hits

november 2014

Film: Smertefri økt :D :D :D

GOD søndag og det er en veldig, veldig, veldig god søndag også for min del.

For jeg starta dagen med en lynkjapp treningsøkt der jeg for første gang på 11 dager at jeg endelig kunne trene litt knebøy igjen. På grunn av skulderen har det vært uaktuelt å ha en vektstang på skulderen samtidig som det har vært fysisk umulig å ha armen/skulderen i knebøy-stilling-posisjon. Nettopp.. He he. Men i dag var arm og skulder såpass bevegelig at jeg fikk tatt både litt bøy OG til og med chins! For all del, jeg skal virkelig ikke pushe det, så det ble en relativ lett økt, men følelsen av at ting begynner å komme i orden igjen er bare så utrolig deilig og trygt. 

Dagens økt bestod v 5x5x55kg, 1x60 kg, 1x65 kg, 1x70kg og 1x75 kg i knebøy:

video:75kgby

3 - 3 - 4 - 5 chins:

video:chins30november14

Og det ble så klart feira med yndlingsøvelsen, sumo-markløft:

video:sumomark30november

:D
Nå skal denne gladlaksen sette kurs mot Finnskogen og bursdagsfeiring. 2,5 time i bil EN vei er ikke akkurat kjempefristende, men det er verdt det og søndag er jo en finfin dag til biltur! <3

Ha en strålende søndag!

- Silje Bjørnstad - 


ShapeUp-shoot

God lørdag!

Jeg startet helgen med å jobbe noen timer sammen med denne herlige gjengen her:

Stikkordet for shooten og artikkelen er baseøvelser: Knebøy - Markløft - Benkpress. 

Så da har jeg fått hjelp av personlig trener og styrkeløfter Erle Engmark med forklaringer om hva er baseøvelser, fordeler, hva som er viktig å tenke på i forhold til teknikk og så videre, mens fotograf Rasmus Kongsøre virkelig tok noen helt sinnsykt, råe bilder. Modellen heter Kristin Bakkeli.  Gleder meg sånn til  å se resultatet! ELSKER sånne type jobber som det her. Å være på shoot er så GØY! 

Saken kommer i ett av de første nummerne på nyåret. I`ll let you know ;)

Ellers så er skuldra mi fortsatt ikke helt optimal. Knebøy og benkpress er ikke aktuelt ennå, men markløft går fint, og DET er jeg veldig glad for :p

Det er forresten denne helgen SatsElixia har åpent hus, jeg skrev vel at jeg trodde det var forrige helg, men det er NÅ! Så etterpå blir det lørdagstreningsøkt med kjæresten :)

Ellers så var jeg på julebord i går og skal bare være hjemme og nyte sofa, TV og lompepizza hjemme i dag. He he. 

Ha en strålende lørdag <3

- Silje Bjørnstad - 

Sju slag til jul?

For det første - HELG!

Og dette tror jeg kommer til å bli en veldig bra helg. Fredagen starter med etterlengtet formiddagstrening og jeg er så spent på om skulderen er såpass kompis at jeg kan prøve meg på både knebøy og lett benk.... Markløft står også på planen <3 Ellers så blir det noen jobbetimer etter hvert - først litt hjemmekontor og deretter skal jeg på Shape Up-jobb og shoot med fotograf, modell og PT. Og i kveld blir det julebord!

På søndag skal jeg hjem å feire verdens beste bestemor som fyller 95 år (!). Hun er helt uforståelig sprek og tidligere i uka fikk jeg bilde av dama som står og steker smultringer, julebaksten må på plass vettu. Det skulle ikke forundre meg om hun hadde bakt alle sju slag i år også. 

Hvilke sju slag som er "de rette" varierer ofte av tradisjonene i den enkelte familie og hvor i landet man kommer fra eller bor. 

Hjemmefra er jeg vant med følgende sju kakeslag:
Smultring
Krumkaker
Sirupsnipper
Goro
Berlinerkranser
Serinakaker
Sandkaker 

Også har vi alltid pleid å lage pepperkaker, peppermynteknapper, sjakkruter-kaker og risboller i tillegg. Personlig er jeg mer fan av kakedeig enn de ferdigstekte kakene, he he... Og jeg synes for eksempel at delfiakake og riskrem er bedre enn disse småkakene, men det hører jo med. (Copyright: Opplysningskontoret for brød og korn)

Jeg har blitt helt julestemning-fanatiker den siste uka og gleder meg så sinnsykt til julefeiring og juleferie. 

God helg! <3

- Silje Bjørnstad -

Julegavetips til både deg selv og andre: «Dropp desserten»

Hei!

Jeg har flere ganger gitt bort både geiter og vannbrønner og andre «gaver med mening» til jul. 

I år bidrar jeg til «Dropp desserten» som er en julekampanje av Redd Barna som setter fokus på hvor lite som skal til for å gi barn skolegang.

Gir du utdanning, gir du håp.

 

Jeg har bidratt, klikk her for å bidra du også 

 

 

Kampanjen heter «Dropp desserten!» og budskapet er som følger: Dersom du dropper bare én dessert i løpet av julefeiringen og heller gir pengene til Redd Barna (150,-) så kan 4 barn i Kambodsja få lære å lese. Så enkelt er det

Fortsatt er det nesten 60 millioner barn i verden som ikke får gå på skole. Hvis alle barn i verdens mest fattige land lærer seg å lese, vil 170 millioner mennesker løftes ut av fattigdom.

Les mer om kampanjen og for å gi ditt bidrag her.


- Silje Bjørnstad - 

Hjemmetrening og DEN følelsen <3

Oh JOY!!!!!

Dette har vært en så herlig dag. Etter ufrivillig hjemmedag i går så var jeg tilbake på Side2 i dag og i tillegg har jeg hatt min første treningsøkt siden lørdag (ja, greit, det er bare 3 dager, men for et treningsglad vesen er 3 dager det samme som en evighet). Det var virkelig ingen tung eller lang treningsøkt, men nok til å i alle fall kjenne at skulderen blir bedre og DEN følelsen slår alt annet akkurat nå. 

Det ble hjemmetrening i dag og på 60 minutter ble det 20x10 goblet squat (200 tilsammen ja...), 3x8 utfall med kroppsvekt (det var egentlig "tungt" nok etter 200 repetisjoner med goblet squat i tillegg til at kroppen ikke er helt klar for å bli totalt kjørt med ulike øvelser ennå), 4x8 roing i ringer (som kjentes veldig greit ut med tanke på skulderen :D ), 3x8 mageøvelse med ball, 3x8 legcurl på pilatesball og 2x1 minutt planke. I tillegg tok jeg 2x3 vanlige pushups for å sjekke ut skulderen og selv om jeg kjenner at jeg ikke skal pushe det for langt så var det i alle fall digg å kjenne at det er mulig å bruke arm og skulder igjen. Pushups var for eksempel helt uaktuelt for bare to dager siden. 

Og etter endorfinrusen og godfølelsen i kroppen blir man gladlaks:


Hjemmetrening kan også få deg til å svette og gi deg rødfarge i trynet... ;)

Jeg har slått meg til ro at jeg mest sannsynlig ikke kan kjøre på med dips med ekstra vekt, tung benkpress eller prøve å perse i pullups eller chins de kommende ukene, men det betyr på en måte ingenting akkurat nå. Nå er det å få ting, sener, senefester, triggerpunkter og bevegelighet helt 100 prosent som gjelder. 

- Silje Bjørnstad - 

(Beklager dårlig bildekvalitet på bildene, men det er skjermdump-bilder fra videoklipp tatt med telefonen, så da blir det sånn.)

Klar for advent

Ja, da var det min tur til å måtte være hjemme fordi kroppen ikke er helt hundre prosent. Og jeg skjønner virkelig ikke hva som er gæernt. For er i finfin form ellers, men har da en forhøyet kroppstemperatur (les: feber) uten å være forkjøla eller lignende. Det er mulig det er skulderen som påvirker resten av skrotten. For jeg har jo som  tidligere nevnt fått en strekk eller ett eller annet i skulderen som gjør at overkroppstrening (spesielt da skulderøvelser så klart) er noe jeg bør kutte ut på ukjent tid, og jeg har gått med feber mer eller mindre siden fredag kveld. Ikke mye, men nok til å bli slått ut med kulde/hetetokter og trøtthet. Ellers går jeg til kiropraktor for behandling der jeg i tillegg til å bli knekt opp får triggerpunkt-behandling. Og fy f... det er jævlig det! 

Forresten, bare så det er sagt, den skulderstrekken er selvforskyldt etter noe så tåpelig som at venstre skulder ble akutt overbelastet da lille Silje ikke sikret vektstanga under benkpress, noe som førte til at vekter datt av på høyre side og dermed plutselig MASSE vekt på venstre side. Ett lite sekund var nok til at det sa pang før jeg rakk å tenke/kjenne at det var noe som ikke stemte. --> Idiot og jeg vet det. ;) 

Man får se det positive i det og tenke at man er en erfaring rikere i tillegg til at kroppen får en ufrivillig "restitusjonsperiode"....

Uansett, jeg fikk jobbet litt i går, men i dag er jeg hjemme pga feberen og kjeder meg så grusomt. Haha. Jeg er jo en person som liker å ha noe å gjøre av natur så når febernedsettende-pillene kicker inn føler jo jeg meg helt ok og både hode og kropp skriiiiiker etter å gjøre noe fornuftig. 

Så da begynte jeg med julepyntinga litt på forskudd..... :D 

 

Adventsstaka er klar, Rudolf er på plass og kalendere er hengt opp, til Fredriks store forskrekkelse. "Det er november jo ffs"" :D  :D  :D

Gøy!

 

- Silje Bjørnstad -  

Kjøttfri mandag: vegetar chop suey

Hei!

Blåmandag eller ikke, det er uansett kjøttfri mandag og dagens tips til en smakfull vegetarrett er den kinesiske wokretten chop suey. 

Både wok, curryretter og gryteretter er mine favoritter når det gjelder vegetarmat. Masse deilige smaker, krydder og ikke minst mange forskjellige grønnsaker i en og samme rett.

Min chop suey er veldig enkel og her har jeg rett og slett brukt ferdig woksaus, men derimot FERSKE, crispy grønnsaker. 

Grønnsakene skjæres opp og marineres i en saus bestående av litt soyasaus og østerssaus. Så varmes dette opp i en wokpanne sammen med litt sesamolje hvis du har, heller over saus og lar det bli varmt. Server med for eksempel ris eller nudler, og gjerne ristede cashewnøtter på toppen som jeg ikke hadde i skapet denne gangen. Men som absolutt kan anbefales, både for smakens skyld, men også for å øke innholder av sunt fett, protein og fiber i vegetar-woken :)

Enjoy!

Oppskrift til chop suey med hjemmelaget saus finner du for eksempel på Veganmisjonen.com som er et ypperlig nettsted for inspirasjon til vegetarretter!

- Silje Bjørnstad - 

Film: alternativ til knebøy og syrefest

Altsåååå, om du ønsker syrefest i beina og å gå ufrivillig hjulbeint et par dager så kan følgende anbefales:
5x5 markløft
4x8 bulgarske utfall
6x20 goblet squat

Det gjorde nemlig jeg på trening i går og det kjennes i dag da for å si det sånn. Goblet squat ble et alternativ til knebøy i går og det er egentlig en fin støtteøvelse til knebøy/frontbøy. Bruk en manual, kettle bell eller lignende og hold gjenstanden inntil kroppen ved øvre del av brystet (litt tettere enn det jeg gjør her, men pga skuldervondt måtte det bare bli slik i går) og klem albuene inntil kroppen. Sett deg ned i knebøystilling samtidig som du presser knærne ut og fokuser på å stramme kjerne-, rumpe- og lårmuskulatur. Kjør så mange repetisjoner du selv ønsker :)

video:gobletsquat

De siste repetisjonene på de siste settene er så deilig......

video:gobletsquat2

Markløft 5x5x90 kg:

Fine løftetryner... <3

I dag tror jeg det blir en liten økt med kjæresten på SatsElixia et eller annet sted, har hørt det er åpent hus! :)

Og ellers blir det bittelitt hjemmekontor, kafebesøk, sofasliting og en etterlengtet, avslappende søndag. 

Ha en herlig dag :)

- Silje Bjørnstad - 

Jobbings

Hei og god (arbeids)lørdag! 

Her startet formiddagen med hjemmekontor klokken 10:00, og tre timer og tre artikler senere er jeg rimelig klar for å komme meg ut. :D

I går var jeg på høstseminaret til Norsk Forening for Ernæringsfysiologer der jeg selv holdt et innlegg om helsejournalistikk.

Og da passet det fint med en nydelig rosebukett som takk for innsatsen som kan være ukas helgedekorasjon.

Her er forresten artikkelen om julebrustesten som har engasjert veldig mange:

- Smaker som husholdningssaft med kullsyre 

JULEBRUSTEST: Vi har smakt på 15 ulike julebrus.

God helg! 

- Silje Bjørnstad - 

Biffmiddag

Hei!

Sjekk ut dagens godbit av en middag:Entrecote med sellerirotpure og salat, med et dryss av timian på toppen <3 Krydder er virkelig undervurdert - det er jo så lite som skal til for den lille ekstra piffen. Så godt, enkelt og næringsrikt! 

Videoopplastingen fungerer igjen også, så her er filmene fra i går som jeg snakket om: Jeg fikk utfordring om å prøve noe nytt innen trening/fysisk aktivitet, noe som resulterte i balansere oppned på hodet.

video:headstand2

Headstand-yoga...?

video:headstand

Ett stort skritt for Silje (som tross alt pådro seg minihjernerystelse i sommer pga "prosjekt håndstående endte feil"), 0 skritt for menneskeheten. Og det er helt greit ;p

Ja, så har vi teste julebrus på Side2 i dag. FEMTEN ulike varianter skulle smakes på og vurderes. Jeg drikker ikke brus til vanlig og kan love at jeg var som en julebrus-sukkerkick-duracell-kanin timene etter denne testen.

Uansett, julebrus er i alle fall noe som engasjerer, og hvem som ble kåret til årets vinner blir publisert på Side2 i løpet av kvelden :D

- Silje Bjørnstad - 

10 grunner til hvorfor jeg trener

Hei! Det er jo så populært med sånne tall-lister for tiden og i håp om å spre treningsglede og inspirasjon deler jeg mine 10 grunner til hvorfor jeg elsker trening og hvorfor det er en så stor del av livet mitt som det er. <3 
1) Gir meg energi! 


Snakk om gladlaks a!

2) Gir meg mestringsfølelse - Ingenting er som den "perse-følelsen" man får når man klarer noe man har jobbet lenge for, enten det er å løpe fortere, klatre, stå på hendene, løfte tyngre, og så videre. 
3) Gir meg endorfinrus - Det er vel sjeldent man angrer på en treningsøkt når man får DEN godfølelsen i kroppen etterpå?
4) Får meg til å slappe av - Når kroppen er sliten og fornøyd så slapper jeg av bedre og sover godt om nettene.
5) Bidrar til en sunn og sterk kropp - Sterkere skjelett som blant annet kan bidra til mindre risiko for benskjørhetbrudd og bedre psykisk helse. 
6) Uendelig mange muligheter - boksing, styrketrening, jogging på nye stier, klatring, topptur osv. 
7) Sosialt - Ofte når jeg har hjemmekontor kan treningssenteret jeg trener på fungere som en sosial møteplass for min del og når det i tillegg er så mange herlige og sprudlende mennesker der jeg trener så får jeg jo energipåfyll av de i tillegg til treningsenergien :D
8) Bidrar til å forebygge en rekke livsstilssykdommer
9) Mindre stress og uro i kroppen - Jeg merker godt at jeg er mindre stresset og får bedre konsentrasjon og fokus på ting jeg gjør etter en treningsøkt, og det er nok derfor jeg ofte foretrekker å trene på formiddagen. 
10) Utfordrer deg slik du selv vil - Man kan stadig utfordre kroppen til å mestre noe nytt, sånn som jeg gjorde i dag etter å ha fått en "challenge" på Instagram. Jeg er virkelig den siste til å frivillig stå oppned, enten det er på hodet eller på hendene, men i dag prøvde jeg og fikk nesten litt dilla.... For det viste seg at det slettes ikke var så vanskelig eller ubehagelig som jeg hadde fryktet, og det var jo selvfølgelig bare gøy å kunne klare noe nytt! :D

Også har jeg jo film av hele greia, men selvfølgelig skal ikke den videoopplastingen funke akkurat nå, så det må jeg legge ut senere. Ligger et lite klipp på Instagram da! siljebjornstad87

Langt i fra rett og fint og stødig, men man må starte et sted, og 3 sekunder håndstående uten å lene meg inntil en vegg er pers ;p Hah!... 

Uansett, godfølelsen er på plass!

 

- Silje Bjørnstad - 

Årets julegaveønsker

Fordi mamma har spurt.

Og denne er i tilfeldig rekkefølge!

1) Money - money - money, rett og slett fordi det kommer godt med til den lille weekend-turen uka etter julaften. Årets nyttårsfeiring skal nemlig skje i Berlin! :D I tillegg så trenger vi ny seng og alle monner drar. :D

2) Flaxlodd - jeg har dilla på skrapelodd og blir aldri lei.
3) Nye Nike Free joggesko. De tre parene jeg har begynner å bli rimelig godt brukt.
4) Termokopp (Nei, det trenger ikke å være den det er bilde av mamma!)
5) Ny treningsbag/liten treningssekk (Bildet er bare et eksempel)
6) Treningstøy eller gavekort på butikker hvor man kan kjøpe treningstøy. Kanskje ikke så overraskende? :D
7) Gavekort på spa/massasje - du vet, sånne steder man kan tusle rundt i badekåpe og kose seg glugg ihjel i ulike badstuer, basseng og massasjebehandlinger. :D

8) Ringebu-sølvbestikk (samler på dette)
 


9) Presskanne

10) Sammenleggbar sort puff. For eksempel denne fra Ellos

11) Kakespade (hvilken som helst - uten for mye krimskrams. Denne som det er bilde av er fra IKEA og holder lenge)

'

12) Gaver til veldedig formål - rett og slett fordi det er så mange som trenger så lite for å få et bedre liv (for eksempel Plan Norge, Unicef etc. Selv er jeg jo dyreelsker og brenner veldig for det arbeidet Dyrebeskyttelsen og Dyrevernalliansen gjør. 

Dyrebeskyttelsen

Tja, det var det jeg kom på nå i alle fall Tyggegummi og proteinbarer blir også alltid satt stor pris på!.... :D

- Silje Bjørnstad - 

Film: dagens energikick-treningsøkt

Tjohei!

Et skikkelig energikick på dagens treningsøkt resulterte i følgende:

5x5x85kg markløft, 8x3 bulgarske utfall, 6x3 good morning, 10-6-6 pull-ups, 3x6x10 kg dips, 3x8 skulderhev med manualer. 

Et stk konsentrert frøken Bjørnstad er klar for favorittøvelsen.... ;p

Markløft <3

Good morning:

10 pullups var relativt overraskende, men selvfølgelig gøy. En stund siden jeg har trent pullups fast, så gøy med spontane 10 (selv om alle repetisjonene ikke er like pene ;) Haka er over i alle fall. :D ) På samme tid i fjor var nettopp 10 pullups innen året var omme det store målet, og det gikk, men alltid gøy å kjenne at pullups-styrken i alle fall ikke har blitt dårligere det siste året til tross for sporadiske reps og sett. 

video:10pullups


Dips:

video:dips6x10kg

Trenger tydeligvis ikke treningslogg da man har blogg... ;)

 

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri mandag: smakfull grønnsaks- og osteomelett

Hei og god mandag, og kjøttfri mandag for min del.

Dagens kjøttfrie mattips er grønnsaks- og osteomelett. Her kan man selvfølgelig variere med ulike grønnsaker og ostetyper som man vil, og omelett er en perfekt rett som man kan bruke ingrediens-rester fra fredagstacoen og/eller lørdagspizzaen fra helga. Her hjemme var det blant annet igjen både 1/3 maisboks, paprika, rødløk, og revet ost - med andre ord perfekte omelettingredienser. 

2-3 porsjoner:

6 egg
6 ss vann
3 store champignon
1/2 rød paprika
1/2 rødløk
2-3 ss mais
En neve revet ost
Gressløk
Timian
Salt og pepper 

Skjær champignon, paprika og rødløk i biter og surr i smør/olje til det blir mykt i en stekepanne på middels varme.

Visp sammen egg og vann, og tilsett gressløk i eggeblandingen. Ha eggeblandingen over i stekepanne sammen med de stekte grønnsakene, skru ned varmen. Ha oppi mais og krydre etter eget ønske. (Jeg kan absolutt anbefale timian!). La omeletten stivne på svak varme. Før du bretter sammen omeletten har du på revet ost.

Brett sammen omeletten og la den stå noen minutter til eggene har stivnet helt. 

Server med ønsket tilbehør, for eksempel en frisk salat og/eller grovt brød. 

Enjoy!

Ellers så må jeg bare dele et morsomt videklipp fra gårsdagens trening med Fredrik. Hehe, noen prøver å være litt mer mer seriøse enn andre (les: meg), men det er jo viktig å ha det gøy på trening. 

Så da ble det knebøy med apekattlyder, minilatterkramper og deretter full fokus. ;)

video:img9218

Jeg har hatt en formiddagsøkt i dag også, og jeg hadde SÅ mye energi! Sånne dager er gull! Legger ut klipp fra den økta senere :)

Ha en herlig mandag!

- Silje Bjørnstad - 

"Krigen om kroppen"

Hei!

Ville bare dele noen tanker fra min samboer Fredrik som har fikk litt oppmerksomhet etter at han delte noen setninger på sin Facebook-status. Fredrik er utdannet og jobber som personlig trener i tillegg til å ha en bachelorgrad i ernæringsfysiologi.

Han skriver:

Jeg har sett dette bildet og tilsvarende spre seg rundt på nett og ønsker ikke lenger å bare stå på sidelinja og godta.

Jeg definerer ingen av de som fit eller ei basert på disse bildene.
Folk ser forskjellige ut av forskjellige grunner. Høyde, vekt, bredde, fettprosent osv varierer mye avhengig av ønsker,målsetninger, idretter, kosthold osv. 

Dette bildet kan fort føles veldig krenkende for de med någenlunde tilsvarende utseendet. Det virker som det konstant er en krig i samfunnet og media generelt. "Krigen om kroppen". 

"Du skal se sånn ut"
"Du skal jobbe sånn"
"Du skal trene sånn"
"Sånn skal du IKKE se ut"
"Sånn skal du IKKE jobbe"
"Sånn skal du IKKE trene"

Hvorfor ikke mer

"Sånn kan du se ut"
"Sånn kan du jobbe"
"Sånn kan du trene"

... for å bli bedre uten at det er noe galt i det.

Hvem er du til å bedømme hvordan en skiløper, en eliteløper, en hobbymosjonist, en advokat, en kassedame eller en flyvertinne skal se ut?

Hvorfor skal vi til enhver tid alltid dømme andre for hvorfor de er som de er? 
Hvorfor de ser ut som de gjør? Hvorfor er det så vanskelig å godta at folk er forskjellige, har forskjellige ønsker, mål og drømmer?

Hvorfor dette tilsynelatende umettelige fokuset på kropp og utseende når vi nå i 2014 sitter med så enormt mye kunnskap som sier oss at kroppen er ekstremt mye mer komplisert enn bare fettprosent og kroppsvekt?

Menneskers helse er mer komplisert enn bare enkle bombastiske løsninger og svar. Verden vi lever i er stor og kompleks og har godt av nyanser, forskjellige tanker, meninger og løsninger.

Jeg er lei av å se på, høre om og diskutere motstridende sannheter. Demonstranter fra begge sider av saken som kaster stein i håp om å knuse den andres glasshus. Tynne mennesker som rakker ned på tykke mennesker, tykke mennesker rakker ned på tynne mennesker. 

Hvor ble det av den gyldne middelvei?

Jeg skulle ønske vi alle kunne bli flinkere til å samarbeide bedre om helheten, om hva som faktisk er og ikke hva man bare føler for seg og sitt. Alt fra karbohydrathysteri til ekstremtrening fører til kroppspress, sosiale skiller og psykologiske problemer som koster samfunnet enorme summer.

Det er et hav av mennesker som til en hver tid jobber for å fremme folkehelsen på forskjellige måter. Med jevne mellomrom ender dette opp som store rapporter og etter det igjen som konkrete råd og tiltak til befolkningen. Samtidig så sitter de med tilsynelatende minst kunnskap å skriker høyt om hva som er rett og galt.

Jeg savner refleksjon og omtanke for et bredere spekter enn hver sin egne lille boble. 

 

Feiltolkninger er en problemstilling i media generelt, men destod viktigere da å ta hensyn til hvordan man formulerer seg, hvor man uttaler seg og hva man poster hvor og når. 

Alt er vel og merke ikke like åpen for fortolkning. Et bilde med lite eller ingen tilhørende forklaring er mye mer åpent for tolkninger enn et bilde med en lengre forklaring. Det virker for meg som om hele kroppsbilde generelt har blitt så forvrengt i media at man har mista helt sans for fakta om kropp og helse og ender opp med å se seg blind på for eksempel fettprosent.

 

Forøvrig er mye av poenget mitt at det ikke nødvendigvis er noe galt med bildene i seg selv, men følelsene og tankene og tolkningene de bringer. Jenta er ikke nødvendigvis usunn og gutten er ikke nødvendigvis usunn, eller motsatt.

 

"Love and compassion are necessities, not luxuries. Without them the humanity cannot survive"  Dalai Lama

Fredrik.


Det er jo liten tvil om at det i løpet av de siste måndene stadig vært en diskusjon om hva som er "riktig eller galt" å legge ut når det gjelder inspirasjon- og treningsbilder i sosiale medier, og bare lurer på hva andre tenker om dette?

For å svare for min egen del så mener jeg i alle fall at det ikke finnes noe fasitsvar på hele denne diskusjonen, nettopp fordi vi er ulike og forskjellige på flere områder. Det jeg derimot vet er hva som motiverer meg til å spise og trene sånn som jeg gjør, jeg vet hva som fungerer best for meg og min kropp i forhold til å være fornøyd med meg selv, både psykisk og fysisk - og for meg holder det lenge. 

- Silje Bjørnstad - 

 

Det var lørdagsmiddagen sin det

Hei og god søndag.

Siden det er jobbehelg for min del så går mesteparten av tiden naturlig nok til å skrive for Side2.no :D Så ta gjerne turen innom der i løpet av dagen.

Etter jobb i går var jeg på Ekebergrestauranten for å innta lørdagsmiddagen og Y U M M Y!

Jeg spiste grillet kalveentrecote med syltet gulrotpuré, østerssopp, persillepesto og svartpeppersjy til hovedrett og sjokoladenemesis med kirsebærsorbet til dessert.

Veggis-venninna mi hadde "dagens vegetar" og pannacotta med multer og multesorbet som søt avslutning. 

Det er så fint oppe på Ekebergrestauranten! Til tross for at det var mørkt og vått ute så var det fortsatt en nydelig utsikt over byen med alle lysene og kaia, og i tillegg så er jo lokalene til restauranten ganske så allrighte. Med andre ord, absolutt et sted å anbefale.
Etter jobb i dag blir det en etterlengtet treningsøkt sammen med kjæresten. Etter flere timer på baken i kontorstolen så er denne kroppen SÅ klar for å både benke, dipse, bøye og løfte. ;)

Ha en strålende søndag videre!

- Silje Bjørnstad - 

Film: Sumomark og pullups

Hei!

Da var jeg tilbake i Oslo og hittil har jeg stort sett brukt fredagen på jobb og trening. Dagens økt ble 6x6x42,5kg benkpress, 8x3x65kg knebøy (note to my self: Som forøvrig var overraskende tungt og seigt :( ), hipthrust (8repx70kg, 8repx90kg, 8repx100kg, 6repx100kg), dips (3x6rep), pullups (5-6-6-7) og rygghev (2x10x5kg).

video:pullups

Ellers så har jeg begynt på nytt program med markløft etter pers i forrige uke. Her er ett sett fra 5x5x81kg tidligere i uka:

video:sumomark81x5x5

Favorittøvelsen det her! :D 

I kveld er det flere avtaler på tapeten, men man får nå se hva man rekker og prioriterer - jeg har nemlig helgevakt på Side2 denne uka så jeg har ingen planer om å være sent oppe i kveld når jeg må opp tidlig i morgen. ;)

Men uansett så er det HELG og nyt den! :D Snart er det jo jul og 2015 allerede! :-O 

- Silje Bjørnstad 

Mobilblogg: Flyfrokost og Molde

Hei! Min dag startet 05:40 for å rekke fly til Molde i forbindelse med jobb. Så da ble det flyfrokost på dette trøttetrynet i dag:D Jeg er en av de få som faktisk digger flymat, så må jo benytte muligheten når man kan. Men nå er det jobb som må prioriteres!

- Silje Bjørnstad -

"Er kesam sunt?"

I morges kom jeg over denne svenske artikkelen som mener at "kesam/kvarg-trenden" de siste årene har tatt litt av.

"Kvarg er populært, men har liten helsegevinst" - er overskriften og i artikkelen står det blant annet at det finnes bedre og billigere proteinkilder. Ja, det kan jeg være enig i, men likevel så tenker jeg bare "Hvorfor "skremme" folk med enkeltprodukter mer enn nødvendig?!"Også her i Norge har salget og forbruket av kesam/kvarg økt de siste årene, og å si at kesam har liten helsegevinst mener jeg  kan bidra til mer villedning, forvirring og matfrykt fremfor veiledning og matglede. Kesam inneholder flere gode næringsstoffer som kroppen trenger og som derfor fint kan være del av et sunt, næringsrikt og variert kosthold!

Videre står det at et problem med mange av de svenske kesamproduktene har et høyt innhold av tilsatt sukker.  Flere av de norske kesamproduktene har også tilsatt sukker, men det finnes da virkelig mange andre produkter som er "mye verre".  

Her er for eksempel en oversikt over innholdet av tilsatt sukker i kesamprodukter fra TINE:De originale kesamproduktene inneholder ikke tilsatt sukker, mens de smaksatte variantene inneholder 15 gram tilsatt sukker (cirka 7,5 sukkerbiter) per boks som veier 300 gram stk. 

Meieriprodukter som for eksempel rømme, kesam og creme fraiche har ulike bruksområder. Og kesam kan ofte være et fint alternativ til for eksempel rømme og/eller creme fraiche hvis man ønsker å redusere inntaket av fett og kilokalorier.
I tillegg så er kesam og andre meieriprodukter gode kilder til viktige næringsstoffer som blant annet B-vitaminer, kalsium, jod, sink og fosfor. Med andre ord, kesam er mer enn bare en kilde til protein. :)

Kesam egner seg godt til blant annet dipp, dressing, kalde sauser, bakverk og desserter. Meieriproduktet tåler ikke koking, men kan fint brukes i varme retter som skal i stekeovnen, for eksempel pai. 

Så for å gjenta meg selv for ørtende gang: Alt handler om hvor ofte og hvor mye du spiser av ulike mat- og drikkeprodukter for å si noe om hvor sunt og variert kostholdet ditt er. Og det finnes heller ikke ett enkelt fasitsvar på hvor mye kesam det er "greit å spise" siden dette vil varierer fra person til person på grunn av for eksempel ulike mat- og drikkepreferanser, ulike energibehov, og at man kanskje reagerer forskjellige på samme mengde av et bestemt produkt. 

Et sunt kosthold er et variert kosthold, og kesam kan gjerne være en del av et sunt og næringsrikt kosthold. Det handler mer om balanse og at produktet ikke tar så mye plass at det går utover inntaket av andre mat- og drikkevarer som bidrar med andre viktige næringsstoffer som kroppen trenger. Dette påpekes for så vidt også i den svenske artikkelen, men jeg synes fremstillingen og vinklingen av saken likevel kunne vært annerledes enn å ha overskriften: "Kesam har liten helsegevinst".

- Silje Bjørnstad -  

(Copyright bilder: Opplysningskontoret for melk- og meieriprodukter)

Film: Ny pers i sumomarkløft 110 kg

Hei og god mandag! Og kjøttfri mandag også! Men jeg må utsette min kjøttfrie dag til senere i uka for jeg får middagsbesøk i kveld der pasta med kjøttdeig og spagettisaus står på menyen. 

Men kikk innom disse nettstedene for inspirasjon og oppskrifter til deilige vegetarretter: 

Grønn Hverdag sine hjemmesider
Veganmisjonen
Vegetarbloggen
Dyrevennlig
Norsk vegetarforening

Men tilbake til overskriften. I går hadde jeg egentlig null energi på trening, men etter å ha kjempet meg gjennom 8 sett med 4 reps x45 kg i benkpress så kviknet jeg til og fikk lyst til å teste markløft-styrken. Og da ble det 5 kg pers og 110 kg totalt opp fra bakken. 

video:img9103

For all del, dette er ikke det peneste løftet mitt som er blitt gjort, men pers er pers, og pers er digg! :D Det synes vel også rimelig greit på ansiktsuttrykket mitt i slutten av klippet. ;D I tillegg så dro jeg markløft med "kjøttkake-sårene" mine! De begynner forresten å bli bedre, men det er fortsatt mye hud som trenger å gro på plass...

I dag jobber jeg på Side2 og kan blant annet tipse om denne saken som ble publisert tidligere i dag:

10 middager vi elsket i barndommen

Fire av de store slagerne på barndommens matbord.

For min del husker jeg særlig godt makaroni-skruene som kunne brukes til ALT. Det var et fast tilbehør til kjøttkakemiddager, og makaroni med ketchup eller makaroni og ost var også en populær "matrett" hos meg. I tillegg var (og er fortsatt) fiskeboller en yndlingsrett, samt "fløyelsgrøt" og mammas hjemmelagde lørdagspizza som bestod av kjøttdeig, ost og tomatsaus. 

Mat-nostalgi <3 

Ha en herlig mandag! 

- Silje Bjørnstad - 

Its Instagram

 

God morgen! Min søndag startet med en våt nese og labb i trynet 08:20, og 5 minutter senere var jeg ute og kastet ball med Lexie. Zzzzzzz... 

Uansett, her er siste nytt fra Instagram:

1) Stolthets-gliset og "den følelsen" etter et vellykket foredrag.
2) Hellååååå Ben & Jerry`s!! <3 :D
3) Markløft med ordentlig fin dobbelthake
4) Og markløft igjen... :D

5) Til Silje fra Nordby Sverige. 
6) Mine fine kjøttkake-sår
7) Ehm, ja, markløft igjen ;)
8) Ute på tur med Lexie

9) Dips med 20 kg ekstra
10) Pers med klassisk markløft 102,5 kg
11) "Morgen-dips" med 3x5x10kg 
12)  Markløftlørdag med markløftmorgen med markløfthår. :D

På instagram finner du meg som siljebjornstad87

Ha en herlig søndag!

- Silje Bjørnstad 

Lørdagstur med verdens beste

God lørdag!

Da er dette vesenet kommet til Oslo og vi har vært på en lang skogstur opp til Grefsenkollen.

 Utsikten var dessverre ikke den beste, men det er fortsatt deilig med frisk høstluft og gåtur med verdens beste turkamerat. 

Nå venter venninnebesøk, hundekos og lørdagstaco! 

Noen har allerede tatt kvelden..

Ha en fin kveld <3

- Silje Bjørnstad - 

"Pain is temporary, pride is forever"

FREEEEDAAAAG!!! :D

Og beklager på forhånd, men er her altså siste "kjøttkake-status":

Det ser kanskje uskyldig ut, men det er noen solide hudflak som har blitt borte...

"Du må klippe av død og opprevet hud" - fikk jeg beskjed om fra en dreven turn- og crossfitvenninne, så da gjorde jeg det da. Så på dagens treningsøkt hadde jeg surra rundt tapebandasje rundt hendene mine for å unngå at de små sårene fikk direkte kontakt med noe som helst, og jeg fikk gjennomført både benk og dips, som man jo er relativt avhengig av å ha velfungerende hender/armer.... ;)

Som en kompis sendte til meg på snapchat i går: Pain is temporary pride is forever. Jeg er egentlig lite opptatt av sånne motivasjonstekster og lignende, men akkurat nå passet denne bra. 

Her er det siste settet fra 5repx3sett med 10 kg ekstra i dips. Dette er siste settet og jeg var SLITEN og bommer litt på første repetisjon, men jeg gjennomførte. 

video:dips5x3x10kg

(Legg merke til den fine "tape-bandasjen..." ;p )

Benk med 7settx5repx42,5 kg:

Knebøy 8settx3repx62,5kg:

Samt 3x10rep "kickback" i kabel og 3x10 mageøvelse. 

Nå blir det jobbings før jeg tar helg og i morgen skal jeg være hundepasser for vovsen igjen her i Oslo. Lexie kommer på besøk siden mamma og pappa skal "ut på byen". :D 

Ha en sporty og energifull fredag <3

- Silje Bjørnstad - 

Bra jobba Silje...

Hei!

Etter at jeg skulle leke apekatt og slenge meg fra stang til stang i en såkalt "cage" i dag, så kjente jeg på 3.runde at det svei ordentlig godt i henda. Og joda, de fine trælene mine hadde blitt revet opp og det var vakkert syn:

Sånn går det når viljestyrke overvinner smertefølelse. :D 

Det er ikke uvanlig at man får hard hud/træler i hånda av å løfte vektstenger, trene pullups osv, men det er første gang huden min er blitt SÅ revet opp at jeg bare måtte gå hjem fra trening. Og det er helt merkelig at så lite kan gjøre så vondt, men det brenner og svir skikkelig. Jeg tenkte først at kaldt vann ville hjelpe.. Eh nei. Det gjorde bare vondt verre så da jeg skulle dusje etter trening var jeg så kreativ at jeg tok små plastikkposer/brødposer rundt hendene og festet de med hårstrikk rundt håndleddet. :D *MacGyver-poeng* til meg. 

Ei venninne anbefalte å klippe av huden som var revet opp, så nå går jeg rundt med deilige småsår i henda og gleder meg kjempemasse til benkpressøkt i morgen...

Men man trenger jo ikke sårfrie hender for å bevege på seg og de siste ukene har jeg fått litt "gå/jogge kveldstur-dilla". Det er så deilig å komme seg ut nå som det ikke er så altfor kaldt ennå, og frisk luft og bevegelse i beina gjør noe med skrotten og hodet :)

Så da ble styrkeløftsko byttet ut med joggesko og knelange tights ble byttet ut med varmetights (med innvendig for). Pluss pannebånd for å ikke fryse av meg ørene. 

Deilig! <3

Nå skal jeg bort på middag :D Og snart er det helg igjen!


Ha en fin torsdag! 

- Silje Bjørnstad -  

Markløft- og bilagsonsdag

Hei!

I dag har jeg hjemmekontor og det betyr sove litt lenger og formiddagstrening før jobbdagen starter.

Så etter frokost ble det en herlig treningsøkt med blant annet 6x6x40kg i benk, 3x3x100kg i sumomark (klar for pers igjen snart nå! :D ), 3x6xpullups, litt roing og nedtrekk + arnoldpress.

Så er det sikkert noen som lurer på hva i alle dager jeg har på beina. Joda, det er fotballstrømper og "markløftsko". Strømpene bruker jeg for å unngå blåmerker og rifter på leggen når jeg drar mark  (det finnes egne markløftsokker også, men jeg har bare tatt den enkleste løsningen og kjøpt fotballstrømper på Gsport), mens skoene er "gymsokk-aktig" med en gummisåle under som for min del gir bedre stabilitet, gripeevne og kontakt med underlaget. Så det så :)

I dag er det forresten DEN dagen i måneden:

Alle kvitteringer og bilag og andre papirer skal samles og sendes inn til regnskapsfører, og det er ALLTID mer enn man tror. Men utrolig kjekt å bare få det avgårde til folk som har peiling på bilag og regnskap. Man er ikke pliktig til å ha egen regnskapsfører som selvstendig næringsdrivende i enkeltmannsforetak, men jeg synes det er veldig deilig og praktisk.

Ellers så kan dere få tips til en høstlig, sunn og deilig treretters ved å lese denne artikkelen jeg har skrevet for bedretrent.no

Her finner du oppskrift til jordskokksuppe, viltgryte og sunn eplekake. :D

Ha en herlig onsdag! Nå trer jeg inn i jobbmodus :)

- Silje Bjørnstad -  

 

Ny hjemmeside

Hei!

Da er min nye hjemmeside oppe og går - bedre sent enn aldri! 

Besøk siden her:

siljebjornstad.no

Her finner du informasjon om meg, kostveiledning, et lite utvalg av saker jeg har gjort i media og hvilke type jobboppdrag jeg arbeider med.

Jeg har også fått en ny jobbmail hvis noen ønsker å kontakte meg i forbindelse med dette:

kontakt@siljebjornstad.no


:D

- Silje Bjørnstad - 

Kjøttfri mandag: Curry in a hurry

God (kjøttfri) mandag. 

Tidligere har jeg tipset om både grønn og rød curry, og denne gangen er det gul curry som står på den vegetariske menyen. 

Dette er den mildeste curryvarianten av disse tre (rød er sterkest), og personlig er jeg størst fan av den grønne. Men det er jo deilig med litt variasjon og i tillegg er denne megaenkel å lage selv. 

Du trenger - 2-3 porsjoner:
2 toppede ss med gul curry paste
2 ts fiskesaus
1 boks kokosmelk
1-2 dl vann/grønnsakskraft
1-2 ts limejuice
1 ts palmesukker (eller annen sukker)
1 halv stor løk
2-300 gram qournbiter (sopp-protein)
Diverse grønnsaker (jeg brukte frosne wokgrønnsaker)


Stek qournbiter i en stekepanne sammen med litt olje/smør til de blir gyldne. Wok grønnsaker lett i en wokpanne. Ta ut grønnsakene og ha i halvparten av kokosmelken og curry paste. Fres i noen minutter og tilsett deretter quornbitene. Ha i resten av kokosmelken og spe med vann/grønnsakskraft til ønsket tykkelse. Ha i oppskjært løk, palmesukker, fiskesaus og limejuice. La det småkoke i 25-30 minutter, ha i grønnsakene de siste 5-10 minuttene. 
Server med ris eller nudler.

Og en liten klassisk dessert som en søt avslutning (som jeg synes er veldig deilig etter et litt sterkere måltid):

Fruktsalat med vaniljekesam <3 Denne lager du når gryta står og godgjør seg ;)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

Sunday

Hei! Da var denne helga straks over og i morgen er det Side2-jobbing for min del :)

Som jeg nevnte så var vi i Sverige i går der blant annet karbonadedeig, fun light saft, pålegg, sauser, krydder og diverse husholdningsartikler havna i kurven. 

Og selvfølgelig en hel haug med proteinbarer, tyggis og red bull sugarfree. Ja, jeg er avhengig ;p Men nå burde behovet være dekka greit opp for en stund fremover i alle fall.

 

Så fant jeg meg to kjoler (ja, faktisk!) og en genser også:

 

Fikk tak i Coca-Cola Life også:

Tenkte å ta med meg disse på jobb i morgen for en liten "Side2 tester"-sak. :D

Og obligatorisk harryturmiddag på Asian Town. <3

Dagen i dag har blant annet gått til husvask og bursdagsfeiring, og plutselig så var det kveld. 

Zzzzz.

- Silje Bjørnstad - 

Film: klassisk markløft 102,5kg

GOD LØRDAG!

 

Jeg EEEEELSKER å begynne lørdagen og helgen med en formiddagsøkt på treningsstudioet, uten å måtte tenke på at man skal rekke møter, jobb eller noe annet. Nå skal jeg riktignok til Sverige i løpet av dagen, men det er liksom ikke helt det samme ;)

Uansett, jeg har trent sumo-markløft i cirka 10 mnd nå, (begynte med klassisk markløft for cirka 1,5 - 2 år siden(?), men gikk altså etter hvert over til sumo), og i dag fikk jeg det for meg at jeg skulle teste styrken på klassisk markløft. Noe som endte med 102,kg opp fra bakken og mitt første klassisk-markløft-løft over 100 kg.

video:102kgmarklftklassisk

En helt grei følelse ;) Utrolig gøy og deilig å kjenne fremgang når det gjelder både styrke og ikke minst teknikk. Beina mine kunne gjerne stått litt mer stille, men jeg var så gira at pulsen var på høygir og hele kroppen bare rista lenge før jeg i det hele tatt løfta... ;D *DoYouEvenShakeLegs-lissom*. Jeg kan faktisk ikke komme på noe annet i farta som gir meg så kick som det her. Jeg har hoppet i fallskjerm, hoppet i strikk og vært på rafting i krokodille-elver, men likevel så er det den følelsen og oppladingen før et mulig maksløft og pers som får blodpumpa mi til å virkelig dunke. 

Og da blir man SÅ glad:

I tillegg ble det 5x5pullups, 8x3nedtrekk, hypers og enarmsroing med manualer. 

video:pullups

Nå er jeg klar for harrytur! 

Ha en sporty og sprudlende lørdag :D

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat