hits

desember 2013

"Lille nyttårsaften 2013"

Enten om jeg jobber eller har fri så har døgnet så altfor få timer. I dag har jeg hatt fri og tenkte blant annet å få til en time på sofaen med litt kvalitetslitteratur (LES: Norsk Tidsskrift for Ernæring"). Men etter en treningsøkt, 1,5 time på Storo Storsenter for nødvendige ærender. (Tro meg, jeg går aldri dit hvis jeg ikke må), husvask og middagslaging så er det tid for å komme seg ut av leiligheten for å møte to vennepar :D Det er jo bare kos da <3

Knebøy, sumomarkløft, skråbenk og dips var det som ble gjort på trening i dag.

Her er et lite klipp fra bøyen (5x5x52,5kg):

video:kneboy525x5

Dagens middag:

"Kalkun i ønskereprise"

Jeg laget nemlig kalkun for noen uker tilbake med søtpotetmos, rødkål, fløtesaus og brokkoli som tilbehør. Og det var så deilig at jeg kjørte på med det samme til dagens fuglemiddag også ;)

I morgen er det siste dagen i 2013 og nyttårsaften. Jeg jobber på dagen, men skal til Asker sammen med kjæresten på kvelden <3 

Jeg tenkte å lage en slags "årsoppsummering" slik som jeg gjorde i fjor (det er jo så poppis i bloggverdenen....), jeg må bare få tid til det først.... ;)

Denne frøkna ønsker alle en herlig "lille-nyttårsaften-kveld".

- Silje Bjørnstad - 

Fra Instagram:

Her er siste Insta-news fra denne kanten:

1) Trening med blant annet hipthurst og frontbøy

2) Pappa og Lexie i kosemodus <3

3) Cottage Cheese med eple, pære og vanilje. UTROLIG GODT! Har hittil kun funnet den på Meny, men håper flere butikker vil tilby denne og lignende varianter i løpet av det kommende året. 

4) Totalt "vindstille" i Bergen... Eller ikke... ;)


5) Ny pers i knebøy med forkjølelse i kroppen føltes veldig bra

6) "2XU-lørdag"! :D

7) Bøy ER gøy!

8) Lexie passer på juletreet og pappa dekorerer med sine flotte julekurver.

9) De andre på jobb fikk vin i julegave, men siden jeg ikke drikker alkohol fikk "spreke-Silje" et gavekort på G-Sport i stedet, noe som passet meg helt ypperlig! :D

10) 2xkroppsvekt i trapbar (107,5 kg)

Du finner meg på siljebjornstad87 

:)

- Silje Bjørnstad - 

Lørdagslaks. (Julelaks...?)

Frihelg eventuelt romjulshelg for noen - jobbehelg for meg.

Men mat må man jo uansett og siden det tross alt er juletider så hvorfor ikke kombinere fiskemiddagen med juletilbehør? Kryddermarinert laks med surkål, kålrabistappe og brokkoli! 

Følte at kroppen trengte litt grønnsaksboost nå, og det var faktisk utrolig godt! 

Ellers rakk jeg en liten treningsøkt med blant annet knebøy på ettermiddagen etter 8 timer ved kontorpulten i dag. 

Og ellers ikke noe interessant å melde! ;) Nyt romjul og juleferie mens dere kan. Snart er det jammen slutt på 2013 også!

- Silje Bjørnstad - 

Film: 2xkroppsvekt trapbar og en liten pers i dips

Et par dager med totalt treningsfri i tillegg til julemat fra morgen til kveld trenger virkelig ikke å være negativt i det hele tatt. I dag har jeg fri fra jobb og rett etter at jeg stod opp dro jeg på trening. Der var jeg i cirka tre timer (......) og bare kosa meg så sinnsykt med både frontbøy, benkpress, sumomarkløft, hipthrust, rygghev og ikke minst trap-bar og dips.

 

I dag klarte jeg å ta dobbel kroppsvekt i trapbar (altså 107,5 kg med en kroppsvekt på 53,7 kg), noe som jeg hadde veldig lyst til å klare før året var omme. Og når ting går i boks så er det bare en så ubeskrivelig deilig følelse.

video:trapbar1075kg

Selv om klassisk markløft står bomstille når det gjelder 1RM så går i alle fall andre ting fremover!! :D :D :D

Det ble en spontan dips-testing også, noe som endte med en liten pers på 17 stk (1 mer enn forrige pers):

video:dips18

Og med en herlig endorfinrus i kroppen kommer jeg til å glise like bredt resten av dagen. 

(Obligatorisk "happy-face-bilde")

Desembermåneden har virkelig vært en oppløftende treningsmåned for min del: pers i pullups (10 stk), pers i chins (11 stk), pers i knebøy (77,5kg med mer inne) og som nevnt pers i trap-bar og dips. Å sette seg et mål og faktisk jobbe for det, for så å klare de målene man setter seg er i alle fall en stor treningsmotivasjon for min del.  Jeg har fokus på det jeg har lyst til å klare, det jeg vet vil gi meg treningsglede og ikke minst en følelse av å være fornøyd - noe som jeg tror er veldig viktig i en verden som stadig blir mer opptatt av utseende, kroppspress og det å konstant sammenligne seg med andre. Jeg skal ikke gå inn i detaljer eller bli veldig dyp her nå, men det er lov til å stoppe opp en gang i blant og bare være stolt over seg selv og den prestasjonen man gjør når man faktisk er fornøyd - i stedet for å "jage" etter noe som er "bedre" hele tiden. 

Anyway.... Jeg GLEDER meg til å sette meg nye mål for det kommende året og ikke minst jobbe på lag sammen med kroppen - det gir meg så ubeskrivelig mye. 

- Silje Bjørnstad - 

Svoooosj

Tja, her sitter jeg med hjemmekontor og i jobbemodus da.

Veldig deilig å ha et eget kontorrom å være på når man først skal jobbe hjemmefra i ferietider.  

9-17 jobb på dagtid og sosialisering på kveldstid gjør at dagene bare flyr avgårde. I kveld skal jeg til Kongsvinger for å møte en gjeng jeg gikk sammen med på videregående før jeg tar turen videre tilbake til Oslo. 

Det har ikke blitt så mange juleferiedager hjemme hos mamma og pappa denne gangen, men det har i hvertfall noen veldig deilige dager sammen med venner og familie. 

Men det er ingen tvil om at jeg kommer til å savne denne klumpen aller mest:Lexie <3 

Nå må jeg haste videre i multitasking-prosjektene her.

Ha fortsatt en god romjul!

- Silje Bjørnstad - 

Ferie med jobbing

God 1.juledag!

Da var både lille julaften og selveste julaften "unnagjort" og det har selvfølgelig vært masse god mat, hyggelig samvær med familie, åpning av julegaver og generelt god stemning. 

Julestrømpe om morgenen den 24.desember er "et must"!

I dag og i morgen er jeg faktisk på jobb, men jeg har fått lov til å ha hjemmekontor så da slapp jeg og reise inn til Oslo med en gang. Så de neste kveldene blir det å møte venner og bekjente både her og der, før jeg reiser inn igjen til hovedstaden og kjæresten på fredag (3.dagen). 

Lexie var selvfølgelig veldig interessert i julematen i går: 

Og siden jeg går i kjole sånn 2-3 ganger i året så må jo det sjeldne tilfellet vises frem:Nå må jeg komme meg på jobb! (LES: Gå opp i 3.etasje)

Ha fortsatt en nydelig julefeiring <3

- Silje Bjørnstad - 

 

Lille julaften

 

Lille julaften betyr selvfølgelig pynting av juletre og her hadde pappa rukket både lyssetting og pynting før jeg stod opp i dag. Lexie har tydeligvis tatt på seg oppgaven med å være "juletrevakt":

Ellers er det mildt og lite "julevær" her på Østlandet i alle fall, men til tross for minimalt med snø så er det ikke så verst likevel:

Ellers har jeg hatt en liten treningsøkt med lett knebøy, chins og markløft.

video:treningsboy

(Knebøy 5x5x50kg - med sangen "Let me be your Father Christmas tonight" i bakgrunnen = julebøy! :D )

Jeg skal gi "sumomarkløft" et forsøk fremover nå og her må man begynne å scratch for å si det sånn. Merker det veldig godt at det er uvant for både kropp og hjerne, men skal man bli bedre i noe må man jo trene det! :D

Til og med 60 kg var helt latterlig tungt for min del da det gjaldt sumomark i dag, men det gikk bedre etter hvert (tok 8settx3repx50kg). I tillegg må jeg fokusere på teknikk-teknikk-teknikk:

video:sumomarkdesember

 

Så får vi se hvordan det går utover 2014! :) 

Nå er det straks klart for tradisjonell "lille-julaften-juleskinke-middag" på denne kanten! 

Ha en herlig kveld. 

- Silje Bjørnstad - 

Film: Ny pers i knebøy og 100kg-hipthurst

video:kneboy775kg

JA! I dag fikk jeg en bekreftelse på at ting går i riktig retning når det gjelder knebøy. Selv om jeg faktisk er litt halvforkjøla og pottetett i nesa så var jeg fast bestemt på å teste knebøyformen i dag - jeg har jo vært innstilt på det hele uka.

Forsøket endte med 5 kilo pers med mer inne (totalt 77,5 kg) og siden august i år har jeg persa med 10 kilo mens jeg ligger på samme kroppsvekt. 

Er bare å beklage mine "mannestemme-utbrudd" på filmklippet, men jeg blir bare så glad... ;D 

Ny pers = Happyface-bilde:Når jeg først var i gang med å teste litt på styrken, så prøvde jeg meg på 3settx8repx100 kilo på hipthurst også, noe som føltes veldig greit ut: 

video:hipthrust100kg

Hurra for en herlig kombinasjon av "pizza-trykk + julemat-trykk + julekake-trykk". :D 

"Uten mat og drikke, duger helten ikke". 

I morgen er det lillejulaften, noe som betyr pynting av juletre og tradisjonell juleskinkemiddag på denne kanten. Jeg gleder meg allerede! :)

♥Julefølelse♥

- Silje Bjørnstad - 

 

Hemmatt til jul

 

DA er det straks avreise for biltur hjem til ÅSNES og FINNSKOGEN,  og den obligatoriske sangen som skal spilles over høytalerne er selvfølgelig:

"I`M DRIVING HOME FOR CHRISTMAS!"  :D :D :D

Kofferten og treningssekk er pakket, jobb-PC er funnet frem, gavene er pakket inn og klare for å legges under juletreet og de nødvendige omega-3-tablettene samt litt proteinpulver er på plass. ;D

Så da vil jeg bare benytte anledningen til å ønske GOD JUL. Ikke minst GOD JUL til min kjære storebror som i år er på farten i Australia mens Bjørnstad-familien sitter og gafler i seg ribbe, medisterkake, julepølse og tre forskjellige desserter.

Håper alle har en fin helg!

- Silje Bjørnstad -  

Film: Benkpress med kloss og frontbøy

Så der, her er to klipp til fra dagens treningsøkt. 

Benkpress med kloss: 40kgx5settx6reps: 

video:benkmedkloss40x6x5

Og litt frontbøy som begynte med 40kgx5rep, 45x4rep, 47,5kgx3rep og 50kgx2settx2rep:

video:frontboy2x50


Som jeg nevnte tidligere, på søndag skal jeg teste bøyformen! :D

Ellers så skal jeg se "Hobbiten 2" i kveld, altså "Smaugs ødemark". 

I morgen reiser jeg hjem til jul, men jeg skal ha hjemmekontor i jula da, så det blir ikke bare ferie for min del. Uansett skal det bli deilig med noen feriedager på bondelandet sammen med familie, firbeinte og venner man ikke har sett siden forrige jul ;)

 

GOD HELG!

- Silje Bjørnstad - 

Film: Ny pers i "chins"

Moahaha! Som jeg sa i går, kroppen var RIMELIG klar for trening i dag etter to dager treningsfri, og 2,5 time på treningssenteret resulterte blant annet i ny pers i chins. 

11 stk nå! :) Dessverre er det en litt dårlig film på grunn av begrenset med "kamerastativ" og "kameramenn", men videobeviset er da her: 

video:11chins

(Prøvde meg på 12, men ikke i dag.. :p )

Og selvfølgelig "ny-pers-bilde-med-armene-opp-i-været-og-bredt-glis":

Ellers så ble det litt knebøy og frontbøy, men tok det rolig siden planen er å teste maksløft på søndag. Og litt benkpress med kloss, skråbenk, roing med stang og rygghev. Det kommer et par treningsfilmer fra økta senere. :)

Nå, endorfinrus og hjemmekontor-jobbings! :D

Ha en herlig fredag!

- Silje Bjørnstad - 

La oss kalle det nødvendig restitusjon...

Da er jeg tilbake i Oslo etter en kort, men en så utrolig digg og hyggelig tur til Bergen. 

Kroppen trengte virkelig ett døgn med total avslapping og i dag sov både jeg og venninnen min til langt ut på formiddagen. Faktisk så stod vi ikke opp før klokka var blitt 13.15 og etter frokost campa vi i sofaen - ha ha! Men så utrolig digg det har vært og bare slippe alt og faktisk bare være skikkelig lat et par dager. 

Ifølge aktivitetsmåleren på Polar-klokka mi har jeg vært i aktiv i hele 12 minutter i dag...

DET er ikke en oppfordring eller noe å anbefale i hverdagen altså - men jeg tror faktisk at både hode og kroppen min har satt pris på noen "hviledager", for nå merker jeg det bare kribler i hele meg med tanke på treningsøkt i morgen! ;) Og det er jo viktig å ta seg pauser innimellom jobbing, trening og de typiske hverdagsrutinene. 

 

Ellers en liten fun fact; Dere vet den oransje appelsinlignende "julefrukten"? Det er klementiner, ikke mandariner for de som måtte tro det. Frukt.no skriver nemlig: 

"Mange omtaler klementiner som mandariner. Det er ikke riktig. For å avlive myten en gang for alle: De små søte sitrusfruktene vi kjøper vinterstid er klementiner - ikke mandariner. 


(Copyright: Frukt.no)

Vi importerer klementiner til Norge hele året og vi spiser i underkant av 6 kilo pr. person, og omtrent halvparten av dette spises i desember måned. Rundt 27.000 tonn klementiner finner veien til Norge i løpet av et år. Mandarinen var den aller første av de små sitrusfruktene som vi ble kjent med og de små sitrusfruktenes "mor". Den importeres så å si ikke lenger til Norge fordi den inneholder for mange steiner for den norske gane. Vi velger heller de nye steinfattige sortene - som klementin."

Så vet dere det ;)

- Silje Bjørnstad - 

 

Mobilblogg: Berrrrrgen

Da er jeg ankommet Bergen og det eneste "fly-bilde" jeg rakk å ta på turen var det øverste her. Mer husker jeg ikke før jeg sovnet og våknet til kapteinen som sa: "Mine damer og herrer, da har vi ankommet Flesland lufthavn - Bergen":

Dagen har vært utrolig deilig og avslappende med blant annet "venninne-sladder", sofa-chilling, helt utrolig digg asiatisk mat, og ikke minst en tur til Bergen sentrum der det blåste veeeeldig mye mer enn det enn Oslo-beboer er vant med.

"Pad Thai Nudler" - en HERLIG smaksbombe bestående av stekte nudler med kylling og grønnsaker.

Resten av kvelden blir enda med sofa-chilling med blant annet håndballkamp på TV. DIGG!!!

"Planta seg NEDI sofaen blant puteberg og pledd" :D

- Silje Bjørnstad -

Hverdag

 

God tirsdag! :)

Jeg har nettopp rukket en kjapp treningsøkt innimellom to jobbvakter og 2,5 kg på vektene opp fra forrige uke betyr 5x5x50 kg i frontbøy og 3settx8repx92,5kg i hip-thurst:

"Blodåre-popout" på siden av halsen min og "sintetryne" skyldes den enkle grunn at det ER tungt - men fy søren hvor deilig mestringsfølelse det er å gjennomføre de øktene og målene man setter seg... :)

Ellers så må jeg bare fortsette litt på "kjøttfri mandag" for den dagen i går ble avsluttet med helt utrolig deilig pakistansk vegetarmat sammen med to venninner. Vi delte på tre ulike retter hver med både grønnsaker, linser og kikerter:

 

Så besøk gjerne ShalimanTandoori Restaurant - den kan virkelig anbefales!

I morgen drar jeg til Bergen for å besøke ei venninne! :D Det betyr fly tidlig om morgenen - 1 overnatting - og fly tilbake igjen torsdag kveld. 

Les forresten denne saken jeg skrev for Side2 forrige uke:

- Frykter at mange gir feil inspirasjon

En sak hvor det er mange viktige poeng som blir påpekt av de to som er intervjuet i saken. 

 

Ha en herlig tirsdag!
- Silje Bjørnstad -  

 

Kjøttfri mandag

"Kjøttfri mandag" er en god vane for deg som vil redusere kjøttinntaket. Det finnes flere gode grunner til å begrense kjøttforbruket, blant annet dyrevelferd, helse og det er mer miljøvennlig. 

Jeg spiser langt fra kjøtt hver dag og er de siste årene blitt en stadig større fan av "erstatninger til kjøtt" som for eksempel kikerter, bønner, linser og sopp-protein. Andre ingredienser det går mye av i såkalte vegetarretter er for min del cottage cheese, egg, ost og masse deilige grønnsaker. 

Les mer og få gode tips og oppskrifter på gronnhverdag.no - klikk her.

Tips og råd finner du også på Facebook-siden til "Kjøttfri mandag" - klikk her.

Til lunsj i dag ble det denne bønnesalaten som består av agurk, paprika, ananas, mais, hvite bønner og sopp-protein:

Masse deilig smak fra råvarene gjør at jeg ikke synes man trenger hverken krydder eller dressing og ikke minst så inneholder denne salaten METTENDE og gode ingredienser. 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Film: Lørdagstrening og "fisk-i-skjell"

God søndag! I går ettermiddag reiste jeg hjem til Solør/Finnskogen for en natt for å være hundepasser.

Men jeg tok en liten treningsøkt på det lokale treningssenteret her også og sammen med en kompis kjørte vi "2XU-lørdag" ;D (veldig internt):

"Størst versus minst".... :p

Det ble blant annet 3x3x67,5kg i knebøy og 5settx6reps med dips:

video:675x3x3

Jada, "løftetryne", I know. Jeg er bare veldig fokusert :p Anyway, jeg er så fornøyd med bøyen for tiden! Det er så deilig å kjenne at det fungerer:D :D :D

video:dips

Lørdagsmiddagen ble "hjemmelaget fisk-i-skjell (mulig det ser litt grumsete ut, men det er så digg!!)

Fiskepudding/fløtepudding i hvit saus sammen med erter og gulrot lagt i et terteskjell med karri på toppen <3

Men pliktene kaller tydeligvis:

Nå; kaste-ball-med-Lexie <3

Ha en herlig søndag - kun 9 dager igjen til julaften! 

- Silje Bjørnstad - 

Saftige, proteinrike sjokolademuffins. Uten sukker, uten hvetemel

Jeg fikk skikkelig sjokoladecravings her om dagen, så da prøvde jeg meg på disse godbitene:

Sjokolademuffins - cirka 10 stk:  

2 egg
35 gram sjokoladeprotein
20-25 gram kokosmel
100 gram mager kesam
2 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
3 ss sukrin 
ca 1 dl lettmelk 

Skill eggehvitten fra plommen og stivpisk hvittene med sukrin. Bland sammen eggeplommene med proteinpulver, kokosmel, kesam, kakaopulver, bakepulver, fiberhusk og melk. Deretter vender du inn eggehvittene i sjokoladerøren. Fordel i muffinsformer og stek på ca 175 grader i 15 minutter. 

På grunn av kesam blir disse muffinsene ekstra saftige og holder seg også saftige noen dager etter at du har laget de. 
En perfekt liten dessert eller som snacks når sjokoladesuget kommer. 

 

Nytes som de er eller så kan du gjøre som meg, bare fylle på med enda mer sjokolade (jeg bruker kalorifri sjokoladesaus fra Walden Farms) + litt sukrinmelis:

De smaker også ekstra godt sammen med et glass iskaldt melk <3

Hele røren inneholder cirka 584 kcal (fordelt på 10 muffins blir det drøye 59 kcal per stk), 31,3 gram karbohydrater, 60,5 gram protein og 26,7 gram fett. 
Enjoy!
- Silje Bjørnstad - 

Formiddagstrening, tacolunsj og julenøtter

God fredag! :D

Som jeg skrev i går, her går det i "sove-frokost-trening-lunsj-jobbings"-rutine siden jeg jobber kveldsvakter denne uka.

Jeg rakk en liten treningsøkt i dag også med blant annet "floor press" og "chins". 

Nå går jeg fra "pullups-trening" tilbake til "chins-trening" igjen, målet er selvfølgelig ny pers i øvelsen siden jeg knapt har trent chin-ups siden i vår. Så da satser jeg på 11-12 stk i løpet av de kommende ukene! :)

Denne herlige tacosalat-lunsjen kan absolutt anbefales forresten:

Tacokarbonadedeig + ananas + paprika + agurk + mais + ost + tacosaus + kesam <3

Og ja, selvfølgelig - "dagens dessert": 

Proteinbar og kaffe <3 En perfekt kombinasjon. 

Også en liten artikkel fra jobb hvor jeg har skrevet om "julenøtter" som inneholder en liten "nøtte-oversikt": Denne julesnacksen er ja-mat.

Ja, de inneholder mye kalorier og fett, men nøtter har også mange fordeler! :) 

Ha en herlig fredag og GOD HELG! 

- Silje Bjørnstad - 

Film: Frontbøy / Hipthrust

God torsdag!

Jeg jobber kveldsvakt på Side2 denne uka og da går det som regel i "sove-frokost-trening-lunsj-jobb-hilsepåFredrikpåkvelden"-rytme. 

Her er et par filmklipp fra gårsdagens miniøkt.

Først frontbøy 5x5x47,5kg:

video:frontboy475x5

Deretter hipthrust med 3settx8rep med 90 kg:

video:hipthurst 90kgx8

Som jeg har nevnt før så øker jeg med 2,5 kg i uka, så da får jeg se om jeg "hipthruster" 100 kilo snart... 

Apropos trening, videoartikkel nummer to i den tredelte serien om teknikk og styrketrening er publisert. Les saken her: De beste øvelsene for rumpe og lår


Også litt matprat på tampen - denne salaten holder deg god og mett  l e n g e:

Salat med grillet kylling, kikerter, agurk, paprika, mais og "kesam-aioli". 

Om to dager er det helg og da skjer det mye jeg ser frem til! :) Blant annet et lite styrkeløftstevne her i Oslo som Fredrik skal delta på også skal jeg hjem til Finnskogen for å være hundepasser i tillegg til at jeg har "treningsdate" på lørdag kveld. DET blir digg det!

 

Ha en herlig torsdag :)

- Silje Bjørnstad - 

Fra Instagram

God onsdag! 

Her er siste Instagram-nytt fra denne fronten:

1) Test av juleprodukter på jobb - les artikkelen her: - Er det her så veldig jul da?
2) Matbilder fra lørdagens julebord
3) Tosifra pullups :D
4) Kylling med mistenkelig få næringstoffer... #anoreksiakylling 

5) På besøk hos ei venninne med supersøt bebis
6) På SPA i Sverige
7) Test av sjokoladekalendere på jobb - les artikkel her: - Den er billig, men fullstendig bortkastet å kjøpe
8) Hvorfor finnes det ikke slike cottage cheese-typer i Norge? Disse fra Sverige smaker  h i m m e l s k! :D

9) Mitt første møte med "trap-bar" endte med mitt første møte med 100-tallet (102,5 kg)
10) 26 år og får fortsatt pakkekalender fra mamma <3
11) Vakker høsthimmel i Oslo
12) Kalkunmiddag :)

Min Instagramkonto er siljebjornstad87

Ha en herlig desemberdag! Snart er det jul! 

- Silje Bjørnstad -  Vil du være med på forskningsprosjekt om vektreduksjon, fysisk aktivitet og lavkarbokosthold?

Flinke doktorgradsstipendiat Ditta Valsdottir skal i gang med et nytt forsøksprosjekt om effekt av trening og lavkarbo-høyfett-diett på insulinsensitivitet, vektreduksjon og lipidprofil, og de trenger deltakere! :)

Jeg var selv med på lignende forskningsprosjekt i fjor der formålet med prosjektet var: 

- Å undersøke effekten lav-karbohydrat/høy-fett-diett på insulinsensitivitet og lipidprofil hos unge, friske, normalvektige kvinner etter tre ukers periode på LCHF-diett.

Dette å være med på en studie er noe jeg virkelig vil anbefale. I tillegg til at du får vite og lære masse om deg selv, din helsetilstand og kropp så får man oppfølging og veiledning med så utrolige dyktige mennesker som sitter på masse viktig og interessant kunnskap. Som forskningsdeltaker fikk vi også noe gratis lavkarbo-mat, gratis kroppsanalyse-tester, blodprøveresultater med mer. Norges idrettshøgskole og Atlantis Medisinske Høgskole søker kvinnelige forsøkspersoner av europeisk opprinnelse med BMI mellom 27 og 35  i alderen 34-45 år til et forsøksprosjekt om vektreduksjon, fysisk aktivitet og kosthold. Du må bo i Oslo-området! Prosjektet starter i slutten av januar 2014 og varer i åtte uker. Underveis i prosjektet får du oppfølging og kostholdsveiledning av ernæringsfysiolog. Halvparten av deltakerne vil også delta på spinningstimer tre ganger per uke, ledet av en kvalifisert instruktør.

Formell tittel

Effekten av trening og diett på insulinsensitivitet, vektreduksjon og lipidprofil hos overvektige kvinner

Formål

Vi undersøker effekten av lav-karbo/høy-fett diett kombinert med trening, på insulinsensitivitet, lipid profil, vektreduksjon og kardiovaskulær fitness.

 

Prosjektbeskrivelse

Underveis vil alle deltagere blir fulgt opp av en ernæringsfysiolog som sikrer en komplett og sunn diett. Treningsgrupper trener 3x i uken under veiledning av en kvalifisert spinningtrener.
Hvis du er i målgruppen, og er interessert i å delta i et prosjekt som kan hjelpe deg ned i vekt, kan du melde din interesse til doktorgradsstipendiat Ditta Valsdottir på ditta@amh.no. Husk å oppgi telefonnummer og epostadresse.
- Silje Bjørnstad - 

Julebordkalkun

Jeg må bare dele noen matbilder fra julebordet på lørdag.

Vi fikk servert en helt perfekt stekt kalkun med en så sabla digg "stuffing" (Loffsmuler + aprikos + svisker og annet digg) sammen med poteter, rosenkål, hjemmelaget kalkunsaus og denne herlige søtpotet-løsningen:

Søtpotetpure med marshmallows - farlig søtt og godt! 

Man lager søtpotetpure som vanlig, har det i en ildfast form, legger noen marshmallows på toppen og "gratinerer" dette i stekeovnen til toppen har blitt gyldenbrun. Dette må dere prøve! NAM! :D

 

Desserten var også hjemmelaget:

"Dansk julekake servert med creme fraiche".

O hellige, søte, gode juletid. :D Jeg var i alle fall mer enn mett og fornøyd ;)

(Sånn, en skikkelig "julebord-selfie" - bare for å minne om at jeg faktisk kan ha på meg noe annet enn treningsklær og ikke ha håret i hestehale :p )

- Silje Bjørnstad - 

 

Film: Tosifra pullups = CHECK! :D

I mars tidligere i år nådde jeg målet om å ta tosifra chin-ups (underhåndsgrep), mens jeg nå i november satte meg et mål om å klare ti (tosifra pullups) før jul etter noen måneders "null-pullups-trening". Men etter noen uker med "Pullups-program" klarte jeg i går å ta ti stk (Prøvde på 11 når jeg først var i gang, dessverre var ikke hodet helt innstilt på det, så det får bli neste gang;) )

Uansett, her er underholdninga:

video:10pullups

"Kom-igjen-mase-sangen" er det Fredrik som står for. ;p 

Og ja, jeg har et lite gledesutbrudd i slutten av filmklippet....

Alltid gøy å nå målene sine og alltid gøy når kropp og hode samarbeider. 

Ooooog, oh, wait for it, wait for it - 

Obligatorisk HAPPYFACE-PERSE-BILDE:

:D

- Silje Bjørnstad - 

Film: fredagstrening

Aller først; jeg klarte 10 pullups på trening i dag! :D (Derfor "happyface-og-armene-strekt-opp-i-været-bilde") Legger ut filmbevis i morgen ;)

Men først noen filmklipp fra gårsdagens trening som blant annet bestod av knebøy 65x3x3 etterfulgt av frontbøy 45x5x5. 

video:frontboy45x5

"Spenn opp - trekk inn godt med luft - rett i ryggen - brystet fram - se opp og frem - press knærne ut - KNÆRNE UT!!" - tankene i Siljes hode akkurat der og da ;)

Så var det hip-thurst, det går også fortsatt ganske greit med 2,5 kg økning i uka :) I går ble det 87,5x8x3:

video:hipthrust8x875

Ja, jeg har en god start på helga. :D :D :D

- Silje Bjørnstad -

 

Fredagsburger

Da var det helg igjen og jeg har ser frem til både julebord og forhåpentligvis venninnedate med en av mine beste venner som er i hovedstaden i disse dager. 

Ellers så blir det en rolig fredagskveld etter en herlig dag på jobb etterfulgt av en deilig treningsøkt. 

Tilbake til overskriften og dermed dagens middag:

Angus-burger med ovnsstekte potetbåter, og salat servert med kesam-aioli og ketchup/sennep. DIGG DIGG DIGG!! 

Potetbåter lager du enkelt ved å skjære potet i båter (du kan gjerne ha på skallet), dryss over salt/pepper eller annet krydder (jeg brukte pommes frites krydder og havsalt) sammen med noen spiseskjeer olje (avhengig av hvor mye potet du bruker). Stek potetbåtene på 200-225 grader i 25-34 minutter.  For å sjekke om de er ferdige kan du stikke en gaffel eller kniv i en potetbåt for å sjekke om den er "mør" (altså ferdigstekt ;) ).

 

I salaten velger du selvfølgelig dine egne ingredienser mens kesam-aioli lager du med 1/2 boks vanlig kesam + 1 fedd hvitløk + saften av 1/3 sitron. Knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse og bland sammen med kesam og sitronsaft. ♥ 

Dagens dessert:

 

Neida, dette er bare noen vareprøver jeg hadde med meg hjem fra jobb i dag. Side2 har nemlig testet juleprodukter i dag (Gjett hvem sin ide det var liksom... ;p saken blir forresten publisert i løpet av helgen). Men da ble det igjen noen rester som jeg tenkte å gi til Fredrik. Jeg for min del fikk nok av både julemarsipan, juleleverpostei (!), juleyoghurt og julesjokolade tidligere i dag. 

Dagens dessert ble enkelt og greit en klementin, Gresk Yoghurt med eple og kanel og en kopp med grønn te. 

 

Andre nye juleprodukter som jeg og flere av kollegaene mine har smakt oss igjennom i dag var blant annet "Litago Jul - med smak av brente mandler", "Gilde Julepostei med Fiken og Portvin", "Nidar Hjemmelaget Risboller", "Julemix fra Minde Sjokolade" og "Freia Jule-Venner". 

Og ikke minst denne klumpen fra TINE, "julebrunost", DEN var bare helt utrolig god! 

Den smakte seriøst som skikkelig god pepperkakedeig og til og med konsistensen var litt "seigere" og litt så "kakedeig-aktig". Jeg tror det er like så greit at det som ble igjen av denne osten etter smakstesten i dag, ikke ble med meg hjem. Da hadde det fort blitt "julebrunost-fredag" på denne frøkna her.... 

"Årets Julebrunost er en søt og krydret fløtemysost med smak av kardemomme" skriver TINE på sine hjemmesider.

Kommentarer og meninger om andre nye juleprodukter kan du altså lese på Side2/Nettavisen i løpet av helgen! 

Ha en herlig fredag og GOD HELG!

- Silje Bjørnstad -

Sunnere julesnacks og juledessert

Julen kan by på mange fristelser av det mer usunne slaget, men det finnes mange ingredienser som kan gjøre julekakene og julesnacks sunnere og mer næringsrikt. Husk også at det er viktig med matglede og at man skal kunne kose seg med julemat og julegodt sammen med venner og familie. Ikke bli hysterisk om du kanskje spiser litt ekstra i denne høytiden, men kos deg med både matlaging, baking og ikke minst det å smake på alt det gode julen har å tilby! 


(Copyright: Frukt.no)

Her er noen tips for sunnere julesnacks og juledessert - uten at det går utover smak eller julekosen:

Vaniljekesam er for eksempel et ypperlig alternativ til vaniljesaus og krem, mens sukrin og sukrinmelis fint kan erstatte sukker og melis i bakingen. Blant annet så vil desserter og julegodter med frukt gi deg viktige vitaminer og fiber, mens mørk sjokolade inneholder mer kakao enn lys og dermed gir deg mer antioksidanter.

Bruk gjerne magrere fløtevarianter når du lager desserter, bakverk og saus - da sparer du både fett og kalorier uten at det trenger å gå utover smaken. Andre magre meieriprodukter som for eksempel kesam gjør baksten saftig og god. Kesam kan også erstatte smør i en paideig. Desserter og julegodter med frukt vil gi deg viktige vitaminer og fiber. Mørk sjokolade inneholder mer kakao enn lys og jo mørkere sjokoladen er, desto mer kakao og antioksidanter inneholder den.

En sunnere juledessert kan for eksempel kan ovnsbakte epler med kanel og vaniljekesam eller fruktsalat med hakkede nøtter. Pepperkakerformer kan også brukes til å lage morsomme figurer av frukt og grønnsaker. 

Sunnere riskrem - 3 porsjoner  
200 gram cottage cheese  
2 dl Lett dessertfløte  
1 ts vaniljepulver (kan sløyfes) 

Pisk fløten til krem og bland sammen med cottage cheese og vaniljepulver. Rød saus lager du enkelt ved å koke opp 100 gram frosne jordbær/bringebær sammen med 40-50 gram sukrinmelis (smak deg frem) og 1/4 dl vann. La koke i et par minutter før du bruker en stavmikser til å få en jevn og glatt saus. Avkjøl og server sammen med riskremen.  Hjemmelagde marsipankuler

 90 g mandelmel  
60 g sukrinmelis
2 eggehviter  
1-3 dråper mandelessens 

Bland sammen sukrinmelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens. Tilsett mer mandelmel eller sukrinmelis ettersom hvor søtt du liker å ha det. La deigen hvile i cirka 15 minutter før du deler den i 12 like biter og triller kuler. Dypp gjerne marsipankulene i smeltet sjokolade til slutt og oppbevar kjølig. Hvis du ønsker kan du smaksette marsipanen med for eksempel noen dråper av ferskpresset appelsin, sitron, rom, konjakk eller lignende. 

Hjemmelaget fruktnøtt-sjokolade  
Mørk sjokolade (kokesjokolade, minst 70%)  
Hakkede nøtter/tørket frukt/rosiner 

Smelt sjokoladen i et vannbad og tilsett ønsket mengde av hakkede nøtter/tørket frukt/rosiner. Fordel sjokoladeblandingen i små former og sett kjølig. 

Kesampiker - en sunnere variant av den tradisjonelle desserten «tilslørte bondepiker», 4 porsjoner
1 beger (3 dl) vaniljekesam
3-4 dl malt havregryn eller en blanding av ulike nøtter
1 glass lett-eplemos (eller hjemmelaget eplemos uten tilsatt sukker)

Rist havregryn/nøttene i en stekepanne til de får en gylden farge. Hvis du ønsker har du på kanel og sukrin. Avkjøl før du legger eplemos, havregryn/nøtter og vaniljekesam lagvis i porsjonsglass eller dessertskåler. Legg gjerne to lag av hver.

 

(Copyright: Tine)

Kokosbollekake
5 eggehvitter
5-6 ss sukrin
1 ts vaniljepulver
20 g kokos
5 plater gelatin

Glasur:
2 eggehvitter
2-3 ss sukrinmelis
Cirka 15 g kakao
2 plater gelatin 10 g kokos (pynt)

Stivpisk eggehvittene med sukrin, og bland deretter inn vaniljepulver og kokos. Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i 5 minutter. Press deretter ut vannet og hell over 1 dl kokende vann. Hell dette over i eggeblandingen i en tynn stråle samtidig som du visper. Hell massen over i en ønsket form og sett i kjøleskapet.

Glasuren lager du ved å smelte gelatinplatene sammen med litt kokende vann (cirka 1 spiseskje). Stivpisk eggehvittene med sukrinmelis og bland i kakao og gelatin på samme måte som med selve kaken. Hell glasuren over kaken og strø over kokos. Sett inn i kjøleskapet slik at glasuren stivner.

Peppermynteknapper
1 dl sukrinmelis
2 ss fløte (gjerne lett dessertfløte eller matfløte)
4 dråper peppermynteolje
Sjokolade til å dyppe knappene

Bland alle ingrediensene godt sammen. Massen skal være ganske løs, men la den stå kaldt noen minutter dersom du vil ha en fastere masse å jobbe med. Trykk ut små knapper ved hjelp av et lite glass, eller rull små kuler. La knappene stivne i kjøleskapet.

Smelt sjokolade (gjerne sukkerfri/mørk) over et vannbad, og dypp knappene i sjokoladen. Oppbevar peppermynteknappene i kjøleskapet.

Jordbær-nisser
1 kurv friske jordbær
1 pakke philadelphia naturell eller annen kremost naturell
4 ss sukrinmelis
1 ts vaniljeekstrakt
Svarte sesamfrø til øyne (kan erstattes med noe som ligner)

Skyll jordbærene og skjær av det grønne. Kutt av toppen av jordbærene, dette skal være «nissehatt», og jordbær-bunnen blir «nissekropp». Pisk sammen smøreost, sukrinmelis og vaniljeekstrakt - blandes godt sammen! Ha blandingen i plastpose, press massen ut i en av hjørnene og klipp et passe stort hull i hjørnet. Fyll toppen av jordbærkroppen med osteglasuren, ha på «hatten» og sett på øyne. Bruk gjerne den hvite ostekremen til å lage «dusk» på «nissehatten» og knapper på «nissekroppen». Serveres med en gang eller oppbevar i kjøleskapet.

(Copyright: Frukt.no)

ENJOY! 

Flere tips og oppskrifter til en sunnere jul finner du blant annet på hjemmesidene til frukt.no

- Silje Bjørnstad - 

Førjulskos

God torsdag! 

Her har dagen startet med å sove leeeenge (helt til halv ti - midt i uka! :D ) før det ble en mini-treningsøkt og deretter kveldsvakt på Side2. 

Benkpress og floor-press med stang er noen av øvelsene som ble gjort i dag. 

I går kveld var jeg på "førjulskos" hos ei venninne, planen var egentlig å bake men skravlingen tok overhånd og istedet vi koste oss med blant annet peppernøtter, klementiner og te - en perfekt kombinasjon. 

Apropos førjulskos, jeg driver med et blogginnlegg om "sunnere julesnacks og juledesserter", det blir publisert senere i uka. :)

Ha en flott dag, snart er det jammen helg igjen og bare 19 dager igjen til jul!

- Silje Bjørnstad -

 

Er det mulig.....

Mmm-mmmm. I dag var det siste dag med pullups-program før test og settene var følgende: 6-9-6-6-7


Og jeg skulle selvfølgelig ha testet 10 pullups i dag!!! Fordi på andre settet (når jeg skulle ha 9) så måtte jeg bare prøve likevel og det endte med 9,5. NI OG EN HALV!!?? Ha ha ha. Jeg er BOMBESIKKER på at jeg hadde klart 10 hvis jeg ikke hadde starta med 6 først, men bare varma opp litt. Uansett, det er fortsatt mange dager igjen i desember og jeg har i alle fall fulgt programmet ved å gjennomføre denne siste dagen også. (Viktig å tenke positivt ;p ) Så får vi se da, når den tiende også blir tatt. Uansett, likesågreit at jeg ikke klarte ti i dag da jeg allerede ved repetisjon 5-6 begynner å "dra meg opp" med beina... ;)

Her er underholdningen for den som vil se: 

video:pullups

Geriatriks: Jeg regner med du heier??!?! Hehehe ;D

Jaja, to 9-ere på 4 dager lover i alle fall bra! Så da får man bare smile og være fornøyd med det man har prestert så langt.I dag var jeg fast bestemt på å spise fisk så da ble dagens "senlunsj"/"tidligmiddag" en fargerik tallerken bestående av følgende:

Dillkrydret laks med ferskpresset sitronsaft, ovnsbakte grønnsaker (gulrot, squat, rødløk, purreløk, paprika sammen med havsalt og smør) og søtpotetmos. 

NAM! :D Sunt og godt samtidig som det er kjapt å lage ;)

- Silje Bjørnstad - 

Artikkel på Side2-Nettavisen: Slik trener du styrke

Tjohei!

Sammen med personlig trener Martin Norum har jeg og en Side2-kollega laget en artikkelserie på 3 deler med videoklipp og forklaringer når det gjelder ulike baseøvelser i styrketrening. 

Første artikkel ble publisert i kveld og denne gangen ser vi nærmere på markløft og push-ups. 

Se film og les artikkel her: 

LÆR HVORDAN DU TRENER RIKTIG TEKNIKK I STYRKEØVELSER

I de to neste artiklene blir det nærmere gransking på "knebøy" og "bulgarsk splittknebøy" samt "chins" og "omvendt roing".

- Silje Bjørnstad - 

SPA-helg

Her er et bildedryss fra helga:

Da vi ankom var det lunsjbuffet med blant annet bønnesalat, marinerte artisjokker, salater, stekte rotgrønnsaker, stekt laks, svinestek, suppe, dipp og diverse annet tilbehør.  

 Og en mini-pannacotta til dessert.

Så ble det noen timer med plasking i basseng og badstue før "badekåpe-Silje" var klar for 1 time med aromamassasje. 

Fredrik driver med sitt....

Vi rakk en 20 minutters treningsøkt også som for min del bestod av "floorpress" og "high pull".

På kvelden spiste vi middag ute og jeg hadde kalvesnitzel med kapers, salat og rødvinssaus. (Jeg DIGGER snitzel :))))).

Kveldens "dessert", kremt:

 Den derre Pollysjokolade-posen var det ingen problem for meg å spise opp for å si det sånn. Likesågreit vi ikke har Polly-sjokolade i Norge! ;p

Og ikke minst hotellfrokost på søndag:

"Frokosttallerken 1 av 3" eller noe sånt;)

Digg digg digg!

Nå MÅ jeg komme i gang med dagens jobbrelaterte oppgaver. 

Ha en herlig mandag :)

- Silje Bjørnstad - 

Film: I`m coming for you 10 pull-ups!! :D

For en herlig helg det har vært!

Jeg og Fredrik har blant annet slappet av med deilig SPA-dag og hotellovernatting i Sverige med massasje, ulike badstuer og bassenger, og masse digg mat. 

På hjemveien stoppet vi innom Charlottenberg så da ble det litt svenskehandel også. Men mer om Sverige og SPA i morgen, for etter at vi kom hjem i kveld så ble det en liten treningsøkt og et par dager med minimalt med trening og et ganske solid matinntak ga TRYKK på trening i dag med blant annet tangering på pers i pullups på 9 stk - noe som var RIMELIG deilig. 

Dagens pullupsøkt var på 6-9-6-6-6 sett, så neste uke blir det nok et forsøk på å klare målet på 10 stk før 2014. :D

Jadajada, litt hjelp med beina, men haka er over stanga og armene er strekt ut før hver repetisjon. SÅ DET SÅ ;)

video:pullups

 Ekstra gøy var det fordi jeg prøvde meg på dette settet for 3 dager siden, men da var jeg ikke i nærheten til å klare settet med 9 stk. Så det å hvile litt innimellom er ikke så dumt det gitt. ;)

Å gjøre knebøy kjentes også veldig solid og bra ut i dag, og ettersom jeg har mer fokus på frontbøy og litt sånn "deload-fase" med knebøy for tiden så kjører jeg 3x3 med tunge vekter (å regne for min del selvfølgelig) og få repetisjoner:

video:625x3

I dag ble det 62,5kgx3x3.

Legg merke til de sinte, flotte og konsentrerte "løftetrynene" mine... ;)  <3

Det samme gjelder markløft: Få repetisjoner og tunge vekter. 

I dag stod 82,5kgx3x3 på programmet og etter en tung pullupsøkt var det tungt nok, men det gikk i  alle fall;)

video:marklft3x825


Også er det jo 1.desember i dag, noe som betyr advendtkalender! Og jadda, mamma har laget pakkekalender til dattera si i år også. Noe 26 år gamle Silje er veldig fornøyd med.

 Og ikke minst var det ekstra gøy at pakke nummer 1 i kalenderen var enda en kalender, nemlig flax. Mamma, du er best! :D

Denne frøkna er i alle fall fornøyd med helgen og kroppen er kunne ikke vært bedre forberedt for en ny uke.

Nyt resten av søndagskvelden :) 

- Silje Bjørnstad - 

Matbloggtoppen Matprat