Blir du også trøtt ved 14-draget?

Da er du ikke alene! Mange kjenner seg godt igjen i “14-knekken” hvor man kjenner at energinivået har dabbet litt ut, konsentrasjonen er ikke lenger på topp, og man føler seg rett og slett mer sliten. Det kan være flere grunner til at du blir trøttere ved 14-15-draget, men en av de viktigste årsakene er faktisk kroppens naturlige døgnrytme.

To ganger i løpet av døgnet øker nemlig utskillelsen av søvnhormonet melatonin i kroppen, noe som kan bidra til at du føler deg mer slapp og trett. Dette skjer vanligvis på natta når klokka er rundt 2-3, og noe svakere 12 timer senere rundt klokka 14-15.

Selv om du ikke får endret på din indre klokke, så finnes det likevel flere råd for hvordan du kan booste opp energinivået.

Vær bevisst på hva du spiser
Husk at lunsjmåltidet ditt kan påvirke hvordan du føler deg resten av arbeidsdagen. Er det lenge siden du har spist, eller du er dehydrert, er det naturlig å kjenne at produktiviteten ikke er på topp når jobbdagen begynner å gå mot slutten. En tung og stor lunsj, eller måltider som stort sett bidrar med «tomme kalorier», kan også bidra til at du blir daff og slapp på ettermiddagen. Derfor vil det være smart å tenke over hva som er det beste drivstoffet for kroppen din slik at du opprettholder en god, langvarig metthetsfølelse og har overskudd gjennom hele arbeidsdagen.

Lunsj
Velg næringsrike og sunne lunsjmåltider som bidrar godt med protein, grove karbohydrater og sunt fett. Vær obs på porsjonsmengden og drikk vann som tørstedrikk.Styr unna mat- og drikkevarer som bidrar med mye energi, men lite næring. Dette er for eksempel bakevarer, sjokolade, kjeks, sukkerholdig brus og lignende. Ikke dropp lunsjen og sørg for å ha sunne, enkle mellommåltider lett tilgjengelig slik at du har noe hvis det går mange timer mellom lunsj og middag. En kaffekopp kan også gi deg et lite energikick hvis du merker at øynene blir ekstra tunge i 14-draget.

Beveg på deg!
I tillegg til å være bevisst på sunne matvaner og en god måltidsrytme, så vil det være lurt å ta seg små pauser fra kontorstolen og skjermtitting i løpet av arbeidsdagen. Det anbefales å ta en liten fem minutters pause hver klokketime. Bruk gjerne en alarm som minner deg på å bevege litt på kroppen i løpet av arbeidstimene. Ta noen enkle tøyeøvelser, gå rundt i rommet eller ta deg en tur i trappene for å øke blodsirkulasjonen i kroppen. Samtidig får du en liten mental time-out fra jobbtanker. En tur ut i frisk luft vil også ha positiv effekt på kreativiteten og din arbeidskapasitet.

Har du tid og mulighet til å trene i arbeidstiden så bør du benytte deg av dette. Forskning viser at trening på jobb kan gi overskudd, samhold med kolleger og mindre sykefravær, ifølge Statistisk Sentralbyrå. Flere arbeidssteder har et eget treningsrom med mulighet for å trene både styrke og kondisjon, og du rekker mye på 20-30 minutter! Har du et ettermiddagsmøte eller skal ta en telefonsamtale så prøv å kombinere dette med litt fysisk aktivitet der du går rundt i rommet mens du snakker i telefonen eller arranger «utendørs gåmøter».

Tips og tekst er fra denne artikkelen jeg har skrevet for VG Vektklubb.

Ha en herlig mandag!

– Silje Bjørnstad –

Fargerik, sunn og deilig taco-tallerken

Taco kan varieres i det uendelige og mange har selvfølgelig sine favoritter når det gjelder hva slags ingredienser som er et “must” å ha med i taco-middagen.

Jeg for min del er en av dem som elsker ananas i både taco og på pizza, og jeg vet også at mango gjør seg godt som taco-ingrediens hvis du er som meg og liker smaken av søtt.

Her er en taco-favoritt som blir som en salat – en fargerik og sunn variant du fint kan kose deg med både på hverdager og i helger. Denne fargerike tallerkenen byr på masse deilige vitaminer, mettende protein (hovedsakelig fra kylling) og sunt fett (hovedsakelig fra avokado) samtidig som det metter godt.

Jeg pleier å steke oppskjærte biter av kyllingfilet sammen med strimlet løk og tilsette tacokrydder. Som taco-grønnsaker er mine must agurk, paprika, mais, ananas og gjerne avokado. Ost er selvfølgelig også med.

Ikke tar det lang tid å lage heller og lager du en litt større porsjon så har du også lunsj klart til neste dag.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

Tren hele kroppen med 4 enkle minibands-øvelser

Hei fredag!

Fredager betyr hjemmekontor-dag og når jeg jobber hjemmefra pleier jeg som regel å ta meg en tur ut i løpet av formidaggen for “å lufte kropp og hodet”, men i dag har det bøtta ned non-stop, så da ble det en innendørs kontor-pause med minibands i stedet.

Minibands er små treningsstrikker som passer perfekt til å bevege på kroppen hjemme i din egen stue, eller på hytta eller på ferie hvor det er begrenset med treningsutstyr. Trening med minibands er en skånsom treningsform og med strikk som treningsverktøy er det enkelt å trene hele kroppen hvor du enn måtte befinne deg. 

Det finnes flere ulike minibands med forskjellige belastningsstyrker som ofte er delt inn i lett, medium og hard. Med disse strikkene kan du trene både styrke og kondisjon, og du kan bruke minibands til å gjøre ulike øvelser både enklere og tyngre. 

På dagens kontorpause var målet derimot bare å få opp blodsirkulasjon i kroppen og få litt aktivering i muskulaturen, så derfor ble det et relativt rolig tempo med 4 enkle øvelser som til sammen utgjør en fullkroppsøkt med nettopp minibands som treningsutstyr.

 

 

View this post on Instagram

Dette ble dagens hjemmekontor-pause når det bare høljer ned ute☔️🙄 👉 12 minutter med 4 enkle minibands-øvelser – og det er ikke noe som gjør at jeg kjenner svetten i panna, gir meg økt styrke eller bedrer kondisjon så voldsomt, men jeg får vekket opp kroppen samtidig som hodet får en nødvendig mental time-out – og det er ofte mer enn godt nok 👌🏻 A1) 3×15 sittende roing + 15 facepull A2) 3×20 knebøy B1) 3×20 pushups (jo høyere opp på armene du har minibands-strikken, desto enklere blir det å utføre øvelsen) B2)3×20 seteløft + 20 utadrotasjoner #quickfix #vgvektklubb #shapeupnorge #hjemmetrening #minibands (Jeg bruker minibands fra @klubbenno 🙌)

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Håper du ble inspirert til å teste ut trening med minibands på egen hånd – og husk at litt alltid er bedre enn ingenting, både for den mentale og fysiske helsen din.

GOD HELG!

– Silje Bjørnstad –

TV-programmet alle burde se

Som jeg har nevnt tidligere på bloggen så ser jeg sjeldent på TV og det er ingen spesiell serie eller spesielt program jeg MÅ se eller følger med på akkurat det tidspunktet det ruller over TV-skjermen. Men det er jo noe som heter nett-TV og NRK Nett-TV er en favoritt når jeg trenger TV-underholdning i form av serier som for eksempel Parterapi eller dokumentar-lignende programmer for å få en større forståelse av og et bedre innblikk i samfunnet og verdenen vi lever i.

Og denne høsten har det kommet en norsk utgave av programmet “Ikke spør om det” hvor man hver episode har et bestemt tema der ulike mennesker, som har dette overordnende episode-temaet til felles, svarer på spørsmål du ikke tør å stille.

Klikk på denne linken for å komme til NRK Nett-TV.

Her har man stilt spørsmål til blant annet overvektige mennesker om for eksempel “hvorfor er du så tjukk”, rullestolbrukere om “hvordan har du sex/har du sex?”, folk med tourettssyndrom “om de vil drepe andre mennesker?” og kortvokste om “skulle du ønske at du var høyere?”.

 

I den siste episoden snakker med eldre mennesker over 90 år og jeg får altså frysninger av å høre på deres tanker, refleksjoner, erfaringer og historier. Jeg har selv en bestemor som fyller 100 år nå i november og som er helt klar i hodet, og som kan fortelle om blant annet hvordan det var å oppleve krigen, hvordan de arbeidet på gården da hun var ung, hva hun tenker om teknologiutviklingen de siste tiårene og så videre. Ikke minst har denne dama en humor og fortellermåte som er helt unik, og et menneske som har levd i så mange år har selvfølgelig så mye livserfaring og visdom som vi andre virkelig burde lytte til og kan lære av.

Men det er virkelig ikke bare denne episoden med 90-åringene som gjør inntrykk. Alle som stiller opp i programmet har naturligvis sine egne historier og sine egne synspunkter på hvordan livet er – og jeg mener mange kunne virkelig hatt godt av å høre hva andre mennesker som kanskje ikke nødvendigvis kan leve det livet du kan og gjøre de tingene du gjør i hverdagen, har å dele.

– Silje Bjørnstad –

Første treningsreise 2020 går til…

…Mallorca!

I samarbeid med Jomfrureiser arrangerer jeg (og kollega Sandra) treningsreiser med fokus på samhold, mestringsfølelse og treningsglede kombinert med strandliv, avslapping, masse digg mat og eventuelle utflukter. Reisene våre passer for alle og treningsøktene vil bestå av allsidig og variert trening som passer alle.

Jomfrureiser har nå lagt ut en foreløpig reisekalender for 2020 du kan ta en titt på her. Jeg og Sandra er satt opp på flere turer, og den første turen arrangeres 25.april til 2. eller 3.mai, så hold av datoene allerede nå! Mer informasjon og påmeldingslink kommer om ikke så altfor lenge!

 

 

Foto: Lise Stenersen

Planen er å bo på et hotell i Alcudia på stranden med flere bassengområder, restauranter, fullt utstyrt treningsrom, spa, sykkelutleie og mye annet fristende. Her får dere en sniktitt:

 

Jeg gleder meg maks allerede!

Når det gjelder treningsreiser får jeg ofte spørsmål om “er jeg godt nok trent til å være med”, “kan jeg reise alene”, og “hvordan ser en typisk dag ut?”

HER får du svar på nettopp det:

1) Hvor godt trent må jeg være? Hva slags treningsøkter vil det bli? Og må jeg være med på alle øktene?
På våre treningsreiser kan alle bli med, uansett nivå, utgangspunkt og treningserfaring. Selv om vi trener sammen så er jeg og Sandra opptatt av å tilpasse treningen individuelt, og det er alltid mulig å tilpasse øvelser med tyngre/enklere alternativer for de som måtte ønske det. Det blir varierende og allsidig trening med fokus på å ha det gøy og oppleve treningsglede og mestringsfølelse. Treningsøktene våre består av både kondisjonsøvelser, styrketrening, crossfit-inspirert trening, mobilitet, kjernetrening, morgentur, kroppsvektøvelser, høypuls-timer og trening med minibands for å nevne noe. Alle øktene er selvfølgelig frivillig og vi har aldri noe “opprop” eller noen navnelister som skal krysses av etc 😉

2) Hvordan er dagene lagt opp?
Dagene er lagt opp til treningsaktiviteter 2 ganger om dagen, da en økt på morgenen/formiddagen og en på ettermiddagen. Tiden mellom øktene består gjerne av egentid hvor du har mulighet til å nyte sol- og strandliv, shopping, utflukter, eller total avslapping med spa og velvære. Ellers så har vi også noen små bonus-aktiviteter som for eksempel kan være felles fotoshoot med morsomme bilder, volleyball-spill, workshops og foredrag.

3) Hvor mange skal reise? Kan jeg reise alene?
Vi har et begrenset antall plasser på våre turer for å sikre et godt fellesskap utenom treningen i tillegg til at vi da kan gi best mulig individuell oppfølging og tilrettelegging for at du skal få mest ut av treningsreisen Man kan reise alene, eller sammen med noen – dette er helt opp til deg selv og uansett skal vi love at du ikke vil kjede deg eller føle deg alene;)

Bare spør om det er noe mer du måtte lure på.

– Silje Bjørnstad –

STERK Online Coaching – personlig trener rett i lomma

Hei mandag!

Jeg får støtt og stadig spørsmål om jeg tilbyr online coaching, noe jeg har jobbet en god del med tidligere. Per dags dato har jeg dessverre ikke tid og kapasitet til å prioritere dette. Planen var egentlig å komme i gang igjen i løpet av høsten i forbindelse med at STERK nylig lanserte sin PT Online-tjeneste, men jeg har innsett at min timeplan ikke tillater dette akkurat nå. Likevel kan jeg trygt anbefale nyheten STERK Online Personlig Trener som alle kan benytte seg av, uansett hvor du måtte befinne deg.

Her får du online oppfølging fra en av STERKs personlige trenere og her er informasjon om tjenesten hentet fra STERKs nettsider:

Å ha en Online PT gjør at du har en å sparre med gjennom hele uken om du føler deg usikker på noe. Det kreves at du selv setter deg litt inn i prosessen noe som fører til at du oppnår mer kunnskap om valgene du tar. Og med mer kunnskap og forståelse på hvorfor ting bør gjøres, så vil du oppleve mer motivasjon og bli tryggere på hva som må til for å nå målsettingen din. Du som kunde skal altså bli med på prosessen og sitte igjen med økt forståelse for trening og kosthold. Du får ikke kun en plan som skal følges blindt, men personlig oppfølging etter avtale og behov. Med en PT i lomma oppnår du fleksibilitet og kan trene når du selv kan og vil.

Gjennom en screening prosess som foregår via kundeskjema/Skype/samtaler vil du få et skreddersydd treningsprogram/kostholdsopplegg basert på hva du har gjort tidligere, hvor du er nå og hva din målsetting er. Dette mottar du i en app hvor det er enkelt å navigere seg frem i opplegget. I treningsprogrammet er det integrert øvelsesvideoer som hjelper deg med teknikkforståelse, du får en fin oversikt over egen progresjon gjennom grafer, og kan enkelt chatte med din online PT uken igjennom. Ukentlig følger din PT deg opp og gjør justeringer underveis basert på dine egne opplevelser og framgang. Med flere år erfaring som Online PT setter vi i STERK Online PT kvalitetssikring, integritet, erfaring og evidensbasert informasjon høyt, og med deg i fokus vil du få et opplegg som du kan være trygg på at du og dine interesser er ivaretatt.

Mer info om produktet finner du her. 

– Silje Bjørnstad –

3 hotell-treningsøkter: minibands, kroppsvektøvelser og hotellgym

For en fantastisk deilig høstdag det er på Østlandet i dag! Her i Nittedal og Oslo skinner i alle fall sola fra blå himmel, det er rundt 20 grader og i skogen har høstfargene kommet for fullt. Selv har jeg virkelig fått slappet av de siste dagene og kroppen har sakte, men sikkert begynt å komme seg fra jetlag-status og inn i norsk tidssone.

I dag har jeg også fått til en god styrkeøkt på STERK og selv om det ALLTID er seigt å komme i gang igjen med vante treningsrutiner etter en uke eller to på farten, være seg jobbtur, ferie eller lignende, så er det jo superdeilig når jobben er gjort. Så i dag ble det bare å skru på “ikke-tenke-bare-gjøre”-modus, ta seg god tid og ikke stresse seg igjennom for å bli fortest mulig ferdig.

Økta bestod av følgende to oppsett:
21-15-9
Thrusters
Pullups

(Her gjennomføres først 21 repetisjoner av den første øvelsen thrusters, så 21 reps av pullups, før man fortsetter med 15 reps thrusters, så 15 reps pullups og deretter 9 thrustert og 9 pullups. Man deler opp repetisjonene som man ønsker og trenger selvfølgelig ikke å gjennomføre 21, 15 eller 9 repetisjoner rett etter hverandre)

Deretter ble det samme type konsept med 30-20-10 reps av følgende øvelser:
Markløft
Crunch i slynge
Roing i ringer
Dips
Double unders (hoppetau. Jeg klarer ikke double unders og kjører derfor vanlige hopp som kalles single unders hvor man da tripler antall reps slik at det ble 90-60-30 reps på hoppetau-øvelsen)

Men tilbake til overskriften! Da jeg var i USA så gjaldt det å klemme inn noen raske og effektive treningsøkter der man kunne, for det var ikke mye egentid i løpet av uka. Men alt er bedre enn ingenting og her er 3 økter jeg kjørte: En minibands-økt med minibands fra Klubben på hotellrommet, en økt på hotellgymmet, og en økt med kroppsvektøvelser som også ble gjort på rommet jeg bodde på.

TIPS: Minibands fra Klubben finner du her. 

Minibandsøkt
Her gjør du 5 runder av:
20 knebøy med minibands rundt knær
15 pushups (uten minibands)
20 seteløft med minibands rundt knær
15 roing med minibands

Utfør de ulike øvelsene med de oppsatte repetisjonsantall etter hverandre slik at du begynner med 20 knebøy, fortsetter med 15 pushups og så videre. Når du har gjort 15 repetisjoner med roing med minibands så har du fullført 1runde, og da begynner du bare på knebøy igjen. Her kan du selvfølgelig justere antall runder opp eller ned avhengig av tiden du har tilgjengelig og hva du selv orker/gidder 😉

Kroppsvekt-økt
4 runder av:
20+20 splittbøy (20 på hvert bein)
10 smale pushups
10 rygghev

Deretter 4 runder av:
20 knebøy med hopp (dropp hoppet for en enklere variant)
10 klatreplanke
10+10 hoppende utfall (utfør utfall bakover uten hopp for enklere variant)

Ta de småpausene du trenger underveis.

På hotellgymmet ble det en fullkroppsøkt som så slik ut:
A1) 3×10 pullups (utfør nedtrekk som alternativ)
A2) 3×10+10 bulgarske splittknebøy
A3) 3×10 dips (utføres på benk for en enklere variant)
B1) 3×10+10 gående utfall
B2) 3×10 stående roing
C1) 3×10 strake markløft
C2) 3×10 skulderpress

Se film av denne økta her:

Selv om det ikke ble de lengste, tyngste eller de mest krevende øktene, så gjør det alltid godt for hode og kropp å få til noe treningsrelatert til tross for en meget hektisk timeplan og travelt program. Og så kan det jo også bidra til at det ikke blir altfor tungt å komme tilbake igjen i treningsrutiner etterpå når man faktisk har vedlikeholdt noe når man har vært bortreist.

Det enkle er ofte det beste, og du trenger ikke masse fancy utstyr eller apparater for å kjenne at kroppen og musklene dine jobber. Planlegg den kommende treningsuka di I DAG, prioriter treningsavtaler du lager for deg selv og sett opp økta du skal gjennomføre på forhånd så slipper du å lure på hva du skal starte med og hva du skal gjøre når du kommer inn i treningsmodus.

– Silje Bjørnstad –

Overload

Det er nok ordet som best beskriver hvordan jeg har det akkurat nå. I skrivende stund er klokka 01:00 på natta og jeg har nettopp kommet hjem fra 1 ukes jobbtur (FAM-trip som det heter) i USA. Programmet har vært såpass tettpakka som jeg hadde fått beskjed om at det skulle være og kroppen min merker veldig godt at man har vært “PÅ” mer eller mindre konstant de siste dagene. Jeg er helt “forvirra” når det gjelder tid og sted, jeg har ørtentusen flue- og myggstikk som klør som pokker (var visst sesong for disse insektene i Sanibel, Florida nå), og jeg har klart å blitt superforkjøla på grunn av de ekstreme temperaturforandringene med meget varme temperaturer og høy luftfuktighet utendørs kombinert med relativt isklade rom innendørs. MEN for all del; turen har gått knirkefritt og jeg har sett og opplevd så utrolig masse på så kort tid at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne en gang.

Jeg har reist sammen med en gruppe med totalt 9 andre + 1 reiseleder og vi har vært folk fra både Norge, Sverige, Danmark og Island. Turen begynte med business class med Iceland Air og for å si det sånn; det blir aldri det samme å kjøre økonomiklasse igjen når man vet hvor sykt digg det er med business class. Her var det stoler man kunne stretche helt ut til liggende posisjon, innebygd stolmassasje, en egen meny man alltid kunne bestille gratis mat, drikke og snacks ifra og generelt bare veldig bra flykomfort. Nå kan jeg i alle fall krysse av “kjøre business class” fra min bucket list.

Ellers så har vi vært 3 netter i Kissimmee i Orlando før vi tok turen videre sørover i Florida til Sanibel og Fort Myers hvor vi var resten av oppholdet. Vi har blant annet opplevd å ha VIP-pass med egen tourguide i Universal Studios (som anbefales på det sterkeste. Her slipper du fremst i køen på alle attraksjoner (noe som bidrar til at du sparer MASSE tid og dermed rekker flere aktiviterer), du blir vist rundt på områder ingen andre kommer inn på og får masse morsomme fun facts og historie fra guiden underveis. Vi har vært i Old Town i Kissimmee hvor vi blant annet ble med i “car cruise show”, shoppa på Outlet Malls, besøkt Wild Florida hvor vi har kjørt airboat, sett ville alligatorer og en hel del andre dyr, vært på sykkeltur i Celebration, padlet kajakk ute i den ville Florida-naturen med delfiner og fisker hoppendes rundt oss, vært på cruise til Cabbage Key hvor vi i løpet av turen så blant annet kjempe-skilpadder og delfiner, nytt synet av både soloppgang og solnedgangen i Sanibel, besøkt Edison & Ford Museum i Fort Myers, samt leid bil og kjørt rundt hit og dit på egen hånd.

Vi har også besøkt og (selvfølgelig) spist MASSE god mat på ulike restauranter og besøkt 6 ulike typer hotell for “hotel inspection” som jo er en viktig del av en slik tur hvor man jobber med turisme og reiser. Jeg var jo med for å sjekke ut hoteller for en eventuell treningsreise til USA i løpet av 2020, og det er absolutt flere muligheter her! 😀

 

 

Så ja, jeg kommer hjem med en hel haug av opplevelser og minner jeg aldri ville fått ellers, og jeg føler meg så ekstremt takknemlig og heldig. Men det var veldig deilig å sette seg på flyet hjem igjen også, og de neste dagene må jeg bare få samle meg litt både mentalt og fysisk. Ikke bare på grunn av jetlag, men også fordi kropp og hodet rett og slett ikke har hatt tid til å få hvilt godt nok underveis, noe som jeg kjenner veldig på nå når jeg er hjemme igjen. Så de neste dagene blir det fokus på egentid, nok søvn og fysisk aktivitet, og å komme tilbake inn i gode mat- og treningsrutiner som jeg er så glad i. Det er utrolig hvor mye man setter pris på å bare kunne knaske en gulrot og å spise normale porsjoner igjen etter 1 uke i USA 😉

Så ja, for å wrap it up: borte bra, hjemme best!

– Silje Bjørnstad –

 

Snart…

…er jeg klar til USA-avreise og da blir det nok mest oppdatering på instagram: @silje_bjornstad

Værmeldingen er ikke akkurat den beste med langtidsværsel tordenvær og regn, men det er i det minste varmere der enn i høst-Norge. Uansett er jeg veldig gira på å sjekke ut ulike hoteller, restauranter, aktiviteter og diverse for en mulig senere tur med fokus på treningsreise i samarbeid med Jomfrureiser. I tillegg er jeg også spent på å teste ut Saga Premium Seats som er blitt reservert på flyturen fra Norge – USA. Vi reiser med Iceland Air og ifølge flyselskapet er disse setene helt foran i kabinen og “Icelandairs førsteklasse.”

Jeg reiser til Gardermoen torsdag formiddag og skal etter planen lande torsdag kveld lokal tid. Tidsforskjellen er 6 timer og det er bare å stålsette seg på noen dager med litt jetlag.

Som jeg har nevnt tidligere er det et ganske fullstappet program for reisegruppen jeg er med i, slik at det blir begrenset tid til treningsøkter og alenetid, men desto viktigere er det å bruke mulighetene til å være i bevegelse der man er. Jeg tar i alle fall med meg minibands fra Klubben og kommer til å bruke beina og kroppen der jeg kan (ta trapper i stedet for heis, ta en liten morgen- eller kveldstur når tiden tillater det, og/eller trene kjappe og effektive økter med egen kroppsvekt – rett og slett for å holde maskineriet i gang samt at jeg vet så godt at det gir meg overskudd og påfyll av energi. Litt her og litt der er tross alt så mye bedre enn ingenting, og samtidig så er det jo faktisk viktig at jeg også sjekker ut mulighetene for ulike treningsøkter på de ulike stedene vi skal besøke.

Jeg er i alle fall READY!

 

– Silje Bjørnstad –

Hjemmetrening under 30 min med tabata-intervaller

God mandag!

Søndagen i går ble en heller veldig rolig dag med mye avslapping i sofaen, og jeg merket at den turen til Stavanger hang fortsatt godt i kroppen. Men frisk luft og litt fysisk aktivitet vet jeg som regel alltid gir meg litt ekstra overskudd og energi, så derfor ble det tur i skogen og en kjapp økt hjemme i stua med tabataintervaller.

Jeg har jo selv gruppetimer med tabata-konseptet 2 ganger i uken på STERK, så derfor er det vinn-vinn med denne treningsformen som hjemmetrening. Da får jeg testet ut ulike øvelseskombinasjoner som jeg selv kan bruke på timene, og jeg vet hvordan det føles ut for deltakerne, i tillegg til at jeg får trent.

En tabata-runde består av 8 intervaller x 20/10. I går ble det 5 ulike kombinasjoner med følgende øvelser:

Nå er det altså blitt mandag, og i skrivende stund sitter jeg på Goodwill-kontoret midt i Oslo sentrum. Her blir det jobbings noen timer før jeg har full PT-timeplan resten av kvelden. Jeg regner med å være hjemme rundt 22:30, og da har jeg vært på farten siden klokka 7. Siden jeg har en såpass tett arbeidsdag med ulike jobber denne mandagen så stod jeg tidlig opp for å rekke en 30 minutters quick-fix-økt før jeg satte meg på T-banen ned til kontoret. Og for å si det sånn; når JEG frivillig setter på vekkerklokka en halvtime tidligere enn nødvendig for å trene, da har jeg en hektisk timeplan. Men jeg vet så inderlig godt at litt er så mye mer enn ingenting, og at jeg vil få så utrolig mye igjen av det å bevege på meg. For ja, det handler om prioriteringer, og et godt eksempel at jeg rekker det jeg vil rekke hvis jeg faktisk gidder og jeg har fått sovet nok.

Økta var planlagt kvelden før, slik at jeg slapp å lure på hvor jeg skulle starte og hva jeg skulle gjøre da jeg først ankom treningssenteret. Med andre ord “ikke tenk, bare gjøre”-modus.
Jeg trente 5 runder med følgende øvelser.
10 knebøy
10 chins
10 markløft
12 pushups
12 kettlebell swings

Ellers teller jeg ned dager til USA – nå merker jeg at jeg virkelig ser frem til å reise bort til varmere temperaturer og mer sol. Det er ingen tvil om at høsten har kommet her til lands, for fy søren hvor surt og kaldt det er blitt.

Ønsker deg en sporty start på en ny uke! 😀

– Silje Bjørnstad –