hits

september 2015

Mango-smoothie og ny kokosbolle

Ah, mango i smoothie er bombesikkert, og denne varianten er superenkel og SUPERGOD!

Til 2 porsjoner:
1 moden mango
Ca 100 gram fryste jordbær
1-2 dl melk

Og that`s it! :) Hvorfor gjøre det mer komplisert enn nødvendig liksom.

Sødmen fra mangoen og jordbærene gjør at man virkelig ikke trenger noe ekstra søtning. 

 

 

I går på Side2 testet vi forresten kokosboller, eller, det vil si alle de andre i redaksjonen blindtestet. Jeg kunne jo ikke siden jeg visste hvilken kokosbolle som var hva. 

Grete Roede har nemlig lansert en ny kokosbolle, så da smakstestet vi den og sammenlignet med to andre kokosboller. 

Les mer om den nye kokosbollen og hele saken her: 

- Dette er slik en kokosbolle skal smake

:)

- Silje Bjørnstad - 

 

På trening: derfor filmer jeg meg selv

Hei og forhåpentligvis god mandag og god start på en ny uke.

Det er en stund siden treningsoppdatering nå, så her kommer noen filmer fra noen økter i forrige uke:

Blant annet 3x3x112,5kg i markløft:

video:3x1125kgmarklft 

11 reps med 15 kg ekstra i dips (ny pers): 

video:11dips15kg 

Hipthrust 10 reps x 100 kg

 video:10reps100kghipthrust

Knebøy med tre sekunder ned og lite stopp i bunnposisjon:

 video:knebysakte

Så tenkte jeg at jeg skulle svare på det mange kanskje lurer på ;) "Filmer du kun for å legge ut på blogg og Instagram?" 

Det enkle svaret på dette spørsmålet er NEI. Jeg filmer først og fremst for å se teknikken og for å bli oppmerksom på hva jeg bør jobbe med for å mestre øvelsen enda bedre. For eksempel i markløft-klippet ser jeg at jeg ofte får en overdreven svai på toppen av løftet, noe jeg rett og slett ikke var klar over eller har tenkt over. Når jeg filmer dips er det for å blant annet se om det blir godkjent dybde. Knebøy er et kapittel for seg selv, men i det klippet over her ser jeg for eksempel at det er enkelte repetisjoner hvor jeg kompenserer mer med ryggen istedet for å presse maksimalt med beina for å få opp løftet. Og så videre, og så videre.

Videoklippene gjør det også enklere for meg å sammenligne utviklingen og fremgangen i treningen min over en lengre tidsperiode - for eksempel så handler det ikke kun om å ha maks antall kilo på stanga til enhver tid, men det å faktisk kunne se med egne øyne at teknikken har blitt bedre og ikke bare "kjenne det på kroppen" mens man utfører øvelsen. Og når det gjelder å dele filmsnutter i sosiale medier så handler det om å kunne bidra til inspirasjon og motivasjon ved å vise hele spekteret med alt fra både fremgang og progresjon til eventuelle treningsflauser og "dårlige og gode dager" på trening. Det viktigste stikkordet her er og blir treningsglede.

- Silje Bjørnstad - 

 

Mental trening med PT-Pia

God søndag! :D

I går var jeg på Shape Up Convention sammen med cirka 500 andre jenter på Bislett Stadion og for et arrangement det var, i strålende sol! :D

 

Jeg måtte dessverre gå etter lunsj fordi "jobb-to-do-lista" mi hadde en rekke punkter jeg bare måtte prioritere, men jeg fikk i alle fall med meg et par treningstimer og ikke minst foredraget til Pia Seeberg (PT-Pia ;) ) om mental trening, og Pia leverte til de grader. Det var flere ting hun sa som jeg både kjente meg igjen i og det var også flere punkter som ble en sånn "aha"-opplevelse. For de siste årene har jeg blitt så utrolig bevisst, og ikke minst selv erfart, at hvis ikke hodet og tankene henger med, så blir også resultatet ofte ikke slik man hadde håpet på. Hodet er kroppens sterkeste verktøy, og en sterk kropp krever et sterkt hode. 

Det var særlig én ting som Pia snakket om, som virkelig traff meg. Det med mål, realistiske mål. Det er viktig og motiverende å ha mål når det gjelder for eksempel trening, både delmål og hovedmål. Problemet mitt er ikke at jeg ikke har mål, det er rett og slett det at jeg kanskje har for mange mål, i kombinasjon med at jeg fra naturens side er et utålmodig vesen som gjerne vil ha ting gjort NÅ. 

Og akkurat det med at jeg har for mange mål er jeg faktisk klar over også, men samtidig så fortsetter jeg å ha alle disse målene samtidig. Jeg vil bli sterkere i knebøy, jeg vil løfte mer i markløft, jeg vil bli sterkere i dips, jeg vil bli sterkere i pullups og få bedre teknikk, jeg vil bli flinkere til å trene spesifikke kjernemuskel-øvelser, jeg vil bli bedre på ro-maskinen, jeg vil bli sterkere i benkpress, jeg vil trene mer på kroppsvektøvelser, jeg vil trene mer på å stå på hendene, og så videre, OG SÅ VIDERE. Og joda, mange av disse målene kan man jobbe mot samtidig, men samtidig så kan det bli for mye av det gode. Det krever lange og mange treningsøkter i tillegg til at man skal ha tid til å restituere seg imellom øktene. 

Det ironiske her er at når jeg selv arbeider med klienter når det gjelder kostveiledning, så ber jeg disse personene om å sette seg to, maks tre delmål fordi det rett og slett er mindre sjanse for å lykkes når man har for mye å gape over innenfor en gitt tidsperiode. Man snur ikke kostholdsvanene oppned på én dag. Man må jobbe med å innarbeide nye vaner over tid og nettopp derfor er det også ønskelig å sette seg realistiske 2-3 delmål som man jobber med på vei mot hovedmålet, og når disse delmålene er nådd setter man seg nye 2-3 delmål. 

Så hvorfor er det da så himla vanskelig å praktisere dette på egen hånd? Men samtidig så gikk det opp for megat jeg har blitt så mye bedre på nettopp dette.  For min del handler det nok om en kombinasjon med at jeg velger å se på det positive i perioder der jeg føler alt står stille eller at kroppen føles tung og sliten økt etter økt. Og at jeg ikke minst lytter til kroppen og samarbeider med hodet. Er jeg sliten så tar jeg det rolig og godtar at jeg utsetter en eventuell tung økt til en annen dag. Føles kroppen bra og jeg har som mål om å løfte X antall kg eller ta X antall reps i en øvelse, så pep-talker jeg til meg selv. Jeg har bestemt meg på forhånd om at dette skal gå, jeg visualiserer det jeg skal gjøre og at det går bra, noe som igjen setter i gang prosesser i kroppen som får hele skrotten til å krible av nervøsitet og spenning. Det er rett og slett hodet som samarbeider med kroppen. Og jeg fokuserer ikke på alle målene SAMTIDIG, men kjenner jeg at for eksempel pullups virker uendelig tungt en dag, ja, så kanskje jeg trener noe annet i stedet som jeg også har lyst til å bli bedre på. For meg er og blir det største fokuset TRENINGSGLEDE og MESTRING, og det er meg selv jeg "konkurrerer" mot. 

Les mer om hva Pia Seeberg har skrevet om mental trening her. 

I neste utgave av Shape Up kommer en artikkel jeg har skrevet om mental trening der temaet nettopp er det med hvordan snu motgang til medgang. Øyvind Hammer er en av kildene i saken og han sier blant annet:

- Tankene dine er den avgjørende suksessfaktoren! Du ER det du tenker. Summen av handlingene dine blir resultatene du oppnår. 

Jeg kan absolutt anbefale alle å lese og å lære mer om mental trening - jeg får jo lyst til å ta et kurs selv. Men nå vet jeg at timeplanen fremover er fullpakka, og jeg vet at jeg har andre ting å prioritere. Men én dag. ;)

Konklusjon: Finn ut hva som er viktig for DEG, velg en ting du skal ha fokus på - man kan ikke gjøre alt ting samtidig, og det beste er at det er helt greit! :D

- Silje Bjørnstad - 

Silje tester saftnyheter fra Fun Light

Hei og god fredag! I formiddag testet vi en rekke mat- og drikkeprodukter her på Side2 og testen er allerede publisert:
- Dette var helt krise!

 

Som vanlig var det noen nyheter som kom bedre ut enn andre, og mine personlige favoritter blant disse produktene er Atkins Fugde Bar (som jeg har skrevet om tidligere) og Sætres Beste Tynne Knekkebrød Spelt. 

Jeg har også smakt på de nye Fun Light saftene, både squeezy-flaskene og Steviasøtede varianter. 

Her er min dom: 

Fun Light Squeezy med mango og appelsin:

- Frisk og god, en skikkelig sommersaft for min del, men ikke en favoritt. Praktisk å ha med på tur når det er sånne små squeezyflasker, det trekker opp. Helt grei saft som fungerer fint som et alternativ en gang iblant. 

Terningkast 4

Fun Light Squeezy med bringebær og granateple

- Søt og god, uten å være for søt. Ganske samme mening om denne som den forrige. 

Terningkast 4

 

Fun Light Green Eple og Pære

- NAM! Dette var en herlig kombo og perfekt balanse mellom eple og pære. Absolutt en ny favoritt, kjenner ikke Stevia-smaken noe særlig her. 

Terningkast 5

 

Fun Light Green Bringebær og Granateple

- Litt mer Stevia-ettersmak på den her, men fortsatt overraskende god. Likte den andre smaksvarianten bedre. Likevel er dette også en saftvariant jeg synes smaker godt!

Terningkast 4

- Silje Bjørnstad - 

Fra Forskningdagene

 

Hei og hopp!

Jeg må bare si det igjen, so litte time, so much to do! :-O

Men det er jo positivt det også ;) Det er bare at den "to-do"-lista mi aldri tar slutt... mihi. 

I dag har jeg blant annet vært på Forskningsdagene i Oslo og holdt foredrag om Helsejournalistikk - temaet var om matmyter, trender, fremtidens mat etc - VELDIG interessant og lærerikt :)

Andreas Wahl var konferansier og holdt tråden i gang, så etter at jeg var ferdig med det jeg skulle si så ble det selvfølgelig en selfie. 

(Du vet, det telles ikke før man kan dokumentere det i sosiale medier)

Vi fikk tilbud om ¨smake på "insektssnacks" også i form av gresshopper og noen marinerte larver. Jeg takket pent nei, he he. 

Men jeg smakte på sjokolade med tang og tare, og det var faktisk ganske så digg. (Alt blir vel digg med sukker og fett.... :-p)

Ellers så fikk jeg med meg no greier hjem som tydeligvis også er inspirert av insektsverdenen:

Og på tirsdag var jeg jo i debattpanel i Bergen sammen med tre herremenn med en ganske solid erfaring og fartstid i feltet, også en meget interessant og lærerik kveld. :)Nu skal jeg jobbe resten av kvelden, og resten av uka og resten av måneden er også PAKKA, men sånn går det når man elsker det man driver med og er født som en optimistisk og jobbglad energibunt. :D

Oktober blir litt roligere, og jeg skal endelig ta meg en tur til Finnskogen og HJEM på landsbygda igjen. Kan nesten ikke vente til å gå tur i skogen sammen med Lexie samtidig som jeg kjenner lukten av nytreska åker. <3

Ha en herlig kveld :)

- Silje Bjørnstad - 

Månedens høydepunkt

Det nyeste Shape Up-utgaven er her! :D Denne gangen kan bladet by på en skikkelig muskelspesial med blant annet "mat for muskler"-oppskrifter, pullupsprogram, intervju med crossfitutøver Kristin Holte og mye mer.

Selv bidrar jeg med to artikler: Motivasjonsboost i mørketiden (en artikkel som handler om mental trening og det å komme seg over den eviglange dørstokkmila, særlig nå på høsten), og smart turmat: 12 matpakketips til når man skal ut på tur. 

Så løp og kjøp for å få påfyll og inspirasjon til treningsglede, nye treningsmål og ikke minst ny, sporty motivasjon i en hektisk hverdag. 

<3

- Silje Bjørnstad - 

Silje tester Stratos Melky

Det er MANGE matnyheter som testes for tiden, så jeg bare fortsetter der jeg slapp forrige uke. 

Denne gangen er det nyheten Stratos Melky som har blitt vurdert.

Her er min mening:

Jeg er ikke den største sjokolademumsen, men kan fint spise et par biter sjokkis for å kose meg. Da er jeg mest glad i tradisjonell melkesjokolade, troika eller kinder-sjokolade med melkefyll, nettopp slik som den nye Stratos Milky har. 

Sjokoladen kommer i både storplate og som en mindre sjokolade. Sjokoaden er naturligvis Stratos-preget med sine klassiske luftbobler kombinasjonen med Stratos-sjokolade med melkefyll var for all del digg, men den slår bare ikke tradisjonell Kinder-sjokolade. Jeg savner mer melkefyll!

Uansett kan nok dette bli en ny sjokkis-slager for mange sjokoladeelskere. 

Terningkast 4

Ja, og les gjerne også resultatet av den store godteri- og snackstesten Side2 hadde i forrige uke:

- Det er den beste chipsen jeg har smakt

 Ha en super mandag!

- Silje Bjørnstad - 

 

Helgetrening

God søndag! 

Her er det straks klart for bursdagsfeiring, men jeg rakk en liten formiddagsøkt før kakeinntaket starter. ;p 

Dagens økt var 6-9-6-6-10 pullups, 5x5x30kgskulderpress, 15reps+10dips med 5 kg ekstra, skulderpress med manualer og smalt nedtrekk. 

De 15 repsene med 5 kg ekstra var overraskende lett ;D

video:15dips5kgekstra

Skulderpress siste sett:

video:skulderpress30kg

Og når det gjelder pullups så har jeg de to siste ukene trent dette programmet fra 50pullups.com. 

Her velger man program utifra hva som er maks antall repetisjoner på ett sett (for meg var det da 9-11 pullups per dags dato). Så i dag var jeg ferdig med siste dag og skal teste maks pullups i løpet av uka som kommer for å se om det har gitt noen effekt. Håper i alle fall på 12 pullups nå :) Jeg har tatt 13 pullups før, men det var med noen kilo mindre på skrotten ;p

Ellers så er det også mye teknikktrening i knebøy for tiden. Jeg kjører tre økter i uka fordelt på 3sekundernedmedstopp-knebøy, knebøy til boks og vanlig knebøy. 

Så her er er ett av gårsdagens 10 sett med saktebøy:

video:kneby525kg

Nå er det bursdagsfeiring! Ha en strålende søndag :)

- Silje Bjørnstad - 

Silje tester Mørk Firkløver

I dag har vi testet intet mindre enn ATTEN ulike godteri- og snacksnyheter på Side2. Resultatet blir publisert på Side2.no i løpet av helgen ;)

Ett av produktene vi har smakt på er Mørk Firkløver som kommer i begrenset opplag og her er min mening: 

- Jeg liker idéen med flere varianter av mørk sjokolade, men jeg ble litt skuffet over denne "Mørke Firkløveren". Rett og slett fordi det bare smaker vanlig mørk sjokolade, og gir ingen assosiasjon til Firkløver. Smaken er helt ok, men jeg velger heller vanlig Firkløver. :)

Terningkast 3

- Silje Bjørnstad - 

 

Treningsshoot med DetNye og energikick på trening

God torsdag!

Først og fremst; dagens treningsøkt - whohoowheeeheee!!! :D

Etter å ha SLITT meg gjennom 3x3x105 og 3x3x107,5kg i klassisk markløft de to siste ukene, så var dagens 3x3x110kg så "lett", eller lett var det jo ikke, men det gikk så overraskende greit at jeg måtte sjekke om jeg hadde lagt på riktig vekter flere ganger. HAH! DIGG!!!

I tillegg ble det 6-9-6-6-9 pullups (skulle egentlig ha 10 på siste settet der, men prøver igjen neste gang), dips med 15 kg ekstra (9 reps (repspers!! :D ) + 6 reps), sittende roing, stående roing med stang, brede nedtrekk, facepull, sidehev, fronthev og en annen skulderøvelse jeg ikke husker navnet på :p

Uansett, dagens økt var SO DAMN GOOD! 

video:3x110kgmarklft


video:3x110kgmarklft2

(I know, fineste ansiktsuttrykkene ever...)


På formiddagen i dag så var jeg på Elixia Bjørvika der jeg organiserte shoot med fotograf Rasmus Kongsøre (elsker å jobbe med han her, han er megaflink og bare sprudler av god energi i tillegg til at han er perfektsjonist og supereffektiv - litt sånn som mæ sjæl, haha) og PT og modell Hedvig Bang. Hedvig er en av de de seks Shape Up-finalistene som kjemper om å bli "årets Shape Up-jente" og hun var bare supersøt, superhyggelig og superflink. Supereffektiv var hun også! 

Vi shoota tre ulike treningsprogram som da blir tre ulike saker. Jeg har fått ansvaret for totalt fem treningssaker med samme mal for DetNye, så følg med i det bladet fremover!

Med andre ord så har det vært en meget herlig dag, både jobbmessig og på treningsfronten. Ha fortsatt en fin kveld!

- Silje Bjørnstad - 

Silje tester Sjokoladeruter

Denne uka er det vareslipp for høstlanseringer og det betyr at det kommer til å bli en haug med "Silje-tester"-blogginnlegg i tiden fremover ;) 

I dag har jeg smakt på Sætre Sjokoladeruter og her er min dom: 

 

Egentlig er dette et bedre snacksvalg når du har lyst på sjokolade enn kjeks, for det er mye sjokolade på disse kjeksene. God smak og fort gjort å bli så altfor hekta! Minner meg faktisk litt om Kvikk Lunsj-sjokoladen! Minuset her er at det markedsføres som en kjeks, men jeg synes sjokoladetrekket er mye mer dominerende enn kjeksen. Tror nok også at mange eldre vil synes at disse kjeksene er altfor søte. Uansett, det smaker jo godt og det er (nesten) umulig å ta bare én! ;p

Terningkast 4

 

- Silje Bjørnstad - 

Klar for Forskningsdagene; debatt og foredrag!

Hei! 

Neste uke arrangeres "Forskningsdagene" ulike steder over hele landet og jeg er så heldig å ha blitt spurt om jeg kan være med på to arrangementer: Forskningsdagene i Bergen der jeg skal være med i debattpanel, samt holde et foredrag i Oslo.

Arrangementet i Bergen er gratis og åpent for alle og ser man på Facebook er det allerede en god del som har trykket "Skal", men ifølge mine kilder  er det dessverre bare plass til kanskje rundt en tredjedel av de som ønsker å komme. Så her er det om å gjøre å være tidlig ute :)

Om debatten:

Mange hundre tusen nordmenn går rundt med ulike mageplager, dei fleste utan diagnose. Talet har auka kraftig dei siste åra. Det går hardt ut over både jobb og sosialt liv. Vi googlar, spring til legen, prøver ulike remedier, dietter og supermat. Vi ser det same skje med borna våre, som blir stadig meir allergiske og intolerante mot matvarer. Vi kjøper probiotikayogurt til ungane og håpar det beste. Men er løysinga rett og slett å ete meir drit, grave nasa ned i pelsen til ein halvskitten katt og rulle rundt i graset? Og visste du at avføringstransplantasjon kan ordne opp i alvorlege mageproblem?

Panel:
Tore Midtvedt, professor i mikrobiologi ved Karolinska institutet i Sverige og internasjonal toppforskar på tarmsystemet og mageproblem.

Trygve Hausken, professor ved Det medisinsk-odontologiske fakultet ved Universitetet i Bergen og ekspert på stressmage, bakterieflora og immunsystem.

Geir Flatabø, allmennlege og ansvarleg lege for Medisinsk Helsesenter i Ulvik. Han jobbar mellom anna med diett, allergi, ADHD, autisme, og biofeedback/nevrofeedback.

Silje Bjørnstad, journalist og ernæringsfysiolog. Skriver for Side2 ? Mediehuset Nettavisen og tilbyr kostveiledning og ernæringsråd til privatpersoner og bedrifter.

Debattleder:
Marion Solheim, UiB

Så er det foredrag på Litteraturhuset et par dager senere der "Trender, myter og forskning" er i hovedfokus. 

LES MER HER.  

Her skal jeg snakke litt om ernæring og forskning presentert i mediene, kildekritikk og sosiale medier.  :)

Et par smakebiter fra presentasjonen: 

Dette blir bra! Jeg gleder meg allerede! :D

Og sånn går nu dagan ;)

I morgen skal jeg (endelig) tilbake til Side2, er vel en uke siden sist, og nå er det på tide å teste mat- og godterinyheter fra høstens lanseringer! ;)

- Silje Bjørnstad - 

 

Its good!

God mandag!

Først og fremst: 

Terapi. Egentid. 

 

Og en liten bildeupdate fra helga og AFPT Convention: 

 

Jeg visste at både august og september ville bli travle måneder, men at det skulle bli så hektisk som det er i denne perioden nå hadde jeg faktisk ikke trodd. Det i seg selv er jo egentlig bare positivt, og det er ikke det at jeg ikke trives med å ha masse forskjellig å gjøre og alt det der, men akkurat egentid og trening må jeg bare få prioritert i en hektisk hverdag fordi det er min form for påfyll, min form for terapi. 

Så denne uka startet med en treningsøkt før jeg hastet videre i jobbmøte og nå har hatt hjemmekontor siden (og jeg er langt fra ferdig), med innlagt bloggpause :p

Er det noe jeg har lært de siste årene så er det virkelig det at man ikke kan (eller skal) si ja til alt, at det er lov å takke nei og at man ikke kan rekke og fikse alt man har lyst til eller har muligheten til. Og akkurat nå har jeg en sånn periode der alle deadliner, mailer jeg ikke har fått svar på på flere uker blir plutselig besvart, ulike mulige jobbeoppdrag, jobbreiser, foredrag og møter bare skjer absolutt samtidig. DET krever organisering og planlegging for å si det sånn, og det går jo fint (jeg er en evig organiserings- og kontrollfreak), men jeg må bare skrive det ned med mine egne ord og rett og slett si til meg selv at det er greit å ikke være med på alt, selv om det kan være kjipt. 

Det som er en stor fordel for meg er jo at jeg kan ta med meg macen og telefonen nesten hvor som helst og jobbe derfra, hvis ikke jeg hadde hatt den muligheten så hadde det jo bare blitt veldig problematisk og utfordrende for å si det mildt. Så igjen må jeg også minne meg på hvor heldig jeg er som har den jobben og de mulighetene jeg har. Og jeg GLEDER meg alltid til å gå på jobb, enten det er på Side2/Nettavisen, jeg skal holde foredrag, organisere fotoshoot, lage presentasjoner, møte klienter eller skrive artikler hjemmefra. Det blir en livsstil og noen ganger så må man bare innse at man ikke rekker alt man har lyst til og at man skal prioritere det som gir deg energi, motivasjon og glede fremfor å ha dårlig samvittighet for ting man "ikke" får gjort. Det vet jeg bare blir både fysisk og psykisk slitsomt, så å heller bruke den samvittighetsfølelsen til å i stedet føle seg bra for alt man faktisk får gjort er så mye bedre. 

Jeg skriver dette rett og slett fordi i likhet med trening så er også det å skrive en slags terapiform for min del (er en grunn for at jeg har blogga siden 2007 lissom, i tillegg til at jeg faktisk lever av å skrive :p), samtidig som jeg av og til må minne meg selv om at det ikke er krise å si nei, enten det er i jobbsammenheng, sosiale sammenkomster, presseturer etc. 

Egentlig så vil jeg faktisk bare si takk til dere som gir meg denne muligheten til å kunne jobbe og leve som jeg gjør, og overlever med "stresse-Silje" i de mest hektiske periodene. (Jeg vet dere er innom og leser bloggen, det har dere alltid gjort og det vil dere alltid gjøre, haha). 

Og dette var virkelig ikke ment som noe personlige innlegg i det hele tatt, men bloggen er rett og slett en finfin plattform til å informere flere samtidig, så hvis det er noen som lurer på hvorfor jeg eventuelt ikke svarer på meldinger med en gang, ikke kan være med ut å spise middag eller ta en kaffe på formiddagen så er det mest sannsynlig enten fordi jeg er på forskningsdagene (neste uke), er på shoot for et blad jeg skriver for, sitter på Side2/Nettavisen, leker koordinator-prosjektleder for en oppdragsgiver, lager powerpointpresentasjon eller er og trener ;p

Også gleder jeg meg så sykt til jeg kan reise til Finnskogen å gå turer med Lexie i høstskogen. Det er et mål for oktober måned ;D Jeg savner vovsen, lukten av nytreska åker og høst-på-lands-bygda så innmar at jeg kan grine! ;p

Det jeg uansett skal frem til er at alt står veldig bra til, its just "so little time, and so much to do" :p

- Silje Bjørnstad -

Silje tester IFA Superfruit

Hellooooo!!!

 Jeg er i full gang med å ordne i stand pakking og det hele for å reise til Gardermoen og AFPT Convention, men siden det er fredag så tenkte jeg at det passet med et nytt "Silje-tester-innlegg". Denne gangen er det nyheten IFA Superfruit som har blitt smakt på og vurdert. :)

Min mening: 

God og myk konsistens, og søtlig fruktsmak uten at det er for kunstig, men det grønne pastillen blir litt for "tresmak-aktig" for min del. De to andre var helt ok og absolutt et fint alternativ når man ønsker noe søtt, men helst vil unngå sukkervarer. 

Terningkast 4

GOD HELG! :D

- Silje Bjørnstad . 

Sterk!

Jeg begynte arbeidsdagen min på Sterk Treningssenter her i Oslo klokka 09:00 og jobbet der i cirka fire timer med et lite filmprosjekt for en oppdragsgiver. Gøy! :D Jeg har ikke stått foran kameraet og heller ikke vært den som har filmet, men jeg har rett og slett vært den lille organiseringsansvarlige med oversikt over hvilke øvelser som filmes, hvem som skal gjøre hva og så videre. En liten koordinator-frøken med andre ord, and I LOVE IT!!! 

 

Etterpå ble det selvfølgelig en treningsøkt på dette flotte senteret (har vært her flere ganger), og det ble blant annet 10 sett med saktebøy (2-3 sekunder ned for å terpe teknikk) og 2x3x107 kg i markløft og 3 reps med 105 kg som sistesett (var så gåen i beina, så måtte ta av 2,5kg på det som egentlig skulle vært siste settet med 107,5kg). 

video:minisaktebyvideo:marklft1075kgx3

Ah, så må jeg bare slenge med dips-persen fra i går:

video:dips8repsx15kg

8 reps med 15 kg ekstra :D Det gir endorfinrus det!

Ellers så går tida så altfor fort! Helga nærmer seg med stormskritt og i morgen reiser jeg og Fredrik til Gardermoen for å være med på AFPT Convention
fra fredag til søndag.

Det er et program fullspekket med så utrolige mange dyktige folk og jeg vet det også skal en del kjentsfolk dit, så det blir så bra!! Påfyll av inspirasjon og kunnskap sammen med en hel haug av andre som brenner for de samme temaene - perfekt! :D

- Silje Bjørnstad -

Hat-hat-forhold

Hei!

Dagen i går bare fløy avgårde, men logger gårsdagens treningsøkt før jeg nå straks skal i gang med dagens økt. :)

Så blir det hjemmekontor og middag på Olivia i kveld sammen med ei venninne jeg ikke har sett på så altfor lenge. Gleder meg maks! 

Trening tirsdag: 5x5 knebøy (65 kg), ettbeins-hipthrust 3x8, utfall 3x6,, tåhev 3x10 (stående og sittende), liggende leg curl 2x15, hipthrust 3x8x90kg.

 

Tilbake til overskriften: bulgarske utfall (eller ettbeins-knebøy hvis du vil), er virkelig en øvelse jeg haaaaaater. Det er HAT-HAT-forhold hele veien, men det igjen bruker jeg som motivasjon til å faktisk utføre den, for jeg trenger å trene mer ettbeins-øvelser. Og hvis man alltid "lurer seg unna", så kan det jo aldri bli til at man kanskje en dag synes det er i alle fall bittelitt ok å utføre repetisjonene. Det er en klisjé, men likevel sant: For å bli god i noe må man begynne et sted, og man blir god (i alle fall bedre) på det man trener på. Så "hey ho, lets go". ;)

I dag er det rygg og skuldre - my favourites :D

Ha en strålende onsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri mandag

Heisann og god kjøttfri mandag:) her er det rett og slett ost og kjeks som har vært dagens kjøttfrie hovedmåltid, og jeg sier bare mums-mums-mums! Så utrolig deilig (og viktig) å bare kose seg med herlig mat og snacks sammen med sine beste venner:) ha en fin kveld videre! Silje

Fra Instagram

Hei og god søndag!
Det er på tide med en liten Instagram-update igjen, så her kommer siste Insta-snapshots:

1) Den nyeste utgaven av Shape Up - her er det så mye bra lesesnacks! :) Selv bidrar jeg med to artikler.
2) Besøk av Lexie i Oslo <3 
3) Godterinyheter fra Nidar. :D
4) Kantinehåndboka er endelig trykt og jobb-babyen min er blitt bok! 

5) Knebøy. Med. Stopp. (Det er så slitsomt det... he he)
6) Pullups på Gym Ila
7) Markløft
8) Min beste besteste fylte 30 år denne uka og i slutten av august feira vi 3-årsdag. 

9) Dips med vektvest
10) Pullups på Fitness Xpress Storo (Mitt andre hjem)
11) Tester Smash!-kuler på kveldsvakt hos Side2. :D
12) Ooooog markløft igjen ;)

På Instagram heter jeg siljebjornstad87

På Snap: Silje1987

- Silje Bjørnstad - 

Silje tester salte lakris-ubåter

Tjolahopp!

September er uten tvil høysesong for å teste mat- og drikkenyheter, så jeg bare fortsetter testingen her jeg ;)

Denne gangen er det Salte Lakris-Ubåter som har blitt smakt på.

Min mening:

- God lakrissmak, selv om jeg i utgangspunktet er størst fan av søt lakris og ikke salt lakris. Disse ubåtene var derimot overraskende mer søte enn jeg hadde trodd, og de var mye og gode. Men konsistensen er likevel "litt for bløt/litt for geléaktig" - rett og slett for fluffy. De er sikkert et fint alternativ til lakris-variasjon, men jeg tror ikke jeg kommer til å kjøpe de igjen. Rett og slett fordi jeg synes de tradisjonelle lakrisbåtene, Kick-lakris og Panda-lakris er bedre ;) Men smaksmessig er de veldig ok altså :)

Terningkast 3/4

- Silje Bjørnstad - 

Film: trening

God fredag og god helg, i alle fall snart god helg for min del. Først er det kveldsvakt for Side2 som gjelder, men det bare gleder jeg meg til :D Null stress å jobbe når man har (i mine øyne) en av de kuleste journalistjobbene man kan ha, og i tillegg jobbe med verdens beste kollegaer. 

Men nå blir litt treningsupdate fra de siste dagene.

I går ble det saktebøy med 5 reps på 40 kg, 42,5 kg, 45 kg, og 3 sett med 47,5 kg. Så ble det markløft med 3x3x105 kg, og utfall 5x3 (som forøvrig var ganske lette utfall, men hadde dårlig tid for jeg skulle rekke kveldsvakt ;p )

video:475kgsakteby

I dag ble det pullups (3-9-3-3-6), dips med vektvest (den veier ca 10 kg) 10repsx3, skulderpress med stang 22,5 kg, roing med stang 4x6reps, 3x10, facepull 3x10, roing med kabel 8x3, skulderhev 10x3.

Jeg har aldri tatt dips med vektvest før, så det var en ny og positiv erfaring: 

video:10dipsvektvest

God helg! :D

- Silje Bjørnstad - 

Silje tester Smash!-kuler

Smash!-kuler er en av høstens godterinyheter og jeg har smakt på de nye saltsøte kulene. I utgangspunktet er jeg stor fan av Smash!, men klarer meg fint med et fåtall biter om gangen ellers så blir det bare for mektig og kvalmende. Uansett så elsker jeg kombinasjonen av sprøtt, salt og søtt, og var derfor spent på Smash!-kulene. 

Min mening: 

Jeg hadde forventet at kulene skulle være bittelitt større i størrelse, nå er det liksom akkurat litt for små. Smaksmessig leverer de veldig bra og jeg liker også at man ikke lenger trenger å kjøpe en stor Smash!-pose for å nyte smaken. Samtidig så er det (ikke overraskende) mange kalorier i posen på 70 gram (364 kcal), og når man først har begynt å hive i seg de små kulene er det fort gjort at hele posen forsvinner hvis man ikke har viljestyrken til å stoppe ;p

Uansett så er jeg positiv til denne nyheten, bare litt skuffa over at kulene ikke var bittebittebittelitt større. 

Terningkast 5.

- Silje Bjørnstad -

Silje tester ny Swebar og Atkins-bar

Hei! 

En av fordelene med den jobben jeg har er at som journalist har man mulighet til å teste så utrolig mye gøy og variert - både når det gjelder treningsarrangementer, matprodukter, klær, sminkeprodukter etc. 

Denne uka skrev jeg en sak om HØSTENS MATNYHETER og når det er lanseringer av nye matprodukter pleier vi på Side2 å få tilsendt en del av produktnyhetene.

 

Ikke meg i mot! :D

Så nå har jeg smakt på nyheten fra Atkins (Fugde Caramel) og Swebar (lakris/bringebær) - og her er min dom: 

Atkins Fugde Caramel:

Myk og deilig konsistens, med en perfekt karamellsmak. (Og jeg er egentlig ikke fan av karamell). Denne baren kan jeg lett velge hvis jeg for eksempel ønsker et sunnere alternativ til sjokolade eller som et lite mellommåltid på farten. Veldig god og en av de beste i Atkins-sortimentet mener nå jeg! :D 

Terningkast 5

 

Swebar Lakris/Bringebær

Min favoritt-Swebar er den med ren lakrissmak som fås kjøpt på Meny- og Spar-butikker.Nå har det altså kommet en ny variant med lakris- og bringebærsmak. Denne nye baren kan ikke måle seg med lakrisbaren, Konsistensen er helt ok og det samme er smaken, men som sagt så kan den ikke erstatte den originale lakrisbaren, men den er et helt greit alternativ hvis lakris-suget kommer.

Terningkast 3/4

 

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat