hits

oktober 2010

I´m leeeaving, where are you gonna go?

BARCELONA, BABY! :D
På fredag morgen åker 6 supersexy kvinnfolk fra Atlantis til den spanske storbyen Barcelona. Oh yes.

Har hørt rykter om bra shoppingmuligheter, La Sagrada Familia, shopping, La Rambla, shopping og nevnte jeg shoppping?
Også tror jeg, jeg troooor at Barcelona har et kjent lag når det gjelder sporten der tilsammen 22 mann er på en bane og løper etter samme ball for å sparke den i et avgrenset område bestående av to stenger og nett.. Så mulig noen vil besøke hjemmearenaen til disse også. Ikke spør meg hvorfor, jeg har null interesse av dette. Har bare interesse å mobbe Joakim når Liverpool gjør det dårlig (som er som oftest) og mobbe Eirik når Man U gjør det dårlig. (dvs sjeldent.)
 

Men om noen har noe tips om hva som bør sees og oppleves i Barcelona, bring it! :D

- Silje Bjørnstad -

Det frister mye mer å....

...gå ut i sola og varmen.....å sove...

....å lese costume...

....å trene en time til...


i stedet for å lese om respirasjonssystemet eller det endokrine systemet.

Men lesing må til, for i helga er det Barcelona-tur og da blir det hvertfall ikke tid til å lese om gassers partialtrykk eller hvilke hormoner som produseres fra hypofysens forsidelapp.

- Silje Bjørnstad -

Konfirmasjonsleir

Nei, det er ikke jeg som skal konfirmeres, jeg konfirmerte meg for altfor mange år tilbake. Men i helga var jeg og Ane-Pane med sjømannskirken El Campanario/Costa Del Sol med som ledere på konfirmasjonsleir i Denia.

Det var ulike "hus" på leirplassen, kjøkken/stue-hus, sovehus (med seperate rom for ledere og de ulike konfirmantene, takk for det), peisestue og halleluja-hus. (Kapell heter det visst) Også var det masse spill, bordtennis og svømmebasseng der også.


Vi reiste fredags morgen og var tilbake søndag kveld. 7-8 timer i bil hver vei, så kan jo si det sånn at jeg ikke er så veldig keen på noen biltur de kommende dagene

Men konfirmasjonsleir var gøy! Tre grupper møttes på leiren, og tilsammen var det 37 norske konfirmanter som bor ulike steder her i Spania. En flott gjeng! I tillegg til å leke litt boss, mekke mat, hjelpe til med å organisere ditt og datt, og å heve stemmen når det var nødvendig (noe som det strengt tatt ikke var) så var vi nattevakter. Og det var vel det som tok på mest, for med hormonsprengte tenåringer som tenker verre koffert enn tja, meg og Ane, så er det klart at det at jenter og gutter sov adskilt ikke var så populært, samtidig som da man legger seg betyr ikke det at man skal sove. Neinei, da skal det snakkes og hviskes og tiskes og le lenge etterpå, gjerne flere timer. Men til slutt holdt de munn etter et par "advarsler" eller ti. Allikevel merker jeg at jeg ikke er noe nattedyr lenger, så i dag (mandag) droppa jeg skolen, leser hjemme, og kunne sove uten å bli vekket av en klokkealarm før åtte.

Her lekes det "Funny Bunny". Man skal stappe èn og èn marshmallows i kjeften og si "FUNNY BUNNY". Vinneren fikk hele 11 marshmallows i munnen før han måtte gi seg!


Ellers så har det gått i spill og moro, mye latter, masse god mat, underholdning, holy-moly-snakk, natursti (eller bibel-løp som Siw`ern kalte det;)) og rett og slett en artig og kul opplevelse.Her morer jeg og Ane med kostymene og rekvisittene til filmingen.
Konfirmantene skulle filme en bibel-historie, og vår gruppe hadde den derre om han blinde mannen som fikk synet tilbake. (Bartemann? Barthemuss? Barthemeus? eller no?)
I mars bærer det til London, og der skal de møte enda flere konfirmanter slik at det blir tilsammen 100 stk! 100 stykker gærne, hyperaktive, ikke-sovende, kåte konfirmanter somi tillegg alle skal sove i samme rom. Haha, wish us good luck. Hørselvern+ørepropper og opium står øverst på reise-lista mi hvertfall. Men tror det kan bli skikkelig stas allikevel. :)
Nå skal det leses.

- Silje Bjørnstad -

Ah, that`s why..

Etter et titalls ganger burde jeg har skjønt det, men i dag gjorde jeg det igjen.. Jepp, jeg gikk for å trene rundt klokka 19.00 og tenkte at "pøsj, i dag er det sikkert ikke så mange der på denne tida" Øøøh, feil.
For mellom 18-21 så er det fullt på det lille treningssenteret her nede. Fullt av menn i femtiårs-kriser som stønner verre enn en brunstig Paradise-Hotel-deltager bare de setter seg ned på et treningsapparat, fullt med unge, kule spanjoler-guttetasser som pumper jern (dvs løfter en manual 4-5 ganger X 3 repitisjoner med 30 min pause imellom), fullt med overvektige 60-åringer som går 10 minutter på tredemølle for så å sette på seg speedo (Ja, seriøst!) for deretter å plaske litt i svømmebassenget, og de resterende "normale" spanjolene er så høylydte at det ikke hjelper å sette iPod`n på full guffe å late som man ikke hører noe. Med andre ord, det kan være slitsomt å trene allerede før man har begynt. Men det finnes jo pluss-sider ved å trene sammen med alle disse også. For hjelpe meg hvor mange morsomme syn det er. (ja, jeg stirrer) For eksempel, hva er det med gutta som løfter vekter og går rundt som en gorilla med armene minst 50 centimeter ut fra kroppen samtidig som det ser ut som de har driti på seg? For det er som oftest det jeg tenker på når de blåser seg opp og løfter skuldrene og armene med litt knekk i knærne og tripper rundt. Særlig de som er litt i årene inntar denne posisjonen med en gang de setter føttene innenfor treningsrommet. Fantastisk gøy å se på hvertfall! Jeg har forøvrig sett tendenser til det samme fenomenet på treningsstudioer i Norge også, men ikke i nærheten av den looken mange av "boler-spanjolene" har.

Eller hva med de som kommer ned på treningssenteret, stiller seg forann TV`n og har så høylydte diskusjoner at jeg nesten blir redd for at de skal slå ned hverandre. Spanjolene kan det å snakke høyt, og FORT. Og gjerne med veeeeldig mye kroppsspråk. Det er ofte jeg har mest lyst av å le av mange de små, stakkarlige 150 cm høye spanjolene med kvinnestemme som står og hisser seg opp av sikkert ingenting og vifter sånn med armene at jeg tror det er like før de letter. GØY!

Så konklusjonen er:

For maks treningsprestasjon --> Tren før eller etter 18-21 på treningssentre her i Spania.

For mindre trening, men med god underholdning --> Tren i dette tidspunktet, men husk iPod eller ørepropper.

Men nå skal jeg kose meg med kveldsmat før det blir kortspill :)

Og nå kunne jeg ha lagt ut bilde av meg som er rød i trynet med håndkleturban og pysj, men jeg lar være for deres egen del. Så i stedet legger jeg ut bilde av mine to herlige knekkebrød, eple og appelsin/pasjonsfruktjuice som snart forsvinner ned i en sulten mage. :)
I helga skal forresten jeg og Ane på konfirmant-tur med Sjømannskirken. (Nei, vi er ikke konfirmanter, vi er assistenter og skal "hjelpe til". Hihi.) Så derfor blir det lite blogging, dvs, null blogging før mandag.

God helg!
- Silje Bjørnstad -

"Hvorfor blogger du?"

Den siste tiden er det flere og flere som har spurt meg om hvorfor jeg blogger.  Selvfølgelig var det nå jeg skulle ha svart at jeg blogger fordi jeg ønsker å bli den som tar over blogg-Norge, jeg skal bli den nye Ida Wulff-Fotballfrue-Voe som er gift med en fotballspiller, får sponsa USA-reiser, leser tonnevis av motemagasiner samtidig som jeg arbeider med min nye singel. Men den gang ei.

Det er på ingen måte ikke et ønske eller en ambisjon jeg har, og hadde det vært det så hadde jeg nok gitt opp for lenge siden med tanke på at jeg har blogget aktivt i drøye 3 år. Og uansett, hvordan i all verden skulle jeg ha klart å havne på topplista?!

Ikke har jeg langt blondt hår, store pupper, tynne lange bein, eller et speilreflekskamera som tar helt smashing outfits-bilder. Ikke har jeg planer om å legge inn silikon, bli glamourmodell for så å bli med i reality-serie, "finne mæ sjæl"og deretter blogge om "min forandring" og være gjest i God Morge Norge. Ikke har jeg tid til å poste 4 blogg-innlegg om dagen samtidig som jeg skal ha minst 3 bilder i hvert innlegg. (Jeg bor for tiden i Spania som er verdens største U-land når det gjelder Internett-tilgjengelighet så jeg hadde ikke hatt sjans til å gjennomføre dette uansett) Ikke har jeg samvittighet til å late som jeg er 100 prosent fornøyd 24/7 samtidig som jeg skal poste bilder av meg på tredemølla svett og rød i trynet verre enn en solbrent brite heller, og samtidig smile bredt og late som jeg har løpt en mil når sannheten er at kilometer-telleren ikke har passert 500 meter en gang. Og for å være ærlig tviler jeg på at mine flipflops og ordinære hverdags-antrekk med "se-så-deilig jeg er-pose" og "kom-å-ta-meg-blikk" er så meget interessant for de fleste."Dagens outfit: Oversized tskjorte, miniminimini-shorts og handkleturban, kan jo faen ikke bli mer trendy og heit. (Skikkelig HOT med hodeplagg nå vett)" Gud jeg lo godt da jeg så dette bildet.

Og ikke kan jeg skryte på meg å være en halvkjent friidrettsutøver som er sammen med en ganske mer kjent skiløper som bruker hver anledning til å "tilfeldigvis" vise frem rompa si heller. Nei vet du, Rachel Nordtømme, du trenger ikke å bekymre deg for at jeg skal begynne med hekkeløp, finne meg en cocky langrennsløper for så å kontakte VG, fortelle at jeg har blogg og håpe på sponsorer.Nei, som dere ser så hadde det funka svært dårlig med tanke på at jeg hverken har Rachel Nordtømme-ass eller "knekk-i-kneet-positur".Men tilbake til spørsmålet, hvorfor blogger jeg? Jo, for det første så elsker jeg å skrive. For det andre så er en blogg en fantastisk mulighet til å eksponere seg selv der man faktisk har muligheten til å skrive akkurat om hva man vil og formulere det på sin egen måte. Jeg har muligheten til å fortelle venner og familie hvordan jeg har det (for tiden hvordan jeg har det i Spania). Jeg har mulighet til å gi et inntrykk om hva slags person jeg er og hvilken personlighet jeg har og hvordan jeg skriver. Husk at alt man legger ut på internett blir der for alltid, så når eventuelle arbeidsgivere googler deg (Ja, 99% gjør det) så har de mulighet til å få et inntrykk av deg og kanskje huske deg bedre enn andre jobbsøkere. (Eller rett og slett stryke deg av listen avhengig av hva slags inntrykk du gir). Bloggen min blir som en CV som blir kontinuerlig oppdatert. Med linker og PDF-filer i bloggen kan man også legge ut arbeidsprøver og lignende. Også er jo blogging gøy! Jeg håper jo at folk er inne på bloggen min og på en eller annen måte smiler av det de leser. Og i tillegg er det alltid stas å dele erfaringer og lærdom, selv om jeg muligens ikke er den å gå til om du ønsker utdypende sminketips eller produktanbefalinger av kosmetikkmerker. (For den som bryr seg, jeg er trofast til min Loreal Beuaty Tubes og Sephora Lipgloss. Så det så.) Men dere skjønner greia.

Uansett, jeg kommer til å blogge enten om det er 0 lesere eller 1000 lesere. Fordi jeg vet at jeg selv liker å gjøre det. Og så egoistisk er jeg, jeg gjør ting jeg liker å gjøre. Exactly.

(Lesertallene har forøvrig steget til et tresifret nummer etter at jeg flytta til Spania, koselig å se at folk liker å få vite hvor varmt og deilig jeg har det, når jeg skal sole meg, ut å spise på Wok`n, spille volleyball og så videre. ;p)

Forresten. Jeg må klippe meg. Jeg må jeg må jeg må.
- Silje Bjørnstad -

Vil ha, vil ha!

Jeg begynte med noe jeg ikke burde. Å bare sniktitte inn på nettbutikker..
Og hadde jeg ikke vært i Spania hadde jeg lett bestilt disse:
og dette:


og kanskje disse:
Også har jeg sikkert prøvd tjuetusen skinnjakker etter at jeg kom til Spania. Er så mange kule, men ingen som kler meg. Men jeg SKAL få tak i en før jeg reiser tilbake til Norge. Også masse strikk. Og mange sånne pusepelse-plagg. (Wow, der kom fjortissfaktoren inn gitt..)

Men jeg skal jo snart til Barcelona, og har hørt rykter om bra shoppingmuligheter der. Me like!

- Silje Bjørnstad -

 

Kortvarig glede

Lykken var stor da jeg fant et nytt eksemplar av mine favorittsolbrillepar i Gibraltar forrige uke. De jeg har fra før er så ripete og stygge at det latterlig å late som om jeg ser noe igjennom de.

Anywaaaay, i dag etter skolen skulle jeg jo ut å sole meg også nappa jeg med meg solbrillene på vei ut også bare løsna den ene stanga. "Huh?" De er under 1 uke gamle også bare knekker de av seg selv. Sier kanskje litt om kvaliteten på de (selv om de faktisk kosta hele 120 kroner) hehe, men uansett så gjorde det vondt.


"Ja, OK. Den ville ikke sitte på lenger. OK!"


"Ingen som ser at de er skakke vel.. Funker fett."

Men jada, jeg kan helt sikkert bruke av noen av de andre parene jeg har. Og ja, jeg savner de tjue andre jeg måtte legge igjen hjemme. (Jeg har bare kjøpt tre nye siden jeg kom hit da! :D *FLINK*)

Den lille solbrille/klokke-veggen min her i Spania. <3

Savner den som er hjemme, men klarer meg fint tross alt. Så vidt.Jeg har forresten hatt del 1 av eksamen i dag, ikke spør hvordan det gikk. Får resultatet om en uke eller to. :)

- Silje Bjørnstad -

Norges første lavkarbo-butikk, på Flisa selvfølgelig.."Kostholdsguru Thor Foseid og daglig leder Gunn K Berget ved Low Carb Selection åpner den første rene lavkarbobutikken i Norge denne lørdagen." skriver lokalavisa Glomdalen.no Hvor? På FLISA selvfølgelig, stedet jeg er ifra og som forøvrig ingen har hørt om.

Les saken her!

Vel, det er mange meninger om lavkarbo-kosthold, men mange opplever at man går ned i vekt ved å kutte ut karbohydrater - men hvor sunn livsstil det er å leve på kun bacon og animalsk fett i lengden er en annen sak. Men at det er marked for dette på Flisa har jeg faktisk tro på, for er mange med litt for høy BMI her.. Uten å tråkke noen på tærne, men det er bare fakta.. Hehe. Så med både botox-lege (les dette innlegget) og denne nye lavkarbo-butikken regner jeg med at neste års Frøken Norge, "Årets slankepar" Miss Universe, "Årets makeover" og Mister Hunk alle kommer fra Flisa.Så nå kan de derre amerikanske "extreme-makeover"-programmene bare gå å legge seg.

- Silje Bjørnstad -

 

Skype på tirsdag.

Det er merkelig hvordan alt skal skje på en dag ikke sant? Ikke at det er noe spesielt som har skjedd i dag, men allikevel så har jeg fått mail fra 4 ulike jobb-kontakter samt en mail fra min tidligere bachelor-veileder og foreleser som lurte på om jeg kunne stille opp på skype førstkommende tirsdag å snakke om min bacheloroppgave "VOE- Norges mest leste blogger" for de studentene som nå skal skrive bacheloroppgave.


Sånne ting synes jo jeg bare er gøy, så jeg håper at nettet på skolen på tirsdag er såpass i rute at jeg kommer meg på Skype og kan svare på spørsmål og si litt om produktplassering i blogger, sponsorer, fortellerteknikk og lignende.

Ellers så var det spørsmål om jobbing i desember måned både fra Nettavisen/Side2 og Uloba. (personlig assistent) Og jeg vil jeg vil jeg vil! :) Så satser på å få til noe kombinert jobbing der etter eksamen den 8.desember.

Men helga den 10.desember-12.desember må jeg ha fri, for da skal jeg til Lillehammer på håndball-EM! :D Oh yes.
Meeeen først back to dagens virkelighet og lesing til eksamen.

- Silje Bjørnstad -

En skikkelig 3-dagers med meg selv og menneskekroppen.

Men ikke en 3-dagers av det gøyeste slaget. "Menneskekroppen" er nemlig pensumboka for dette semesteret, så dere som fikk skitne tanker pga overskrifta, FYSJ! ;p

Denne helga vil bestå av eksamenslesing, eksamenslesing, eksamenslesing. Og kanskje litt eksamenslesing til. Pluss skole på lørdag. 
På mandag er det nemlig "doom-day", så best å være foreberedt.Derfor har jeg kjøpt inn følgende: Nøtte-frokostblanding (meget usunt og tilsatt mye sukker, men det får i hvertfall opp blodsukkeret mitt når jeg trenger det etter et par timer i eksamensdvale), melk, røde og gule epler samt en sjokoladeplate, bare fordi jeg synes synd på meg selv.

Er jo irriterende flott vær ute også, men legger jeg meg ut så blir jeg fort liggendes halve dagen. Hehe.God helg! :)
- Silje Bjørnstad -

Må bare.. ;p

Hører rykter om snø, rim på bilruta, kuldegrader om natten og kjølige høstkvelder i Norge. Så derfor må jeg bare fortelle hvordan jeg har det

Fortsatt flipfloppere, tskjorte, soling, over tjue varmegrader og behagelige kveldstemperaturer her på sokysten i Spania. Og jeg ELSKER det. :D
Og de neste dagene ser slik ut:
Legg gjerne på et par grader i tillegg til det som er spådd, er varmt i sola ;)

- Silje Bjørnstad -

Gibraltar! :D

Mamma, jeg og Eirik fiksa oss leiebil og kjørte ned til Gibraltar i dag, og det anbefales! ;)


Bror og mamma med Gibraltar-klippen i bakgrunnen.


Nydelige dyr da :) Men frekke som f...

Ville aper, spesiell historie, fantastisk klippe, hovedvei som går midt over flyplassen, Top Shop, britisktalende folk og syyykt smale veier var noe av de vi opplevde i dag.

Jeg fikk jo selvfølgelig virkelig erfare at de ville apene faktisk er så gærne som jeg har lest og hørt, for helt uten forvarsel hoppa det en ape på meg, bakfra, og kan jo tro jeg skvatt!? Men etter et lite hyl (som i følge min bror ble hørt over hele Gibraltar) så måtte jeg jo bare le, og apekatten gjorde meg jo ingenting. Samtidig fikk jo de andre turistene underholdning. Ellers så var det flere som fikk erfare at den nyinnkjøpte sjokoladen ble stjelt på 0,1 sekund og lignende. Artig. :D

Utsikt fra Gibraltarklippen ned til flyplassen som forøvrig var MEGAKORT. Her lander det er fly, og da må hovedveien (til venstre i bildet) stoppes opp, slik at både fotgjengerne og bilistene må vente til flyet har landet. En litt  sær løsning å plassere hovedveien inn/ut grensa over flyplassen, men men.Jeg og mamma inni en av gruvene i klippen. Vi har forresten ikke så psyko-øyne i virkeligheten altså, blitz vett..Slik så det ut fra en utsikts-post inni i en gruve. Relativt kjipt å falle ned her vil jeg tro.Apekattene tok blant annet all maten de kunne få tak i.

Også ble det jo litt shopping, ingen klokker denne gangen, men to par solbriller... Og ingen sko, men noen smykker.. :)

Det tok bare litt over 1 time å kjøre fra Fuengirola til Gibraltar, og har man tid burde man virkelig ta seg en tur hvis man først er på solkysten. Husk pass. :)

- Silje Bjørnstad -

Gibraltar, bursdag, nasjonaldag.

12. oktober i dag. Det er Spanias nasjonaldag og min brors bursdag. Gratulerer med dagen! :)

Og siden Eirik (brutter) og mamma er på besøk hos meg i her i Fuengirola så må vi jo finne på noe gøy. Så i dag har vi store planer om å komme oss til Gibraltar, tar omtrent litt over 1 time fra Fuengirola har vi forstått.
Hentet fra Wikipedia:
Gibraltar
er siden 1713 et britisk oversjøisk område og ble i 1830 en britisk kronkoloni. Området ligger i Sørvest-Europa, nærmere bestemt på Den iberiske halvøys sørkyst, strategisk plassert ved Gibraltarstredet som forbinderAtlanterhavet og Middelhavet. Gibraltarstredet hindrer delvis gjennomstrømning av havvann mellom Middelhavet og Atlanterhavet, slik at saltholdigheten i Middelhavet er relativt høy.Gibraltar er det eneste stedet i Europa hvor det lever ville aper, og vi har hørt rykter om frekke apekatter som stjeler både souvernier og maten din. Gøy! :D

- Silje Bjørnstad -

 

Besøk og froskelår-smaking :)

Da har mamma og broren min ankommet Spania. Selvfølgelig kom de den dagen det skulle regne for første gang på flere uker, noe som ikke var planlagt. For planen til de begge var: "Tanning". Hehe. Men satser på litt mer sol de neste dagene.

Ellers så har vi vært på shoppingsenteret like ved hotellet og handla litt mat siden det er søndag i morgen, og der skal de nok tilbake på en litt større shoppingrunde etterhvert. Mye som frister ja! :D

Også måtte jeg jo selvfølgelig ta de med på Wok`n, noe som var en positiv opplevelse. Masse friske grønnsaker, kjøtt av alle slag, ris, nudler, dessertkaker, salater, sushi, frukt, sauser og alt mulig. Tilogmed froskelår! Og Eirik (broren min) smakte faktisk på de ekle froskebeina! Grøss.
"Smaker som kylling"  Ja, særlig. Hehe. Frosker er bare ekle uansett om de er levende, døde, stekte eller består kun av froskelår.

 

Ellers så er siste nytt hjemmefra: "Skadeskutt bjørn går rundt i Løten". 
Mamma: "Skal hvertfall ikke gå tur i Løten-skogen da jeg kommer hjem". Nei, og siden vi bor over 1 times kjøretur unna Løten uansett, så har vel aldri gåtur i Løten-skogen vært så aktuelt uansett. ;p
- Silje Bjørnstad -

 

Nyheter fra lokalavisa - serr? :p

Selv om jeg er i Spania så får jeg jo med meg de viktigste nyhetene hjemmefra. Og det siste er at vårt flotte legesenter med dønnseriøse leger nå tilbyr botox. (Klikk for link)Dette ekteparet liker tydeligvis å tjene mest mulig penger både på folks helse og utseende.

Flott at leger som skal redde liv og gjøre folk friske også er opptatt av å se ut som man har dratt mest mulig av huden bakover ved å sprøyte inn giftstoffer inn i huden for å stramme opp trynet... Er jo det jeg vil når jeg skal til legen hvertfall, at han gir meg en diagnose samtidig som han setter inn et par sprøyter med herlig botox! Oh yes.

Så nå regner jeg med at alle Flisa-folk ser ti år yngre ut med kingsize lepper og rynkefrie ansikter når jeg kommer hjem.

- Silje Bjørnstad -

Ja, vi elsker Sjømannskirken.

Jeg og Ane har sagt at vi vil være "konfirmant-assistenter" og hjelpe til når Sjømannskirken her på Costa del Sol skal ta med konfirmantene på tur! :D Da får jo vi oppleve og se litt også.

Så i ettermiddag var vi på Sjømannskirka for å hilse på konfirmantene. Alltid stas med en gjeng med fjortisser! :D Men seriøst, de var utrolig hyggelige og søte og snille. Vi stekte først vafler, så spiste vi de (jeg var kanskje den mest grådigste... men nok om det), også så vi på film: Bruce Allmighty. Med andre ord, det har vært en veldig deilig mandagskveld :)

Det er rundt 10-11 norske flotte konfirmanter, så gleder oss til vi skal på tur. Nå i oktober skal vi på en helgetur til Denja tror jeg det het, cirka 5-6 timer nord for Fuengirola der jeg og Ane blant annet skal være nattevakter. Hihihi. Vi kommer jo til å bli så overtrøtte og fnisete at vi overgår fjortissene. Og til neste år (i mars) så skal konfirmantene til London der de møter andre norske konfirmanter som bor i Spania (Gran Canaria, Teneriffe osv), og tror du ikke jeg og Ane skal få være med dit også?! Oh YES!!!! LONDON BABY! :D

Noe av opplegget er å se musikalen, Les Miserabel, historisk vandring, og jeg regner jo med det blir tid til litt shopping også... Top Shop og Oxford Street - Here we come.Sjømannskirken og de som jobber der er bare helt utrolig. Anbefaler alle å reise innom dit om de er på solkysten her i Spania. Og de har seriøst verdens beste vafler. Og det er ikke rart med en halv kilo sukker og en kilo smør, og nei, jeg kødder ikke. For oppskriften står nemlig på hjemmesiden deres:

 

"Vafler med smak av sol?

12 egg

500g farin

3 ts bakepulver

3 ss vaniljesukker

1 kg marg/smør

3 l H-melk

2,5 kg hvetemel
Enjoy ;)

- Silje Bjørnstad -

 

Fritids-"sysler" aka fritids-problemer.

Søndag <3

Jeg trenger virkelig denne dagen til nettopp det den skal brukes til: HVILE.

Kjenner at både kroppen og hjernen min er blitt litt hardt kjørt de siste ukene, så i dag er det innedag med lesing, surfing på internett, TV, film, kryssord og bare total avslapping. Og det er så digg. Er overskya her i Fuengirola i dag, og er faktisk nesten litt glad for det, for da stiger motivasjonen til å være inne å lese pensum istedet for å ligge ute på en solseng med dårlig samvittighet.

Men, uansett så må man ha lesepauser og da er Internett greit å ha. Så idag har jeg blant annet tatt følgende useriøse test: Hvilket afrikansk dyr ligner du på? Resultatet ble sebra. "Søt, morsom og tullete".
Og da jeg sammenligner bildene er det jo liten tvil om den fysiske likheten.

Knegg-Knegg!

- Silje Bjørnstad -

Gnagsårplaster er for pyser..

Når jeg bytter ut flipflopskoene med joggesko svarer beina mine på følgende måte: GNAGSÅR.

Siden jeg ikke hadde gnagsårplaster så tok jeg til takke med det jeg hadde, nemlig vanlig plaster. Etter en liten joggetur utendørs skjønte jeg jo at det ikke hjalp stort.Tenkte at det kanskje var like greit å sensurere selve såret, men man ser jo at det ikke huden er slik som den skal under sokken der.. ;p

Og etter en bytur med høye hæler i går så er jo ikke det såret blitt noe særlig bedre heller, men det var gøy ute hvertfall!:)

Jeg hadde vors, og "Kortskalle" og "Panduaras eske" ble gjennomført, og vi ble vel alle bedre kjent hvertfall for å si det sånn!! ;)Så gikk vi ut på byen rundt klokka 01.00.

<3- Silje Bjørnstad -

Matpakketips.

Etter tips fra Lise som er lei av trøtte matpakker bestående av kjedelige brødskiver så tenkte jeg å dele noen matpakke-muligheter. :D

Eggepannekake med fyll

Egentlig så er vel dette en "omelett naturell" som ikke er bretta sammen som er fylt med ønsket pålegg og grønt. Lag omelett kvelden før, oppbevar i kjøleskapet over natten og bare fyll den med kjøttpålegg, grønnsaker og/eller ost, rull sammen og pakk i aluminiumsfolie og lunsjen er klar. Et godt lunsjvalg med masse proteiner og sunne ingredienser som gjør at konsentrasjonen og metthetsfølelsen varer lenge.


Stek en 1-porsjons-omelett laget av 2-3 egg og 2-3 ss vann på svak varme, istedet for å brette den sammen vender du den slik at den blir gjennomstekt. Avkjøl og fyll den med det du måtte ønske dagen etter. Du kan selvfølgelig tilsette ost når den steker om du ønsker smeltet ost. Magre kjøttpølser, laks, kyllingpølser eller lignende er også veldig godt å inni omelett-pannekaka! :) Sennep er også en av mine favoritter, men det er jo selvfølgelig helt valgfritt hva slags type dressing/saus du ønsker.
Hjemmelaget musli
Frokostblanding kan selvfølgelig også spises til lunsj, men husk at mange frokostblandinger inneholder mye tilsatt sukker som igjen vil føre til en rask blodsukkerstigning. Dette gjør at man fort mister konsentrasjonen når man skal holde ut på jobb eller skole også flere timer etter lunsj. Derfor er det like så greit å lage en stor porsjon hjemmelaget frokostblanding/musli som du både kan ha til frokost og/eller ta med deg til lunsj.

Kjøp melk eller yoghurt i kantine eller butikk.

En veldig enkel oppskrift på hjemmelaget musli:

ca 5 dl havregryn
3-4 ss linfrø
3-4 ss gresskarkjerner
3-4 ss solsikkekjerner
3-4 ss hvetekli
3-4 ss hakkede mandler el hasselnøtter
(eventuelt andre ting man måtte finne i butikken...lag din egen vri!)

I en liten kjele tar man
1-2 ss matolje
1-2 ss honning
evt 1-2 ss smør (kan sløyfes)
Dette varmes forsiktig så honningen smelter og helles over kornblandingen. Bland sammen (evt klem det litt sammen med fingrene så alt blir litt "fuktet").

Fordel alt i en langpanne, tørkes midt i ovnen på 175 grader i ca 20 min (NB viktig å røre med 3-4 min mellomrom, evt også ha ovnsdøren på klem så det ikke blir svidd.) Velg selv om du vil ha det bare tørket el med litt "brent"-smak.

Avkjøles, kan deretter tilsette f.eks rosiner og tørket frukt og helles på glass el i boks med tett lokk.

Du kan også lage dine egne muslibar som du kan spise sammen med litt frukt. Bruk google til å finne oppskrift på muslibar eller proteinbarer. :)
Wrap/Lefse

Wraplefser/tacolefser i seg selv er ikke det sunneste valget og de er rike på kalorier, men en wrap fylt med masse grønnsaker sammen biffstrimler/kyllingstrimler/eggerøre (igjen, bruk det du har/rester) eller noe annet proteinrikt blir et bra og velsmakende lunsjalternativ. Fyll lefsa slik at du nesten ikke klarer å brette den sammen, og pakk inn i aluminiumsfolie slik at den ikke faller fra hverandre da du åpner den igjen. Tar like lang tid som å lage en brødskive.

Salat
Dette er jo en klassiker. Men igjen handler det om planlegging og variasjon. Det er ikke sikkert at ost&skinkesalat er like digg fjerde dagen på rad og hvem gidder vel å hakke 10 ulike grønnsaker for å lage seg en salat til lunsj når man ikke har fullt så god tid om morgenen. Igjen, bruk rester av kokte grønnsaker, middagssalat, kjøttrester.

Pølsebiter
Biter av marinert kyllingfilet/biff/svinebiff for å forandre smaken
Kjøttboller, tacokjøttdeig
Tunfisk
Ulike ostetyper, fersk mozzarella, fetaost, jarlsberg-terninger, mulighetene er mange.

Og et annet tips fra meg er å bruke mer frukt i salatene. Både hermetisert frukt som pærer og fersken hvis du ikke gidder å skjære opp frisk frukt, eller hva med eplebåter og druer. Bønner og kikerter er et annet forslag, og noen nøtter eller mandler som toppings er også et ypperlig alternativ som metter og inneholder sunt fett. Med så mange smaker vi har å velge mellom trenger man heller ikke dressing for da vil jo de gode smakene til råvarene drukne bort. En salat med masse av aspargesbønner, skinkestrimler, melonbiter og valnøtter er et eksempel på en enkel, sunn og mettende lunsjsalat.

Spyd
Har du noen kjøttrester som for eksempel kylling, kjøttboller, biffstrimler eller kanskje noen påleggskiver kan du tre dette på et spyd sammen med oste-terninger, cherrytomater, oliven, paprika, squash. Hvis du synes det høres krevende ut å begynne å lage dette på morgenen kan du jo for eksempel ha marinerte kyllingspyd med grillede grønnsaker til middag en dag der du lager litt ekstra som du legger i kjøleskapet og lett bare kan ta med deg som niste dagen etterpå. De smaker like godt varme som kalde. Sånn spyd fungerer også bra som mellommåltid når du er litt sulten.

 

 

Men som alt annet så handler det om planlegging, og ofte kan du spare både tid og penger ved å være kreativ i matveien ved å bruke dagens middagsrester til neste dags lunsj.
Også er det selvfølgelig viktig å huske på at man "spiser også med øynene". En trist og kjedelig brødskive eller et tørt knekkebrød kan så enkelt bli så mye bedre med bare noen strimler med paprika, rødløkringer, dillkvister, tomater osv. Varier også brødmaten med forskjellig pålegg slik at du ikke blir lei. Prøv nye kjøttpålegg med spennende krydder, smøreoster, kremoster, fiskepålegg, grillet kylling, runde biter av løkpølser/bratwurst, igjen, det finnes ingen grenser på hva du ha på.

Enjoy!
- Silje Bjørnstad -

 

 

Matbloggtoppen Matprat