På reisefot.

Wræææææh, om nøyaktig en uke står jeg og Eirin klare for å ta av til Asia og første stopp er Filippinene!! (Med mellomlanding i Amsterdam)

I dag skal jeg derimot reise innover til Oslo og i kveld skal jeg besøke verdens beste Silje Aaland! 😀 Har hørt rykter om at det er flere venninner som kommer innom så gleder meg veldig til å hilse på alle sammen.

I morgen skal jeg E N D E L I G møte Joakim, så torsdagskvelden blir skikkelig kjærestekveld. På fredag kommer mamma innover for vi to skal på KK-dagen. På kvelden tar jeg og Joakim bussen til Sverige for å besøke noen herlige venner i Gøteborg.

Kommer tilbake til Oslo på søndag og hjem igjen til mams&paps på mandag.

Tar ikke med meg laptop for har tenkt å bruke all min tid til å være sosial og ikke være avhengig av å måtte blogge om alt og ingenting, lese nettavisnyheter eller bli bombadert med ubetydelige Facebookoppdateringer.

Så derfor sier jeg bare ha en fantastisk uke og god helg når den tid kommer.

– Silje Bjørnstad –Prosjekt håpløst..

Etter å ha kommet hjem fra Spania er det litt av et pakke-ut-og-sortere-prosjekt som ikke kunne utsettes lenger enn nødvendig. Rommet mitt er fylt opp av “altmuligrart” som bare må ligge der i “organiserte” hauger til jeg skal flytte inn til Oslo igjen i sommer. Og det gjør meg GAL! Jeg hater å ikke ha skapplass eller hyller og kommoder til å plassere alt sammen.

Jeg vil ha (og trenger!) et walk-in-closet hvor jeg kan oppbevare og organisere klærne mine, veskene mine, smykkene mine….

og skoene mine…

….og solbrillene mine..

…og skjerfene mine….

…og klokkene mine..

Det verste er jo at når jeg tror jeg har funnet alt i ulike kategorier dukker det jammen opp enda flere sko…


…eller enda flere vesker..Så er jo bare å fortsette ryddinga. Ønsk meg lykke til.

– Silje Bjørnstad –

Hemmatt tell vår

Jeg er hjemme i Norge igjen! Hallo Farris Bris, norsk ordentlig trakterkaffe, stabilt internett og ikke minst verdens beste springvann uten klorsmak! Ellers er det vel ikke så mye nytt som har skjedd, hvertfall ikke her hjemme, men jeg kan jo fortelle om det som faktisk er nytt da:

Mamma har dekorert det ene badet med lillafarger, deriblant lilla badeand, lilla handkler og lilla såpepumpe.


Jeg digger gakk-gakker!

Jeg trodde den vanlige gitaren hadde krympet:

Men så fant jeg igjen den store så nå har vi to stk, eller vi har en gitar og en ukulele om du vil.. Vel, pappa synes sikkert det er stas. Og bare for å gjøre dere kvalme så informerte min kjære pappa nå nettopp følgende: “Jeg fikk ukulelen av mamma på valentinsdagen.” Så til alle dere med skilte foreldre, kranglende kjærester eller ellers problemer i samlivet, så forstår jeg nå at én av hemmelighetene ved å fortsatt holde ut etter over tredve år sammen er gi for eksempel gitarer konstruert for dverger til den du er glad i på amerikanskinspirerte kjærlighetsdatoer…


Jeg har fått Marius-genser! Noe som jeg har ønsket meg i mange år, og nå hadde den snille mammaen kontaktet ei som kunne strikke en sånn til meg. Dermed kom jeg hjem til ferdigstrikka genser – lettvint. 🙂

Det som derimot ikke har forandret seg er at rommet mitt ser ut som et felles lagringssted for loppemarked-rester og flyttebyrå-leftovers der innredningen er inspirert av en tiltaksløs fjortis som ikke bryr seg en dritt om at man ikke kan se gulvet eller at midt i rommet står det en smal IKEA-hylle fylt opp med gamle DVD-filmer.

Sånn går det når man trenger å oppbevare all slags ting og tang hjemme hos mams&paps etter noen år i hovedstaden.


Sara hadde forresten heller ikke forandret seg noe særlig, hun er uten tvil fortsatt verdens nydeligste hundetass.

Velkommen hjem Silje.

Takk.


– Silje Bjørnstad –

 

I morgen bærer det nordover

Ja, nemlig. For i morgen skal jeg tilbake til Norge etter tilsammen 6 måneder her i Fuengirola/Sør-Spania. Jeg har såvidt begynt med pakkingen og det kan beskrives med ett ord: KAOS.

Hvor kommer alle klærne fra? Skoene? Veskene? Skjerfene? Hårproduktene?!?! Jeg har bestilt 2 kolli hjem, i tillegg har jeg plass i kofferten til mamma, men det er mye som må legges igjen for å si det sånn.

Det er blitt lite blogging i det siste og det ser ut til å fortsette sånn de neste dagene. Jeg har fått en relativ hektisk timeplan når jeg kommer hjem til Norge:

Hjemreise i morgen mandag
Besøke venner/slekt på Flisa på tirsdag
Innover til Oslo og ligge over hos ei venninne på onsdag
Møte Joakim på torsdag
KK-dagen på dagen på fredag mens på kvelden reiser jeg og Joakim til Gøteborg
Gøteborg – lørdag og søndag
Hjem til Flisa på mandag
Pakke til Asia-tur på tirsdag
Reise til Asia på onsdag (6.april – 19.mai)

Det er en del som lurer på om jeg kommer til å blogge når jeg skal ut på tur, og så klart vil jeg det! 😀 Mulig det ikke blir daglige innlegg siden jeg ikke har planer om å ta med meg noen laptop, men når jeg finner internettcafèer skal jeg selvfølgelig gjøre mitt beste og oppdatere hvordan livet i paradis er 😉

Men først må jeg bli ferdig med pakkingen her i Spania… Ønsk meg lykke til – jeg trenger det.

– Silje Bjørnstad –

I dag er det Vaffeldagen!

25.mars er det Vaffeldagen, og dette markeres i flere land, blant annet Norge. Selv om vafler nærmest er blitt et nasjonalsymbol i Norge, kommer kakene opprinnelig fra land lenger sør i Europa.

Visste du at allerede på 1300-tallet ble det utviklet vaffeljern i Tyskland og Nederland? Håndverkerne smidde vaffeljern som lagde store, firkantede vafler, det vi i dag kaller belgiske vafler. I Norge er det mer vanlig med de “tynne” vaflene, men denne norske varianten er egentlig svensk.

 

Vaflene spredte seg rundt i Europa og til USA, og i 1911 kom det første elektriske vaffeljernet på markedet.

Det finnes utallige vaffeloppskrifter – “vanlige” tynne vafler, rømmevafler, belgiske vafler, sjokoladevafler, grove vafler, vafler med havregryn, surmelksvafler etc etc. 
25. mars markerer et skille mellom vinter og vår, så nyt noen deilige vafler i dag – som et tegn på at våren er på vei.

– Silje Bjørnstad

En heller spontan og ugjennomtenkt piercing

For to dager siden var jeg og Kristine i sentrum og planen var at jeg skulle være med hun til frisøren uten noen flere ærender. Resultatet for min del ble både klipp og nytt hull i øret, nærmere bestemt den delen av øret som heter “tragus”.

Sånn går det når det er billig å ta piercing i utlandet, kun TJUE EURO! 😀 I tillegg så har jeg null smertefølelse når det gjelder å stikke med nål i kroppen så nå har jeg jo lyst til å bare ta flere, men skal ikke det. Har liksom ikke noe annet spesielt sted jeg vil ha. En ny tattoering derimot, det frister enda mer, det er også latterlig billig her nede i Spania. Men siden man må holde seg unna sola flere måneder etter å ha tatt tattoo og jeg skal ut å reise i solfylte Asia om 2 uker og deretter komme tilbake når sommeren kommer til Norge så passer det liksom litt dårlig. Den tragus-piercingen ble nok tatt på en litt dårlig timing den også. Jeg er jo avhengig av ørepropper, hvertfall da jeg er ute og reiser og skal sove i rom med andre, men nå er jo den stanga i veien… Men men, jeg er uansett fornøyd og “gjort er gjort sa elgen som vaska seg med en rådyr kost slik at han ble rein..” (Ane – du har ødelagt meg)

 

Om noen få timer skal jeg hente mammaen min på flyplassen, vi reiser sammen hjem til Norge på mandag. Dermed blir det litt mindre blogging de neste dagene.

Husk å stille klokka på søndag! 😉 Og selv om det bare er torsdag så sier jeg allikevel GOD HELG!

– Silje Bjørnstad –

 

Hjemmelaget marsipan

I slutten av april måned er det påskeferie og selv om jeg bor i Spania vet jeg at mange påskevarer som for eksempel Freias påskeegg og Nidars påskemarsipan har vært i salg i butikkene flere uker allerede.

Men hvorfor ikke prøve å lage sin egen marsipan? Denne oppskriften passer også for de som lever på en lavkarbo-diett.

Ingredienser:
250 g mandler
125 g sukrinmelis
2 eggehviter
2-3 dråper mandelessens

Eventuelt litt mørk sjokolade (minst 70%) til “glasur”.

Tilberedning:
Begynn med å skålde mandlene. Det gjør du ved å koke opp vann, ha mandlene i kjelen og la de trekke til skallet løsner. Kjøl av litt før du tar litt og litt av mandlene ut av vannet og begynner å sprette dem ut av skallet sitt. Hvis du skålder mye mandler på en gang er du lurt å bare ta litt og litt av mandlene ut av vannet slik at skallet ikke rekker å feste seg igjen før du får mandlene ut av skallet. Det er også lurt å la de skåldede mandlene tørke en dag eller to før du kverner dem. Det gjør kvernejobben mye enklere. Eller du kan rett og slett kjøpe ferdigskåldete mandler. (Du får også tak i ferdig mandelmel.)

Mal mandlene i en mandelkvern, eller i blenderen. Bland sammen mandler og sukrin. Kna inn eggehviter og sitron. Ikke ha i begge eggehvitene på en gang. Det kan hende at du klarer deg med 1 eggehvite.. Elt deigen godt. 
Sett deigen kaldt en liten stund før du ruller kuler.

Smelt mørk sjokolade over et vannbad. Bruk tannpirkere i kulene og dypp dem i den flytende sjokoladen.
Sett dem kaldt igjen til sjokoladen har stivnet helt.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

Reisefeber

Om bare 2 uker reiser jeg og Eirin til Asia! Det som var et heller uskyldig forslag fra Eirin ble fort til en impulsiv handling hvor vi en kveld satte oss ned, plukket ut noen land vi ville reise til i Asia, sendte mail til Kilroy og noen få dager senere var det visst bestemt at vi faktisk skulle ut på backpacker-tur! Og nå sitter jeg her og har fått en mail med reiserute, flybilletter og bestillingsbevis på en 5 dagers wild-life-safaritur vi skal på når vi er på Borneo.

6.april starter vi turen ved å reise fra Gardermoen/Oslo til Filippinene, med mellomlanding i Amsterdam.
Vi lander tidlig om morgenen 7.april på Manila, og deretter tar vi et nytt fly til Boracay – en filippinsk paradisøy med blant annet “White Beach” – en strand som flere ganger er blitt kåret til en av verdens nydeligste strender.

Enkelt forklart ser reiseruta sånn ut:
1 uke – Filippinene
1 uke – Borneo (en øy i Indonesia, og her skal vi på 5 dagers “wildlife-safaritur”! Heeeello regnskogsliv og orangutanger! 😀 )
1 uke – Bali
ca 3 uker – Singapore/Malaysia/Thailand

Vi reiser fra Bangkok 18.mai og er hjemme i Norge 19.mai.

I morgen ettermiddag kommer mammaen min hit til Spania! Gleder meg veldig. Hun skal ta fly sammen med meg hjem igjen på mandag for da er undervisningen her i Spania over, men eksamen er ikke før i slutten av mai. Derfor må jeg ta med meg pensumbøker ut på tur, men det er helt greit for meg å ligge i en hengekøye under to palmer med solbriller på nesa og høre havbrus mens jeg leser om hudinfeksjoner eller barnesykdommer.

Ellers så lurte jeg på om jeg hadde våknet opp til nittitallet i morges da jeg så dette i speilet:

Uten noen form for hårprodukter eller stylingsredskaper hadde håret mitt bestemt seg for å lage sine egne bølger og volum, så Hei Sveis!

Og det var dagens viktigste og desidert mest interessante nyheter denne jenta hadde å melde på morgenen i dag.

Ha en flott onsdag!
– Silje Bjørnstad –

Kaloriinnhold i restaurantpizza og lignende?

Man hører støtt og stadig om at “kjappmat-industrien” med fastfood-kjedene og pizzarestaurantene i spissen som får skylda for en økende overvekt og en usunn livsstil hos særlig den vestlige befolkningen. Og har DU noen gang tenkt over fettprosenten eller kaloriinnholdet i det du putter i deg? Det finnes nemlig store forskjeller på de ulike rettene, og noen inneholder for eksempel kanskje dobbelt så mye tilsatt sukker enn det du trodde, mens noe annet inneholder langt mindre kalorier enn det du skulle tro. Det er nemlig ikke alltid sånn at en baguette automatisk er no “sunnere” eller “lettere” valg enn en cheeseburger. Eller for eksempel at en stor sjokolademilkshake inneholder færre kalorier enn en ett brownie-stykke.

Jeg ble jo nesten drept av medstudenter da jeg skrev at ÈN ferrero Rocher inneholder hele 72 kalorier, men mange har spurt meg om hva fastfoodmat inneholder med hovedfokus på kaloriinnhold, og derfor har jeg også fokusert på dette i denne listen.  Jeg bruker dette smarte verktøyet i somebody.no til å finne ut sånne ting. (Les mer om somebody.no i et tidligere innlegg – KLIKK HER!)

Er forresten bare å spørre om det er noe mer spesifikk informasjon av for eksempel næringsinnhold eller lignende i disse matrettene dere lurer på, eventuelt noen andre matvarer som dere vil vite mer om.

 

Ved hjelp av kostholdsveiledningen på somebody.no har jeg plukket ut noen av de vanligste menyene og rettene som de fleste kjenner til:

DOLLY DIMPLE`S:

1 stykke Margherita pizza: 229 kcal
1 stor Margherita pizza 1000 gram: 2290 kcal

1 stykke Beef Eater pizza: 215 kcal
1 stor Beef Eater pizza 1000 gram: 2150 kcal

1 ss hvitløksdressing: 66 kcal
1 stykke oreokake (140 gram): 574 kcal

PEPPES PIZZA:

1 stykke Margherita pizza: 337 kcal
1 medium pizza (8 pizzastykker): 2700 kcal


1 pizzastykke The Tropical (pepperoni og ananas): 394 kcal
1 medium pizza (8 pizzastykker) The Tropical (pepperoni og ananas): 3156 kcal

1 rockslide brownie: 579 kcal
1 ss rømmedressing: 30 kcal

BURGER KING:

8 stk chicken nuggets: 276 kcal 
8 stk løkringer: 309 kcal

Angry Whopper burger: 778 kcal
Dobbel bacon cheese burger: 528 kcal 
1 Chicken BLT baguett: 550 kcal

1 stor milkshake sjokolade: 702 kcal
1 stk eplekake: 182 kcal

1 stk sjokoladekake: 258 kcal
1 stk sjokolademuffins: 457 kcal

MCDONALDS:

1 porsjon Chicken McNuggets (9 stk): 405 kcal
1 Big Mac burger: 495 kcal
1 Medium Big Mac Meny: 1100 kcal
1 Stor Big Mac Meny: 1690 kcal

Dobbel Cheese burger: 365 kcal
1 Quarter Pounder burger: 505 kcal

1 stk donut med sjokolade: 325 kcal
1 stk eplepai: 220 kcal
1 softis i kjeks: 132 kcal
1 stk McFlurry med daim (100 gram): 395 kcal
1 stk Sundae-is uten topping: 220 kcal
1 stk Sundae-is med sjokoladesaus: 355 kcal
1 stk Sundae-is med karamellsaus: 340 kcal

1 liten McFries pommes frites: 235 kcal
1 stor McFries pommes frites: 470 kcal

1 stor milkshake sjokolade: 715 kcal
1 stk brownies: 304 kcal

Var det noen overraskelser? Selv spiser jeg svært sjeldent på sånne typer steder. Den ekle frityrstanken og tanken på uhygienske forhold og hva maten egentlig inneholder gjør at det ikke er så vanskelig å unngå denne type mat. For min del smaker det bare ikke godt med oversalta lunsj eller middagsmat som du ser det renner fett av. (Men softisen og sundae-is fra McDonalds er faktisk veldig god!)

– Silje Bjørnstad –