Ses vi 1.mars?

Hei!
Torsdag 1.mars tar jeg og Susanne turen til Bryn Senter i Oslo for å holde foredrag om boken vår “Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold” i forbindelse med Helse- og Velværedager på Bryn Senter. Det blir enkel servering, flere overraskelser og trekning av flotte premier. I tillegg blir det flere gode tilbud i senterets ulike butikker. Arrangementet har ingen påmelding, men det anbefales at man møter opp i god tid slik at du får sitteplass. Foredraget blir holdt klokken 19:00 på Al Dente. 

– Silje Bjørnstad –  

Ok – hvor kult er ikke dette?!

Hei!

Jeg har jo tidligere nevnt treningsreisen til meg og Sandra som går til Rhodos 12.-19-august 2018. Les mer her.  Originalpris er 9798,- hvor både fly tyr/retur, mat på flyet, transport til hotell, overnatting med halvpensjon og daglig treningsopplegg er inkludert – og i utgangspunktet er dette allerede et sabla godt tilbud! MEN like før helgen nå fikk jeg beskjed om at dere kan få ytterligere redusert pris for treningsreisen!!! I samarbeid med Aftenposten så kan vi nå tilby turen fra 8998,- som en del av deres fordelsprogram! Vi har begrenset antall plasser ledig og her er det førstemann til mølla som gjelder, så hvis dette er noe du kunne tenkt deg å være med på bør du gripe sjansen NÅ. 

Dette blir så bra!! 😀

Jeg er i alle fall klar for treningsglede, mestringsfølelse, sol, varme, god mat, soling, bading og å bare NYTE!

Håper vi ses 🙂

Ha en sporty helg!

– Silje Bjørnstad – 

(Egenreklame for treningsreise)

Ny podcast med CrossFit-utøver Syunne Krokstad

Tjohei!
Jeg er bare innom for å forteller at BedreTrent Podcast er ute med en splitter ny podcastepisode hvor vi har intervjuet Synne Krokstad.

Dette er en utrolig sprek, inspirerende og superhyggelig jente som blant annet har vært med i CrossFit Games! Det er liksom VM i CrossFit, hehe! Synne forteller blant annet om treningsformen CrossFit, hvordan hun selv legger opp øktene sine og intensiteten på treningen, hva hun tenker om kosthold og ikke minst hvordan det var å konkurrere i CrossFit Games. Jeg og Susanne svarer på lytterspørsmål om bananer og uttrykket “finisher i treningssammenheng. 

Episoden finner du ved å søke opp BedreTrent på iTunes og her på SoundCloud. 

– Silje Bjørnstad – 

Test ut rumpeøkta fra Shape Up Convention

Hei – er det seriøst onsdag allerede?! Planen var å blogge på søndag, og så på mandag siden jeg ikke gjorde det på søndag, og så ble det nok en gang utsatt til tirsdag, og først nå på onsdag kommer “søndagsinnlegget” ut. Jaja, bedre sent enn aldri!?

Uansett, i helgen var det duket for Shape Up Convention hvor jeg og Susanne holdt to foredrag (“Back to basic – styrketreningen som funker”), og to workshops-treningsøkter med fokus på øvelser som aktiviserer hele setet.

Vi hadde bokstand også 🙂

Og det var så gøy på Convention!!!! Jeg fikk ikke trent noe selv, eller jeg var med i 10 minutter på en høypuls-time helt på slutten av dagen sammen med flinkeste Silje Thorstensen (altså, den dama er bare RÅ og så inspirerende!). Uansett så var ikke planen heller ikke å trene mæ sjæl, men bidra til motivasjon og en inspirerende dag for alle de 600 deltakerne. Og for en fantastisk dag med så masse herlig energi og treningsglede det var! 

Treningsøkten som jeg og Susanne holdt kan du selv teste her. Jeg kjørte denne på søndag selv og er fortsatt støl i både bein og rumpe, og jeg vet om flere som har hatt samme følelse dagene etterpå for å si det sånn 😉

Økten består av ulike øvelsen som sammen vil styrke hele setet hvor du jobber med både eksplosive og utholdende muskelfibre. 
A1) Knebøy
A2) Utfall bakover
B1) Strake markløft
B2) Frogpumps
C1) Step-ups
C2) Glute bridge/hipthrust
D1) Sumo markløft
D2) Sidesteg med minibands

BfVxgnYBalw

 

På Shape Up Convention trente vi på intervaller med 45/15 (45 sekunders jobb og 15 sekunders pause), og kjørte 4 minutter på hver stasjon. Altså at du begynner med knebøy og gjør dette i 45/15, så går rett over til utfall bakover og tar nye 45/15, deretter en runde til med knebøy på 45/15 og så utfall bakover igjen på 45/15. Deretter tar du en liten pause på 1-2 minutter før du går rett over til stasjon B og jobber her 4 nye minutter. Hvor mange runder du kjører totalt bestemmer du selv – 1 runde med alle øvelsene tar 16 jobbeminutter.

Du kan også for eksempel trene 12 repetisjoner på hver øvelse hvor du gjør 3-4 runder totalt.  

Uansett; jeg garanterer at du vil kjenne det godt i både rumpe og lår 😀

Og du, hvis du ikke fikk vært med på Shape Up Convention denne gangen så kommer det mange flere muligheter i løpet av året! Shape Up skal nemlig ut på en liten convention-turné i løpet av høsten, i tillegg til at det arrangeres flere helge-convention i løpet av våren/sommeren 🙂 Jeg legger ut mer info etter hvert 😉

BfY7zV9BNTC

– Silje Bjørnstad – 

BedreTrent podcast: Ny episode om forbrenning

Hei!
Nå er jeg straks på vei til Domus Athletica i Oslo hvor det holdes ShapeUp Convention i morgen! Her kommer 500 jenter (arrangementet er utsolgt) som virkelig skal få oppleve treningsglede, få påfyll av kunnskap og inspirasjon, og rett og slett bare ha en hel dag med forhåpentligvis motiverende foredrag og digge treningsøkter. Selv skal jeg, sammen med Susanne Soydan, holde foredrag med tittelen “Back to basic – styrketreningen som funker” samt holde en treningsøkt med fokus på rumpeøvelser.


Foto: Ann Kristin Engebakken

I tillegg blir det stand med boksalg av boken vår “Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold”. Dette blir så bra!!! 😀

Men tilbake til overskriften; vi har publisert en ny podcastepisode og i denne episoden er det forbrenning som er hovedtema. Det er personlig trener Tore Austad som gjester podcasten og han har blant annet en mastergrad i Sports Science fra USA.

Det blir blant annet snakk om hvordan man kan øke forbrenningen, myter om forbrenning, og trening og kosthold for optimal forbrenning. Jeg og Susanne drømmer om ferie til varmere strøk og gir en oppdatering om boklanseringseventer.

Søk opp BedreTrent på iTunes eller hør episoden her. 

GOD HELG!

– Silje Bjørnstad – 

Drømmer du om å komme i bedre form? Eller trenger treningsmotivasjon? Da bør du lese dette

Hei tirsdag!

Nå er vi godt inne i det nye året og det er ingen hemmelighet at mange av de som kickstartet året med ambisjoner om å trene mer og spise sunnere har begynt å falle av lasset. Kanskje du gikk for hardt ut – kanskje du hadde målsettinger som ikke var gjennomførbare med hverdagslivet, eller kanskje du bare aldri fant “din greie” på treningsfronten? Det kan være mange årsaker til at alt muligens ikke alt går som planlagt, og noen ganger er det heller ikke lett å vite hvor man skal starte!

Ønsker du for eksempel å mestre din første pushups eller pullup? Eller har du et ønske om å stramme opp kroppen? Bli sterkere og øke muskelmassen? Føle deg mer vel i din egen kropp? Senke blodtrykket og redusere risikoen for livsstilssykdommer?

Da kan trening med en personlig trener være noe for deg og jeg har nå kapasitet til å ta inn nye kunder. Send meg en uforpliktende mail på [email protected] for mer informasjon.

Hvorfor PT?
En personlig trener er en som vil hjelpe deg til å nå dine mål. Her vil du ha en person som bryr seg, forteller deg og viser deg hva du skal gjøre på trening, og ikke minst tar hensyn til deg og dine eventuelle utfordringer. Du får en som kan trening og som vet hvordan du best skal oppnå det du faktisk ønsker deg. Du får en som hjelper deg med teknikk, en som hjelper deg til å pushe deg, eller bremse deg (ja, noen kan faktisk også bli litt for ivrige enkelte ganger), og en som SER deg. Den timen du har personlig trener så er det faktisk DU som er i fokus. Noen ganger kan det være skummelt å gå inn på et treningssenter fordi man ikke vet helt hvordan man skal gå frem, hvilke apparater og øvelser man skal trene og hvordan man skal trene. Med en personlig trener er det for mange enklere å føle seg tryggere samtidig som det også gjerne blir enklere å faktisk komme seg til gymmet og gjennomføre en god økt fordi man allerede har en PT-avtale. Vi er her for å dytte deg fremover og holde deg på riktig kurs! I tillegg så får du med verdens beste bonus helt gratis når du beveger på kroppen; nemlig endorfiner – kroppens eget lykkehormon. Ikke nok med det, men ofte har PT-er også kontakter i helsebransjen som gjør at vi trygt kan anbefale deg videre til eventuelle behandlere og terapeuter hvis det er noe en personlig trener ikke kan hjelpe deg med – for eksempel kroniske skulderplager, låsning i ryggen etc. Vi er profesjonelle aktører som har taushetsplikt og som ønsker å jobbe sammen med, forstå, veilede, hjelpe og motivere kundene våre.
 

Er det verdt pengene?
Om det er dyrt å ha sin egen personlig trener finnes det vel egentlig ikke noe bestemt ja- eller neisvar på, og jeg har full forståelse for at det kan avhenge av faktorer som økonomi og budsjettprioriteringer. Jeg møter folk som både synes PT-timer er billig, folk som synes PT-timer koster skjorta, jeg møter de som synes prisen på PT-timer er helt greit og jeg møter de som ikke har tenkt noe særlig over dette i det hele tatt. Når det gjelder de som kommer med setningen “jeg synes det er litt dyrt” eller “det er en luksustjeneste å ha personlig trener”, så skjønner jeg at det kan virke skremmende å betale flere tusen kroner for et produkt som du kanskje egentlig ikke vet så mye om. La meg derfor forklare litt hva tjenesten personlig trener faktisk innebærer og hvordan det å se på tilbudet med en litt ny innfallsvinkel kan bidra til forståelse og inspirasjon.

Først og fremst så er personlig trening nettopp PERSONLIG. Det betyr at alle de ulike menneskene en PT følger opp får sitt personlige opplegg fordi vi alle har ulike mål og utgangspunkt, og kanskje en kunde har vondt i ryggen, mens en annen sliter med mobilitet etc. Med andre ord så kan ikke alle trene etter det samme programmet, trene de samme øvelsene og gjøre antall samme repetisjoner og sett!

Når man kjøper PT-timer så er det normalt at man betaler hele totalsummen i begynnelsen av oppfølgingen. De fleste treningssentre og helsehus opererer med ulike PT-pakker med for eksempel 5, 10, 20, 30 eller 50 klipp. La oss si du kjøper en pakke med 10 klipp som koster 7500 kroner – noe som jeg forstår kan høres ut som mye penger når man kun ser på den prisen isolert sett. Men dette er altså 10 klipp med personlig trener på 55 minutter og ofte booker man opp avtale 1 eller 2 ganger i uken. Med andre ord så betaler man for en helsetjeneste man er sikret seg selv i 5 eller 10 uker fremover. Dette er individuell tilrettelegging, veiledning og trening tilpasset deg, ditt utgangspunkt og dine mål. Har du ikke tid eller råd til å investere i PT-pakker på 55 minutter så finnes det som regel løsninger med klipp på 25 minutter, og duo-timer der man trener sammen med en venninne, partner eller kollega og som derfor deler på kostnadene slik at totalprisen blir rimeligere. Ofte er det også slik at jo flere timer man kjøper samtidig (altså jo større PT-pakke man ønsker), jo billigere blir stykk-prisen på PT-timene.

Med utgangspunkt i at 10 timer koster 7500 kroner så betaler man da 750 for 55 minutter med personlig trening. Og hvis du sammenligner dette beløpet og tiden man får (55 minutter) med en behandler, en form for legetjeneste, tannlege etc som kanskje tar 500-1000 kroner for en behandling hvor du er inne i 15-20 minutter og dermed er overlatt til deg selv igjen med et opplegg eller lignende du må sørge for å følge opp selv – er da det å ha en personlig trener egentlig så dyrt?… Eller når du ringer en rørlegger eller elektriker for å fikse noe i hjemmet ditt – hvor mye betaler du da for en jobb som kanskje tar maks 30 minutter? I tillegg så tilbyr mange personlige trenere en gratis prøvetime til de som er interessert. Jeg har aldri fått noen gratis prøvetime hos en lege, fysioterapeut eller frisør… Og hadde jeg fått det tviler jeg på at det hadde vart i hele 55 minutter.

Hvem har personlig trener?
Det å ha personlig trener er virkelig ikke forbeholdt én spesiell gruppe mennesker. Det finnes ikke noe fasitsvar på hvem som har personlig trener, for her finner du både kvinner og menn i ulike aldre, livssituasjoner, med og uten barn, studenter og seniorer, arbeidsledige og travle meglere som jobber fra 7 om morgenen til 19 om kvelden. Med andre ord så er det ikke nødvendigvis lønn som avgjør om man “skal ta seg råd” til å ha personlig trener eller ikke. Det handler om prioriteringer. Har du for eksempel lyst til å teste ut personlig trener, men føler du ikke har råd? Så finn ut hvor du kan spare inn på budsjettspostene dine. Hvor ofte kjøper du ny mobiltelefon eller dataspill? Hvor ofte spontanhandler du kaffe og nye klær? Hvor ofte går du ut på restauranter og spiser?

Så tilbake til tjenesten personlig trening: hvis du for eksempel ønsker å redusere kroppsvekten din, eller bli sterkere i ryggen for å minimere risikoen for ryggplager og dårlig gange over tid, å bli sterkere i beina til å kunne gå den toppturen du drømmer om – HVOR MYE BETYR DETTE FOR DEG? Hvor mye er det verdt for deg å faktisk ha en funksjonell og fungerende kropp? Hvor mye betyr helsen din for deg? Hvor mye er du verdt å investere i deg selv og din helse?

Gjør du noe i dag så kan det hende du unngår større utgifter på medisiner, behandlinger av skader eller fysiske utfordringer senere i livet ditt. Personlig trening handler om så mye mer enn å bare trene og mestre nye øvelser. Det handler om å føle seg bra, og når man føler seg bra så har det gjerne positive ringvirkninger på andre ting i livet også 😉 Jeg er i alle fall opptatt av å ha en god helse, og en frisk og rask kropp som gir meg god livskvalitet og glede.

På STERK Helse (Løren i Oslo) trenger du forresten ikke å være medlem for å trene med personlig trener – med andre ord så slipper du måtte betale for medlemskap som kreves av mange andre treningssentre.

 

Her er noen ord om oppfølging med meg som personlig trener og coach fra tidligere og eksisterende kunder:

 

BeYFETbFGNK

Nejra: Trenger du inspirasjon til å komme deg på trening, eller vil du kanskje begynne å trene med en PT, så kan jeg sterkt anbefale @silje_bjornstad 🏋️‍♀️ Det er ikke gjort over natten, men setter du i gang, så former du kroppen, sakte men sikkert. Start nå, så kan du glede deg til badesesongen om få måneder 🏄‍♀️Gode oppskrifter finner du også i boken. Kjøp en gave til deg selv. Kroppen din fortjener det! #trening #aktivhverdag #sterkhelse #slikformerdukroppen #siljebjornstad #susannesoydan #cappelendamm

 

BZY4qJejkIS

Morten: Vel gjennomført Torvikbukt rundt 2017 med 13,5km på Asfalt, Grus, Utmark og Skogsvei med mye tøffe bakker som bl.a opp hoppbakken. Veldig fornøyd med tiden 1t05m11sek og 5.plass i min gruppe. Idag fungerte kroppen veldig bra👍Dette takket være utrolig god oppfølging av PT @silje_bjornstad hun har virkelig hevet formen min mange hakk på få uker 👌💪#torvikbuktrundt #løpeglede #giralt #mittmålminseier #rimfrostkrill #omega3 #sport1kristiansund #run4fun #steigensport #runningmanchallenge

BZzB3YVnEzG

Linda: – Jeg begynte å trene med PT av mange grunner; jeg ønsket å bli sterkere, bedre teknikken, få mer definerte muskler og mer overskudd i hverdagen. Alt dette har jeg oppnådd, og i tillegg har jeg fått enormt mye motivasjon og treningsglede. Silje er en fantastisk inspirator og får meg til å strekke meg lenger enn jeg trodde var mulig.

– Silje Bjørnstad –

 

Produktnyheter jeg gleder meg til å smake på!

Yeahy!! De som kjenner meg, og har fulgt denne bloggen en stund, vet at jeg digger produktnyheter – og nå i februar er det klart for årets første av de tre lanseringsvinduene som er i løpet av året (februar, mai og september). Dette betyr at noen produkter skal ut fra hyllene, mens en haug med nyheter skal inn. 

Her er noen av nyhetene jeg selv er spent på og som jeg gleder meg til å teste ut i løpet av de neste ukene:
 

14 Cottage Cheese & yoghurt med eple og kanel
Jeg digger alle beger-varianter med meieriprodukter som har en eple&kanel-blanding som topping. Kombinasjonen av yoghurt og cottage cheese blir også interessant å smake på.

Rislunsj Pasjonsfrukt
Denne må jo bare være god?! Pasjonsfrukt og riskrem – yum! 

Tine lett piskbar fløte 
Er det bare jeg som har savnet den Lettere dessert-fløte-varianten fra Tine med vaniljesmak som var i butikkene for noen år tilbake? Jeg har i alle fall savnet et lettere fløtealternativ til krem og desserter – så denne nyheten er jeg glad for å se. 

Litago Kanelsnurr
Dette er visstnok sesongens smak fra Litago – basert på folkestemmer. Jeg skal i alle fall smake! (Forresten, har denne vært tilgjengelig på markedet før også?…)

YT proteinpudding
Det var vel bare et tidsspørsmål før YT ville lansere sine egen varianter av proteinpudding med tanke på hvor populært dette har blitt det siste året. Tine tilbyr to varianter; Vanilje og Sjokolade&Banan. 

Grove vafler med havre
Denne nyheten fra Toro scorer full pott på Brødskala`n – det tyder på et godt innhold av fiber, noe som bidrar til mer mettende vafler! 


Nugatti Søtt, salt og sprøtt
Dette høres ut som SMASH!-utgaven av Nugatti. Det blir spennende å smake denne på brødskiver og lomper. 

Fun Light – årets smak Strawberry Passion
Jeg er ikke fan av jordbær-saft, men jeg kommer nok uansett til å smake på denne nyheten fra Fun Light for “man bare må smake”, hehe.

Grandiosa Nybakt Salami – Kjøttdeig
Nei, jeg er ikke stor fan av frossenpizzaer, men igjen; jeg liker å smake på nyheter og det inkluderer også varianter fra den populære Grandis-pizzaen. 

Havregrøt med fruktmos – Fjordland
Jeg er fan av grøt og frukt, så en havregrøt med fruktmos høres ut som et praktisk og godt mellommåltid når man er på farten, eller bare trenger noe kjapt og enkelt. Havregrøten er laget med melk og kuttet havre, og fruktmosen består av smakene jordbær, mango og appelsin.

Byggrynslunsj med Mango & Eple – Fjordland
Nok et mellommåltid-alternativ jeg vet jeg kommer til å like!

Smoothie bowls med topping 
Ferdiglagde smoothie bowls? Ja, det er i alle fall trendy blant matbloggere og treningsprofiler – så får vi se om også resten av Norge setter like stor pris på smoothies i skåler. Jeg er i alle fall positiv til forsøket og ser frem til å smake på disse. 

(FOTO: Alle bilder er fra produsentene)

Er det noen av disse nyhetene som frister deg? 

– Silje Bjørnstad –

3 effektive kjappis-treningsøkter

Hallo fredag!

For mange kan det virke helt umulig å rekke en treningsøkt i en travel hverdag og mange bruker tidsklemma som en unnskyldning for at det blir lite trening. Da er det viktig å huske på at alt er så mye bedre enn ingenting, og du trenger ikke å reise til et treningsstudio for å bevege på kroppen! Med enkle egenvektsøvelser kan du få trent hele kroppen hjemme i din egen stue mens du venter på at middagen skal bli ferdig, eller på hotellrommet hvis du er på jobbreise. Det gjelder bare å bestemme seg i tillegg til å ha en plan for hva du skal gjøre.

Her får du derfor tips til 3 enkle og effektive treningsøkter, eller bruk det som en finisher på en lengre økt. Her vil du garantert kjenne at både musklene og hjertepumpa jobber!

15 minutter AMRAP
10 airsquats (legg til et hopp hvis du ønsker)
10 butterfly situps
10 pushups
10 hoppende utfall
10 rygghev
10 burpees

AMRAP står for As Many Rounds As Possible. Her setter du av 15 minutter og utfører så mange runder du klarer av de ulike øvelsene. Du utfører 10 repetisjoner på hver øvelse før du går rett over til neste øvelse og gjør 10 nye repetisjoner. Her styrer du tempoet selv og tar de eventuelle småpausene du trenger, men sørg for at disse pausene ikke blir for lenge!


(FOTO: Ann Kristin Engebakken)

10 minutter med 45/15
I denne økten jobber du i intervaller på 45 sekunder med 15 sekunders pause. I løpet av 10 minutter skal du gjennomføre 2 runder av 5 ulike øvelser.
1) Klatreplanke
2) Ettbens hipthrust (jobb med ett bein på runde 1, og motsatt bein på runde 2)
3) Dips mot benk/sofa
4) Splittknebøy (jobb med ett bein på runde 1, og motsatt bein på runde 2)
5) Halve burpees
 

Tren hele kroppen på 8 minutter
Her jobber du i 45 sekunder og har pause på 15 sekunder – gjennomfør alle øvelsene etter hverandre. Har du mer enn 8 minutter så kan du selvfølgelig kjøre flere runder hvor du tar en pause mellom hver runde på 1 minutt.
1) Airsquats 
2) Planke med skulderklapp
3) Gående utfall
4) Rygghev med svømmetak
5) Pushups
6) Mountain climbers 
7) Bekkenløft med 1-2 sekunders stopp i topposisjonen på hver rep
8) Burpees

Disse øktene er også kjempefine å trene sammen med en kompis eller venninne – så kan dere pushe hverandre litt ekstra når kroppen begynner å bli seig 😉 Her er det fineste Pia Eliassen (PT og gruppetreningsinstruktør på SatsElixia Spektrum Oslo) som har pushet meg igjennom en fin AMRAP, etter en styrkesirkel først.

To fornøyde svettiser der altså! 

 

GOD HELG!

– Silje Bjørnstad – 

Effektiv og enkel fullkroppsøkt

Kickstart uken med denne fullkroppsøkta, så har du satt standarden for de kommende dagene – jeg lover deg verdens beste følelse, og ikke tar det lang tid heller.

Her får du tips til 6 øvelser som trener hele kroppen – og du trener enkelt og greit 3 sett med 10 repetisjoner på hver øvelse. I tillegg er økten lagt opp med supersett som betyr at du trener to øvelser rett etter hverandre, og jeg liker å dele det opp med underkropp+overkropp-supersett når jeg kjører fullkroppsøkter.

A1) 3×10 knebøy (her viser jeg varianten frontknebøy
A1) 3×10 pullups (bruk strikk som hjelpemiddel hvis du ønsker)
B1) 3×10 bulgarske splittknebøy på forhøyning
B2) 3×10 pushups (utfør på knærne, eller mot en kasse hvis du ønsker)
C1) 3×10 omvendt crunch
C2) 3×10 push press med kettlebells (her kan du selvfølgelig bruke en stang eller manualer også)

 

Enjoy!
 

Jeg gjorde en litt lengre økt med disse øvelsene + noen til – video finner du:

Be0N_AThO-V

 

– Silje Bjørnstad –

 

Har du husket å….

…sjekke kalenderen for å booke av en ukes treningsreise-ferie med meg og PT-kollega Sandra til Rhodos 12.-19.august? 😉 Jeg vet det er flere påmeldte nå, men ikke eksakt antall – men det er begrenset med plasser så ikke vent for lenge om du vet du skal joine for å sikre deg selv plass! 😀

Og hallo helg – det var etterlengtet. Denne uken har bestått av boklansering på Flisa (som jeg forøvrig selv oppfattet som meget vellykket og gøy!), PT-jobbings, intervju og shoot med VG Vektklubb, møter, venninne-baby-besøk ooooooooog litt trening da. 

Med ganske lange dager på Sterk Helse, hvor jeg jobber, så har jeg gjerne daglig 1-2 timer fri mellom PT-timer og da er prioriterer jeg egentid med vektene. Det er ikke noen fancy nye øvelser eller “treningsøkter utenom det vanlige” – det blir gjerne fullkroppsøkter med en variasjon av lavreps og tunge vekter, samt flere repetisjoner og lettere belastning. Øvelser som jeg uansett trener ukentlig er knebøy, markløft, dips, pullups/chins, benkpress, utfall-variant og en skulderpress-variant.

I tillegg forsøker jeg å få inn minst én kondisjonsøkt også, hvor målet rett og slett er å komme høyt opp med pulsen, og da blir det enten en egen kondisjonstime med ro-intervaller eller løpe-intervaller, eller en crossfit-inspirert økt hvor intensiteten er høy og pausene korte. 

Dette gir meg overskudd og energi i en ellers hektisk hverdag og jeg er bare fornøyd med at jeg får gjennomført flere gode treningsøkter til tross for at stressnivå og søvnen ikke akkurat har vært optimal denne uken. Men NÅ er det helg, og hellandussen så digg det er å bare slappe av uten å måtte stresse fra en avtale til en annen. Når det er sagt så er det svært sjeldent jeg har jobbfrie helger, hehe, og denne helgen er intet unntak. Neste helg er det nemlig boklansering i Asker på Asker Treningssenter og da må ting være klappet og klart til denne lørdagen 10.februar. Les mer om arrangementet her. I tillegg har jeg et regnskap som skal leveres og litt admin-arbeid i forhold til PT-jobben som må gjøres. 

Alt i alt: Her står det bra til, jeg liker hektiske dager som gjør at jeg setter ekstra pris på de dagene jeg faktisk kan senke skuldrene og ha god tid til å kombinere sofaavslapping med litt hjemmekontor-jobbings. 😉

GOD HELG!

– Silje Bjørnstad –