hits

desember 2012

Film: Fredrik leker seg med one-arm-pull-ups

Mens jeg hadde som mål å klare 5 chin-ups innen 2013 (og som jeg klarte!:D ), så kommer han her og bare drar seg opp i en arm uten at det ser noe vanskelig ut:

 

 

Det her er faktisk helt sjukt imponerende. Prøv selv og heng rett ned i en arm for så å dra deg opp. De fleste blir bare hengendes der.... 

Noe å bruke som motivasjon for det kommende året?! ;)

 

- Silje Bjørnstad -  

Endelig en diett som funker!!!

Beklager dårlig formulering, men jeg er i jobbmodus så alt for å skape interesse i overskriften... :)

Uansett, les denne saken om trendy New Yorkere som vet hva som skal til for at kroppen skal fungere optimalt samtidig som de holder på figuren:

Dette er «New York-dietten»

 

Nu må jeg fortsette å holde Side2-showet i gang før jeg senere i dag skal være med verdens kuleste onkel til Oslo Spektrum og se på håndball-finaler! :D

God søndag!

- Silje Bjørnstad -

2012 var faktisk j.... bra

"Hvor ble det av 2012?" spør jeg og scorer haugevis med voksenpoeng.

Uansett så har det siste året bare vært helt fantastisk bra med utallige energikick, latterkramper og uforglemmelige opplevelser. Måtte 2013 bli like bra eller kanskje bedre! 

I januar trer jeg inn i det siste semesteret og året på bachelor-graden i ernæring, så til våren vil jeg være ferdig utdannet ernæringsfysiolog.

"Hva skal du gjøre etter du er ferdig da?" spør folk.

"Det kommer ann på hvilke muligheter som er der den dagen jeg er ferdig det", svarer jeg.

Så det så. Det blir i hvertfall ingen problemer med å fylle tida etter nyttår da jeg begynner med en del jobbing på Nettavisen de første ukene i januar i tillegg til at jeg fortsetter som nettstudent. Det er så deilig å styre sin egen hverdag!! :D Det minner meg om en ting, jeg må jo skrive "timeplan".... Bacheloroppgave skal også skrives og leveres inn, og det er jo noe som krever en del tid. Jeg snakker av erfaring. 

Jeg må forresten bare vise frem årets mest kreative julegave fra mamma:

En pute med bilde av Lexie. <3

Og apropo Lexie, sjekk bikkja har fått på seg "skidress" for at snøen ikke skal feste seg i pelsen:

 

"Kjempestas....." 

 

I helgen jobber jeg på Side2.no så stikk nå innom der for å få med deg alle god-sakene som kan underholde deg i vinterkulda! 

Og på tampen et kaffe-tips: Har du TASSIMO-kaffemaskin kan jeg anbefale "Jacobs Krönung"!!! Yum :)

- Silje Bjørnstad - 

 

Pepperkaker, uten hvetemel og sukker (lavkarbo)

6 ss mandelmel
4 ss sukrinmelis
1 ts kanel
1/2 ts nellikk
1/2 ts ingefær
1 ts natron
2 ss fløte
2 eggeplommer
50 gram mykt smør

Bland sammen alt det tørre. Bland deretter inn fløten, eggeplommene og til slutt smøret. La gjerne deigen stå kaldt i et par timer før du kjevler ut.

Stekes midt i ovnen på 175 grader, i 8-10 min.

Igjen fant jeg ut hvorfor baking ikke er det jeg synes er mest artig når det gjelder matlaging, jeg har altfor liten tålmodighet til at ting skal settes kaldt, heves, etterheves, stekes, avkjøles og alt det der. Så pepperkakene mine ble litt tykke, men det smakte hvertfall pepperkaker!! :D  I tillegg så er jeg mer fan av selve kakedeigen enn kaker, så som alltid ble det litt for mye pepperkakedeig-spising i forhold til pepperkake-baking.... Men det er tradisjon for meg det. ;)Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Hvit jul? Check!

Pappa sier hvert år at han ønsker seg snille barn og en hvit jul. Vel, det første ønsket hans er jo ikke vanskelig å oppfylle og han bør jaggu være fornøyd med årets snøfall også!!!

Det beste er jo at han var stor i kjeften og sa følgende før jul: "Jeg skal ta på meg all snømåkinga i år jeg. Hø hø hø!"

Vel, det er jeg glad for nå for å si det sånn!

 

Ellers i dag har jeg vært med på 1 time step og 30 minutter styrke på "Puls Flisa" (det lokale treningssenteret), og dere alle solunger, step-time med Camilla kan anbefales på det varmeste! GÆRFLINK er a ;)

Også prøvde jeg meg på lavkarbo-pepperkaker i går, oppskrift kommer i morgen!

- Silje Bjørnstad - 

Julekos

Fine, kosesyke Lexie. <3


Julekvelden i går ble feiret på tradisjonell vis med ribbemiddag, pakker, kortspill og god stemning.

Vi har forresten ALLTID tre desserter: Karamellpudding, riskrem og fruktsalat. Her skal alle tilfredstilles.

Nyt romjulen mens du kan. :)

- Silje Bjørnstad - 

Hemmatt tell jul

Etter jobbvakt i dag bar det rett ut på veien med musikk på full guffe i mammas bil og rett hjemover til Solør. :D

Hjemme ventet tradisjonell juleskinkemiddag (alltid på lille-juleaften her i huset) og julegrana var selvfølgelig pyntet med de tradisjonelle og imponerende julekurvene som pappa har laget en gang i tiden:

 

Alltid like stas å se denne klumpen:

Lexie er seriøst den ivrigste koseklumpen jeg har vært borti :)

Brutter og "lillesøs":

I morgen er det juleaften og mamma har allerede lagt klart julestrømpe på senga miiiii :D GOD JUL! :D

- Silje Bjørnstad - 

La oss kalle det R.E.S.T.I.T.U.S.J.O.N.

Elixia sier: 

Og jada, jeg er så enig, men akkurat i dag blir det "restitusjonsdag" med jobbvakt, pakking, skriving av diverse som har deadline og rett og slett klargjøre seg for hjemreise i morgen etter jobb. 

Forresten. Dere vet Marge i "The Simpsons".....?


Bra man kan underholde seg selv.

Ah, og ikke minst, jeg har fått totalt dilla på denne sangen:

 

 

Whooooohoooo, happy lørdag! Dagen før dagen før dagen eller noe sånt.

- Silje Bjørnstad - 

"Reste-middagsform" med karbonadedeig og grønnsaker gratinert med ost

I KJØLESKAPET: En halv brokkoli, en ost med klump som det ikke lenger går ann høvle skikkelige skiver av, et halv glass pizzasaus, en halv paprika, en halv rødløk og 1 pakke karbonadedeig, og plutselig så hadde man en ordentlig middag allikevel. 

Denne pizzasausen er nam og kommer ikke så verst ut med tanke på næringsinnhold heller. Lite sukker og lite kalorier! 

Stek karbonadedeig sammen med strimlet rødløk og paprika og tilsett deretter ønsket mengde tomatsaus. Legg karbonadedeigblandingen i en ildfast form, kok brokkolibukettene i ett minutt og legg oppå. Topp med osteskiver/revet ost og putt hele formen inn i stekeovnen på cirka 200 grader i cirka 12 minutter (til osten er smeltet).

Så lettvint, raskt og godt! 

Server med ønsket tilbehør, for eksempel råkost, en salat, litt fullkornspasta eller et godt stykke brød. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Nytt (trenings)leketøy

Nå blir det "slynge"-trening i heimen gitt!!:D 

Denne brukes for stabilites- og styrketrening hjemme, og samtidig er den jo sååå genial til å ta med seg på ferie eller når man skal hjem til famlien i jula ;) Den tar liten plass og festes ved at man legger dørfestet mellom døren/dørkarmen og deretter lukker døren. 

Noen av øvelsene man kan kose seg med er for eksempel: 

UTFALL

PUSH UPS:

OMVENDT FLYES: 

ETTBEINS KNEBØY:

 

Gøy gøy gøy!! :D

- Silje Bjørnstad -

(Bilder er fra exerfit.no)
 

Tilbake til (kostholds)rutiner

På ferie blir det fort gjort til at man oppdager nye produkter man ikke finner i hjemlandet, man blir servert nye matretter, man ønsker selvfølgelig å prøve nye ting og slik skal det også være :) Men den siste uka har det derfor blitt mye av det som jeg egentlig ikke spiser til vanlig med både frappuchino fra Starbucks, lettvinn ferdigmat som ikke kan skryte av et høyt vitamin- og mineralnivå, og ikke minst et par turer på McDonalds.... Og selv om det virkelig ikke plager meg å spise det der og da, så vet jeg at de negative effektene vil komme etter hvert: energinivået blir som en berg-og-dalbane, kroppen min (spesielt da huden min) blir tørr og uren, og i tillegg blir jeg selv fort lei slik mat fordi jeg rett og slett synes det ikke smaker godt i lengden og jeg føler at det blir liggendes et helt lag av transfett og sukker i kjeften min som ikke er spesielt gunstig for tennene mine...
I tillegg blir det ofte mindre av frukt og grønt, men derfor smaker det også ekstra godt med "noe ordentlig" som for eksempel hjemmelaget grønnsak-og-pølsesuppe (bestående av gulrot, kålrot, potet, purre, persillerot og mager kjøttpølse) da man er kommet hjem :D

 

Har dere forresten prøvd persillerot i suppa? Eller som en ingrediens i for eksempel rotmos? Persillerot er svært rikt på blant annet C-vitamin, folat og kostfiber og grønnsaken smaker litt som en slags søt sellerirot. Verdt å prøve, jeg er hvertfall fan!

Ha en nydelig onsdag! :)

- Silje Bjørnstad - 

Fra 25 pluss til 25 minus

Det var hvertfall det det føltes ut som da jeg gikk ut av flyet på Gardermoen 07.00 i dag morges. Flyturen i natt gikk knirkefritt og jeg fikk sovet bittelitt, men her snakker vi i intervaller... Så nå har jeg null døgnrytme og alt jeg vet er at jeg har en avtale klokken 13.00 som jeg gleder meg veldig til, men som jeg dessverre må holde kjeft om enn så lenge. Uansett, det blir mye Red Bull og kaffe i dag tror jeg..

De neste dagene må jeg fullføre årets julegave-handel, skrive blogg-innlegg om Dubai for Ving, svare på hundreogtitusen e-poster, og til helga skal jeg jobbe :)

Om en uke er det allerede ett år til neste juleaften. Tenk det... Og snart begynner 2013. En ting er i alle fall helt sikkert: 2012 har vært et veldig bra år for min del :D

Forresten, sjekk ut denne superkulegrønne boblelignende-jakka jeg fikk tak i i Dubai! (Ironisk nok!) Hundre spenn :D 


(Ja, jeg vet jeg ser trøtt ut, men det er ikke så rart etter kanskje maks to timer søvn totalt i natt)

Ha en nydelig tirsdag!

 

- Silje Bjørnstad - 

Siste feriedag for denne gang

Da var det tid for den verste delen av en reise, nemlig turen hjem igjen. Bare å vite at det er snø, kuldegrader og isdekte veier der hjemme i Norge gir meg gåsehud allerede. Men vi har hvertfall fått med oss det vi kan av sola denne siste dagen i Dubai. Hotell med basseng på taket er ikke gæ-ærnt;) Norge next, planen er å lande kl 06.00 på Gardermoen i morgen tidlig... Gjesp!!!!!

- Silje Bjørnstad -

Pizzaomelet

For en tid tilbake kom jeg (Fredrik) over en oppskrift på pizzaomelet. Jeg trengte ikke å smake for jeg var solgt allerede etter å ha lest navnet. Pizza- NAM, Omelet- NAM...Pizzaomelet..Omnomnomnom :-)

Oppskriften fant jeg nå uansett her: http://lavkarbotips.blogg.no/1326206800_pizza_omelett.html

Og resultatet mitt ble seendes slik ut:

(Trykk på bilde for større versjon)

Ganske stolt var jeg etterpå skal sies, med tanke på at jeg er født med eksepsjonelt gode klønegener :)

Den enkleste definisjonen på livet:

Det er å kjenne at du lever. Å kjenne en følelse av pur lykke.

En følelse av å være fornøyd med slik livet er akkurat nå og ikke minst tillate seg å nyte nettopp det øyeblikket.

Å være takknemlig. Å tenke på alt og ingenting. Å føle at livet ikke kan bli bedre når man "ligger alene" på stranda med musikk i ørene og bare er til, samtidig som man da kjenner savnet etter de som står deg nærmest.

Og som jeg digger den følelsen, nettopp det å kjenne at man lever! Sånn virkelig bare å L E V E og N Y T E hvert sekund.

- Silje Bjørnstad - 

Utetrening

Og for å fortsette på det med trening når man er bortreist..... :)

Er man først på feriere så er det lov til å ta seg en skikkelig avslappende ferie med god samvittighet. Men er man av de som faktisk ikke ønsker å være i ro så finnes det masse alternativer.

Her her noen utvalgte eksempler fra meg over hva man kan trene på hytta:

 

 

 

"En dag uten trening....

 ...er en dag uten mening", sa Sjøvika i dag tidlig. Hvor digg er det ikke å reise sammen med personer som er like ivrige etter å ta en formiddagsøkt før soling og shopping!? Ah, jeg digger det!!

Vi har treningsstudio på hotellet og det er vel egentlig heller et begrenset utvalg av treningsapparater, men med noen vektskiver og stang er mye mulig! Markløft og benkpress-benk er det ingen problemer å få utført...

Knebøystativ har de derimot ikke her, men det man ikke har fikser man sjøl med litt kreative løsninger:  

 

Ikke helt optimalt kanskje, men det funker! ;) 

Jeg er ikke sint. Bare dypt, dypt konsentrert. ;)

 

Ellers så er shoppingmulighetene her helt sinnsykt. Altså, det går ikke ann å forklare det en gang. Kjøpesentrene her er så gigantiske og inneholder ALT i fra innendørs slalombakker, fonteneshow, bowlinghaller og lekeland og spillehaller som er større enn halve Oslo tilsammen, tivoli, kino osv osv. Og ikke minst alle butikkene, jeg mener, her finner du ALLE merker og da mener jeg virkelig ALLE merker. Alt i fra H&M til Gucci til Karen Miller til Nike til Guess til Dolce&Gabbana til Accerorize til det uendelige...

Jeg skulle egentlig ikke shoppe i Dubai... Vel, det har jo gått til h.... For det første så er det tilbud alle steder, så et par nye Nike-sko til 600 spenn er lovlig grei pris. I tillegg fant jeg Polar Activity Watch som ikke selges i Norge og som jeg har lett etter siden jeg måtte levere inn den som ble brukt i LCHF-forsøket. JEG SVEVER!! :D

Videre er det selvfølgelig MANGE flere muligheter innen mat&drikke-sjangeren her i forhold til i Norge. Jeg og Sjøvika har blant annet hamstret disse low-carb protein-drikkene som skal testes ut etterhvert...

"Ferrero Rocher tårn" - lurer på hvor mange kalorier det er der.... :D

Noen bilder fra Dubai Mall (verdens største kjøpesenter):

Aquarium med hai er selvfølgelig obligatorisk på et kjøpesenter. (Og sjekk han gærningen som svømmer inni der!)

 

Innendørs "waterfall":

 

Jeg har forelsket meg helt i dette geniale stedet. Dubai <3

- Silje Bjørnstad - 

Seil-hotell og Spider-Silje

I dag har vi (selvfølgelig) grilla oss på en strand ikke så langt unna det berømte "seil-hotellet". Og etter at sola gikk ned gikk vi til Al Safa Park der vi utforska både det ene og det andre, og jeg fikk blant annet lov til å leke i klatrestativ.

Med andre ord, vi nyter fortsatt det bekymringsløse ferielivet:)

Jeg regner med at Fredrik fortsetter bloggansvaret sitt i morgen.;)

En gulrot og ett egg

Hei, 

Mitt navn er Fredrik og jeg storkoser meg i Norge mellom 8 og 15 deilige kuldegrader, vind, snø og is. Som dere sikkert har fått med dere så koser Silje seg i Dubai med trehundrefemtifiregrader, sol, sand og badevann.

Jeg har fått gleden og æren (les: tvunget...neida...joda...neeeeeida :-)) av å gjesteblogge litt her denne uken og jeg tenkte jeg kunne starte med å fortelle litt kort om meg, eller noe sånt.

Jeg heter da altså Fredrik og jeg liker å trene, spise mat, høre på musikk og oppretthold fred og sånn.Kanskje mest av alt så liker jeg å hjelpe andre mennesker. Det høres kanskje litt rart ut, men det er faktisk sant. 

  •  Setter du deg noen gang ned å tenker deg skikkelig godt om hva du faktisk liker å drive med?

Da tenker jeg ikke på om du synes sjokolade smaker godt, og at å få gaver på bursdagen din er noe du liker. Jeg tenker mer på det litt filosofiske dypt tenkende "jeg'et" som du egentlig er, hva du står for, hva du ønsker og hvorfor det er sånn.

Hvorfor går du på skole, hvorfor jobber du der du jobber, hva er det du vil, hvorfor vil du det, hva er det du får igjen for det (annet enn penger da forhåpentligvis..).

  •  Hva er det DU gjør som får det til å boble litt innvendig, at du begynner å sveve litt, at du kjenner den gode følelsen som kribler et sted mellom hårtustene og tåtippene.


Som sagt så liker jeg jo å trene. Jeg er en av de rare menneskene som år etter år beveger meg frivillig inn på treningsstudio(er) og svetter, puster og peser. Og ikke rent sjeldent går jeg ut igjen med et smil.

Etter flere år med mer eller mindre monotomt regime ovenfor trening hvor jeg gjennomførte trening etter trening etter trening så begynte jeg å tenke litt selv. 

  • Hvorfor trener jeg?
  • Hvorfor er det så gøy?
  • Hvorfor skal jeg fortsette med dette?


Med dette og tusen andre spørsmål helt eller delvis besvart så begynte jeg å bevege meg mer i retning av at det skulle være noe mer enn trening. Etter mye om og men så fullførte jeg personlig trener kurs hos Akademiet for personlig trening i Oslo, høsten 2006.

Paralellt med dette kurset både forberedte jeg meg og fullførte jeg min første sportslige konkurranse (Les: Athletic Fitness NM) siden fotballturneringen på ungdomsskolen. En helt ny verden åpnet seg, en verden full av muligheter, nysgjerrighet, glede og faktisk frustrasjon.

Mulighetene åpnet seg ved at jeg lærte så utrolig mye nytt om kroppen og trening som jeg aldri verden hadde forestilt meg tidligere. Det åpnet seg nye muligheter ved at jeg hadde fjernet en del mentale sperrer for meg selv ved at jeg faktisk at vært på streng diett i flere måneder, smurt meg inn i no brun gugge og til og med stått og vist meg frem forran masse mennesker i bare boksern (Tror du jeg følte meg kul da eller?).

Nysgjerrigheten åpnet på samme måte ved at jeg lærte utrolig mye nytt, og ikke minst at jeg hadde gjennomført det hadde gjennomført - Hvis jeg kunne få til det, hva kan jeg få til om 2 år til? 5år til? 10 år til?

Glede er vel egentlig ganske selvforklarende, for alle som har fullført noe, bestått en prøve, lært å gå, lært å snakke, lært å skrive, fått venner eller andre gledelige hendelse kjenner følelsen. Følelsen av mestring, følelsen av å ha kjempet for noe, kommet seg gjennom en tøff periode uten altfor mange knekker underveis.

Frustrasjonen blir som en slags "medaljens bakside", eller han sure gretne jævelen som du aldri tålte tryne på om du vil. Jeg fikk jo opp øynene for alt det rare jeg har foretatt meg på trening i mange år, fikk øynene opp for at det fantes langt mer effektive metoder som kunne brukes for å få resultater.

Jeg begynte også å få fortsåelse for hvor mye kunnskap det finnes der ute i verden, ikke bare innefor trening, men om menneske generelt, om samfunnet eller bare om været. SÅ mye informasjon som finnes dere ute og bare venter på å bli lest eller oppdaget. Man kan bli gal av mindre (Så ja, jeg er gal, i hvert fall litt.

Det førte nå uansett til at jeg fikk et lite ekstra kick, et ekstra gir, et enda klarer mål om å finne ut hvordan jeg kunne bli bedre. Og med alle de tankene, alle de spørsmålene og alle den frustrasjonen skjønte jeg etterhvert at jeg kunne hjelpe andre til å unngå noen av de samme "fellene" underveis.

Tusenvis, om ikke hundretusene og millioner av mennesker sliter med helserelaterte plager. Hva hvis jeg kunne bidra til å gjøre det bedre, få folk friskere, få folk sterkere. Om ikke alle så bare en, to eller ti? Det hadde vært ganske kult. Og det er det jeg snakker om når jeg stiller spørsmål om hva du liker? Jeg liker å hjelpe andre, hjelpe folk til å oppnå mål og drømmer uavhengig av om det er flat mage, fullføre birkeben eller ta en pullups. Å se den gleden, den mestringsfølelsen og den energien mennesker utløser når de mestrer noe nytt, den er god, veldig god. 

Jeg liker det.

 

Og siden jeg har fått med meg såpass at det er viktig å ha med bilder når man blogger, og at dette er en blogg om kostold og helse og sånn, her er en gulrot og ett egg:
Burj khalifa - verdens høyeste tårn

12.12.12 klokka 12 var det dags for en tur oppi høyden gitt.

Langt ned da.. Heisen opp tok nøyaktig ett minutt og 124 etasjer senere var man her oppe.

Nå er jeg og Sjøvika klare for "desert-safari" som innebærer blant annet heftig bilråning over sanddyner, BBQ-dinner, hilse på kameler, danseoppvisning med mer. Forresten, Dubai har seriøst alt!!!! For en by, for et sted! Og alt er så sabla bra gjennomført og 100% all-the-way uansett hvor man er. Folket her er også utrolige høflige og gjestfrie. Med andre ord, jeg nyter ferien og kom deg til Dubai du også!:D

Dubai leverer!!!:))

Whoooohoooo!!!! VARMT!!!!:D vi har nytt sol, skyfri himmel og krystallklart vann på stranda i dag. Dette er livet:)

Legg merke til solcelle-gatelyktene her, jeg er imponert ;p

på stranda fant jeg noen lekeapparater man kan ta litt chins i:D sjekk kiden er imponert!!!;)

Dubai baby!!

Nå setter jeg straks kursen til Gardermoen og deretter Dubai! Der blir jeg til 18.desember og det skal bli så deilig med en liten førjuls-ferie nå!

Jeg og reisebuddy har skjønt at det er MYE å se og gjøre i Dubai, og noen av planene er hvertfall:

- Ann-Marie skal "geocache" i en eller annen park

- På onsdag VET vi at vi skal opp i verdens høyeste tårn: Billettene er allerede bestilt siden det var billigere å fikse det på forhånd, så nå er det ingen vei tilbake! - Vi skal også sjekke ut et treningssenter drevet av en nordmann:

Scandinavian Health and Performance. 

- Mest sannsynligvis skal vi forsøke å komme oss på ørkensafari (med bil, har lest at det ikke er noe for "sarte mager" så tror det kiler sinnsykt mye i magen! - Og ikke minst, soling, bading og avslapping på stranda.


Jeg har forresten gitt Fredrik æren av å være bloggansvarlig den kommende uka så forhåpentligvis blir det noen blogginnlegg om trening (tips, øvelser, personlig trener etc), kosthold/ernæring, og hva han enn nå måtte ha lyst til å skrive om. 

Så her er det bare å glede seg.... ;)

DUBAI NEXT for min del!! :D

- Silje Bjørnstad - 

Bra jobba Silje...

Jeg var så klar for trening i dag, og trening ble det! Men å denge løs en 20kg-vektskive på beinet er jo ikke nødvendig da:
Etter en litt slitsomt knebøy og markløft var det tydeligvis slitsomt nok å ta av vektskivene på stanga uten å glippe tak så da ble resultatet "blå-fot". 

ETTER TRENING:

IDIOT:
Jeg er spent på hvordan høyrebeinet ser ut i morgen gitt... Passer  jo ypperlig at jeg skal til Dubai i morgen og leke turist og vandre gatelangs de neste dagene også. AUUUU!!! Men men, da blir det fokus på arm-og-rygg-trening fremfor intervaller i Dubai hvertfall, kanskje like så greit i 25 varmegrader! ;)

Mer om Dubai og kommende uke senere i kveld/morgen formiddag. 

Ha en flott søndag!

- Silje Bjørnstad - 

Mobilblogg: Mmmm-karbisdeig

Kjekt med tolv kilo karbonadedeig i fryseren da.. For det er di-iiigg og kan jo brukes til så mye forskjellig i matlaging:)

Nå er jeg klar for en etterlengtet treningsøkt og deretter må jeg pakke til DUBAI!!!:D reiser jo i morgen!!!:)))) note to myself: husk hvertfall kamera, pass, billett, bankkort, solbriller, bikini, yatzy til flyturen. Skriver mer i kveld!!! Jeg har mest sannsynlig fått en "blogg-erstatter" i løpet av den uka jeg er borte, så bare følg med;)

Mobilblogg: gratulerer til Fredrik og Kim!!

Av alle ting så har jeg sittet fem timer og sett på RM (regionmesterskap) styrkeløft i Halden denne lørdagen.

Flinke heite kjæresten min løfta totalt 547,5 kg med en kroppsvekt på 73,3 kilo. Det er ganske sykt...:D

Fredrik og Kim etter stevne. :)

Og her er supportergjengen;) rakk en tur innom Harry-land altså. Karbonadedeig er sikra de neste ukene hvertfall! Skriver mer senere:)

ModeldayStudio - Oslo

Jeg tror jeg aldri har vært mer sminket enn jeg er nå...I dag har jeg nemlig tilbrakt 3 timer på Modelday Studio Oslo der man blir sminket og stylet før en liten runde med fotoshoot og deretter velge og vrake i bilder du ønsker å kjøpe. 

Her er et par av de jeg valgte å få med på CD. Alle som kjenner meg vet jo at jeg haaater å bli tatt bilde av, men allikevel er det gøy å ha noe "profesjonelt", og med tanke på at det ikke var noen kjøpstvang så hadde jeg hvertfall ikke noe å tape. Kan absolutt anbefale dette studioet til de som ønsker å ta noen allrighte bilder i et ordentlig fotostudio. :)

Nå bærer det til Halden!

- Silje Bjørnstad - 

TV-programmer det kan være verdt å få med seg.

Jeg ser ikke så veldig mye på TV, men hvis jeg først skal se noe velger jeg helst programmer som angår helse/kosthold/kropp. Og disse programmene er faktisk ganske så interessante, lærerike og motiverende til å få en sunnere og bedre livsstil:

SECRET EATERS PÅ TLC:

"Secret Eaters" er personer som blir overvåket døgnet rundt for å se "hva de gjør galt". Alt de gjør og hver ting de putter i handlevognene og i munnen i løpet av dagen fanges på kamera. De britiske familiene har gjerne et stort ønske om å gå ned vekt og programleder Anna Richardson forsøker å få de til å innse at de må endre sine matvaner for å endre på kroppen

 

TV 2 SPORTY: 
Et program på TV2 som følger en person som ønsker å få en sunnere livsstil. Lege, ernæringsfysiolog og personlig trener er på teamet til å hjelpe denne personen. Mange gode tips og "a-ha"-opplevelser her!
HELLSTRØM RYDDER OPP HJEMME på TV3: 
Eyvind Hellstrøm drar hjem til folk for å hjelpe de til å bli bedre på kjøkkenet. Men i tillegg til å komme med gode tips til matlagingen har ofte Hellstrøm med seg en ernæringsfysiolog som forklarer hva slags mat som er bra og hva som er mindre dårlig samt konsekvenser for hva et dårlig kosthold kan gjøre på lang sikt: Diabetes type 2, hjerte-karsykdommer, beinskjørhet, høyt blodtrykk etc.  SUPERSIZE VS SUPERSKINNY:
Dette programmet gikk tidligere på TV 3, men nå er det bare noen repriser som dukker opp nå og da. Uansett så tar programmet for seg to personer der begge har et dårlig kosthold, men hvor den ene er relativt tynn mens den andre er overvektig. Så sammenlignes kostholdet til de to og de skal begge bytte om slik at den "superskinny" en uke spiser kostholdet til "supersize" og slik får de forhåpentligvis en større forståelse for hva som er bra og dårlig med deres eget kosthold, samt den andres kosthold. De to personene følges av en lege og målet er selvfølgelig at begge skal få en bedre ernæringsstatus uten risiko for utvikling av livsstilsykdom eller mangelsykdommer, samt få mer energi og et bedre måltidsmønster.  

 

Selv er jeg opptatt med diverse ærender i dag, og i kveld reiser jeg visstnok til Halden! Skal se på Fredrik og andre styrkeløftere på RM-konkurranse (Regionsmesterskap) i morgen! Så det blir sikkert noen bra bilder derfra! ;)

God fredag og god helg!

- Silje Bjørnstad - 

 

Eksamen - here I come!!!

Søvn: cirka 4 timer.

Matlyst: Nei. 

Kvalm: Ja.

Status tross alt sammen: Gira!!! 

Ah, jeg er så klar for å rable løs om blant annet trenddietter (Aktins, blodtypedietten, ketolyseguren, GI-kost, South Beach Diet, Sonedietten, raw food, superfood, SpisDegGlad-dietten med mer) lavkarbo, råvarekunnskap, omega-3-fettsyrer, ernæring til gravide/ammede/eldre/idrettsutøvere/spedbarn/barn&unge/funksjonshemmede/vegetarianere/revmatikere/innvandrere, inflammatoriske tarmsykdommer som Chrons og Ulcerøs Colitt, cøliaki, laktoseintoleranse, melkeallergi, tannhelse, spiseforstyrrelser, ernæringsstatus, ernæringsscreening, underernæring, kostholdstips til de med dysfagi (spise- og svelgevansker)/xerostomi (munntørrhet)/kvalme/forstoppelse, fytokjemikaler og antioksidanter. Oh yes!Snart eksamen!

Snart juleferie!

Snart trening!

Snart Dubai-tur!

Snart helg!

Snart jul!!! WHOOOOOOOHOOO!! :D

SNART SOMMER!!! (Ok, jeg gikk for langt....)

Jeg er i hvertfall i kjempehumør til tross for at stod opp før halv sju og jeg faktisk blogger før halv åtte på morgenen.
Uansett, lykke til til meg selv på eksamen i dag fra meg selv.

- Silje Bjørnstad - 

 

I`m looooosing my mind...!!!

Åh herregud, jeg tror jeg aldri har hatt mer energi og urolighet i kroppen....!!!

Årsak:
- Eksamens-stressa for i morgen.
- Tanken på at på mandag reiser jeg og ei venninne til varmen og Dubai.
- Jeg har ikke "fått lov" til å trene ordentlig på 2-3 dager fordi jeg skal ta "maks-test" i morgen så da må kroppen være optimalt opplada til det... 
- Jeg har drukket 4 kopper kaffe og 1 redbull i løpet av dagen (you do the math...)
- Jeg sjekka nettopp værvarselet for Dubai og ble bare ENDA mer gira av tanken på at må mandag skal jeg få kjenne på plussgrader igjen:

DUBAI - LANGTIDSVARSEL:

OSLO - LANGTIDSVARSEL:


LOL! :D :D :D :D

- Silje Bjørnstad -  

Oppskrift: Rundstykker - lavkarbo

 

Til cirka 10-12 rundtstykker trenger du:

3 egg
3 ss rømme
1 dl vann
50 gr linfrø
25 gr gresskarfrø
50 gr sesamfrø 
60 gr solsikkefrø
5 ss mandelmel
3 ss fiberhusk
2 ss kli/kruskakli
1 ts salt
2 ts bakepulver
150 gr revet gulost

 

Sett ovnen på 180 grader. Kjør sesamfrø og solsikkekjerner i en blender til det er malt godt opp. Bland at det tørre i en bolle, og alt det bløte i en annen, osten venter du med. Bland det tørre med det våte og ha i osten til slutt. Deigen skal holde sammen, men den kan være litt klissete. Stek på 180 grader i ca 25 minutter. La rundstykkene hvile på en rist i 10-15 minutter før du forsyner deg.  

Disse kan forresten fryses.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Takk Victoria Vinje

For din fantastiske nydelige tolkning av Titanium: 

Perfekt sang til eksamens-nedstressing på sofaen:

Note-to-myself: "Husk å puste, husk å puste. Eksamen er over om to dager...."

Og da er det endelig juleferie! Om en uke sitter jeg i varmen i Dubai!! :D DET er en digg tanke det..!  Og ikke minst, i kveld begynner håndball-EM! Wheee!

- Silje Bjørnstad - 

En smoothie-næringsbombe

Bjørnebær blir kanskje mest brukt til desserter, men da i en kombinasjon med vaniljesaus eller iskrem. Jeg bruker den helst i smoothie`n og da sammen med bringebær og jordbær. Omnomnomnom!  Sleng bærene oppi en blender sammen med cirka 1 dl melk (jeg bruker H-melk) og litt søtningsmiddel (jeg bruker natreen) så har du et skikkelig smakfull og næringsrikt mellommåltid eller dessert.  

 

Her snakker vi en herlig blanding av antioksidanter, vitamin C og kostfiber fra de ulike bærtypene, og fra melka får du blant annet kalsium, riboflavin (vitamin B2) og proteiner.

DIGGER FARGEN!!! :)

Husk at et sunt, variert kosthold vil gi større variasjon av antioksidanter som tilsammen vil gi en bedre effekt på kroppen og immunforsvaret, så spis både ulike frukter, forskjellige fargerike grønnsaker, bær, hvitløk/løk, kål, nøtter og frø og så videre.

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

I mine kjøkkenskap:

Fikk et spørsmål om hva en "ernæringsfysiolog" har i skapene sine på kjøkkenet, så here we go:

Kjøleskap:
Egg
Jarlsberg-ost
Peanøttsmør
Kyllingpålegg
Tine Smør 
Helmelk
Redbull sugarfree
Majones
Gulrøtter
Brokkoli
Paprika
Purre
Agurk 
Aioli 

(Jeg ramser opp det som er "mitt" - samboer Eirin har selvfølgelig også mat inni her ;) Og den lakseoljen har Fredrik fått lov til å ha der... ;p ) 
 

Fryser: 
Laksefilet
Torskefilet
Kylling
Karbonadedeig
Biff
Bær (Bjørnebær, bringebær, jordbær)
Spinat
Amerikansk grønnsaksblanding
Blomkål- og brokkolitopper 

 

Noen basisvarer det kan være kjekt å ha til for eksempel baking, grøt, snacks, brød, knekkebrød, kakao etc: 
Havregryn
Solsikkefrø
Linfrø
Kakaopulver
Vaniljepulver
Kruskakli
Fiberhusk 
(Mandelmel) 

Og ikke minst krydderhylla som kan redde et hvert måltid: 
Sort pepper
Havsalt
Kanel
Oregano
Chilipulver
Spisskumin
Kikkoman
Sukrin
Sukinmelis
Natreen
Johannesbrødkjernemel (fortykningsmiddel)
Pommes frites krydder (TIL NØD!! ;) ) 

Dette er forøvrig matvarer jeg bruker å ha til enhver tid så kan vel si at dette er et ganske "normale" kjøleskap/fryser for min del: Masse, sunne grønnsaker, rene kjøtt- og fiskeprodukter, "ekte" ost og magert kjøttpålegg +++ 

Ai, jeg bruker også ha nøtter (usaltede), spesielt valnøtter, cashew og paranøtter - men det var det visst tomt for gitt. Jeg er glad i nøtter vettu... ;)

- Silje Bjørnstad -

Blogglisten

Det kan da ikke være nødvendig...

At det skal være så j.... kaldt!!! 

Hei stilongs, ullskjerf, pannebånd, boblejakke, ullsokker og vanter!... 

Da jeg stod opp i dag tenkte jeg bare "Yes, jeg skal lese til eksamen og trenger ikke en gang å bevege meg utenfor døra i dag!"

 

Etter et par timer med lesing og oppgaveløsninger tenkte jeg:

"Pokker så rastløs jeg er. Jeg MÅ en bitteliten tur på Elixia og ta en mini-mini-mini-økt"

Og det ble jammen en mini-mini-mini-økt også, med lette vekter og få repetisjoner, selv om jeg ville trene MYE mer etter en null-aktivitets-dag i går. Men jeg skal visst ikke trene så tungt disse dagene heller, siden jeg har planer om makstest på styrke på torsdag etter eksamen. Og det blir min form for å feire at juleferien har startet! ;D 

Men nå trer jeg tilbake inn i eksamensmodus og pensum-oppgaver.

God mandag! :D

- Silje Bjørnstad - 

Dagens outfit

Da man våkner opp til tosifra minusgrader og er fast bestemt på å gå utenfor døra samme hva, ja, da er det bare å kle på seg og håpe på at Jan Thomas ikke ser deg..

Mamma: "Ja, da er Silje klar for å reise til barnehagen. HA HA HA!"  Selvironiiiii <3

Jeg fant nemlig frem bobledressen til mamma så nå føler jeg meg som en mindre heit bombibjørn, men jeg er i hvertfall varm!

 

Og så lenge man er varm er det ganske nydelig ute når sola skinner på skyfri himmel og snøkrystallene glinser overalt. 

Så da ble det selvfølgelig ballkasting med Lexie før det straks bærer til "før-julsmiddag" med slekta.

 

Og ja, forresten, jeg er så støl etter gårsdagen at jeg måtte RULLE meg ut av senga i dag tidlig... :D

- Silje Bjørnstad - 

"Step-a-Jam" og "RåSterk"

Klokka 11 i formiddag var et flere titalls spreke Solunger i Flisahallen for å være med på steptime og/eller styrketime med treningsinstruktør Fitzroy Gaynes.

Og tida gikk så fort! Først ble det en veldig artig step-time med både spenstige piruetter og step-trinn før det ble en litt mer seriøs tone da vi gikk over til styrketimen "RåSterk". Da brukte vi vektstenger med vektskiver og her var det ingen nåde...

Det jeg husker vi var igjennom var blant annet markløft, "roing med vektstang", biceps-øvelse, knebøy (både "vanlig" og "med stopp") push-ups, og ikke minst "The Grand Finale" der man skulle gjøre alle styrkeøvelsene uten pause i TO runder....

Jeg og Camilla (treningsinstruktør på Puls) var i hvertfall godt fornøyd etter en herlig formiddagsøkt med denne spreke briten fra London. :D

Ha en flott (og sprek!) lørdag videre! :)

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat