hits

november 2011

Julestemning.

Midt oppi den verste eksamenslesingstria har jeg begynt å få julefølelsen inn i kroppen. Og det er en veldig deilig følelse fordi det betyr juleferie, tradisjoner, julesanger, pepperkakebaking, julegaveshopping og ikke minst halv skatt på desemberlønninga;) god førjulstid!

Den obligatoriske pakkekalenderen fra mamma er på plass!:)

Mobilblogg: bob-aking på Lillehammer

Jeg er i Lillehammer og besøker Eirin, og i dagfant vi ut at vi skulle prøve oss i bob-aking i olympiaparken!!:) og det var sabla gøy!!! I kveld blir det kino og den nye twilight-filmen, selv om den har fått noen slukne anmeldelser. God lørdag !!:):):)

Sunn julesnacks? Fettfri julemat? Begrense julematinntaket?

Det er som sagt eksamenslesing som er høyest prioritert for meg i disse tider, men denne helga skal jeg allikevel prøve å sette eksamenspensum litt på pause mens jeg skal besøke reisebuddy Eirin i Lillehammer!! AH, gleder meg :)

Ellers så tenkte jeg å informere om at jeg har laget meg en liste med diverse punkter som står for ulike blogginnlegg jeg SKAL skrive i løpet av denne desember måneden. For det er jo snart jul, og da blir det juletradisjoner, julebord, julegaver og ikke minst julemat! Det er jo samme regla hvert år "Spis og kos deg i jula, slankinga tar man på nyttår som nyttårsforsett". Og de fleste vet også hvor lenge den tanken holder... Hvorfor skal det være så vanskelig å faktisk kose seg året rundt med god og sunn mat i stedet for å "slanke seg i 10 mnd" for å kunne kose seg "1 mnd på sommeren og i julemåneden".

Dere vet det at det er ikke den ene måneden som gjør utslag på kroppen, både fysisk og psykisk. Det er de 10-11 andre månedene i året som faktisk har noe å si. :) Husk det!
Uansett, derfor har jeg fått noen forslag om hva jeg skal skrive om og dette tar jeg jo til meg. Så i løpet av førjulstida skal jeg lage innlegg som handler om følgende:

- Sunnere valg i julehøytiden.

- Julemat uten fett? (Selv om lavkarbokosthold, (som blant annet innebærer et høyt fettinntak), ser ut til å være hipt for mange for tiden så er dette særdeles relevant for de med for eksempel gallesteinproblemer og lignende.)

- Sunt og godt julesnacks/julekaker.

- Juledesserter som du kan nyte med god samvittighet.

- Kaloriinnholdet i julegodterier.

 

Er det noen som har andre ønsker (kan være om andre ting enn julematen), send meg gjerne en mail eller legg igjen en kommentar. :)

 

Ellers så ønsker jeg folket god helg og ha en koselig 1. søndag i advendt :) I den anledning har jeg IKKE adventsstake eller 4 lilla lys - men man tager det man haver, så derfor lakkerte jeg neglene mine i adventsfargen lilla. (Pappa, jeg vet du synes det ser grusomt ut, men jeg prøver hvertfall å late som jeg følger tradisjoner)

 

- Silje Bjørnstad - 

 

for de som lurer

så er svaret ja.

ja, jeg har valgt å gjøre en stor forandring i livet mitt.

ja, det gjør vondt.

ja, jeg kommer til å klare meg fint.

ja, de neste månedene kommer til å bli helt jævlige.

men, jeg har gjort er riktig valg. Og JA, det går bra med meg tross alt.

Men mulig blogginga med saklige og ironiske innlegg blir litt sånn nedprioritert fremover.

Ta vare på hverandre <3

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: på 24timers utenlandstur

Wow, gårsdagens julebord var veldig bra. Blant annet så spiste vi nydelig treretters laget av kokken Erling Sunndal og den kjente DJ Dan stod for en del av underholdningen. Men har ikke tid til å skrive mer om dette nå.for jeg og joakim skal straks innta Stena Line Minicruise og bare rømme unna hverdagen det neste døgnet. Det blir deilig det! Taxfreeshopping, romantisk middag for to, Spa og ikke minst avhengighetsskapende spillemaskiner! Oh yes, det blir gøy ! God lørdag til alle:)

Jeg har bursdag i dag :)

Og jeg har årets kuleste bursdagsdato: 11.11.11.

Wheeee!!!

Bursdagen har ikke blitt feiret på noe vis, jeg har faktisk brukt mye av dagen på å lese til eksamen. Men midt i nerdinga ringte onkel og sa han stod utenfor. :) 

Så da løp jeg ut og der ventet blomster, pengegave, kokosboller og en herlig bursdagsklem av verdens beste onkel :) Også har jeg jo fått gaver tidligere av bestemor, mormor, mamma&pappa og Joakim da.Men kvelden er ennå ung, og tro det eller ei, men jeg skal faktisk på julebord i kveld.

"Til hvem da?", tenker du.

"Med Rema1000-kjøpmenn og følge i region Oslo", svarer jeg da. Jepp, det er en av fordelene med å være sammen med kjøpmann Joakim Haugnes - da blir det julebord med de øverste i rema1000-gjengen.

Vi skal faktisk på Rema1000-julebord neste helg også, men da er det butikkene som skal "feire".

Uansett, jeg har tro på at det blir en bra kveld. Planen er visst å stikke ut på byen og "Onkel Donald" etterpå, så de som leser dette har bare å stille opp ute på byen i kveld!!! 

:D
Så nå har bursdagsbarnet dulla seg opp for skal ta taxi til julebordlokalet om en liten halvtime.  Jeg har tilogmed fått fiksa neglene mine, takket være flinke Katinka.
God fredag!

- Silje Bjørnstad - 

Kostholdstips ved magetrøbbel

Tjohei, her sitter jeg. Min siste dag som 23-åring... og gjett hva jeg gjør?Jo, selvfølgelig leser jeg til eksamen. Og i den forbindelse så kommer jeg av og til over ting som kan publiseres på bloggen med tanke på at jeg ønsker å bruke det jeg lærer videre til å hjelpe og å informere.

Så dagens kostholdstips handler om hva du bør tenke på å spise om du sliter med magetrøbbel. Ikke akkurat det koseligste temaet, men absolutt relevant for mange allikevel. (Samtidig slår jeg to fluer i en smekk; Jeg lærer pensumstoff samtidig som andre kan ha bruk for de informasjonen.)

 

Ved diare og løs mage:

Det finnes mange grunner til løs mage, for eksempel matforgiftning, antibiotika, nervøsitet, malabsorpsjon osv.

Har du løs mage og har fått diare er det uansett veldig viktig å få i seg nok væske, unngå blant annet mat med søtningsstoffer (også sukkerfrie pastiller/tyggegummi), melk, brunost og matvarer som kan virke lakserende. (Ikke hiv innpå med løk og erter liksom...) Prøv å spis knekkebrød, kjeks, poteter, modne bananer, ris, pasta, most eple/gulrot, kylling og kalkun uten skinn.

Ved forstoppelse:

Lider du av "motsatt" problem, altså forstoppelse, kan dette ha ulike grunner. I tillegg til de årsakene som er listet opp her så er det også viktig å vite at også stress påvirke fordøyelsen! Det er kanskje ikke så lett å stresse ned fordi man ikke klarer å styre den indre aktiviteten og hormonene i kroppen, men merker du at du kanskje jobber for mye, gruer deg til et jobbintervju eller eksamen eller lignende så er det enda viktigere i disse hektiske periodene å sette av tid til seg selv der du tenker på helt andre ting. Bare en halvtime-time uten stressende tanker vil være med på å roe kroppen din. :) 
 

HVA GJØR DU? Ikke sitt på do og tro at ting starter av seg selv hvert fall. AKTIVITET er et viktig stikkord her folkens, så kom dere ut og beveg på skrotten :)

- Silje Bjørnstad - 

Sånn går no dagan.

Neida, jeg har ikke for vane med å sitte med skjerf og lue innendørs selv om der er iskaldt både inne og ute om dagen. Jeg er nemlig på vei til jobb (Side2), og gruuuuuer meg til og gå ut.

 

 

Ellers så består dagene av eksamen eksamen eksamen. Shit - det er så himla mye og vanskelig pensum! Men om en måned er det forhåpentligvis over og da skal jeg feire med tur til Egypt sammen med ei venninne. DET blir deilig det!

 

Ah, en ting til, jeg har jo bursdag på fredag!!! Wheeeee :D Og jeg har helt klart dette årets kuleste bursdagsdato: 11.11.11.

Dagen skal feires med eksamenslesing på dagen og julebord på kvelden. Det funker det. 

Beklager lite og heller uinteressant blogging for tiden, men frem til 7.desember MÅ jeg prioritere lesing til eksamen. :)

Uansett så dukker jeg nok innom.

God onsdag til folket :)

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: mandagsshopping.

Sjekk ut mine nye, superlette og knall-lilla joggesko. Håper de vil minske belastningen på knærne mine. Uansett så er de en drøm å gå med! Takk for bursdagsgave mamma!!:)

Også var jeg på Hansen&Dysvik for å kjøpe meg ny dyne til vinteren. Der fikk jeg hjelp av nydelige butikkansatte Silje Aa. (Som tilfeldigvis også er en av mine beste venninner, he he). Uansett så fikk jeg anbefalt Norgesdyna, og på pakningen står det "For deg som fryser mer". Dermed virker det jo som denne dyna passer meg veldig bra. Jeg gleder meg hvertfall til å krype under denne når minusgradene kommer!

God mandagskveld til alle :)

- Silje Bjørnstad - 

Et hundeliv

Må bare vise frem de to skjønne golden retriverne som var på besøk hos oss i hele går. Vi satt nemlig hundevakt mens "foreldrene" var på bursdagsselskap et godt kjørestykke unna.

Og det var jo veldig stas for den yngste hunden her hjemme å få en mer jevnaldrende lekekamerat for dagen:)

Men nå er det på tide å ta seg en tur ut før jeg skal innover til Oslo igjen i ettermiddag. Ha en avslappende og deilig søndag:) Silje Bjørnstad.

Mobilblogg: dagens middag

Marinerte kyllingspyd, fullkornsris og "salat" med mais, agurk og paprika. Trenger ikke saus en gang på grunn av den herlige smaken fra de sweet-chili-marinerte kyllingspydene;) god lørdagskveld til alle:)

Mobilblogg: gjett....

....hvor jeg er..

På en buss...

Fra Oslo og på vei HJEM til
mamma og pappa som mildt sagt bor utpå landet. Skal innover til hovedstaden igjen i morgen da, men gleder meg veldig til å kose med hundene og gå lang tur i skogen. DET er den beste avkoblingen man kan ha det. Men først så var det å gro fast rompa til buss-setet i noen timer, og jeg syntes det å ta buss er megakjedelig. Derfor lager jeg dette uinteressante blogginnlegget. Også sover jeg litt, eller, prøver hvertfall.. Uansett, gid helg til alle:) Silje Bjørnstad.

Bibel 1 & Bibel 2

Yes, da er liksom eksamenkjøret i gang, og det er bare å komme seg inn i eksamensmodus så fort som mulig.

I den forbindelse så må jeg bare si at mye av pensum er ting man bare MÅ kunne fordi man skal bruke det senere i praksis når man er kommet seg ut på arbeidsmarkedet. Og det motiverer jo!

Jeg  er ikke sååååå fan av å pugge enzymer og strukturkjeder og oppbygginger i for eksempel ulike glukosemoleykyler eller kunne alle trinnene i allosterisk regulering i sitronsyresyklus og pentosefosfatveien. Men jeg synes derimot det er kjempegøy å få et overblikk på hvordan de ulike næringsstoffene påvirker fordøyelsen og absorpsjonen i kroppen, regne ut energibehov til ulike mennesker, energiinnhold i ulike matvarer og så videre bare for å nevne noe. Jeg angrer hvertfall ingenting på at jeg begynte på denne linja!! :D Og jeg kan ikke vente til å dele den informasjonen jeg lærer nå med andre - både for å veilede, men også forklare hvordan kostholdet man spiser påvirker kroppen på innsiden. (Og det skal jeg jo også skrive litt om på bloggen etter hvert som jeg blir mer kompetent:) )

Men i forbindelse med lesing til eksamen er det særlig to bøker jeg prioriterer:

Grunnleggende ernæringslære = Bibel nummer 1


 

Mat og medisin = Bibel nummer 2

Disse bøkene er generelt veldig bra uavhengig om du studerer ernæring eller ikke. Er du interessert i vite mer om hvordan for eksempel næringsstoffer, ulike vitaminer og mineraler, alkohol og så videre påvirker kroppen så er disse bøkene veldig interessante og lettleste.

De neste ukene blir TRAVLE, men også helt klart spennende og morsomme. 

Enn så lenge: God torsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Biff med ovnsbakte rotgrønnsaker, hvitløkspoteter og rødvinssaus.

Yes, det var nemlig gårsdagens middag for meg og Joakim. Og en ting som vi alle burde bli bedre på er å bake ting ovnen! Det er jo så innmari godt og lettvint!

I går ble det en form med rotgrønnsaker som ble blandet med 1 spiseskje smør i ildfast form. (Gir ekstra god smak ;)) Jeg brukte staver av gulrot, kålrot, sellerirot og noen biter med sjalottløk. Bakes i ovn i cirka 30 minutter, vend på grønnsakene innimellom denne halvtimen.Potene ble delt i to (de jeg brukte var ganske små i størrelsen), og deretter ble de vendt inn i en blanding av olje (bruk olivenolje eller rapsolje) og presset hvitløksfedd, havsalt og sort pepper. (Denne hvitløksoljeblandingen kan brukes til omtrent ALT - den smaker ekstra godt som dressing til salater.)

Potetene bakes i ovnen i cirka 40-45 minutter på 175-200 grader. :)
Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 
Mobilblogg: Høststemning i Oslo

Selv om høsten ikke akkurat er min favorittårstid så kan det være ganske så nydelig å gå tur ute når det ser sånn ut som dette. I kveld står det biff med ovnsbakte grønnsaker og rødvinssaus på middagsmenyen! Ja, på en tirsdag faktisk. Gleder meg! God tirsdag til folket:)

Matbloggtoppen Matprat