hits

desember 2015

Årskavalkade 2015

En liten kavalkade av året som har gått er jo en bloggtradisjon og her er noen av mine høydepunkter av året som har gått:


Januar
Starten av 2015 ble feiret i Berlin sammen med Fredrik.

Og kun få dager senere at jeg kom hjem fra Tyskland så reiste jeg til Mexico for å jobbe med Paradise Hotel. 11 dager med kontor ute i sola var ikke meg imot!!! ;) 


På Side2 testet vi også flere av treningsnyhetene som ble lansert denne måneden. 

Februar
Årets første skiturer var et faktum og det var nydelige skiforhold hjemme på Finnskogen hvor jeg koste meg maks sammen med Lexie.


I slutten av måneden fikk jeg kake på Nettavisen fordi jeg var "Årets mest leste journalist" hittil det året. Nice! :D

Mars/April
Side2 feiret 10 år og inviterte til "Spring Fling Fest" - en kjempehyggelig kveld sammen med flotte folk og kollegaer!


Det var også påskeferie med tidenes drømmeforhold i Trysil. <3 

Mai
Lexie kom på besøk til Oslo <3
Årets 17.mai ble feiret i Gøteborg og Liseberg:
Juni

SOMMER!

Jeg og Fredrik tok en weekendtur til Malta:
Jeg og mamma dro på Sydentur til Bulgaria og nøt solrike dager i varmen.
Og jeg fikk noen flotte sommerdager hjemme på Finnskogen der fisketurer og å besøke gordonsetter-valper var høyt prioritert. 


Juli/August
Årets sommerferie var i gang og det ble blant annet topptur til Snøhetta, Besseggen og Romsdalseggen. I løpet av turen til Snøhetta så vi også moskus! :D

Denne måneden fikk jeg også se det endelige resultatet av det som har vært hovedjobbprosjektet mitt og "min lille jobb-baby" det siste året, nemlig "Kantinehåndboka":

Og jeg var på NRK Radio Møre og Romsdal for å snakke om kantineprosjektet.

September
Denne måneden ble Shape Up Convention arrangert for første gang. Et herlig arrangement med masse inspirasjon, treningstimer, påfyll og treningsglede. 
Jeg var også i Bergen i forbindelse med forskningsdagene der jeg var med på debatt angående "Generasjon mageplager". Og jeg holdt foredrag i Oslo om helsejournalistikk, også i forbindelse med forskningsdagene.

Oktober/November
Jeg prøvde meg på Idrettsmerke for første gang på sikkert 15-20 år, og klarte kravene på første forsøk :p 
Jeg testet Oslo Gladiators med Side2, og jeg tror jeg aldri har hatt det så morsomt og ledd så mye på jobb noengang.

Sammen med ei venninne ble det tur til Fuerteventura på et superfint treningshotell. Det ble én uke med digge treningsøkter, masse god mat, avslapning på solsenga og rett og slett bare en nytelse av sol og varme. 

 Desember
Oppkjøringen til Athletic Fitness starter med diettstart. Julefeiring med familien og julebord med Side2 er alltid kos.


I løpet av året har det selvfølgelig også blitt en hel haug med digge treningsøkter, personlige rekorder og god mat. Og første målet for 2016 når det gjelder trening er jo allerede satt: Å konkurrere i Athletic Fitness og ikke minst å GJØRE DET BRA i Athletic Fitness. ;)

GODT NYTT ÅR! :)

- Silje Bjørnstad - 

Back on track

God tirsdag! 

I dag har det blitt etterlengtet formiddagstrening og energinivået var slik som det pleier. Det hjelper med en god natts søvn og stressfri romjul med fokus på "kun sæ sjæl". ;p

Det ble knebøy, rumenske markløft, bulgarske utfall og beinpress, samt rointervaller.

 

Rointervaller har jeg egentlig hatt et hat-hat-forhold til, men noen ganger så er det skikkelig trøkk selv om kroppen kjennes sliten ut etter å ha trent styrke først og i dag var det futt i skrotten :) Det føltes så bra ut at jeg faktisk tok en ekstra intervall, just for fun. 

Ellers så kan jeg tipse om at jeg har skrevet tre treningssaker som er i hvert sitt blad: Den nyeste utgaven av DetNye, den nyeste utgaven av Kamille og den nyeste utgaven av Shape Up. 

I DetNye kan du lese om øvelser for å bli sterk i rumpe og lår (med treningsprogram). I Kamille er det HIIT-treningsprogram som er i fokus samt forklaring på hva slags treningsform dette er.

Dette er herlige Pia Eliassen som er personlig trener på SatsElixia Spektrum som er modell og PT i Kamille-saken:Og i Shape Up har jeg en ny sak om mental trening og søtsug. Løp og kjøp! ;)

- Silje Bjørnstad - 

 

O hellige juletid :D

God søndag!

Etter tre netter hjemme på Finnskogen er jeg tilbake i Oslo og også tilbake på jobb for Side2. Det er et par jobbdager nå før det blir noen dager til med jobbfri, så er det helgejobbings og deretter bærer det til Mexico!

Shit, som tida flyr!!!!

Men jeg har i alle fall kost meg skikkelig hjemme med både lange morgener, treningsfrie juledager, julegaver, julemat, gåturer i skogen og juleselskap. 

Med andre ord så har det faktisk vært ganske så perfekt. Det eneste som mangler var vel snø, men den ser jo ut til å komme nå. 

 

Også savner jeg selvfølgelig denne klumpen allerede:

<3

Når det gjelder diett og jul, så har jeg vel egentlig spist det jeg vil i 2-3 dager, i alle fall med tanke på middag og dessert. Og det har jeg ingen dårlig samvittighet eller dårlig følelse for at jeg har gjort, noe som i seg selv er positivt i mitt hode. ;)

Kroppen har vært relativ tom for energi og "trøkk" de siste dagene, så det har blitt 2-3 dager med minimalt aktivitet og trening, noe som jeg heller ikke har dårlig samvittighet eller dårlig følelse for å gjøre. Å lytte til kroppen er vel kanskje det smarteste man kan gjøre, og akkurat det har jeg gjort. 

I kveld har jeg derimot planer om å ta en treningsøkt sammen med kjæresten.

Enn så lenge, fortsatt god jul! :)

- Silje Bjørnstad - 

Athletic fitness-oppdatering: Ned 3 kilo på 3 uker

God tirsdag! :)

Nå har jeg vært tre uker på diett og her kommer en liten oppdatering på de par siste ukene.

Bakgrunn:
Diettstart og første steg mot Athletic Fitness


Jeg har akkurat kommet hjem fra dagens treningsøkt som bestod av knebøy, rumenske markløft, bulgarsk splittbøy, beinpress og ro-intervaller. Treningsmessig den siste uka så har knebøy, benkpress og markløft føltes tungt og seigt ut på kilo som bare for et par uker var null problem. Det må jeg innrømme faktisk tar litt tid for meg å bearbeide, fordi jeg vil jo alltid bare bli sterkere i alle mulige øvelser, men samtidig så er det jo ikke akkurat disse øvelsene som blir prioritert for tiden, og i tillegg så kan det bare være at man rett og slett har noen dårlige dager, ikke har hatt lang nok restitusjonshvile mellom treningsdager, og/eller at det har hatt bittelitt påvirkning at jeg har gått ned 3 kilo på 3 uker, selv om det egentlig ikke burde ha noe å si. Men for å si det sånn, så vet jeg hva som er neste mål etter Athletic Fitness; nemlig å ta 100 kilo i knebøy. 95 kg er persen nå, som jeg tok like før jeg begynte på nytt program som fokuserte på å bygge rygg:

På den andre siden så har jeg jo faktisk persa i dips (25 stk), og repspers i dips med ekstra vekt (tok 7 reps med 20 kg ekstra forrige uke), og pullups med ekstra vekt (1 repetisjon med 20 kg ekstra og 5 repetisjoner med 12,5 kg ekstra), og i dag bedret jeg persen min på 1,5 minutts roing med to meter (ny PR er 437 meter), så jeg har all grunn til å være fornøyd. Hallo, man må jo fokusere på det positive her!? :D Tross alt så går det jo fremover i de øvelsene det SKAL gå fremover i, og det er jo absolutt det viktigste. For det er jo nettopp dips, pullups og roing man skal være god i når man konkurrerer i Athletic Fitness!!! Så alt i alt så er jeg strålende fornøyd. Jeg er også (unnskyld uttrykket) jævlig fornøyd med at jeg har gjennomført alle treningsøktene mine i løpet av de ukene som har gått siden jeg startet på nytt program i begynnelsen av oktober. Jeg har holdt meg frisk og rask, har ikke hatt noen vondter eller skader, og selv om jeg har vært grisesliten og følt at energinivået har vært på 0 enkelte dager, så har jeg likevel kommet meg på trening og gjennomført det jeg skal. Eneste unntakene er vel to eller tre roøkter som jeg har utsatt til dagen etter, men jeg har uansett gjennomført alle oppsatte økter. 

Så kort oppsummert, så synes jeg treningen går bra, og ikke minst så henger hodet fortsatt med. :)

Når det gjelder maten så er det intet nytt her. Jeg har fortsatt ingen problemer med å spise etter en matplan, jeg blir god og mett, har ikke noe søtsug, jeg lager flere porsjoner om gangen slik at jeg har matbokser klare til jeg skal på jobb/møte venner og så videre. Som jeg har nevnt tidligere så består matplanen av en rekke ulike måltider med forskjellige matvarer, så jeg har mye å velge mellom - noe som helt klart er viktig for min del for å holde motivasjonen og viljestyrken oppe. Altså, det hadde jo vært kjedelig å spist torsk, ris og brokkoli til frokost, lunsj og middag. Mine måltider kan for eksempel være knekkebrød med ost og skinke, lomper med snøfrisk-ost og paprika, ris og kylling og avokado/guacamole, hjemmelagde kjøttboller/hamburger av karbonadedeig, omelett, havregrøt, bananpannekaker og smoothie. 

Jeg skrev tidligere om at jeg hadde kjøpt en brukt Athletic Fitness-bikini og det kjøpet angrer jeg slettes ikke på. Selv om bikinien er figursydd til en annen, så sitter den helt greit på meg og det er blitt mye morsommere å øve på poseringer, noe som jeg har skjønt at man aldri kan få øvd nok på. Det er nesten fascinerende hvor lett det kan se ut som, mens når man prøver selv så forstår man at dette ikke er bare-bare. ;)

Uansett, beklager til alle på Snap og FitnessXpress Storo for at jeg og Susanne nå kommer til å posere foran speil her og der. "Sånn harre blitt".

Hehe, neida, det er ikke såååå ille altså, men jeg merker jo at det er morsomt å se forbedringer i både poseringer og fysikk. Og når coachen ber deg om å posere foran speilet på trening, så gjør man det. :p

"Og sånn går nu dagan..."

Så må jeg også bare si at jeg hver eneste dag opplever en helt enorm støtte av venner, jobbkollegaer og familie. Det i seg selv er jo bare så utrolig motiverende og hyggelig. Og ikke minst så er både Fredrik og Susanne (min coach) kanskje to av de viktigste støttespillerne nå og i tiden fremover. Susanne har faktisk kjøpt seg treningsabonnement der jeg trener slik at vi kan pushe hverandre på treningsøkter samt øve på poseringer. Og Fredrik er jo min kjæreste og samboer, så det sier jo seg selv at det er helt avgjørende å ha han som forstår, forklarer, motiverer og støtter. 

Når det gjelder kropp og fysikk så er det jo ingen hemmelighet at det også er fokus på dette, man skal jo komme i best mulig sceneform dagen man står i konkurranse. Det finnes jo ikke noe fasitsvar på hvor mye jeg kommer til å veie eller hva fettprosenten min er på konkurransedagen, og helt ærlig så kunne jeg ikke brydd meg mindre (jeg er bare redd for å bli dritsvak i ALT :p). På tre uker har jeg gått ned cirka 3 kilo, og i går sa både Susanne og Fredrik at de kunne se at det var (bittelitt) mindre fett på hofter og mage. Det er noe jeg ikke har lagt merke til selv før de sa de, og det er ikke snakk om mye, men samtidig så merker jeg at det faktisk har skjedd noe. Jeg har blitt strammere rundt mageområdet rett og slett.

LES mer om mine tanker rundt poseringer og "sceneform" i dette innlegget her. 

Jeg føler meg også mer trøtt enn tidligere. Jeg føler at jeg i alle fall fint kan sove 10-11 timer uten problem, men det kan jo også være at det er kroppen som sier at nå er det på tide med litt fri og dermed være helt uavhengig av trening/mat. Og ellers så er jeg jo bare et skikkelig B-menneske som elsker å sove. Hehe. Og nå er jeg endelig klar for en mini-juleferie (hele fire dager ;) ) hvor det blir både juleskinke-middag den 23. og ribbe&julepølse&medisterkake-middag MED DESSERT den 24.desember + nyttårsmiddag den 31.desember. Ellers så kommer jeg til å trene som vanlig i jul og romjulen, og følge matplanen som jeg pleier. Det er jo ikke akkurat som det egentlig er noen kjempeforskjell fra hvordan jeg hadde spist til vanlig uansett, bare se på den lista jeg nevnte tidligere her. For eksempel er jo havregrøt og omelett helt vanlige måltider i min hverdag, diett eller ikke. Men jeg tar et par dager bloggfri nå, rett og slett fordi jeg har et håndledd som ikke er så fornøyd med å drive med PC 8-9 timer hver eneste dag pluss surfing på iPhone, så når jeg har jobbfri så må jeg også prøve å holde meg unna tastatur og PC-mus.

Følg meg forresten gjerne på Snapchat og Instagram.

På Snap: Silje1987
På Instagram: silje_bjornstad

Enn så lenge, god jul!!! :D

- Silje Bjørnstad - 

Så klar for Mexico. Og USA! :D

5.januar reiser jeg til Mexico og DET ser jeg så fram til! Jobbings i forhåpentligvis sol og varme med flotte folk, kroppsvekttrening på stranda, bading og kontorarbeid ved bassenget er i alle fall ikke meg imot. Det blir jo litt utfordrende med tanke på at jeg er i gang med konkurranseoppkjøring og er på diett, samt at jeg har et treningsprogram som skal følges, men dette finner jeg og coachen min ut av. Man må jo bare gjøre det beste ut av det. 

Mexicoturen er en jobbreise, men her om dagen bestilte jeg en annen tur, og den turen blir ren ferietur. Jeg og samboeren har nemlig fått brev fra borettslaget om at de skal skifte rør i bygningene i mai, noe som betyr null vann/toalett/dusj/vaskemaskin/oppvaskmaskin og egentlig alt mulig som involverer vann ikke er lov i TO uker (med unntak lørdager og søndag). 

Så min løsning: Vi reiser bort.

Hvor?

LAS VEGAS BABY!!! :D

Oooooog, ORLANDO (Halloooo DIsney World!!;))

Ooooooog MIAMI!!! :D

Med andre ord så blir det en to ukers USA-tur, og DET tror jeg kan bli veldig veldig bra. Jeg har vært i USA to ganger tidligere, og faktisk også vært i Las Vegas og Grand Canyon to ganger før, men det er et sted jeg virkelig ikke blir lei. Jeg ELSKER spillemaskinene, alle de gigantiske hotellene med hvert sitt tema, alle lysene, showene, maten og ikke minst varmen. 

Jeg har aldri vært i Orlando eller Miami før, så ser frem til å oppleve de stedene også :)Og dette blir også første gangen jeg og Fredrik reiser sammen til USA. Bare det i seg selv får det jo til å krible litt ekstra i reisefebertermometeret. 

Sånn, det får bli dagens gladinnlegg fra denne kanten. Jeg bare er så utrolig glad i å reise og jeg har allerede startet nedtellingen til både Mexico og USA. ;)

I morgen kommer det oppdatering på "Status etter 3 uker med konkurransediett og trening". 

- Silje Bjørnstad - 

Pullups med 20 kg ekstra

Først og fremst: GRATULERER TIL NORGE MED VM-GULL! :D Shit altså, som jeg elsker håndballjentene!!! Aaaaaaah!!!!

Nå jobber jeg to dager før jeg reiser hjem til Finnskogen og blir der i 3 netter før det bærer inn til Oslo igjen pga sosiale sammenkomster og jobb. Med andre ord så er det ikke akkurat en lang ferie, men det er uansett veldig deilig og stas med jul!

De siste treningsøktene for uka har jeg også fått unnagjort. I går var jeg med Fredrik til lokalene på Oslo Styrkeløftklubb hvor jeg egentlig skulle trene utfall, markløft og knebøy, med andre ord underkropp. Men den økta ble utsatt til i dag, for i går var jeg bare ikke motivert.

Tok blant annet 5x5 med sumomarkløft og høyreps i knebøy.

Men jeg tok pers i pullups med ekstra vekt da ;D 

20 kg ekstra:

I løpet av neste uke skal jeg skrive om hvordan den siste uka har vært i forhold til diettmat, trening og mentale utfordringer og perspektiv, så athletic fitness-oppdatering kommer :)

Ha en fin kveld! :D

- Silje Bjørnstad - 

Just happy.

It`s beginning to look a lot like Christmas! Og jeg ELSKER det! :D Selv om jeg egentlig ikke har noe juleferie i år, så får jeg uansett noen dager fri på "de viktigste dagene", som er 23. og 24.desember for min del. På lille julaften pyntes juletreet og vi spiser juleskinke, mens den 24. desember er det julestrømpe, Disneykavalkade på TV, julemiddag og julegaver som gjelder. Det er virkelig så gøy å gi og gå gaver, se hvordan andre reagerer og hva andre har funnet på til deg selv. I tillegg skal Fredrik være med hjem til meg i jul i år, for første gang, så årets jul bør absolutt bli bra. 

Jeg er straks ferdig med alle julegaver også.

Og i tillegg har det visst blitt noen tidligere julegaver på meg selv også. ;p

Reebok terrengsko med Goretex kjøpte jeg i Sverige, og er egentlig en gave fra mamma, men jeg måtte jo plukke ut skoene selv. Også fikk jeg jo AthleticFitness-bikini i posten i går, mens i dag har jeg hentet BOSE QuietComfort-øretelefoner som er støyreduserende øretelefoner - en drøm å ha på seg når man skal sitte på fly, kollektivtrafikk etc.

 


Jeg GLEDER meg til å teste ut disse når jeg sitter på flyet til Mexico 5.januar. Ooooops, for ja, jeg SKAL til Mexico 5.januar i forbindelse med ParadiseHotel-pressetur. Jeg var der i fjor også, og trengte ikke å bli spurt to ganger når muligheten dukket opp nå igjen. AH! Det er så mye bra å se frem til de kommende ukene! :D IKKE MINST så gleder jeg meg maks til å se Lexie igjen når jeg skal hjem til Finnskogen, verdens fineste og kuleste firbeinte venn. 

Forresten, husk å sjekke ut tilbudet hos Klubben.no før 18.desember, I MORGEN, for da kan du gjøre et skikkelig kupp med rabattkoden jeg fortalte om tidligere. 

Sjekk ut rabattkode, du får 20 prosent avslag og gratis frakt!

Altså, klubben.no har alt, og da mener jeg ALT. Ok, nesten da. ;)

Ha en herlig torsdagskveld!

- Silje Bjørnstad - 

Når man får athletic fitness-bikini i posten

og man bruker 15 minutter på å skjønne hvordan man skal ta den på... HAHA! 

Og så bruker man de neste 15 minuttene på å omtrent le seg ihjel fordi denne lille bikinidrakta var relativt trang, enn så lenge. (Jeg kjøpte denne brukt, så den er ikke figursydd heller). Med andre ord så sitter den ikke akkurat "som støpt", men uansett så merker jeg det er motiverende å se hvordan "scenekostymet" ser ut og ikke minst så merker jeg allerede nå at det er mye morsommere å øve på de ulike poseringene. 

Apropos poseringer: i athletic fitness skal man utføre fire poseringer: front, venstre, bak og høyre. Det høres jo ganske enkelt og greit ut, men skitt hvor mye det er å tenke på. "Stramme her, ut med den kroppsdelen der, inn med magen der, opp med skuldrene her" og så videre. 

Og akkurat i forhold til poseringer så vil jeg bare påpeke noe som sikkert de fleste er klar over, men som likevel er greit å minne om. Jeg skrev tidligere at jeg ikke kommer til å publisere ukentlige formoppdateringer og detaljer om hvordan jeg spiser og så videre i løpet av denne konkurranseoppkjøringen, det ser jeg på som irrelevant og unødvendig for andre å vite. Men jeg vil bare understreke at det å spise og trene seg frem til konkurranseform handler om å skape en illusjon. Ja, selvfølgelig kan man ha det som ser ut som en muskuløs rygg, sixpack og det hele, men samtidig så er det også stor mulighet for at man er på sitt svakeste når man står på scenen fordi man har gått flere uker og måneder på energiunderskudd og er dehydrert, selv om man kanskje ser "sterk og muskuløs" ut. 

Mange husker kanskje innlegget til personlig trener Gina Sophie fra tidligere i år der hun beskrev hvor enkelt det er å "fake" den "perfekte treningskroppen" i sosiale medier. Mye av dette kan også trekkes til de ulike fitnessposeringene. Man skal for eksempel brette ut ryggen og stramme lats, men det betyr virkelig ikke at man ser sånn ut "til vanlig":

"Blåse seg opp" versus "vanlig". ;)

Og finner man i tillegg det "riktige lyset og skyggene", så vil det muligens "se enda mer imponerende ut". 

 

"Vanlig lys" versus "skyggelys".

For å understreke én ting; jeg har et veldig avslappet forhold til min egen kropp og grunnen til at jeg skriver og påpeker dette nå er fordi jeg mener dette er viktig å ha i bakhodet i ukene fremover og mot tiden mot konkurranse for de som leser denne bloggen. Dette er en del av gamet. 

Det er så mange som vil se "sånn og sånn" ut. Vel, husk da, kort fortalt, at filter, kontrast, skygger, lys og det å posere på "den riktige måten" kan skape "drømmekroppen/fitnesskroppen/muskelkroppen" - hva man enn liker å kalle det.

I`m just saying. :)

For meg er dette MINST like mye en mental utfordring som det er en fysisk utfordring. For meg er det mer imponerende å være så dedikert til et mål at man frivillig hiver seg på streng diett, utfører treningsøktene man skal i løpet av uka og gjør det som skal til i 3-4 måneder, fremfor å for eksempel "blåse seg opp" fordi man skal få frem skuldre og rygg. 

Og det viktigste er selvfølgelig at kroppen holder seg frisk og skadefri!

- Silje Bjørnstad - 

 

 

Mandagsøkt med trøkk

Goooood mandag!! :D

Treningsfri går ga trØkk på treningsøkta i dag, for jeg tok ny pers i dips med 25 stk. 

video:25dips

Ser forøvrig at jeg kanskje må gå dypere ned på første repetisjon for å være sikret at de er konkurransegodkjente, men uansett gjør det godt på treningsmotivasjonen og treningslysten å oppleve framgang. 

Ellers så ble det pullups (13-10-9-8 stk), nedtrekk med dropp-sett, enarms hantelroing, cluster sett med dips (tok faktisk 105 dips-reps totalt i dag.... :p ), supersett med arnoldpress+sidehev, og til slutt 2000 meter roing med moderat intensitet med fokus på teknikk. 

Puh.

Nå på kvelden er det poseringstrening i stua. I athletic fitness er det fire poseringer: front, side venstre, bak, side høyre. Og en ting er å lære seg poseringene og fine vendinger, men det tar også på å bare stå i poserings-posisjon i flere minutter, som man jo må på scenen. Så det er bare å "blåse" seg opp og å bare bli stående sånn noen minutter.... Mye rart man skal drive med ;p 

 

- Silje Bjørnstad -

 

Matlaging og Sverige-tur

God søndag! :)

Denne dagen skal brukes: SHOPPING. 

Oh yes, vi skal til Sverige for å handle både julegaver, treningsting, mat og alt det andre som sikkert havner med, men som ikke står på shoppinglista ;)

Wish us good luck - jeg regner med at vi ikke er de eneste som skal til Nordby i dag og det er kaos med folk, handleposer og julegaver. 

Ellers så har helga bestått av soving, trening og matlaging - noe som egentlig passer meg helt perfekt ;)

Ikke no stress og deadlines - bare en rolig lørdag <3

I går trente jeg også litt sammen med Susanne, hun setter opp treningsprogram og matplan for meg i forbindelse med Athletic Fitness. 

Hun har forresten sin egen versjon av julekalender, nemlig at man tar like mange pullups som desemberdatoen hver gang man er på trening. Så i går ble det duo-pullups:12. desember = 12 pullups

:)

Ha en strålende desembersøndag :) Snart er det pokker meg jul!!! :D

- Silje Bjørnstad - 

 

Opp 10 kilo og PT-tilbud

Da var det fredag igjen og jeg tilbringer fredagskvelden på kveldsvakt for Side2 :)

En kjapp logg fra de to siste treningsøktene:

Torsdag: Pullups med ekstra vekt (12,5 kg x 4 reps + 5-4-4 reps med 10 kg), dips med ekstra vekt (22,5 kg x 4 reps + 6-6-6 reps med 10 kg ekstra), nedtrekk, brystpress med hantler, arnold press og mageøvelse.

Fredag: Markløft 120kg x 3 x 2 sett + 110kg x 3 reps, frontbøy 15 reps x 3, utfall fremover 3x8 reps på hvert bein, gående utfall 4 sett x 10 reps på hvert bein og mageøvelse.

Det må sies at jeg er veldig fornøyd med markløftrepetisjoner på 120 kilo på en kroppsvekt på 59 kilo, samt at jeg i tillegg sov typ 5 timer i natt. Merker at jeg er gira på å teste 1 repetisjon maks før jeg eventuelt mister flere kilo og styrke i tiden fremover.  

Tidligere denne måneden tipset jeg dere om rabattkode fra Klubben.no der man får 20 prosent avslag og gratis frakt frem til 18.desember hvis man skriver Silje fri frakt i feltet melding til salt. Les mer her:

Rabattkode på masse treningsutstyr

Nå skal jeg tipse om et annet godt juletilbud, nemlig julekampanje på PT-timer med han som "tilfeldigvis" er kjæresten min, nemlig Fredrik: Han arbeider som personlig trener på Sats Elixia på Storo her i Oslo og jeg kunne godt ha sagt "jeg anbefaler han fordi han er kjæresten min", men det vil liksom være en litt spinkel begrunnelse... Vi er begge veldig interessert i trening og ikke minst trening med kvalitet, og for å gi en kortversjon av hvor mye han har betydd for meg og min fremgang: Uten Fredrik hadde jeg ALDRI vært i nærheten av der jeg er i dag, både når det gjelder styrke, treningsopplegg og ikke minst det avslappede forholdet jeg har til min egen kropp. 

Når jeg først møtte Fredrik hang jeg bare i stanga første gang jeg skulle prøve på "chins". Altså, det var UMULIG å forstå at det i det hele tatt var mulig å kunne dra seg opp slik at stanga ville treffe brystet. Jeg klarte såvidt en pushup på knærne. Jeg visste knapt hva knebøy og markløft var, og selv om jeg hadde et sunt og variert kosthold, så var det ikke før jeg møtte Fredrik at jeg faktisk forstod og kjente selv på kroppen at det å spise mer kanskje ikke var så dumt :p Jeg har jo gått fra å veie 52 til 62 kilo i løpet av de snart 4 årene vi har kjent hverandre, og hadde jeg ikke vært på konkurransediett nå, så hadde jeg nok bevisst gått inn for å øke med enda et par kilo i håp om å øke muskelmassen. Men alt dette har altså resultert i en sterkere kropp, både mentalt og fysisk. So, me happy ;)

Så dette er en personlig trener jeg kan gå god for. Så det så. 

- Silje Bjørnstad - 

En update på 1,5 uke med problemfri diett

For 1,5 uke siden startet jeg på diett i forbindelse med konkurranseoppkjøring til Athletic Fitness våren 2016. 1,5 uke er virkelig ikke en lang periode for ei som skal være på konkurransediett i 3,5 mnd til, men jeg har likevel gjort meg noen tanker og erfaringer som er viktige for meg å skrive ned og ha med meg på veien videre. 

Når det gjelder mat og sultfølelse så går det overraskende bra. Jeg spiser meg god og mett, og jeg har ikke ennå opplevd å få noen "akutt blodsukkerdump" eller lignende. Dette henger nok selvfølgelig sammen med at måltidene er proteinrike, jeg spiser noe mer fett og unngår klassiske "junk food"-varer som kan bidra til et mer svingende blodsukker. På grunn av et så stabilt blodsukker og mye mat (volumsmessig), så har jeg heller ikke opplevd å få søtsug, heller ikke når andre rundt meg spiser/drikker søtsaker. Bare så det er sagt, jeg er fullt forberedt på at dette kommer til å bli verre utover når maten blir mindre og treningsmengden skal opprettholdes :p
Det jeg også har erfart når det gjelder maten er at det selvfølgelig kreves planlegging av kommende måltider og prepping av matbokser. Så langt har ikke dette vært noe problem. Jeg lager flere måltider om gangen og har de ingrediensene som trengs i kjøkkenskapene. Fredrik stakkar har fått høre det hvis han har tatt bær/melk eller annet, for jeg er en kontrollfreak og er avhengig av at "riktige ingredienser og riktig mengde" er tilgjengelig når jeg har planlagt måltider. He he. Heldigvis skjønner han jo det altså, og i de få tilfellene han har "tatt noe som er mitt", så har han kjøpt det inn igjen så fort det har latt seg gjøre. ;)

Det er viktig å ha mange måltider å velge mellom, en god påminnelse for meg som jobber som ernæringsrådgiver og som setter opp kostholdsplaner og måltider for klienter. Få valg og lite variasjon kan fort føre til at man blir lei, mister motivasjonen og "faller av lasset". En fordel jeg har ved å nettopp ha interesse og (forhåpentligvis) kunnskap om ernæring og matvarer er at jeg enkelt kan se hvilke erstatninger jeg selv kan trikse og mikse med hvis det er en ingrediens jeg ikke er fan av. Det finnes alltid et alternativ ;) Man MÅ ikke spise makrell i tomat-bokser og man MÅ ikke spise brokkoli og torsk.

Det som derimot har overrasket meg denne uka, både positivt og negativt, er at jeg nå veier under 60 kilo og synes det er fryktelig kjipt. Jeg vet, luksusproblem. Men jeg har jobbet og spist meg opp til å veie over 60 kilo det siste halvåret i håp om å øke muskelmasse og styrke (jeg har ligger stabilt på 61-62 kg de siste mnd), og når vekta forsvant "så fort" under 60-tallet igjen så kjente jeg ordentlig på følelsen av at "men dette vil jeg jo ikke, nå mister jo styrke og "alle" musklene mine!" var liksom den første tanken jeg fikk den dagen jeg så at nå hadde det begynt å gå nedover.

Men på en annen side så er det jo ikke slik at ALL styrke og muskler bare forsvinner fordi man spiser litt mindre enn det man egentlig har lyst til, og i dag tok jeg faktisk reps-pers med 3x3 på 82,5 kg i knebøy, mens jeg sist fredag tok reps-pers på 3x3x117,5 kg i markløft. Misforstå meg rett, jeg vet at en del av fitness-opplegget er å gå ned i vekt, "deffe" hvis du vil, men jeg vil liksom alltid bli sterkere i knebøy og markløft, og det tar litt tid for hodet mitt å forstå at det mest sannsynligvis ikke vil skje når man går på underskudd i en lengre periode. På en annen side så vil jeg forhåpentligvis bli "sterkere" i pullups og dips fordi jeg etter hvert får færre og færre kilogram å dra opp - og det er jo to av de tre øvelsene det er viktig å være sterk i i Athletic Fitness. En annen positiv treningserfaring til tross for bittelitt mindre mat er ny pers i roing. Jeg dro i land 435 meter på 1,5 minutt i dag, og i dag testa jeg etter beinøkt. Forrige pers var på 434 meter og ble satt uten å ha trent styrke først, så det er da i alle fall et steg i riktig retning. "1 meter her og 1 meter der". ;) Det var også godt å kjenne at halsen ikke slo seg vrang etter roinga i dag, slik som den gjorde for to dager siden. Vi snakker MEGAhosteanfall i en halvtime etterpå...

Det er også så utrolig deilig og viktig å se og høre alle som kommer med utelukkende positive tilbakemeldinger og som sier de heier på deg, at de har troa på deg og at de støtter deg. Jeg har fått et par spørsmål om jeg ikke kan være med å spise en lunsj, om jeg har lyst på sjokolade og så lignende, der jeg da har svart "nei, jeg er på konkurransediett og skal gjennomføre denne 100 prosent, det er en prinsippsak", hvor jeg da har fått nikkende bekreftelse på at "ja, men det skjønner jeg, null problem, 100 prosent!". Så det med mat i sosiale sammenkomster har hittil ennå ikke vært noe problem :)

- Silje Bjørnstad -  

 

 

Mandagsenergi. Endelig :)

Hei!

Ah, endelig våknet jeg uthvilt og med treningsenergien på plass. De siste to nettene har jeg sovet 10 timer per natt, og det har vært så deiilg. He he. Det er ingen hemmelighet at jeg er B-menneske og liker å sove liksom, men når man må begynne å ha på vekkerklokka si klokka 9-10 om morgenen fordi man ikke ønsker at heeeele formiddagen skal bli borte, så begynner man å bli bortskjemt. :p

Uansett så har nok den gode og lange søvnen de siste nettene gjort sitt til at kroppen har fått hvilt ut ordentlig, for i dag hadde jeg så mye energi på trening. 

Dagens økt ble:
15-9-9-7 pullups, 93 (!!!) dips fordelt på 3 cluster sett (5-6 reps x 5 sett med 15-20 sekunders pause), enarms hantelroing, nedtrekk med dropp-sett, arnold press, sidehev og roing. 

 

Roinga skulle være 2000 meter med moderat intensitet, men jeg måtte bare sjekke rostyrken på 1,5 minutt, noe som ble 427 meter med mer krutt inne, så er fornøyd med den.

Så fornøyd at det fortjente en happyface-do-selfie:

Det som jeg derimot ikke er fornøyd med er at jeg har begynt å få skikkelig hosteanfall etter at jeg har anstrengt meg kondisjonsmessig... :-O De første 10 minuttene merket jeg ingenting (derfor så bråkjekk på snap...) Men så snakker vi 20-30 minutters hosteanfall, sånn SKIKKELIG hosteanfall der man hoster til man får tårer i øya, og det kjennes ut som hele halsen er stappet med hårballer og slimpropper (sorry detaljene). Men uansett, morsomt er det i alle fall ikke, og det er så ille at jeg liksom lurer på om noe er gærent, eller om det bare er kondisen som er helt på bånn. :p Sikkert det siste, selv om jeg leter etter en annen unnskyldning... :p

Anyway, jeg overlevde denne gangen også. 

Add meg forresten gjerne til på snap: silje1987

Ha en herlig mandag :)

- Silje Bjørnstad - 

 

Frokostsmoothie

Hei søndag! :D

Et lite tips til morgendagens frokost, eventuelt et næringsrikt kveldsmåltid denne søndagskvelden? :)

Denne smoothiesen er nemlig en skikkelig næringsbombe med blant annet havregryn, melk, frukt og bær. 

1 stor porsjon:
2 dl melk
2 ss havregryn
1 banan
250 gram fryste bær
1 scoop proteinpulver med jordbærsmak/vaniljesmak/bringebærsmak (kan sløyfes)
Søtningsstoff (smak deg frem)

Ha alt i en blender og kjør til du får en softislignende konsistens. Tilsett mer væske for et mer flytende resultat hvis du ønsker det :)

Dette er i alle fall et måltid som metter godt i min kropp, og som lages på null komma niks!

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

6 geniale øvelser for kontorrotta

Hei og god fredag! :)

Tidligere i høst jobbet jeg for Det Nye hvor jeg skulle levere fem ulike treningsprogrammer som da kommer i fem ulike utgaver i tiden fremover. Nå er det første programmet ute i bladet som er i butikkhyllene og her er det "kontortrening" som er stikkordet. 

Det vil si, man trenger jo absolutt ikke å sitte på et kontor for å trene disse øvelsene - programmet passer helt supert for hvem som helst som rett og slett ønsker å strekke og tøye litt på kroppen. Dette er ekstremt viktig i en hverdag hvor mange sitter foran datamaskinen, henger over pulten og/eller sitter som en potetsekk i sofaen. "Kontorrottekroppen" kan nemlig bidra til dårlig holdning, framovervendte skuldre og lut rygg, samt muskelspenninger i hode, skuldre og nakke. 

Det skal ikke så mye til og et lite avbrekk fra kontorstol og dataskjerm (eventuelt sofa og smarttelefon), gjør godt for både kropp og sinn. 

Det er personlig trener Hedvig Bang som har valgt ut og illustrerer de ulike øvelsene. Bildene er tatt av fotograf Rasmus Kongsøre.

Les hele saken og se alle øvelsene her: 6 øvelser for slappe PC-rumper!Så kom deg opp og strekk, bøy og tøy! :D

- Silje Bjørnstad - 

Film: Treningsøkt med pullups og dips med ekstravekt

God onsdag og en relativt hektisk onsdag-jobb-formiddag for min del, men nå er treningen unnagjort og nå skal jeg straks ut å møte ei venninne :)

Dagens økt ble blant annet pullups med ekstra vekt, her er 6 reps med 10 kg ekstra. Skjønner ikke helt hva jeg gjør med beina mine, jeg prøver meg på noe hoppetihopp-pullups tydeligvis...

video:10kgpullups

Fra pullups til ekstra vekt er det rett over til dips med ekstra vekt og i dag kjørte jeg for første gang 4 sett etter hverandre med 20 kg hengende mellom beina. Det ble 5-5-5-4 reps :)
video:20kgdips

 

Etter styrkedelen måtte jeg ta igjen roøkta fra i går, og i dag var det så mye mer trøkk, så jeg er faktisk veldig glad jeg utsatte de intervallene til i dag.  :D 

Ellers så må jeg bare si at jeg er OVERVELDET over alle kommentarer og tilbakemeldinger på gårsdagens innlegg. Shit ass! Utelukkende positive heiarop fra fjern og nær, DET er motiverende det! :D Så tusen takk til alle - det betyr mer enn dere aner, og også mer enn det jeg ante sjæl. (Jeg satt faktisk med tårer i øya etter alle meldingene på Facebook).

Så det tar jeg absolutt med meg videre! :D

Ha en herlig onsdag!

- Silje Bjørnstad -

Diettstart og første steg mot Athletic Fitness

Alright, da var desember i gang og årets julemåned begynner med diettstart for min del. 

For frem til mars/april 2016 så er målet mitt å konkurrere i Athletic Fitness, og å gjøre det bra. 

Athletic Fitness er en fitnesskonkurranse som består av en symmetridel og en styrkedel. I symmetridelen er det rett og slett kroppens symmetri og poseringene man gjør som skal vurderes, mens i styrkedelen er det om å gjøre å bli best i pullups, dips og roing. Det gjelder altså å ta så mange godkjente pullups som mulig (eller chins som de kaller det i Athletic Fitness, det er altså kroppshev med håndflaten vendt fra deg), ro så langt du klarer på 1,5 minutt og dermed ta så mange godkjente dips som mulig. Denne styrkerunden utføres på følgende måte: man har 1,5 minutt til å klare så mange pullups som mulig. Deretter går man rett over til romaskinen og ror så langt man kan i 1,5 minutt. Så får man 30 sekunder til å hente seg inn og deretter starte på dips. Man skal forresten ikke posere i blingbling-bikini eller høye hæler når man står på scenen i Athletic Fitness, slik som man for eksempel gjør i bikinifitness for de som er kjent med den grenen. Poseringene for de forskjellige grenene er også ulike :)

"Athletic Fitness-runda" testet jeg for første gang forrige helg. Styrkemessig lå jeg an helt ok (15 godkjente pullups (utstrakte armer og halsen inntil stanga), 416 meter på roing (pers her er 434 meter tror jeg, da uten å gjøre pullups først..) og 9 av totalt 11 godkjente dips (og jeg har 24 dips som pers, så det var bare LOL...), men det ble jo da en syrefest uten like og kondisen merker jeg er helt ubrukelig. Så ubrukelig at jeg endte med å spy etter at jeg hadde vært igjennom denne runda. Om det var behagelig? Nei. Var det verdt det? Åja. Den erfaringen vil jo være gull verdt til senere testrunder og i tillegg så fikk jeg faktisk gjennomført med et helt ok resultat på aller første forsøk. Det er bra å ha med på veien videre. Så nå er det ikke overraskende, roing, dips og pullups som er høyt prioritert i treningsprogrammet fremover, og har strengt tatt vært de øvelsene som har vært i hovedfokus siden oktober. 

Så er det kanskje noen som tenker: Hvorfor?

Det er flere grunner til at jeg har lyst til å prøve meg i Athletic Fitness.

For det første så har jeg en reell tro på at jeg faktisk kan gjøre det bra, altså, hadde jeg ikke hatt den troen så ser jeg heller ingen grunn til å konkurrere. Det er min mening. Og jeg har også et voldsomt konkurranseinstinkt og det jeg forhåpentligvis tror er en mental styrke som vil telle positivt. 

Med mental styrke så tenker jeg på at hodet må være på plass under hele oppkjøringen, og jeg er "forberedt på at jeg ikke er forberedt". Nettopp derfor ønsker jeg også å skrive om dette allerede nå, fordi jeg vet det blir dager og uker som kommer til å bli tøffe, både fysisk og psykisk - men da har jeg kanskje samtidig folk rundt meg som forstår hvorfor og som gir sin støtte i de periodene det er tyngst. 

For det kommer til å bli ekstremt og utfordrende. Det er treningsøkter og matplaner som skal følges og fullføres. Det er veiing av matvarer, poseringsrunder foran speilet og det er mye fokus på kropp og "riktige muskelgrupper" som skal synliggjøres. Jeg skjønner godt at folk blir "gærne" når man stadig skal måle matvarer, se etter muskelstriper og blodårer, og helt ærlig, så kunne jeg aldri ha deltatt på noe sånn i mine yngre dager. Det vet jeg at jeg ikke hadde vært klar for, hverken psykisk eller fysisk. 

Jeg har allerede informert folk på jobb, jeg har informert mamma og pappa, flere venner og selvfølgelig så vet kjæresten min og samboeren min, Fredrik, om dette. Han har forresten konkurrert i Athletic Fitness selv for noen år tilbake (faktisk 9 år siden, før "fitness" ble så kjent som det er i dag), noe som jeg ser på som en styrke nå som jeg skal igjennom mye av det samme. Det skulle ikke forundre meg om han joina heller.... Haha! Det viktigste er at jeg vet han har forståelse for det som hører med i en slik type konkurranseoppkjøring, og jeg vet han støtter meg 100 prosent. Det å ha folk rundt seg som virkelig akspeterer, respekterer og støtter meg vil være helt essensielt for min del. For jeg vet også at det er mange som har sine tanker og meninger om fitness, og jeg vet jeg også kommer til å bli møtt med skeptiske ansiktsuttrykk med hevede øyenbryn som ser rart på meg de dagene jeg tar med meg mine matbokser på sosiale sammenkomster, eller sier nei til familiemiddag fordi jeg må prioritere en treningsøkt. Og når de "dårlige og vanskelige" dagene kommer, så er det ikke setninger og ansiktsutrykk som sier "Herregud, hvorfor gidder du?! Utsette deg for det der? Det er ikke sunt vettu!" som jeg trenger å høre. Da er det motivasjonsord og støttende tips og råd jeg trenger og vil høre. Så veldig enkelt sagt: har du ikke noe positivt eller godt å si til meg, så hold heller kjeft. Og ja, det mener jeg. For så egoistisk er jeg og så egoistisk må jeg være. Men ikke misforstå, jeg aksepterer selvfølgelig at folk har sine holdninger og meninger, og jeg forstår at ikke "alle" forstår eller vil forstå at jeg velger å leve sånn de neste månedene, men man trenger ikke å slenge dritt. Det er bare unødvendig. 

Bare så det er sagt, den matplanen jeg har startet på nå er veldig snill i forhold til hvordan det blir etter hvert som det nærmer seg konkurranse. Jeg spiser nesten mer enn det jeg pleier og matplanen inneholder vanlige norske matvarer som grønnsaker, havregryn, smoothie, karbonadedeig, fullkornspasta, avokado, frukt, nøtter, egg, ost, skinke og lomper for å nevne noe. 


Slik ser første handlerunde ut :) Helt normal, vanlig og næringsrik norsk mat :)

For det andre så ser jeg på dette som en viktig og lærefull erfaring som jeg kan bruke i mitt arbeid som ernæringsrådgiver. Fordi jeg får en del henvendelser om matplaner etc i forbindelse med fitnesskonkurranser, og nå får jeg en erfaring om hvordan det er å være på diett i så og så lang tid og ikke minst hva det gjør med psyken. Så får jeg også mer erfaring og forståelse for hvordan kroppen responderer på ulike matvarer og hvordan den responderer på bestemte sammensetninger av næringsstoffer.

For det tredje så har jeg lyst til å utfordre meg selv på helt nye måter. Både fysisk og mentalt. Jeg vet at dette vil bli en lærerik erfaring, på både godt og vondt, som jeg til syvende og sist håper vil gjøre meg til en sterkere og mer kunnskapsrik person med bredere forståelse for kropp og hode.

Litt mer om team og coach:

Jeg er med i et team som heter Atlas Fitnessteam der min coach, Susanne Soydan, blant annet deltok i bodyfitness i vår og vant. Hun er personlig trener og naprapat, og klubben har nulltoleranse for doping. Det er for meg et must. Jeg har selv skrevet under en Antidoping-kontrakt i forbindelse med at jeg er familiemedlem gjennom Fredrik på Oslo Styrkeløftklubb. Doping er for meg helt uakseptabelt - enten det er i forbindelse med trening/konkurranser eller ved privatbruk/fest etc. 

Så er det kanskje noen som lurer på hva jeg gjør i jula? Vel, jeg får diettfri noen dager i jula slik at jeg kan spise det samme som resten av familien på julaften, og jeg kommer til å trene som normalt og gjøre det programmet sier. Å trene i jula er forøvrig ikke noe nytt for min del, for eksempel så var jeg jo innom treningssenteret på julaften i fjor også, og jeg var jo ikke alene heller :p

Først og fremst, så er nok dette blogginnlegget er mest ment for de som kjenner meg og som på en eller annen måte kommer til å være involvert i denne reisen. Når det gjelder bloggingen fremover så kommer jeg ikke til å skrive detaljert om nøyaktig hva og hvor mye jeg spiser - det ser jeg på som irrelevant. Det er min matplan for min kropp, og det er ikke noen informasjon andre har bruk for sånn sett. Jeg kommer selvfølgelig til å fortsette med å dele oppskrifter og kostholdstips slik som jeg pleier. Jeg kommer også til å fortsette å skrive om treningsøktene mine og alt det andre generelle bloggfjaseriet som jeg pleier. Jeg kommer også til å skrive om eventuelle utfordringer, enten det er mentalt eller fysisk, som vil dukke opp på veien frem til konkurranse som er i mars/april. Som jeg har nevnt 1000 ganger før så er og blir skriving en slags terapi for meg og det er ikke for uten grunn for at jeg har blogget siden 2007. Men jeg kommer IKKE til å dele ukentlige poseringsbilder og formbilder. Det er ikke relevant for meg og min blogg å dele bilder av meg selv i Athletic Fitness-bikini hvor jeg prøver å "brette ut vingene" samtidig som jeg strammer mage og lår flere ganger i uka. Men det kommer sikkert til å bli noen fitnessbilder i forbindelse med konkurranse når den tid kommer.

Vil du følge meg på denne reisen så er du velkommen, hvis ikke så er det selvfølgelig helt greit det også ;)

Og selvfølgelig så kommer løftetrynene til å være fast innslag også i tiden fremover. Så håper jeg så klart at kroppen fortsetter å holde seg skaderfri og at treningsgleden og viljestyrken er det som styrer showet. 

- Silje Bjørnstad -

 

Matbloggtoppen Matprat