpulver nå, for slike type produkter kan være gull verdt fordi som vet hvorfor de bruker dette og ikke bare fordi eventuelt måtte "se kult ut": for eksempel så er proteinpulver noe som kan være med på å øke inntaket av protein eller for å gå opp i vekt for de som sliter med å få i seg nok protein og energi gjennom maten, eller så kan en proteinshake kan være en grei erstatning til et måltid om man ønsker å gå ned i vekt da protein virker mettende. Det kan også være en grei erstatning hvis man er på farten og ikke har tid til å lage seg et ordentlig måltid osv. Poenget mitt er altså: Vit hvorfor du spiser som du gjør og la ditt kosthold være slik at det fungerer optimalt for deg og din kropp. Igjen vil jeg få frem følgende: Hver person må finne ut hva som fungerer for seg og sin livsstil. Spis sunt, spis godt, spis med god samvittighet."

Og bare for å ha det klart, proteinpulver vil for min del aldri erstatte naturlige råvarer med høykvalitetsprotein slik som egg, melk, kjøtt, fisk og fjærkre, men det er et godt alternativ og supplement til meg i en hektisk hverdag som ofte innebærer en god del fysisk aktivitet og dermed "lettvinne-og-på-farten"-løsninger. 

Jeg anbefaler å lese mer om dette i følgende blogginnlegg: Den nye "kostholdstrenden"? Protein - protein - protein

Men nå må jeg løpe videre. Først skal jeg på besøk til ei venninne som nettopp har fått bebis, og etterpå er det jobbings i forbindelse med Oslo Fashion Weekend.

Med andre ord, uka starter veldig bra! ;)

Ha en flott mandag! 

- Silje Bjørnstad - 

Film: Dagens trening med pers i dips

Wheeee, "rolig og lett søndagstrening" førte til uplanlagt forsøk i dips, noe som igjen resulterte i ny pers for meg med 15. Jeg har egentlig aldri hatt noe spesifikk mål eller trent mot å ta pers i dips, det ble bare morsomt etter at man faktisk klarte 1 og med det utgangspunktet er det liksom ikke så vanskelig å slå sin egen pers... ;) Men etter at jeg kom over tosifret har jeg begynt å logge, så i slutten av juli klarte jeg 13, og i dag klarte jeg 15. 
video:dips15

Og da blir man så glad:


Treningsglede

Jeg tok dips etter jeg hadde trent benkpress med stopp også, så armene har fått kjørt seg i dag. I tillegg ble det en lett knebøyøkt, noen sett med hip thurst og skulderpress med manualer. 

Resten av søndagen skal blant annet brukes til noen timer på Macen da det er en del skrivearbeid som skal gjøres og mailer som skal sendes :)

Ønsker alle en herlig søndag! :)

- Silje Bjørnstad - 

 

Vitaminbombe

God lørdag!! :DMin lørdag har startet med litt hjemmekontor som blant annet inkluderer papirarbeid, fakturautskrifter/regnskap og skriving av freelance-artikkel. Ellers så har jeg vært en liten tur på butikken og dette ble dagens lørdagshandel:

 Cottage cheese, egg, skyr, ytrefilet av storfe, speltlomper, bringebær, brokkoli, blomkål, squash, persillerot, paprika, pærer, Fun Light saft og tyggis.

Er det forresten noen som har smakt disse?

Jeg har fått helt dilla på både den nye saften fra Fun Light og den rosa "Extra Bubble Mint"-tyggegummien. :D 

Men siden det er helg og mange sikkert planlegger en skikkelig kosekveld med mindre sunne matvarer så vil jeg i den forbindelse komme med et enkelt mattips til "hjemmelaget og smakfull vitaminbombe".

Jeg vet at mange kaster unødvendig mye mat, blant annet en del grønnsaker og diverse restemat. Når det gjelder grønnsaker og grønnsaksrester så er det så mye sunt og deilig du kan lage! For eksempel ulike grønnsakspuréer, mos av forskjellige grønnsaker, eller ovnsbakte grønnsaker: 

Dette krever vel ingen komplisert forklaring, her deler du opp ulike grønnsaker, legger de i en form og lar de godgjøre seg i stekeovnen.

 Her har jeg brukt 1/2 rødløk, 1/2 brokkoli, 1/2 blomkål, 1/2 rød paprika, 1 persillerot, 3 gulrøtter som levde på sine siste dager. Kutt opp grønnsakene og fordel de utover en ildfast form. Bland sammen 2-3 ss nøytral olje (for eksempel rapsolje) sammen med 1-2 hvitløksfedd som du knuser med en hvitløkspresse og hell oljeblandingen over grønnsakene. Bruk en skje eller lignende til å vende/blande grønnsakene inn i oljen. Dryss over litt havsalt og pepper hvis du ønsker. (Det går forresten helt fint å bruke grønnsaker som allerede er blitt kokt!)

Stek i cirka 25-30 minutter på 180 grader.

Ovnsbakte grønnsaker kan for eksempel brukes til ulike middagsretter eller hva med å prøve de i en salat når grønnsakene er blitt avkjølt og kalde? Eller så kan du rett og slett bare spise de alene som snacks ;)

Sunt og næringsrikt tilbehør med masse deilig smak av ferske råvarer som gir deg en hel haug av  ulike vitaminer og mineraler, samt kostfiber.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad 

Formiddagstur og dagens lunsj/middag

Før jobb i dag rakk jeg en tur ut i Oslo-skogen og opp til Grefsenkollen (det som har blitt den nye favoritt-ruta nå;) )

VARMT OG DEILIG:)

Utsiktspunktet man kommer til cirka halveis på turen opp.

Og fremme:

Utsikten fra Grefsenkollen:

Etter en times tur ute i sola ble dette dagens lunsj/middag før jeg stakk på jobb:

Hjemmelaget karbonade (av sånn cirka 200-300 gram karbonadedeig...) med kikertsnacks, agurk og paprika! :) Jeg ble SÅ mett.

Nå er jeg på jobb og har kveldsvakt på Side2.no. Neste uke er det Oslo Fashion Week og skal jobbe litt der også - og jeg gleeeeder meg! :D

Ha en fin fredag og god helg!

- Silje Bjørnstad -

"Bærfluff"

Dette er så godt!! 

Bærfluff lager du enkelt med å blande sammen proteinpulver med halvfrosne bær, smoothieblanding eller lignende. 

Her er min favoritt:

1 scoop jordbærprotein
Cirka 200 gram frosne jordbær
Eventuelt litt vann eller melk for å få litt mer "softis-konsistens" ;) 

Bruk en miksmaster eller lignende til å blande sammen bærene og proteinpulveret. Synes du blandingen virker "tørr" tilsetter du litt vann/melk. Eventuelt kan du også bruke litt proteinpulver og blande til en shake og bruke litt av dette.

Fortsett med å bruke miksmaster til du ser blandingen tykner og blir mer "fluffy". 

Så enkelt og så godt!!! 

Vil du ha "fluffen" enda søtere tilsetter du litt søtningsmiddel.

Dette smaker som softis med jordbærsmak!

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

Mary-Kate & Ashley Olsen - Bik Bok

Foto & copyright: Silje Bjørnstad

I forbindelse med lanseringen av sin Bik Bok-kleskolleksjon så hadde Mary-Kate og Ashley Olsen tatt turen til Oslo. På Bik Bok`s "Flagship"-butikk var det derfor stor spenning blant både motejournalister og kunder når de to søstrene meldte sin ankomst. 

Jeg var med som fotograf for min kollega på Side2 - Nettavisen så da fikk jeg jammen et glimt av de populære søstrene jeg også. En helt grei ettermiddag på jobb med andre ord. 

(Også er det alltid kjekt å gå forbi endeløse køer og inn en egen presseinngang når man er på slike oppdrag.... ;))

 Moteansvarlig og min kollega, Ida B. Klokk, var så heldig å få et intervju med Olsen-søstrene tidligere på dagen, les saken her:

- Vår stil er veldig like deres

Og her er saken fra i ettermiddag:

- Jeg ble ikke overrasket

Sjekk også ut bryllupsbloggen til flinke Ida B. Klokk her:

Side2bryllup.blogg.no

Hun skal gifte seg i løpet av neste år og frem til den tid blogger hun om forberedelsene, utfordringer, motetips, brudekjoler og alt annet som hører med. 

- Silje Bjørnstad - 

Sunn, sukkerfri og næringsrik kakekringle med smak av kanel

Noen ganger så blir spontan-eksperimentelle forsøk på kjøkkenet mindre bra, og noen ganger så blir det bare helt fantastisk, slik som denne gangen da resultatet ble en sukkerfri, næringsrik og sunn "kanelkringle-kake", eller noe. ;)

Uansett, her er oppskriften:
Ca 35 gram kokosmel
3-4 strøkne spiseskjeer fiberhusk
2 ts bakepulver
cirka 50-55 gram sukrin gold 
4 små-middels store egg (eller tre store)
1 1/2 dl kokende vann
Kanel 
Eventuelt kardemommekrydder

Bland sammen alle de tørre ingrediensene.  Visp sammen eggene i egen bolle og tilsett det tørre. Bland godt sammen (jeg brukte kun visp og slikkepott og rå muskelkraft (hø-hø), men en kjøkkenmaskin går nok helt fint det også ;)

Ha i det kokende vannet samtidig som du blander godt. Deigen kan se ganske flytende ut i starten, men etter noen minutter med kraftig blanding så blir det en mer sammenhengende og smidig deig. 

Del deigen i to og legg i to emner på et bakepapir - deigen er fortsatt litt klissete. 

Strø over med kanel og eventuelt kardemommekrydder. (Jeg hadde kanel på den ene, og kanel + kardemomme på den andre).

Stek på cirka 175 grader i først 40-45 minutter. Følg nøye med de siste minuttene, det kan hende kaken er ferdig før tiden avhengig av tykkelse, eventuelt trenger litt lengre steketid. 

 

Her får du sunne og gode næringsstoffer fra både egg og kokosmel (kokosmel er naturlig søtt, glutenfritt og har et høyt innhold av både protein og kostfiber), kanel er med på å stabilisere blodsukkeret og her er det ikke noe sukker som bidrar til "tomme" kalorier og som er skadelig for tennene.

Ha gjerne på litt sukrinmelis når kaken er avkjølt, men det smaker like søtt og godt uten. 

 

NYT MED GOD SAMVITTIGHET! :)

TIPS: Tilsett noen rosiner i deigen for ekstra mer kringle-følelse ;)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Jeg vil ha en sånn hage

Som jeg nevnte i går så ble det en gåtur til Botanisk hage sammen med ei venninne i går kveld, og for en fantastisk grønn lunge midt i Oslo by! :)

 

Fakta om Botanisk hage (hentet fra deres hjemmeside): 

 

Samlingene i Botanisk hage omfatter over 8 500 plantearter fra ulike deler av verden, og brukes i undervisning, formidling og forskning. Plantene dyrkes i veksthus og i ulike avdelinger på friland.

Botanisk hage formidler kunnskap om mangfoldet i planteriket og betydningen av at dette mangfoldet bevares. Planter som er truet eller sårbare i norsk natur tas vare på i Botanisk hage.

LES MER OM DE ULIKE AVDELINGENE OG HVA MAN KAN SE HER

 

Så utrolig mange flotte, grønne planter og fargerike blomster i nydelige omgivelser - jeg fikk hvertfall oppleve den berømte "ro i sjelen"-følelsen ;)

Ehm, ja, til og med "giftplanter" var det der:

"Giftsalat":

Men så var det et stort område kalt "urtehagen" der det sikkert var flere titalls ulike urter samt en hel haug med grønnsaker:

"Kålrot, hagegulrot, gulrot".

Det var alt i fra tomater, agurk, gresskar, paprika, ulike løker og kåltyper, bær og så videre (for den som nå måtte tro at man kan gå hit å plukke fritt - så ehm, nei. Det er ikke slik det funker. Men snakk om inspirasjon! :) Den dagen jeg får meg hus så SKAL jeg har en slik hage hvor jeg bare kan gå ut å ut å hente det man trenger. Ferskere og mer kortreist blir det ikke! ;)

Vi møtte på denne herlige luringen også:

*Strekke-kose-seg*

Jeg skal på kveldsvakt i dag og tror jammen jeg skal på presselanseringen av den nye IKEA-katalogen i ettermiddag! Alltid gøy å komme seg ut på saker så det blir nok bra!

Ha en fantastisk tirsdag! :D

- Silje Bjørnstad - 

Energikick = hjemmetrening = en runde med "mini-crossfit"

Til de som lurer på hva jeg gjør på kvelden liksom....

Det starter som regel sånn ved 22-23-tiden: Det berømte e n e r g i k i c k e t. 

Og siden "det tilfeldigvis" er litt treningsutstyr her i leiligheten så ble energiflommen i kveld overført til noen minirunder (fem sett med 1,20 minutts pause imellom) bestående av fire følgende øvelser:

2 rep x 5 sett med pullups

6 rep x 5 sett med pushups fra ball:


"One-arm kettlebell clean and jerk" 8 reps på hver arm x 5 sett

"Overhead squat med kettlebell" 10 rep x 5 sett

Glad, svett, fornøyd:

Satser på at denne frøkna kommer til å sove godt i natt hvertfall. :)

Forresten, jeg har faktisk vært i Botanisk hage tidligere i kveld - DER var det fint der!! Tenk å ha vært Oslo-beboer i 5-6 år og ikke har vært der før nå. Bildedryss og mer om det stedet kommer i morgen :) 

- Silje Bjørnstad - 

Film: Ny pers i knebøy

Det går sakte, men sikkert fremover med styrken om dagen og i dag ble det en test av knebøy og ny pers (67,5kg). Men det beste er at teknikken er SÅ mye bedre og hele løftet er mye mer stabilt enn tidligere perser. 

video:kneby 675

"Sett deg ordentlig = godkjent dybde"

:D Skulle egentlig prøve 70 også da jeg hadde mer inne, men det er bare to dager siden jeg tok 65kgX2 så greit å hvile litt til... Notetoself: Ikke undervurder hviledager, ikke undervurder hviledager, ikke undervurder hviledager + spis mer mat, spis mer mat, spis mer mat... ;)

Ellers så jager jeg fortsatt etter 100 kg i markløft, men etter flere uker med veldig mange tunge løft så kjenner jeg at kroppen ikke er klar for å prøve å løfte tresifret en gang, så det forsøket skal tas en annen dag :)

- Silje Bjørnstad - 

En relativ våt søndagstur

Her har jeg kledd på meg for en liten gåtur med ei venninne i ettermiddag (happyface med solbrillene på, selvfølgelig):

Her er jeg etter gåturen:

Det hjalp ikke så fælt med solbriller i dag gitt.  Gjennomvåt med stil, men fortsatt like blid da ;) Du vet det var en kraftig regnskur som kom over deg når du kan vri opp klærne dine etterpå.. ;D

Uansett, det gråværet/tåkegreiene dere ser i bakgrunn på det utsiktsbildet her kom litt raskere enn det vi trodde. Gåtur ble plutselig til 50% behagelig tempo til 50% med hurtig jogging. MEN, det var uansett deilig å få litt frisk luft etter åtte timer med jobbings! :D I morgen har jeg fri og følgende står på planen: DATE MED KNEBØY, DATE MED MARKLØFT. 

- Silje Bjørnstad - 

Test av steviaprodukter

Les Side2s test av steviaprodukter og min vurdering av disse som ernæringsfysiolog. :)

«I 2012 ble søtstoffet godkjent som nytt tilsetningsstoff her i Norge og det kan virke som folk virkelig har kastet seg på en «steviatrend». Det blir stadig reklamert om nye produkter som inneholder stevia og produktet blir også hyppig omtalt på ulike blogger og forum.

Men man skal fortsatt være klar over at selv om noe blir markedsført som «naturlig» eller «et sunnere alternativ til sukker» så skal man likevel passe på mengden av det aktuelle søtstoffet man får i seg. Det finnes nemlig anbefalinger på inntak av stevia og i Norge har søtstoffet fått en ADI-grense (Akseptabelt daglig inntak) på 4 mg per kilo kroppsvekt. Til sammenligning så har søtningsstoffet aspartam en ADI-grense på 40 mg per kilo kroppsvekt.»

(Copyright: Mediehuset Nettavisen)

LES HELE SAKEN HER: - Dette er ikke nødvendigvis sunt

Jeg er på jobb i dag også (syvende dagen på rad;) ), så stikk innom side2.no. :)

- Silje Bjørnstad - 

Kjapp og proteinrik porsjonspizza

Jeg fikk så lyst på pizza til kveldsmat her tidligere i uka og da forsøkte jeg meg på minipizza med alternativ pizzabunn - det ble DIGG! :D

Nå er jo jeg dronningen av å bare slumpe sammen ingredienser for så å håpe på det beste, men jeg tror oppskriften er ganske lik dette:

Bunn til en minipizza:
2 eggehvitter
cirka 2-3 ss mandelmel (gjerne bruk en blanding av mandelmel og sesammel da mandelmelet kan gi en ganske fremtredende smak. Eller erstatt litt av melet med en klype revet ost.)
Litt vann (tilsett bare litt og litt om gangen og se an konsistens på deigen)
Oreganokrydder

Bland alt sammen i en bolle og smør utover til en runding på et stekebrett ikledd bakepapir. Stek minipizzabunnen på 200 grader i cirka 13-14 minutter. Dermed har du på pizzafyll.

Jeg anbefaler å lage verdens enkleste tomatsaus/pizzasaus av en boks med hermetiserte tomater med oragano/hvitløk/basilikum (eller annen smak) pluss en dæsj sukkerfri ketchup.

Videre liker jeg å blande pizzasausen med karbonadedeig og av annet pizzafyll bruker jeg mye av blant annet rødløk, paprika, purreløk, ananas og mais - avhengig av hva jeg har tilgjengelig.

Topp pizzaen med revet ost og oreganokrydder før du setter den tilbake i stekeovnen i cirka 10-12 minutter. La pizzaen hvile et par minutter før servering.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

Vegetarisk couscous-salat og superdigg kikerter-snacks

I går var det nok en vegetarmiddag-venninnekveld og på menyen stod vegetarisk couscoussalat med kikertsnacks. Virkelig superenkel, smakfull og sunn middag - samtidig som det også er en mettende og billig rett. 

Couscoussalat - cirka 3 porsjoner
1/2 slangeagurk
ca 2 dl couscous
1/2 rød paprika
1 eple
1 boks ananasbiter
1/3 grønn squash
Litt sitronsaft
Litt salt 

Kok couscous etter anvisnings på pakken og bland oppi litt salt og sitronsaft når den er ferdigkokt. Skjær opp grønnsaker og frukten - bland alt sammen i en bolle. 

Så var det kikertsnacks, og dette MÅ dere bare prøve - YUMMY!!!

Det er kjempeenkelt og kjempedigg:

Spicy kikertsnacks

1-2 bokser kikerter
Krydderblanding (vi brukte ca 1-2 ts spisskummin, 1-2 ts paprikapulver og 1 ts chilipulver - anbefales!;) )
1 ts nøytral olje (for eksempel rapsolje) 

Sil av vannet til kikertene før du heller de over i en bolle.

Bland de godt sammen med krydder og litt olje før du heller alt oppi en stekepanne. 

 

Stek i cirka 6-7 minutter på middels varme.  Du kan også steke kikertene i ovnen på et brett ikledd med bakepapir - cirka 200 grader i 20-25 minutter. 

Vi hadde kikertene ved siden av couscoussalaten, men dette er fint noe man kan nyte alene også! :)

NAM! :D 

Desserten bestod av vannmelon, jordbær og vaniljekesam.    ENJOY!

Og vann med sitronskiver som drikke:

Kikerter er jammen noe jeg skal begynne å bruke mer av i matlagingen. Det er en god vegetarisk proteinkilde samtidig som belgfrukten inneholder masse viktige vitaminer og mineraler som for eksempel b-vitamin, jern, kalsium, sink, magnesium og fosfor. Også er det jo så billig og godt.

Quote fra ene venninnen min i går: En pakke med kyllingfilet koster kanskje 50-60 kroner. En boks med kikerter koster rundt 10 kroner..

- SIlje Bjørnstad - 

@siljebjornstad87

SISTE INSTAGRAM-NYTT:

1) Ukjent mann er ute og lufter papegøyen sin(!) - sjekk høyre skulder..

2) Min fredagsmat til venstre, Fredriks fredagsmat til høyre

3) Produkttest av ny Nestea Green Tea, søtet med stevia

4) Trening med rumensk markløft <3 

5) På søndag ble det restaurantpizza til kveldsmat i forbindelse med «venninnedate».

6) På tirsdag ble det hamburgermiddag på Nighthawk Diner - også i forbindelse med «venninnedate»

7) Nestsiste knebøyøkt i forbindelse med deload-phase, 62,5kgx3x3

8) Superenkel og proteinrik mini-porsjonspizza - oppskrift kommer i løpet av uka! :)

9) Utsikt utover Oslo fra et utsiktspunkt opp til Grefsenkollen - #nofilter

10) Smakstest av forskjellige sjokolader, iste og iskaffe søtet med stevia i forbindelse med jobb. Jeg linker selvfølgelig til artikkelen når den er publisert! :)

- Silje Bjørnstad -  
Matbloggtoppen Matprat