hits

desember 2010

Snart 2011

Jeg har jobbhelg denne nyttårshelga, men ønsker alle en fortreffelig nyttårsaften og et godt nytt år! :D

Blogges i 2011! :D
- Silje Bjørnstad -

Narniafilm nr 3

Jeg er tilbake i Oslo og i formiddag var jeg på Ringen Kino for å se den tredje Narniafilmen, i 3D!

Legenden og Narnia: Reisen til det ytterste hav.Og som i Narniafilm nummer 2, var Prince Caspian med på reisen. Eller Ben Barnes som kjekkasen heter i virkeligheten:Uansett, filmen anbefales på det sterkeste, jeg elsker Narnia-filmene. :) I morgen skal jeg og Joakim på "Kongen av Bastøy". Har store forventninger til den også.

Ha en flott onsdagskveld! :)

- Silje Bjørnstad -


Rihanna-billetter? CHECK!

Whohoooo, jeg var en av de heldige som faktisk fikk tak i billetter til Rihanna-konserten som finner sted i Oslo Spektrum i oktober neste år! :D Etter noen titalls forsøk kom jeg igjennom på nettet, og egentlig skulle jeg bestille 5 billetter. Men nei, funka ikke. 4? Nei, funka ikke det heller? 3 da?! Nope. Men 2 billetter??! Oh yes! :DSå nå er de kommet i posten og skal ligge trygt i en brannsikker safe til 30.oktober 2011.

Gleder meg :D

- Silje Bjørnstad -

Reunion :D

I går var det tradisjonell 2.juledags-reunion-treff med vgs-jentene. Var ikke alle som kunne komme i år, men det ble en superkoselig kveld uansett! Vi var totalt femten stk i medier&kommunikasjon-klassa våres, 10 jenter og 5 gutter. Vi koste oss med fyr i peisen, god musikk, grønnsaker, frukt, guacamole, potetgull og dipp, samt noen vinglass for de som sku ut på byen senere på kvelden;)


<3


Eli Mette & Malla (Malene) <3Kjersti og Irmelin <3


Digg!

Etter mye jentesnakk reiste vi til vgs-gutta som tilfeldigvis hadde vors, så da fikk vi jammen møtt de også! Det var kjempestas, er jo flere man ikke hadde sett på 5 år. Også skal vi ha 5-årsjubileum til sommeren for hele vgs-klassen, da er det faktisk fem år siden vi var russ. SYKT!

I morgen drar jeg inn til Oslo igjen - skal nyte late dager med kjæresten også skal jeg jo jobbe nyttårshelga. :)

- Silje Bjørnstad -

Jeg har...

... VERDENS SØTESTE HUND! <3

Nemlig gordonsetteren Sara. :)


Nå skal jeg varme meg på peisen før jeg hopper ut i bilen og drar avgårde til Kongsvinger/Skarnes for tradisjonell 2.dags-reunion med videregående-girlsa! :D

- Silje Bjørnstad -

Julegaver 2010


Dette er noe av det jeg fikk i årets julegaver:


(Alle gavene er ikke på bildet)
Sko, lys, armbånd, gavekort hos gullsmed, penger, Pierre Robert-undertøy, gavekort på H&M, gavekort på Centrum Tekstil, flaxlodd, paraply, pysjamas, skje og gaffel til sølvbestikket jeg samler på, negle-sett, handkle og sokker (de 2 siste tinga er vel obligatorisk å få det av en eller annen hos alle) :)

Skoene var i kilehæl (som jeg jo elsker), og som mamma hadde bestilt på Nelly.com! Haha, hun kan så vidt åpne Internet Explorer og får panikk om en internettside eller noe annet på PC`n ikke er som det skal, men å shoppe på nettet, DET er visst intet problem! :DEllers så stod pappa for det morsomste gavekortet jeg noensinne har fått. Det var nemlig på 522 kroner fra Centrum Tekstil (populær klesbutikk på Flisa). Altså, nøyaktig FEMHUNDREOGTJUETO KRONER.Hvorfor? Joda, fordi min kjære bror hadde fått to gaver som tilsammen kostet nettopp 522 kroner, og rettferdig skal det jo være. :D (Legg merke til datoen når gavekortet ble utgitt. Nemlig 24.desember. Blir jo ikke jul uten pappa som nødhandler julegaver i siste liten)

Et annet gavekort som jeg syntes var utrolig stilig var denne "gavebarren" på verdi 500 kroner fra Dybendal. (Gullsmed)Også fikk jeg skje og gaffel fra verdens beste onkel til mitt sølvbestikk. 99% av det sølvbestikket er vel finansiert av han, og det begynner å bli ganske bra med bestikk. Tror faktisk jeg snart har både kniver, gafler, skjeer og teskjeer til 10-12 stk. Og det er jo ikke ille med tanke på at stk-prisen er på nesten tusen kroner. Så da folk skal til meg å spise middager i fremtiden skal det ikke være noe IKEA-drit på bordet for å si det sånn. Sølvbestikk kan fåes i mange ulike varianter, jeg har typen som heter RINGEBU og er veldig fornøyd med den. Det var det også onkel som valgte ut, begynte vel å samle da jeg var en liten baby.


Fortsatt god jul! :)

- Silje Bjørnstad -

Det er for kaldt!

Julekvelden i går ble feiret med bestemor, onkel, mormor, mamma, pappa og Eirik. Var en veldig hyggelig kveld med veldig mange pakker, hva jeg fikk kommer i et senere innlegg. Nå først må jeg bare klage litt på kulda som alle snakker om for tiden. For i går kveld sank temperaturen under 30 minus her på Hanshaugmoen.Her viser gradestokken -31,1, men noen minutter senere var det faktisk minus 32. I dag, 25 desember, ligger temperaturen fortsatt på rundt minus tretti.

Men men, om 2 uker er jeg tilbake i Spania der det hverken er snø eller minusgrader! :)

- Silje Bjørnstad -

Årets julestrømpe

Da er det 24.desember. Våkna klokka ni i dag, så tassa jeg opp i morgenkåpe og fant julestrømpa mi.Jeg fikk varmepute til å ha rundt nakken (begynner å bli gammel vett, så er litt stiv og støl av og til...), Blondie-julehefte (MÅ ha det til jul), flaxlodd (klassiker, og läkerol og en boks full med nøttefruttiblanding. :) (Mamma vet at jeg ikke er noe blodfan av godteri, og nøtter er jo mye diggere og sunnere, så tommel opp for mamma!)Ellers så står følgende på planen:

Disney julekavalkade, være med i kirka om det ikke kræsjer med timmi gresshoppe som viser disneysnuttene, julemiddag med 3-4 ulike desserter (forklarer den etterpå...), og åpning av julegavene.

Vi har ribbe, medisterkaker og julepølser på julekvelden, der har mamma, pappa og bestemor alltid vært enige. Men når det gjelder desserter skal alle ha sin favoritt. Pappa vil nemlig ha fruktsalat, mamma vil ha riskrem, og bestemor lager karamellpudding. Noen år har vi tilogmed hatt iskake eller sjokoladepudding om Eirik vil det. Hva jeg vil ha? Spiser litt av alt jeg - klager ikke, er jo nesten som en dessertbuffet.

GOD JUL!

- Silje Bjørnstad -

Lille juleaften

"Nå har a mor vaska gølvet, og far har børi ved. Onkel har satt opp fuglebænn, og je har pynta tre! (Sammen med pappa da) Nå sitt vi og så hviler og puster på ei stund, Eirik spiller X-box, og Sara tar en blund."

Lille juleaften hos oss betyr pynting av et grantre som plasseres i stua, juleskinke-middag med lefse og sennep og selvfølgelig pappa som drar ut for å handle julegaver. (det vil si, kjøpe flaxlodd og lottokuponger, og jeg digger det.)Utrolig dårlig bilde av årets juletre, kamera på mac`n er ikke det beste på når man tar bilder på avstand. Men det er da hvertfall ferdigpynta med sølvglitter, norske flagg, julekurvene til pappa, sølvkuler, røde kuler, engler og 2 dompapper i toppen. Og selvfølgelig lys og stjerne.


Ja, altså, de to røde greiene på bildet er da dompappene, fortsatt ikke lett å ta bilder med en laptop mens man holder den over hodet og prøver å stå stille. Forresten, stjerna i toppen er ikke skakk slik som man nesten skulle tro da man ser dette bildet.

- Silje Bjørnstad -

Trenger vi aviser når vi har Facebook?

Nettopp det spørsmålet er tittelen til en bok jeg har fått spørsmål om jeg kan anmelde. Boka tar for seg nedgangen i avislesing blant barn og unge, hvorfor har det blitt sånn, hva slags virkning vil det ha,  hva slags betydning har papiravisene osv?

Noen tanker om dette forresten? :)

Og siden jeg har sagt at jeg skal levere bokanmeldelsen innen nyttår har jeg hvertfall noe å lese i jula, i tillegg til julehefter der Donald eller Blondie pryder forsiden, samt herlige ukeblader som Se og Hør, Bedre Helse og KK.
- Silje Bjørnstad -

Sannheten om Skomaker Andersen

Snakka litt med Ane-dama mi på Facer`n i stad (fint og hipt ska det væra, så her snakker vi språket som de kule kidZa snakker), og jeg nevnte at Skomaker Andersen og Jul i Skomakergata stod på TV`n her i bakgrunn, for å få litt julestemning.

Men plutselig var alt det koselige med den gamle julekalenderen borte. For Ane fikk jo omtrent sjokk da jeg sa hva jeg så på, og svaret jeg fikk var:

"julesteming med en halv-pedo skomaker som liker skolepiker med fletter. + jon blund som doper unga..?! veit ikke heeelt hva som er julestemning med det. Sitter ikke å ser på skomakere med runke-sokk under kjøkkenbenken. Så det så!"

"Runke-sokk?" spør jeg fortvila.

"neimen kjære vene, NØRDI. tøfflus under andersen sin benk. hetern ikke tøfflus?

den giraffen" svarte eksperten..Så nå er det jo bare galt å titte på skomakeren jeg trodde bare var snill og god, men som tydeligvis får ereksjon hver gang han klapper lille Stine eller Jørgen på kinnet. Og jeg blir jo kvalm bare synet av den tøffelen som gafler i seg kruspersille. Og etter at Ane sa det ligna på en giraff så er Tøfflus blitt en giraff. En forkledd giraff som egentlig er en runkesokk.
Alt har blitt helt ødelagt.
Forresten, jeg selger billige Jul i Skomakergata 1 og 2-DVD`er om noen er interessert..
Men ellers, GOD JUL a! :)

- Silje Bjørnstad -

Hjemme i 25 minus

I går akte jeg og onkel med pappa hjem til Åsnes, men turen fra Oslo og hjem tok intet mindre enn 8 timer. På hjemveien tok vi nemlig en tur innom både Kongsvinger og Charlottenberg i Sverige.

I tillegg var det jo superkø fra Oslo og det gikk egentlig treigt helt fra Tigerstaden og frem til Sverige. Det var jo både glatt og mange biler utpå veiene.

I Kongsvinger møtte vi mamma og storebror Eirik. Vi stoppa også innom mine faddere for kaffepause, og de har fått seg ny hund! Et skikkelig herlig nøste som var så lita og søt og bare kjempesosial! Hunden heter Sasha, og selvfølgelig digga hun meg.

Bildet er veeeldig mørkt på grunn av mitt superdårlig mobilkamera.

I Sverige kjøpte vi intet mindre enn bare halve systembolaget, flere kilo sukker innpakket som godisbiter og sjokolade og selvfølgelig et par handlekurver fra matbutikken. Det vil si, mine kjære familiemedlemmer stod for den shoppinga. Jeg drikker jo ikke og jeg støtter jo ikke akkurat opp inntak av tomme karbohydrater i form av sukker-snop og usunt baconfett. Men alltid kos med en harry-tur. Sånn en gang i året hvertfall. :)

Her hjemme er det forresten unødvendig kaldt. Minus 25 viste gradestokker i dag tidlig, nå viser den "bare" 23 grader.. Men er jo ingen som tvinger deg ut, så så lenge man har tøfler, stilongs, ulltrøye, vedovn og ved så overlever jeg vel.

- Silje Bjørnstad -

Julekurvene til pappa.

Det var så utrolig deilig å slå Sverige og ta EM-gull i går!I kveld skal jeg hjem, og siden jeg ikke var hjemme forrige jul (jobba som personlig assistent i forbindelse med reise til Tenerife), så gleder jeg meg ekstra mye til jul i år.

Gleder meg blant annet til se på disney-julekavalkade, spise juleskinke, gi og få julegaver, kose og gå tur med hunden min, se på julefilmer, pynte juletre osv.

Men den derre julepynten som skal på det juletreet hos Bjørnstad er så som så.. For all del, det er mye pent, men jeg synes mamma og pappa kunne ha spandert på seg litt nytt glitter, samt være litt mer fargekoordinert, for det blir mye tilfeldige greier som henges opp på den grana. Uansett da, de julekurvene som pappa en gang lagde da han var ung er jeg like imponert over hvert år. Og de skal få lov til å henge der.De er fine da! :) Og sikkert over tretti år gamle.

Men når jeg i fremtiden skal pynte mitt helt eget juletre så vil jeg ha sølv og hvitt som dominerer og ikke bare masse tilfeldige kuler med mønstre i alle slags mulige farger.

INSPIRASJON:God jul!
- Silje Bjørnstad -

Søndagsmys

Klokka 16.55 er det EM-håndballfinale der Norge møter Sverige. Vi har å BANKE de etter det tragiske resultatet fra forrige kamp. Kan jo ikke bli en bedre revansje enn å faktisk slå de i finalen og ta med seg gullet og førsteplassen hjem.Det var sååååå koselig med gjengen på Tullins i går kveld, dere er bare verdens beste. Litt internt fra i går:Elin - Trenger jeg å si noe mer enn "Don`t feed".  :D

Thomas - "Tissefant og husrom, og vi er fornøyd."

Anne Marthe - "Du, dætta der laktosegreiene". Jeg kommer aldri til å bli ferdig med å spørre om sånne ting ;p

Eli Mette - Du er og blir nus nummer 1.

Silje - Trippe-trippe-tramper du med beina? :D

 

I morgen skal jeg hjem siden pappaen min skal innom Oslo, og tror jammen vi skal innom Charlottenberg i Sverige på veien hjem også. 
Livet leker - det er deilig det. 
- Silje Bjørnstad -

Snart helg - igjen. :D

Etter å ha jobbet 14 timer i går var det herlig å sove lenge. Jobba nemlig først som personlig assistent i seks timer, før jeg hadde 8 timer på Side2. Det ble en tidlig morgen i går, og derfor var det ekstra deilig å sove til halv ti i dag.

Etter dagens vakt hos Side2 er det endelig helg og ordentlig ferie for min del. :D
På mandag drar jeg hjem til Hanshaugmoen Castle alà Bjørnstad til familiekos og julestemning.

På onsdag var jeg jo på Colosseum Kino her i Oslo for å se om det kom noen kjendiser til førpremieren av filmen "Kongen av Bastøy." Og det var så gøy! Var bra med kjente navn, og alle tok seg god tid til å snakke med alle journalistene og for å posere for fotografene selv om det var iskaldt. Sånt liker vi! :D

Stellan Skarsgård, Liv Ullmann, Magne Furuholmen, Ari Behn, Jenny Skavlan, Kristoffer Joner, Anders Baasmo Christiansen, Trond Giske, Anniken Huitfeldt, Christian Rubeck og selvfølgelig Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie var noen av de som gikk rød løper.

"Feirer de jul sammen?" - Tone&Aksel"Ari Behn kom uten Märtha"


(Copyright: Nettavisen. Fotograf: Paul Weaver)
Les også intervju med regissør Marius Holst:

- Fortalte det ikke engang til kona.

Ellers så er følgende helgens planer:
Sove 
Håndball-EM på TV.
"Julebordmiddag" med de beste jentene i verden.
De siste julegavene skal kjøpes
Søndagsdate med Ane

 

- Silje Bjørnstad -

Underholdning på lavt nivå, part three

Photobooth er vannvittig gøy. Med et par musefletter i tillegg kan det bare ikke gå galt - man må bare le.

Først bare et normalt bilde for å bevise at jeg ikke ser helt lik ut som en alien på fem år med gorillamunn på ordentlig. (Jeg går ikke med musefletter til vanlig altså, bare så det er sagt hvis noen faktisk skulle tro det.)

Også de vakre kunstverkene:


Enjoy.

Forresten, her er dagens tørreste vits:

Hva heter bilmerket Nissan i Sverige?
Tomtan...

I går var jeg jo forresten på Colosseum kino i anledning førpremieren av Konge av Bastøy. Var høy kjendisfaktor, men skriver mer om det i morgen! For nå er det ny kveldsvakt på Side2 :)

 

- Silje Bjørnstad -

 

 

Underholdning på lavt nivå, part two

Vel, for meg som er ferdig med eksamen og har litt tid å slå ihjel så er det jaggu bra jeg har liten terskel for selvlagd underholdning og selvironi. Men jeg sier bare, har du hobbyproblemer, noen minutter til overs eller bare er i dårlig humør så prøv ut dette. Jeg garanterer deg at det vil få frem både smilet og latteren.

Du trenger:

2 q-tips
Speil, evnt noe annet hvor du kan se deg selv.

1) Dytt q-tips inn i begge ørene og la de stå ut.2) Lag gullfisktryne. Evnt noen andre vakre grimaser.3) Kjenn hvor deilig det er å le av seg selv.

Til alle bekymrede slekt og venner: Dere trenger ikke å spleise på et opphold på galehus til meg i julegave, jeg har det helt fint uansett hva dere måtte tro og tenke etter dette innlegget.

Ellers i kveld er det premiere på filmen "Kongen av Bastøy". Dermed skal jeg ut for Side2 og høre om kjendisene på den røde løperen har noe interessant å komme med. Var faktisk er ganske bra og lang liste på kjente navn inkludert Stellan Skarsgård, Tone og Aksel, Liv Ullmann, Jens Stoltenberg, Jenny Skavlan og Magne Furuholmen. Wish me good luck..

- Silje Bjørnstad -

Originale pepperkaker?

Etter peppekakehusbygging og julegaveshopping var det klart for pepperkakeBAKING.

Man kan si mye om IKEA, men pepperkakedeig - det kan de. For IKEAS pepperkakedeig er best, både når det gjelder selve deigen (jeg liker best kakedeig fremfor kaker...), og også når de er stekt.

Vi hadde ikke pepperkakeformer, men med noen glass og boller er jo runde pepperkaker aldri no problem å få til.

Og etter de var stekt måtte de jo selvfølgelig pyntes!

Jeg kjørte Disneystil og Flower-Power alá 70-tallet


Det her skulle liksom bli en Mikke Mus-pepperkake..


Ha en flott mandag!

- Silje Bjørnstad -

 

 

Husbygging og OsloCity på en søndag..

Årets pepperkakehus er bygget, og pyntet.. Og dekorasjonen i år begynte faktisk veldig bra, men som alltid er det den første halvtimen som er morsomt. Så etterhvert mister man både tålmodigheten og konsentrasjonen til å få til noe som kunne ha deltatt i en pepperkakehus-konkurranse. Jeg begynte så bra med melispynting på veggene og rundt vinduet, men da taket skulle pyntes til slutt var jeg lei. Uansett, huset fikk da både vegger, tak og pipe, og det står oppreist. Det er det viktigste.


Legg merke til søte gummibjørnene som står i vinduet! :DEtter pepperkakehusbygging reiste jeg og Joakim ned til Oslo City for å begynne på årets julegaver. Og vi var tydeligvis ikke alene om den idèen. Et søndagsåpent Oslo City-senter i desember passer ikke akkurat for de som har klaustrofobi for å si det sånn. Men gavene  må handles inn, så det er bare å kaste seg ut i det. Og vi er dyktige shoppere: Vi finner det vi skal ha og forlater mas og lange køer så fort vi kan. Effektivitet er vi gode på.

- Silje Bjørnstad -

Han ligner fortsatt!!

I fjor skrev jeg et innlegg om at vår kjære landslagstrener for kvinnelandslaget i håndball, Thorir Hergeirsson, ligner noe helt sykt på makker`n til Rudolf Blodstrupmoen fra filmen Flåklypa Grand Prix. Og det mener jeg fortsatt. Hver eneste gang jeg ser Thorir på TV`n tenker jeg bare på billøpet der Rudolf Blodstrupmoen med makker kjører om kapp med Reodor Felgen og Solan Gundersen.

Les fjorårets innlegg her: Thorir har sin look-alike fra Flåklypa!

Så det så! :)

Og forresten, å være på håndball-kampen i Lillehammer var så sykt gøy og det var jo bare en helt fantastisk stemning. Ingen tvil om at jeg skal på flere kamper i fremtiden hvertfall!

- Silje Bjørnstad -

 

Til håndball-EM i morra!

Nok en kveldsvakt på side2 er unnagjort.Følgende saker jeg klarte å produsere handlet (kanskje ikke overraskende) om blant annet sexmyter, Playboy-kongen Hugh Hefner, håndball-kos for Gro&Anja samt at jeg slo av en prat med mesterkokk Eyvind Hellstrøm angående juleribba.

Les sakene her:

Solgte sin "nakne kvinne"Deler sextips på Twitter5 usanne sexmyter


Hellstrøm: Slik skal ribba lages


Viser sin kjærlighet

 

I morgen åker jeg til Lillehammer og håndball-EM for å heie på Norge da de spiller mot Ungarn. :D

God helg!

- Silje Bjørnstad -

Done

Quick Update:

Eksamen er unnagjort og jeg har juleferie! I hvertfall fra skolesammenheng. Har jo sagt ja til å jobbe litt, men det er bare stas uansett. :D

Og selv om man har juleferie betyr ikke det at man legger seg på sofaen og sover store deler av dagen. Jeg er fortsatt i Oslo og har en del ting som står på agendaen for å si det sånn.

Uansett, noe mer lesing til eksamen slipper jeg hvertfall! For i år vel og merke.

- Silje Bjørnstad -
I overimorgen...

I overimorgen på samme tid har jeg juleferie!! I hvertfall fra skolen da. Skal jo jobbe litt da jeg først er her i Ås-låw.

Og skal faktisk jobbe litt i kveld også. Har kveldsvakt for Side2 i kveld, mens i morgen blir det intens eksamenslesing før doom-day og eksamen på onsdag fra 9 - 11.

Men nå er jeg klar for de siste nyhetene når det gjelder mote, julebordtips, norske og utenlandske kjendiser, sex og samliv. Anbefaler alle å besøke www.side2.no

samt den nye satsingen til Mediehuset Nettavisen www.side3.no.
Jeg er klar for jobb og har funnet det gamle Side2-nøkkelkortet, kjøpt dagens kaffe på Kaffebrenneriet (julekaffen deres i år er nyyyydelig!) og funnet frem lua, for ute er det jaggu kjøllig.
Ha en vidunderlig mandag.

- Silje Bjørnstad -

Ung og levertransplantert

I Spania var vi så heldige å få supersøte Adelheid i klassen. Kjemphyggelig og smart jente som alltid er blid, alltid er i godt humør og alltid med en god kommentar på lur.

Men Adelheid måtte fort avbryte studiene og oppholdet i Spania og reise tilbake til Norge på grunn av leveren sin. Hun har gjennomgått èn levertransplantasjon, og nå står hun på venteliste for å gjennomføre nok en transplantasjon.

Les hennes nydelige blogg om hvordan det er å være en 19 år gammel jente som levertransplantert , hvordan hun tilbringer dagene på sykehuset før jul, og hvordan formen og kroppen forandrer seg fra dag til dag. Adelheid skriver så utrolig direkte, vakkert og ærlig.


(Copyright: Adelheid Holdbrekken)

Jeg anbefaler alle å besøke hennes blogg: Ung og levertransplantert.

 

<3

 

- Silje Bjørnstad -

 

Fredag 3.desember

Julebordet på Wallmans i går var knall. Kos å se igjen gamle Side2-kollegaer og ikke minst bli kjent med nye mennesker. Jeg hadde heller aldri på Wallmans før, og må si det var en imponerende gjeng som arbeider der. Skuespillerne/showartistene er de samme som serverer maten, så i tillegg til å danse og synge og underholde skal de ut med maten, fylle vinglassene og rydde av igjen før neste rett skal på bordet. Her er det høyt tempo for å si det sånn. Kelnerne/Artistene/Sangerne/Danserne holdt forøvrig et kjempehøyt nivå på sine prestasjoner på scenen og gjestene/publikum fikk høre nydelig sang, se morsomme dansebevegelser, og folk som svingte seg høyt i trapes og nedover sånne "gardiner" som jeg kaller det. Her snakker vi DINNERSHOW.

Menyen bestod av:

Forrett: Juletapas
Mellomrett: Ovnsbakt torsk med rosesalat, bacon og små poteter i sennepssmør.
Hovedrett: Ribbe med rosenkål, østerssopp, rødkål og potetmos med ristet hvitløk.
Dessert: Riskrem med rød saus.

Alt var veldig deilig, bortsett fra torskebiten som jeg ikke kan uttale meg om da jeg ikke rørte den siden jeg ikke liker fisk.

Ellers: I dag har jeg og Anne Marthe lekt flittige studenter og lest på eksamen på Sjømannsskolen/Atlantis Medisinske Høgskole. I morgen skal jeg til Fred Hamelten og endelig få fiksa øyenbrynene mine igjen. Blir vel fjerde gangen nå. Fred er en svært ettertraktet mann siden han er en kunstner i faget sitt, og har egentlig 2 års venteliste. Men han er verdens snilleste så med litt hokuspokus og noen telefonsamtaler senere fikk jeg plutselig time i morgen! ;) Han har over 20 års erfaring som øyenbrynspesialist, og holder til i Jan Thomas Studio i Parkveien.

Sånn så det ut etter første gang jeg var hos Fred:Sjekk ut bloggen hans her: Fred Hamelten

 

Fred & Tina:


(FOTO: Privat. Copyright: Fred Hamelten.

Tina Hamelten som er kjæresten til Fred er også en helt fantastisk herlig person. Hun er forresten klinisk ernæringsfysiolog og jeg oppfordrer alle til å sjekke ut hennes nettside: Tina Hamelten

Sjekk også ut noen saker jeg har skrevet for Side2 om arbeidet til Fred og Tina:

Slik påvirker maten huden din
Har du matallergi?
Se Ragnhilds forvandling

Ellers å består helga av eksamenslesing, eksamenslesing og eksamenslesing.

- Silje Bjørnstad -

Julebord :D

I kveld skal jeg på julebord med Side2/Nettavisen. Gleder meg! :D
Vi skal på Wallmans Salonger her i Oslo med middag og show. Herlig med litt eksamenspause. ;)Dusj og sminke er unnagjort. Sitter i morgenkåpe, men skal straks ta på meg kjole og sko og deretter ta taxi dit vi skal. Jeg nekter å gå ute lenger enn nødvendig på høye høler, tynn strømpebukse og kort kjole i minusgrader og på glattisen.

 

- Silje Bjørnstad -

Miljøskadd?

Det er ikke bare temperaturene som er forskjellige når det gjelder Spania og Norge.
Jeg kunne ha ramset opp en hel del masse punkter om både positive og negative ting, men i første omgang skal jeg nevne følgende situasjon: PÅ MATBUTIKKEN.

I Spania handler jeg som oftest på matvaregiganten EROSKI, av den enkle grunn at det er nærmest.
EROSKI er Spanias svar på COOP OBS med bare litt til. Og enda litt mer. Flere tusen kvadratmeter dekket med alt fra fleecepledd, flatskjermTV, dubba DVD-filmer, brød, pålegg, vin, øl, og ikke minst alle de ekle spekeskinkelårene som henger og dingler alle steder og som stinker drit. Derfor kan det fort ta en halvtime eller to når man skal på butikken for å kjøpe en maisboks og en flaske cola. For det første må man jo trave hylle opp og hylle ned for å finne det man skal ha. For du trodde kanskje at det var logisk å ha maisen der resten av hermetikken stod? Ånei. På EROSKI er det liten bruk av logikk så her kan man fort bruke lenger tid enn planlagt til å lokalisere det ønskede produktet. De 10-15 første gangene jeg var på den butikken gikk jeg sikkert flere kilometer for å finne  alt jeg skulle ha. Forresten, skal du ha melk så finnes ikke det i kjøledisken sammen med andre kjølevarer som ost og smør. Nei, her lar vi melka godgjøre seg i romtemperatur sammen med egga.
Skal man ha frukt og grønnsaker er det ikke bare-bare å putte noen pærer i en pose og gå til kassa. Her skal det nemlig veies av kunden selv for deretter å trykke inn riktig tallkode og så sette en strekkode på posen som skal scannes i kassen. Og tror du det finnes kun ett slag med røde epler? Neeeeeeeida, her har vi 4-5 stykker så her gjelder det å holde tunga i munnen når man skal slå korrekte tallkoder på vekta. For har man slått feil tallkode blir kassadama sur og de saftige nektarinene du hadde så lyst på må ligge igjen fordi du hadde tatt feil av spanske frukt-ord og dermed slått inn kiloprisen til fersken i stedet. Eller kanskje du så feil og trykte på kiloprisen for Pink Lady-epler mens du egentlig har tatt med Red Delicious-epler? Ikke lurt. Alt skal plukkes i poser, finne riktig tallkode og veies. Alt frukt og grønt, bortsett fra bananer. De har nemlig EROSKI selv lagt i poser for deg, veid og satt på scannekode på. Og i disse posene er det minst 4 bananer, alltid. Så trodde du det var muligheter for et raskt mellommåltid med 1 banan som du kan velge skal være grønn, gul eller brun tok du "ØØØrrrh, WRONG". Spanjolene synes tydeligvis at bananer er noe man aldri skal kjøpe bare èn av. Alltid minst 4. Gjerne bananer som er harde som stein også.

Uansett.. Etter at matvarene omsider har blitt slått inn og du har fått "bolsa" (bærepose) til å pakke ned matvarene i så skulle man tro det var meningen at man skulle betale. I Spania stresser man ikke. Manana manana... For etter at dine matvarer er blitt slått inn så er det fort gjort at kassadama bare setter deg på "pause" og begynner på neste kunde til tross for at du står klar med 20EURO-lappen i den ene hånda og ferdigpakka bæreposer i den andre.Forresten, en bærepose i Spania er ikke bare en bærepose som her i Norge. Du må presisere om du skal ha "stor" eller "liten" pose, helst da på spansk selvfølgelig fordi engelsk er oppskrytt og det skal vi hvertfall ikke kunne bruke.

Konklusjon: I Spania stresser man ikke. I Norge stresser man for mye.

Så når jeg nå er tilbake i Norge så merker jeg at de spanske matinnkjøps-rutinene henger godt med meg:

Jeg har glemt panteautomat-funksjonen siden man i Spania hiver alt i en og samme søppelpose enten det er plastflasker, råtne bananer eller brukte tamponger. Jeg leter etter melk i vaskepulverhyllene, jeg lurer på hvor jeg skal veie eplene mine, jeg spør kassadama om "BOLSA, le grande por favor" (stor bærepose vær så snill), blir overrasket når kassadama maser om hvor mye jeg skal betale rett etter at siste vare er slått inn, mens at jeg etter har betalt avslutter handlerunden med et fornøyd og tydelig "Adios!".

 

- Silje Bjørnstad -

 

Gjett hva jeg har fått!

NY KLOKKE! FRA GANT! Og gjett hvem jeg fikk den av!? Verdens herligste kjæreste - Mr Joakim. Jeg er så håpløst forelska i den mannen, han er best.

Det er vel ingen overraskelse at jeg er i fyr og flamme, jeg digger den! :D
Jeg digger jo alle slags mulige klokker, men den her er nok den nye favoritten.


 Og i morges var vi på stamstedet vår, nemlig Kaffebrenneriet og spiste frokost og drakk NORSK,fantastisk, god og ordentlig kaffe. Det har jeg venta på i 3 måneder. Men nå er det eksamenslesing som gjelder, hvis jeg klarer å lande fra Lykkeland.

- Silje Bjørnstad -

Matbloggtoppen Matprat