hits

november 2010

Status: I Norge med påtvingt eksamensmodus

Wow, blir lite blogging om dagen. Men er rask oppdatering:

Jeg er tilbake i Norge,  j.... 24 minusgrader var det i dag tidlig på Hanshaugmoen! Det er så kaaaaldt!! BRRR!!
Ellers så har det ikke skjedd de store forandringene de 3 mnd jeg har vært i Spania, men noe nytt er det jo alltids:

Bestemor på 91 har begynt julebaksten med smultringer, sandkaker og goro. Så kommer sikkert de siste tretti slaga ganske snart. Lefsene er forresten også ferdigbakt.Pappa har kjøpt ny tresker. (Brukt selvfølgelig, som vanlig. Men denne gangen var det en GUL tresker i stedet for rød!)

På Flisa var det ei dame i 70-årene som kjørte inn i veggen på Stormarkedet. Det ble hull rett inn til Apoteket, men tror det meste er fiksa igjen nå.
Elgen har vi ikke sett, men det blir nok elgsafari i løpet av julemåneden.

Og det fryder meg å komme hjem til 24 pakker hengendes på en gammal fille med et bilde av det som en gang skulle forestille en julemann. Mamma har nemlig laga advendtskalender til meg og min bror i år også. (Vi er 23 og 27 og stolte som pokker av mammaen vår som er så søt å ta seg bryet. Men hun synes det egentlig er veldig stas og ler hver gang vi skal åpne en pakke som inneholder flaxlodd, sokker, sjokolade eller noe annet stæsj.)

 

Det kommer til å være redusert blogging de neste dagene på grunn av at jeg MÅ begynne med å leke seriøs student og lese til eksamen som er 8.desember.

God førjulstid.
1 dag igjen.

I morgen kommer jeg hjeeeem. Og de siste dagene har jeg begynt å glede meg skikkelig! :D

Hører rykter om at det er bikkjekaldt og masse snø, men her i Fuengirola er det regn- og vindstorm uansett så noen minusgrader får man vel overleve. Selv om jeg gruer meg til akkurat den kulda.

 

Uansett, skal bli kos å se alle sammen.

<3

- Silje Bjørnstad -

Gi meg..

.. en energisprøyte

..en hjerne som kan eksamenspensum: "Menneskekroppen."

..en milliard norske kroner eller to.

..mere sol.

..mindre vind.

..SPA-treatment

og

..norsk kaffi. :D

Om to dager har jeg begynt på hjemreisa til Noreg. Dæven steike.

Snart jul og greier.

Jeg er så trøtt. Hundre hopp med hoppetauet og kroppen sa stopp. Lættis.
Jeg sier som Marthe: Føkk. 
Haha, jeg er så lat at jeg ikke orker å trekke på smilebåndet en gang. Men jeg er egentlig ganske blid og fornøyd altså. Jeg er bare trøtt. Løsningen min til alt: Sove mer.
Men pliktene kaller, nå skal jeg til skolen for å lese.

Og da sier jeg som Fatso: Sjalabajs!

Jeez, det her ble et usaklig blogg-innlegg. Eller som visse andre ville ha sagt det: "Det er RANDOM!"

Nettopp. Da sier jeg bare det som ikke de Korea-landene klarer å si: Peace.

- Silje Bjørnstad -

 

Siste nytt.

Sjekk ut solbrillene jeg har "arva" etter Ane. Jeg fikk de fordi hun ikke gadd å ta de med seg da hun nå reiser tilbake til Norge. De er jo dødslekre! Og akkurat passe små.
Ellers: Siste skoledag før jul i dag. "Bare" eksamen som gjenstår 8 .desember. Med andre ord: Silje reiser hjem til iskalde Norge på søndag, legger seg i hi sammen med pensumboka "Menneskekroppen".

 

- Silje Bjørnstad -

Disseksjon og puppe-preik.

Da har besøket mitt (Silje Aa og Anne Marthe) reist tilbake til iskalde Norge. Jeg selv kommer etter på søndag.

I dag har vi hatt disseksjon av forskjellige grise-organer: Hjerte, hjerne, nyrer, lever, lunger. Yummy. 
Selv om det ikke akkurat var så veldig delikat var det jo litt gøy også.
Ellers så må jeg poste en kommentar som Silje Aaland kom med i går etter at jeg blotta puppen:
"Du har flatbrød med rosiner."

Mens de to andre kan skryte av både rosinboller og brød med ekstra heving.

Tolk de som dere vil. Jeg lo i allefall så jeg grein, et fantastisk bra ordspill og veldig sant. Forresten, jeg bruker ikke å blotte meg. Vi var bare sykt slitne i går, så da ble det Quiz og litt vising av hud. Sånn erre bare.

En ting er i hvertfall sikkert, heller flatbrød med rosiner enn to silikonfylte basketballer som kan slå ned både det ene og det andre.
- Silje Bjørnstad -

Blogg-break

Jeg har besøk av to herlige vesener som gikk på Atlantis her i fjor, nemlig verdens beste Silje Aaland og verdens beste Anne Marthe. :D

Ellers var det ikke mye nytt de to hadde fortelle, bortsett fra at jeg har forstått at Torsdag kveld fra Nydalen har en ny sketch som er det nye: "Og det var Geeeeeeir".
Silje Aa. sa nemlig det i går, og de to bare knakk sammen av latter.  Jeg satt det og bare så dum og spørrende ut. Men altså, det nye å si: "Og det var Geeeeeir"...

Siden jeg har besøk blir det ikke blogging som står øverst på prioriteringslista, men jeg lover å komme sterkere tilbake. :)


- Silje Bjørnstad -

Mine nye "tøfler"

Jeg skylder på mamma da det gjelder min kjærlighet for sko, for jeg vet jeg har flere sko enn det som strengt tatt er nødvendig.. Jeg kommer aldri til å glemme uttrykket til Joakim og pappa da de skulle hjelpe meg med å flytte. Hehe. Men helt ærlig, hvem hunkjønn digger ikke sko? :D

Her i Spania er det heldigvis (eller kanskje uheldigvis) mange muligheter for å kjøpe seg et nytt par. Og omtrent man hver gang skal handle mat må man på et stort kjøpesenter med tonnevis av shopping-fristelser. Derfor går jeg bevisst inn den inngangen som er nærmest selve matbutikken slik at jeg slipper å "pine" meg forbi flere utstillingsvinduer og butikker som har både klær, sko og accesories jeg ikke visste jeg "trengte". Uansett, i går skulle jeg og Sandra på senteret før vi skulle lese om nyrer og urinveier, bare for å komme oss litt ut ikke sant. Det endte med skokjøp på oss begge, men kjærevene hvor fornøyd jeg ble. Jeg har simpelthen forelsket meg så mye i de nye skoene at jeg går med de innendørs - de er mine nye tøfler.

I forrige uke ble disse parene kjøpt, og de har tilogmed pels (uekte selvfølgelig) inni slik at de er gode og varme og lett kan brukes i kalde Norge. Gamle tøfler:Nye tøfler:

Jeg vet at flere som sikkert kommer til å tenke: Åh, herregud, horestøvletter..
Vet du, I`m gonna prove you`re wrong. Jeg kunne ikke brydd meg mindre, jeg elsker de. Og så lenge jeg ikke går med nettingstrømpebukser og trangt korsett så skal jeg trave rundt stolt som en hane og leke at jeg er både sofistikert og "classy".
Og med min kjærlighet for kilehæl så måtte jeg bare bestille disse på Nelly.com for et par dager siden. Egentlig ville jeg hatt de i grå, men de var utsolgt så da safer jeg med svart i stedet.
- Silje Bjørnstad -

Om en uke..

... drar jeg hjem til Norge igjen. 3 mnd i Spania med "Anatomi&Fysiologi" har gått helt sykt fort. Jeg kommer jo ned igjen til Fuengirola i januar, da er det "Sykdomslære" som står for tur. Selvfølgelig blir det stas å komme hjem til julepyntede gater, feire jul og ikke minst å se familie og venner, men jeg vil ikke hjem til kulda, snø, glatte veier og mørket. Jeg er virkelig ikke et vintermenneske, jeg hater å stå ute inntullet i 4 lag med klær som innebærer kløende stilong, ullgenser og Ullvang-sokker som allikevel ikke hjelper med å holde meg varm når jeg står og venter på den j.... bussen eller trikken som selvfølgelig er forsinka på grunn av snøkaos eller som bare kjører rett forbi holdeplassen på grunn av at kjøretøyet allerede er fullt opp med sytende folk som er helt stressa.

Men på en annen side så kommer jeg hjem til den beste vintermåneden - nemlig julemåneden. Gleder meg veldig til å pynte juletre, til å våkne opp 24.desember og løpe ut i pysjen for å hente julestrømpa mi, se på Reisen til julestjernen og Donald som er på jakt i ørkenen og møter den utrolig irriterende fuglen som marsjerer rundt mens han synger: "Paraparaparaparaparapara - DUUU- DUUU- DUUU!
SE FILM HER.

 

Også skal det blir ordentlig digg med en skikkelig god kopp kaffe fra Kaffebrenneriet. For mens andre savner makrell i tomat, norsk melkesjokolade og brunost, er det ekte norsk trakterkaffe og Tine rislunsj m/eple som står øverst på "norske mat&drikke-varer"-savnlista mi.
Ellers så blir det en bra siste-uke: I dag får jeg besøk av Anne Marthe og Silje. <3 Shopping&Quiz!! :D

Og på skolen skal vi ha om Forplantningslære, det vil jo da blant annet si oppbygging av kjønnsorgan, blomster og bier og diverse reaksjoner i kroppen ved seksuell opphisselse. Regner med at det kommer til å være bra oppmøte på skolen disse dagene - merkelig nok.

Og til slutt vil jeg bare si at jeg gleder meg sånn til å se verdens beste, søteste og kuleste hund: Sara`n min.


- Silje Bjørnstad -

Leopard-love

Ingen tvil om at dyreprint herjer motebildet for tiden, og særlig leopardmønster har jo tatt helt av. Jeg begynte med min leopard-dilla i sommer, men i høst har det virkelig bare blitt mer og mer populært. Før jeg reiste til Spania gjorde jeg et intervju med stylist Jon Lundemoen og hans spådom var krystallklar: - Leopardmønster er et must.

LES SAKEN HER


Herlige og superhyggelige Jon :)
Sjekk forresten ut bloggen hans - KLIKK HER.

Tilbake til leopardfeberen. Nå ser jeg leopardmønster overalt - topper, bukser, kjoler, vesker, sko, skjerf, klokker, armbånd +++

Og jeg digger det. Er ganske sikker det vil bli en del "leoparder" på diverse julebord, romjulstreff og nyttårsfester denne jula. Jeg for min del har nettopp gått til innkjøp av skjerf nummer 3 med svarthvitt leopardlignendemønster - 6 EURO! det er under femti spenn det. Digger prisene her i Spania. 

Følgende leopardshopping her i Spania: Tre skjerf, to klokker, en topp og et par sko.- Silje Bjørnstad -

 

Silikoninnlegg nummer 2

Ah, tipper det var mange som ble skuffa over silikonpuppe-innlegg med den iøynefallende overskrifta. Men beklager, jeg kommer aldri til å ta silikon selv om jeg sikkert er et prakteksemplar til å gjøre det. Jeg har nemlig venta på at puppa mine skal vokse siden jeg kom i puberteten, og jeg venter fortsatt. Men virkeligheten har begynt å ta meg igjen og jeg begynner kanskje å innse at jeg bare må leve med det som ikke er der, og vet du, det er helt greit.

Uansett, har noen problemer med det så er det jo nemlig deres problem.

Det var i hvertfall gøy å se hvordan statistikken over sidehenvisninger og lesere gjorde et hopp på grunn av innlegget og jeg lo godt da jeg så følgende:Det ble fordobling på ett innlegg det gitt. Bare på grunn av noen silikonpupper som aldri har eksistert en gang. Kan ikke si jeg ble overraska, hehe, er bare gøy å bevise hva som interesserer folk og hvordan man skal få folks oppmerksomhet. Og siden jeg ikke har selve silikonpuppene så må jeg heller ty til utspekulerte og kyniske løsninger med bruk av ordvalg og overskrifter som innebærer erogene soner og kroppsdeler.

Nærmere titt på statistikk-kurven:- Silje Bjørnstad -

Big is better.

Fikk skikkelig kick for sjokoladepålegg i ettermiddag, det er sånn som skjer 2-3 ganger i året at jeg får lyst på det. Og da jeg først skal ha det, så vil jeg jo ikke ha sånn billig Spania-latesom-sjokoladepålegg som bare smaker nada eller smør, men sånn med ordentlig god sjokoladenøtte-smak.

I så fall, den ene gangen jeg skal få lyst på det så finnes det selvfølgelig ikke sånne praktiske porsjonspakninger eller "normale" 250-grams bokser man er vant med fra hjemme.
Den minste Nutellaboksen er på 400 gram, men trodde du det var igjen da jeg skulle ned å kjøpe sjokoladepålegg? Neeeei, selvfølgelig ikke, så da ble det en diger Nutella-jævel på 750 gram (!). Den kommer jo til å vare frem til neste jul for min del. Men var digg? Åja.Forresten, gleder meg til å legge ut bilde av statistikken og forskjellen på leserantall og sidehenvisninger i forhold til tidligere innlegg og det forrige som hadde overskriften "Jeg har tatt silikonpupper-operasjon."
Dere vil faen ikke tro det. Det er så lættis. :D

- Silje Bjørnstad -

Jeg har tatt silikonpupper-operasjon
Det er mulig flere som sperrer opp øynene av den overskrifta her og det er nettopp det jeg ville også. Føler du deg lurt? Vel, tro meg, du har blitt lurt på verre måter enn dette. Bare for å unngå misforståelser: Nei, jeg har ikke tatt silikon, og bildet er hentet fra google.
Det var bare ment som et eksempel på hvor mye en overskrift har å si og ikke minst at språk og ordbuk er makt.
Bare tenk på politikerne, uten å kunne klare å snakke for seg har de null sjans til å overleve. Et annet eksempel er jo journalistikken. Hvorfor begynner du å lese på en bestemt sak? Jo, blant annet fordi overskriften er med på å fange din oppmerksomhet.

Etter å ha studert kommunikasjon både på videregående og deretter 3 år på Høgskole-nivå har jeg blitt rimelig hyppig, mer eller mindre ubevisst, på å analysere både filmer, artikler og ikke minst måten folk ordlegger seg og måten de er på. Miljøskadd sier du? Definitivt, men kjære vene så interessant og lærerikt.

Poenget mitt er at det finnes en rød tråd gjennom oss alle. Måten man snakker på, retorikk, bruken av fremmedord og fagterminologi, kroppsspråk. Det sier så utrolig mye om en person. Et klassisk eksempel: Det er en grunn for at velkledde herremenn i mørk dress og slips, stresskoffert faktisk snakker med et høyere volum, vifter med armene, titter opp fra bakken og skaper øyekontakt med den eller de han snakker til. Jeg bruker ordet TIL og ikke ordet MED bevisst fordi det er nettopp det han gjør. Har du for eksempel opplevd å snakke MED en politiker noengang? Eller er det som oftest følelsen at man blir snakket TIL? Eller det som egentlig skjer er jo at du skal mobiliseret? Det er jo det de vil. Mobilisere deg til å stemme på seg selv. Det er jo forsåvidt også en morsom diskusjon og analyse... Etos - Patos - Etos - Logos... - Bestevennene til blant annet Carl I. Hagen.
Men tilbake til poenget, det er her jeg synes det begynner å bli gøy. Vi er så forskjellige når det gjelder å fange oppmerksomheten. Og det trenger nødvendigvis ikke å være ved at de står og roper og snakker med store ord og velformulerte setninger. En stille person som sier at "neida, ingenting er i veien" med et tomt blikk sier ofte mer enn tusen ord. En form for stille taler-evne-kunst om du vil. Det trenger jo for all del ikke å være måten en person snakker/ikke snakker på heller. Bare sjekk kroppsspråket, blikk osv. Kommunikasjon er nøkkelen til så mye - uansett hvordan man velger å kommunisere på så forteller det så veldig mye. Derfor stjeler slagordet il Nokia med en liten twist og lar følgende bli min konklusjon: Communication - connecting people.

Forresten, skal bli gøy å se lesertallet på akkurat dette innlegget i forhold til det forrige.. Det er jo ingen ukjent sak at "sex" og "kropp" selger..

- Silje Bjørnstad -

Sikle sikle..

Jeg kommer seriøst til å voldta Nelly.com da jeg kommer hjem til Norge. Disse godbitene gjør at det knuller i øya. (Beklager til foreldre, tanter, onkler og andre slektninger for språkbruket, men det er slik vi "ungdommen" prater nå til dags, so get used to it.)
Topp med åpen rygg som ikke kan sees på det bildet her, men den er meget kul.

Ja takk, alt sammen. Vil ha.

- Silje Bjørnstad -

Derfor er jeg sånn som jeg er.

Etter intiativ fra læreren ble det en litt alternativ form for undervisning og læring i går kveld: Pub-quiz! :D

Og det var veldig gøy og sosialt, samtidig som man hadde muligheten til å finne ut hva man bør lese mer om og hva av pensum som sitter sånn noenlunde.

Uansett, det ble mye deling av informasjon denne kvelden. Informasjon som både var personlig og muligens kanskje litt for detaljert for noen. Skal ikke komme noe nærmere innpå eksakt hva som ble sagt, men det var særlig en ting som gjorde inntrykk på meg i går. For min del tror jeg hverken på Gud, Allah, spøkelser, engler eller noe i den duren, for meg er det evolusjonen som høres logisk ut, men dette er jo en helt annen diskusjon. Det viktigste er å få frem at jeg respekterer alle for det man tror på. Det som jeg synes er interessant er fiffige forklaringer på hvordan noen er som man er. Dette er jo også et meget komplisert tema som omhandler mange faktorer som for eks erfaringer, stimulering, oppvekst, miljøet man lever i osv osv osv. Tilbake til utgangspunktet, i går var det ei som traff det berømte spikerhodet når det gjelder hvordan jeg selv er i forhold til hvilket stjernetegn jeg er født i - nemlig skorpion. Dette var det hun sa:

- Skorpioner liker å tjene penger, og de klarer det. Null problem.
- Skorpioner liker å gjøre folk fornøyde, men kan ofte gi et litt feil inntrykk i starten, mange har en tendens til å synes du er litt "bitch" før de blir nærmere kjent med deg. Dette er fordi skorpioner er ærlige, de er direkte og de sier alltid hva de mener.

- Skorpioner går rundt og er overkåte som f....
- Skorpioner taper aldri. De kjemper og er fast bestemt på å lykkes.
- Skorpioner er nysgjerrige, og de spør om det er noe de lurer på.

 

I tillegg fant jeg denne informasjonen på nettet:

 

Skopionens småsnadder:

 • Kroppsdel/organ: underliv/ blære/kjønnsorganer
 • Ukedag: tirsdag og lørdag
 • Farge: blå-grønn og rød
 • Sten: blodsten og malakitt
 • Metall: jern, stål og plutonium
  Stikkord: Transformasjon, seksualitet, intensitet
  + Lojalitet, selvrensende, søker union
  - Hevn, hedonistisk, aggressiv

Vet du, jeg bare satt og måpte desto mer hun dama fortalte. Hvert eneste punkt var bare en beskrivelse av meg selv som var helt skremmende. Så er det jo opp til hver enkelt hva de måtte tro og mene, men jeg har i hvertfall funnet min grunn for hvorfor jeg går rundt som en hormonsprengt brunstig hingst med dollartegn i øynene som ønsker at alle rundt seg skal ha det bra samtidig som jeg vil stå på en talerstol og fortelle alle mine meninger og det som JEG mener helt klart er sannheten:

 

JEG ER FØDT I SKORPIONENS TEGN!

Ta det med en klype salt for hvor mye jeg setter min lit til astrologien på grunn av dette her altså, men det var allikevel et artig sammentreff.
- Silje Bjørnstad -

For de som lurer :)

"Når kommer du hjem til Norge?"
"Hvor lenge blir du?"
"Skal du være i Oslo i desember?"
"Hva skal du på nyttårsaften?"
"Skal du jobbe mye?"

Sånne spørsmål får jeg daglig av mine herlige venner og familieslektninger, og selv om jeg har tidligere skrevet et innlegg om mine planer for desember måned så gjør jeg gjerne det igjen. For ja, jeg har ganske mye å gjøre, men ja, jeg vil gjerne treffe alle de nydelige menneskene jeg er så heldig å kjenne. <3 Uansett, frem til 8.desember så kommer jeg til å være i eksamenslesing-modus bare så det er sagt selv om jeg skal gjøre mye annet rart også.
28. november - kommer hjem.
30.november eller 1.desember drar jeg inn til Oslo, skal bo hos og snylte på Joakim. :p
2.desember - Julebord med Nettavisen/Side2
6.desember - Jobb Nettavisen/Side2
8.desember - EKSAMEN
9.desember - Jobb Nettavisen/Side2
10. - 11. desember - Drar til Lillehammer for å se på håndballEM
13. - 17. desember - Jobb Nettavisen/Side2
18. eller 19. desember - Julebord med girlsa? :D
24.desember - Feire jul og se på Disneys julekavalkade.
Dobbelvakt nyttårshelga med dag&kveldsarbeid: Altså 31.desember (Nyttårsaften)- 1.januar - 2.januar - Jobb, Personlig Assistent/ULOBA.
6.januar - Drar tilbake til Fuengirola for 2.semester.
Ergo, jeg kommer til Oslo i begynnelsen av desember, men frem til 8.desember må jeg prioritere eksamenslesing. Jeg jobber kveldsvakter på Nettavisen/Side2 så på dagtid er jeg klar for pepperkakebaking og julegaveshopping, samt kaffe-dater med ordentlig norsk god trakterkaffe. ;) Reiser hjem til jul. Kommer tilbake til Oslo sikkert 28. eller 29. desember for å jobbe nyttårshelga, men kommer til å være et par dager hjemme før jeg reiser tilbake til Spania. :)

Ah, en artig ting til som kommer til å ta opp litt tid: Jeg fikk forespørsel fra en tidligere foreleser/lærer jeg kjenner fra da jeg gikk på HiO om jeg hadde lyst til å lese den nye boka til Anne Vogt og skrive en anmeldelse om denne. Boka heter: "Trenger vi aviser når vi har Facebook? Barn og unges forhold til avis under omstilling".Anmeldelsen skal publiseres i tidskriftet TILT som hører til LMU. (Landslaget for medieundervisning). www.lmu.no
Fordi, for litt siden holdt jeg et "mini-foredrag" for 3.klassingene på Mok-linja om min bloggoppgave via Skype fra her i Spania, og det var også en tidligere foreleser som lurte på om jeg ville gjøre dette. Og selvfølgelige ville jeg det. Ikke noe er som å eksponere seg litt samt få snakke om ting man faktisk føler man vet litt om. Så regner med det er han som har gitt den andre læreren mailadressen min. :D Gøy. Men dette kommer jeg også til å måtte bruke litt tid på i desember da deadline er i begynnelsen av januar. Så det så. :)

- Silje Bjørnstad -

 

Jeg digger fordøyelsen.

Denne uka har vi om fordøyelsessystemet på skolen - og fy så gøy og interessant! :D Og ikke minst har vi jo tidenes mest spesielle men så en utrolig kul og herlig type på 32 år som er utdannet anestesilege: Kristoffer.
Men har du blant annet tenkt på at du ikke klarer å svelge og puste samtidig? Dette er fordi da man svelger så legger øverste bløtdel av munnhulen seg over pusterøret slik at man hverken klarer å puste inn eller ut. Logisk.

Og har du tenkt på at når du tygger så er det kun underkjeven som beveger seg? Overkjeven bare henger og sitter bom fast der liksom, er underkjeven som faktisk gjør jobben. Gøy

Eller viste du at det er gallefargestoffer som gjør at urinen er gul? Og at det er bilirubin som dannes i leveren som gjør avføringen brun? Har du gallestein vil derfor avføringen bli lysere fordi bilirubinet ikke kommer ut gjennom tarmen, men blir skilt ut gjennom nyrene og da blir urinen mørkere. (Slik at det for eks ser ut som Guiness-øl som foreleseren nevnte). Og gallestein består av store, gule kolesterol-steiner, så om du får gallestein blir du gul i øynene og du vil se ut som en "safran-bolle" ifølge foreleser Dr. Kristoffer.

Og da vi snakker om gallestein, folk som oftest får dette kalles FFF. Sitat: "Female, Fat, over-Forty." Dr. Kristoffer.

Og på tampen så tar vi med en sabla god og bombesikker væske-løsning som funker mot diare og kvalme:

1 liter vann
3 ss sukker
3 ts salt

Populært også kalt GEM-løsning, det kan også kjøpes på apoteket. Har man diare eller kaster opp mister man mye vann/væske, og man blir dehydrert. Og å bare drikke vann hjelper ikke i lengden fordi det bare går tvers igjennom kroppen fordi kroppen, sagt på en enkel måte, ikke har noen næringsstoffer/mat som tar opp dette vannet. Cola funker nemlig ikke fordi den inneholder for mye sukker og dermed får for mye sukker i forhold til salt, og får vi ikke salt tar vi heller ikke opp vann. (Logisk, for hvis du spiser mye salt blir du tørst, right?) Så denne blandingen inneholder en konsentrasjon som gjør at kroppen rask tar opp både sukker og salt - og igjen også vannet.

Mer gøy informasjon kommer senere.

- Silje Bjørnstad -

Fantastisk helg - ny uke.

Har hatt noen nydelige dager sammen med verdens herligste kjæreste her i Fuengirola.  Det har blant annet blitt shopping, topptur, gåtur langs strandpromenaden, lesing om plateplugg og reproduksjonskanalen, leiebil med biltur til Calahonda, Marbella (25 grader i skyggen var det der forresten) og Puerto Benos, kino, gode middager og bare en hel andre masse ting som jeg setter så umåtelig stor pris på. Man vet ikke vet hva man har savnet før man faktisk må forlate det igjen.

Uansett, nå er det mandag og jeg er klar for en ny uke, en uke med fordøyelsessystemet denne gang. Så får jeg besøk igjen på søndag av verdens beste SIlje Aa. og Anne Marthe. Da blir det shopping og QUIIIIZZZZ.


Skjønningene <3

- Silje Bjørnstad -

Bushta.

Happy birthday to me, happy birthday to me..

Nok bursdagselvskryt, sannheten er jo at jeg nå er nærmere 25 enn 20. Og det freaker meg litt ut. Shit..

Anyway, jeg er på skolen, men skal feire med verdens beste kjæreste senere i dag. Han kom forøvrig til Spania i går og jeg ble så glad. <3

Have a nice day! :)

ÅÅÅH; BILDEOPPLASTNINGEN FUNKER IKKE. FRUST.

- Silje Bjørnstad -

Redusert.

Gratulerer. Du leser tidenes mest uinteressante og det mest syteste blogginnlegget gjennom tidene. Men jeg skulle bare informere om at jeg er litt redusert om dagen med vond hals, uforståelige temperaturforandringer, nysemelodier og irriterende kløe i halsen. Og siden jeg er redusert blir blogginga redusert. Samtidig så får jeg besøk av Joakim i morgen, så sier seg selv at blogging ikke står øverst på prioriteringslista resten av uka.

Ikke får jeg lasta opp bilder heller fordi Spania-nettet ikke eksisterer. Ikke får jeg lest fordi hodet føles ut som det veier hundre kilo - ergo, det blir vanskelig å holde det oppe i lengre perioder. Smakssansen er gone, halsen er innsnevra, neseborene mine finnes ikke lenger - det kjennes hvertfall ikke slik ut, og ikke får jeg til å sove fordi jeg ikke får puste samt at det blåser storm på utsiden her slik at flaggstengene og metalldingser har live-konsert sammen med vinden.

Lenge leve karma.

 

PS og NOTE TIL MAMMA: Ikke ring bare fordi du får helt noia nå. Jeg er bare litt forkjøla, så ikke send tjue meldinger eller prøv å nå meg på skype bare for å se at jeg lever. Tro meg, du vil ikke snakke med meg nå da jeg bare kommer til å være nebbete og slenge dritt og synes synd på meg selv uansett. Love. <3

OG PS PS: Jeg VET en blogg bør være positiv, men jammen skal den være personlig også. Og denne gangen følte jeg for å skrive som jeg føler, I`m just a human being like the rest of you! :p (Med unntak av Twilight-gjengen da.. Wow, snakker om å bli miljøskadd og å være i paracet-ruuuus med noen herlige humørsvingninger.)

- Silje Bjørnstad -

 

 

Payback-time

Etter en tredagers Twilight-maraton tok Frøken Ane Christina seg den friheten til å skrive et blogg-innlegg der hun hadde et lite avsnitt om hvordan det var å se film med meg. Visstnok så var det blant annet feil at jeg spurte altfor mye og det var feil at jeg kommenterte hvordan en vampyr ligna på et bandmedlem i KISS.

Men OK, kjære Ane, for det første: Er det rart man spør når du skal ha meg til å se en film jeg aldri har sett før, ikke lest bøkene og du ikke engang har engelsk subtitels? Samtidig er lyden på filmen av så dårlig kvalitet av jeg nesten vurderte å skaffe meg høreapparat til vi skulle se den tredje og siste filmen.. Og jeg spør jo bare fordi jeg er interessert og nysgjerrig, ergo, er det noe jeg lurer på eller ikke forstår er konklusjonen SPØR.

Men det er jo ikke bare at jeg spør som er feil, for jenta vil jo for pokker ikke forklare eller fortelle noe heller. Bortsett fra det hun selv mener er viktig da. Det vil si diverse scener av vampyr-trening, dikt-lesing eller ulvemenn i bar overkropp. Da er det nemlig hun selv som ikke klarer å holde kjeft: "Se nå!! Nå må du følge med!" "Fikk du det med deg? Hæ? HÆ? HÆÆÆ??!" "Så du det ikke, da spoler jeg tilbake, den scenen er såååå fiiiin!" Vet du Ane, du gjør det ikke noe særlig enklere for meg å følge med da du kommer med dine forstyrrelser hele tiden du heller. For å ikke nevne følgende kommentar: "Nå har jeg lyst å ta på selv lissom". Wow, er det rart jeg blir satt ut der jeg sitter i sofaen med den overkåte dama som jeg ser har begynt å stryke seg selv på armen?!

Og ikke nok med det. Midt under filmen går dama jaggu ut på badet for å finne neglelakkfjerner og neglelakk. Jeg er bare glad for at luktesansen er ute av drift for øyeblikket, eller så hadde jeg vel besvimt av alle de sterke luktene av neglelakkfjerner og lakk som oste rundt i rommet. (I tillegg lukta det sikkert popkorn siden Ane hadde poppa seg det like før jeg kom) Og popkornspisinga er ikke det eneste hun gafler i seg mens vi ser på film. I dag måtte jeg leve med smattelyder av klementiner, i går var det nachos og "sunnhets-bar". Og attpåtil så er jo Ane blitt syk (og hun har smitta meg), så i tillegg til klynkelyder over kjekkasene i Twilightfilmen og tyggelyder fikk jeg høre herlig inndraing av snørr, sexy harkelyder og ikke minst nysene hennes som er kombinert med et host.

So there you go, right back at ya, and the war is on, blogg-BIAAATCH.Her har vi jo selve duoen. Tuppen&Lillemor morer seg med Photobooth-effekter på skolen.


Her er vi på flyplassen da vi akkurat har landa etter flyturen fra Barcelona. Ane syntes det hadde vært kult å sett meg med musefletter, og selvfølgelig stiller jeg da opp i nettopp musefletter. Samtidig råna vi med koffert-trallene mens vi møtte på Hans-Kristian fra Sjømannskirken ved utgangen. Jeg tror jeg aldri har vært så flau. Han var sikkert dritstolt av de "voksne og modne" konfirmant-assistentene sine da han så oss.... Jeg ville bare dø.

Men jeg er gla i ræ for det altså Ane-dama mi. <3 Uten deg så hadde jeg ikke overlevd her. Og da muligheten byr seg blir det "Wolfie" og "Poting".

 

- Silje Bjørnstad -

"Syk"

Eller hvertfall snørrete og vondt i halsen for første gang på det jeg kan huske. Men med varme/kulde/aircondition av-og-på og 90% av klassen som har influensa-symptomer var det vel bare et tidsspørsmål. Og alle jentene som var med i Barcelona har hatt runda, så egentlig er jeg ikke overrask. Samtidig har jeg jo omtrent har sittet oppå Syke-Ane i hele helgen og halve hotellet går rundt og hoster og blåser snørr. Herlig.

 

 

Men på skolen er vi! Siden vi ikke føler oss så freshe fra før så tok vi likesågjerne bildebevis med photobooth-effekter for å bli enda mer sexy. Og i kveld blir det Twilight-film nummer 3 (ja, jeg har fått dilla..), kakao og mandariner. Me like.

 

- Silje Bjørnstad -

Ønskeliste

Det er jo allerede november, og snart er det jul og folk begynner vel ganske så snart å få spørsmålet "Hva ønsker du deg til jul?"

Vel, her er min lille foreløpige ønskeliste, i tilfeldig rekkefølge. :p

REISE:

Flybilletter+Hotell til Thailand, Europeisk storby, New York, Hawaii, egentlig overalt der det er gode shoppingmuligheter og/eller VARMT. :)
SKO:


Skomodell fra Jeffrey Campbell som kan kjøpes på for eksempel Nelly.com (str 38) 1549,-


Sko fra Reims, kan også fås på Nelly.com, 329,- (Str 38)Sko fra Bianco, jeg vil ha disse. Er så syyyykt sjalu på ei viss Lillestrøm-berte som har de i Beige. Jeg vil ha, og ja takk begge farger.

KLOKKER:

Altså, alle som kjenner meg vet at her funker egentlig det meste. :)

FLAXLODD:
En god gammel slager dette. Jeg blir aldri lei Flax-skrapelodd. Hehe.

SPA:
Gavekort SPA-behandling/massasje eller lignende mottas alltid med stor takk.

VESKER: Gjerne utvalgt av meg, eller spør!!
Don Donna 1295,-
Mango Leopard Crossover 289,-

GAVEKORT:
Gavekort fra ulike sentre eller butikker settes alltid stor pris på. Ikke prøv å kjøp klær til meg en gang, det fikser jeg selv. :p Dermed er gavekort en myyyye bedre ide i stedet for at jeg skal late som jeg ble glad for den gusjegrønne genseren som du synes så dritstilig ut på prøvedokka i bestemorsavdelingen på Lindex..

SMYKKER: Men gjerne utvalgt av meg selv.... hehe


Fallon Ring - 1150 ,- (Asos.com) Sølvring fra Asos.com - 80,-

BØKER: Gjerne gavekort, eller bøker om kosthold/ernæring, for eksempel denne:
Vitaminalfabetet av Christina Scott-Moncrieff

TILBEHØR:
Jenny Scarf - Monrow, 299,- (Nelly.com)


Supersøt Tanja Hals fra Nelly.com 599,-

BLADABONNEMENT:

Shape-up,  I-Form, Bedre Helse, DetNye, KK, etc.

ELLERS:

Filmer. Ny mobil og ny macbook. (Men Macbook skal jeg uansett kjøpe meg i løpet av neste halvår da skolen jeg går på har en helt vill bra avtale med Eplehuset slik at vi får en laptop for rundt 7000-8000!!! :D )

OG ROBERT PATTINSON.

Ane fikk meg til å se Twilight i går og herreguuuuuuuud - jeg klarte såvidt å konsentrere meg på grunn av han her:GIVE ME...

Jeg gjør oppmerksom på at denne ønskelista vil bli kontinuerlig oppdatert og at det jeg har lyst på i dag kan jeg hate i morgen. Ergo, PENGER er alltid den sikreste og beste gaven.

- Silje Bjørnstad -

Pappa har begynt å få pupper

Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg blogger jeg blant annet for å oppdatere de der hjemme og kommunisere med venner og kjente (og sikkert en del ukjente) med alt det interessante og muligens ikke fullt så interessante jeg driver med her i Spania.

Og av og til er det noen som kommenterer på det jeg har skrevet (noe jeg forresten setter stor pris på, så fortsett med det), og pappaen min prøver seg ofte med en morsom kommentar eller spørsmål. Men denne siste kommentaren vet jeg rett og slett ikke hvordan jeg skal reagere på da det står følgende:
At pappa er en middelaldrende sykkelgæren mann med gorillahårbekledning har jeg visst lenge, men når begynte pappa å få pupper?!? Vel, er det et usunt kosthold og lite mosjon som er grunnen har jeg redningen for deg, dattera di skal nemlig bli ernæringsfysiolog og stiller opp gratis når som helst du måtte ønske.

Denne kommentaren kom etter et lite uskyldig spørsmål som lød: Så, hva ønsker du deg til jul pappa? ("Lapper er forøvrig det jeg ga til pappa en jul jeg levde med et særdeles stramt julegave-budsjett. Løsningen ble "tjeneste-lapper" som for eks. "SIlje, gå å hent avisa", "Silje, hent inn ved", "Silje, måk snø fra trappa" og lignende) Dette hadde sikkert funka fint i år også, men jeg forstår jo at man ikke akkurat blir mindre kravstor i løpet av åra. Så selv om jeg tross alt er en 23 år gammel heltidsstudent i Spania som ikke jobber og lever på stipend som er mindre enn månedsbeløpet til en minstepensjonist så skal jeg sikkert få til å skrape opp noen kroner til noen deilige kvantumsrabatt-sokker fra Dressmann sammen med et flaxlodd eller to.Pappaen min i en heeeeelt vanlig sittepositur.

Ah forresten, er det noen flere som har erfaringer fra foreldre i 40- eller 50-årskrise? Mamma og pappa er nemlig intet unntak. I en alder av 40 var det selvfølgelig motorsykkel-lappen som skulle tas, og jammen ble det ikke motorsykkel-kjøp også. Jeg kan ikke huske sist gang den ble brukt, men jeg er ganske sikker på at den står i garasjen et sted i håp om å bli solgt til noen som faktisk klarer å vedlikeholde en motorsykkel samt rekker ned til "fotstøttene" og "opp til styret". (Mamma stakkar rekker hverken opp eller ned da naturen ikke ville gi henne mer enn 155 centimeters lengde, men hun er supersøt for det altså)
Og som 90% andre menn som kommer i femtiårsalderen var det ny sykkelkjærlighet som traff pappas hjerte. Denne gangen ble Thor Hushovd selve idolet og forbildet, og pappa gikk til innkjøp av både sexy sykkelshorts, sykkel-tskjorte, sykkelhansker, hjelm og sykkelgud-vet-ikke-hva. Og selvfølgelig en sykkel som KUN kan kjøres på asfalt. Kjempepraktisk at vi da har en lang grusvei fra huset vårt og ned til hovedveien slik at dette kjøretøyet må bæres flere hundre meter før den faktisk kan brukes.

Og bortsett fra sykkel-interesse har jeg lagt merke til en snikende skurtresker-interesse hos min kjære pappa. Hvilken i rekken var den du kjøpte i år? Den tredje? Eller var det den fjerde på 3 år kanskje? jo, tror det var slik det var. Spiller ingen rolle om de funker eller ikke, de tar jo liksom null plass så kjør på med tresker-innkjøpinga di du pappa!Tøffe pappaen min på Grand Canyon.

Men pappa med pupper eller ikke, null tresker eller tjue treskere, han er og blir verdens beste pappa, og ingen mann i verden kan ta over pappas plass i mitt hjerte. (Og nå vet jeg at både mamma og pappa sitter med tårer i øynene fordi datteren deres skriver så store ord, men som alltid, jeg er bare ærlig.) :) Jeg kan det å uttrykke meg, både i negativ og positiv sammenheng, men nettopp derfor kan dere jammen være stolte av meg også. For jeg er ikke den som sitter stille i et hjørne og holder kjeft når jeg føler meg urettferdig behandlet, noe jeg er misfornøyd med eller rett og slett vil ha frem meningen min - og det har jeg etter deg papsen. Det er ikke mange som tør å si ifra til Herr Kent Bjørnstad, men den dagen dattera di ble født kjære pappa, den dagen begynte ei lita jente å vokse seg til å bli et selvstendig individ med en like stor stahet og stort diskusjonsengasjement som deg selv, og nettopp derfor er vel jeg den som tør å argumentere mot deg når det trengs også. For å ikke snakke om et vinnerinstinkt ingen jeg kjenner har sett eller opplevd maken til som jeg har arvet etter deg.


Pappa og jeg i New York i fjor.

Så konklusjonen er at jeg bare vil si: Takk for at du er pappaen min.

- Silje Bjørnstad -

 

Blogganbefalinger

Bloggfeberen herjer visstnok her i Fuengirola, og i den forbindelse anbefaler jeg alle å titte innom disse 2:

ANE: 

Dette er bare en helt fantastisk skapning fra Lillestrøm som jeg er blitt helt avhengig av her i Spania. Vi er de som ler av alt og ingenting, løper med koffert-traller som okser fra Pamplona på flyplassen mens det omtrent kommer røyk ut av neseborene våre, vi som tenker koffert av rottehaler og ost, vi som tar boblebad mens det kommer gamle halvfeite spanjoler med dissepupper og mer hår på kroppen enn gorillaene, vi som leker "seriøse" konfirmant-assistenter mens vi egentlig benytter hver anledning til å rappe vafler eller å få være med på gratis konfirmantleirer, vi som foretrekker å shoppe klær og sko mens vi egentlig burde handle essensielle aminosyrer og "ROGGBROT", vi som danser til både dårlig nittitalls-musikk og den nyeste Lady Gaga-låta, og ikke minst er Ane den jeg kan pote på når jeg vil. <3

Sjekk ut denne heite dama:

www.anechristinas.blogg.no

Så har vi Carolina:
Selv om Carolina ikke er den jeg har hengt mest trenger man ikke å være Einstein for å skjønne at dette er ei jente med bein i nesa. Hu her kødder du ikke med, hu her sier hva hun vil når hun vil, og humoren hennes er priceless. I bunn og grunn er Carolina en unik person som er umulig å ikke like. Hun digger forøvrig Hello Kitty, men ikke tro at hun er så søt og uskyldig som hun skal ha det til. På Halloween var det nemlig ikke Hello Kitty-kostyme som gjaldt, men BAD Hello Kitty. Ja, nemlig. :) Også har hun så mange par sko og flotte antrekk at man bare må bli sjalu. Samtidig har dama en høyde og en look som kunne gjort henne til en verdenskjent internasjonal modell på no time.

Sjekk ut Carolinas blogg her:

www.calorina.blogg.no

 

- Silje Bjørnstad -

Jeg ser frem til....

....

Til helga: Er fortsatt spådd sooool, og trenger å jobbe med brunfargen.
Onsdag neste uke: Da kommer Joakim. <3
11.november: Bursdagsfeiring i Spania med kjæresten :)
15.november: Stipend!
21.november: Da kommer Silje Aa og Anne Marthe :D
2.desember: Julebord med Nettavisen og Side2 :D
Ettermiddag 8.desember: JULEFERIE :D:D:D
10. - 11. desmber: Publikum på håndballEM i Lillehammer, og hotellovernatting :D Så det så! :D

 - Silje Bjørnstad -

I LOVE Barcelona!

Da er jeg tilbake i Fuengirola etter en weekend i Barcelona med en herlig gjeng.
Vi drog fredag morgen og kom hjem søndag kveld  - og det er jo bare ALTFOR liten tid i denne nydelige byen.  Men vi har da fått sett litt, shoppa, spist masse deilig mat, og hvertfall fått trimma magemusklene med et titalls skikkelige latterkuler. Gotta love that! :)

Barcelona anbefales på det sterkeste, og jeg kunne lett ha bodd der.


Eirin har flyskrekkk, og hva gjør man da?! Jo, kjøper vodka, lager seg blanding og hiver innpå! Klokka var SJU om morgenen, og dama underholdte fint hele flyet, mens Eirin selv husker knapt flyturen. Hihihihi, hun er fantastisk. :D
Det her er den beste desserten jeg noensinne har putta i kjeften. Sjokolademousse-lignende konsistens med melkesjokolade og hvit sjokolade med flytende mørk sjokolade med hasselnøttkjeks-greier inni. Den er alene verdt en tur til Barcelona. NAAAAAM!!


La Sagrida Familia - en sinnsykt svært og kjempeflott kirkebygning som ennå ikke er ferdigbygd etter å ha holdt på i over hundre år.

Merker hvor godt jeg savner det å være ute på reise, vil bare reise reise reise mer!!

Gleder meg allerede til neste tur hvor det nå enn blir:)

- Silje Bjørnstad -

Matbloggtoppen Matprat