hits

august 2014

Tuftepark-trening

Hei!

Her er artikkelen om "Side2 tester trening i Tuftepark" som jeg nevnte tidligere i uka. Jeg og fotografkollega fikk gode instrukser og forklaringer av Tuftegründeren selv, Lasse Tufte.

LES HELE ARTIKKELEN HER: "Ikke gjør dette alene!"

GRATIS UTENDØRS TRENING: Side2 besøkte Tufteparken i Sandvika.

Ellers så har helga vært MEGET rolig - gjett hvem som har blitt forkjøla, sånn V E L D I G forkjøla med konstant tett nese, feber, snørr i hele systemet og alt det andre deilige som hører med... Har forøvrig inntrykk av at det er mange der ute som sliter med det samme, så "det er vel noe som går".  ;)

Uansett så er det i alle fall greit at jeg har hjemmekontor i morgen, det er jo vinn-vinn-sitasjon: Jeg slipper å smitte noen, ingen trenger å se syketrynet mitt. ;D 

Man kommer langt med febernedsettende og nesespray! <3

I morgen er det forresten kjøttfri mandag - jeg har ikke smaksans for tiden, men middagstips kommer!! 

- Silje Bjørnstad - 

 

Fra Instagram:

HALLO og god fredag, helg og alt på en gang! :D

Digg er det ikke?? 

Min fredagskveld skal blant annet brukes til å hente det siste møbelet vi har bestilt, et sofabord, og så blir det taco og sofa håper jeg :D

Så nå håper jeg at jeg snart kan vise frem litt bilder fra leiligheten som vi flytta til i sommer. 
Men enn så lenge får det blir noen Instagram-shots: 

1) Treningsselfie på formiddagen
2) På jobb: Jeg og en journalistkollega traff Lasse Tufte i Sandvika.( Han er Gründer av "Tufteparkene). LES MER HER: - De vil vise seg frem  
3) Pers i markløft! :D
4) Knebøy

5) Vegetarwok i sursøt saus med byggris og cashewnøtter <3
6) Hjemmelaget, sunn gulrotkake med vaniljekesam 
7) Besøk av søteste Maren som akkurat har fylt 1 år! :) 
8) Frontbøy-trening 

9) Pers i knebøy! :D
10) Pers i frontbøy! :D
11) Leking på Fitness Xpress med tauklatring
12) Dips-trening - ha fått beskjed om å gå dyyyypt i dips som en støtteøvelse for muscle up-treningen. ;)

 

Følg med på siljebjornstad87 ;)

GOD HELG!

- Silje Bjørnstad - 

Film: frontbøy er gøy, frontbøy er gøy, frontbøy ER gøy!

Hei!

 

Dagen i dag består av hjemmekontor og ulike møter, med tid til en liten treningsøkt midt på dagen! :D Det ER SÅ deilig å trene når det er litt mindre folk og "mindre kø" på apparatene, så for min del er det et perfekt tidspunkt å trene en gang mellom 11 og 14. I tillegg er det akkurat som kroppen min har ekstra futt i denne tidsperioden også :D

I disse dager er jeg i gang med litt frontbøytrening, som en variasjon til tradisjonell knebøy og selvfølgelig for å bli sterkere i denne øvelsen. Foreløpig kjører jeg et 3ukers-program med 4 frontbøydager i uka. Jeg er i gang med uke 1 og her er klipp fra 7x5x45kg og 8x4x50kg:

video:frontby45kgx7x5

video:frontby50kg8x4

I tillegg er det jo muscle-up-trening som er i fokus nå og hovedmålet om å klare 1 før jul... Det går smått, armene og skuldre verker, håndleddene blir såre og jeg tenker bare at her er det viktig med tålmodighet... ;)

Men lysten er der, det er det ingen tvil om. Og den følelsen når man først klarer det man jobber for er en så ubeskrivelig mestrinsfølelse så jeg VET at jeg SKAL klare det. En gang... ;)

Så et lite mellommåltidstips:

 

Krydret, stekt laks (marinert med chili og urter) med sennep og dill innpakket i speltlomper. Det ser og høres kanskje litt stusslig ut, men dette er digg, kjapp og sunn snaddermat!! :D 

Ha en fin og sporty torsdag videre!

- Silje Bjørnstad - 

Sunn og enkel gulrotkake

Jeg hadde bakeånden over meg tidligere denne uka og i tillegg til søtpotetmuffinsene som jeg skrev om tidligere så forsøkte jeg meg på sunn gulrotkake.

Den ble også til på slumping, men cirka oppskrift er som følger:

1 lite egg
En skvett melk (ca 0,5 dl?)
1/2 ts kanel
1 ts kardemomme
1-2 ss søtningsmiddel (jeg bruker natrin)
1 ts bakepulver
1 ss vaniljekesam
2 gulrøtter (revet) 
Ca 75 - 100 gram havremel (Her har jeg ikke peiling, så se an konsistens på røra;) )

Bland sammen ingrediensene og hell røra i en liten, avlang kakeform og stek i cirka 30 minutter? Veldig usikker her også, men sjekk med en kakepinne etter for eksempel 25 minutter for å se om kaka er gjennomstekt. 

Etter at kaken er ferdigstekt så "dunker" du den forsiktig ut på en rist og la den avkjøles noen minutter.

Du kan selvfølgelig ha på glasur om du ønsker, men her gikk det ned kakestykker "naturell"  uten problem, sammen med litt vaniljekesam ved siden av. 

Saftig og god! :D

Enjoy! ;)

- Silje Bjørnstad - 

Trening i Tuftepark og test av "Dominos pizza"

Hei!

I dag har jeg jobbet 8-16 på Nettavisen/Side2 og kvelden blir tilbrakt med hjemmekontor foran laptopen og mer jobb, men jeg elsker det! Virkelig!

For når jobbdagen består av treningstest i en Tuftepark og intervju med opphavsmannen sjæl, Lasse Tufte, samt pizzatest og selvstendig-næringsdrivende-arbeid så er det virkelig bare heeeeelt OK! :D

Som sagt så møtte jeg og Side2-kollega Guro Tuftepark-gründer Lasse Tufte på formiddagen i dag. Han står bak konseptetet "Tuftepark" som rett og slett er ti apparater tenkt til egenvektstrening plassert utendørs der alle kan trene gratis. Det begynte med 1 park i Asker kommune og nå er det satt opp 20 parker i ulike kommuner! Snakk om et genialt folkehelsetiltak og suksess!

Tufteparken består av 10 apparater. Apparatene er tilpasset på en slik måte at absolutt alle skal kunne utføre alle grunnleggende øvelser uavhengig av treningsbakgrunn, kjønn, alder, høyde og andre forutsetninger. Les mer her. 

Lasse Tufte forklarte og viste ulike øvelser - mer om dette kan dere lese på Side2 når saken er publisert ;) Jeg skal lenke!

I tillegg fikk jeg og Guro en "testtime" der Lasse viste oss forskjellige øvelser og kom med tips når det gjelder å starte med en slik treningsform i en Tuftepark. Resultatet av dette vil også komme i en annen artikkel på Side2 i løpet av de nærmeste dagene ;)

Deretter var det tilbake på kontoret der jeg og kollega Helle satte i gang test av pizzaer fra den nye pizzakjeden Domino`s som åpner sin første restaurant 30.august.

Pizzagiganten tilbyr allerede takeaway-pizza, så da måtte vi jo smake. Side2s dom kan du lese mer om her:

- Munnen fylles av fett

Kvelden er blitt brukt til møteplanlegging, å svare på mail og annet kontorarbeid, men nå skal jeg straks sette meg ned med denne boka:

"Bli best med mental trening"

Har hørt mye bra om den! Jeg har snart kommet halveis og synes den er både lettlest og inneholder mange gode poeng og viktige punkter som egentlig alle bør tenke over når det gjelder selvutvikling, mestringsfølelse og tankegang.

- Silje Bjørnstad -  

Kjøttfri mandag: Sunne søtpotetmuffins

Hei og hopp, det er mandag! :D

Og ny kjøttfri mandag. 

Dagens vegetaroppskrift er ikke en middagsrett, men noe som fint kan spises etter middag som en dessert og også som et lite snacksmåltid/mellommåltid/kveldskos.

I dag har jeg nemlig prøvd meg på muffins med søtpotet og jeg sier bare YUM!

Oppskriften ga 10 små muffins og jeg slumpet meg frem, men her er i alle fall cirka oppskrift:

1 stor søtpotet
Ca 1,3 - 1,7 dl havremel (Knuste havregryn).
2-3 ss vaniljekesam
1 egg
1 egghvitte
1 ts bakepulver
1/2- 1 ts kanel
1 ts kardemomme
2-3 ss søtningsmiddel (jeg bruker Natreen, og 2-3 ss var mer enn nok. Søtpoteten i seg selv er jo ganske søt, så smak deg frem) 


(Havremel lager du enkelt ved å knuse havregryn i en blender).

Kok søtpotet i små biter. Fjern skallet (ofte enklere å fjerne skallet etter at søtpoteten har kokt, men du velger selvfølgelig selv om du skreller den før du koker den eller tar av skallet etterpå). Mos den kokte søtpoteten med en stavmikser. Tilsett egg + eggehvitte og bland godt sammen. Deretter tilsetter du vaniljekesam, bakepulver, kardemomme og kanel. Smak deg frem med søtningsmiddel. Til slutt har du oppi litt og litt havremel.

Fordel røren i muffinsformer og stek de på 175 grader i cirka 25-35 minutter, avhengig av ovn (Jeg brukte 35 minutter).

Nyt de som de er eller server med for eksempel litt vaniljekesam eller lignende. Disse ble farlig gode!!

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Film: Ny pers i knebøy og muscleup-trening

Hei!!

Min lørdagskveld ble tilbrakt sammen med kjæresten i lokalene til Oslo Styrkeløfteklubb for å teste ny 1 repetisjon maks i øvelsen knebøy. Med andre ord, en helt genialt lørdag i mine øyne ;)

Det ble ny pers med 82,5 kg (2,5 kg mer enn sist, men pers er pers!) og jeg er sykt fornøyd med å ha persa i øvelsene benkpress, markløft og knebøy de siste ukene da det er dette jeg hovedsakelig har jobbet for i sommer. 

video:kneby825

I tillegg er dette den "peneste" bøy-persen jeg har gjort hittil og jeg hadde mer inne, men i stedet for å risikere sviktene teknikk på et tyngre løft så sa jeg meg fornøyd med et godt 82,5kg-løft. :)

I tiden fremover er det frontbøy og muscleup-trening som gjelder. 

Og i går var muscleup-statusen som følgende:

video:muscleuptrening

Det er liksom det å "kaste meg igjennom mellom overgangen fra å henge "under" ringene (chinsposisjon) til å komme meg "over" ringene (dyp dipsposisjon) som jeg sliter med, for både det å ta chins og å ta dips i ringer går ellers greit. Men det SKAL gå før jul. (Ifølge Fredrik klarer jeg det i god tid før jul også, men greit å ha bedre tid på seg enn for liten tid... ;) )

Ha en herlig og sporty søndag! :D

- Silje Bjørnstad - 

Film: Frontbøy og "klatring" i tau

Hei og god fredag!

I går fikk jeg med meg Fredrik til Fitness Xpress Storo (der jeg trener) og da fikk jeg en spontan ide om å teste litt frontbøy - en øvelse jeg ikka har trent på flere måneder og som jeg faktisk ikke aner helt hvordan jeg ligger an i sånn rent styrkemessig. Tok i alle fall 60kg i går og tenkte å kjøre et frontbøy-program fra og med neste uke for å variere litt med knebøy:)

video:img7559

Ellers så skulle jeg teste å klatre i tau for første gang i går og jeg sier bare HAHAHAHA! Jeg aner ikke hvor eller hvordan beina mine skal plasseres så her var det nok armene som jobbet mest... ;p

MEN jeg kom meg opp da, men skal innrømme at det så litt mer elegant ut da apen Fredrik dro seg oppover.

video:img7567


Jaja, gøy og viktig å bare leke seg litt også! :D

Ha en fantastisk helg! 

- Silje Bjørnstad - 

Sursøt vegetarwok med byggris

Hei!

En kjøttfri rett til middag i dag:

Vegetarwok i sursøt saus med cashewnøtter og byggris.

Valgfrie ferske grønnsaker kuttes opp og stekes i litt olje i en wokpanne/stekepanne. Tilsett sursøt saus og la dette stå å putre 4-5 minutter på middels varme. Tilsett cashewnøtter og kok ris/nudler til å ha ved siden av. Eller prøv gjerne quinoa eller byggris som en variasjon til ris/pasta/potet på middagstallerkenen. 

Byggris er blant annet rik på kostfiber og bidrar til en langsom blodsukkerstigning som kan gi bedre og lengre metthetsfølelse. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

 

Minner og ferieplaner

Hei!

Hjemmekontor i dag og det er på tide å begynne med å gjøre «to-do»-lista litt kortere. Før den tid begynte jeg å sortere bilder på mobilen og må bare dele noen bilder til fra årets sommerferie.

 

Og nå kom det et nytt punkt å gjøre på «to-do»-lista mi: Bestille ny ferie.

Hehe, ikke det verste punktet å sette opp, men reiseavhengige med er liksom avhengig av å alltid ha en tur å se frem til, så kanskje jeg finner noe greit tilbud på en langweekend ett eller annet sted i løpet av uka. :D

Uansett, tilbake til bildesnakket. Jeg har en iPhone 5 og jeg skal innrømme at den kanskje fortjener bedre behandling enn den kanskje har fått noen ganger. Så i løpet av årets lille sommerferien fikk jeg endelig skaffet med et mobildeksel, et helt vanlig svart ett.

Men så var jeg inne på allfoto.no der man har mulighet til å lage et unikt mobildeksel med ditt eget bilde. Bingo! I tillegg til å stadig bli påmint av et herlig feriebildeminne så har den også fått litt ekstra beskyttelse slik at man unngår unødvendig slitasje og kanskje riper. Og så er det jo digg å se hvilken telefon som faktisk er din når smarttelefonene samles. ;)

Silje

Vektøkning og ernæring under svangerskap

Hei!

De siste dagene har flere medier skrevet om temaet "vektøkning i graviditeten" med utgangspunkt i et blogginnlegg fra personlig trener Helle Bornstein. 

bloggen sin skriver hun følgende:
"Likevel er det en stor elefant i rommet som de færreste tørr å snakke om og adressere som et problem: Nemlig det faktum at stadig flere gravide er overvektige og at dette er et stort samfunnsproblem  Overvekt og fedme i svangerskapet er forbundet med betydelig økt risiko for mor,  men også for barnet. (...) Et av de første valgene den gravide bør ta for å ivareta sitt ufødte barn er derfor å gå ned i vekt. I dette legger jeg at gravide som er overvektige eller lider av fedme bør gå ned i vekt før og under graviditeten.  Det bør tilrettelegges for sunn vektnedgang under svangerskapet. " 

Fra et ernæringsmessig synspunkt og som ernæringsrådgiver har jeg følgende kommentar:

 

Ifølge Helsedirektoratet er det vanlig med en vektøkning mellom 11 og 16 kilo under et svangerskap. På deres nettsider står det følgende:
«Dersom kvinnen i utgangspunktet er overvektig, er det i orden om hun bare går opp noen få kilo i løpet av svangerskapet. Legg en plan for vektøkningen sammen med kvinnen. Slanking er ikke tilrådelig under svangerskap».

Hovedfokuset bør altså være på å få dekket kroppens næringsstoffbehov fremfor å la vekttall ta kontrollen når man er gravid! Her er det viktig å påpeke at det ikke finnes noe fasitsvar på hva som er «riktig vektøkning» i svangerskapet. Dette vil være individuelt og hovedfokuset bør være på å spise variert og sunt slik at man får alle næringsstoffene man trenger.

I gjennomsnitt vil et svangerskap på 9 måneder koste kroppen din 80.000 kilokalorier ekstra. Dette betyr cirka 150 kcal per dag i første trimester og 350 kcal per dag i andre og tredje trimester. Behovet øker mest i de tre siste månedene. Gravide får etter hvert behov for mer energi, protein, mineraler og vitaminer, så vær påpasselig med å spise næringstett mat. Det er helt normalt med såkalte «cravings» under graviditeten, noe som ikke trenger å være noe å bekymre seg over hvis man har et ellers har et normalt sunt og variert kosthold. Men at man er gravid er virkelig ingen unnskyldning for å hive i seg snop og usunn mat, tvert imot! Morens ernæringstilstand har selvfølgelig en stor betydning for fosterets utvikling, og det er derfor svært viktig at den gravide får dekket sitt næringsbehov, for best mulig helse både når det gjelder seg selv og barnet. Det er også kanskje fort gjort å misforstå utsagnet «man spiser for to». Ja, du trenger næring for to, men dette betyr ikke det samme som at energibehovet ditt er doblet selv om du er gravid. 

- Silje Bjørnstad -

Sunn fast food og markløft-pers

Hei og hopp!

I dag er det kjøttfri mandag og for min del ble dagens middag stekt fullkornsris med grønnsaker og egg. Pluss en neve usaltede nøtter til "dessert". YUM! Og det kan vel kalles "sunn fast food" for dette er både raskt, enkelt, næringsrikt og godt!

Og apropos "sunn fast food" så les gjerne denne artikkelen jeg har skrevet for bedretrent.no der du får tips til 5 kjappe "fast food"-middager som du kan nyte med god samvittighet. Fiskeburger, stekt ris, pizza, quesedilla og taco står på menyen :)

shutterstock_34011115

shutterstock_106755683

shutterstock_156765644

(Copyright: Bedretrent.no)

Ellers så må jeg bare si at det er jobb som preger mesteparten av tiden min. De to siste ukene i august kommer helt klart til å bli hektiske og det er nok å henge fingrene i, så da kan man jo ikke ligge på latsiden heller. Det er mye bedre å være frampå enn bakpå når det gjelder ulike prosjekter og jobboppdrag! Like viktig er det å ta vare på seg selv og de rundt seg, og i går feiret jeg "me time" med ny pers i markløft:
105 kg @55kg.

DET var deilig det. Mestringsfølelsen man har da man oppnår sine mål er bare helt ubeskrivelig. 

Ha en sporty mandagskveld :)

- Silje Bjørnstad -  

Lørdagstrening, lørdagslunsj og lørdagsjobbing

Hei!

Jeg er tilbake i Oslo etter to meget spennende og lærerike dager i Molde. Høstens jobbtimeplan begynner å fylle seg opp allerede og før jul skal jeg blant annet både holde flere foredrag, være sensor, jobbe som journalist i Side2, arbeide med kantineprosjekt, være livstilsveileder, etc, ja  rett og slett en god blanding av oppdrag av både journalistisk og ernæringsmessig karakter. ;) Det virker som det blir nok å gjøre i alle fall og det er jo gøy! :D

I dag har jeg derimot konsentrert meg om "mæ sjæl" i privat sammenheng og dermed ble det en god treningsøkt på formiddagen tidligere i dag, hjemmelaget karbonadedeig&spagetti-lunsj, siste finpuss og montering av et vintrineskap, shopping av magnettavle og litt sånn andre huslige ting. Men resten av kvelden skal faktisk brukes til jobb og hjemmekontor. Hehe. Jeg er hjemme alene også, så da er det vel like greit å bruke lørdagskvelden til noe fornuftig. 

Tips til sunnere spagetti&karbonadedeigmiddag:
Lag hjemmelaget spagettisaus av en boks med hermetiserte tomater eller tomater som du moser med en stavmikser. Tilsett 1-2 ss tomatpuré for noe tykkere konsistens. Vær raus med grønnsakene og husk at det er ikke bare er løk og gulrot som smaker godt i en klassisk spagetti bolognaise. Bytt for eksempel ut noe av spagettien med strimlet squash, bruk fullkornspasta, lag en råkostsalat ved siden av - det er bare fantasien din som setter grensen!

- Silje Bjørnstad - 

Tilbake til jobb, leilighetsfiksing og hverdag

God onsdag!

Da var årets sommerferie over for denne gang og jeg reiser straks til Møre og Romsdal der jeg blir til fredag for å jobbe med nytt jobbprosjekt. :D


Jeg gleder meg i alle fall kjempemasse til å sette i gang og ikke minst få en større oversikt på arbeidsoppgaver og arbeidsområder de neste dagene.

Ellers så begynner leiligheten å bli ganske så bra også. Vi flytta jo 1.juli, men det tar jo tid å bestille/hente/bygge opp møbler. Nå har det meste derimot kommet på plass og jeg skal vise bilder bare de to siste "store" møblene er ferdige. Noen småting og dilldall mangler jo selvfølgelig, men sofa, vitrineskap, skjenk, spisestue og TV-benk er endelig i hus! :D 

Ønsker dere alle en herlig og sporty onsdag. Nå skal denne jenta sette kursen mot Gardermoen og deretter til Molde! - Silje Bjørnstad - 

Aktiv på Instagram:

Hei!!!

Da er jeg tilbake i Oslo og i morgen bærer det videre til Molde og nytt jobbprosjekt!

Jeg har nok vært mer aktiv på Instagram enn bloggingen den siste tiden, så derfor kommer et lite bildedryss fra den kanten:

1) Happyface og i endorfinrus etter skikkelig "trøkk" på trening.
2) Lexie på besøk i Oslo <3
3) Grillmiddag med vegetarburgere og norske jordbær&vaniljeis til dessert. :D
4) Markløfttrening (som forøvrig er favorittøvelse nummer 1! :D )

5) På hyttetur sammen med gode venninner tidligere i august.
6) Ute på tur sammen med Lexie hjemme på Finnskogen
7) Brøt ut i litt gledestårer etter ny pers i benkpress... (Hehe)
8) Knebøy.

9) BBQ-middag med grillet kylling, maiskolbe, asparges og kesamdressing. YUM!
10) Ute på jobblunsj og tester Peppes Pizza "Greenlight-serie".
11) Hehe, seriøse journalister på jobb som tester grønnsakschips. :p
12) MARKLØFT. 

Min Instagramkonto er fortsatt siljebjornstad87.

- Silje Bjørnstad -  

Mobilblogg: Goooood morgen!!:)

Hei og god søndag! Jeg nyter siste rest med feriemodus og starter dagen med en rolig gåtur i nydelig fjellvær her i Folldal. I dag eller i morgen går nok turen hjemover og allerede onsdag er det tilbake i jobbhverdagen. Enn så lenge skal jeg kose meg med sene frokoster, å sove lenge, kortspill og null PC og jobbaktiviterer;) Silje

Mobilblogg: 4 fjelltopper over 2000 moh på en dag

Hallo!!!:) I dag har jeg vært på noe som kan kalles en skikkelig fjelltur, for å si det mildt. Sammen med tre andre har vi nemlig vært på 4 ulike fjelltopper i Rondane på 11 timer og 40 minutter. Sliten i beina i kveld ja!!!!!;) Men herreminhatt for et nydelig landskap og så utrolig heldig vi var med været! Utsikt og klart hele veien, og det er rett og slett kjempeflaks siden det ofte er tåke på de toppene vi var på. Toppene vi har vært på er Høgronden, Midtronden øst, Midtronden vest og Digerronden, og disse ligger i samme "fjellkjede", men det gikk så klart ganske mye opp og ned mellom hver topp likevel;) Her er noen bilder fra en helt fantastisk nydelig tur:

Jeg veit om i alle fall ei som kommer til å sove godt i natt!:) Silje

Mobilblogg: Folldal

Hei! Jeg nyter frisk fjelluft og hyttelivet i Folldal og merker at kroppen kommer stadig mer i feriemodus. Med andre ord så er det ikke blogging som står øverst på prioriteringslista akkurat nå, men deler likevel noen flotte bilder fra gårsdagens toppturer i "fjelldalene" her i Folldal:) Silje

Film: Ny pers i benkpress

På søndag kveld fikk jeg et skikkeilg energikick rundt 21:30-tiden og det endte med en heller spontan treningsøkt, og for en digg økt det ble!

Som jeg har nevnt tidligere i sommer så har jeg nå gått fra å trene 5-6 økter i uka til 3-4 økter i uka og det ser ut til å fungere veldig greit så langt når det gjelder å øke styrken i blant annet benkpress. I går kjentes det ut at ting klaffet veldig bra så ved 23-tiden i går så måtte jeg bare teste ny pers (og det var i tillegg etter en kort benkøkt).

Så da ble det 47,5 kg med stopp (@55kg), ingen stor styrkeprestasjon i det store og det hele, men det viktigste her er at det er seg selv, sine prestasjoner og sin egenstyrkefremgang som man sammenligner med, og da er ny pers alltid gøy. I alle fall når det er så spontant og ingen spottere, da må man på en måte bare si til deg selv at "dette bare må gå det". ;D

video:benkpress475kg

Så vidt, men det gikk! 

Det er i alle fall alltid en digg følelse å føle fremgang på denne måten!

Ha en sporty tirsdag! ;)

- Silje Bjørnstad - 

Veien videre med nytt jobbprosjekt

Gooood morgen! 

Dette er min første feriedag av årets sommerferie og den starter hjemme på Finnskogen (hos mamma og pappa) med en gåtur i skogen med Lexie.

<3

Senere i dag går turen opp til Folldal sammen med kjæresten. 

Som jeg har nevnt tidligere så blir ikke årets sommerferie akkurat den lengste, det blir 1 uke med totalt jobbfri før jeg starter opp i et nytt jobbprosjekt som selvstendig næringsdrivende.

Jeg skal i høst arbeide som ernæringsfaglig rådgiver i et større kantineprosjekt for en fylkeskommune som involverer et tyvetalls videregående skoler og selvfølgelig da flere tusentalls elever. Og i tillegg er jeg altså prosjektleder for hele opplegget! Ett av hovedmålene er å lage en veileider for kantinedrift i VGS som fremmer sunne og gode matvaner hos elevene, og her er det mange som skal involveres (Tannhelsetjenesten, elevenes preferanser, kantinepersonale, fylkeskommunen, byggeansvarlige og så videre). DET kommer til å bli så gøy, så spennende, så utfordrende og ikke minst så utrolig lærerikt. 

Så fra og med midten av august så blir det nok en periode med mindre Side2-jobbing og mer hjemmekontor og reising.

Men før den tid skal jeg virkelig nyte ferieuka med forhåpentligvis et par fjellturer og ikkestressende hytteliv ;)

Ha en fantastisk herlig uke!

- Silje Bjørnstad - 

Hyttehelg

God søndag!!

Da er denne skrotten hjemme etter en helt fantastisk, avslappende og nødvendig hytteturhelg med helt nydelige venninner :D 

Skravla har selvfølgelig gått i ett, vi har spist MASSE god mat og MASSE godis, hatt quiz og bare loffa rundt i joggebukser og håret oppsatt i en tilfeldig hårball. LOVE IT!

Ei av jentene hadde med seg denne søte vovsen også:

Roxy <3

I går kveld tok til og med jeg og to andre av jentene et spontant kveldsbad i solnedgangen, forfriskende og utrolig digg, og ikke minst et så fantastisk vakker natur og landskap - en innsjø langt inni skogen med kveldssola som glinset i vannet - helt perfekt. :D 

I morgen kommer kjæresten og planen er å reise videre til Folldal der jeg skal fortsette hyttelivet og feridagene.

<3

- Silje Bjørnstad -

Film: perfekt start på helgen med fredagstrening

Hei!

Gjett hva?! JEG HAR FERIEEEEE!!! Endelig blir det noen dager med jobbfri og bare avslapping borte fra hovedstadens hverdagsmas og rutiner ;)

Nå er ikke årets sommerferie av den lengste sorten for min del, det blir faktisk knappe 8 dager før jeg skal i gang med et nytt jobbprosjekt, men det er bare stas! :D Litt flere detaljer og mer om det etter helgen, for nå er det hyttelivet midt i skogen med null PC/Internett, utedo, stearinlys og ikke minst sosialisering med den beste venninnegjengen som gjelder.  Fra fredag til søndag skal nemlig jeg og 5 andre jenter på hyttetur der vi bare skal skravle, slappe av, sove lenge, spille spill og kose oss med god mat og drikke. DET blir deilig det og balsam for sjelen. ;)

I morges var jeg derimot på trening der det ble knebøy, benkpress, markløft, dips (3x8) og chins (3x8).

 

Her er ett av de tre settene i markløft på 87,5kgx3x3:

video:markloft875x3

Dette er siste settet og jeg er dødssliten for å være helt ærlig og teknikken kunne vært bedre (mer tålmodig i bunnen), men jeg er likevel fornøyd med at jeg kom i mål og at det så bedre ut enn det føltes ut som.


Og her er ett av settene i dips:

video:dips

Nå skal jeg pakke resten av hyttebagasjen og reise til skogs. :D

Ha en helt fantastisk helg!

- Silje Bjørnstad - 

 

Matbloggtoppen Matprat