hits

oktober 2009

Dagens "blogglegging"

Life is good and the weekend is good! 

I går var det fredda`, og nå i disse kalde høstkveld-tider er jeg er trofast sofaTVslave med gullrekka, godt selskap og god mat. (neste blir vel faste kvelder med NorgeRundt, vikinglotto og nystekte vafler, men for all del, så lenge man har det kos er det det viktigste)

Og kvelden i går ble kjempekos med verdens beste kjæreste som lagde verdens beste homemade-burger med verdens beste homemade aioli.

getattachment2aspx
Det ble jo en grei størrelse på 200grams-burger`n med tilbehør og hamburgerbrød. Og det morsomste her var jo at det var kokken selv som kom med følgende kommentar: Åh, bilde til bloggen!?!?

Hehe, er ikke bare meg selv som omtrent er blitt avhengig av å både "blogglegge" meg og å lese andre sine blogger. "Blogglegge" var da forresten et fantastisk godt ord i blogging-sammenheng. Kom bare helt spontant mens jeg skrev faktisk! Nesten så jeg må legge frem ordet som forslag til å bli en del av det norske språk til Sylfest Lomheim og Det norske språkråd.

Anyway, resten av helga består av jobb og blogg tydeligvis, ingen halloweenfeiring på meg i år, men lider virkelig ikke noe stort tap pga det. Ønsker alle uansett en Happy Halloween og en superduper lørdag!:)

-Silje-

"Presseinvitasjon"

Fikk nettopp en mail av min arbeidsgiverjournalist Christina Skreiberg med følgende "arbeidsoppgave" førstkommende mandag:

PRESSEINVITASJON; RØDNESEDAGEN

Vil du bli kysset av Pia Haraldsen? Se Kathrine Sørland spise makrell i karamellsaus? Ta med kontanter. Alt for en god sak!

 

Førstkommende mandag, 2.november klokken 11.00, lanseres Rødnesedagen av MTG Norge, med TV3 og P4 i spissen, i samarbeid med Redd Barna.  

 

Rødnesedagen er en innsamlingsaksjon litt utenom det vanlige, der pengene går til Redd Barnas arbeid for beskyttelse av barn. Det hele kulminerer i et stjernespekket TV-show på TV3 søndag 29. november. Hvem som skal lede dette får du vite på lanseringen. Mange kjendiser, idrettsstjerner, artister og ikke minst TV3-profiler støtter prosjektet. 

 

Popgruppa a1 gjør comeback og leverer et stort bidrag til Rødnesedagen; de vil være på plass!

 

Medvirkende på lanseringen blir også blant andre Edvard Schultheiss, Pia Haraldsen, Are Kalvø, Triana Iglesias og Esben "Dansken" Selvig, som alle bidrar på sin måte til Rødnesedagen og Redd Barna. 
Det blir servert smørbrød.

 

Lansering av Rødnesedagen
Mandag 2. november klokka 11.00

 

 image001


 

Christina, JEG DIGGER DEG!! Og takk igjen for alt det kule jeg får delta i og arbeide med. 

Ute: 6,7 grader celcius

Det blir bare kaldere og kaldere, men det gjelder å ha en positiv innstilling. 
Derfor, én positiv ting med at det er kaldt ute, er at man bare kan sette på seg en lue når man har en heller dårlig badhair-day uten å svette ihjel.. 

bilde 57En annen positiv med vinter og snø er selvfølgelig SNOWBOARD-SESONG!! Akkurat når sesongens første brett-tur blir er heller uvisst, men digg blir det hvertfall!! 
God helg!

-Silje-

Tøff influensa-nøff? Eller influensa-bløff?

Aaah, ord-rim, det er lett underholdning det.
Men ja. har du hørt om den derre svineinfluensaen..? Jeeez, er det mulig å få flere oppslag og ulik informasjon om denne peste/ufarlige/megafarlige/ikkefarligereennvanliginfluensa-viruset? For er den farlig? Er den kun farlig om du enten er blitt smelt på tjukka, har diabetes, kroniske hjerte/karsykdommer,  eller bare er smellfeit? Og hjelper det i det hele tatt å ta vaksine? Hva er eventuelle bivirkninger av vaksinen?

Og hva med de som ikke "tåler" vaksinen? I følge VG er det flere familier som nå kan få både litt ekstra ferie og ekstra penger for de som ønsker å holde barna sine hjemme ved større utbrudd eller vedvarende smitt ved barnehage eller skole. Bare les følgende utdrag fra en VG-artikkel:

Slik som regelverket er i dag, har foreldre ingen rett til noen form for sykepenger eller dagpenger fra NAV hvis friske barn holdes hjemme av frykt for smitte.
Nå mener Helsedirektoratet og NAV at regelverket må diskuteres for at Helsedirektoratets anbefalinger ikke skal få uheldige utslag for familier som rammes.
- Det kan bli aktuelt at foreldre enten kan få rett til sykemelding eller omsorgspenger. Regelverket må praktiseres på en fornuftig måte. Helsedirektoratet diskuterer nå med NAV for å sikre oss at det er mulig for foreldre å gjøre det som for barnet er helsemessig klokt å gjøre, sier assisterende direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til VG Nett.
Seksjonssjef Kristian Heyerdahl i NAV understreker at denne endringen eventuelt vil gjelde for foreldre med barn i risikogrupper som ikke kan vaksineres.
Per i dag gjelder dette barn som ikke tåler egg.

LOL! Så om du har barn som ikke tåler egg kan du antakeligvis nyte godt av dette de kommende månedene. 
Men det er jo ikke bare disse tilfellene som får seg ferie. For man anbefaler jo at de som TROR de har influensa, eller har noen symptomer på influensa, å holde seg hjemme i minst syv dager for å unngå smittespredning. Dette kommer til å bli en sosial og billig vinter i Norge...
Halve Norge kommer jo antakeligvis til å ta juleferien litt på forskudd, og julas festhøytid kommer til å bestå soya-ribbe, antibac og doble lag med kondomer i håpet om å unngå denne "pesten." 

Skal du ta vaksinen, eller har du kanskje allerede gjort det? 

Vel, lev som normalt og nyt de siste oktober-dagene 2009:)
-Silje-

<3

Det ble en supernydelig tirsdagskveld med ekte solørkjerring-prat om fremtid, jobb, skole, unger og sladder. Manglet bare strikketøy og norskukeblad så kunne vi ha blitt tatt for å ha vært 30. Men men, er vel bare et sikkert tegn på at man begynner å bli gammal, eller "voksen" som noen vil kalle det ;p
Uansett så tror jeg hvertfall sjokolademoussen falt i smak, og det var jo det viktigste! ;)

getattachment1aspx
Søtinger :)
getattachmentaspx
Søte Elin-babe`n min inntukla i kosepleddet i "Joey-stolen" i paracet-kanskjefeber-frysning-og-sjokolademousse-rus i en leilighet som holdt en temperatur på 23grader. Mulige sykdomstegn? Åneeeeida!! ;)

Forresten, Mari, altfor lenge siden sist, håper det ikke blir like lenge til neste gang. Dætta var stas! 
Og Eli Mette, nuuuus, trenger jeg å si meir?
Elin, du er og blir min duracellkaninsolstråle.

<3

Sjokolademoussekveld med girls-A.

Hell yeah, nu er den etterlengta moussen laget og står foreløpig i kjøleskapet til avkjøling for så å nyyyytes.

getattachmentaspx
Først: Smelte mørk sjokolade i vannbad. (Både mørk og ekstra mørk(70%) kokesjokolade, smells goooood!!)

getattachment7aspx
Fant ut at jeg ønsker meg miksmaster til bursdag, for å stivpiske eggehvite for hånd kan ta sin tid, men får jo trent mine svake armmuskler litt da.

getattachment2aspx

Stivpisket eggehvite og et par eggeplommer inn i den varme sjokoladen...

getattachment1aspx
...vispet kremfløte inn i massen. Er forøvrig like "gøy" å vispe krem uten miksmaster også, but I did it! :)

getattachment8aspx
Så er den mørke sjokolademoussen finito og skal inn i kjøleskapet til avkjøling mens samme prosedyre gjelder for å lage den hvite som skal oppå!:)

getattachment6aspx
Hvit kokesjokolade klar for vannbad!
getattachment5aspx
Hot white chocolate, mmm-mmmmm!

getattachment4aspx
Og der er den hvite sjokolademoussen på plass og alt skal nå inn i kjøleskapet i minst 4 timer!:)

Enjoy? Oh yes and no problemo! Satser på at det smaker like digg som det ser ut;)

-Silje- 

Mondayløøøøøve? Tja, joda.

I dag har jeg vært på jobb hos Christina, har blant annet skrevet flere ungelesere-saker og fiksa litt i en online-shop til Christina. Hun lager blant annet sine egne skjerf og smykker, og siden jeg har jobbet på  i dag er:
http://www.etsy.com/shop.php?user_id=8307444
Sjekk ut denne linken og shopen til frøken Skreiberg! :) Men skal skrive mer om min supermentor og hennes produkter senere etter at hennes ordentlige hjemmeside er oppdatert og fiksa!

getattachmentaspx
Noen morsomme figurer på pulten som ønsket meg velkommen da jeg kom på jobb i dag! :) Kæru vil jeg nå sei.


Ellers har det vært sofasliting med Jakten på kjærligheten på TV2 og TopModel på TV3. (Ja, jeg er hunkjønn og har ingen problem med å innrømme at jeg digger slike programmer.)
Også har jeg vært og kjøpt blant annet mørk og hvit sjokolade til sjokolademousse-kvelden jeg arrangerer i morgen for spesielt inviterte! ;p You know who you are;)
Gleder meg til å lage og ikke minst smake på den i morgen, og da er løftet om å prøve ut oppskriften inspirert fra Nikis i 4stjernesmiddag innfridd! Hadde som mål å prøve den ut før november, og det skal jeg nå dermed klare! :)

getattachment1aspx
At disse sjokoladeplatene har fått ligget i fred i hele kveld er jo et under, men i morgen skal de smeltes i vannbad og blandes med egg og kremfløte for til slutt å havne i munnen til oss 4 heldige utvalgte.

Og i morgen er det videokonferanse i forbindelse med skolen på VG og Aftenposten, der jeg visstnok skal være ordstyrer for gruppa hos VG. Jæddæ... So, hey ho, lets go!

-Silje-

Girl in Oslo

Tilbake i Tigerstaden etter altfor en kort, men en innholdsrik helg.

Ble en kort formiddag hjemme før avreise til Oslo med vaffel-stopp hos mormor. Og er det noe den dama kan er det å lage vafler og å stelle i stand for sine selvinviterte gjester.

getattachmentaspx
Oh yes, en skikkelig vaffel-lunsj alà mormor er ganske greit på en søndag.

Ellers var turen innover grå og regnfull. Måtte dessuten ta toget fra Lillestrøm fordi en viss storebrorsjåfør skulle se ManU-Liverpool-kamp i Lillestrøm med en buddy før de skulle på Lillestrøm-Brann-kamp. Men nu er jeg trygt inne igjen og har ingen store planer om å gå ut i høstværet før det er nødvendig.

-Silje-

getattachment1aspx
Eeeeeeeeeeeeeeeee-sæks.

getattachment2aspx

Urbane Lillestrøm.

Quick update from home

Etter et halvt døgn hjemme har jeg funnet ut at følgende er nytt:
*Bunnpris har åpnet på Flisa. (og dette må selvfølgelig sjekkes ut senere i dag)
*Pappa har begynt å abonnere på Dagens Næringsliv (Det er nok sikkert gøy for pappaen min det, å leke litt important buisnessman. Og ikke minst følelsen om å være opplyst i økonomiverdenen og som én av gutta når han reiser rundt i jobben)
Og det var vel egentlig det som var nytt.. Foreløpig hvertfall. 

getattachment3aspx
Så nå har vi 3 aviser: Lokalavis Østlendingen, lokalavis Glåmdalen og Pappas nye yndling Dagens Næringsliv. Se og hør tilhører forøvrig Bestemor, men er ofte på utlån..


Ellers starta dagen med en etterlengta gåtur i skogen med hunden, havregrøt og kakao. 

getattachmentaspx
Ingen trikk, ingen høyblokker, ingen mennesker! Og gudskjelov heller ingen elg..

getattachment4aspx
Og sånn ser man ut klokka ti om morgenen før man egentlig helt har våkna, men som har en krevende hund som vil ut å utforske og gjøre sitt nødvendige.. Lenge leve superundertøy og ullsokker når det så vidt er plussgrader ute.

Uansett så var det deilig å komme seg ut!

Have a nice saturday!:)

Hemmat i Solør!

Det er egentlig en god stund siden sist jeg var hjemme. Og akkurat nå var det veldig greit å komme hjem til skog og mark, jorder med pottismaskiner, og fritt for skjærende trikkeskinnelyder, bråkete naboleiligheter og rumenske tiggere som dukker opp uansett hvor man trasker og går. Det beste med å komme hjem er å se igjen den søteste og beste og kuleste hunden min Sara, gåtur i skog og mark uten å måtte ta både buss og tbane for å faktisk finne en tursti, og å kunne grafse i seg den beste pizzaen i hele verden, nemlig pizzaen fra MonaLisaPizza på Flisa.
Den er virkelig i sin egen klasse og er bare pizzavalg nummer 1. <3

getattachment1aspx
Pizza med biff og ananas. Miiiin! :)


getattachmentaspx
Pizza med salami, pepperoni og skinke. Ikke min, men bror sin.getattachment2aspx
Og "MÅ-HA-TILBEHØRET": Bearnaisesausen fra MonaLisa.

getattachment4aspx

MonaLisapizza+MonaLisa-bearnaise=Himmelsk.


Så etter en helvettes rush-kø fra Oslo (ba jo om det siden vi reiste halv fire på en fredags ettermiddag), er jeg og broren min endelig hjemme for helga. Og med hver vår MonaLisapizza, fyr i ovnen, gullrekka og maks avslapping virker som det egentlig kan bli en ganske allright fredag.


Her er verdens beste dyr: Gordonsetter Sara. Ingen over, ingen ved siden.

getattachment5aspx

Bildene er tatt med et heller dårlig mobilkamera, så er bare å beklage den dårlige bildeoppløsningen og kvaliteten.

getattachment6aspx
Dette er et gammelt bilde fra hytta der superhunden ligger så uskyldig i senga  og bare ser lur og søt ut.God helg! :D
-Silje-fredagsbønn

Moder vår,
du som ikke er tilstede
la din årstid holdes hellig
la ditt rike komme
la din vilje skje på jorden som på våren.
Gi meg i dag mitt daglige müslibrød
Forlat meg ikke,
så forlater heller ikke jeg deg.
Led med gjerne inn i vår-fristelse, 
men frels meg fra høst og vinter.
For riket burde være ditt, 
og varmt vær og sol i evighet.

Amen.

Gresskarhode med sko

getattachment3aspx

Fortsettelse fra i går:
I dag da jeg gikk til skolen hadde jaggu gresskar-hodet, som jeg møtte på i går, fått seg et par heller utslitte Puma-sko! 
Det så også ut som det hadde hatt en litt hard natt og har i løpet av det siste døgnet fått seg en real trøkk i venstre hodedel. Med andre ord, en typisk dagen-derpå-opplevelse der altså med trykkende hodesmerte og eier av et par "nye" sko som man aldri aner hvordan man har fått med seg.

You go Pumpkin!


Gresskarhode og nettmøte

På vei til skolen i dag møtte jeg på denne:

getattachment1aspx


Den var jo egentlig ganske kul, rett og slett nydelig utskjært gresskar-kunst! But, selve Halloween, som jeg assosierer utskjærte gresskar-skaller med, er faktisk ikke før 31.oktober bare for å informere. :D  Men for all del, å skjære i gresskar for så å plassere de oppå søplebøtter er sikkert en gøyal hobby uavhengig om det er Halloween eller ikke.

Så må jeg bare fortelle litt om i går, for da hadde vi faktisk en meget kul forelesning på skolen! Det dreide seg om fremtidsløsninger innen det nyeste og hotteste i teknologiverden, og foreleseren var en dude fra Microsoft som forklarte, reklamerte og viste oss en Outlook-løsning med gode, interne kommunikasjonsmuligheter innad i en bedrift. Masse fancy applikasjoner og muligheter der altså, nesten litt sånn MSN på et litt mer avansert og høyere nivå. Og ikke minst fikk vi være med på en demonstrasjon av et nettmøte/videokonferanse. Dvs at man kobler opp ett kamera med fem kameralinser i ett møterom med flere personer der en lydsensor bestemmer hvor og hvem kameraet skal stilles inn på og hvem som da er i fokus på skjermen. Det samme gjøres et helt annet sted og når disse to (eller flere) linker seg sammen i et virtuelt møterom kan de sitte å ha møte uten å måtte faktisk sitte i samme by i samme bygnig og i samme møterom. Effektivt, reduserer reisekostnader, tidsbesparende og ikke minst GØY!

polycom cx50001lg

Her er et googlebilde av det søte monster-utstyret som antakeligvis kommer til bli et viktig redskap i de fleste, større bedrifter i fremtiden. Prismet på toppen er der kameralinsene sitter. TØFT! :DAnyway! Grunnen til denne demoversjonen var fordi selve klassen skal delta i et slikt møte neste uke, derav en gruppe sitter hos Aftenposten og en gruppe sitter hos VG. Temaet for nettmøte ble navneskiftebytte på studiet som jeg skrev i et tidligere innlegg, og dermed fikk jeg og Eli Mette i oppgave å lage en kort presentasjon og oppgaveforklaring for møtet. Dette gjorde jeg i går etter skolen og sendte dokumentet til Mr.LærerVaagan.

Så da jeg kom hjem i dag fra jobb, gikk inn på Fronter og skulle oppdatere meg i skoleverden lå denne mailen og dokumentet tilgjengelig, og det er jo greit nok. Men i tillegg var det oversikt på hvem som skulle være hvor dette nettmøtet og hvem som var pekt ut som ordstyrer i de to ulike gruppene. And guess what... Der stod det jaggu:
Ordstyrer hos VG: Silje Bjørnstad

Wheheee...?...


Nytt studienavn by Silje & Eli Mette

Jeg går nå tredje og siste året på bachelorgraden i medier og kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo. Det har hendt mange ganger når folk har spurt meg hva jeg studerer og jeg har svart "medier og kommunikasjon", at jeg har fått et rart blikk og spørsmålet: "Eh, går du på videregående?" Dermed har jeg flere ganger måtte tatt på meg det faka gliset å ta hele den følgende remsa med en mild og forklarende stemme: "Nei, det er nok et litt høyere nivå enn som så med mere teoritiske og vitenskapelige problemstillinger, journalistiske arbeidsoppgaver, informasjons og kommunikasjonsteori, diverse produksjonprosjekt, diverse arbeidskrav, kunnskap om webløsninger med mer." 
For det har seg nemlig sånn at mange assosierer medier og kommunikasjon med videregåendelinjen som heter akkurat det samme. Jeg og min venninne Eli Mette er bare noen av de mange studentene som lenge har irritert oss over dette. Vi har lært at man må presisere og huske å tilføye "Høgskolen i Oslo" hver gang noen har spurt for å unngå misforståelse av våre studier og skolenivå. 

Så hvorfor ikke da sjekke ut hva andre mener om navnet er godt og forklarende nok, og om det faktisk er mulig å gjøre noe med dette og kanskje tilogmed forandre hele navnet på studiet?

Joda, nå skjer det ting nemlig!
Etter tre års frustrasjon bestemte vi oss endelig for å ta dette opp med ledelsen for å se om de brydde seg og om det faktisk var mulig å påvirke til forslag om endring. Og jaggu ble ikke dette positivt mottat, for kort tid etter at vi hadde sendt mail ble det holdt møte og det var enighet og forståelse om at navnet på dette studiet kan bli bedre.
Så nå er det altså satt i gang en intern konkurranse i mok-avdelingen der elevene kan legge frem navneforslag med frist 3.november. Da vil det mest sannsynlig bli plukket ut noen få forslag som vil bli lagt frem der ett av disse igjen vil bli det nye navnet på vårt studie!

So hey ho lets go! Og senere i uka skal vi bli intervjua for vårt engasjement og pågangsmot, og jeg ser for meg et evig liv på wikipedia og egenfanklubb-side på facebook nå som vi blir berømte for revolusjonering og maks forbedring av navnet på et av studiene ved landets største høgskole!


R.I.P.
Medier og kommunikasjon 


-Silje-
 

Stuekonsert? Jatakk!

I går kveld havnet jeg faktisk midt i en stuekonsert, og det var virkelig en helt magisk opplevelse. 
En stuekonsert går ut på av noen tar intiativ til å invitere en mer eller mindre kjent artist hjem til sin egen stue og deretter inviterer venner og bekjente for en helt spesiell intimkonsert med artisten/artistene. Hun som arrangerte denne stuekonserten har hatt 3 lignende konserter tidligere, med blant annet Unni Wilhelmsen som en av artistene.
Jeg fikk med meg kun 3-4 sanger fordi jeg kom hit pga jobb, men det lille jeg fikk med meg gjorde stort inntrykk.
34 mennesker i en nydelig stue fordelt på madrasser, sofa og store puter med vinglass i hånden, levende lys og fyr i peisen var bare helt perfekt. 
Jeg fikk vite at man på denne konserten betalte 200 kr per pers til artisten, og jeg hadde gledelig betalt denne summen for en slik opplevelse.

getattachment1aspx

getattachment2aspx

Bildene ble tatt i smug med et heller dårlig mobilkamera og fanger ikke akkurat stemningen og alle menneskene.. Artisten var fra England og er faktisk en ganske så kjent dude, så om noen drar kjensel på denne mannen let me know! ;)

Anyway, konsert med egenbooka artist i egen stue er susen!

Ellers i dag:
Journalist-jobbing
Biffmiddag på biffrestauranten Trancher (som anbefales på det varmeste, her snakker man gourmetkjøtt av høy kvalitet!)
Jakten på kjærligheten (Ja, jeg er fan)

-Silje-

Nok en sunny sunday-day! ;)

Oh, fornøyd med den overskrifta ja. Ordspill og klirr-klirr på glasset! "Pling!"

Søndager er slappisdagen deluxe. 
Men man kan jo være produktiv og lattsabb samtidig, for eksempel kan man jo sitte i sofaen med jogging og arbeide på laptop`n? Blir muligens mer internettsurfing enn arbeid, men i dag har jeg faktisk fått arbeidet med journalist-ting og endelig fått skrevet en slags "førsteutkast-disposisjon" til bachloroppgaven jeg skal starte på etter jul! :D

Ellers har det blitt en tur ut i høstsola, tok banen ut til skauen og Sognsvann faktisk! Det var veldig deilig  å komme seg ut, selv om temperaturen ute nå bare kryper lengre og lengre ned på gradestokken. Jeg gruer hver gang jeg går ut nå lissom, hvordan i all verden vll jeg da klare å gå ut i januar da det er enda kaldere?!

Anyway, det har vært en nydelig høstdag i dag og jeg er egentlig bare glad og fornøyd!

getattachmentaspx
Mine flotte knallblå joggesko i flotte fargerike blader på Sognsvann! 

And thats the way aha aha I like it, aha aha! 

Helg og dessert? Jatakk, begge deler.

Endelig helg igjen!! :D Og for min del enda en helg med litt jobbing, litt skolearbeid, litt vindus-shopping, kosemat, soving, og gullrekke-TV.
Er det noen som har forslag til hva de kunne tenke seg hadde vært interessant tema/case/reportasje i for eks. Aftenposten LEVE, VGHelg, eller KK (eller andre magasiner) so bring it!! :) Driver bare med litt research og inspirasjonstips til litt journalist-work. ;)

Ellers ble det lagd karamellpudding i min leilighet for første gang på torsdag: Prosjekt-alá-JoakimskaramellpuddingmedmammaKarinsoppskrift.
Begynte vel sånn ved ni-ti-tiden på kvelden med å smelte sukker om til karamell, vispe melk og fløte og det hele. Det i seg selv tar jo egentlig ikke så lang tid, men karamellpudding skal visstnok stekes i to timer, noe som er greit å huske på til neste gang. For det endte med at kokken måtte sette på klokka 01.15 da vi tok kvelden, for å stå opp å ta den ut av ovnen. Den smakte uansett himmelsk dagen etter!! :)getattachmentaspx
Eggekunstverk.


getattachment1aspx
Melk+fløte+vaniljestang+sukker=kaloribombe-av-en-karamellpudding+NAM!!! :)

Innen november SKAL jeg lage sjokolademoussen til Nikis fra 4stjernersmiddag på TVNorge. Det er viktig med betydningsfulle og gode ambisjoner ;p Det er sjokolademousse med både hvit og mørk sjokolade!! 
Her er oppskrifen hentet fra TVNorges nettsider:

Dessert: Sjokolademousse. Lag på lag med mørk og hvit sjokolademousse, med hint av hasselnøtter.

12 porsjoner

100 g meget mørk kokesjokolade (70% kakao)
300 g mørk kokesjokolade
300 g hvit kokesjokolade
3 stk egg
6 stk eggeplommer
6 stk eggehviter
9 dl kremfløte
salt
hasselnøtter, skrellede

Denne desserten må lages i to runder. Begynn med den mørke.

Rydd plass i kjøleskapet. Hakk nøttene og sett dem til side. Hakk sjokoladen i småbiter og legg den i en liten bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Rør om av og til. Når sjokoladen har smeltet og blitt ordentlig varm blander du inn to egg i den mørke sjokoladen (senere ett egg i den hvite). Deretter blander du inn fire eggeplommer i den mørke sjokoladen (senere to i den hvite). I den mørke sjokoladen tar du så i en klype salt eller to.

Stivpisk så fire eggehviter til den mørke sjokoladen (senere to til den hvite). Visp seks dl av fløten til den mørke sjokoladen (senere tre til den hvite). Bland sjokoladerøren forsiktig med eggehviten, og bland så forsiktig i fløtekremen. Hell moussen over i dessertskåler eller i én stor bolle og sett den i kjøleskapet.

Når du har laget den mørke moussen settes den i kjøleskapet. Alt utstyret vaskes og tørkes, så følger du samme prosedyre med den hvite sjokolademoussen. Når den hvite sjokolademoussen er ferdig heller du den over den mørke, drysser på nøttene og setter det hele tilbake i kjøleskapet. La moussen kjøles i minst fire timer før servering. Enjoy! :)

14.okt.2009

I går:
Skole, veiledningsmøte, middag på Yayas, StandUpKveld på Latter med følgende komikere:
1. Nils Erik Flatø
2. Mads Hadler
3. Grim Moberg
4. Janne Rønningen
5. Johan Golden
Konferansier: Åsleik Engmark

Det var dritgøy! Anbefaler alle å ta en tur til Latter på StandUpKveld, det går hver tirsdag, fredag og lørdag, varer i 2 timer og koster bare 130 kr!
Janne Rønningen: "Jeg liker baktaling jeg. Har du noe stygt å si om meg.. ..Si det til noen andre! Det er ikke mitt problem om du ikke liker meg?!"
Johan Golden: "Multer er dritsjeldent, dritvondt og dritdyrt. Akkurat som russisk kaviar! Det er dritsjeldent, dritvondt og dritdyrt! Vet dere hva russisk kaviar er?! FISKEMENS!!"

Ellers så må dere alle prøve Yayas restaurant, en thailandsk-inspirert restaurant der man sitter bambusstoler, hører regnstormer og blir servert av svensker i surfeshorts og flipflops. Maten er så sinnsyk god og til rimelige priser. Yayas er både på Majorstua og i Vika. Det lønner seg å reservere bord på forhånd uansett ukedag.

res

yayas


bil


yayaSpis kjempegod thaimat i skikkelig jalla-thairestaurant!
Check it out:
http://yayas.no/


I dag:
Skole, jobb, PeppesPizza, Torsdagkveldfranydalen-innspilling.
Me like, me happy!:)

-Silje-

DillDallTanker

Hey and ho, and lets go..

9 ukerspraksis til våren
bacheleoroppgave
semesteroppgave
yrke
lønn
FREMTIDEN - oh, the big word, the big question. Fuck it.
HJELP?!
Derfor har jeg i morgen avtalt "drøftingsveiledningsmøte" med en av mine forelesere der han ba meg om å tenke på "hva vil jeg?" "Hvor er du om noen år?" "Hvilken bransje liker du å jobbe i?" "Hva er du god til?"

Så "kort" oppsummert etter mye tenkning i helga har jeg kommet frem til:

Hva vil jeg bli?
Rik
Reisejournalist
Matskribent
Kommunikasjonsrådgiver
Freelancejournalist
Ernæringsfysiolog
Psykolog

Hva vil jeg gjøre til neste år?
Reise
Begynne på journalist-mastergrad
Begynne å jobbe på heltid enten som journalist eller i informasjonsbransjen
Begynne på bachelorgrad til å bli ernæringsfysiolog
Kjøpe egen leilighet
Kombinert jobb av personlig assistent og freelancejournalist

Hvor vil jeg ha praksis?
I et magasin (for eks. DetNye, Shape-Up eller lignende)
I et stort mediehus (for eks. NRK, TV2, TV3)
I informasjonsavdelingen hos en forening eller bedrift (Dyrebeskyttelsen, TV2, H&M eller lignende)

Hva er jeg god til?
Prate altfor mye om altfor mye uinteressant
Tenke koffert
Sove lenge
Tenke positivt
Bruke altfor mye penger på müslibrød med brunost fra Kaffebrenneriet
Starte diskusjoner og argumentere for min egen mening (selv om jeg vet om jeg tar feil i ytterst få situasjoner)Hvor er jeg om noen år?
You tell me. ;)Noe mer jeg burde ha klart for min stakkars "lærer" i morgen?

Dette ble da et trist innlegg? Haha, jeg er egentlig bare veldig veldig glad! Har bare så mye jeg har lyst til og så mye jeg vil!:D  Where to start lissom? :p


-Silje-

Beachparty?

Her sitter jeg, i kalde Norge som så vidt ennå har noen få plussgrader. 
Der borte sitter Silje Aaland, på sørkysten i Spania.
Så gjorde jeg det jeg ikke skulle ha gjort, jeg spurte hva planene hennes var for kvelden.
Svaret? Joda, "Beachparty!"

Silje Aaland, jeg unner deg alt godt og vel, og håper du vil kose deg med kokosnøtt-bikinier, heite spanjoler i bar overkropp, tapas, fargerike drinker og tosifra plussgrader.

Miss you. 
Og ja, jeg er dritmisunnelig. :p

-Silje-

Verdens tøffeste pysjbukse

Ok. Mange vil muligens si den ikke er verdens nydeligste bukse, men jaggu er den original og superherlig!
Buksa er fra England og var en gave, men den har label med "secret possessions".
http://www0.uk.shopping.com/-secret+possessions

getattachmentaspx

Fantastisk utseende, fantastisk fargekombinasjon, og ikke minst fantastisk stoff. :D

bilde 5
Og med den mest umatchende singleten har jeg aldri følt meg heitere.

-Silje-

It`s baa-aaack.

Da er høsten her igjen, så altfor altfor tidlig som vanlig. 

Savner sommer og sol allerede, og ikke minst varmen!! Hater å måtte kle på meg flere lag med klær, ta med seg 3 par med sokker hver eneste gang man skal noe sted fordi man garantert blir kald og blaut på beina etter å ha gått 10 skritt, surre 5 meter med skjerf rundt halsen, og selvfølgelig dra på seg en ytterjakke oppå alle kles-lagene, slik at man går rundt og ser ut som en oppblåst bombibjørn. 


getattachmentaspx
Mobilbilder fra i sommer da sola varm og det fortsatt var mulig å bevege seg utendørs etter klokka 14.00.
getattachment4aspxSå er bare å se frem til påsken da været faktisk er greit, og man har muligheten til å bli solbrent igjen.
getattachment2aspx

getattachment1aspx


Og ikke minst kan jeg lage orginale snømenn med granbar-horn uten hals:
getattachment5aspx
Utvilsomt den heiteste snømannen som ble laget påsken2009.

-Silje-

Matbloggtoppen Matprat