hits

desember 2009

30.desember; Nestsiste dag i 2009.

Satte kursen sørover idag. Første stopp var Kongsvinger, nu er jeg i Oslo, og om én time går turen videre til Grimstad. 

Og selv om det var minus 29 hjemme hos oss, og enkelte vannrør hadde frosset i heimen, så var det jaggu minus 31 noen kilometer unna. 


Her i Oslo er det "bare" minus 14, og uansett hvor kaldt eller varmt det er der du er, HAPPY NEW YEAR, og håper alle får en finfin nyttårsfeiring og god start på 2010.

- Silje Bjørnstad - 

Kaldt. Kaldere. Kaldest?

Utrolig nok fikk vi start på stakkars bilen i minus 25 her hjemme, og da jeg begynte å kjøre ble det faktisk enda verre.
For gradestokken på bilen viste:

- 27,5 KALDEGRADER etter et par kilometer kjøring.
Og etter enda noen kilometer stod det faktisk:
- 29 grader.


Nå synes jeg det begynner å bli latterlig kaldt. Men neida, i morgen og på nyttårsaften er det spådd enda kaldere. O hellige julekulde..

Men men, hipphurra for vedkubber, ovn og fyrstikker.  :D

Og hipphurra for rumpevarmere i bil slik at man kan bevege seg ut av huset og nyte synet av iskald, men nydelig vinterstemning langt uti skauen:

Asfalthovedvei aka isvei?

Vi liker sol. Men kor e varmegradene?

- Silje Bjørnstad - 

.."Brr- It`s cold out there.

..There most be some winter in the atmosphere."
Var minus 25 grader da jeg stod påå for én time siden, og nu er det minus 23,9.

Og inne er det 16,5 grader?! 
Det synes jeg er meget meget kaldt. Så jeg og mamma skrur opp og fyrer i alle ovner, og vi håper alle at vannet ikke frosser. For det er meget meget kjipt, det har jeg vært med på før og vil ikke oppleve igjen for å si det sånn.

Uansett temperatur og planer for dagen, enjoy! :)

- Silje Bjørnstad - 


 

Til den uvitende idioten som kommenterte på mitt forrige innlegg. + litt julestemning fra heimen.

Yess, da er jeg hjemme og fra klokken 16.00 har jeg sittet på rompa og spist juleskinke, iskrem og mozartkuler, knekt nøtter, åpnet julegaver og sett på TV. Og har ingen planer om å gjøre noe annet de neste timene heller.
Også måtte jeg inn å se på juletreet i stua da, for at pappa skulle bli fornøyd. Og det var jo blitt julestemning i heimen og det var godt å komme hjem en tur så lenge man er innendørs. For gradestokken viste intet mindre enn -20 da jeg kom hjem, og det blir bare kaldere og kaldere.

MEN til den personen som kommenterte mitt forrige innlegg om at jeg kanskje burde bruke noen av pengene som jeg hadde kjøpt klokker for til å bli PLAN-fadder eller no lignende. Virkelig, det bare irriterer meg så meget når folk som tror de har peiling åpner kjeften sin for å kritisere noe de ikke har peiling på. Jeg gidder ikke å mase eller forsvare meg noe mer enn å bare si: Dette er én av julegavene jeg har gitt i år:


Ja, nemlig verdensgaver fra Unicef. Så just shut up og kom ikke her å diss meg, min klokke-fetisj eller hva jeg velger å bruke mine penger på. 

Nok om det, vi slenger med litt vinter-og-julestemningbilder på tampen for å ikke miste jul- og givergleden som hører med.

Driving home for Christmas.

Julestæsj.

Pynta grantre i stua hører til i jula.
Og jeg er like imponert hvert år over julekurvene som pappaen min har laget en gang for lenge siden, bare sjekk ut disse mesterverkene:
Godtfolk, nyt resten av romjulen. I know I will. 

- Silje Bjørnstad - 

Tilbake i Noreg.

Da er jeg tilbake i Norge; Bittelitt brunere, litt feitere og 11 klokker rikere.
Yess, 11 klokker klarte jeg å skaffe meg i løpet av de 8 dagene jeg var på Tenerife.
Det er jo ingen dyre Rolex`er eller ekte diamant armbåndsur vi snakker om her, men 11 søte 200kroners-klokker som helt klart er kjekt å ha i tillegg til de 20 andre klokkene jeg allerede har fra før.
Klokker i ulike farger og fasonger er stas, og de er jo faktisk et ganske praktisk tilbehør også da. Viser hvor mye tiden er og greier. Superstas.


Så i dag skal jeg pakke ut og pakke ny koffert for busstur og hjemreise til mamma&pappa, julegaver og juleskinke inntulla i bestemors hjemmebakte lefse og svensk søtsterk sennep. Om to dager reiser jeg tilbake til Oslo for å pakke på nytt til nyttårsfeiring i Grimstad. Så reiser jeg hjem igjen 1.nyttårsdag og henger der et par dager til før ferien faktisk er over og man skal tilbake til hverdagslivet. 
DET er planen for den kommende uka. Også skal jeg forbanne snøen og kulda. Det var ikke så gøy å komme tilbake til vinternorge etter én uke med 20-25 pluss og sommerstemning i flipfloppere, singlet og den deilige lukten av solkrem.

Bilde tatt fra balkongen min på mitt hotellrom i Tenerife. 

Men men, det er hvertfall ingen som skal tvinge meg ut for å måke snø slik at ny snø kan komme å tette igjen det man har skuffa bort.

Igjen, nyt romjul og godt nyttår til alle! :)

- Silje Bjørnstad -

God jul fra Tenerife! :)

Tenerife:

varmegrader, mat, spa, mer mat, overskya, massasje, dessertbuffet, mer spa, daglige bananspliter, og roomservice som serverer deg sjokoladekurver, julekurver med julekaker og marsipan og julegaver som innebærer gratis spa, gratis julebuffetmiddag og mer sjokolade.

Med andre ord: 
Jeg kommer hjem like blek som jeg var, men med en godt knadd rygg og 5 kilo feitere.

GOD JUL! :D

Update fra Tenerife

OK. Bare en kjapp oppdatering fra det første døgnet på Tenerife.
Ja, jeg er på jobb, men JA og FY SØREN for en digg "jobb". 
Vi bor på 5stjerners hotell, og på flyplassen ble jeg henta av privatsjåfør og dermed hadde jeg en minibuss for meg selv til hotellet. Rommet mitt består blant annet av en kingsizedobbeltseng, 4 klesskap, flatskjermTV, og et bad som har dobbeltvask, boblebad, og egen dør til toalett og egen dør inn til en dusj som er i en helt egen liga. Da jeg kom inn på rommet i går stod det en diger fruktkurv med ost, kjeks og en flaske vin og ventet på senga, samt en flaske champagne is isbøtte og et sjokoladetårn på pulten. Jeg har også fått gavekort på valgfri SPAbehandling som en julegave fra hotellet til meg. Og den SPAavdelingen skal nok benyttes mer enn én gang for å si det sånn. Ellers så bor vi femti meter unna stranda, shoppingsentre like ved og hotellet har 5 bassenger og super frokostbuffét.

Det er det jeg har fått med meg hittil, og med andre ord: Jeg har det veldig fint og nyter slaraffen-luksus-livet som jeg aldri har gjort tidligere. Jeg kan lett bli vant med dette. Nå sitter jeg på balkongen til Svein med hans mac og Internett og ser sola som forhåpentligvis er på vei fra en heller overskya himmel. Mulig jeg ikke blir sommerbrun da jeg er her, men uansett så er det ubeskrivelig deilig å daffe rundt i singlet og flipflops i 20-22 varmegrader.

- Silje Bjørnstad - 

Next stop: Tenerife

I natt drar jeg til Tenerife og kommer tilbake igjen den 27.desember.
Det er første gang jeg ikke er hjemme juleaften, og mange har lurt på om jeg ikke gruer meg? Men helt ærlig, nei, jeg gjør ikke det. Jeg er så utrolig klar for plussgrader og en liten reise bort fra Oslo/Norge. Grunnen for at jeg reiser er jo jobb, så blir nok ikke bare lateseg-dager, men jeg digger jobben min og bare gleder meg noe helt sinnsykt. 

Ja, det kommer sikkert til å være rart å ikke gafle i seg julemat og åpne pakker den 24.desember, men det er liksom en sjanse jeg har hvert år.  Så å få gjøre noe nytt og å få se hvordan andre feirer jul et helt annet sted tar jeg bare som en positiv erfaring og opplevelse. At jeg får betalt for å være å reise og tilbringe én uke i luksusrom på en 5stjerners hotell med diger SPAavdeling og fem bassenger er jo bare et digert pluss. ;)
Èn ting er helt sikkert, jeg elsker å reise og jeg elsker å oppleve nye ting. Og at det nå er 12 minusgrader her i Oslo, og 25 minusgrader hjemme hos mamma og pappa gjør det ikke akkurat vanskeligere å reise. 
Så i natt 05.00 starter turen til varmere strøk og en litt annerledes juleaften og romjul. Da dere skåler med hjemmebrygd øl og er klar for å åpne sokkepakke nummer 12 fra grandtante, da ligger jeg sannsynligvis jeg innsmurt i varm massasjeleire og blir fora med juletapas og paraplydrinker, noe som passer meg heeeeelt fint. ;)

Jeg håper selvfølgelig på å hvertfall få blogga noe fra Tenerife, men uansett: GOD JUL TIL DERE ALLE. Og uansett hvor dere er så nyt denne herlige tiden! I know I will. :)
- Silje Bjørnstad - 

Thorir har sin look-alike fra Flåklypa!!!

Da er det håndballkamp igjen, denne gang semifinale mot Russland! Og vi starter bra, og det like vi! :)
Men det er én ting jeg må spørre om.
For hver gang jeg ser Thorir Hergeirsson så tenker jeg på makker`n til Rudolf Blodstrupmoen fra filmen Flåklypa Grand Prix.


 Og jeg kan da ikke være alene om å se denne forbløffende store likheten mellom Norges trener for damelandslaget i håndball og den onde samarbeidspartneren til Herr Blodstrupmoen?!  Er jo skummelt hvor like de er ;)
Ikke et vondt ord om Hergeirsson, for all del, men dere må vel være enig dette?

- Silje Bjørnstad -

Jeg skulle jo bare...

Ja, nemlig! For jeg skulle bare ned på Deichmanske og levere noen bøker som jeg har brukt til eksamen, og deretter en liten tur innom sentrum for å kjøpe en julegave.
2 timer og seks bæreposer senere innser jeg at jeg er bare nødt til å komme meg hjem, for den lille julegaven utviklet seg fort til å bli mange julegaver til seg selv..Men jeg fikk jo faktisk kjøpt den julegaven som var utgangspunktet for turen. Også ble det  som nevnt  noen julegaver til meg selv. ;)

Men i denne resultatbunken er det faktisk gode og nødvendige kjøp som årskalender, julekort, og julegaver. Også måtte jeg bare kjøpe "What women want" på DVD, kun 49 kr på Clas Ohlson jo! :) Så om noen trenger å låne en god chick flick, let me know ;) Forøvrig tror jeg at hvite accessories er tingen i dag siden det ble 2 hvite skjerf og 1 hvit lue. Jeg måtte bare. :D

- Silje Bjørnstad -

Insomnia

Ahhh, hva skjer med å ikke klare å sove da man har lagt seg, og våkne unødvendig tidlig da man har ferie?
Etter flere frustrerte forsøk med å telle sauer, snu dyner, snu seg selv og ligge oppned i senga og lese blad lå jeg fortsatt og bare tenkte: "Hvorfor?!" Jeg trenger sovetips?!

- Silje Bjørnstad - 

Lykkelig

Eksamen er levert. 2 dager før deadline. Noe som betyr JULEFERIE.
Jeg er ferdig med julegaver.
Jeg har fått lønn.
Jeg drar til Tenerife på søndag.
Jeg har verdens beste Silje Aaland.
Jeg har verdens beste venner.
Jeg har verdens beste pappa.
Jeg har verdens beste og søteste mamma.
Jeg har verdens beste og kuleste Onkel.
Jeg har verdens beste kjæreste.
Jeg har verdens beste og søteste hund.
Jeg har hatt en knall dag som bestod av eksamensinnlevering, lunsj med pappa på restaurant Lorry, gåtur og sladderkasting med onkel og ikke minst fått forsinket bursdagskonvolutt med meget akseptabelt innhold. Jeg har besøkt julemarkedet på Rådhusplassen, levert Expert-ønskeliste og spontanshoppa sammen med Elin, og dæven traff jeg ikke på Kjersti og Christer på Platekompaniet også! KOS! 
Julemarkedet på Rådhusplassen i Oslo. Her var det boder med julepynt, strikkeplagg, hjemmelaget julegodteri, spekepølse, smykker, belter, brente mandler (Elins favoritt), sukkertøystenger, pyntegjenstander og en hel haug andre ting som hører hjemme på et julemarked. 
På julemarkedet var det blant annet satt opp en diger lavvo med bål.  Elin: Neste gang MÅ vi ta med oss grillpølser og pinnebrøddeig! 

Og Elin, securitasvakta på Expert skal få sin egen blogg. Tro meg, det kommer. Ingen skal gå rundt å snike seg og fotfølge etter oss uten å få høre det for å si det sånn..


På Expert leverte jeg og Elin hver våres ønskeliste med 10 ting. Blir man trekt ut som den heldige vinneren får man ALLE tingene på ønskelista. DET hadde vært knall det. Også måtte jeg kjøpe meg Skomakergata-julekalender`n. Den skal aldri bli vist på TV igjen, så må jo sikre meg kvalitetsjulekalenderen nr 1 slik at jeg har noe å se på i førjulstida åra fremover. Det ble også kjøpt en liten parfymeflaske på Bodyshop, du vet, "en slik en som får plass i toalettmappa da man er ute å reiser. Jeg trenger jo det..?! Får jo alltids brukt den lissom" (Bodyshops produkter tester ikke på dyr, noe vi setter stor pris på og derfor må shoppe her;)) Og parfymen lukta faktisk kjempedigg. Eller slik som Elin sa: "Jøss Silje, nå lukter du!"

På fredag kommer mammaen min inn til storbyen fordi hun synes at hun måtte se meg før jeg drar avstede på søndag og dermed går glipp av årets julefeiring hjemme. Hvor søt og snill er ikke hun?
One word: JULEFERIE! 

"Ho-ho-hoooo!"

- Silje Bjørnstad -

Mer "Visste-du-at"-journalistikk.

Det her er kvalitativ informasjon som helt klart er betydelig for din deltagelse i et demokratisk samfunn:

 

Sooo, here we go: 

VISSTE DU AT....

- Hvert femten tusende menneske som blir født er en dverg?

- Hvis du fiser uavbrutt i 6 år og 9 måneder vil det bli produsert nok gass til en atombombe.

- Hvis du banker hodet ditt i veggen bruker du 150 kalorier i timen.

- Orgasmen til en gris varer i 30 minutter.


- Etter en times svømmetur på et offentlig bad har du fått i deg 1/2 liter urin.

- Hvis du prøver å tvinge deg selv til å holde øynene åpne kan de sprette ut av hodet.

- En gjennomsnittlig persons årlige inntak av fast-food inneholder 12 kjønnshår.

- I løpet av ett år svelger du 14 insekter mens du sover. 

- I løpet av ett år håndhilser du med elleve kvinner som nylig har onanert og glemt å skylle hendene. 

- I løpet av ett år håndhilser du på 6 menn som nylig har onanert og ikke vasket hendene.

- En loppe kan hoppe 350 ganger så langt som dens kroppslengde. Det tilsvarer at et menneske hopper lengden på en fotballbane. Er det rart jeg er redd for de totalt uforutsigbare jævlene?


 

 

Deilig og herlig informasjon ikke sant?

Og for den som lurer på om jeg har lite å finne på: Neida, tar bare en eksamenspause der jeg oppsøker lett underholdning på nett.

 

- SIlje Bjørnstad - 

Visste du at....

Om du skjærer hull i en 1,5 liters brusflaske, 
bruker den som sparebøsse,
legger kun på 20-kroninger,
og fyller opp flaska helt,
så vil du få spart opp et beløp som er mellom 13,000 og 16,000 kroner!
Dette fikk jeg vite på jobb i går, og det er egentlig litt sykt. Det tar jo sikkert litt tid, men for et fantastisk gøy sparepenger-prosjekt! :D


"Hmmmmmm!"

- Silje Bjørnstad - 

Minimeksikanskekyllingmaispannekaker.

Ja nemlig! For da jeg var innom Meny her om dagen ble jeg fristet til å kjøpe "Mexican Flautas". 
Jeg hadde aldri smakt det før, og ikke hørt om det heller.
Men Flautas er altså små sprø maispannekaker med kyllingkjøtt med mexican flavour. Og dæven, det var digg! Har aldri sett det før, men det finnes i hvertfall i fryseavdelingen på dagligvarekjeden Meny! De skal bare stekes i ovnen 8-10 minutter. Jeg hadde laget salat ved siden av, men de små pannekakene var så gode at jeg ikke trengte noe tilbehør.Look after this box, anbefales! :)

Om èn uke..


- Har jeg levert siste eksamen og har juleferie
- Er jeg ferdig med alle julegaver
- Er jeg i Tenerife!

Det er digg å tenke på det!

Me like! :D

Eksamenspause

Helga består av jobb, eksamen og ikke minst eksamenspauser!
Og nå har jeg tatt meg en eksamenspause med Donaldblad som var dagens pakke fra pakkekalenderen og rislunsj med eple&kanel (den BESTE).

getattachment2aspx

Og ja, det var digg. :D


- Silje Bjørnstad - 

Juleheader. :D

Da har jeg skifta header og prøvd å fått litt mer julepreg med påklistra nisselue og bjelleklang.
Det er resultatet av 5 kjappe minutter i photoshop, så dont jugde me.
Ble bare et spontant mini-prosjekt, for nu er det kvelden, og i morgen tidlig er det jobb. Konklusjon? SØVN.

:D

- Silje Bjørnstad -

Dagens merkeligste telefonsamtale..

Nå nettopp fikk jeg en telefon fra ei sprudlende jente som ville bekrefte at jeg hadde vært med på en "gjett-hvor-mange-liter-det-går-oppi-her-konkurranse" på ICA Supermarked tidligere i uka. Premien var visst et gavekort på 500 kroner hos ICA.
"Eh, joda, det stemmer det?" svarte jeg
"Ja, ditt svar var så bra tippa så du er med videre i konkurransen for gavekortet!" forklarte dama.
"Ja, ok.." tenkte jeg og lurte på hvor mange runder de trenger for å finne riktig svar og vinner..
"For å vise at vi setter pris på din deltagelse får du derfor gratis luftrensing i din bolig slik at du slipper å tørke støv på én uke!" sier dama med den mest engasjerende og glade stemmen jeg har hørt på lenge.
"hmmm, HÆÆ?" svarer jeg forfjamset.
"Ja, er det ikke flott? Og i tillegg så får du en konfekteske som du kan kose deg med da hjemmet ditt blir renset, vil du ha mørk eller lys sjokolade?
"HÆÆÆÆ?! Eh, mørk?" svarer jeg bare enda mer forfjamset og overraska.
"et UUUUUTMERKET valg" svarer selvfølgelig den overentusiatiske dama i andre enden. 
"Har du astma eller noen allergier? Hvor gammel er du? Har du samboer?" spør hun så videre.
"Nei. 22. Ja, bor sammen med en kompis." svarer jeg, fortsatt litt forfjamset.
"NYYYYDELIG!! Da tar vi kontakt med deg da en av våre konsulenter er i ditt nærområde, og vinneren av gavekortet blir publisert 1.januar! Ha fortsatt en fin kveld!" avsluttet hun.
Og her sitter jeg nå, helt satt ut og lurer egentlig på hva i helvette er det egentlig som skal skje i hjemmet mitt og hvor mye rart man blir uvitende med på ved å tippe på en tilsynelatende helt uskyldig førjulskonkurranse... Jeg har i hvertfall ikke gitt ut noen adresse eller no sånn, og jeg slipper jo ikke inn hvem som helst ukjente. Så det her kan jo bli spennende. ;)

- Silje Bjørnstad - 

...pepperkakehus nr 2 og lussekatter!

Ja, etter et mislykket forsøk med pepperkakehus-bygging tidligere i dag, ble forsøk og hus nummer to mye bedre.
Det var begrenset med melis og nonstop igjen, men huset ble da reist og fikk i allefall litt vaniljesukker-snø på taket.
pepperkake
getattachmentOg siden jeg var så godt i gang med baking og husmor-rollen fikk jeg skikkelig kick for lussekatter! Er flere år siden jeg smakte det sist, og sikkert enda flere år siden jeg har lagd de selv.
Men med Wenche`s lussekattoppskrift fra GodMorgenNorge ble det jaggu herlige lussekatter utover kvelden også. For de var faktisk superdigge!
lussekatt
Første brett finito!
40-45 stk:

Oppskrift:
200 g smør
7dl melk
100 g gjær
1-2 g safran
2 dl (;200; g) sukker
2 ts kardemomme
¼ ts salt
1 kg ( ca ;16; dl) hvetemel
vispet egg til pensling
rosiner til pynt

Slik gjør du:

Smelt smør i en kasserolle og tilsett melk.
Varm til 37 oC og tilsett safran.
Smuldre gjær i en bakebolle og hell litt av den fingervarme deigvæsken over.
Rør ut gjæren før resten av væsken tilsettes.
(Tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet).
Tilsett sukker, salt og mesteparten av hvetemelet.
Arbeid sammen til en glatt deig.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca 40 min.

Elt deigen på et bakebord og del i biter.
Form til forskjellige figurer og legg på et bakepapirkledt stekebrett.
Dekk med et klede og etterhev ca 50 min.
Trykk rosiner til pynt på de ferdighevede figurene og pensle med sammenpisket egg.
Stek midt i varm stekeovn, 225oC i 10-12 min.

Avkjøl på rist.

Tips:

Søte lussekatter, pensle de ferdig stekte lussekattene med smør og dypp i sukker.
Deigen kan også formes til en kringle.
Sett lys i kringlen ved servering.
Egner seg godt til frysing. Avkjøl helt. Legg i fryseposer.
Hentet fra:
http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/lussekatter-1315799.html


Og jeg vet at lussekatter er ment for å spises den 13.desember, men er jo ikke så lenge til da. Har man lyst, har man lov var det noen som sa en gang.
:D
- Silje Bjørnstad -

Prosjekt: Pepperkakebaking og husbygging

I dag har det vært pepperkakebaking, pepperkakehus-bygging og håndballkamp med schjæst`n som har blitt prioritert.
Håndballkampen var egentlig litt for spennende de siste minuttene, men vi vant. Og jeg mener; hva skulle Norge gjort uten Kathrine Lunde Haraldsen?

Så var det utbaking og steking av pepperkakedeigen fra IKEA, samt husbygging av Bjørken pepperkakehus.

getattachment3aspx
READY: Deig og mel, og pynt: melis, ahlgrens biler, nonstop, opera mints og after eight.
Pepperkakebaking er  ganske stas, men jeg synes alltid selve deigen smaker tusen ganger bedre enn de stekte pepperkakene. :D

getattachment4aspx
Vi hadde ikke pepperkakeformer, men kreativiteten var der i hvertfall.
getattachment6aspx
getattachment5aspx
Joakims ferdigpynta pepperkakehus med aftereight-takstein, melis-snø og nonstop.

Jeg fikk aldri bygd opp mitt.... Tålmodigheten for å lage et fint hus gikk over for å si det sånn... MEN jeg skal kjøpe nytt hus og gjøre det perfekt senere i kveld. 

- Silje - 

Refleks - Use it.

I dag:

*Skrevet på eksamen
*Shoppa.... (Bare julegaver da!:))
*Besøkt Elin på House of Oslo :D
*Vært og trent
*Og ikke minst, opplevd Oslos harde sikkerhetsklareringer for at han som ikke fortjener Fredsprisen kommer og henter`n i morra.

For trafikken i Oslo nå for tiden er psyko. På bussen ned til sentrum i dag ble det bråbrems på grunn av at en politibil plutselig kom og stilte seg midt i et lyskryss i verste rushtida med blålys og to politikonstabler som stod å vifta med røde fakler. Deretter kom det et titalls helsvarte biler sammen med andre politibiler. I tillegg flyr det 3-4 helikoptre så digre som hus over byen her 24/7.

Men apropo sikkerhet. På vei hjem fra trening fant jeg ut at jeg må skaffe meg refleks. Ikke at jeg ble påkjørt eller noe sånt, men det er ikke alle veier og fotgjengerfelt som er like opplyst. Refleks hjelper både deg som fotgjenger og bilsjåfører til å unngå ulykker og farer. Og her om dagen da jeg var på Trafikanten fikk jeg faktisk med meg en gratis refleks som nå skal bli det nye tilbehøret på vinterjakka mi. 

bilde 49


Refleks fåes så godt som overalt, so go and get one! :)

- Silje Bjørnstad - 

Må bare smakes!

På julebordet i helga ble vi blant annet servert Ferrero Rocher. Jeg er ingen stor godteri-spiser og heller ingen stor Ferrero Roche-fan, men den Ferrero Roche-typen i mørkebrunt papir er himmelsk. Det ga "det er så godt at det knuller i kjeften"-begrepet en helt ny mening. Smaksløkene mine fikk rett og slett multi-orgasme. 
ferroro
De i gull er den vanlige typen, de i sølv hadde en litt sånn kokosbolle-aktig smak, de mørkebrune smakte bare ordentlig god og intens sjokoladesmak, uten å være bitter eller sånn mørkkokesjokolade-aktig. Og den himmelske smaken sitter igjen leeeenge. Konklusjon: Den må bare prøves.

ferrreo
Den heter faktisk Ferrero Rondnoir fant jeg ut.


getattachment1aspx
Den finnes kun i denne Ferrero-collection-boksen, men dukker det opp en Facebook-gruppe som vil stemme frem "De mørkebrune Ferrero-kulene i egen pakning" er mitt medlemsskap herved bekreftet. Lett.

Noen andre som har smakt den? :D

- Silje Bjørnstad - 

Vad har du lagt i mössan?

Jeg har forstått at det ikke bare er meg som har sett på Torsdag kveld fra Nydalen denne høsten og fått samtlige sanger og setninger på gjernen.

Blant annet er det Henriette Steensrups versjon av "Vad har du lagt i mössan" som har en tendens til å klistre seg på hjernen tidlig på formiddagen for så å bli der resten av dagen.

images


Her ser dere originalartisten med "ydmyke" Rybak;)
bettanrybaksenkve767484q


http://www.youtube.com/watch?v=xffi_ct3bk8


Jeg digger Torsdag kveld fra Nydalen, det må være ett av de beste programmene TV2 har sendt.
Og det kommer tilbake på skjermen igjen på nyåret!
"Takk for det."

- Silje Bjørnstad -

One down, one to go.

Da er jeg femti prosent nærmere juleferie!
Har levert hjemmeeksamen nr 1 i dag, og skal begynne rett på hjemmeeksamen nr 2.
Egentlig vil jeg nå bare ut å shoppe julegaver til både meg selv og andre, samt bake pepperkaker og sette opp pepperkakehus og deretter se på disney juletegnefilmer.

Min disneytegnejulefilm er og kommer alltid til å være den med Donald Duck i jungelen som møter på den mest irriterende fuglen ever. :D

default


Se den her:

http://www.youtube.com/watch?v=SAHk8nPAa-8"Paraparaparaparaparaparapapapa!!"

- Silje Bjørnstad -

Julehefter? Ja takk.

Èn av mine tradisjoner tilhørende førjulstiden og juleferie er julehefter, og mine favoritter er Donald og Blondie. Donald-julehefter finnes i flere varianter, og den beste er God gammel årgang. Jeg digger de små korte fortellingene og ja, jeg kan faktisk begynne å le høyt helt for meg selv av de geniale tegneserierutene. 

getattachment1aspxEllers så regner jeg med det blir flere Donald-julehefte-varianter og Blondie pluss noen andre hjemme hos mamma og pappa da jeg kommer meg dit. 
Men først er det eksamen. Så er det 1 uke til Tenerife, og nyttårsfeiring. Deretter hadde jeg tenkt meg en tur hjem for å åpne pakker, spise mammas kalkun og å lese Blondie og Mikke Mus&Langbeins julehefte ved ovnen mens jeg hører lyden av pappa som knekker nøtter.

julehefter071


julehefter072

Så løp pg kjøp årets julehefter som er til salgs i de fleste dagligvareforretninger! :D

What`s your favourite?

- Silje Bjørnstad -

Hvorfor.....

Hvorfor fikk jeg tanken om "å rydde i klærne mine"? Jeg tenkte jeg skulle ta en form for pause i eksamensskriving-moduset mitt, og fant ut at "Opprydding i klesskapet mitt er alltid lurt!"
Jeg angrer allerede.. 

Her er noe av kaoset som befinner seg på rommet mitt akkurat NU.
Og jeg har ikke en gang begynt med det store klesskapet der alle klærne på kleshenger henger og slenger.
 getattachment2aspx

Men ok. Nå skal jeg hvertfall prøve å få en oversikt på det kaoset her, selv om det ikke varer mer enn maks 3 dager før alt ligger der det ikke skal. Og så har jeg planer om å prøve å kvitte meg med det jeg aldri bruker, men vet jeg at jeg bare klarer å kaste maks 4 plagg.
Hvorfor har jeg masse plagg jeg aldri bruker og allikevel ikke klarer å kaste det?

Det her ble en pause på det påbegynte kleskaos-oppryddings-prosjektet det gitt.
Fra pause fra eksamen til klesopprydding, som igjen gikk over til å bli en pause for å blogge.

Men nå er det back to work, bare ett lite hvorfor-spørsmål til.
Hvorfor ender jeg alltid opp med 3-4 sider for mye i forhold til det som er satt opp som "maks antall" i eksamensoppgaver? Hver jævla gang. Enten det er snakk om maks 5 sider, maks 10 sider eller maks 20 sider så blir det alltid fler.


-- Eksamens-oppryddings-skriveraltformye-Silje Bjørnstad --


Julebord og impulsiv utpåbyen-tur

I går var det julebord, og det var kjempehyggelig og innebærte god stemning, nydelig mat og særdeles mye lavterskel-humor. Klokka halv ett fikk jeg melding av to byløver, Ida og Eli Mette sku ha meg med ut på byen. Og jeg var visst ikke vond å be, for ti minutter senere sitter jeg i taxi på vei ned til Yatzi. Og for en ut-på-byen-tur det ble! :D
Eli Mette drog oss med opp på dansescena (som vanlig;)), og der ble vi. Også møtte vi på Kjetil, og på grunn av heftige moves i høy temperatur, måtte skjorta hans ryke i et par minutter og heller shake rundt i ja, bar overkropp. Kjetil: "Takk for det!" ;p
Siden jeg skulle på jobb dagen etter (ja, dårlig kombinasjon), så hadde jeg som mål å være hjemme igjen til klokka to. Men det var altfor bra liv til å følge med på tiden, så ti på halv tre er jeg at nå burde jeg seriøst starte på hjemveien. Man må  jo regne med minst en god halvtime i taxikø også, og halv tre tar fornuften over og sier at jeg vil angre i morgen om jeg blir lengre.
På veien ut fra Yatzi er det en diger svær jævel som klarer å tråkke på to av tærne mine, og det merkes i dag for å si det. Ikke snillt! Og forresten, slutt å søl øl på meg. Det gjør hår og klær seigt og er heller ikke snillt. :p
Også må jeg fikse meg nytt bankkort med nytt bilde, for jeg er så dritlei av å forklare at bildet er i fra 2003 og at "joda, det er meg, bare seks år tidligere med dårlig klipt pannelugg", samtidig som jeg gir et heftig flørteblikk med et stort, uskyldig smil. 
Men selv om jeg i dag våkner opp til noen halvknuste tær, lukten av øl-luktende klær og tanken på å stikke på jobb om én time, var det helt sinnsykt kult i går.
Eli Mette & Ida: Oh yes. Det er ikke no mer å si enn at jeg gleder meg til neste gang. ;) "We know how to move, we know have to move".

I går, klar for julebord.
sljedI dag, ikke  så særlig klar for noenting på grunn av for lite søvn. Kaffe? Jatakk. 

God søndag :D

- Silje Bjørnstad -


So little time, so much to do... Tonight: Julebord!

Har vært på jobb og skal dit igjen på julebord senere i kveld. Har i løpet av dagen blant annet rukket og vært på vinmonopolet, på Pascal og hentet kaker, handlet på 3 forskjellige matbutikker, og kjøpt dekorasjoner og lys.
getattachment5aspx
Begynnelsen på det som skal bli et festbord. Bestikk, dekorasjoner, lys osv. ble satt på senere.

Er hjemme én liten time for å dusje og stæsje seg litt opp.
Tror det blir en bra kveld hvertfall, selv om jeg nå er helt pumpa for energi samtidig som hjernen stresser over eksamen.

Menyen for julebordet:
Velkomstpunsj
Kanapeer og tapas-forretter
Kalkun med svisker og epler, mandelpoteter, waldorfsalat og kalkunfløtesaus
Fruktcocktail
2 ulike sjokoladekaker med vaniljesaus (fra Pascal)
Sjokoladetrøfler, frukt, konfekt, chips og snacks. 

Og selvfølgelig øl og vin og sprit for de som er glad i det. Jeg klarer meg lenge på vann fra springen. ;)
Dette er noen av posene fra meny med øl og blandevann, ble flere poser med drikkevarer her utover dagen for å si det sånn...
getattachment4aspx

Ha en god lørdag! 

- SIlje Bjørnstad

Fucking Åmål is fucking great

Var en tur på Deichmanske tidligere i dag, og da jeg så denne i hylla måtte jeg bare låne den med meg.

getattachment2aspx

Her er det hentet ut mange knallgode sitater som blir brukt flittig i interne samtaler, og jeg elsker filmene til Lukas Moodysson. Både Fucking Åmål og Lilja4ever er bare to geniale filmer som tar opp viktige samfunnstemaer på en genial, nyskapende og fengende måte.

 Ellers så er det heeeelg! Silje Aaland-babe`n min er i Oslo, og hun har faktisk blitt leilighetseier i dag!! Gratulerer igjen jenta mi!:):):) Håper jeg også joiner boligmarkedet i nær fremtid!:)

Også starter håndballVM i morgen, men jeg skal jobbe da første kampen til Norge vises på TV..

Men på kvelden er det julebord, og det blir nok ganske gøy. Ja, også var det de derre eksamene som krever sitt da. Så da spørs det om jeg får sett Fucking Åmål i løpet i helga eller om det blir det som skal kalles en "eksamens-pause" til uka. ;)

God helg! :)

- Silje Bjørnstad -

Julegavetips?

getattachment1aspx


Jeg føler jeg egentlig er ganske greit i rute med årets julegavehandel, men hva kjøper man til sin pappa og bror? Og ikke minst en heller kresen onkel som hverken har bruk for det ene eller andre?

Noen tips? Eller for å snu det, noen tips for hva man IKKE skal kjøpe?

- Silje Bjørnstad - 

Hjemmebasert pedikyr i oppblåsbart fotbasseng

Oh yes. Endelig skal jeg prøve det oppblåsbare fotbad-bassenget jeg fikk av to søte venninner på bursdagen min. Tok en laaaang tur i badstua etter trening tidligere i dag og er jo bare himmelsk å fortsette på "selvpleie-behandlingen". Så nå er det fotbad med fotsalt (som jeg fikk låne og anbefalt av samboer`n faktisk), fotskrubb, negle-fiksing og påfølgende neglelakkering!
getattachment1aspx
Med masse telys og Anthony & The Johnsons på iTunes ble det en heeerlig halvtimes pause fra eksamensskriving.  Ser jo nesten ut som det har landa en mini-UFO på høyre side der, men det er bare en dekketallerken med masse telys ;)
getattachment2aspx
Happy feet! :)

Og nå kom faktisk Shania Twain på iTunes`n her med "Man! I feel like a woman". Oh yes, indeed.

Anbefaler litt feet-thearpy til alle nå i disse vinterdager. :D


Eks-amen.

Nu er det eksamensmodus for alle penga frem til 18.desember. Oh my. 
Men det man må jo tenke positivt, så derfor gjelder å finne frem gode argumenter for å sitte på rompa foran mac`n og på leting etter god pensum de kommende ukene:
* Ute er det kaldt
*Jeg kan alltid få vite de nyeste nyhetene (Internett er et forferdelig konsentrasjons-forstyrrende element) 
* På shoppingsentre og butikker er det bare fullt av stressede mennesker ute på førjulshandling og på utkikk etter julegaver, så da slipper å irritere oss over det.
* Etter eksamen kommer alltid ferie
* Jeg bruker ikke masse unødvendige penger på takeaway-kaffe
* Jeg kan ta pauser når jeg vil (Har hjemmeeksamener)
* Jeg kan sove hvor lenge jeg vil, samt være oppe så lenge jeg vil. Eksamen betyr fleksitid så jeg arbeider når det passer meg

Så man skal vel ikke klage. Og så lenge man er interessert i det man skriver om så skal man alltids overleve!
Men må innrømme at jeg gleder meg til juleferie. Og gleder meg til jeg kan si: Amen EKSAMEN, and rest in peace!

Noen som har flere gode argumenter eller andre eksamenstanker? Eller som ikke har eksamen for den saks skyld... (Ja, Ann-Marie, jeg tenker blant annet på deg!! ;p)
bilde 5 kopi 20

"work work work work"
"Kom arbeidslyst, treng deg på! Her skal du ei motstand finne!"

- Silje Bjørnstad - 

Greit, jeg er svak.

Jeg innrømmer det. Jeg har et problem.
Jeg har et skrapesyke-problem.

For da jeg kjøpte årets flax-julekalender til meg selv kjøpte jeg tilsammen 3 stykker.
2 som skulle vare hele advendtstiden, og 1 som jeg skulle kose-skrape fordi jeg vet jeg alltid faller for fristelsen å skrape heile jævla greia da jeg først begynner. Samtidig kjøpte jeg et vanlig flaxlodd for å ha litt ekstra skrapekosedigg.
Men dette året gikk det galt. Jeg skrapte 2 av de 3 kalenderne allerede 1. desember. Ikke ble jeg millionær heller. Og i tillegg skrapte jeg jo selvfølgelig det vanlige flaxloddet også. Det beste var jo at i første pakke fra kalenderen som mamma har laget var det et griseflax! Så i løpet av 10 minutter var det skrapelodd-støv i hele senga mi og all spenning var plutselig over.

getattachment1aspx
Her er beviset. 2 stk julekalendere skrapt opp lenge før tida og et verdiløst griseflax. MEN på flaxloddet vant jeg 25 spenn! Lurer på hva jeg skal bruke de pengene til.
NYTT FLAXLODD SELVFØLGELIG!
Eller to griseflax?
Eller legge i 25 kroner til for en ny flaxloddkalender?

- Silje Bjørnstad - 

Christina-skjerf!

Jeg arbeider sammen med journalist Christina Skreiberg, og den dama gjør mer enn å bare skrive og ta bilder.
Av og til har hun oppdrag som dj, hun designer sine egne smykker, og hun strikker sine egne skjerf. Jeg er så heldig å a fått to nydelige skjerf, den ene fikk mamma fordi hun også synes de var så nydelige. Og de skjerfene her er et must når vinteren nå ser ut for å ha kommet for fullt.

Og nå har Christina fått orden på nett-shop`n sin igjen, så jeg anbefaler alle å sjekke ut følgende:


Dette er designer-dama sjøl i ett poofy mohair scarf. Jeg har et slikt et! :D
175

Og her er noen andre herlige skjerf:
1752
1751
1753
1754

Ta kontakt med meg eller Christina om spørsmål eller mer info om skjerf, smykker eller skriveoppdrag for den saks skyld! ;)

- Silje Bjørnstad -

Me like: Globus & piano

Jeg ønsker meg globus.
Sånn søt liten én, men som allikevel er anvendelig.
Slik som den her vi har hjemme for eksempel, som jeg helt sikkert en gang skal ta med meg tilbake til Oslo.

:D
getattachment2aspx
Det  her er én av "skattene" vi fant i et hus som pappa kjøpte i sommer. Vi fant blant annet en globus til, samt et par pianoer, vesker, hatter, lamper og sikkert annet dilldall.

439621272122552486483052472554937834656n
439621272125552486483052472554987823418n
Dette pianoet her er virkelig bare helt nydelig, og det står nå i stua til mams og paps.
Spørs om ikke dette også følger med da jeg skal skaffe pyntegjenstander den dagen jeg har fått meg større tumleplass.
Jeg kan jo også argumentere for at jeg faktisk er den eneste som spiller på piano i familien, så det burde være en easy deal. 
- Silje Bjørnstad -

Dagens fangst: Kondom og "Browse-me"-tskjorte.

I dag er det 1.desember, og det er også Verdens aids-dag!
Verdens aidsdag er en verdensomspennende solidaritetsdag for verdens hiv positive og aidssyke og deres pårørende. Mer informasjon og program finner du her.

Grunnen til at jeg vet dette er fordi jeg ble møtt av en Verdens aidsdag-stand da jeg kom på skolen i dag. (Høgskolen i Oslo.)
På vei inn i bygningen fikk jeg både informasjonsbrosjyrer og kondom utdelt i fanget.
getattachment1aspx

Men ikke nok med det liksom, for i dag har vi hatt siste forelesning på skolen for dette semesteret. Og én i klassa som har hatt sine praksisplass-uker hos Opera Software delte ut t-skjorte til de som ville ha. Førjulsgave kalte han det, reklame kaller jeg det. Men den var faktisk litt kul med teksten "Browse me", bare dumt det kun var store størrelser igjen.
Så kjære Joakim: GOD JUL. ;p
getattachment4aspx

- Silje Bjørnstad -
Matbloggtoppen Matprat