hits

november 2013

Min plan for helgen

Jeg og Fredrik stikker til Sverige og Selma Spa i dag der vi bare skal nyte god mat, slappe av i basseng, ta badstue og få massasjebehandling. 

"Selma Spa+ er ett av Nordens ledende spa-hoteller og ble senest i fjor utnevnt til Nordens beste spa-hotell. Du finner også velutstyrte treningsrom og vi kan tilby treningstimer med profesjonelle instruktører."

Oh yes!! VEL FORTJENT spør du meg. ;D

Etter noen timer i SPA-drømmeland blir det middag og overnatting på Hotell Quality Selma Lagerlöf. *Gledermegalleredetilhotellfrokostpåsøndag*

Og siden vi først skal til Sverige så regner jeg med at det blir litt "Harry-handel" også. 

Enn så lenge, ha en herlig lørdag! :D

- Silje Bjørnstad - 

"På et tidspunkt har jeg faktisk blodsmak i kjeften" 

"Mitt første og eneste møte med en yogatime for noen år tilbake, endte med at jeg forlot salen etter fem minutter. Kombinasjonen av utålmodighet og følelsen av å ikke få den ikke-fleksible kroppen min i opp-ned-yoga-posisjoner er nok hovedgrunnen for at jeg etter denne episoden har holdt meg langt unna de klassiske «body-&-mind»-timene.

Det var derfor en litt skeptisk journalist som skulle teste denne SATS-nyheten, men etter 45 minutter med «Yin» og «Yang» var jo ikke dette så ille som jeg hadde fryktet."

 

Tjohei! I dag har jeg vært på test av to treningsnyheter som SATS kommer med i januar: "Yin-Yang" og "Speed`n`Sports"

Her fikk jeg prøvd meg på både artige yogaposisjoner og kondisen fikk mildt sagt også kjørt seg for å si det sånn:

" For ei som aller helst trener alene med øvelser som markløft og knebøy er det helt klart utfordrende og sjokkerende for både hode og kropp når man blir kastet ut i en gruppetime hvor hovedfokuset er KONDISJON. I denne timen er det høyt energi fra starten av og pulsen stiger raskt allerede kort tid inn i oppvarmingsdelen."

 

"Etter den første intervalldelen hviler man ett minutt før man skal kastes ut i en herlig finale bestående av fire enda mer intensive intervalløkter. På et tidspunkt har jeg faktisk blodsmak i kjeften. Jeg tar det som et godt tegn og tenker at jeg i hvert fall ikke holder noe tilbake - det er viktig å tenke positivt." 

Les hele saken her: - Vi tror vi vil se mange menn på denne timen

Det er uansett gøy å teste nye ting og ikke minst så har kroppen godt av variasjon så dette er helt klart en favorittdel ved jobben min i Side2. "Teste ditt og teste datt - SILJE IS ON IT" ;)

Ellers så ble det en treningsøkt med litt mer kjente øvelser for min kropp på ettermiddagen også før jeg nå skal ha en alenehjemmekveld med klassisk spagetti&karbonadedeig-middag og sofa og TV. 

I morgen skal jeg til Sverige og bare N Y T E både lørdagen og søndagen i herlige omgivelser med kropp og sjel i sentrum - mer om det senere ;)

 

Ha en herlig fredag og GOD HELG! :)

- Silje Bjørnstad - 

Film: Formiddagstrening og kalkunsalat

TJOLAHOPP! :D (Energinivået er farlig høyt akkurat her nå:D ) Jeg har nemlig akkurat kommet hjem fra en D E I L I G 2-timers treningsøkt.

Trening på formiddagen er virkelig det som passer best for kroppen min og jeg føler meg veldig heldig for at jeg faktisk har en hverdag hvor jeg selv kan være med på å styre hvordan jobb og arbeidsoppgaver, for det meste i alle fall. :D

Som jeg har nevnt til det kjedsommelige så er jeg mest opptatt av å fullføre 10-pullups-planen min før 2014, så når det gjelder knebøy og frontbøy kjenner jeg veldig på dagsformen hvordan økta måtte bli. I dag ble det blant annet pullups med 6-6-5-6-6 rep samt litt leking med frontbøy igjen med 42,5 kgx4repx6sett og 50kgx1repx3sett:

video:422x4frontboy

Godkjent dybde? Eh, JA! ;p

video:frontboy

Dagens etter-trening-måltid/lunsj ble en superdigg salat bestående av kalkunrester, bønner, mais, agurk, paprika og stangselleri. Også en liten stripe med sennep på toppen (ja, det er utrolig godt, særlig på kylling- og kalkunretter! ;) )

Dagens første dessert er også allerede på plass:

Pære med vaniljekesam med et dryss av søtningsmiddel/sukrinmelis 

Så enkelt, SÅ godt, så sunt. :)

Wrææææ, nok prat, nå må jeg komme meg i "hjemmekontor-modus" og faktisk skrive på andre ting. 

Ha en herlig torsdag! SNART HELG FOLKENS :D

- Silje Bjørnstad - 

Test av sjokoladekalendere

God onsdag! 

I dag har det vært en relativ grei dag på jobb for å si det sånn, da en av arbeidsoppgavene var å teste noen av årets julekalendere - med sjokolade ;)

 

Resultatet av testen blir publisert på Side2 i løpet av kvelden, jeg skal legge ut link! 

Så må jeg bare skryte litt av denne boka: Værsågod spis - Delikate retter fra plankeriket

Denne kokeboka fikk jeg av mine herlige foreldre til burdagen min for noen uker tilbake og her det så mye godt og sunt som frister! I tillegg så inneholder boka flere tekster med forklaringer og tips til ulike matvarer, erstatninger man kan bruke hvis man for eksempel har en matallergi, et eget kapittel om diabetes og hjerte-kar-sykdom, mage-tarmplager og kost- og livsstilsråd. Her er det MYE bra og VIKTIG informasjon - og denne boka kommer til å bli brukt til mer enn bare å finne deilige vegetarretter. Her finner man oppskifter til forskjellige vegetarburgere, supper, sauser, dressinger, sunne kaker og desserter, pai, pizza, gratenger og så videre. 

 

Namnamnam, jeg gleder meg til å sette meg ned med denne og bare bli fylt opp med ny inspirasjon samt få friske opp litt matkunnskap.

Ha en fin onsdagskveld - snart helg! ;)

- Silje Bjørnstad - 

So little time, so much to do

OK, hvor ble september, oktober og november av?! Det er jo straks desember allerede.

Jeg synes ukene bare flyr avgårde, men det er vel et tegn på at man har nok å fylle dagene med da? :D Og ikke minst morsomme ting ;)

Her har dagen startet med blant annet hjemmekontor, telefonintervju og ikke minst sortering av papirer i forbindelse med enkeltmannsforetaket. Denne jenta liker å ha orden på ting for å si det sånn. ;p 

Også har jeg fått et oppdrag om å skrive en bokanmeldelse av denne boka: Sannheten på bordet - Det du ikke får vite om maten din.

Boka er skrevet av statsviter og journalist Niels Christian Geelmuyden og ifølge sammendraget av boka så avslører Geelmuyden matindustriens metoder og råvarenes virkelige innhold. "Les den for din helses skyld", påstår boka visstnok. 

Anmeldelse og tanker om boka vil jeg selvfølgelig skrive mer om da den er blitt lest ;)

Resultatet av kalkunsteiking i går ble forresten helt nydelig!! Saftig fugl servert sammen med rødkål, søtpotetmos, blomkål, brokkoli og fløtesaus var en perfekt kombinasjon.

 Det beste er jo at det er igjen rester som derfor blir middagen i dag. :D

Ha en herlig tirsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Film: Here we go again

God mandag!

Her går det i etapper med blant annet jobbing, trening, artikkelskriving, matlaging og diverse. :)

Som jeg nevnte i forrige uke har jeg begynt med litt frontbøy igjen (sikkert over et halvt år siden sist), og her er ett av dagens sett:

45x5 (ja, jeg begynner pent):

video:frontby45x5

"Hold spennet i hele kroppen, press knærne ut, press hælene ned mot bakken, brystet frem, blikket opp og SETT DEG! wheeee" ;)

Apropos trening - her er Fredrik i gang med gårsdagens hjemmetrening hvor jeg er med som "ekstra vekt":

Kreativt og underholdende for både deltakere og tilskuere.... ;p

Apropos trening nok en gang, les gjerne denne artikkelen jeg har skrevet med god hjelp av personlig trener Lars Erik Bakken fra Mykjemeir og personlig trener Charlotte Strømsholm fra Artesia Trening:
-  Kvinner kan fint trene som Tarzan og fortsatt se ut som Jane. 
Dette kan jentene lære av mannfolka når det gjelder styrketrening 

 

Også litt matprat på tampen:

Dagens lunsj/middag nummer 1 ble lompepizza, en med karbonadedeig og en med kokt skinke, sammen med blant annet MASSE ost <3 

 (og med no` grønt no ved siden av selvfølgelig, denne gangen squash)

Senere i kveld står faktisk heltstekt kalkunfilet på menyen. Mer om den fuglen senere ;)

Nå må jeg tilbake til jobb igjen, ha en herlig mandag!

- Silje Bjørnstad - 

RumbleRoller-lørdag

Min lørdagskveld bestod av date med "Rumble Roller", deilig lørdagsmiddag med enda bedre dessert og pannekaketårn.

Det vil altså si egenmassasje med "Rumble Roller":


Ja, de første gangene er P A I N, men nå er jeg faktisk blitt avhengig av den lille rullen med "pigger" - særlig før jeg begynner treningsøkten, rett og slett i håp om å "forberede og myke opp kroppen" samt løse opp eventuelle spente og ømme muskler. 

(Kremt, sminkefri lørdag og hestehale er et must når man ikke trenger å bevege seg utendørs)

Rullinga tok jeg "i etapper" mens jeg stekte pannekaker:

Ferdiglaget frokost og lunsj kvelden før = sove 10-20 minutter ekstra morgenen etter. (Viktig å spare alle minutter som kan spares på morgenen, slik at jeg kan sove noen minutter lenger hvis jeg må på jobb eller lignende. ♥ Zzzzzzzz ♥)

Tilbake til matpraten:

Fylt paprika:
Fyllet er laget av karbonadedeig, rødløk, squash, mais og tomatsaus + ketchup. Skjær av toppen på en paprika og legg i fyllet, topp det hele med masse ost og eventuelt litt oreganokrydder. Stekes i ovnen på cirka 200 grader i 10-14 minutter. 

Dessert:
Vaniljekesam med banan, hakkede valnøtter og Walden Farms kalorifrie sjokoladesaus.

Ja, det smaker like digg som det ser ut ;)

YUM!

Ha en herlig søndag videre - her er det jobbing noen timer til før det blir en etterlengtet trening med T U N G markløft ♥

- Silje Bjørnstad - 

Siden sist på Instagram

God lørdag! Jeg har jobbehelg og dermed en lørdag bestående av treningsfri (eller restitusjonsdag som jeg liker å kalle det;)), Side2-jobbing og en lørdagskveld uten de store planene - noe som passer meg ganske fint.

Her er siste update fra siljebjornstad87 på Instagram: 

1) Klar for trening: lørdagspizza gir pizzatrykk på søndagsøkter!

2) Knebøy med 60kgx5x5

3) Disse sukkerfrie C-vitamin-brusetablettene fra Sverige smaker som saft <3  

4) 7-Eleven på Shell gjør sitt for å fremme sunt kosthold og god folkehelse....

5) Oppe på nydelige Preikestolen

6) Synes denne bursdagshilsenen fra en god venninne beskrev den perfekte bursdagen :)

7) Husmannskost! :D <3<3<3 Kjøttkaker med ertestuing, gulrøtter, potet, brun saus og tyttebær. 

8) "Proteinloff" laget av denne oppskriften + sjokoladedessert til kveldsmat = Mmmm-mmmm-mmmmmmm.

9) Knebøytrening i Stavanger

10) En grei start på en søndag: formiddagstur med Lexie i Oslo-skogen

11) Bestevenner <3

12) Banankake med valnøtter uten tilsatt sukker og hvetemel. Oppskrift finner du her. 

Ha en god helg videre :)

- Silje Bjørnstad - 

Fredag

F R E D A G!

Jeg har nettopp hivd i meg en deilig lunsj etter en kjapp treningsøkt der det blant annet ble 5x5x40 (begynner pent) med frontbøy av alle ting!... Det er viktig med variasjon og det er vel et omtrent et halvt år siden sist jeg lekte meg med denne øvelsen så jeg er spent på hvordan låra mine er i morgen.

Men ja, MAAAAAT:

Salat bestående av linser, squash, paprika, isbergsalat, revet ost og ristede cashewnøtter. YUM!

Dagens første dessert er også inntatt - "Smoothie":

Lettmelk + fryste jordbær + fryste bringebær + søtningsmiddel i en blender og voilá:

Ellers så blir det ettermiddagsjobbing før jeg og ei venninne skal på kino å se filmen "The Hunger Games: Catching Fire". Jeg synes den første filmen egentlig var relativt bra, så håper forventningene innfrit  store til nummer to.

Forresten, sjekk gjerne ut noen av sakene jeg har skrevet i løpet av denne uka:

Dette er de vanligste treningsfeilene

Anbefaler å spise slik man gjorde på 70-tallet

Ha en fin dag og god helg!

- Silje Bjørnstad - 

 

 

 

 

 

Film: hilste på 100-tallet på trening i dag

Kroppen føltes helt sinnsykt tung og lite samarbeidsvillig i knebøyøkta på trening i dag, men så kvikna jeg til da jeg veldig spontant prøvde meg på "trap-bar-stang" for første gang.

Selve stanga veier 32,5 kg (de fleste vanlige vektstenger veier 20 kg), men det skal sies at "trap-bar"-markløft er nok litt lettere enn vanlig markløft da "vekten her er mer fordelt" og i tillegg er er grepet og startposisjon "noe høyere" enn det jeg har i vanlig markløft, men pokker heller. Jeg plukka opp 102,5 kg for første gang og satte det pent ned igjen! 

Mål jeg kommer til å fokusere på fremover nå er fortsatt 10 pullups innen 2014, samt 100 kg i markløft og også 2xkroppsvekt i trapp-bar-markløft (Det vil si cirka 5 kg mer enn det jeg tok i dag).

Først 72,5 kg:

video:trapbar725

 

Deretter 92,5 kg:

video:img2100

Og så 102,5 kg:

video:trapbar1025kg

Litt vingling på toppen idet jeg "skyter hofta fram" skyldes nok ganske enkelt at jeg er vant med å "treffe vektstanga med kroppen" i klassisk markløft. Spennet i ryggen holdes i alle fall gjennom hele løftet - noe som absolutt ALLTID bør være på plass. 

Fredrk bare doblet vekten og "plukka opp" 205 kg..... Twice... 

video:trapbad


Og ny pers feires alltid med obligatorisk "strekke-hendene-ut-i-lufta-og-skrike-høyt"-bilde:Så det så...

;D

- Silje Bjørnstad -

Film: Trekk deg selv opp. Og opp igjen. Og opp igjen. Og opp igjen.

 

I går ble det en 11-timers lang arbeidsdag og blant annet så var jeg på Optimal Trening der jeg og en kollega begynte å lage en videoartikkel sammen med personlig trener Martin Norum (mer om den når flere detaljer er på plass ;)) og på ettermiddagen var jeg på vårlansering for TV-kanalen TV 2.

Etter en slik jobbdag i var det bare helt perfekt å komme hjem der kjæresten stod klar med hjemmelaget red curry thailandsk kyllinggryte med red curry paste og kokosmelk og masse grønnsaker!

Ellers så har jeg et par timer hjemmekontor på formiddagen i dag før jeg skal på trening sammen med Fredrik. Men siden kroppen min er full av energi allerede nå så tok jeg pullups-økta hjemme. (Helloooo vinglebein, men haka er over og armene er utstrekt før hver repetisjon, og det er det som teller den dagen jeg skal SKAL SKAL SKAL klare tosifra pullups... Så det så)

video:hjemmetrening

Uansett, dagens pullupsøkt bestod av 5-7-5-5-Maks (6).

Jeg følger dette pullupsprogrammet i håp om nå målet mitt:Må innrømme at jeg er spent på de neste øktene...... 

Ha en herlig torsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

Helsejournalistikk

Forrige uke holdt jeg et foredrag om helsejournalistikk og her er noen av de viktigste punktene jeg snakket om:

- Først og fremst så har man faktisk et samfunnsansvar som informasjonsformidler og helsejournalist. Noe av det jeg personlig legger i GOD HELSEJOURNALISTIKK er noe som verken skal skape forhåpninger eller unødvendig frykt hos leserne. 

I dag er det en flom av helseinformasjon fra ulike kanaler, enten det er profesjonelle eller kommersielle avsendere. Helsejournalistikk er et STORT tema og omfatter egentlig mange forskjellige sjangre. I helsejournalistikk finner man for eksempel forskning fra helseverdenen presentert i artikkelformat, tips og råd fra ulike "eksperter", egne historier fra privatpersoner om ulike helseproblemer/sykdom, DU-journalistikk med tips og råd om ulike dietter, trening, vaksiner, kosttilskudd ("Denne treningen er best for DEG", "Slik går DU ned i vekt", "Dette kosttilskuddet bør DU prøve ut" og så videre. 

Det er ikke rart mottakeren og leseren blir forvirret av dagens avis- og magasinforsider og nettsider med tabloide overskrifter som har som mål å selge mest mulig fremfor å drive med korrekt folkeopplysning. Det skal ikke være nødvendig å spissformulere helseinformasjon for å nå fram til folk, men sannheten er at det kan være nødvendig for å tiltrekke seg oppmerksomhet og for å selge. 

Uansett, ett av poengene mine i foredraget var at man ikke alltid kan stole på det man leser, men at man som mottaker må kunne ha et kritisk blikk til det som blir presentert - både fra "eksperter", medier, venner, arbeidskollegaer etc.

 

 

Som journalist må man kunne vurdere informasjonen i en artikkel og ikke minst studien som artikkelen baserer seg på. Selv om EN studie med kanskje 10 eller 100 deltakere viser et visst resultat av noe hos noen av deltakerene, så er det faktisk ikke slik at dette resultatet nødvendigvis vil gjelde for folk flest. Her må også leseren bli mer bevisst på å kunne vurdere det som presenteres. De som presenterer og formidler informasjonen bør helst klart ha en bakgrunn og kvalifikasjon til å kunne tolke en studie som er blitt tilsendt i en pressemelding eller en uttalelse fra en forsker som ringer inn og ønsker å uttale seg om et tema innenfor helse.

Det er kanskje en av de større utfordringene i helsejournalistikk og helsekommunikasjon - det er for lite konkretisert. Alle har ulike forutsetninger og livsstil.

Jeg snakket også litt om ulike forum og blogger. Disse nye metodene for å kunne delta i en diskusjon og utveksle meninger er selvfølgelig positivt og bra for å gi inspirasjon og tips til andre. MEN i for eksempel et forum der man stiller spørsmål: Hvem er de som gir svar? Hva slags bakgrunn og kvalifikasjoner har disse menneskene/"ekspertene"? Her settes ofte egne erfaringer og meninger opp mot vitenskapelig dokumentasjon og referanser som igjen vil sende ut ulike budskap.

Vi er forskjellige, vi har ulike forutsetninger og ulike behov. Selv om noe fungerer for en person betyr ikke det automatisk at det vil fungere like godt hos deg (for eks treningsprogram/diett/osv)

 

 

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: HELSEJOURNALISTIKK ER IKKE UNDERHOLDNINGSJOURNALISTIKK. Det er veldig forståelig og tydelig at både nettsider, aviser og sosiale medier spiller på narrative og affektive kommunikasjonsformer for å få lesernes oppmerksomhet og nysgjerrighet, og det er greit for å skape blest. Men når det gjelder helseinformasjon og helsejournalistikk så TENK PÅ HELSA FØRST. 

Er det informasjon som folk kan bruke i hverdagen til noe positivt og er det informasjon som vil fremme god og sunn helse?  Som avsender så er man nødt til å velge saker som informerer, ikke som forvirrer. Nettopp derfor må man kunne ha kompetanse til å analysere og "se bak kulissene" innen det man skal presentere for tusenvis, ja kanskje hundretusenvis av lesere. 

- Silje Bjørnstad - 

Film: hip-thrust og markløft

God tirsdag! Denne skrotten var oppe 06.15 i dag tidlig og hittil i dag har jeg rukket og jobbet et par timer samt trent et par timer. Den beste tiden å trene på er definitivt formiddagen for min del - mindre folk, mindre "kø" på eventuelle vektstenger/apparater og generelt bare en kropp som er gira på å få kjørt seg litt. 

I dag ble det blant annet hip-thrust med 80kgX8repX3sett og mens jeg holdt på kom det en hyggelig nysgjerrigper forbi:

video:hipthrust80

"Intervjuet" fortsatte forresten etter jeg var ferdig med øvelsen også, så her er både litt underholdning og svar på noen spørsmål relatert til trening for flere som eventuelt måtte lure på det samme:

"Hvor mange ganger i uka trener du?"

- Tja, fem-seks kanskje..

"Hvor lenge har du trent?"

- Hmm, jeg har alltid vært glad i å trene, men når det gjelder styrketrening så begynte jeg vel å trene "ordentlig styrke" for cirka 1 år siden. Og nå er jeg hekta. Også blir det også noen gå- og joggeturer i løpet av uka.

- "Hvor ofte trener du mage?"

- Mage?! (Her begynte jeg å le en del..) Eh, nei, kanskje 1-2 ganger i uka og da blir det 1 "typisk" mageøvelse.  Jeg har aldri en treningsøkt hvor jeg kun har fokus på flere titalls ulike mageøvelser. Jeg konsentrerer meg hovedsaklig om baseøvelser... 

 

Og som jeg har nevnt tidligere, grunnen for at jeg filmer er for å sjekke teknikk og utførelse av øvelsen. Sånn som i hip-thrust-klippet så beveger benken på seg på de første repetisjonene fordi jeg ikke har nok fokus på å "stramme opp og være bestemt nok" i repetisjonene. Noe som jeg da ble mer bevisst på i neste sett ;)

Apropos 80-tallet og trening.... Her er et klipp med markløfttrening i helgen der det ble en økt på 80kgx5x5. ENDELIG føles det ut som at det kan løsne litt i markløft igjen, så får vi se når jeg klarer det etterlengtede tresifret målet om å løfte 100 kg. EN DAG!!! ;)

video:marklft80x5

Også har jeg skrevet en ny artikkel for Treningsforum.no

3 av 4 trener minst én gang i uka - Og det er flere kvinner enn menn som trener

Ha en sporty tirsdag! :)


- Silje Bjørnstad - 

Pimp my soup

God mandag! Håper alle har en bra start på en ny uke! Denne uka har jeg mildt sagt en variert timeplan, men det er jo bare gøy! For min del hadde det i alle fall vært kjedelig og lite utfordrende om alle jobbdager hadde vært like.

Ellers så har denne dagen bare flydd avgårde og først nå er jeg hjemme og klar for MAT.

For noen uker tilbake fikk jeg tilsendt diverse produktprøver fra TORO, deriblant noen posesupper. Det er vel ingen hemmelighet at jeg ikke er så veldig stor fan av ferdigmiksede pulverposer, men nye ting er alltid gøy å prøve uansett. 

Så da ble det thailandsk suppe aka "Tom Kha Gai". Men med så lite magefyll det er i dagens ferdige supper så har jeg alltid i ekstra grønnsaker og kjøtt. Denne gangen ble det noen buketter med både brokkoli og blomkål samt gulrot og masse kyllingfilet. Da får man straks en litt fyldigere suppe som har både ekstra vitaminer og proteiner, noe som er positivt! :)

Likevel så var dessverre ikke smaken på suppen generelt noe særlig å skryte av, det blir alltid så tamt med sånne posesupper!  Men suppe passet i alle fall bra på en dag som dette da det bare er skikkelig høstvær ute med både vind og regn. 

Også ble det banankake til dessert ;) (Se oppskrift i forrige blogginnlegg)

- Silje Bjørnstad - 

Nøttesteik og banankake uten tilsatt sukker og hvetemel

I dag har jeg og mine to vegetar-venninner laget nøttesteik som ble veeeeeldig god. 

 

Som tilbehør hadde vi "blomkålris" stekt med hvitløk, salt og soyasaus i tillegg til salat. 

Også var det banankake med valnøtter til dessert som ble improvisert frem av følgende (alt er cirkamål da denne røren ble litt mye slumping siden jeg ikke har lagd kaken tidligere;) ):

1,5 dl lettmelk
3 godt modne bananer
3 egg
1-2 ss sukrin gold 
1/2 - 1 ts søtningsmiddel (jeg bruker Natreen, kan sløyfes)
cirka 1/2 dl olje med nøytral smak  (for eksempel rapsolje)
1-2 ts bakepulver
1-2 dl kokosmel 
1 neve grovhakkede valnøtter 

Pisk egg sammen med sukrin. Tilsett melk, søtningsmiddel og bakepulver. Tilsett noe av oljen og litt av melet og bland godt sammen. Tilsett resten av oljen og tilsett mer kokosmel ved behov. (Kokosmel trekker til seg en del væske så hold igjen litt på melmengden da jeg er usikker på hvor mye kokosmel som ble brukt.  Kakerøren skal fortsatt være litt fuktig før du steker den.  Til slutt vender du inn bananene som du har most med en gaffel og eventuelt hakkede nøtter. Stekes på 175 grader i 40-45 minutter (avhengig av ovn). 

La kaken avkjøles før du skjærer opp i kakestykker. 

Enjoy!
- Silje Bjørnstad - 

Grei start på en søndag

Jeg og Lexie har allerede rukket en gåtur og ballkasting denne søndagsformiddagen og for et nydelig vær det er i Oslo for tiden! :D

Skyfri himmel og steikende sol er noe både to- og firbeinte kan like ;)

Senere i dag blir det nøttestek-vegetarmiddag med to venninner og banankaken som jeg nevnte i går ble seriøst så sinnsyk saftig og god! Kaken har null tilsatt sukker eller hvetemel, oppskrift kommer ;)

Yummy!

Ha en flott søndag.

- Silje Bjørnstad -

Besøk

Se hvem jeg har besøk av i dag:

Lexie er i hovedstaden og skal bo hos meg til i morgen da mamma og pappa trengte hundevakt. 

Vi har selvfølgelig vært og hilst på duer og ender allerede, noe som endte med bading i Akerselva for Lexie sin del. 

Ellers så har jeg bruk lørdagsformiddagen til litt trening, blant annet knebøy hvor det ble 60kgx5x5. 

Senere i dag skal jeg prøve meg på en ny vri av banankake med valnøtter. I morgen er det nemlig min tur til å være vertinne for de månedlige vegetarmiddagene med to venninner og nøttestek og banankake står på menyen.

Ha en herlig høstlørdag videre, her i Oslo er det uvanlig varmt til å være november i dag, men solskinn og høye temperaturer er ikke meg i mot ;)

- Silje Bjørnstad - 

Middagstips og sunnere sjokoladedessert

Karbonadedeiggryte med blomkålris og grønnsaker:

 

Karbonadedeiggryten er superenkel å lage. Jeg bruker bare kjøttdeigsaus eller spagettisaus fra pulverpose (jada) og erstatter noe av vannet med matfløte slik at sausen får en tykkere konsistens (og mye bedre smak;) ). Så kan man jo selv tilsette andre ingredienser (løk, mais, bønner etc) og slik variere gryteretten.

Også var det disse sjokoladebitene til dessert da:

Dette er ganske enkelt Walden Farms Chocolate Syrup (kalorifri) som jeg har helt i små former og satt i fryseren til de har stivnet. Sjokoladesirupen smaker mye bedre når den er iskald/fryst.

Sammen med litt peanøttsmør i bunnen og sjokoladesirup på topp så får man jo små snickers-biter! :)

Men min favoritt ble disse:

"Sjokoladekonfekt med jordbær".

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

Er banan sunt?

Er det en frukt jeg har hørt og blitt spurt mye om så må det være bananen som kommer på førsteplass.

"Bananer gjør deg feit" og "en banan inneholder flere hundre kalorier" eller "banan er en sukkerbombe" er bare noen av de kommentarene og spørsmålene jeg har fått høre. 

For det første, nei, du blir ikke feit av å spise en banan. En porsjon av en matvare alene er ikke det som fører til at du går opp i vekt, det er det totale matinntaket og dermed energiinntaket som påvirker dette. Spiser du mindre enn du forbrenner så vil man over tid gå ned i vekt, mens hvis man spiser mer enn det kroppen klarer å forbrenne så vil man merke at vekta går oppover. 

 

Derfor så har jeg samlet litt bananfakta:

- Ja, banan inneholder noe mer karbohydrater enn de fleste fruktslag. Derfor blir denne frukten sett på som et godt valg til treningsmat før og etter fysisk aktivitet fordi kroppen fort tar til seg næringen. 

- Ja, gulbrune bananer inneholder mer sukker enn gulgrønne bananer. Når en banan modnes (endrer farge fra gulgrønn til gulbrun) så blir stivelse brutt ned til sukker og frukten får også en tydeligere søtsmak. Gulbrune bananer er et bra valg hvis du trenger energi raskt, mens ønsker du en langsommere stigning i blodsukkeret spiser du den gulgrønne. 

- Men bananer innholder likevel mer enn bare sukker, som for eksempel vitamin C (10 mg av anbefalt døgndose på 75 mg), kalium (416 mg av anbefalt døgndose på 2900 - 3100 mg), vitamin B6 ( 0,37 mg av anbefalt døgndose på 1,2 mg). Frukten innholder en del fiber som har en stabiliserende virkning på fordøyelsen. 

Kalium (K) mg 416
Magnesium (Mg) mg 35

I tillegg til å være et godt alternativ til treningsmat, dessert og mellommåltid er banan også en ypperlig ingrediens i bakst. Bak med bananer og få et naturlig søtt resultat slik at du helt slipper å bruke tilsatt sukker. Så ikke vær redd for å spise banan og vær heller glad for alle de gode næringsstoffene du får med på kjøpet ved å spise denne søte, gode frukten, fremfor å frykte "et mulig høyt innhold av sukker". Med andre ord, nyt den med god samvittighet! :)

 
Her er en oppskrift på søt banankake uten tilsatt sukker:
4 godt, modne bananer
1/4 kopp rapsolje
1/4 kopp smeltet smør
2 kopper mel (for eksempel 1 kopp sammalt hvetemel + 1 fibra/mandelmel/kokosmel)
Frøene fra 1 vaniljestang (eventuelt 1 ts vaniljepulver)
4 egg
cirka 1 dl lettmelk
2 ts bakepulver
Kanel 

Pisk eggene til eggedosis og ha deretter i alle ingredienser bortsett fra bananene. Bland godt sammen. Skrell og skjær opp bananene og vend dem inn i røren. Smør en kakeform med olje eller smør. Hell i kakeføren og strø over litt kanel. Stekes på 175 grader cirka 30-45 minutter avhengig av ovn. 

Hvis du ønsker kan du tilsette noen hakkede nøtter.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

Helsejournalistikk og banan-is

God onsdag! 

Jeg har nettopp kommet hjem fra en travel jobbdag etterfulgt av en treningsøkt og middag. Og apropos middag:

Dagens herlighet var ovnsbakt laksefilet i saus fra "Juicy Fish Maggi" med gulrot og purreløk, servert med blomkålris og brokkoli. Glad i grønnsaker, sa du? OH YES! :D

Ellers så har jeg blant annet vært på Høgskolen i Oslo og Akershus tidligere i dag der jeg holdt foredrag om "Helsejournalistikk". Jeg tenkte å lage et eget blogginnlegg om det senere i uka, men her er en smakebit: 

Og ja, før jeg glemmer, dagens dessert så klart!

BANAN-IS med Walden Farms sjokoladesaus:

 

Del en banan i to og hell over sjokoladesaus, sett i fryseren og nyyyyyyt etter en time eller to. NAM! :D

Enjoy! 

- Silje Bjørnstad - 

 

Alternativer til pasta, ris og potet?For det første, nei, jeg sier ikke at man ikke skal spise pasta, ris eller potet, dette er faktisk mat med mange viktige næringsstoffer (og velg fullkornsvariantene da dette har høyere innhold av vitaminer, mineraler og fiber).

Dette er bare ment som inspirasjon til hvordan man kan variere hverdagsmaten og å prøve noe nytt som kan gjøre middagsmaten litt mer spennende. ;)

Har du for eksempel hørt om blomkålris eller hirsefrø?

Blomkålris

Blomkålris er en ypperlig erstatning for både ris og couscous. Den næringsrike grønnsaken har en nøytral smak så her kan du selv smaksette blomkålrisen med hva du måtte ønske, for eksempel urter, krydder eller soltørket tomat.

Riv blomkål på et rivjern eller ha den i en blender til du får riskonsistens. Deretter steker du blomkålrisen i en stekepanne sammen med litt olje eller smør på middels varme. Tilsett litt vann og smak til med pepper eller annet krydder.

 

Quinoa

Quinoafrøene er rik på proteiner og fiber samt at det også inneholder viktige omega-3-fettsyrer. Denne matvaren er fri for gluten og gir deg blant annet magnesium, fosfor, jern og folat.

 

Bokhvete

Bokhvete er verken hvete eller en kornsort. Dette er naturlig glutenfrie frø. Man får tak i både bokhvetegryn og bokhvetemel her i Norge og frøene kan brukes istedet for ris, mens bokhvetemel passer bra i for eksempel pannekakerøre, pai og kaker. Frøene inneholder blant annet en god del viktige mineraler som jern, kalium og magnesium.

Hirse

Hirsekorn inneholder ikke gluten og kan brukes i stedet for andre kornsorter, i supper, kroketter, kjøttpudding, puddinger og frokostblandinger.

Hirseprotein er overlegent bedre enn protein i hvete, ris eller mais. Denne matvaren er blant annet rik på jern, sink og magnesium.

 

 

 

Grønnsakspuré

Høres det kjedelig ut med kokte grønnsaker så kan grønnsakspuré være et godt alternativ for å få både barn og voksne til å spise mer grønnsaker. Her kan du variere med ulike grønnsaker eller blande sammen flere varianter. Kok grønnsaker og bruk en stavmikser til å lage for eksempel rotmos, kålrotstappe eller brokkolipuré.

 

BELGFRUKTER: Ulike bønner, linser og kikerter er gode vegetabilske proteinkilder som også er rike på kostfiber, jern, kalsium, magnesium og folat.

Kikerter og linser

Begge disse belgfruktene havnet nylig på topp10-listen i forbindelse med en kåring av de sunneste og mest nyttige grønnsakene og belgfruktene, utført av Svenske Livsmedelsverket.

Både kikerter og linser er gode vegetabilske proteinkilder som også har lav glykemisk indeks. Dette er næringsrik mat som blant annet kan skryte av å være en god kilde til blant annet kostfiber, jern, kalsium, sink, magnesium og folat.

 

Søtpoteter

Denne rotgrønnsaken er søtere enn vanlig potet og den kan både stekes, kokes, bakes i ovn og moses til puré. Den knalloransje søtpoteten er svært rik på betakaroten, i tillegg til å gi deg vitamin C, kostfiber og andre næringsstoffer.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

"Det var en gang en Fredrik..."

...som scorte full pott på årets bursdagsgave til denne bursdagsjenta:

For MIN herlige kjæreste hadde nemlig laget en bok med masse bilder fra turer og opplevelser vi har hatt siden vi ble "mer enn bare venner" i 2012. ;)

Og sånt noe får en fersk 26-åring (grøss!) til å bli ganske så rørt og målløs. Ingenting kan måles i minner og bilder som inneholder så mange herlige og gode følelser, for å ikke snakke om interne greier.
Og jeg vet at dette ikke er gjort på en kveld, så igjen, TAKK FREDRIK, du er og blir best. :)

 (Det her var bare en brøkdel av alle bildene og tekstbitene i boka)

 Ellers så har jeg fått penger, miksmaster, hotellopphold med SPA og ny kokebok (den fortjener også sitt eget blogginnlegg;) ),  og i morgen kveld blir det bursdagsmiddag med noen venninner. :)

Jeg er i alle fall veldig fornøyd med dagen, og hvert år blir jeg like overrasket over alle gratulasjoner og hilsninger både på SMS, Facebook, telefoner og mail. 

TAKK til dere alle! :)

- Silje Bjørnstad - 

Film: Burdagstrening. Bilder: Preikestolen

Wheeee, jeg har bursdag i dag og det har blant annet blitt en helt fantastisk digg bursdagstreningsøkt tidligere i dag med for eksempel markløft 77,5kgx5x5 og benkpress med stopp.

video:mark775kgx5

video:benkmedstopp

Så kom jeg hjem igjen og fikk en helt fantastisk nydelig gave av verdens beste kjæreste. Den fortjener et eget blogginnlegg. Hah! Mer om gaver og bursdagsfjas senere ;)

Jeg lovte jo litt flere bilder fra den herlige turen opp til Preikestolen i går, så her er et lite bildedryss:


<3
Jeg har i alle fall en ganske så perfekt bursdag i mine øyne, så snakkes vi mer senere. 

- Silje Bjørnstad -

Mobilblogg: Preikestolen

Wheeee, med perfekt turvær kom vi oss opp på Preikestolen før vi startet på hjemturen til Oslo!:D Her er noen bilder fra turen så legger jeg ut mer i morgen!:) Silje

Styrkeløft

I dag var det siste dagen med VM i Styrkeløft her i Stavanger og en av de sykeste løftene er denne verdensrekorden til Carl Yngvar Christensen:

Se video på fitnessbloggen.no

Ellers så var vi en større gjeng som gikk ut og spiste pizza og pasta på italienske La Piazza nedi sentrum:

I morgen setter vi kursen hjemover til Oslo, men først har vi planer om å ta en tur til Preikestolen hvis været og forholdene tillater det. Jeg krysser fingra! :D

Her er forresten en sak jeg skrev på Side2 som ble publisert tidligere i uka angående treningstrender med uttalelser fra Elixia, SATS og personlig trener Martin Norum.

- Mer fokus på styrketrening og kosthold

 

Ha en god lørdag videre.

- Silje Bjørnstad - 

Film: knebøytrening (med joggesko, planke og yogamatte(!)

Dagen startet med en herlig hotellfrokost før det ble en treningsøkt på et Sats-senter her i Stavanger:

Det jeg rakk var 5x5x58 kg i knebøy (i filmen har jeg på joggesko(!) på grunn av et helt forferdelig glatt underlag, jeg bruker ikke sko på beina til vanlig i denne øvelsen), benkpress, hipthrust 75x3x5 og pullups (3-4-3-3-max (6) stk)

video:img1874

Mens Fredrik koste seg på knebøysett med 140 kg og opp til 170 kg med planke på yogamatte. :D (Han har lagt igjen styrkeløfterskoene sine i Oslo.)

video:img1873

(Jeg prøvde meg litt uten sko på yogamatte jeg også, men ikke helt fan altså...)

Pullupstreningen min er jeg også i full gang med, med tanke på målet om å klare 10 stk innen året er omme.

video:img1878

 Her er et klipp fra siste settet der man skal ta så mange jeg klarer etter fire andre sett først. I dag ble det max-settet på seks stykk, og ja, jeg vet at teknikken ikke er den beste på dette settet, men da jeg skal makse slik som dette så tenker jeg kun på å få haka over.... ;p

Ellers så har vi selvfølgelig vært og sett på Styrkeløft VM og deretter spist en fantastisk god biffmiddag på "Bullock Steak Bar":

Indrefilet med maisstuing, grønnsaker og rødvinssaus gikk ned på høykant for å si det sånn! :D

Med andre ord, ingenting og klage på fra denne kanten! GOD HELG!

- Silje Bjørnstad - 

Travel onsdag, snart klar for "mini-ferie"

Jobb - trening - middag - jobb - sove - STAVANGER, det er det det går i her for tiden. 

Nå har jeg nettopp hatt en kjapp treningsøkt med blant annet knebøy og benkpress med kloss, og jeg vandrer fortsatt rundt i disse fantastiske deilige 2XU thermal compression tights. 

("Tommel opp". Og beinet skulle også opp tydeligvis....)

I morgen tidlig (så altfor tidlig også...) så reiser jeg og Fredrik til Stavanger og blir der på til søndag. :D Og ja, vi skal kjøre bil, sånn 7-8 timers biltur, noe som er MANGE timer i en bil, men da får man jo sett litt av nedre del av Østlandet og Sørlandet samtidig også (always look on the bright side;)).

Årsaken til at vi tar turen er Styrkeløft VM som i år holdes i Norge og da i S-T-Æ-V-Æ-N-G-A-RRRR. 

Det skal jo sies at det er Fredrik som er mest opptatt av akkurat styrkeløft-sjangeren, men jeg har aldri vært i Stavanger tidligere og en liten miniferie med tre nett på hoteller (og med hotellfrokost så klart! :D) og å se på noen av de beste norske styrkeløfterne konkurrere mot andre i verdenseliten blir nok veldig, veldig bra. Og så er jeg gira på å gå Preikestolen, men det spørs nok om det ikke må bli en annen gang da det både er spådd regn samtidig som det anbefales å gå opp der mellom mai og september måned. Jeg skal i alle fall teste ut et treningssenter eller to da jeg er i oljebyen! ;p

Tilbake til jobb, her er en artikkel basert fra et foredrag på Kostholdskonferansen "MEET Eat" jeg var på i går.  Denne saken handler om fettinntak i kosten og at folk ikke skal være så opptatt av mengden fett de spiser, men heller tenke over "fettkvaliteten" i kostholdet og hva slags type fett man får i seg 

Les saken her: 

Forsker: - Ikke vær redd for spise fett 


Nå er middagen klar og siden det var rester av både det ene og det andre i kjøleskapet så ble det lompepizza med karbonadedeig, mais, purreløk og paprika:

Det "tårnet" bak der er brokkoli og blomkål, for uansett om man spiser pizza eller noe annet så har selvfølgelig denne frøkna alltid grønnsaker til middagen sin. ;) 

Og dagens dessert: "Sjokoladefantasi" i form av proteinbar. 

Ha en digg onsdag! :D

- Silje Bjørnstad -  

Melguide: Hvilket mel er sunnest?

Ulike meltyper har forskjellige næringsinnhold og bruksområder, og siktet hvetemel er det bakemelet som brukes mest i Norge. Men de siste årene ser man også en trend der stadig flere ønsker å prøve ut alternativer til det tradisjonelle hvetemelet. Eksempler på slike alternativer er blant annet mandelmel, amaranthmel, kikertmel, kokosmel etc. 
Men hvilken meltype er sunnest? 
Faktisk så er det ikke noe godt svar på det spørsmålet, for dette vil være avhengig av hva du skal bruke melet til. Ulike meltyper har forskjellige egenskaper, men et generelt råd er å velge de groveste meltypene og melvarianter med et høyere næringsinnhold.

Utmalingsgraden til kornet påvirker innholdet av næringsstoffer i det ferdige melet. Når hele kornet brukes, sier man at utmalingsgraden er 100 prosent. Innholdet av næringsstoffer reduseres med synkende utmalingsgrad og dette betyr at mel med lavere utmalingsgrad har lavere innhold av vitaminer, mineraler og fiber. 

Les mer om ulike meltyper og næringsinnhold i denne saken jeg har skrevet for Side2 der blant annet ernæringsfysiolog og daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø, kommer med råd:

Oversikt over ulike meltyper

 

- Silje Bjørnstad -

Fitness-intervju, kostholdskonferanse og ettermiddagstrening

Åååå, jeg har en så utrolig bra dag i dag. Nå har jeg nettopp kommet hjem med pakke fra Gymgrossisten som jeg har hentet på posten. Og oppi den var det tre proteinbarer og Walden Farms kalorifrie sjokoladesaus og Walden Farms kalorifrie peanøttsmør.

Mer om disse produktene i et senere innlegg etter at jeg har testet de ut litt;)

Ellers så startet dagen med Side2-jobbing på kontoret, og en av sakene er dette intervjuet med fitnessutøver Veronica Dalsnes:

- Mange prøver å fremstå som roboter som kun spiser speltlomper og trener

Glansbildet du har av fitness gjennom Instagram og Facebook stemmer sannsynligvis ikke. 


(Copyright: Veronica Dalsnes)

Jeg tok kontakt med Veronica etter å ha lest hennes egen artikkel på Fitnessbloggen om at det verken er mulig eller sunt å være i "sceneform" året rundt selv om noen kan fremstå slik i sosiale medier. Et viktig budskap jeg mener det er viktig å få frem, særlig etter at interessen for fitness virkelig har eksplodert de siste årene.  

Etter lunsj dro jeg på kostholdskonferansen  2013 "MEET eat" der jeg fikk med meg flere flotte og interessante foredrag om blant annet kjøtt, fettinntak, de nye nordiske næringsstoffanbefalingene og saltinntak. Jeg skal skrive mer om dette på jobb i morgen, så da linker jeg til artiklene når de er publisert ;)

Så reiste jeg på trening og jeg har blant annet startet på et program som forhåpentligvis skal føre til at jeg klarer 10 pullups før jul. Etter persen på 9 i sommer så har jeg ikke trent noe særlig pullups, men målet er å klare 10 stykker før året er omme. (Sånn, nå har jeg sagt det og da blir lysten til å klare dette enda litt sterkere;p) Og tosifret chins (underhåndsgrep sikret jeg meg i vår, så nå er det overhåndsgrep som gjelder! :D Uansett, formen kjennes veldig bra ut for tiden og dagens treningsøkt med blant annet markløft (5x5x75 kg) og 5 sett (3,4,2,2,6) med pullups føltes veldig stabilt og greit ut. Så nå er jeg i skikkelig etter-trening-endorfinrus som sikkert fører til at jeg er irriterende glad og positiv, men som jeg nyter det! 

Da er kroppen klar for middag, og dagens dessert sier seg vel selv? Proteinbar! :D

Ha en fin tirsdagskveld.

- Silje Bjørnstad - 

 

 

Mandagsmiddag (med dessert så klart): Kyllinggryte med blomkålris og ferskenis

Dagens middag ble kylling i green curry med masse grønnsaker og blomkålris. 

Jeg "jukser" når det gjelder currysauser, men det synes jeg er helt greit da disse er laget av naturlige ingredienser som for eksempel kaffir lime blad, currypaste, østerssaus, krydder, etc. Altså ingen tilsetningsstoffer eller uforståelige ord og tegn på ingredienslista. :D

Denne varianten ble kjøpt i Sverige.

Kyllinggryta ble i dag servert sammen med blomkålris - et ypperlig alternativ til hvit ris hvis man ønsker å snike inn litt mer grønnsaker i middagen eller ønsker noe med mindre kalorier eller karbohydrater som tilbehør. 

Blomkålris lager du enkelt ved å raspe blomkålhode på et rivjern og deretter steke det sammen med litt olje eller smør og litt vann.

Smak deg frem med salt og/eller pepper. Kan virkelig anbefales! Nam! :)

Og så var det dessert da, nemlig ferken-sorbét (Dessert på en mandag?! Oh yes. JEG HAR ALLTID DESSERT!) ;)

Denne lages enkelt av en boks med hermetiske fersken + litt sukrinmelis og eventuelt 1/2-1 ts søtningsmiddel.
Hell av laken som ferskenfrukten ligger i og hell frukten i en blender sammen med sukrinmelis og søtningsmiddel. 

Kjør til du får en glatt puré, sett i fryseren et par timer og voilá:

 

FERSKEN-IS. :D Nytes som den er, eller spis den sammen med annen fruktis-sorbé, litt revet sjokolade, hakkede nøtter eller lignende. Den glinser til og med! ;)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -

Dette bør du spise mer av nå

Sjekk ut denne artikkelen jeg har skrevet for Side2: Høstens supermat

Rotgrønnsaker og vitamin D er noe av det du før ha fokus på i kostholdet i høstmånedene, og nyt kakaoen og viltkjøtt med god samvittighet. ;)

Ha en god mandag! :)

- Silje Bjørnstad - 

Bursdagsgave på forskudd

Da var den helga snart over og jeg er faktisk veldig klar for en ny uke. 

De tre første dagene vil stort sett dreie seg om jobbings her og der (samt trening så klart... ;D) før jeg og Fredrik stikker til Stavanger på torsdag og blir der til søndag. Mer om det senere :)

I dag har jeg blant annet så vidt møtt mamma og pappa; jeg leverte bil til dem, de ga bursdagsgaver til meg. ;D Bursdagen er ikke før neste uke, men da er pakkene i hus hvert fall. 

Mamma: "Ja, den store esken er en miksmaster, fordi det sa du at du ønska deg." (Snakk om å ødelegge spenningen da!!! HAHAHA!!!). Så siden min herlige mamma avslørte innholdet så tenkte jeg at jeg like gjerne kunne pakke opp, selv om det er 8 dager til selve bursdagsdagen:

Og jammen var det ikke en miksmaster, og ja, det trengte jeg siden den forrige har tatt kvelden. THANK YOU :D

Forresten, jeg har fått helt dilla på denne sangen og synger på den HELE TIDEN: 

Lorde - Royals

NYDELIG! :)

Ha en herlig søndagskveld.

- Silje Bjørnstad -

Sunn og enkel fiskemiddag

Dette er en utrolig lettvin og god fiskemiddag som egentlig gjør mesteparten av jobben helt av seg selv. Start med grønnsakene og fiks resten av middagen mens grøntforet står og godgjør seg i stekeovnen ;)

Grønnsaker
Legg valgfrie grønnsaker i en ildfast form sammen med noen smørklatter og hell litt olje over grønnsakene før du setter de inn i ovnen. 

Bak grønnsakene på cirka 180-200 grader i 40-45 minutter slik at de blir gode og møre. Denne gangen brukte jeg brokkoli, squash, gulrøtter, rødløk, paprika og purreløk. 

Ovnsbakt fiskefilet
Krydre fiskefileten med ønsket krydder (for eksempel dillkrydder, eller paprikapulver og karri, sitronpepper etc).

 

Legg fisken i aluminiumsfolie og stek i ovnen i cirka 15 minutter (avhengig hvor fint fiskefileten er. Jeg brukte opptint laksefilet (med paprika- og karrikrydder) og da var femten minutter perfekt.)

Blomkålpuré
Kok et blomkålhode til bukettene er møre. Hell deretter av vannet og bruk en stavmikser til å mose blomkålen. Hell oppi litt melk eller fløte (0,5 - 1 dl, se an konsistens), og en spiseskje smør. Kjør stavmikseren til puréen har blitt glatt og fått ønsket konsistens. 

Krydre gjerne med litt dillkrydder like før servering. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Hello sunshine

Her står jeg og T R I P P E R fordi jeg ikke kan vente med å komme ut i det helt fantastiske herlige høstværet.

Det finnes jo ikke noe bedre enn å løpe ut i sola med musikk i ørene og med følelsen av å bare fly avgårde.

Så i dag ble en kjapp og VARM joggetur langs Akerselva: 

Nå er det jobbings før lørdagspizza og kinodate med typen. :D

Ha en herlig lørdag!

I morgen kommer det forresten oppskrift og tips til fiskemiddag!

- Silje Bjørnstad -  

På Instagram

Det går i trening- og matbilder gitt!

 1) Trening sammen med Fredrik 2) Spontan test av dipsform og ny pers i dips! (16, en mer enn forrige gang)


3) Soyadrikk med sjokoladesmak, jeg sier bare "YUMMY!" :D

4) Ute på tur i Oslomarka og sesongens første snø.

5) Dingler litt i dørkarmen hjemme, denne gangen mer ringer. 

6) To ustabile kvinnfolk klare for å bytur.

7) Ny pers i knebøy (72,5 kg) 8) Taco til lunsj, kyllingburger på Tullins til middag, proteinrull og melk til kvelds. I <3 food. ;)

INSTAGRAMKONTOEN MIN ER SILJEBJORNSTAD87


Ha en herlig fredag, straks er det jammen helg igjen! 

I dag er det jo 1.november?! Allerede?! Huh?! Hvor ble det av oktober og september liksom. Ukene bare "svosj". 

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat