Jamba. Fy faen.

Ja, jeg vet det. Er evigheter siden jeg skrev blogg nå. Men har bare ikke hatt tid. Har blant annet vært 2 uker i Kroatia, og det er nettopp det dette blogginnlegget skal handle om. Eller en detalj fra Kroatia-turen, for i løpet av disse dagene i Kroatia stiftet jeg kjennskap til Kroatias TV-kultur og diverse TV-kanaler.

Èn ting var at alle engelsk-språklige kanaler var dubba på tysk og at de hundre første TV-kanalene på parabolen bestod av sex-kanaler med mindre pene jenter fra Tyskland som garanterte deg hete sexopplevelser gjennom telefon og sms, men da jeg kommer til noe som heter "Jamba-channel" blir jeg bare lei meg. Jamba har faen meg egen TV-kanal, og denne surrer selvfølgelig på tysk. Og her går det Jamba-reklamer kontinuerlig 24/7. Og det er ikke bare reklame for ringetoner og hotte babes. Neinei, spill, Schnuffel-wallpaper, anti-Schnuffel-wallpaper, lydeffekter, "levende" mms-bilder, logoer du aldri har sett maken til, og jeg vet ikke hva er bare en brøkdel til Jambas herlige utvalg av helt klart helt nødvendige mobil-stuff.

Og for de som ikke kjenner Schnuffel; Schnuffel er en bamselignende 3D-figur med sangen Kuschelsong, og dette var den sangen som Jamba virkelig ville få deg til å bli gal. Kan faktisk minne veldig om en lignende figur med navn Schnappi som i sin tid hadde en hit med sangen Schni-Scnha-Schnappi eller noe sånt. Og var du ikke fan av Scnhuffel så kunne du bare sende etter Muffel. Muffel var nemlig en anti-Schnuffel-figur med sin egen versjon av Kuschel-song.

Forvirra? Vel, at alt ble sagt i tysk gjorde ikke Jamba-channel noe mer tiltalende.

 

Så da lurer dere sikkert på hvorfor jeg vet så mye om Jamba-channel da jeg tydeligvis ikke er noen stor fan. Jo, fordi det er så fantastisk fascinerende (på en helt feil måte selvfølgelig) å se at et selskap som Jamba har en slik utvikling og påvirkningskraft at de kan ha sin egen TV-kanal og som også sakte men sikkert tar over reklamepausene på andre uskyldige TV-kanaler. Det er så fascinerende at det er tragisk.

 

 

Så kjære Jamba, mitt svar til deres spørsmål: "Willst du eine klingentone haben?"  er lett nei takk.

 

(Fortsettelse av argumenter kommer, men jeg kjenner irritasjonen kommer allerede etter noen få linjer som omhandler Jamba, så må ta noen dagers pause før jeg fortsetter på innlegget.)

 

-Silje-