hits

desember 2014

Mobilblogg: årets siste treningsøkt på et hotellgym

Hei og god siste-2014-dag! Jeg startet dagen med årets siste treningsøkt på et hotellgym som satte kreativiteten på prøve. Det var lite vektstenger, knebøy-rack og pullups-stativ her, men så lenge man har sin egen kropp å trene med så er det ikke mye som skal til for å kjenne at musklene jobber og pulsen går fortere. Dermed ble det både kroppsvektøvelser som for eksempel pushups (og her er det jo også uendelig med varianter som man kan prøve seg på) håndstående og planke, manuler ble brukt til både goblet squat og ulike overkroppsøvelser, og med kasser som bygges i høyden kan man få til fine utfall-varianter, dips, hofteløft osv. Med andre ord så var det ikke noe problem å få kroppen til å svette litt. ;D

"Hallo ja"

Uansett så fikk jeg i alle fall en veldig digg start på morgenen og nå er jeg klar for å utforske og å feire nyttårsaften med happyface og en herlig endorfinrus i skrotten!:) "Peace out"

Godt nytt år!!! :) Silje

Mobilblogg: reiste til Berlin - kom til tightshimmelen

Hei! Klokken 10 i morges satte jeg og kjæresten kursen til Berlin hvor vi blir til 2. januar - med andre ord så blir det nyttårsfeiring i den tyske hovedstaden i år!:D I dag har vi for det meste gått og tittet i butikker og litt i sentrum, og jeg havnet i det som må være tights-HEAVEN:

Det var stativ på stativ med de kuleste treningstightsene (til kun 150-250 kr per stykk!), og jeg prøvde sikkert 20 forskjellige. Meeeeeen jeg har eeeegentlig ikke bruk for så mange nye treningstights nå, så jeg sa meg fornøyd med disse to (nytt treningstøy er jo viktig for motivasjonen.....) selv om jeg fint kunne ha kjøpt sikkert 30 til.

Det var forøvrig like mange treningstopper, gensere, jakker og joggebukser der også, men jeg gikk bare pent forbi. Hadde jeg begynt å titte så hadde jeg sikkert stått der ennå;) Nå er vi uansett på hotellrommet etter å ha spist på en kjempehyggelig italiensk restaurant med nyyyydelig mat. Jeg ba pent om å få meg pizzarestene da jeg ikke orka mer, så har jeg frokost i morgen ;)

Ha en nydelig tirsdagskveld! Silje

Ha det bra, Norge

Hei og god KJØTTFRI mandag! :)

Etter flere dager med mye kjøttmat, julemat og takeaway (for de man blir lei julematen), så passer det veldig fint med en vegetarisk dag igjen. Hva det blir til middag avhenger av hva som er tilgjengelig i kjøleskapet og kjøkkenskapene - har ikke helt oversikten der, men eventuelle rester bør prioriteres ;) 

Jeg kom nemlig tilbake til Oslo i går kveld og sitter nå på jobb, og i morgen tidlig går turen til Berlin der det blir nyttårsfeiring og en liten nyttårsferie med kjæresten. :D Jeg har aldri vært i Berlin eller Tyskland før (kun Kiel med Color Line-ferga), og dette blir mitt 30.land jeg besøker! Og allerede neste uke igjen så blir det jammen en utenlandsreise igjen, da i forbindelse med jobb, men mer om det senere ;)

Det var utrolig vondt å måtte reise fra denne sjuklingen i går, men det går i alle fall bedre med Lexie og selv om ting kommer til å ta tid, så er det så godt å se en logrende hund igjen som stadig blir mer "sæ sjæl". :D

Frøkna med nytt smerteplaster og et forsøk på å klatre opp på krakken:

<3

Disse to <3

Finnskogen klokken 09:00:

25 minus og et nydelig fargespill. 

Det var jo regne Syden-varmen i Oslo sammenlignet med Finnskog-kulda. "Bare" 10 minus her... ;)

Ha en herlig mandag!

- Silje Bjørnstad - 

 

Oppsummering av året 2014

Hei og god romjul, skriver jeg siden jeg knapt vet hvilken dag og dato det er. *Juleferiemodus* <3

Blogg for meg er både en hobby, en formidlingskanal og et samlingssted for opplevelser og minner, og på tampen av året er det alltid så fint å mimre litt og se tilbake alt man har gjort og opplevd i løpet av ett år. 

Så her kommer en oppsummering av 2014 med noen av mine høydepunkter:

Kjøp av egen leilighet
I løpet av en fredag i mai havnet jeg og Fredrik på "visning-og-bud-runde" av en 3romsleilighet i Oslo, og noen timer senere samme dag så var vi blitt leilighetseiere (og gjeldsslaver 4ever...)! :D I juli flyttet vi inn og begge stortrives med både leilighet, beliggenhet og nabolag. ER SÅ FORNØYD! :D Og følelsen av å EIE fremfor å LEIE er ganske digg den også ;)

Dette pakkekaoset ble flyttet til...

...denne herlige leiligheten:
Langweekend i Praha

1.juli flyttet vi inn i ny leilighet, 4.juli reiste vi til Praha. Med andre ord så var det litt av et flyttekaos vi forlot (og kom tilbake til), men samtidig var det så utrolig deilig å komme seg litt unna pappesker og flyttemas noen dager. Og Praha leverte! Shopping, masse deilig mat (blant annet kobebiff <3 ), avslapning, trening, og kjærestekos i denne Tsjekkiske hovedstaden kan absolutt anbefales.

Les også mine tips her: Miniguide til Praha 

Jobbtur til London og Graham Norton Show
I februar reiste jeg til London i forbindelse med jobb der jeg fikk lov til å være med på innspillingen av Graham Norton Show og fy søren hvor gøy det var å se det live! Gjestene denne gangen var Matt Damon, Bill Murray og Hugh Bonneville. 

Trening
Fysisk aktivtet er en stor del av meg og min hverdag, noe som også er med på å berike livet mitt med mestringsfølelse, personlige rekorder innen ulike styrkeøvelser og ikke minst TRENINGSGLEDE. Når jeg trener har jeg min "egentid" og jeg havner liksom i min egen lille boble når jeg er på trening. Jeg får ny energi, både fysisk og psykisk, og det har vært mange herlige og viktige endorfin-rus-opplevelser i løpet av året som har gått. Noen av høydepunktene fra 2014 er mitt første tresifra markløft-løft: i februar løfta jeg endelig 100 kilo i markløft - det var en VELDIG deilig følelse. Og siden den gang har det blitt mange flere tresifra markløft-løft :D 
Ett annet høydepunkt var når jeg klarte 15 chins - noe jeg klarte i mars. Litt vinglete, men haka var over og armene utstrakt 15 ganger :D Siden den gang har både teknikk og chins-styrke blitt bedre og mer "stabilt", med mer fokus på kvalitet fremfor kvantitet ;) Ellers så har jeg generelt blitt sterkere og fått bedre forståelse og respekt for både teknikk, fremgang, progresjon, restitusjon og viktigheten av å spise nok mat. Man blir aldri ferdig utlært ;)

Påskeferie
I år ble det påskeferie sammen med Fredrik og vi rakk å ta en tur både til Trysil og Trondheim. Det var så deilig å komme seg til påskefjellet i Trysil, nyte påskesola og gå på ski helt fri fra byliv og jobb. I Trondheim ble det også bare kos og hygge med familie, god mat og trening. Tunisia-reise
I mai ble det en etterlengtet ferietur til varmere strøk, nærmere bestemt Tunisia. Vi bodde på 5stjerners-hotell med All Inclusive like ved stranda og hadde noen herlige feriedager i dette Afrika-landet. 


 

Sommer
Årets sommer var helt fantastisk med tanke på vær, sol og badetemperaturer. Dessverre så jobbet jeg i de fineste solskinnsukene, men da jeg hadde fri benyttet jeg i alle fall anledningen til å både bade, sole meg og grille.

Det ble en tur til Matstreif-festivalen på Aker Brygge også:Så ble det også 1,5 ukes sommerferie i august der det ble både hyttehelg med venninnegjengen på Finnskogen og noen flotte hyttedager og fjellturer i Folldal med Fredrik og et vennepar. Ett av høydepunktene var fjellturen i Rondane der vi i løpet av 1 dag gikk 11 timer i fjellet og besøkte 4 fjelltopper.Jobblivet som journalist og selvstendig næringsdrivende
I løpet av året som har gått har jeg kombinert det å være journalist i Side2.no med å være selvstendig næringsdrivende. Begge disse jobbene gir meg så utrolig mange muligheter og opplevelser som jeg virkelig er takknemlig for. Jeg treffer så utrolig mange fantastiske og flotte mennesker, både gjennom intervju og jobbsamarbeid, jeg får reise på seminarer, holde foredrag, teste ulike treningsformer og gruppetimer, smake på nye produkter, reise og generelt stadig få påfyll av kunnskap, inspirasjon og motivasjon både når det gjelder helse, trening, kosthold og det å formidler og informere. Mine hovedsamarbeid i løpet av året som har gått involverer blant annet magasinet Shape Up, Treningsforum.no, Bedretrent.no, Norsk Forening for Ernæringsfysiologer, Høgskolen i Oslo og Akershus og Fylkeskommunen i Møre og Romsdal.

Jeg og PT Morgan Moen demonstrerer par-øvelser man kan gjøre med en venn utendørs:

I butikken for å shoppe mat til mattest:

Hjemmekontor:

Sånn så jeg ut etter å ha testa Bikram Yoga i 90 minutter i 40 varmegrader:

På jobbreise for å dekke Masterchef i København:Test av vektløfting med PT Tomas Fjeldberg:

Shoot for Shape Up:

Foredrag på høstseminaret til Norsk Forening for Ernæringsfysiologer:

Tester Tuftepark-trening med Lasse Tufte:Og dette var jo egentlig bare en brøkdel av alt man har vært med på i 2014! For et begivenhetsrikt og flott år det har vært, og jeg er klar for 2015 som starter med nyttårsfeiring og tur til Berlin! :D

<3


- Silje Bjørnstad - 

Kjærlighet ved første blikk

Hei og god 1.juledag! 

Håper alle hadde en nydelig juleaften-feiring med tradisjoner, nydelig mat og drikke, gaver, latter og kos, og rett og slett en flott dag med familie og venner. 

Jeg hadde en herlig kveld som begynte med julemiddag og dessert. Vi har ribbe, pølse og medisterkaker og til dessert har vi både karamellpudding, riskrem og fruktsalat - bare for å være sikker på at alle blir fornøyde. He he. 

Så var det pakkeåpning og kaffe og kaker etter middagen, og jeg er veldig fornøyd og takknemlig når det gjelder årets pakkebonanza :D 

Jeg fikk blant annet presskanne + kaffe, diverse gavekort, tursett, proteinbarer, penger, ny gymbag, flaxlodd, sølvbestikk, 2xkakespade+kakegafler og ikke minst nye freshe treningsklær! Tror øya mine bare lyste av pur glede når jeg åpnet den pakken, særlig buksa har stått lenge på ønskelista, den er så fresh! :D 

Så da måtte jeg bare ta en liten treningsøkt i dag ikledd den nye Nike-buksa <3 LOVE IT!

 

I tillegg så er det skikkelig kaldt på Finnskogen for tiden, det frister ikke så mye å bevege seg utendørs når det er tjuetre minusgrader, så da var det digg å røre litt på seg på treningssenteret. 

I morgen skal jeg møte noen venninner på kvelden og så må jeg ha litt hjemmekontor i løpet av uka også. Neste uke drar jeg og Fredrik til Berlin for å feire nyttårsaften - tror det kan bli veldig bra! :D

Nyt julen videre og jeg vil anbefale alle å lese disse kloke ordene fra "PT-Pia" og fast journalist i Shape Up: Pia Seeberg:

Blogginnlegg:

DERFOR SKAL DU NYTA JULA MED GOD SAMVITTIGHET

og denne artikkelen:

PT-PIA OM JULEMAT, SLANKING OG TRENING

En veldig klok, oppegående og super jente som har hodet på riktig plass og som virkelig kan det å spre treningsglede - vi tenker veldig likt! :)

Ha fortsatt en strålende julefeiring! <3

- Silje Bjørnstad - 

Film: pers med 12 pullups, juletrening og julekos

Hei og GOD JUL! 

Jeg kom hjem kvelden 22.desember og har virkelig fått senket skuldrene og kommet i skikkelig juleferiemodus. <3

Det er noe helt eget med å komme hjem til jul og så var det selvfølgelig veldig deilig å se Lexie igjen. Hun er ikke akkurat i toppform, forståelig nok og kjeder seg nok veldig siden hun går på masse smertestillende og så vidt får være ute.

 

 

Men det viktigste er at hun lever og klarer seg etter den forferdelige påkjørsel-ulykken i forrige uke.

Ellers så er det hvit jul her i tillegg til noen fine minusgrader.

Minus 20 har det vært i dag og det er spådd enda kaldere vær de neste dagene. 

I dag har det så klart vært julaften-forberedelser her i huset og snart er det klart for julemiddagen. Ellers ble det selvfølgelig julestrømpe på morgenen i dag.

Jeg har også hatt tid til en liten treningsøkt der jeg fikk "julestemning-energi" med nisselue på hodet og flotte folk og god stemning på treningssenteret. :D Perfekt oppladning til julekos, julekaker, pakker og sofa resten av kvelden. 

Ah, apropos energi! I går satte jeg ny VELDIG spontan pullups-pers med 12 stk! Og det etter en periode med en halvtrøblete skulder - det kjentes rimelig OK ut for å si det mildt! :D

Det kan se ut som det er litt vinglete, men det er nok litt med vinkelen å gjøre også. Uansett er haka over og armene utstrakt på hver rep - så det så :D

video:12pullups

Dagens treningsøkt bestod av utfall, dumbbell flyes, arnold-press, markløft, hipthrust og chins. 

Nisselue-hipthrust - 100 kg:

video:julehipthrust


Nisselue-markløft:

video:lettjulemark

Nisselue-chins:

 Dumbbell flyes:

Splittbøy:

Ha en nydelig julaften og GOD JUL!!!! :D

- Silje Bjørnstad - 

"Bli-frisk-lapskaus"

Hei og god mandag! TO dager igjen til jul og 3 timer igjen til jeg kan starte juleferien. Jeg gleder meg så sykt til å sette meg i bilen i kveld, dure hjemover med "Driving home for Christmas" på høytalerne og ikke minst se Lexie og familien igjen. 

Formen er så mye bedre også, jeg har puttet ingefær i omtrent alt jeg spiser og drikker, et kjerringråd jeg faktisk har stor tiltro til ;p

Det er jo kjøttfri mandag i dag, men min veggisdag må flyttes til en annen dag denne uka så i dag er vegetarrrett byttes ut med "bli frisk-rett". 

Dette er rett og slett pølselapskaus gjort på under 10 minutter, med den "hemmelige super-ingrediensen" ingefær ;)

Til 2 porsjoner:
400-500 gram pølser (Jeg brukte kylling- og kalkunpølser, faktisk grillpølser, men det funket perfekt. Ellers er kjøttpølser også å anbefale)
600-700 gram lapskausgrønnsaker (Jeg bruker lapskausblanding fra frysedisken som inneholder ferdig oppkutta poteter, kålrot, gulrot og purreløk)
Vann
En liten ingefærbit
Evnt grønnsaksbuljong

Kok grønnsakene møre i vann/buljong og hell av vann til det så vidt dekker grønnsakene, eventuelt litt mindre enn det også. Bruk en potetmos-stappe-redskap eller lignende til å mose grønnsakene slik at det blir lapskauskonsistens fremfor suppekonsistens. Tilsett pølsebiter og la det stå å småputre i noen minutter.

Hvis du trenger et julegavetips i siste liten så er et slik lite mini-rivjern absolutt å anbefale til matglade hobbykokker. Dette er genialt når du skal rive for eksempel fersk ingefær eller muskatnøtt:

Like før servering har du over revet ingefær, salt og pepper.

Så godt, enkelt, næringsrikt og sunt! <3 En deilig og lettvinn middagsvariant som alle liker og som passer perfekt nå i førjulstiden.

 

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Film: kosetrening

Hei og god søndag!

I dag ble det en etterlengtet treningsøkt og dagens høydepunkt ble 6 (nesten) smertefrie dips. På 5. og 6.repetisjon kjente jeg det holdt for denne gangen, og det kjennes ut som overarmen skal rives opp hvis jeg går altfor dypt. Med andre ord så er det tydelig at det henger igjen en del som er anspent og ikke helt 100 prosent rundt skulderen og overarmen, men det går framover! :D

I tillegg så hadde jeg ikke akkurat energi til å pøse på med masse kilo og tunge sett, jeg kjenner jo på kroppen at den også ikke er helt 100 prosent, sånn 95 prosent kanskje ;p Akkurat nok til å kunne ta en liten koseøkt på treningssenteret i alle fall. Og etter de siste dagene så gjorde det veldig godt for psyken også. 

Det ble 1,5 time med 3x8 Good morning, 3x8 enarmsroing, 3x8 biceps curl, 3x5 smalbenk (35 kg), chins (2x5rep vanlig + 2x5rep med 5 kg ekstra) rygghev og crunch i redcord. 

Chins med 5 kg ekstra:

video:chinsmed5kgekstra

6 dips:

video:dips21desember

Smalbenk 35 kg med stopp og beina opp:

video:smalbenk35kg

Og den godfølelsen fortjener en speilfie:
Nå skal jeg faktisk ha litt hjemmekontor (sånn går det når man er sengeliggende på vanlige jobbhverdager...) før det selvfølgelig blir håndball og EM-finale på TV. <3

Ha en herlig søndag :)

- Silje Bjørnstad -  

Bare vondt og uvitende

Hei og god lørdag!

Det har vært stille fra denne kanten et par dager og det skyldes rett og slett fordi det har vært noen ordentlig vonde døgn.

Torsdag morgen våknet jeg opp med feber og forkjølelse, så da ble det dyne på sofaen, nesespray, paracet og kleenex til frokost. Senere samme dag får jeg en telefon om at vår kjæreste Lexie er blitt påkjørt og hun må inn til Veterinærinstituttet i Oslo og det var usikkert på om hun ville klare seg. Etter den beskjeden gråt jeg omtrent ustanselig til langt på kveld og jeg har fortsatt gråte-intervaller. Uansett så bestemte jeg meg for å møte pappa og Lexie da de kom inn til veterinæren her i Oslo, ikke tale om at den hunden skulle forsvinne fra meg uten at jeg fikk sagt ordentlig "ha det" hvis det skulle ende på verst tenkelige måte...

Da vi kom inn til veterinæren lå Lexie for seg selv med drypp, masse slanger og maske på ansiktet og hadde veldig høy pustefrekvens. Utrolig nok viste røntgenbilder ingen brudd, men at det lille vesenet hadde fått seg en skikkelig smell var det ingen tvil om. Hun klarte ikke å stå oppreist og ble bare enda mer stresset over å se oss og pusten gikk da enda fortere. Så det beste var å la henne ligge der og bare vente å se hvordan det ville gå. Det var så vondt. Det var så vondt å ikke kunne gjøre noe for den uskyldige klumpen, verdens søteste og snilleste bestevenn.

Dagen etter ble det tatt flere undersøkelser og bilder - det viste at den ene lungen ikke fungerer som den skal, nakkevondt, samt noen små indre blødninger, men dette kunne ikke veterinæren gjøre noe med. 

Kroppen og immunforsvaret mitt hadde nok ikke akkurat fått en positiv boost av å oppleve dette, så denne dagen følte jeg meg som et totalt vrak, både fysisk og psykisk. 

Mamma og pappa kom innover igjen til Oslo for å hilse på Lexie og helt utrolig nok så virket det som hun nå ville klare seg. Jeg begynte selvfølgelig å gråte igjen da jeg så den svarte klumpen i innhegningen hos dyrlegen, men nå fikk vi alle fall kose med henne, men hun klynket og pep så hun hadde nok store smerter. Men hun klarte nå å stå på alle fire og vakle seg litt bortover gulvet. 

Dyrlegen mente i tillegg at vi kunne ta henne med oss hjem, med smertestillende tabletter og beskjed om å ta det veldig med ro, forståelig nok. Hvis Lexie viste tegn til at hun trenger mer smertestillende, skulle vi reise til dyrlege. 

Så ble det presisert at de ikke kan gjøre noe med den lungen som er "kollapset", men at dette er noe hundekroppen må ta hånd om selv. Hvis Lexie begynner å puste veldig raskt eller at vi opplever at hun sliter med å få i seg nok oksygen må vi rett til dyrlege. Så det er fortsatt ikke hundre prosent om alt går bra, men det ser i alle fall lyst ut, og man må jo bare håpe på det beste. 

 

Nå er Lexie hjemme på Finnskogen og jeg reiser hjem på mandag kveld. 

Jeg vet ikke om det er mulig å forstå den kjærligheten og omsorgsfølelsen man har overfor et dyr hvis man ikke er i samme situasjon selv, men her i gården er den firbeinte som et familiemedlem og Lexie er min beste venn og verdens beste turkamerat. Herregud hvor glad jeg er i den hunden.

Men det er altså grunnen for at det har vært litt stille. Ikke har jeg trent eller laget noe spennende mat de siste dagene heller, så ikke noe nytt å melde på den fronten ;) Det blir lite matlyst og null trening da kroppen ikke fungerer som den skal, og jeg er fortsatt ikke hundre prosent. Men jeg håper på en liten røre-på-seg-runde i morgen i alle fall. Hodet har i alle fall KJEMPELYST!

God helg <3

- Silje Bjørnstad -

Film: Good morning and all that squat

 

Heia! 

Ah, jeg har kveldsvakter denne uka og fordelen med det er ingen 07:00-alarm og formiddagstrening<3

Det er en helt annen verden å være treningssenteret utenom rushen og nå for tiden har jeg i tillegg begynt å høre på julemusikk på trening. Min type julestemning liksom... ;D

"Let it snow" er favoritten, også blir det en del av "Driving home for christmas" og "Jingle Bells". Topp stemning! Tror jeg gleder meg til juleferie nå for å si det sånn.

Uansett, dagens økt bestod av knebøy, supersett roing med stang + roing med manualer, rumenske markløft, good morning og mageøvelse. 

Good morning 8x40kg:

video:goodmorning8x40kg

Rumenske markløft: 8x50kg

video:mark

Skulderoppdatering: Jeg har også tatt 2 smertefrie dips, men det holdt med de to... Tålmodighet er viktig og jeg har fått beskjed om å tøye, tøye, tøye - lettere sagt enn gjort...

Nå er det "off to work". :)

Ha en sprek onsdag! 

- Silje Bjørnstad - 

 

Næringsrik vegetaroppskrift: Lun quinoasalat

Hei!

Her kommer det en deilig og næringsrik oppskrift på en smaksrik vegetarrett, kjøttfri mandag på etterskudd, men som fleksitarianer* kan man jo selv velge hvilke dager i uka man ønsker å være veggis ;)

Denne retten inneholder masse deilige grønnsaker og jeg ble litt inspirert etter å ha skrevet denne saken for Side2.no i går, nemlig at blomkål er spådd å bli den mest trendy grønnsaken i 2015. For min del er alle grønnsaker like trendy og det er ALLTID trendy å spise grønnsaker ;)

Lun quinoasalat - 1 porsjon:
1 porsjon quinoa  cirka 1 dl quinoa og 2 dl vann (Jeg har blitt fan! :D Dette er et super alternativ til for eksempel ris og potet i middagen, men fungerer også perfekt i for eksempel salater. Quinoafrø er faktisk ypperlig treningsmat og inneholder alle de essensielle aminosyrene, noe som gjør den til en fullverdig proteinkilde. I tillegg er quinoa rik på fiber og frøene bidrar også med viktige omega-3-fettsyrer. Quinoa er å finne i de større dagligvareforretningene, men jeg har fått tak i min på nett: nu3.no. )
1/2 liten blomkål
1/4 squash
1/3 rød paprika
1 gulrot
1 fedd hvitløk
1 liten neve pinjekjerner
Olje til steking (bruk en olje med nøytral smak og god fettsyresammensetning, for eksempel rapsolje eller vita hjertego)

Kok opp quinoa som anvist på pakken. Knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse og surr dette i en stekepanne med litt olje.

Skjær opp grønnsakene og ha oppi stekepannen. La grønnsakene bli varme og litt møre, men la de fortsatt ha litt tyggemotstand (jeg synes det er best når de fortsatt er litt "crispy", fremfor å bli helt myke).

Hvitløk setter mye smak, så hvis du ikke er komfortabel med dette kan du få en mildere variant ved å for eksempel bruke rødløk eller vårløk. Grønnsaker bestemmer du også selv - blomkål og squash er ganske mild på smak og jeg synes dette passer perfekt sammen med sødmen fra paprika og gulrot og den litt "kvasse" smaken fra hvitløken. Sammen med pinjekjerner får du også opp innholdet av sunne fettsyrer i retten, rist gjerne pinjekjernene i en varm og tørr stekepanne 1-2 minutter før servering. 

En skikkelig fargerik vitaminbombe full av ulike gode næringsstoffer :D

Enjoy!

- Silje Bjørnstad -  

 

*En fleksitarianer er et begrep for de som i blant bytter ut kjøtt mot et vegetarisk alternativ. Altså at du spiser et mer plantebasert kosthold, men likevel inkluderer animalske matvarer som kjøtt og fisk. Å være fleksitarianer kan hjelpe deg med å øke inntaket av frukt og grønt, og dermed øke inntaket av de gode næringsstoffene som vitaminer, mineraler og fiber.

Om det ikke passer med "kjøttfri mandag" er det selvfølgelig ikke noe i veien for å ha en "kjøttfri onsdag" en uke, og en "kjøttfri torsdag" uka etter der igjen. ;) Men "kjøttfri mandag" har blitt et verdenskjent begrep og her kan du lese mer om dette  (norsk nettside) og her (engelsk nettside).

Film: Styrkeløftstevne

Hei og god (kjøttfri) mandag. Jeg sitter på kveldsvakt for Side2 så her er det dessverre dårlig med hjemmelaget kjøttfri middag i dag, men kjøttfri mandag er det uansett. Så da passer det fint med polarbrød med norvegia eller rødbetsalat (har fått helt dilla på det i det siste), samt nøtter og frukt som jobbmat-energi. ;)

Så har jeg fått tilsendt vareprøver av den nye Sukrin-sjokoladen også, det blir nok test på Side2 i løpet av uka.

Men tilbake til overskriften, i helga konkurrerte Fredrik på styrkeløft-julestevne og film fra stevnet ser du her:

Styrkeløft består av de tre øvelsene knebøy, benkpress og markløft der det i konkurranse er om å gjøre å løfte godkjent 1 repetisjon maks. 

Jeg har jo selv blitt forelska i de tre øvelsene og det er de jeg trener mest, men jeg konkurrerer ikke i styrkeløft da. ;)

- Silje Bjørnstad - 

Film: trapbar-pers 125 kg

Wheeee, sunday is fun day, og med julebordstrøkket innards måtte jeg bare teste trapbar-styrken i dag.

Det ble ny pers med 125 kg (midt i markløft-deloadphase..), så det var gøy å perse litt igjen :p

video:traobar125


Og så ble det litt benk, bøy, chins og good morning.

Dont mind the faces.... :p

Ellers så ble funday-sunday brått til work-sunday nå på ettermiddagen med jobbmøte og hjemmekontor. Om 1 uke og 1 dag har jeg juleferie - haalleluja hvor deilig det skal bli. <3

- Silje Bjørnstad - 

Instaaaaa-gram

Hei og god lørdag. 

En liten oppdatering fra Instagram-verden:

1) En helt vanlig dag på jobb: test av julemarsipan <3 Les saken her. 
2) Stankelbein girer seg opp til markløft
3) Luke 3 i årets pakkekalender: Dorull! :D :D :D Jeg knakk totalt sammen da jeg åpnet pakka. (Ingen tvil om at mamma har vært kreativ i årets kalender;) )
4) Julebord med girlsa

5) Kjøttfri mandag: Hjemmelaget tomatsuppe
6) Bøy bøy bøy - over hele linja (faceless og careless ;p )
7) Mark-mark-mark over hele linja :D
8) De første 10 chinsene etter shoulder-gone-wrong... :D

9) De første 10 pullupsene etter shoulder-gone-wrong... :D
10) Digg knebøyøkt med herlig trøkk og teknikk - wheee :D
11) Sett deg bare.
12) Dingler i dørkarmen hjemme

 Følg meg på siljebjornstad87

Ha en fin lørdagskveld. Her er det julebord og julematbuffet som står på planen.

- Silje Bjørnstad - 

 

That treningsglede

Hei og god fredag og helg og alt i hop! :D

I dag startet jeg dagen med God Morgen Norge og Wenches kjøkken der det ble bakt lussekatter, så helt fra siden 8:30 i morges har jeg hatt cravings på de gule snurrebollene. 

Og nå er jeg lussekatt-tilfredsstilt <3

NAM! Deilige, luftige og safige lussekattboller fra baker`n MED sukker, smør OG hvetemel (gluten) og alt det som folk måtte "forbanne". ;p

Anyway, skuldra mi er nå 90-95% bra igjen. I dag tok jeg faktisk 10 pullups på trening og jeg må innrømme at det er ganske fint å kjenne at styrken ikke har falt veldig til tross for 2-3 uker med minimalt med skulder- og-armtrening. 

Benken er også på plass og jeg har begynt med bittelitt mer kilo og flere benkpress-sett igjen, og det går helt fint. :D

video:benkpress4x40kg

Det samme gjelder for knebøy - litt mer kilo på stanga nå igjen, og det merkes på kroppen.

I går kjørte jeg relativ tung bøy og skulle egentlig ha relativt tung bøy i dag også, but noooo. Det var ikke kroppen klar for, så da tar jeg 1-2 hviledager ekstra for å lade opp til et nytt forsøk på søndag. Ingen dager er like og noen dager er bare tyngre enn forventet, og da er det viktig å lytte til kroppen. Du mister hverken styrke eller fremgang om du tar deg en ekstra hviledag i et treningsprogram, kanskje snarere tvert imot. Hvis du derimot får panikk fordi du enten går glipp av en planlagt treningsøkt eller du ikke får gjort det som "programmet sier" så er det kanskje greit å se seg selv ovenfra og spørre om dette egentlig gir deg treningsglede og endorfinrus, eller om det kanskje kan være en ide å skifte litt fokus.... Det er ikke alltid sånn at "mer" alltid er den eneste løsningen, noen ganger er det "less is more" som gjelder - det handler om kvalitet fremfor kvantitet. Smart trening handler om mer enn bare treningsøktene, det handler også om restitusjon, nok mat og væskeinntak og ikke minst god teknikk. Just saying<3

Ellers litt lett sumomarkløft:

video:lettsumomark

I morgen er det hviledag for min del, mens det for Fredrik er styrkeløftstevne og jeg gleder meg sånn til å være tilskuer og å heie! :D Og på kvelden er det julebord <3

Det blir en bra start på helga.

Ha en flott fredagskveld. Her er det hjemmelaget pizza (og flere lussekatter :D ) som står på menyen

- Silje Bjørnstad - 

Suppetorsdag: hjemmelaget ertesuppe

God torsdag, suppetorsdag for å være eksakt, et begrep jeg har lånt fra Opplysningskontoret for frukt og grønt. 

De slår et slag for å inneføre suppetorsdag. Hjemmelaget suppe er enkelt å lage. sunt, billig og en ypperlig måte på å få i seg flere grønnsaker. Også er det et perfekt alternativ til å bruke opp eventuelle rester. Mitt beste redskap når det gjelder å lage supper er stavmikseren, i alle fall når det er supper laget av grønnsaker som for eksempel tomatsuppe, søtpotetsuppe, blomkålsuppe og så vider. -Da er det som regel bare å koke opp de ingrediensene man måtte ønske, tilsette litt fløre eller lignende og mose i vei.

Denne suppetorsdagen er det hjemmelaget ertesuppe som står på menyen, og jeg ble seriøst overrasket hvor utrolig digg smak denne enkle grønne suppa hadde!

Til 1 stor porsjon:
1/3 rødløk (kan også bruke sjalottløk eller gul løk) 
Litt olje til å steke løken i (velg en olje med nøytral smak, som for eksempel rapsolje)
1 skvett matfløte
300 gram selskapserter

Litt vann eller grønnsaksbuljong

Skjær opp løken og surr den i olje i en kjele 1-2 minutter. Ha oppi ertene og bland sammen før du tilsetter væske. (Jeg slumper jo alltid, men kanskje 1 dl fløte og 1,5 - 2 dl vann/grønnsakskraft, så bare tilsetter du mer væske om du ønsker en tynnere konsistens). La det hele koke et par minutter før du tar kjelen til side og bruker en stavmikser til å få en jevn, glatt suppe. 

Dryss gjerne en liten neve pinjekjerner over suppen like før servering.

Enjoy!

 

Ja, også må jeg bare ha med gårsdagens høydepunkt:

video:6pullupsdesember14

Litt dingling i dørkarmen hjemme og 6 pullups uten skuldersmerte :D Nå er det bare dips som gjenstår! :D (vet det er mørkt klipp...)

Ha en strålende torsdag, snart helg igjen!

- Silje Bjørnstad 

Tirsdagstrening og Sukrin-sjokolade

Heisann!

Treningsfri i går ga trøkk på trening i dag. Det ble litt stressende økt siden jeg skulle rekke jobbvakt, men jeg fikk gjort det viktigste: bøy - benk - mark. ;)

7x5x65 kg i knebøy

3x3x95 kg i markløft (deload phase :D )

Samt 7x5x37,5kg i benkpress.

En tung og digg økt for min del. <3

I går fikk jeg forresten en pressemelding om en ny sjokolade, Sukrin-sjokolade. Noen andre som har hørt om denne?

"Markedest sunneste melkesjokolade? Nå lanserer vi to nydelige melkesjokolader med lavt kaloriinnhold. Sjokoladene har en fløyelsmyk konsistens, og er søtet med Sukrin og stevia, som begge er  naturlige og kalorifrie søtstoffer. En plate på 40 gram inneholder kun 4 g  karbohydrat og 160/170 kalorier. Sjokoladen finnes i to varianter: Ren melkesjokolade og Melkesjokolade med mandler og havsalt."Sukrin melkesjokolade:

Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 399 kcal
Protein: 7 g
Karbohydrat: 37 g
 - herav sukkerarter: 8 g
 - herav polyoler: 27 g
Fett: 33 g
 - herav mettet fett: 20 g
Kostfiber: 20 g
Salt: 0,3 g

Sukrin melkesjokolade med mandler og havsalt: 

Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 424 kcal
Protein: 8 g
Karbohydrat: 33 g
 - herav sukkerarter: 8 g
 - herav polyoler: 24 g
Fett: 35 g
 - herav mettet fett: 19 g
Kostfiber: 20 g

Salt: 0,6 g 

 

Freia Melkesjokolade (100g)

Energi550kcal
Protein8.2g
Fett34g
Karbohydrat53g
Tilsatt sukker45gEtter en kjapp titt på næringsinnholdet og ingredienser så kommer disse, ikke overraskende, bedre ut enn tradisjonell melkesjokolade. Men jeg er mer spent på smaken! Selv er jeg ikke kjempefan av tradisjonell sukrin i matlagingen på grunn av en "kjøllig ikke-digg ettersmak". Sukrin gold og sukrinmelis synes jeg derimot fungerer bedre :) Men nye produkter må jo prøves - skal si ifra når disse Sukrin-sjokolade er blitt smakt på og vurdert ;)

Jeg synes forresten sjokoladene har en blodpris (25 kr for 40 gram), men det er kanskje "normale sjokoladepriser"? Jeg kjøper jo aldri sjokolade, så er ikke helt oppdatert på den fronten. :p Likevel er det jo kjempefint at det stadig utvikles nye og sunnere produkter - ikke bare på grunn av at "normale folk" skal føle at de spiser sunnere, men ikke minst også for de med for eksempel diabetes får flere alternativer å velge mellom når det blant annet gjelder nettopp sjokolader og snacks. 

Uansett, alt med måte, og velg den sjokoladen du synes smaker best og kos deg med den i stedet for å utvikle en matfrykt fremfor matglede ;) 

Ha en fin kveld!

- Silje Bjørnstad -

Kjøttfri mandag: hjemmelaget tomatsuppe på null komma niks

Hei!

Da var det allerede 8.desember og kun 16 dager igjen til julaften! :D

Ny uke og ny mandag betyr ny, kjøttfri mandag for min del og hjemmelagde supper er virkelig noe som man bør lage mer av. I tillegg til at det varmer godt nå på kalde vinterdager så er det superenkelt å lage selv og det er så mye deilig man kan trylle frem ved hjelp av grønnsaker, fløte/grønnsakskraft eller lignende og stavmikser ;)

Det er jo en relativ billig rett også, og en ypperlig måte til å få i seg mer grønnsaker.

I dag er det hjemmelaget tomatsuppe som står på menyen. 

Til 1 STOR porsjon, eventuelt 2 små:
1 boks hermetiske tomater (jeg brukte med hvitløkssmak)
1 ss tomatpure
En skvett matfløte/grønnsakskraft (Men fløte anbefales for smakens skyld ;) Jeg bruker "lettere matfløte" og syned det fungerer veldig bra )
1/2 rødløk (kan bruke vanlig løk eller 1-2 stk sjalottløk)
Litt smør eller olje med nøytral smak (for eksempel rapsolje)
1 hvitløksfedd (kan sløyfes)

Skjær opp løk i små biter og fres dette i olje/smør i en kjele. Deretter har du oppi tomatene og tomatpure (og evntuelt knust hvitløksfedd). Rør godt sammen og smak til med fløte/grønnsakskraft. Bruk en stavmikser til å få en glatt, men litt tykk suppe. Server med kokt egg og grovt brød. (Ha gjerne en liten stripe med fløte eller melk oppi suppen like før servering).

Det her tok meg maks ti minutter. Egg kan man selvfølgelig koke mens man lager suppe :)

Enjoy!

 

- Silje Bjørnstad - 

Dagen derpå

Hei! 

Ah, i går var jeg på julebord og tapaskveld med herlige venninner, og det var så koselig og gøy!

Her har jeg latterkrampe mens bildet blir tatt:

Og tapasbordet bestod av SÅ utrolig mye digg:

Hjemmelagde kjøttboller, tomatsauser, aioli, nøttebrød, loff, salat, småpølser, oliven, manchego, salte kjeks, mozzarella, lakseruller, tomat, druer, salte tapaspoteter etc. 

YUMMY!!

Selv om jeg ikke drikker alkohol, så merker kroppen at det ble sent i går, men min dagen-derpå har hittil likevel vært ganske så upåklagelig.

Det ble forrmiddagskaffe hos ei venninne før det ble en liten treningsøkt, og knebøyen går så det suser for tiden. :D Kanskje det ikke var så dumt med en liten ufrivillig bøy-periode i 1,5 uke...  For nå virker det som både teknikk og styrken på vei oppover igjen og i dag satte jeg i gang med et nytt program for å øke 1 repetisjon maks i knebøy. Så får vi se da, om det vil gi ønskede resultater etter hvert. 

Her er siste sett fra dagens 6x6x60kg:

video:6x60kg

I tillegg er benkpressen også helt smertefri nå, så da ble litt benk, skulderhev og utfall før jeg reiste hjem og lagde tidenes "søndags-junk-middag". 

Neida, den er ikke så ille, og kombinasjonen av stekt karbonadedeig med løk, ketchup, aioli, ost, mais, paprika, agurk oppå loff og nøttebrød var helt knall! ;p

"Man tager hva man haver" - og resultatet ble noe alà "fast food-karbonadedeig-smørbrød". Funka som bare det! :D 

Karbonadedeig bidrar med blant annet protein og jern, vitamin C fra paprika, karbohydrater fra brød og mais, sunne fettsyrer fra aioli, ost med kalsium og protein, og bittelitt kostfiber fra i alle fall nøttebrød.  Med andre ord, et ypperlig restitusjonsmiddag for min kropp og smaksganer i alle fall  

;D

I morgen er det kjøttfri mandag - oppskrift kommer i morgen tidlig.

- Silje Bjørnstad - 

Perfekt etter trening: Snickersgrøt

Hei og god lørdag!

Sola titter frem i Oslo i dag og det er så nydelig ute! :D

Jeg startet dagen med en liten treningsøkt og tross 10x10 knebøy i går så var jeg faktisk ikke SÅ stiv og støl som jeg hadde frykta. Men det ble ikke akkurat 10x10 med knebøy i dag da for å si det sånn. 

Etter trening lagde jeg denne kjappe grøtvarianten som smaker mye bedre enn det det måtte se ut som. He he.


Det kan kanskje kalles en form for "sjokoladesnickers-grøt" eller noe og den er laget av følgende:

60 gram havregryn
1 - 1,5 dl melk + 1 scoop sjokoladeprotein (eller proteinpulver med peanøttsmak)
En liten neve nøtter
Sjokoladesaus (jeg bruker walden farms kalorifrie variant) (For enda mer snickerssmak bruker du peanøttsmør ;) )

Litt søtning (for eksempel Natreen eller Sukrin Gold)Ha havregryn i en dyp tallerken. Rist sammen melk og proteinpulver som du skulle laget deg en proteinshake. Hell blandingen over havregrynene og kjør på full varme i mikrobølgeovnen i 1-2 minutter. Rør godt i grøten og ha over litt sjokoladesaus og nøtter. Smak til med søtning. 

ENJOY! <3

Dette er for min del et genialt alternativ til proteinshake etter trening, for i denne grøten får man i seg flere gode næringsstoffer i tillegg til protein som blant annet langsomme karbohydrater, B-vitaminer, fiber og jern fra havregryn, samt sunne fettsyrer, E-vitamin og ulike mineraler fra nøttene. 

Forresten, må bare ta med dagens første høydepunkt:

video:3pullups6desember

3 skulder-smertefrie pullups hjemme i dørkarmen. :D (Og jeg tok 5 på trening :D :D :D) Det er så deilig å kjenne at skulderen blir bedre og bedre for hver dag som går. Dips er derimot helt uaktuelt ennå, men snart! ;)

Nå må jeg gjøre meg klar til dagens andre høydepunkt: julebord med venninnegjengen <3

Ha en herlig lørdag.

- Silje Bjørnstad - 

Film: knebøy, chins, benkpress

Hei og THANK GOD IT`S FRIDAY!! :D

Det er vel på tide med litt treningssnakk igjen, samt oppdatering på "shoulder-gone-wrong"-tilstanden min. Jeg går fortsatt til kiropraktor og får både knekt opp litt her og der, samt triggerpunktbehandling som er like j.... hver gang. He he, men det går jo fremover med denne skuldra også da. Tidligere i uka tok jeg blant annet 10 smertefrie chins samt skulderhev og jeg har begynt å så vidt øke litt med kiloene på benkpress. For to dager siden klarte jeg så vidt 1 rep med 40 kg med stopp og i dag klarte jeg fint en rep på 45 kg med stopp, uten vondter, så det er deilig å kjenne det går fremover. Pullups og dips er fortsatt "no go" da, men satser på det blir helt fint i løpet av desember måned. 

Ellers har jeg fått litt dilla (evnt enda mer dilla) på knebøy og i dag bestemte jeg for å kjøre 10x10x50 kg.... Dont know why, men la oss kalle det mengdetrening... ;p Og dette var til og med etter gårsdagens økt med blant annet 3x1x80 + 3x3x60 kg i knebøy, 4x10x70 kg hipthrust og 3x8 bulgarske utfall. Så jeg var egentlig støl og stiv i dag, men det løsnet fint etter dagens knebøyøkt ;p Hvordan jeg er i morgen er jeg derimot mer usikker og spent på...  :-O

Uansett så er teknikken min blitt mye bedre de siste ukene, så nå er planen å øke litt på kiloene igjen :D

Jada, jeg vet jeg har fin treningssveis. Den er i alle fall praktisk. 

Knebøy 10x50kg:

video:10x50kgboy

Knebøy: 10x50kg:

video:50kgx10by


10 chins fra tidligere i uka:

 

video:10chinsetterskulderpain

Benkpress 45 kg med stopp:

video:benkpress45kgmedstopp

Yeah-yyy, heia meg. 


(Sorry, det er endorfinrusen som snakker... ;p )

Ha en flott og sporty desemberhelg!

- Silje Bjørnstad - 

"Miley Cyrus råder alle til å styre unna gluten"

Hei!

Jeg startet dagen på frokostseminar arrangert av melk.no (Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter) og det er alltid deilig med faglig påfyll og oppfriskning av kunnskap.

Temaet for seminaret var "fakta og myter om dietter, proteiner og melk - hvem og hva skal vi lytte til?". Foredragsholdere var klinisk ernæringsfysiolog Christine Henriksen fra Universitetet i Oslo, klinisk ernæringsfysiolog Elisabeth Adolfsen Høisæther fra melk.no og Truls Raastad fra Norges Idrettshøgskole.

Christine Henriksen snakket blant annet om trenddietter og glutenallergi ble da nevnt. For de siste årene kan det virke som det har blitt en trend å spise glutenfritt, uten at man kanskje helt har sjekket seg for glutenallergi(cøliaki) eller glutensensitivitet.

Det er vel ingen tvil om at kjendiser og media er med å påvirke folks oppfatning på kosthold og ernæring. Og det er klart at da Miley Cyrus går ut og fronter glutenfri diett som løsningen på alt godt, så gir det effekter...

For all del, det kan godt være at det er mange som mener man reagerer på gluten uten å få påvist en allergisk reaksjon gjennom prøver, men det å ha cøliaki er en ganske alvorlig og det er kun tynntarmbiopsi som faktisk er den avgjørende testen for å vite om man har cøliaki eller ikke. Udiagnotisert cøliaki kan føre til at opptaket i tarmen ikke fungerer som det skal, som igjen kan føre til utilstrekkelig opptak av viktige næringsstoffer og energi. Og om du får vondt i magen av å spise brød, men ikke av å spise pizza, så er det nok noe annet enn "glutenallergi" som er hovedårsaken. Just saying. ;) 

Og for å være ærlig så skjønner jeg ikke helt den greia at det er trendy å liksom ha en matvareallergi? Hvorfor er det trendy?! Så utrolig kjedelig det må være å reise i et middagsselskap eller være ute på resturant og unødvendig unngå en eller flere matvarer fordi man "tror" eller "mener" det er in å ha en matvareallergi? Det setter jo bare unødvendige begrensninger i mat- og drikkeutvalget i tillegg til at det kan føre til at man får unødvendig utilstrekkelig inntak av forskjellige næringsstoffer. 

Hvis man derimot har fått påvist en allergi, intoleranse eller får gjentatte merkbare negative effekter ved å spise et bestemt produkt eller en bestemt matvaregruppe så er det viktig å finne erstatninger og alternativer som kan bidra med de samme næringsstoffene :)

Og igjen, man skal  heller ikke undervurdere den psykologiske delen av det å spise. Hvis du tenker at du får vondt i magen av å spise ett eller annet bestemt produkt, så kan det hende at du faktisk får det uten at det skyldes ingrediensene i maten. Placebo er undervurdert. 

Ja, så snakket Christine så vidt om "nye trenddietter" også, og disse diettene var ukjent stoff for meg. Men det er for eksempel altså "VB6-dietten"  som står for "Vegan Before 6" som tilsier at før klokka seks på ettermiddagen skal man spise vegansk kosthold. Etter klokka 6 er alt lov.

Og "Raw Till 4" som betyr at til klokka fire på ettermiddagen kan man spise raw food-kosthold, mens etter klokka 4 er det fritt frem.

Altså.... Kom igjen a?! Jeg må bare le! :D

 Truls Raastad snakket blant annet om proteininntak i forhold til muskeloppbygging og muskelstyrke, og han hadde flere gode poeng som virkelig er verdt å merke seg. 

Blant annet at når det gjelder proteininntak så er det ingen god dokumentasjon som tilsier at man får mer muskelmasse om man bruker proteintilskudd når man har et sunt og variert kosthold som dekker det daglige proteinbehovet. Og at det er like viktig, om ikke mer viktig, og faktisk spise nok og ha et energioverskudd for å bygge muskler når det daglige proteininntaket blir dekket. Spiser man mer protein enn det kroppen klarer å ta opp så viser studier at det fører til nitrogentap i urin.

Og ikke minst så er det viktig å tenke helthetlig når det gjelder næringsstoffer, vitaminer og mineraler, og ikke henge seg opp i kun ett eller et fåtall av de essensielle næringsstoffene kroppen trenger for å fungere, som for eksempel at man bare fokuserer på nok protein eller nok karbohydrat. Derfor er det viktig å finne gode proteinkilder i kosten som også bidrar med flere gode næringsstoffer. Proteinshakes og proteintilskudd inneholder som regel kun protein og lite av for eksempel jern, vitamin D, fiber og så videre. Men hvis man spiser for eksempel 2 skiver grovt brød med gulost og skinke og 1 glass melk så har man i tillegg til protein også fått i seg kalsium, langsomme karbohydrater, fiber, B-vitaminer, jern, jod, E-vitaminer etc.  

 Oppsummeringen taler for seg selv:

:)

Ellers så synes jeg denne her var ganske fin:

Jeg kjenner meg igjen og går helt klart på det som heter "Total-dietten". ;)

Ha en fin torsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Enkel og sukkerfri julemarsipan

Hei og god onsdag!

Hvert år får jeg spørsmål om "sunnere" julebakst og julegodterier, og her kommer en oppskrift på sukkerfri marsipan som sikkert mange av dere kjenner fra før. 

Sukkerfri julemarsipan:
2 eggehviter
90 gram mandelmel
60 gram sukrinmelis
2 dråper mandelessens

Alt blandes i en bolle til en fast deig.

La deigen hvile i 15 minutter før du former til kuler eller andre figurer. Jeg hadde egentlig planer om å lage marsipangris ved hjelp av pepperkakeform, men fant kjapt ut at jeg ikke hadde grisefigur-pepperkakeform, så da ble det en stjerne i stedet, samt noen marsipankuler.

Marsipanen kan selvfølgelig nytes som den er, eller pynt med smeltet sjokolade, rull dem i kokos eller lignende og sett det kaldt. Konditorfarger kan også være et tips! :)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

Siste fra Insta-verden:

Heisann!

Her kommer nok en oppdatering fra Instagramfronten:

1) Headstand og wannabe-yoga-entusiast. 
2) Bursdagsfeiring av bestemor <3
3) Dette gjør meg glad! En SMS fra ei venninne som sikter til dette blogginnlegget: Krigen om kroppen
4) Julegodttest og sukkerkick på jobb ;)

5) Hellå markløft!  Med finfin dobbelhake så klart:D
6) Pullups 
7) November var en veldig fin og variert jobbmåned med blant annet foredrag på Høstseminaret til Norsk Forening for Ernæringsfysiologer, presentasjon av førsteutkast av kantineveileder i Molde og Shape Up-shoot.
8) Skikkelig energikick på trening - pullups, dips med ekstra vekt og markløft var en god start på dagen!

9) Mamma har fiksa pakkekalender til sin 27 år gamle datter. Det liker vi. :D
10) Marløft igjen <3
11) Kudolf!!!!!!!!!!!!! (Jeg ler fortsatt)
12) Chins-trening går endelig greit etter "shoulder went wrong" :D (Pullups og dips er derimot ikke mulig helt ennå...)

Siljebjornstad87 er brukernavnet på Instagram:)

Ha en herlig tirsdag!

- Silje Bjørnstad - 

Film: knebøy og 1.desember-lykke

Helloooo!

Ja, det er kjøttfri mandag i dag, men jeg har dessverre ikke planlagt dagens middag, så vegetarrett kommer senere i uka! :)

I går var jeg en snartur hjemme på Finnskogen for å feire bestemor. Det ble en kort visitt, men det var uansett veldig koselig å se både to- og firbeinte. <3

Så skulle Fredrik ta en kjapp treningsøkt da vi kom tilbake til Oslo igjen og da ble jeg med for å ta litt knebøy. Det er jo bare så fantastisk herlig å gjøre det man liker best igjen etter noen "syk-skulder-klarer-ikke-å-ta-knebøy-dager". Og med kake i magen ble det greit trykk med bedre teknikk enn på lenge! :D (Med joggebukse fordi det var altfor kaldt for min del til å gå i tynn treningstights.. :p )

50 kg:

video:img9536

55 kg:

video:img9537

77,5 kg (Bommet litt på vei opp og blir litt for mye fremoverlent, men beinstillingen og knær som skal peke utover føltes veldig greit ut.)

video:img9542


Nå er jeg på jobb og her skal vi straks teste årets julegodt (i alle fall noe av det). Selv er jeg spent på "Minde Sjokolade Tennis" som visstnok er en sjokolade-tennisracket som er veldig populær i Bergen!?

Så blir det egen marsipantest senere i desember.. Puh.

Ellers så har jeg fått håret mitt så fint oppsatt av Side2s skjønnhetsekspert Ida. Hun lager en sak på hvordan du enkelt kan style hestehalen - jeg fikk i alle fall mange gode tips! 

Med andre ord, en herlig start på det som kommer til å bli en herlig uke! Nå er det jo blitt desember også! En herlig måned med førjulstid, julekos og adventskalendere <3

- Silje Bjørnstad - 

 

Matbloggtoppen Matprat