hits

september 2009

What-To-Do?

Hva gjør man når man er ferdig med det man skal gjøre i forbindelse med en arbeidsdag? 

Jo, man leker litt på photobooth før man faktisk stikker fra jobb. Enkelt og greit. bilde 1
Dette fant jeg ut kunne være "Ja-jeg-har-jobbet-kjempehardt-og-er-ferdig-med-alt-jeg-skal-gjøre-så-kan-jeg-gå-litt-tidligere-hjem-idag-blikket" man tar på seg før man går inntil sjefen og sier på en pen måte at "JEG VIL HJEM!"


I kveld er det show med Raske Menn, endelig! :D Looking forward :) 

Ha en trivelig ettermiddag folkens.

-Silje-

Nytt byrådstyre og feiring av jul i Tenerife

getattachment1aspx

getattachmentaspx

Say chee-eeese..

2.praksisuke hos Oslo kommune i Oslo Rådhus:
Tirsdag morgen kl 10.00 ble det arrangert pressekonferanse i forbindelse med tiltredning av nytt bystyre og ny byrådsleder. Pressen var selvfølgelig på plass sammen med alle de dresskledde herremennene og de stakkars turistene som bare gikk rundt som store spørsmålstegn.

Ellers var det jævlig kaldt i dag morges, og jeg er redd for at høsten har kommet for alvor.
MEN müslibrødet og dagens kaffe fra Kaffebrenneriet smakte like nydelig som alltid, og inne i Oslo Rådhus er det gudskjelov en høyere temperatur, så jeg lever da ennå.

Apropo temperaturer; jeg skal i år arbeide 20.-27.desember, dvs jeg skal være med som personlig assistent til en arbeidsgiver til Tenerife på et 5-stjernershotel og tilbringe jula i plussgrader og sommerkjole! Flybillett, hotell og mat er selvfølgelig dekka av arbeidsgiver, og jeg får jo også i lønn i tillegg for disse dagene. Blir nok en grei lønnsslipp med litt herlig miks av helligdagstillegg, kveldstillegg og helgetillegg. Jeg digger jobben min. :D

check this out: http://www.apollo.no/NO/hvor-vil-du-reise/Europa/Spania/Tenerife/PlayadelasAmericas/Accomodations/Pages/LaPlantaciondelSurVincci.aspx

Men nu er det tilbake til jobb med sosiale medier og strategiplan for Oslo kommune! :)

-Silje-

Müslibrød og prevensjon

Tenk at brød med brunost kan smake så herlig!?
Jeg har fått helt dilla på müslibrød med brunost som kan kjøpes på kjeden Kaffebrenneriet. Om det er så gunstig i forhold til en students økonomi er en annen ting, men det er så lett verdt det, for de her knuller i kjeften for å si det rett ut.

getattachmentaspx

Jeg forstår de som er skeptiske, for det ser kanskje ikke så utrolig innbydende og fristendes ut med to skiver brunost smelt sammen av brød av den litt grovere typen. Men brødet er utrolig godt! Det inneholder blant annet nøtter, rosiner, aprikos og sikkert litt sirup og sukker for det er relativt søtt. Så prøv et müslibrød før du dømmer det;) Det smaker himmelsk og holder deg mett leeeenge utover dagen. Man blir rett og slett hekta.
Et tips er å stikke innom Kaffebrenneriet tidlig på morgenen, hvertfall før lunsjtider, for de her blir fort utsolgt!

Forresten, United Bakeries har også begynt med müslibrød og müslirundstykker. De er også bare supergode. Saftigere og bedre fiberfór skal du lete lenge etter!!

Så litt reklame: I dag skal jeg igjen være med i panelet på Juntafil på NRKp3. Det er verdens prevensjonsdag i dag, så temaet for sendingen er naturligvis prevensjon. Fra kl 14.00 på NRKp3 altså.

Nyt lørdagen i sola! :)

-Silje-

Bondens marked!!

I Oslo og Karl Johans gate er det i helga Bondens Marked, og det er verdt å ta turen ned til alle teltene, til alle luktene, til alle smaksprøvene og det er mye å se på og å kjøpe! Alt i fra ost, plommesaft, potetsuppe, grønnsaker, vårruller, grillspyd, maiskolber, rakefisk, finnbiff, sjokolade, iskrem, cremebrulee, brød og kaker og lefser som kommer fra over hele landet. Dette er bare en brøkdel man kan bli fristet av ;)
I tillegg er det flere anerkjente kokker som har stands, mulighet for hesteriding, gåing på stylter og mye mer. Gikk her fredag ettermiddag og var nydelig stemning med nydelig vær med masse fristelser. Så ta en tur, and ENJOY! ;)

getattachment2aspx
getattachment1aspx
Hjemmelaga økologiske grillpølser!!

getattachment3aspx
Kokk forklarer og forteller ivrig om oste-produksjon og fremheving av smak og diverse og diverse og diverse ;p

getattachment4aspx
Svele som ble kjøpt på Bondens Marked, og overstrødd med sukker og som smakte digg selv om det muligens ikke ser sånn ut på bildet. :D


Gjørmemaske fra New Zealand i trynet!


Endelig fredag, og tok muligens helg litt tidligere enn det jeg egentlig skulle, men men!
Fordi jeg da fikk et par timer til overs midt på dagen, uten å ha noen spesielle planer, så fant jeg frem ansiktsmaske-kremen jeg kjøpte på New Zealand for en stund tilbake. Den her er så digg!! Fløyelsmyk gjørme smurt i trynet for å rense, friske og stramme opp den stakkars huden min som nå daglig blir utsatt for iskald høstvind og heftige temperaturforskjeller fra omtrent 20 minus til 20 pluss. 
getattachment2aspx
Ekte gjørme-smørje fra New Zealandske gjørme-pøler. <3

bilde 37
På grunn av at masken stivner er det relativt vanskelig å trekke på smilebåndet, men om det skulle være noen tvil så er jeg mer fornøyd enn bildet tilsier altså.

En deilig start på det som kommer til å være en deilig og avslappende helg med mye etterlengtet søvn!

Så, god helg ;)

-Silje-


Ny plakat

I min oppgang er det til tider mye irritasjon av mye, og da er plakat tingen for å uttrykke sine følelser og tanker.
Den nyeste er følgende:

getattachment1aspx


Men jeg har eksempler på at beskjeder i skriftform også kan være koselig. Jeg digger det hvertfall veldig godt når man kommer hjem og leser følgende på tavla si:

getattachmentaspx

En supernydelig beskjed fra han som sov videre i senga mi da jeg stod opp for å utføre min plikt i arbeids-Norge, for noen er nemlig nødt til det også. (selv om jeg ikke er sååå ofte kan sies å tilhøre den gruppa:p)
Uansett så var det veldig stas å komme hjem å lese dette på tavla som ellers inneholder kjedelige meldinger til meg selv som skal minne meg om arbeidstider og skoleforelesninger.

Takk for at DU er til. 

-Silje-

Skjera?

Jeg arbeider som sagt  i praksis i Oslo kommune i to uker nå, og i går var det jo skikkelig action da vi var med i byrådssalen. Budsjettfremlegging var den opprinnelige grunnen for samling av politikere, pressefolk, ansatte, og andre nysgjerrige. Men istedet for kjedelige fakta om hva penger skal brukes til så hadde visst funnet Erling Lae funnet ut at han ikke ville arbeide mer og sa  opp som byrådsleder. Dette var totalt uventet og kom overraskende på alle, og pressekonferansen som skulle omhandle budsjett fikk jo naturligvis et annet hovedperspektiv. Med kameramenn fra TV2 og NRK, reportere fra P4 og TVNorge, pågående journalister fra Aftenposten og Dagbladet og uvitende tysker-turister som vitner ble det mye trafikk på Oslo Rådhus i går. Gøy gøy gøy!! :)

I dag har vi vært med på beredsskapsmøte med tanke på svineinfluensa, og lunsjpause med gulrotmuffins, kaffe og pepsi max på glassflaske var egentlig høydepunktet for min del. Det var mye kjedelig prat og gjentagelser, men allikevel så er det så lærerikt og gøy å få se hvordan ulike prosesser foregår, både internt og eksternt. Og ikke minst HVA som fungerer, og HVA som IKKE fungerer. Jeg er sikker på at jeg at kunne har holdt et lynkurs med navnet: "Formidling og kommunikasjon i gruppesammenheng", og at dette hadde forbedret kvaliteten til maaaange, og dermed også fått opp oppmerksomheten til deltagerne som deltok i møtet. Ikke for å hetse noen altså, men man ser jo potensiale for forbedring til den eldre generasjonen som står der og taler, og skal prøve å engasjere lytterne og sine ansatte.. Og jeg studerer jo nettopp kommunikasjon, hehe ;)

getattachment2aspx

getattachment3aspx
Fra dagens møte og gathering i Formannskapssalen.Uansett, life`s good! -Silje-

Første dag i Oslo kommune

Opp kl 07.15, på plass i Oslo Rådhus kl 08.35. Morgenmøte, kaffe og avis-quiz kl 08.45. Jeg var noenlunde våken etter kaffekopp nr 2, sånn ca 10.30 tenker jeg.
Praksisperioden er i gang, og første dagen gikk over all forventning. Jeg og Louise (som jeg er evig takknemlig for også er i praksis hos Oslo kommune) har fått i oppgave å revolusjonere Oslo kommunes bruk av sosiale medier, dvs tenke ut strategi, mål og metoder, ressurser og etc i forhold til å nå ut til innbyggerne i Oslo kommune. Og med tanke på 45.000 ansatte i kommunen, flere ti-talls ulike etater,  og over en halv million innbyggere som er målgruppa, så er det jaggu litt av et prosjekt vi skal bryne oss på de neste to ukene!

Jeg tror uansett det vil bli veldig bra og lærerikt, og vi er begge skikkelig gira på å oppgradere og engasjere crewet i informasjonsavdelingen til Oslo kommune. Hell yeah! 

Vi har også fått personlige nøkkelkort, håndhilst på Fabian, fått tildelt kontor, og har ikke stått ved noen kopimaskin eller kokt no kaffe (ennå), så har troa på en god praksisperiode på Oslo Rådhus.

getattachmentaspx
My personal key-card with my personal code.  (Bildet er tatt med mobilkamera, så er litt bad oppløsning)


Forresten, tenk deg et liv uten sosiale medier nå. Da hadde du ikke du kunne sittet og lest det her nå! Hah! Da snakker vi  tap av høy kvalitetsunderholdning og avgjørende livs-informasjon, eller hur? :p 

-Silje-


Mine artikler

Her er er bittelite utvalg av artiklene som jeg har skrevet og er publisert på nett.


MOTE:
Side2: Sparkebuksa for voksne
Side2: Elsker norsk design
Side2: Nakent og naturlig
Side2: Lekre og fargerike ben
Side2: Vi har fått kakedilla!

UNDERHOLDNING:
Side2: - Det er et helvete (Intervju med Sig Hansen, kjent fra "Deadliest catch" på Discovery Channel)
Side2: 8 liter vann om dagen (Intervju med glamourmodell og tidligere Robinsondeltager Cathrine Aschim)
Side2: Hva har hun operert?
Side2: Tynnere og tynnere
Side2: Linni går birken (Intervju med Linni Meister da det ble kjent at hun skulle gå Birkebeinerrittet)
Side2: Feirer de jul sammen?
Side2: - Det er et helvete


TESTER:
Side2: Ikke for pingler (Test av thaiboksing)
Side2: Påskens billigste handlekurv
Side2: Det beste påskegodtet

KOSTHOLD:
Side2: - Du fyller ikke bensin på en dieselbil
Side2: Gjør hverdagsvanene litt sunnere
Side2: Hvor usunn er ferdigdesserten?
Side2: Beste og verste takeaway  
Side2: - Handler om livsstilsendring 
Side2: På lavkarbodiett? 

TRENING
Side2: - Jenter trener ikke tungt nok
Side2: Kjøper du proteinpulver?
Side2: Styrketrening hjalp henne ut av spiseforstyrrelsen
Side2: Kvinner vil ikke ha sofagriser

SKAL VI DANSE 2012:
Side2: - Rumpa er tilbake på plass!
Side2: - Har fått spørsmål om å være med i sjekkeprogram
Side2: Har gått ned 20 kilo
Side2: Hun fødte for seks måneder siden

FRA NETTSIDEN UNGELESERE.NO:
Blogging - en innføring for deg og meg
13 år og verdensberømt for sin blogg
Fra ukjent 16-åring til homofil bloggekjendis

 

BOKOMTALE:
- Trenger vi aviser når vi har Facebook? 

Skomysteriet

shoesonwire

I Oslo er det stadig blitt ett vanligere syn å se sko som henger etter lissene i telefonledninger og lignende. Bare utenfor døra hos meg henger det faktisk to par på en og samme wire.
Og mellom meg og på vei til skolen passerer jeg flere sko-par som dingler der oppe i ledningene. Hvorfor?

I følge solguru: "Jeg har hørt at sko som henger etter lissene på en telefonledning, er et signal om at det fins dop å få kjøpt i området, om det stemmer, har jeg ikke fått bekreftet. Ellers havner vel sko på veiene som et resultat av fyll og fest, tenker jeg."

Ifølge rykksekkturisten.com står det blant annet følgende:
"Det er foreslått at sko er kastet opp over linjene av mennesker som vil markere noe, av mennesker som vil feire noe som f.eks. bryllup, universitetsgrad, avtjent militærtjeneste osv."
"Det er hentydet at sko over kabler også minnes drap i gjenger og gjort for å markere sitt område."
" I USA er det i noen områder forklart at mengde sko som henger over kablene kan henvise til hvor mange medlemmer i dette nabolaget som er i fengsel eller hvor mange typer stoff man kan kjøpe"


Har dere sko hengende utenfor døra deres? I så fall, hvor, og hva tror dere er grunnen til denne nye dekorasjonen?

Jeg vet ikke om det er fascinerende, stygt, dekorativt eller bare helt meningsløst. Men mest av alt lurer jeg på hvordan de har klart å fått de dit? Hvor mange forsøk har personen som står bak dette brukt på å kaste opp skoene i været før de faktisk snurra seg rundt og ble hengende?

shoesonwire1

Gi meg noen svar a.. Merker nattesøvnen begynner å minske pga disse jævla skoene som henger i lufta uten noen større, tydelig forklaring.

-Silje-

Svada

Gratulerer til Jense-mann & CO og lykke til med en ny 4-årsperiode. Var faktisk innom arbeidsstedet til Jens i forbindelse med skole-ekskursjon i dag, dagen etter selve valget! Vi fikk omvisning på Stortinget, og fikk være med noen AP-arbeidere å feire med kaffe og marsipankake! Det var veldig stille der idag, og dessverre var det ingen store politiker-kjendiser å spotte. Men kult og lærerikt å ha vært der i alle fall:)

Så var jeg på jobb i 2 timer, så kom jeg hjem og bestilte spa-og-shopping-tur sammen med mamma til Tallinn i slutten av november. Var ikke planlagt i det hele tatt, men det ble resultatet etter lønningsdag og surfing på Norwegians sine hjemmesider. ;D
Noen som har vært i Tallinn som har tips om diverse ting; bring it! 


Resten av uka:
* Skole
* Jobb (inkl helgevakter)
* Publikum på NyttPåNytt-innspilling
* Se Upperdog på kino 
* Fredagskveld med gullkjæresten og gullrekka og gullmiddag.
* Journalist-leking 
* Psyke seg opp og forebereding til 2-ukers praksis i Oslo kommune, som starter neste uke. (Tips mottas her også)
* Og alt annet diverse som dukker opp ;)
* Og selvfølgelig den berømte pensum-lesinga som ennå ikke er helt integrert i mine rutiner. 


Stakkars de som ikke har mac og photobooth. Dere går glipp av mye moro, just check it out:

bilde 1


bilde 3
Her har jeg jaggu fittenese og anus-munn..bilde 14


What to say...
Chihuahua-Ciao!

VIL HA EN SÅNN ÉN!!!

Sjekk ut de herlighetene her a. Her snakker vi daffe-antrekk og søndags-kostyme på høyt nivå!
Jeg kunne lett ha bodd i en slik èn. Jeg har bursdag snart, bare nevner det... :D

onepiecelillai love my onepiece


sjekk ut: http://www.onepiece.no/

Sonntag.

Ah, søndag er liksom en sånn daffe-hva-skal-man-finne-på-jeg-burde-burde-dag. Det er mye jeg burde ha gjort i dag, men sånn er det alltids, og no stress å utsette ting man kan gjør i morra.
Så i dag har jeg vært publikum på NRK`s nye humor-satsning. Fikk være med under auditions-runder, og det var mye bra, mye variert, og mye flaut. Men det flaueste er nok at vi fire jentene som var der satt på første rad, MIDT I KAMERA-ØYET. Yess da. Så da man ser dommerne på TV-skjermen, så ser man også oss så fint og tydelig i bakgrunnen, intet unntak. Men vi fikk veldig til skryt om hvor bra vi smilte da, for det er jo tross alt veldig vanskelig å smile bra... Så cred til oss lissom.
Innspillinga foregikk på Kanonhallen på Løren, et nytt sted å utforske her i byen for min del. Men det så ut som et greit sted med normale butikker og bygninger,  men denne statuen var ikke Elin  fullt så begeistra over:

getattachment

Denne heite grisen her stod utenfor Peppes Pizza, og jeg skjønner ikke helt greia. Skal dette være innbydende? Skal man få lyst på mat når man ser denne? Og sjekk tærne og bilringen rundt nakken!  Snakker om fleskepølse og griselabber lissom.


Uansett, innspilling var gøy som vanlig, gode, gamle innspillingsleder Ketil var der også. :p 

Dagens quote står søte Elin for:
Mens vi snakker om humorgruppa Raske Menn sier hun: "Åh, jeg vil ha en rask, naken mann!"Må ta kvelden, klokka er tross alt OVER 22.00(!), og jeg skal opp grytidlig i morra, nemlig 07.15! Noe som sikkert er helt vanlig tid å stå opp for normale mennesker. Men jeg er og blir og kommer alltid til å være et B-menneske som synes at å stå opp alt annet før klokken ni er unødvendig tidlig. 
Skal på skolen, og der skal vi leke gode hjelpere til noen andre studenter. Jeg og min "ledergruppe" består av seks stk, og vi skal holde foredrag og hjelpe 40 studenter fra et kurs jeg egentlig ikke har fått med meg hva er en gang. Det omhandler digital historiefortelling, alt skal foregå på engelsk, og jeg har fått ansvaret for introduksjons-biten. Great.

Peace out and good night.
-Silje-
bilde 5 kopi 20
Og Silje Østby Aaland som befinner seg i Spania: I miss yooou so much.


Me like: Eselgutt.

Jeg snakker om Donkeyboy. Alle har vel fått med seg Ambitions som har surra en del på både min iPod og radiostasjoner og TV-opptredener i sommer og høst.


De er verdt en lytt, og er nå ute med ny singel: Sometimes

http://www.youtube.com/watch?v=L_pjVFEkH2Y
God søndag, nyt hverandre, og nyt solen! :D

Laurdaaag!

Ah, i går var en særdeles koselig kveld hos Ida og Anine på Majorstua. Flere gullkorn og hefige diskusjoner om forskjell på balkon, veranda, terrasse og quiz og sinnsyke taxiturer var bare noe kvelden innholdt.
Ida har forresten en herlig tendens til og korte ned setninger ved å sette sammen 2 ord.
For eksempel da Eli Mette lurte på om noen kunne sende tacoskjell var svaret:
"Jeg kan skjelle deg jeg!!"
Eller når man ikke vet om man skal bruke ordet grine eller gråte, da sier man bare likegjerne: "Jeg GRÅNER!" 
og hvem kan glemme gode gamle ApfelStrudel!? :D
Ah, fantastisk.
Jeg og Petter vant den hjemmelagde quiz`n til Anine også! Endelig ble mine Se&Hør-kunnskaper satt pris på der jeg svarte riktig på blant annet "hvem sine kjendisbarn?" og "hvem er denne kjendisen?"  Hah, and the winner is?! "Silje&Petter med 21 poeng!" Jadda, jeg vet jeg liker å gnu det inn. 

Uansett, etter litt for mye shotting for de fleste ble det taxitur til Grünerløkka (eller Møkka-Løkka som de fine vennene våre fra Majorstuen liker å kalle det) og utestedet Kaos. Det beste var da vi satt i taxien, kjører forbi Høgskolen i Oslo og Petter utbryter: "Herregud, er vi ved Birkelunden?!??" Jeg lo så jeg grein. :D Men er klart det ikke er lett å se forskjell på Høgskole-bygningen og den lille parkflekken Birkelunden ved midnattstider og etanolen har tatt over kroppen din for lengst. 

På Kaos var det god stemning, masse folk, varmt og klamt. Med andre ord, det var knall. 

I dag har jeg og Joakim vært på Tullins (begynner å bli gode stamgjester der nå), jeg har endelig fått hengt opp en tavle det har vært IQ-sperre-skruedingser på, og fiksa andre nødvendige dilldall-ting.

Enjoy the saturday-night-fever people!
-Silje-

Helg baby!

bilde 43


Aaaaall righty!
Endelig fredag, og er litt stressa for øyeblikket. Skal til "the major livingroom" til den superfine toppleiligheten til super-Ida. Og der vil det bli en superkveld med girls-chat, taco, TV-premierer og så har vi vel tenkt å rusle ut og se hva bylivet i hovedstaden har å tilby denne fredagskvelden.

Onsdag ble den etterlenga biff-wellingtonmiddagen arrangert, og dæven for en kongemiddag. 250 gram kjøttstykke til hver, innpakka i butterdeig og så stekt videre i ovnen, og tilbehøret var ris, to ulike sauser, stekt paprika&rødløk og grønnsaker. Det ble jo en vellykket middag og kveld uten tvil. Og jada, gratulerer til Norge som også slo Makedonia, men som har ingenting å si fordi vi uansett ikke er videre i kvalifiseringen. And I don`t care a damn shit. 

Også har jeg og Kjersti vært publikum på NRK og titta på blant annet Harald Eia, Bård, Atle Antonsen, Johan Golden, og jaggu var Arne Scheie innom studio også. Skal være publikum på søndag også, hehe, synes sånne ting er veldig gøy.

Oh, ellers så ringte p3 Juntafil og lurte på om jeg kunne være paneldeltager på lørdag. Noe jeg kunne! MEN, så skulle de ha meg med om jeg kunne ta med kjæresten. Noe jeg ikke kan. Så da ble det nei denne gangen også, men neste gang, DA skal jeg være med. Skulle jo tro det passer den tjuefemte gangen de spør.

Ja, så lekte jeg journalist i dag også, og fikk tilogmed betalt for å gjøre noe jeg lærer så sinnsykt mye av og bare er gøy! Christina, takk. Jeg digger å arbeide sammen med deg!

Nå må jeg gå, oppdaterer mer i morgo, og da skal jeg sove leeeenge! :D

God helg folkens.

-Silje-

Mandag og gakkgakkrapport.

bilde 63


Det her er radioanda mi. Den er jeg veldig stolt av og glad i, rett og slett fordi den bare er dødskul. Den holder kjeft når jeg vil, og den gir god lyd når jeg vil. Også er det jo en gakkgakk. Jeg digger gakkgakker. Sikkert fordi mamma heter Ann. For jeg digger mamma også.

bilde 56
Gakkgakk-blikket. 


bilde 39
Gakkgakkuttrykket.bilde 50
Gakkgakkmunnen.


Anywaaaaay, er mandag i dag! Med god mandagsstemning faktisk! 
Har i dag vært på kontoret til Christina for første gang, hun er den journalisten jeg nevnte i et tidligere innlegg. Skal arbeide litt for henne sånn nå og da, og må få si at førstedagen har vært en meget produktiv og god dag.
Møtte opp klokka 10 ved Mølleparken til et større kontorlokale og ble møtt at Christina og 3 artige guttetasser. Men noen navnepresentasjon var unødvendig, for i dag var det ikke lov til å kalle hverandre ved ditt ordentlige fornavn. Her gikk det blant annet  i "The Spider" og  "The Blade", mens jeg fikk kjapt tildelt navnet "The Lizzard." Følte meg nesten som jeg var i KillBill-gjengen. 
Uansett, jeg fikk arbeide med 8-9 småsaker/teasere som etterhvert blir publisert på ungelesere.no, research om varmepumper til Aftenposten (!), oversettelse av diverse tekster og transkribering av et intervju. 
Det har vært ganske gøy og lærerikt, og at French Bakery ligger i nabobygget og jeg blir påspandert lunsj i tillegg er bare digg.


Christina driver med mye rart, blant annet arbeider hun med sitt eget lille designmerke, og i dag fikk jeg velge og vrake i hjemmelagde skjerf, og endte opp med dette. :D 


bilde 32

En ekte ChristinaSkreiberg! ;) Dama er så utrolig kjempehyggelig. Vi takker hverandre for hjelpen hele tiden, og konklusjonen er at dette samarbeidet er ren vinnvinn-situasjon. Skal tilbake å leke pro-journalist allerede til fredag, og jeg gleder meg!


bilde 36

bilde 35

Jada, jeg vet det er speilvendt..


 

Ellers skal resten av uka bestå av:
Skole
Jobb
TV-premierer i hytt og pine
Biff wellington-middag (skal lages og nytes for første gang uansett hva resultatet blir)
Girls-night
Dobbeldate
NRK-publikum (twice!)
Savne Silje Aaland som har dratt til Spania
Og ja. Så burde jeg begynne å lese pensum.... 

-Silje-

Høst er ikke et must.

Jada jada, jeg vet det, jeg vet det. Fantastisk bra overskrift ikke sant. 

"Åh se på alle fargene på trærne! Åh, kjenn det deilige friske høstværet! Åh se på alle julemarsipangrisene som kommer i butikken fem måneder før jul"
Say whaaaaaat?!
Det her mener enkelte mennensker liksom er typiske gode høsttegn. Jeg fatter det ikke jeg.
Regn, sur vind, rødbrune og oransjegule blader som er fulle av dritt som treffer deg i trynet og Nidars julemarsipangriser på tilbud et halvt år før de burde. Jeg liker virkelig ikke høsten. Høsten for meg er et tegn på 7-8 kommende måneder med kulde, snøslaps, 4-5 bybusser som kjører forbi din holdeplass fordi de allerede er stappfulle, og en slapphet som bidrar til uønskede kakao-med-krem-og-sjokoladeboller-kilo på den kroppen man nettopp har slitt med siden nyttår for å gjøre klar til 2 ukers sommervær. HERLIG!

Nei, jeg snakker ikke om høstdepresjon, jeg snakker virkelighet. For det er mye mer fristende å sitte inne enn å gå ut og bli piska i trynet av de helvetes bjørke-tre-bladene, regndråpe-jævler, og vind som gjør at paraplyen din bare vrenger seg og gjør deg til underholdning for alle forbipasserende. 
Så dermed har jeg foreberedt meg for å ikke bli like påvirka av den jævla høsten som alltid kommer 1 måned for tidlig og varer 3 måneder for lenge:
Tips til aktiviteter til alle som lider av samme høst-hat som meg:
- Reis på ett kjøpesenter
- Bli kjent med byens trikke -eller tbane-linjer. Her snakker vi kombinasjon av sightseeing og underholdning ved å se på alle stakkarsene ute i høststormen!
- Lei en film eller kjøp en ny bok eller blad (mye bra og gratis å hente på Deichmanske)
- Begynn med julegave-shopping
- Ommøbler på rommet ditt, stua di eller bare hele leiligheten 
- Kjøp deg en avis og sett deg på en cafè og bare nyt synet av alle stressede buisnessmenn og klagende barnevognmafiaer.
- Reis til Freialand! (Anbefales virkelig, må forhåndsbestilles!)
- Ta deg god tid og lag en skikkelig god middag du har hatt lyst på lenge.
- Gå på kino
- Reis i svømmehallen
- Dra til Oslo Reptilpark
- Reis på bingo
- Løs pusslespill, kryssord eller sudoku.
- Reis til et museum
- Les pensum du har hatt dårlig samvittighet for å ikke ha gjort det siste halve året
- Organiser i papirer og kontorsaker
- Ta gratisbussen til IKEA og nyt alle stakkarsene som sitter i timesvis foran dataskjermene for å bygge seg kjøkken 
- Besøk en venn, eventuelt be venner til deg
- Reis på loppemarked, fotballkamp, hva det nå enn måtte være som ditt nærmiljø har å tilby
- Reis på spa


Flere forslag mottas med stor takk.

-Silje-


Matbloggtoppen Matprat