Høstinspirert suppe med kylling

På en søndag med kjølig høstvær tenkte jeg at de ville passe bra med en smakfull, hjemmelaget kyllingsuppe.

(Sjekk alle de flotte og herlige fargene da!!)

Denne suppen har overhodet ingen oppskrift, jeg bare puttet oppi det jeg hadde lyst på, samt det som var tilgjengelig. Suppen ble dermed laget av disse ingrediensene:

300-400 gram kyllingfilet
1/2 rødløk
4 gulrøtter
1 liten kålrot
1 brokkoli
Vårløk
Hvitløksfedd
Vann
Buljong (grønnsak- eller kyllingbuljong)

Skjær kyllingfilet i biter og stek de i panna til de er gjennomstekt. Skrell og kutt grønnsaker. Kok opp 1-1,5 liter vann (avhengig av mengden grønnsaker) og tilsett 2 buljongterninger samt 3-4 fedd hvitløk. Hvitløksfeddene gir så god smak!  Ha oppi gulrot og kålrotbiter og la dette koke et par minutter før du har oppi oppskjært rødløk og brokkolibuketter. La suppen koke på lav varme i 15-20 minutter slik at smakene setter seg. Et par minutter før servering kan du ha oppi ringer av vårløk for ekstra smak.  Server gjerne med for eksempel flatbrød eller rundstykker. 

(Her snakker vi en herlig vitaminbombe! Bildene er tatt med mobilkamera, derfor litt utydelig og dårlig kvalitet.)

Håper dette inspirerer flere til å lage sine egne supper og ikke bare posesupper fra TORO som inneholder altfor lite grønnsaker og gode råvarer, og altfor mye tilsetningsstoffer og salt…

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg