hits

oktober 2011

Rihannakonsert i Oslo Spektrum

Jeg og ei venninne og 8000 andre shaka sammen med Rihanna i et fullsatt Oslo Spektrum i går kveld - den dama er bare rå og leverte et helt vilt bra show!!! 

Vi satt et stykke fra scena, men var allikevel fornøyd med plasseringen. "Her har vi jo full oversikt" som venninna mi sa. :)

Har et par videoklipp også - men usikker på hvordan (eller om) jeg får lastet dem opp på bloggen?

Fant uansett et klipp fra åpningen på Youtube: 

Anyway, jeg har ingen problemer med å si at jeg er fan av Rihanna, og jeg er ikke mindre begeistrert fra dama som faktisk er året yngre enn meg selv etter gårsdagens herlige konsertopplevelse. :)

- Silje Bjørnstad - 

Yngvar Nummes look-alike

Jeg har jo laget et lignende innlegg før - da om landslagstrener for kvinnelandslaget i håndball, Thorir Hergeirsson. Jeg synes nemlig han ligner noe helt sykt på makker`n til Rudolf Blodstrupmoen fra filmen Flåklypa Grand Prix. Sjekk her.

 

Nå har jeg derimot funnet ut hvem/hva Yngvar Numme ligner på. Du vet, han derre barnehageonkelen som leker programleder på "Skal Vi Danse".  Hadde han vært en hund hadde det ikke vært i tvil hvilken hunderase det hadde blitt: MOPS.
Eller hva??

Hehe. I kveld er det RIHANNAKONSERT!!! Jeg gleder meg så sinnsykt!! 

Ha en nydelig søndag :)

- Silje Bjørnstad - 

Fredagskos som hundepasser

I går var jeg og Sandra på Slottsparken Hotel her i Oslo for å passe de to søteste og herligste (og mest bortskjemte) hundene i hele verden. Mamma og pappa var nemlig i hovestaden for å spise middag og å se showet til Hege Schøyen på Chat Noir, og da måtte jo noen passe på "barna" mens de var ute.

Og da inviterte jeg med meg Sandra til fredagsdate, og gjett om vi koste oss. Vi studerer jo begge ernæringsfysiologi, men i går skeia vi ut og tok det letteste valget når det gjaldt mat og drikke. LES: Peppes Pizza Take Away Hotel Deal.

Så da kom det pizza, drikke og oreokake levert på hotellrommet mens vi koste oss med Idol på TVen. Mysigt!

Tror hundene koste seg også etter bildene å bedømme...

"En stk vrengt kosesyk oppned hund":

Selvfølgelig må de få ligge i hver sin seng.....

Det trofaste blikket som sier "se hvor søøøøøt jeg er da, kos med meg!"

 

Og her er herligheten selv:

I dag blir jeg kvalm bare av å se Peppes Pizza logoen. Jeg og Sandra ble så mette i går at vi omtrent trilla ut igjen da vi skulle hjemover.

Uansett, takk for en nydelig fredag Sandra - det er lenge siden jeg har ledd så mye når jeg har gått tur med "crazy fuglehund 1" og "crazy fuglehund 2" i byen som elsker alle duene.

:D

Nå skal jeg straks på jobb  - god lørdag!

- Silje Bjørnstad - 

Jeg har fått dilla på...

...nøtteposer!

Disse er perfekt størrelse om du føler deg litt slapp, småsulten, trenger raskt noe energi og/eller det er fortsatt lenge til middag.Min favoritt er er denne grønne og hvite posen fra "Den lille nøttefabrikken". Den inneholder pistasjnøtter, tørket papaya, cashewnøtter, valnøtter og tørket tranebær. (Nøttene er usaltede, det er det jeg liker best. Eller så smaker det jo bare salt....) 
I dag får man jo tak i mange ulike varianter av disse nøtteposene. Du har for eksempel "Småsulten", "Trigger", eller du kan jo fylle litt nøtter selv i en liten kopp å ha med deg når du er ute på farten. 


I de nye kostrådene som ble publisert i begynnelsen av 2011 anbefales en neve usaltede nøtter som en viktig del av det daglige kostholdet, dette utgjør ca 40-50 gram. (Nøtter inneholder mye kalorier så det er lurt å ikke gå bananas om du tenker på vekta, men hold deg til cirka 50 gram om dagen - rundt 250 kalorier)

Nøtter inneholder mange av de sunne og viktige næringsstoffene. Dette er blant annet vitaminer som for eksempel vitamin E, magnesium og det sunne umettede fettet.  Dette er det perfekte snacksvalget som samtidig holder deg god og mett lenge - med god samvittighet! :)

 

- Silje Bjørnstad - 

 

Snart helg, og den kommer til å bli knall! (og travel)

God kveeeeeld!
I dag har vi hatt blodsukkerforsøk på skolen, det var faktisk veldig gøy og interessant. Vi ble delt opp i fire ulike grupper som skulle innta fire forskjellige måltider:  Snickers & Coca Cola, yoghurt, to hveteboller + vann/te eller 2 brødskiver med smør og agurk samt vann/te.

Jeg havnet på gruppen som skulle spise brødskiver, og takk for det. (Jeg liker ikke yoghurt, og jeg hadde ikke blitt en hyggelig person å være sammen med om jeg skulle startet dagen med boller eller brus og sjokolade...)

Deretter skulle vi måle blodsukkeret vårt hvert 20.minutt i totalt 120 minutter uten å innta noe annen mat eller drikke. (heller ikke vann). Så totalt ble det syv stikk i finger`n, litt nummen etterpå ja...(målte en gang før vi spiste, deretter hvert 20., 40., 60., 80., 100. og 120. minutt).

Det er jo mye morsommere (og også lærerikt) å gjøre ting i praksis - så dagen og forsøket var helt klart vellykket fra min side! :)

Men nå, til helga!

Fredag: Mamma og pappa kommer inn til Oslo sammen med vovsene og i morgen kveld skal jeg og ei venninne være hundepassere på Slottsparken Hotell! Gjett om vi skal kose oss a :) :) :)

Lørdag: Jobbe på dagen, reunion og kino med gamle klassekamerater fra Høgskolen i Oslo på kvelden.

Søndag: Jobbe på dagen, og ikke minst RIHANNAKONSERT i Oslo Spektrum på kvelden. Det blir så bra!!!!! :D :D :D

Nå er det derimot torsdagsstemning med TV-kveld som innebærer "Dag" og "Torsdag kveld fra Nydalen".

Kos dere :)

- Silje Bjørnstad -

 

Mobilblogg: dagens middag

Bifflapskaus! Naaaaaam!! Brukte indrefilet av storfe (fint skal det væra), potet og rotgrønnsaker. (gulrot, kålrot, sellerirot og persillerot). Topper det med sort pepper og gressløk. "Smaker godt" ;)

Siste nytt:

Måtte visst en tur til legen med knærne mine (igjen) samt få antibiotika mot no annet drit som kom akutt og uventet. Så her er dagens fangst og grunnen til at jeg har følt meg noe redusert og slapp i dag. 

"Sove meeeer!!" :)

Det er fortsatt usikkert om hva som egentlig feiler knærne mine annet enn at de mest sannsynlig har fått en betennelsestilstand. Smerten kommer som regel når jeg har satt meg ned en kort eller lang periode (alt fra fem min til en halvtime), og da jeg da begynner å gå igjen så gjør det helt sinnsykt vondt å gå, av og til må jeg bare stoppe for å ta pause liksom.  Så nå har jeg fått no som skal være litt sterkere betennelsesdempende og håper alt bare forsvinner innen en uke. Fortsatt forbud mot å løpe/jogge, og det er forståelig nok og helt greit siden det bare svir i beina for tiden uansett, MEN jeg har også forbud mot gruppetimer med stepkasse!!! Det som jeg synes er en av de morsomste og beste timene på Elixia... Jaja, får vel bare smøre seg med tålmodighet. :)

Skolen er hvertfall meget interessant og mye morsommere enn på lenge for tiden! :D Er jo GØY å lese pensum, så det er jo et godt tegn på at man har valgt riktig. På torsdag skal vi ha blodsukkerforsøk - mer om det senere i uka ;)

God tirsdag!!

- Silje Bjørnstad - 

Hjemmelaget blomkålsuppe med inspirasjon fra Hellstrøm

Hvorfor bruke posesuppe når man kan lage sin egen suppe som smaker som er sunnere, metter bedre og ikke minst som smaker mye bedre?Dagens middag ble hjemmelaget improvisert blomkålsuppe med en av Eyvind Hellstrøms blomkålsuppeoppskrifter som basis.

Ofte er det de rettene man lager uten å følge en oppskrift helt nøyaktisk som blir best. 

Så, min blomkålsuppe bestod da av følgende:

1 blomkålhode
1-2 stk sjalottløk (Neste gang skal jeg prøve 1-2 hvitløksfedd eller rødløk - tror det blir enda litt bedre, litt "søtere" smak)
3-4 dl kraft/vann (Jeg lagde kraft av grønnsaksbuljong)
2 dl melk (Bruk lett- eller ekstra lettmelk) 
Gressløk
Pepper
Muskatnøtt
Hakk løken i biter og surr dette i en kjele sammen med 1 spiseskje olje eller smør. Skjær opp blomkålen i små buketter og ha oppi i den samme kjelen. Tilsett kraft+vann og la alt småkoke til blomkålen er mør. Deretter tar du en stavmikser eller ha suppen i en blender og kjør mikseren/blenderen til suppen er glatt. Krydre av eget ønske, men jeg kan absolutt anbefale gressløk (gjerne fersk) og muskatnøtt, og litt pepper. Jeg lover dere: NAM!!!! Denne får posesuppene fra Toro til å skamme seg. Seriøst, jeg klarte ikke å stoppe å spise denne suppa, halvparten er allerede borte. Hehe.Tips: Bytt ut noe av kraften/melken med matfløte for "å heve smaken enda litt ekstra". ;)

Denne suppen kan fint varmes opp dagen etter også.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

Lørdagsstemning

HEI!!!!Lørdagsstemning in tha house...
Joakim skaffa oss en sånn fancy docking-maskin-ting for iPod og iPhone for en stund siden, men jeg har liksom aldri brukt den noe særlig. (strengt tatt fordi jeg ikke har hatt noen iPhone eller iPod å sette der, inntil nå) Så i dag fant jeg ut at jeg skulle prøve å sette iPhonen der, og jammen ble det plutselig mye høyere musikk og partystemning i stua - GØY! Så nå shaker jeg rundt samtidig som jeg gjør meg klar til å reise til Nydalen og "Skal vi danse".

 

Dagens uinteressante problemstilling: Jeg er så lei av å gå i joggesko og flate hæler på grunn av det dumme kneet mitt, så i dag er tålmodigheten slutt. Jeg vil vandre rundt i favorittskoene mine før snøen kommer, uansett smerten!!Jeg kommer helt sikkert til å angre i morgen, men skoene skriker jo etter å bli brukt! Og er det en ting jeg vet så er det å høre på hva skoene sier deg. Enten det er "Kjøp meg" eller "Bruk meg". :D

God lørdag!

- Silje Bjørnstad - 

De siste 24 timene..

..har det ikke skjedd så fryktelig mye nytt:

Vi har fått inn 24 dassruller i leiligheten. Joakim synes vi (JEG) bruker mye dopapir så derfor kjøpte han likegjerne 24 ruller i kombipack.Joakim har fått fancy kulepenn jeg kan leke meg med:Jeg har laget hjemmelaget pizza til Joakim på en halvtime etter at han mista den nystekte grandiosaen sin oppned på gulvet:


(Fikk dessverre ikke tatt no bilde av den pizzaen som havnet på gulvet, jeg lo så fælt at jeg ikke klarte å stå oppreist)

Jeg har hentet 3 nye pensumbøker som handler om ernæring: 

Også har jeg vasket gulvene! (Takk til den som oppfant JIF våtmopp system.... ;) )

Og, ja, herregud, så har jo skattelistene blitt publisert! Så det var dumt at jeg hentet pensumbøker i dag, nå vil jo hele helga gå bort i å søke og grafse i folks inntekt og formue. For de som ikke har skjønt hvor du kan lete siden skattelistene ikke blir offentliggjort direkte på nettet; du må inn på "MinSide" på skatteetaten.no. 

Forresten, jeg skal leke journalist igjen i morgen. Så følg med på Side2.no - jeg skal nemlig til Nydalen for å se kjendisene svinge seg på parketten. 

God helg!

- Silje Bjørnstad - 

Ergometersykkel og et par krykker

Jeg må bare syte litt. Jeg har nemlig et kne som slo seg vrang etter jogginga forrige helg. En mil der en god del av veien bestod av asfalt + et par ikke-de-beste joggeskoene = Smerte. 

Men en veldig  V A R I E R E N D E smerte.

Først tenkte jeg bare at det er "stølhet" i kneet som går over etter et par dager, og det begynte jo så bra. Derfor var jeg klar for tredemølla på tirsdag - noe som resulterte i 10 minutter småjogg med den optimistiske tanken: "Smerten vil bli borte etter et par minutter når beina har blitt varma opp". DUST.... Det gikk jo ikke over, og til slutt måtte jeg bare innse at kondisjonstrening denne dagen bare var å gi opp. 

i går (altså onsdag) så virka beina noenlunde greie og jeg kjente bare litt vondt når jeg gikk i trapper. Men så, etter skolen, så slår kneet seg helt vrangt. Jeg klarte ikke å gå på beinet en gang - det bare kjentes ut som kneet vrengte seg, og sånn har det vært noen dager nå.. Ergo: Legevakten.

Ja, jeg veit, hypokonder deluxe, men "greit å få sjekka det, kanskje få en "støttebandasje" eller no", tenkte jeg.

Kom meg til legen, måtte ta røntgen, men som jeg visste (og sa selv til legen), så var det null brudd og han kunne ikke se noe væske/vann i kneet. Derimot så kunne det være en "blødning" inne i kneet eller lokal irritasjon/slitasje/betennelse - eller "muligens lateral meniskskade" som det stod så fint på legepapirene.. Derfor skulle jeg IKKE belaste kneet ved blant annet trening på tredemølle eller gå fort, men ergometersykkel måtte jeg gjerne benytte. Vet du hva den verste treningformen jeg vet er? Spinningtimer & innendørs sykling... Oh joy..

Jeg spurte om jeg hvertfall ikke kunne få en støttebandasje eller noe tape til å støtte opp kneet, men "nei, hjelper ikke." 

I stedet fikk jeg utlevert et par krykker og beskjed om å knaske voltaren. (Smertestillende). For det første så er det ikke slik at jeg har konstant vondt, så å gå rundt å bære på de krykkene til da plutselig smerten kommer er uaktuelt, og for det andre så klarer ikke jeg å sitte stille, jeg MÅ bevege meg - ellers så blir jeg jo gæren. 
Noen som har opplevd det samme, eller eventuelt har forslag til hvordan jeg kan få dette til å forsvinne så fort som mulig? Da blir jeg GLAD :D

Ellers så skal jeg bruke resten av torsdagskvelden til å kose meg innendørs denne kalde høstkvelden med fyr i peisen og havregrøt som kveldsmat. Havregrøt er et utmerket og sunt frokostalternativ fordi det gir deg en jevn blodsukkerstigning som holder deg mett og våken lenge, men havre er også bra i kveldsmaten. Havre er også med på å frigi søvndyssende kjemikaler som virker på hjernen. Havregrøt sammen med melk er enda bedre fordi den varme melken frigør avslappende serotonin og kalsium som fremmer søvn! :) Så vet du det. :)
- Silje Bjørnstad - 

 

JAAAAAAAA!

Etter to harde uker har macen min overlevd oppholdet på Eplehuset Sykehuset. Det vil si, den har hatt noen operasjoner som innebærer nye "organer" og peeling på overflaten. Med andre ord: ALT som var lagret er gone. Skulle jeg hatt backup ville det kostet "8000-12000 kroner" i følge Eplehuset, og da kunne de KANSKJE ha reddet innholdet. Men men, jeg er bare glad for å ha macen min tilbake, selv om det nå er uten Office-pakka, Indesign, Photoshop, musikken og alle bildene mine.. (Hint: Hvis noen har Officepakka eller Photoshop tilgjengelig, så ja takk!:) ) 

MEN, gode gamle Photobooth svikter ikke, så da er det bare å starte moroa:Jeg har faktisk ganske grønne øyne ser jeg nå.. Og da konkluderer jeg meg at grønne øyne er kult, ergo, jeg er kul.

BØ!

- Silje Bjørnstad - 

Lunsjwrap

Studerer hjemme i dag, og leser blant annet om insulin og glukagon. Og nå var det på tide med lunsj for å få i gang litt insulinproduksjon slik at cellene kan få i gang glykolysen og sitronsyresyklusen som vil få meg til å våkne litt. Hø hø hø, dårlig ernæringstudenthumor. Uansett, det er ganske gøy og interresant det jeg leser om i dag :):):) dagens lunsj ble wrap med krydderkalkunskinke, agurk, paprika og mais. Nam nam nam!! God tirsdag til folket!:) - Silje Bjørnstad -

17.oktober: Epledagen.

For noen dager siden fikk jeg en hyggelig mail av Elisabeth Skjegstad som arbeider i frukt.no. I mailen skrev hun blant annet masse positivt om epler og at 17.oktober er det "Epledagen". Å skrive litt om dette passert ekstra godt til meg for jeg spiser 2-3 epler om dagen (eller mer), jeg er jo A V H E N G I G av frukt, og da spesielt røde og gule epler. 

Elisabeth Skjegstad skriver også at nå er det masse gode norske epler i butikken og dermed en ekstra grunn til å feire epledagen! :) 

Litt eplefakta:
Eplet er en søt og saftig frukt som vi nordmenn i snitt konsumerer i overkant av 12 kilo av i året.Frukten er kalorifattig og rik på fiber. Flest C-vitaminer finner vi rett under skallet, så spis epler med skallet på. 

Vi spiser epler, baker med epler, har epler i desserter eller som pålegg, og vi drikker epler, enten som juice, eplemost, sider eller calvados. Så med andre ord, epler trenger ikke å spises alene naturell, bruk det i matlagingen og i juicer og smoothies.

Skjær opp epler og ha i salater, lag ditt eget eplesyltetøy (smaker mye bedre og er mye sunnere),  i paier, i brøddeigen, i wok, stek de i stekepannen. Spis de som dessert, enten med for eksempel vaniljekesam, bak de i ovnen og spis de sammen med en kule vaniljeis eller mandelfyll, eller bak de i ovnen sammen med nøtter og rosiner.

Om årets norske epler:

I år er det en veldig spesiell situasjon når det gjelder de norske eplene. Pga. mye nedbør og dårlig vær er den norske epleproduksjonen langt under normalt. Dermed ble mer epler sendt ut raskere enn vanlig til butikkene. Da slipper de en del av lagringskostnadene. I år blir altså eplesesongen ekstra kort - så benytt sjansen til å nyte de norske eplene mens du kan!

(kilde: frukt.no)  

Gå inn på frukt.no for inspirasjon, og flere tips og oppskrifter. Hva med for eksempel eplekake, eplevafler eller eplechutney? Nam nam nam!

Og husk: "Et eple om dagen er godt for magen".  

- Silje Bjørnstad -   

Jeg fikk så lyst på....

...vafler!! Så da lagde jeg meg det :)

 Jeg brukte følgende grunnoppskrift:

2 dl hvetemel
3 dl melk (lettmelk, ekstra lett, skummet eller en blanding av søtmelk og kefir - "man tager hva man haver" :) )
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker 
1 ss flytende margarin 
1 ts bakepulver (Dette hadde ikke jeg, men det ble like bra uten)

I tillegg hadde jeg oppi 1-2 dl store havregryn + cirka en desiliter ekstra med melk. Bland sammen hvetemel, havregryn, sukker, vaniljesukker, rør inn halvparten av melken slik at røra blir klumpfri. Tilsett resten av melken og sammenpisket egg og smeltet margarin. La røren svelle i minst 15 minutter. 

"VOILÀ" 

Disse ble faktisk knallgode om jeg skal si det selv!! :):)  (et tips: tilsett en ts kardemomme om du ønsker mer smak på vaflene) Nyt sammen med brunost, syltetøy og rømme eller hva du enn måtte ønske. Jeg prøvde meg med banan på en av vaffelplatene - og det smakte faktisk veldig godt! 

Ellers så er jeg trofast mot det klassiske jordbærsyltetøyet.

Uansett, prøv å bland inn havregryn + litt ekstra melk, eller bytt halvparten av melet med havregryn neste gang du lager vafler. Da metter de bedre, er litt sunnere samtidig som det smaker søtt og kjempegodt.  

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 
 

Søndaaaaag.

Fyr i ovnen, nye utgaver av bladene KK og Norsk tidsskrift for ernæring og joggebukser er oppskriften på en god søndag formiddag. OH YES!

Finito.

Da var jeg hjemme igjen og har fått dusja og fått i meg noe mat. Har ikke fått resultatet på hvor lang tid jeg brukte, men tror det ble rundt en time cirka. Får det eksakte resultatet i løpet av kvelden på Mail. Men dette var jo ingen konkurranse for min del, det var bare utrolig deilig å jogge rundt Bygdøy i strålende sol og med musikk i øret. :):) og ikke minst fikk vi jo goodiebag etter løpet;) i kveld skal jeg møte solør-jentene, de beste av de beste:D vi skal kose oss med ost og kjeks og sikkert masse latterkramper. Ha en flott lørdag!!

 "Halveis".

I goodie-bagen var det blant annet en kingsize regnjakke-lignende ting fra Bavac...

+ en hel del annet jeg hvertfall kommer til å bruke. :)

- Silje Bjørnstad -  

Klar for kk-mila!

Har nettopp vært nede på Aker brygge for å hente startnummer til morgendagens kk-løp. 10 km i høstkulda kan jo bli interessant. He he! Men jeg gleder meg uansett:) blir gøy, er mye som skal skje både før og etter løpet, gir oppdatering i morgen! Er over totusen hunkjønn som skal være med, og Aker brygge var skjerfet dekorert i flotte kk-mila bannere. Ønsker alle en god helg!! - Silje Bjørnstad -

Ikke la deg lure..

... selv om det er blå himmel og sol ute, for nå er det kaldt! Jeg er skeptisk selv om jeg er innendørs og ser at gradestokken faktisk viser 13 grader. Ja, når det gjelder været her i Norge er jeg generelt pessimistisk. Men nu MÅ jeg ut, step og styrke på elixia next!! Ciao.

Mobilblogg.

Fy søren så kaldt det er blitt. Og vi er bare i oktober og det er fortsatt plussgrader!! Tør ikke å tenke på hvor høyt jeg vil hakke tenner når vinteren faktisk kommer og det blir minusgrader ute. 

Uansett så har jeg vært å kjøpt meg nytt superundertøy, tenkte at det er sikkert ikke dumt. For til helga skal jeg nemlig være med på KK-mila. Jeg syntes tydeligvis at det var en god ide en gang i mars, men da tenkte jeg lite på at løpet skulle gjennomføres i kalde høstmåneden oktober!! Men men, gøy blir det nok allikevel. Og nå har jeg hvertfall ingen grunn til å fryse! :)

(Haha, ser jo ut som det verste fuglemat-opplegget, men med hvetemel og vann ble det litt mer knekkebrødlignende;) )

Ellers så har jeg nettopp lagd en ny porsjon med knekkebrød. De går unna her for å si det sånn, både jeg og Joakim har dilla, så de står og godgjør seg i ovnen NU. :)

Ha en flott tirsdag!

- Silje Bjørnstad -  

Mandag - en herlig start på uka.

Aaaah, finnes det en bedre følelse enn den du har når du står i den varme dusjen etter en god treningsøkt? HERLIG!!!

Høstferien er over så i dag var det tilbake til skole og forelesning. Jeg merker så utrolig godt at energien ikke er slik som den er når det er lyst og varmere temperatur ute, og da merker jeg hvor enda viktigere det blir å komme seg på trening. Bare ved å sette beinet mitt innenfor døra til treningsstudioet, så kjenner jeg at energinivået og humøret stiger. Og som sagt, ingenting er som den deilige og gode  følelsen man får etterpå. Samtidig får du mer energi og man sover bedre om natta - noe som hvertfall er helt nødvendig for meg om jeg skal fungere dagen etter. :)

Så om du sliter med motivasjonen til hvordan du skal opprettholde treningsrutinene i høst og til vinter, så har jeg noen tips: 

- Finn timer du liker og gjør det til en fast rutine å gå på denne timen.

- Men prøv gjerne ulike timer for å få forandring, og husk å variere treningen det øyeblikket du kjenner du mister motivasjonen. En treningsøkt skal være GØY, ikke noe du skal grue deg til. 

- Finn en treningspartner - dette er alfa og omega de dagene du tviler på om du skal gidde å dra deg ned til treningsstudioet. Jeg og ei venninne har nå fått faste avtaler mandag og onsdag, og jeg gleder meg hver gang vi skal møtes! :) Samtidig blir det vanskeligere å "slippe" unna samt finne på unnskyldninger. :)

- Sett på musikk som får deg i godt humør like før du skal på trening - da vil konsentrasjonen og motivasjonen skjerpes. God musikk i ørene når du trener alene er også helt nødvendig, hør på musikk du blir glad av og som går deg til å gi det lille ekstra! :D

- Unn deg selv nye treningsklær og treningsutstyr. Det ER mye morsommere å trene i spreke farger og nye klær i stedet for den samme, gamle, slitte treningsbuksa som en gang var svart, men som nå er grå og hullete. Gode sko er også helt nødvendig - så spør om hjelp i sportsbutikken når du skal finne deg treningssko, slik at du får et par som er tilpasset dine behov. 

- Og til slutt, stopp og sammenlign deg med alle andre som er på treningssenteret! Dette er DIN treningsøkt der DU skal nå dine mål og DU skal være fornøyd med din innsats. Det er det ingen andre som kan ta fra deg.

Nå er det middag - ble kyllingwok med sursøt saus og ris i dag. En god middagsrett etter trening som gir deg nødvendige karbohydrater og proteiner.

Brukte sausglass med Uncle Bens Sweet&Sour, og ja, jeg veeeet det ikke er det sunneste alternativet (mye sukker), men jeg pimpa den hvertfall opp med gulrøtter, minimais og vannkastanjer. :) (Et annet tips til wok-laging; ta en liten neve nøtter på toppen, cashewnøtter eller peanøtter løfter virkelig enhver wokrett!)

Ha en nydelig mandagskveld! 

- Silje Bjørnstad -  

Mobilblogg: lørdagen er biff.

Oooooh, overskriften var nesten litt flau. Men bare nesten. Uansett, verdens beste kjæreste stod for middagen denne lørdagskvelden: Biff med maiskolber, asparges, bakt potet og bearnaisesaus. Nydelig! Og jeg er så stappmett. God lørdag til alle:) Silje Bjørnstad.

Ostesmørbrød med inspirasjon fra mamma

Da jeg var yngre pleide mamma å lage noen ostesmørbrød som virkelig var i en klasse for seg selv. Hemmeligheten? GRILLPØLSER!  Dermed ble det ostesmørbrød alà mamma når jeg lagde det i går kveld. Disse passer kanskje ekstra godt nå siden det er kalde høstkvelder eller når man rett og slett er litt matlei og har lyst på noe enkelt og godt. I tillegg kan man jo lage litt sunnere ostesmørbrød siden mange av ingrediensene nå  kommer i magrere varianter. Jeg valgte for eksempel lettere Norvegia og Gilde Go&Mager grillpølser. De derre grillpølsene hadde jeg ikke prøvd før faktisk, men de var jo kjempegode! Helt klart mer "kjøttsmak" og mindre "saltsmak" i disse! Ja, tenk, sunnere OG smaker bedre!! Det vet jeg det er mange som sliter med å tro på, men disse er virkelig verdt et forsøk.)

OSTESMØRBRØD:

Et smakfullt og godt grovtbrød (Eller loff om du liker det bedre)
Valgfri ost (Jeg sverger til Norvegia)
Sennep
Grillpølse
Krydder (Oregano eller provancekrydder smaker ekstra godt på ostesmørbrød)

Skjær skiver med ønsket tykkelse og smør på et lag med god sennep. (Liker du ikke sennep kan du jo til nød bruke ketchup om du synes det er bedre...)
Del grillpølser først i to og deretter igjen på langs.

(Denne sennepen er kjempegod og min personlige favoritt :D )

Legg to og to biter oppå brødskiva, legg deretter oppå osteskiver og dryss på ønsket krydder.Stekes i stekeovnen på 200 grader i cirka 10-12 minutter. (Eller til du synes osten har smelta nok.)


Mmmmmm, SNADDER! :) Når du steker ostesmørbrød i stekeovnen blir de ekstra sprø og  "crunchy" - digg!

Enjoy! :)

- Silje Bjørnstad - 

Deilig!

Det er utrolig digg med høstferie når formiddagen kan brukes til å sløve på sofaen og kose meg med å lese nyeste utgave av yndlingsbladet mitt "Shape up"! :D 

Skal på jobb senere i dag da, så viktig å slappe av når man kan, hehe! Det som ikke er så digg er, som mange sikkert har fått med seg allerede, at macen min bestemte seg for å bryte sammen i helga. Har aldri hatt noen problemer med den (har hatt den siden 2007), så den ligger nå på "Eplehuset Sykehus" for å se om den kan reddes. Men jeg klarer meg så vidt med mini-PC og iPhone. Uansett så spørs det nok ikke om det vanker ny mac på meg innen året er omme. "Kombinert bursdags&julegave til seg selv".

Ellers så har jeg hatt skikkelig lyst på ostesmørbrød noen kvelder nå. Så tror det blir "middagen" i kvelds når jeg kommer hjem fra jobb. Men da mener jeg ikke no sånn kvip med ost-skinke-grillkrydder-ketchup som slenges i mikrobølgeovnene, men slike ostesmørbrød som stekes i stekeovnen, akkurat som mamma lærte meg å lage. Så resultatet og "tips til ordentlig ostesmørbrød" kommer nok i morgen :)

Ha en flott torsdag! 

- Silje Bjørnstad -  

Grove pannekaker med havregryn

Siden jeg har høstferie er ikke dagene så fulle slik som de kan være til vanlig, så når det gjelder lunsj og middager prøver jeg derfor å lage " tradisjonell hverdagsmat" fra bunnen av med en liten vri når jeg har tid. Slik som i dag da det ble disse pannekakene til lunsj. Disse gir deg en metthetsfølelse du aldri før har fått fra pannekaker for å si det sånn! :)

Oppskriften fant jeg på melk.no

Til 4 pers: 
2 egg
1 1/4 dl sammalt hvete, fin (Jeg hadde bare sammalt hvete grov tilgjengelig, men det funket like bra!)
0,5 - 1 dl havregryn 
1/2 liter lettmelk (eller ekstra lett) 
1 3/4 dl hvetemel
1/4 ts salt 
1 ss smeltet smør

(Ønsker du litt søtere smak på pannekakene kan du gjøre som meg, tilsette litt søtningsmiddel, jeg hadde oppi ca 1 ts natreen. Ellers så har disse pannekakene en litt nøtteaktig og mer "fyldigere" smak enn vanlige pannekaker som jeg synes kan ha en tendens til å ikke smake så mye eller gjøre deg god og mett) 


 

Ha eggene i en bolle og pisk de lett sammen. Tilsett sammalt hvete og havregryn. Rør sammen. Spe med halve melke mengden og tilsett nesten alt hvetemelet. Rør til det hele sammen til det blir en glatt røre uten klumper. Rør inn resten av melken og melet. Til slutt røres salt og smør inn i røren. Dekk til røren og la den stå å svelle i 30 min - 1 time.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. (Her fikk tålmodigheten min prøve seg. Den første pannekaka ble mislykka fordi jeg ikke venta lenge nok, men de andre ble ganske så bra:) ) Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.  

Server med ønsket fyll, jeg sverger til jordbærsyltetøy. Nyt med god samvittighet - hverdagsmat med litt sunnere ingredienser er vinn-vinn-situasjon! :D

Enjoy! 

- Silje Bjørnstad - 
 

 

Pasta og kylling med improvisert "paprikasaus"

Nettopp, fint skal det væra. Og uansett hva mange sier (inkludert meg selv av og til),så kan faktisk ketchup være redningen i enkelte middagsretter! Slik som i dag.   

Dagens middag ble nemlig fullkornspasta og kyllingfilet med en heller "improvisert og hjemmelaga" paprikasaus. Men gud bedre så godt det ble!!! Den sausen var faktisk bare helt nydelig!!

Jeg hadde ikke planlagt hva jeg skulle ha, jeg visste bare at det lå en kyllingfilet i kjøleskapet som måtte brukes i dag. Også var det litt fullkornpasta igjen, så da ble de to ingrediensene utgangspunktet.

Stekte kyllingfileten sammen med rødløk og paprika, disse tre passer så godt sammen. Men saus eller hermetiske tomater var det heller lite av i skapet, så derfor krydra jeg med MASSE deilig paprikakrydder (ca 3-4 ss), litt chilipulver (ca 1/2 ts) og spisskummin (ca 1-2 ss), og hadde dette oppi med ca 1/2 dl vann i stekepannen.

Dette ble litt tacoaktig smak, så da tenkte jeg hvorfor ikke prøve med litt ketchup? Og DET funka! Lot alt stå på svak-middels varme i cirka 3 minutter sånn at kethupen også ble "varmet opp". Det ble en skikkelig mild og god paprikasmak på denne kyllingblandingen med hint av søtlig tomatsmak samt noen glimt med litt spicy chili. 

Den må lages igjen! Man kommer tydeligvis langt allikevel om man har noen ulike krydder i hylla og ketchup i kjøleskapet.

 

- Silje Bjørnstad -  

 

Asiatisk-inspirert suppe

Denne suppeoppskriften er fra oppskriftsboka "Fettfattig".

Til 4 porsjoner

1 l buljongvann (2-3 terninger kjøttbuljong)
3-400 gram kyllingfilet
2 ss soyasaus
1 boks vannkastansjer
1-2 dl ukokt ris
1 kanelstang
1 stjerneanis
Juice+appelsinskall fra 1 appelsin Kok opp buljongterningene i en kjele med 1 liter vann. Ha oppi kyllingfiletbitene og kanelstangen, soyasaus og stjerneanis. La dette koke opp før du skrur ned varmen og lar det stå på middels sterk varme i cirka 15 minutter. (Etter hvert vil suppa begynne å skumme, fjern dette skummet med skje)

 Kok risen for seg selv. Etter 15 minutter fisker du opp kanelstangen og stjerneanisen. Tilsett kokt ris, vannkastanjer, 1 dl appelsinjuice (gjerne ferskpresset) og 1 ts appelsinskall.

(Jeg brukte ikke stjerneanis denne gangen, men dette gjør ingenting om du vil ha en litt søtere og "rundere" smak på suppa. Du kan også bytte ut risen med nudler. 2-3 ss tomatpure er også deilig i denne suppa!) 

Det er muligens mange "ukjente" ingredienser til å ha i en suppe for enkelte, men jeg kan love en skikkelig herlig smaksbombe!! NAM!


Jeg skulle gjerne hatt noe grønt eller noe friske urter/gressløk å pynte med, for suppa ser kanskje ikke så spennende ut, men ikke la deg lure av utseendet ;) 
 

- Silje Bjørnstad -

Dagens frokost

Hjemmelagde knekkebrød med jordbærsyltetøy
2 kokte egg
Paprika 
Kaffe & te
EpleEkstra gøy er det at de knekkebrødene er laget av Joakim! :) Han syntes nemlig de hjemmelagde knekkebrødene som ble laget for noen dager siden var  knallgode, og lagde like gjerne en porsjon til. Hihihi. Og de er kjempegode og sunne! :) Så hvis dere ikke har prøvd å lage de ennå så oppfordrer jeg til å gjøre det i løpet av helga. Det er virkelig ikke noe hokuspokus, og jeg kan love deg at du blir hekta. Oppskriften finner du her. Forresten, i løpet av helga skal jeg lage asiatisk-inspirert høstsuppe med blant annet kylling, vannkastansjer og kanelstang! Det høres kanskje rart ut med kanel i suppe, men den er knallgod på smak! Og den passer kanskje ekstra godt nå som influensasesongen er i gang og flere av oss har vondt i halsen og snufser litt. Oppskrift kommer i løpet av helga. 

God helg til alle! :)

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat