hits

september 2011

Jeg savner denne søtingen

Ååååååh, fikk nettopp mms av mamma av verdens søteste hundetass.
Savner henne så sinnsykt om dagen. Hun er så herlig og har virkelig en helt spesiell personlighet. :) En hund er virkelig menneskets beste venn. Og det var dagens dype ord fra meg. Hehe.

- Silje Bjørnstad -

Halloooo morratryne

Hei ja..
Oh yes, klokka er ikke sju en gang, men jeg skal straks på Elixia og kjøre kroppen min med personlig trener. Whoohooo.

Skal bare si at dagene er fulle med skole + jobb etter skole om dagen, derfor lite blogging. Kommer sterkere tilbake i helga! :)

 

Ha en flott torsdag!

- Silje Bjørnstad -

Kyllingtaco med hjemmelaget tacokrydder alá Silje&Joakim

Taco på en mandag? Ja, hvorfor ikke? Hvertfall når ingrediensene er sunn kyllingfilet, grønnsaker og ikke minst hjemmelaget tacokrydder! For det er nemlig ikke vanskelig å få til sin egen tacokryddermiks som smaker myyyye bedre og er myyyye sunnere enn de ferdigblandingene man kan få i butikken. (Visste du for eksempel at de posene blant annet har masse unødvendige tilsetningsstoffer, sukker og at 1/3 av innholdet er SALT!!!)Uansett, her er tacokrydderblandingen jeg og Joakim brukte til gårsdagens tacomiddag:

2 ss paprikakrydder
2 ss spisskummin
2 ss chilipulver
1-2 ts hvitløkspepper
1-2 ts havsalt

Forslag til andre krydder å putte oppi: Oregano, hvitløkspulver, løkpulver, knuste chiliflak. Prøv deg frem og finn din favorittmiks!! :)Miks sammen alt krydderet oppi en liten bolle og ha over kyllingbitene (eller karbonadedeigen/kjøttdeigen hvis du bruker det) sammen med 1 - 1,5 dl vann. Bland sammen og la alt bli varmt og småkoke i ca 5-7 minutter.Ellers så er det en annen ting som kjennetegner kyllingtacoen vår. Nemlig at vi steker rødløk og paprikastrimler sammen med kyllingfileten."Smaker godt"! ;)


Server med ønsket tilbehør og nyt den herlige hjemmelagde tacokryddersmaken :)

Enjoy!

 

- Silje Bjørnstad - (Og Joakim da)

Vi har 4,2 kilo kyllingfilet.

Det er mulig at noen av dere har lagt merke til at det har vært en del oppskrifter med kylling her på bloggen i det siste. Og det er ikke uten grunn... For Joakim hadde nemlig med seg SJU store pakninger der hver pakke inneholder 600 gram kyllingfilet hjem her i forrige uke.

Grunnen? Jo, de gikk ut på dato den dagen, og det gjelder jo å dra nytte av de fordelene man kan når har har sin egen matvarebutikk.

Her er 6 av 7 pakker, den første pakka er allerede brukt til kyllingsuppe.

Derfor lurte Joakim på om han skulle ta med noen pakker hjem. Jeg tenkte at dette var sånne to-pakninger og at han tenkte å ta med seg et par slike, så dette var jeg så klart positiv til. Kyllingfilet holder seg jo i fryseren så det er bare å slenge de inn dit i stedet for å kaste de. Samtidig er det jo sunt og godt og kan brukes til så mye. Men at kjøpmannen skulle ta med seg 4,2 kilo med kylling hadde jeg ikke regnet med så jeg fikk totalt latterkrampe når jeg så den fullstappa bæreposen med kyllingfileter i kingsizepakker.

I dag ble det forresten taco til middag, med selvfølgelig KYLLINGFILET om noen skulle lure. Vi lagde vårt eget tacokrydder også, som ble meget vellykket! Oppskriften på tacokrydderet og bilder kommer i morgen! :)

- Silje Bjørnstad -

Hjemmelagde, supergode knekkebrød

I går lagde jeg disse herlige knekkebrødene igjen. Jeg har lagt ut oppskriften tidligere, men her kommer den på ny. :)

Man blir hekta når man først har smakt på ett. Jeg har vært fan lenge, og i går smakte Joakim på de. Konklusjonen: "Kan jeg ta noen til? Disse må du gjerne lage flere av."

Hjemmelaget knekkebrød
3 dl sammalt rug, grov
3 1/2 dl havregryn, lettkokt
1 dl kruskakli
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
1 ts salt
7 dl vann

(Du kan også tilsette 1 ts honning i vannet for ekstra sødme, men dette dropper jeg fordi jeg ikke likker honning og jeg kan garantere at knekkebrødene smaker like godt uten!)

 

Bland alt sammen til en røre. (Jeg måtte droppe sesamfrøene denne gangen fordi det var tomt, men la ikke så mye merke til det) Dekk to stekeplater med bakepapir. Smør blandingen utover platene med slikkepott slik at det blir et tynt lag jevnt utover plata. Lag ruter med slikkepotten. Stek i ca 40 minutter på varmluft, 185 grader. Åpne ovnsdøra 2-3 ganger for å slippe ut damp. Sett deretter ned temperaturen på ovnen til 100 grader. Legg knekkebrødene oppå en rist og la de stå i ovnen til de har blitt sprø (ca 45-60 minutter).La de avkjøles helt på rist, før de legges i en tett boks. Sunne. mettende, enkle å lage og supergod på smak.
Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

Nespresso-Espresso-påfyll

Siden både jeg og Joakim er avhengig av kaffe så er det veldig greit å ha sin egen "espresso-maker", selv om det kan være en relativ dyr "drikkehobby" i forhold til den tradisjonelle trakterkaffen. Men det er jo så digg!!! Så derfor var det på tide med en ny ladning av espresso-kapsler, man bestiller bare på Nespresso sine hjemmesider og et par dager senere henter man kaffen på nærmeste postkontor, klare for å lage nydelig espressoshots.

 
Så nå kan den fine "kapsel-holderen" vår fylles helt opp igjen. Og vi kan velge og vrake i ulike, herlige espresso-varianter og kaffestyrker.

 Ellers så er vi begge to IKKE i form om dagen. Null energi, tett i hals og nese, tørrhoste og vondt i hode og i svelget og i mandlene. Si hei til influensa lissom..!

Sier seg selv at denne søndagen kommer til å bli slapp. Håper bare jeg kommer meg på skolen neste uke. For uka etter der har jeg høstferie! :D

Håper alle andre har en flott søndag! :)

- Silje Bjørnstad - 

Lørdagsfrokosten
2 skiver ristet brød
2 kokte egg
2 skiver kalkunpålegg
Agurk og paprika
Kaffe
Appelsinjuice
Nektarin

= God start på en god lørdag!

- Silje Bjørnstad -

Miniseminar med Tine og Melk.no

Endelig fredag, og selv om det var fri fra skolen inviterte de studentene til å komme å høre på foredrag med ernæringsfysiologer og ernæringsrådgivere som arbeider i Tine og Melk.no.

Det er jo alltid litt sånn snikreklame her og der når de ulike bedriftene skal ha foredrag, men det er vel forståelig. Det er kanskje mulig at jeg bare legger litt mer merke til dette fordi jeg lærte jo en del om dette når jeg studerte medier og kommunikasjon, og da blant annet hvordan foredragsholderne uttrykker seg og hvordan de bruker ord og begreper til å få frem et budskap basert på bedriftens visjon, i stedet for å legge seg på et mer nøytralt og generelt nivå.

Uansett, vi fikk blant annet høre om idrettsernæring og selvfølgelig da hvordan YT-produktene er knyttet opp til dette temaet. Vi lærte også litt om hvordan melk og melkefettet påvirker kroppen og hva slags næringsstoffer fra særlig melk og melkeprodukter som er viktige for oss. Og kanskje det beste (og helt sikkert det smarteste sjakktrekket fra produsentene sin side når de holder ulike foredrag): SMAKSPRØVER. Vi fikk nemlig smake på masse deilige produkter fra Tine og YT, blant annet skolemelk med mild kakaosmak, skolemelk med smak av bringebær, Biola, diverse YT-produkter, og vi fikk også servert lunsj som var påsmurte baguetter med forskjellig pålegg, hvitløksdressing, salatbladet, agurk og tomat.

Og i den forbindelse kan jeg jo reklamere litt for YT produktene, jeg er nemlig fan og har vært det lenge, så jeg vil bare påpeke at min mening er uavhengig av dagens foredrag.

Favoritten min er helt klart YT med kakaosmak, men i dag prøvde jeg også det nyeste YT-produktet: YT Kesam med bringebær, rips og korn. Det høres kanskje ikke så godt ut, men jeg ble kjempeoverrasket over den gode smaken. Nesten så man får litt dessertfølelse når man spiser den.
Ellers så ble denne kanskje den som får førsteplassen etter dagens smakeprøver: YT mellommåltidsdrikk Banan/Pasjonsfrukt.Også YT mellommåltidsdrikk Bringebær/Tranebær var ganske så god. Jeg trodde drikkene skulle minne veldig om Biola eller drikkeyoghurt, men de er tynnere i konsistensen, og har en mye bedre, søtere smak. Verdt å prøve ut enten om du skal på trening eller ikke! 


En annen ting som både Tine og Melk.no snakket om er hvor viktig det er å ha kontakt med forbrukerne og ikke minst måten bedriften og ernæringssaker generelt fremstilles på i media. Sosiale medier ble nevnt som et stadig viktigere medium å bruke, og de sa også stadig  er mer engasjert i bloggere og det å svare direkte til enkeltpersoner gjennom blogginnlegg og kommentarer.

Dette synes jeg er ekstra interessant, og det å kombinere ernæring og media er et så viktig verktøy for å kunne informere, men selvfølgelig gjelder det dermed å vite hvordan og ikke minst hva man skal informere om for at det skal være troverdig og gjelde folk flest. Dermed trengs det flere journalister med faglig bakgrunn og ikke bare "klipp-og-lim"-journalister som ikke klarer å se en sak fra flere sider. For det er nemlig ofte fokus på enkeltpersoners historie og om hvordan de raste ned i vekt av å leve på en spesiell diett, eller hva slags matvarer som man bør spise basert fra en utenlandsk studie med X antall personer som kanskje har en helt annen forutsetning når det gjelder ulike matvarer enn vi i Norge... Merker jeg blir gira av å bare skrive om det.. :)

Over til noe annet, endelig er det helg Og endelig venter en helg der kun "KOS" med store bokstaver står på planen. Ingen jobb, ingen forpliktelser, bare avslapping, lange morgener og ikke minst humorshow i Oslo Spektrum med Joakim der vi skal se Atle Antonsen, Harald Eia, Bård Tufte Johansen og John Cleese showe sammen på scena!!! Gleder meg så sinnsykt!

 

God helg til alle! :)

- Silje Bjørnstad - 

Lavkarbobrød

Som jeg nevnte i forrige blogginnlegg så skulle jeg og Joakim teste ut posemiksen "Møllerens Lavkarbobrød". Dette gjorde vi i går kveld. Brødblandingen inneholder ikke siktet hvetemel, er ekstra grovt og trenger ingen heving. Man tilsetter kun vann og olje også skal det stekes i ca 60 minutter.
Da jeg kom hjem fra trening hadde Joakim bakt brød samt dekka til et skikkelig påleggsbord med ulike kjøkkpålegg, ost, leverpostei, egg, syltetøy, appelsinjuice, eplejuice, agurk og paprika.
For vurderingen til Joakim av lavkarbobrødet var: "Dette er slikt brød man trenger pålegg til". Han mente nemlig det var godt, men at det ikke smakte så veldig mye.

Min mening er at brødet var kjempegodt, og selvfølgelig ekstra deilig er det når brødet kommer rett fra ovnen og fortsatt er varmt! Jeg spiste hele 5-6 skiver og ble sånn ordentlig godmett uten å føle meg tung i magen og ikke ha den følelsen av å være "oppblåst" slik som jeg ofte kan føle meg etter å ha spist "vanlige" brød.
Nå har ikke jeg eller Joakim på noe "lavkarbo-kosthold", men et slikt lavkarbobrød er i hvertfall jeg keen på å prøve igjen og kan absolutt anbefale til andre, lavkarbodiett eller ei! Det med lavkarbo er forresten skikkelig i vinden for tiden, men dietten har også fått en del kritikk i aviser og blader den siste tiden. Jeg skal lage et innlegg med mine meninger i løpet av de neste dagene, men for å si det sånn: De fleste trenger, og har godt av, karbohydrater ;)

Nå skal jeg, tro det eller ei, på Elixia. Har en avtale med personlig trener klokka ÅTTE for å få tips til hvordan jeg kan styrke ryggen min. Det sa nemlig legen at jeg måtte fikse - mer om det senere.

Etter trening er det skole og etter skole er det jobb! Ha en nydelig torsdag! :)

 

- Silje Bjørnstad -

"Alt-i-en-form med kylling og gul ris"

Lagde alt-i-en-form med biter av kyllingfilet til middag i går. Det er jo bare kjempelettvint å la alle ingrediensene "bli ferdige av seg selv" inni stekeovnen! 

4 porsjoner

600 gram kyllingfilet i strimler
6 dl hurtigris
6 dl varm hønsebuljong (utblandet)
1 ts gurkemeie
1 rødløk
1-2 hvitløksbåter 
1 rød paprika
Paprikakrydder 

 

(I den opprinnelige oppskriften står det at man skal bruke hurtigris, men jeg hadde bare jasminris tilgjengelig. Derfor valgte jeg å koke risen litt på forhånd for å forsikre meg at den faktisk ville bli ordentlig kokt og myk. Så mens ovnen gjorde seg varm og samtidig som jeg hakket opp de andre ingrediensene, kokte jeg risen sammen med 7-8 dl vann+ buljongterningen og 1 ts gurkemeie, men bruker du hurtigris er dette unødvendig.)Bruker du hurtigris tar du den ukokte risen over i den ildfaste formen, rør inn gurkemeien i varm buljong og slå dette over risen. Skjær opp rødløk og paprika, finhakk hvitløken og bland dette inn på toppen.
Legg kjøttet på toppen og dryss over ønsket krydder. Jeg brukte paprikakrydder, men du kan for eksempel bruke kyllingkrydder, grillkrydder etc. Sett hele formen på midterste rille i stekeovnen og la alt stekes i ca 20 minutter på 200 grader. Sett på grill eller overvarme og stek videre i 3-5 minutter for å få en gyllen brunfarge på kjøttet.
Enjoy! Risen fikk forresten perfekt konsistens også! :)

Du kan gjerne bytte ut kyllingen med svinekjøtt, og putt oppi ellers det du måtte ønske. For eksempel kan du tilsette erter, mais, vårløk, sopp osv.

(Ja, mobilkamera er brukt, og ja, jeg vet det er litt utydelig bilder, men dere får hvertfall et lite inntrykk om hvordan det så ut :) )

(Det skal forresten sies at halvparten ble igjen siden det var middag til bare to personer, men jeg oppbevarte restene i kjøleskapet og tok det med meg som lunsj på skolen dagen etter. Smakte like digg da også:)  )

I kveld skal jeg og Joakim prøve oss på ferdigpakke med lavkarbobrød-miks fra "Møllerens". Slik blir det når man er sammen med en kjøpmann som hele tiden er oppdatert på hva slags nye produkter matvareindustrien har å friste med! :) For det var faktisk Joakim som var keen på å prøve, og jeg er jo ikke vanskelig å be. 

Resultat og vurdering av brødet kommer i morgen eller på fredag! :)

- Silje Bjørnstad - 

Jeg har fått dilla på...

... Skyr!!
Og jeg som aldri har likt yoghurt en gang!Men disse små begerne er jo kjempegode!! I tillegg skal de visst også være ganske så sunne:) Favoritten er "Skyr med Mango & Appelsin", mens "Skyr med Jordbær og Granateple" kommer på en god andreplass.

SKYR inneholder mye mer protein enn vanlig yoghurt, og i motsetning til vanlig yoghurt er Q SKYR både fettfri og uten tilsatt sukker. (Hentet fra Q-meierienes nettsider).

Skyr har flere produkter, man har yoghurt-begere, müsli+yoghurt-beger, Skyr Naturell (Kan brukes på flere områder i matlagingen) og nå har de også kommet ut med Skyr Smoothie i ulike smaker som er ment til å være en ingredienes i hjemmelagde smoothies. (Det er altså ikke ferdiglagde smoothies om noen skulle tro det)
Jeg har blant annet også prøvd SKYR Vanilje til fruktsalat, og det kan absolutt anbefales.

Så, hvis noen er som meg, og synes "vanlig" yoghurt smaker pyton med en sur ettersmak så burde dere absolutt prøve SKYR. Det er perfekt som et lite mellommåltid, når du raskt trenger en dose energi og det er litt for lenge til middag, eller rett og slett som en dessert eller vil unne deg litt kveldskos! For så god er den :)

 

Enjoy!

I kveld skal jeg forresten lage "alt-i-ett-form" til middag. Ingrediensene er blant annet kyllingfilet, paprika, hvitløk og gul ris. Det krever ingen forberedelser, alt legges i samme ildfaste form (både ukokt ris og ustekt kylling: LETTVINT!) og dette godgjør seg i ovnen cirka en halvtime. Blir spennende å se om det bli vellykket. Oppskrift kommer i morgen!

Ønsker alle en flott tirsdag.

- Silje Bjørnstad - 

Hva skal du bli da du blir stor da Silje?

Først: Gøy å se at antall lesere plutselig hadde doblet seg i går!? Skjønner jo at oppskrifter og mat dermed er et populært tema å lese om, noe som lover godt for det jeg driver og studerer! :) Lover også at jeg skal bli flinkere til å blogge om oppskrifter og det jeg har i meg, siden det tydeligvis er interessant å lese.. Hehe.

Men tilbake til overskriften. Det spørsmålet får jeg relativt ofte av både venner, familie, nye jobbkollegaer, gamle jobbkollegaer, medelever og så videre.Og for å være ærlig har jeg ikke peiling på hvor jeg er eller eksakt hva slags jobb jeg har om et par år. Man vet aldri hva slags muligheter som dukker opp.

Det jeg derimot vet er at jeg dermed vil være ferdig med min andre bachelorgrad, nemlig ernæringsfysiologi. Jeg vet også at jeg ønsker å kombinere mine to utdannelser slik at jeg kan jobbe med min journalistiske utdanning sammen med et yrke som ernæringsfysiolog. Jeg er faktisk totalt avhengig av å skrive, jeg elsker å la fingerne bare gli over tastaturet, og ja, jeg elsker å kunne bidra i mediebildet enten det er gode, informative helseartikler eller heller mindre samfunnsnyttige kjendisnyheter. Jeg elsker det å dele informasjon, både visuelt, skriftlig eller direkte med kjeften min, enten det er her på bloggen eller i større sammenhenger. Jeg elsker å gi ernæringstips, forklare og fortelle om ulike matvarer og næringsstoffer, og å dele oppskrifter til de som ønsker det. 

Jeg elsker ernæring, mat og det faktum hvor mye kosthold, mat og drikke har å si for er person og kroppen, både fysilogisk, OG psykologisk. 

Folk som kjenner meg vet jeg ikke er redd for å si noe, enten det er direkte til enkeltpersoner eller å vise deltagelse i større forsamlinger. Ja, selvfølgelig var det dritskummelt å stå foran medstudenter første gangen for å holde et foredrag, men som min veileder sa den gang og som jeg tør å påstå gjelder for ALLE: "Øvelse gjør mester". Det er bare å hoppe i det.
Nå velger jeg å se på slike type utfordringer som morsomt og en sjanse for å dele sin informasjon og eventuelle funn eller selvstendige konklusjoner DU selv har funnet ut. Og en annen ting, lurer du på noe når du sitter i et klasserom, i et møte eller i andre sammenhenger, så SPØR. Uansett. Det er det aldri noe å tape på.

Min bachelorgrad fra studiet "Medier & kommunikasjon" ga meg også kompetanse i det å arbeide som informasjons- eller kommunikasjonsrådgiver. Når det gjelder yrker og jobbmuligheter i fremtiden tenker jeg derfor at en "drømmejobb" for meg kunne være:

- Arbeide som ernæringsfysiolog og hjelpe med å tilpasse et kosthold til personer som har allergier, vil ned/opp i vekt og så videre, samt skrive og delta med artikler for et helseoglivsstilsmagasin eller lignende.

- Være med å fremme informasjonskampanjer på hvordan man kan bekjempe blant annet det økende fedmeproblemet her i Norge. Øke informasjonen, men også informere og praktisere løsninger for helse- og livsstilssykdommer som høyt blodtrykk og diabetes type 2. (Banalt sagt; "Alle vet for eksempel at man generelt bør spise mindre sukker og spise mer frukt og grønnsaker, men hvorfor gjør vi ikke dette da?" Jo, fordi det trengs mer fokus på det å nettopp gjennomføre dette i praksis. Å vite hva som er det sunneste valget hjelper lite når man fortsatt velger det som er minst gunstig for kroppen....Her trengs det tydeligvis hjelp.)

- Arbeide i et større selskap som informasjonsmedarbeider der ernæring og mat er den sentrale rollen. (For eksempel i Tine, Matprat.no, Bama og lignende selskaper) 

- Reise rundt på ulike instutisjoner der menneskene trenger informasjon og veiledning om hva som er et sunnere og bedre kosthold, samt VISE eksempler på hvordan de skal få til dette i hverdagen. (For eksempel i skoler og barnehager der man holder foredrag kombinert med et matlagingkurs der barn og elever selv får delta.)

Og et annet viktig tema som henger nøye sammen med nettopp mat og kosthold er aktivitet og trening!! (Bare så det er sagt.. :) )

Vel, det var noen tanker hvertfall. Alt jeg vet akkurat nå er at jeg har funnet en topp utdanningskombinasjon for det jeg ønsker å arbeide med og leve av i mange år fremover. Jeg vet også at jeg aldri kunne ha hatt en jobb som ikke vil gi meg utfordringer der jeg ville ha sittet alene på et kontor fra 8-16 hver dag. For det første ville ryggen tatt knekken på meg (bokstavelig talt omtrent, siden den allerede hater meg etter at jeg sitter stille i 2 timer..) samt at jeg ville fort ha blitt rastløs og lei, og for det andre så elsker jeg å arbeide og å ha kontakt med andre mennesker.

Pappa lærte meg tidlig: "Se etter løsninger - ikke problemer". Jeg støtter den filosofien.

 

- Silje Bjørnstad - 

 

Høstinspirert suppe med kylling

På en søndag med kjølig høstvær tenkte jeg at de ville passe bra med en smakfull, hjemmelaget kyllingsuppe.(Sjekk alle de flotte og herlige fargene da!!)

Denne suppen har overhodet ingen oppskrift, jeg bare puttet oppi det jeg hadde lyst på, samt det som var tilgjengelig. Suppen ble dermed laget av disse ingrediensene:

300-400 gram kyllingfilet
1/2 rødløk
4 gulrøtter
1 liten kålrot
1 brokkoli
Vårløk
Hvitløksfedd
Vann
Buljong (grønnsak- eller kyllingbuljong)Skjær kyllingfilet i biter og stek de i panna til de er gjennomstekt. Skrell og kutt grønnsaker. Kok opp 1-1,5 liter vann (avhengig av mengden grønnsaker) og tilsett 2 buljongterninger samt 3-4 fedd hvitløk. Hvitløksfeddene gir så god smak!  Ha oppi gulrot og kålrotbiter og la dette koke et par minutter før du har oppi oppskjært rødløk og brokkolibuketter. La suppen koke på lav varme i 15-20 minutter slik at smakene setter seg. Et par minutter før servering kan du ha oppi ringer av vårløk for ekstra smak.  Server gjerne med for eksempel flatbrød eller rundstykker. 


(Her snakker vi en herlig vitaminbombe! Bildene er tatt med mobilkamera, derfor litt utydelig og dårlig kvalitet.)

Håper dette inspirerer flere til å lage sine egne supper og ikke bare posesupper fra TORO som inneholder altfor lite grønnsaker og gode råvarer, og altfor mye tilsetningsstoffer og salt...

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Jeg har en avsløring å komme med.

Det er bare midten av september, og det er ikke en gang minusgrader ute... Men jeg har allerede starta å bruke lue når jeg går ut!! Hvertfall på kveldstid!!Og hvordan jeg skal overleve den norske vinteren etter at jeg tilbragte forrige år i Spania, og deretter 6 uker i supervarme Asia, er et stort spørsmål. 

Som alltid på høsten vil jeg bare gå i hi og deretter våkne varm og opplagt en gang utpå vårparten.. Men det funker vel ikke, så er vel bare å snu pessimismen og negativiteten til optimisme og positive tanker først som sist.

I morgen tenkte jeg å lage kyllingsuppe, høsten er jo skikkelig suppeårstid, så har håp om å lage noen deilige, varme supper utover høstmånedene. La oss bruke de alle flotte, smakfulle og gode råvarene som finnes i butikkene nå! :)

Så følg med, det kommer nok noen suppeoppskrifter fremover.

- Silje Bjørnstad - 

Ny kokebok - ny inspirasjon

Hoi!


Jada, jeg lever. Selv om jeg ikke er den ivrigste bloggeren for tida.
Bare raskt innom for å meddele at dagene flyr avgårde, men samtidig er det ikke noe veeeldig interessant å blogge om heller!

Ah, bortsett fra at jeg har fått meg ny kokebok: "Fettfattig"Denne kokeboka hadde nemlig hun ene jeg er personlig assistent for på spisebordet sitt, og da jeg begynte å bla i den var det så mange fristende retter. Da jeg kom hjem gikk jeg derfor inn på nettet og bestilte en til meg selv også. Bare 49 kroner pluss 10 kroner i porto!

Det er nå sikkert mange som tror det har klikka helt for meg og at jeg er blitt helt fanatisk og kun skal spise retter med lite fett siden boka heter "fettfattig". Men slapp helt av, det er ikke tilfelle. Det var oppskrifter som blant annet "Biff med ananas, ingefær og chili", "Ovnsbakte, fylte paprika" og "kokos-couscous-salat" som gjorde at jeg fikk lyst på denne. Når det er sagt forteller boka om antall gram fett per rett fordi som er interessert i å lage retter med mindre fett eller har en sykdom som gjør at de må gå på en diett med mindre fett. (For eksempel de som sliter med galleblæren)

Hva med banankake med lime eller sjokoladebrownies når du har lyst på noe søtt, men vil være forsiktig med fettmengden?
Jeg kan jo ligge å lese kokebøker på senga liksom, elsker å få ny inspirasjon og oppskriftstips. Gleder meg til å prøve ut flere nye oppskrifter i månedene fremover!

Ellers så merker jeg at høsten på god vei, og igjen vil jeg bare gå ned i dvale noen måneder for så å våkne på vårparten da det går mot lysere tider og grønne parker! Men men.. Jula kommer jo snart da... Det får være et høydepunkt å se frem til i kulda.

 

- Silje Bjørnstad -  

Besøk av reisebuddy! :D

Her går det i ett om dagen, med heftige intervaller av både skoleforelesninger, kollokviegrupper og jobbing. Derfor kjenner jeg det er ekstra digg (og nødvendig) med besøk av verdens beste Eirin som jeg reiste sammen med i 6 uker for 3-4 måneder siden. (Tida flyyyyr jo)

Samtidig er Joakim på  "kjøpmannsmøte" i København i Danmark (det vil egentlig si alkoholkonsumering på dagtid og fancy middager på kveldstid), så da passa det ekstra godt med litt kvalitetstid-venninne-tid. 

Endelig titta sola frem igjen i dag, og det har faktisk vært ganske så varmt i byen i dag - HERLIG!

Jeg og Eirin har traska nedi byen i dag, shoppa litt og i sola på Kaffebrenneriet på Aker Brygge nøt vi kaffe, appelsinjuice og nydelige havrekjeks. Deretter trikka vi opp til Frognerparken bare for å leke litt "turister i hovedstaden" (samt det faktum at Eirin faktisk aldri hadde vært der...... kremt kremt). Vi var også innom Domkirka når vi først snakker turisme.. hehe!


"Pompel&Pilt" (Ja vi vet vi er fotogene... eller ikke...)

Og kvelden er enda ung... :D

- Silje Bjørnstad - 

"Appelsinkylling" med tilbehør

Nok en mandag, og nok en ny uke, og middag må man ha.

Dagens middag er rask og enkel å lage, samt  sunn med masse deilig smak. Håper dere blir fristet til å prøve selv!

1 porsjon:

1 kyllingfilet
Fullkornspasta (mengde velger du selv)
1-2 gulrøtter
Purre
1-2 appelsiner
Krydder etter eget ønske (For eksempel rosmarin eller oregano)Kok opp pasta etter anvisning på pakken. (husk olje og salt i kokevannet!) Etter 2-3 minutter tilsetter du oppskjært gulrot og purre (ca 1,5-2 cm fra purreløken) oppi samme kjele som pastaen og lar dette koke sammen til pastaen er ferdig. Skjær opp kylling i biter og stek i stekepanne.Når kyllingen er gjennomstekt presser du over saften fra 1-2 appelsiner over kjøttet og lar dette varmes opp. Tilsett også rosmarin eller annet krydder sammen med kyllingbitene og appelsinsaften. Hell pasta og grønnsaker oppi en større suppeskål, hell over kyllingen og ALL "appelsinjuicesausen". Deilig!!

Hvorfor koke oppe posesauser når man enkelt kan lage sin egen saus som smaker mye bedre, er mye sunnere og ikke inneholder unødvendige tilsetningsstoffer og masse salt?

(Du kan selvfølgelig også bruke strimlet svinekjøtt istedet for kylling.)Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

(Beklager litt utydelige og uklare bilder, bruker mobilkamera.) 

 

 

Nå har det starta. For real.

Den uka her har skolen begynt "på ordentlig", og her er det ingen myk start med litt repitisjon av gammelt stoff eller diverse ord og uttrykk. To dager med kjemiforelesning som innebærer cirka hundretusen nye formler, faguttrykk, ligninger, og ord som jeg ikke en gang vet hvordan skrives gjør at hodet mitt bare er helt stappa. Men etter tre timer med kollokvieoppgaver i dag gjorde at vi elevene faktisk fikk tid til å forstå stoffet litt bedre fordi vi nå hadde tid til å gå igjennom ting, og ikke bare raaaaase igjennom 5-6 kapitler på 2 dager slik som kjemilæreren mente var passende å gjøre. Så man har faktisk en sjanse til å forstå alle de derre elektrokonfigurasjonsgreiene, likevekts-regnestykker og hvilke orbitaler som tilhører de ulike elektronskallene! Det er en så god følelse når ting du først ikke skjønte en dritt av gir mening. :D

Puh, ut med frustrasjonen der ja... 

Ellers så skal jeg hjem i helga. Mamma skal feire "29-årsdagen" sin med stort kalas. Så helga skal nytes fullt ut med venner og familie - og jeg kjenner jeg trenger det. Resten av septemberhelgene er allerede "booka" til jobbing, så jeg skal passe godt på å slappe av litt den helga her før det bryter løs med nye kjemiforelesninger neste uke.

Håper alle får en fantastisk helg. 

- Silje Bjørnstad - 

 

Matbloggtoppen Matprat