Vi har kjøpt hus!

Hei!

Det er blitt fredagskveld og den uken her har mildt sagt vært en berg-og-dal-bane av de sjeldne – uten at jeg skal gå nærmere inn på det nå. For tidligere har jeg nevnt at en stor avgjørelse er blitt tatt og det er på tide å avsløre den nå:
Jeg og Fredrik har kjøpt oss hus!!!!

I dag tidlig var vi i kontraktsmøte med selger(ne) og i slutten av november tar vi over den ene delen av en tomannsbolig på Skytta – cirka 20 min med bil unna her vi bor nå på Disen i Oslo. Boligen har 3 etasjer med blant annet egen garasje, sportsbod, to terraser og en veranda, egen hageflekk, tre soverom, stort kjøkken med integrerte hvitevarer (og side-by-side-kjøleskap som jeg har drømt om i 10 år :p), et bad med badekar og et mindre bad med dusj og peis. Ikke minst er det like ved marka (lysløypa er bokstavelig talt 1 minutt unna) og boligen ligger i et boligfelt uten gjennomgangstrafikk med utsyn mot skogen og ingen naboer.

FY SØREN hvor fornøyd jeg er med det kjøpet her, og FY SØREN for en hektisk periode det blir fremover…

I tillegg til vanlig jobb og bok-lansering-jobbings, så skal vi nå altså flytte og ikke minst også selge den boligen vi bor i. Meglermøter, visninger og flytteesker vil dominere “fritiden” min fremover, men jeg vet det vil være så verdt det når vi er kommet i mål. Ikke minst har vi også en ferie i desember å se frem til (vi er tydeligvis glade i å bruke penger denne høsten….), og når vi reiser på den ferien så har vi allerede bodd et par uker i det nye huset, og det er bare noen få dager igjen til jul når vi kommer hjem.

Jeg husker jeg trodde våren 2017 var travel, med tanke på PT-studier og bok-manus-fotoshoot-og-så-videre-jobbings kombinert med vanlig jobb, men denne høsten blir tydeligvis ikke noe mindre stressende da for å si det sånn. Men hei – det er vel greit å ha noe å finne på si! 😀 Vel, i morgen skal jeg i alle fall sove litt lenger enn til 7 – så nå (b)logger jeg av her, og lar resten av fredagskvelden bestå av regnskapsjobb (LES: finne kvitteringer, bilag og kontoutskrifter for siste måned og sende det til regnskapsføreren…).

Så blir det podcastinnspilling og trening med beste Susanne i morgen! DET gleder jeg meg til 😀

GOD HELG!

– Silje Bjørnstad .
 

10 effektive kroppsvektøvelser

Hallo onsdag!

Nå som det er blitt høst og det går mot mørkere tider så er det flere som trekkes inn i varmen (les: hjem til stua), og blir der, etter en lang dag på jobb eller skolebenken. Da er kroppsvekttrening gull verdt – enkle, og effektive øvelser du kan gjøre hvor som helst, når som helst. Det er også flere fordeler med egenvektstrening. Det er helt gratis og tidseffektivt, samt at det er enkelt å tilpasse motstand og intensitet. Du trenger ikke noe ekstra utstyr, og ikke minst er det gøy og utfordrende. Det er også enkelt å merke progresjon gjennom å mestre flere antall repetisjoner og å trene med høyere intensitet. Etter hvert som du blir sterkere kan du gjøre mer utfordrende varianter av øvelsene du trener.

I samarbeid med kollega Morgan Moen fra Sterk Helse og Trening har vi laget et program med 10 kroppsvektøvelser. Som utgangspunkt kan du kjøre 3 sett og 10 repetisjoner på hver øvelse, men her kan du selvfølgelig tilpasse antallet til ditt nivå. Pass på at du ikke tar for lange pauser. Bruk 1-2 minutter på å hvile mellom hvert sett som utgangspunkt. Gjør deg ferdig med en øvelse før du går videre til neste. Vi gir også tips til lettere eller mer krevende øvelsesvarianter.

Programmet er også publisert på Maximsport.no

1) Burpees

Dette er en øvelse som aktiverer så godt som alle musklene i kroppen. Du trener både spenst, styrke og utholdenhet.

Slik gjør du: Start med å stå oppreist og legg deg ned i pushups-posisjon. Press deg opp samtidig som du samler beina mot hendene slik at du kommer i en knebøy. Fortsett bevegelsen ved å rette ut kroppen og på veien opp gjør du et eksplosivt hopp. Utfør øvelsen med raskt tempo.
Variasjon: Gjør det enklere ved å ta «halve burpees» der du dropper pushups-bevegelsen hvor du legger deg helt ned.

2) Gående utfall

I utfall trener du hovedsakelig fremside lår og rumpe. Kjerne, bakside lår og legger fungerer som støttemuskulatur. Gående utfall er også god balansetrening!

Slik gjør du: Stå rett opp og ned. Ta ett skritt frem mens du bøyer i kneet og senker deg mot bakken. Legg trykk på den fremre foten og press deg selv opp igjen. Ta deretter et skritt frem med bakre bein og gå direkte ned i en ny utfall. Gjenta bevegelsen til du har utført 10 skritt på hvert bein. Kjenn at du holder ryggen rett og stram kjernemuskulaturen gjennom hele bevegelsen. Unngå at beina begynner å skli utover eller faller innover. Tenk at du skal gå fremover i en rett linje hele tiden.

Variasjon: Er det en ukjent og krevende øvelse kan det hjelpe å samle beina igjen før du tar et nytt steg fremover for å kjenne at du har kontroll over balansen.

3) Splittknebøy

Splittknebøy er i likhet med utfall en knedominant øvelse som hovedsakelig trener fremside lår og setemuskulatur.

Slik gjør du: Stå med beina fra hverandre med den ene foten foran den andre, slik du gjør når du tar utfall. Men i motsetning til utfall hvor du flytter det ene beinet frem og tilbake, så holder du føttene plassert i samme posisjon under hele øvelsen. Senk deg ned mot gulvet ved å bøye i knærne og press deg selv opp igjen. I bunnposisjon har du gjerne cirka 90 grader i begge kneleddene. Her trener du 10 repetisjoner på ett bein før du tar 10 nye repetisjoner på motsatt bein.
Variasjon: Sett det fremre beinet på en forhøyning for å få en større bevegelsesbane.

4) Pushups

Pushups er også kjent som armhevinger på norsk. Øvelsen kan utføres i flere ulike varianter og vanskelighetsgrader. Her trener du hovedsakelig bryst, men du aktiverer også triceps, skuldre og kjernemuskler.

Slik gjør du: Stå i en plankeposisjon med strake armer og nøytral rygg. Kroppen skal ha en rett linje under hele bevegelsen. Stram kjernemuskulaturen og senk deg ned til brystet berører gulvet, og press deg selv opp igjen. Unngå å svaie i ryggen eller at du skyter rumpa høyt opp.
Variasjon: Utfør pushups mot en forhøyning som for eksempel en benk eller et bord for en lettere versjon. Du kan også utføre pushups på knærne. For en tyngre variant kan du legge på ekstra vekt på ryggen, eller plassere føttene opp på en forhøyning.

5) Hoftehev

I hoftehev trener du hovedsakelig setemuskulatur og bakside lår.

Slik gjør du: Ligg på ryggen med bøyde knær og begge fotsålene i bakken. La armene ligge langs kroppen eller plasser hendene på hofteområdet. Skyt hofta opp mot taket samtidig som du presser føttene ned mot gulvet. Øvre del av rygg, skuldre, nakke og hode skal ligge i ro. Hold gjerne topp-posisjonen i 1-2 sekunder for å kjenne at du har skikkelig kontakt med setemusklene. Senk deg rolig ned og gjenta.

Variasjon: Utfør hoftehev som en ettbeinsøvelse hvor du løfter det ene beinet opp fra bakken mens du utfører bevegelsen. Du kan også utføre hoftehev med beina plassert opp på en forhøyning for å få en større bevegelsesbane.

6) Inch worm

Her trener du både kjernemuskler, stabilitet og balanse.

Slik gjør du: Start med å stå rett opp og ned. Bøy deg fremover og ned mot bakken samtidig som du plasserer hendene tett inntil føttene. Kjenn at du har god kontakt med kjernemuskulaturen. Gå fremover med hendene så langt du klarer mens føttene står på samme sted. Du skal gå så langt ut du klarer uten at ryggen svaier. Deretter lar du hendene være i ro mens føttene går små skritt fremover slik at du kommer tilbake i utgangsposisjonen. Gjenta øvelsen ved å utføre den samme bevegelsen bakover, eller fortsett fremover.
Variasjon: Hold den utstrakte posisjonen i noen sekunder ekstra før du lar føtter og hender møtes igjen ? da vil det brenne ekstra godt i magemusklene!

7) Rygghev

Rygghev på magen trener særlig nedre del av rygg, men du aktiverer også musklene mellom skulderbladene og setemuskler.

Slik gjør du: Ligg på magen og la armene være strekt ut foran deg. Løft overkroppen og armene opp fra gulvet ved å stramme nedre del av rygg og setemuskler. Samtidig bøyer du albuene, og la armene komme bakover og på siden av kroppen ved å trekke sammen skulderbladene. Hold gjerne topp-posisjonen 1-2 sekunder før du senker deg rolig og kontrollert ned igjen. La blikket vende ned mot gulvet under hele bevegelsen for å unngå at du spenner nakke og skuldre.
Variasjon: Utfør øvelsen med annenhvert bein løftet opp fra underlaget.

8) Mountain climber

Denne øvelsen får opp pulsen samtidig som du trener kjerne, skulderstabilitet og hoftebøyere.

Slik gjør du: Stå i smal plankeposisjon med strake armer og se ned i gulvet. Løft annenhvert bein opp mot albuene; venstre kne mot venstre albue og høyre kne mot høyre albue. Utfør bevegelsen i et tempo hvor du kjenner du har kontroll. Hold ryggen og hoftene stabile for å unngå for mye rotasjonsbevegelse.
Variasjon: Utfør øvelsen i et hurtigere tempo og gjør flere antall repetisjoner.

9) Liggende beinhev

Her trener du hovedsakelig kjernemuskulatur og øvelsen er enkel å tilpasse ulike nivåer.

Slik gjør du: Ligg på ryggen med beina litt opp fra gulvet og hendene langs kroppen. Tenk at du skal stramme og trekke inn magen. Løft beina opp og bakover mens du vipper litt på setet. Senk beina rolig tilbake igjen. Kjenn at du må jobbe med magemusklene for å ikke la føttene gå rett ned i underlaget. Snu bevegelsen der du fortsatt har kontroll og før du treffer bakken!
Variasjon: Jo lenger ned du senker beina, desto tyngre er øvelsen. En lettere variant er å utføre øvelsen med bøyde bein.

10) Sideplanke

Med en plankevariant hvor du står på siden trener du særlig de skrå magemusklene. I tillegg trener du skulderstabilitet og rygg.

Slik gjør du: Stå i en vanlig sideplanke med hofta løftet opp fra bakken mens du støtter deg på albuen. Tenk at du hele tiden skal aktivere og jobbe med kjernemuskulaturen ved å stramme mage og rumpe. Bytt side og gjenta bevegelsen på motsatt bein. Utfør 3 sett og 20-40 sekunder på hver side.
Variasjon: Utfordre deg selv ved å løfte det øvre beinet opp og ned i en kontrollert bevegelse. Du kan også utføre øvelsen på strak arm i stedet for på albuen ? dette vil være en tyngre variant. For en lettere versjon kan du utføre øvelsen med bøyde knær.

God (høst)trening!

– Silje Bjørnstad –

Positivt stress

Hei mandag!

Hvis jeg skal beskrive den kommende uken med ett ord, så må det bli KAOS. Men jeg har i det minste håp om et organisert kaos. Møter, PT-kunder, bokmanus-korrektur, bedriftstimer og artikkel-deadlines (1. i hver måned betyr alltid deadline og innlevering av siste månedens regnskap for min del) skal gjennomføres, og når alle avtaler må endres én dag så påvirker jo det gjerne resten av uken også. Men det er jo bare en del av hverdagen, og en del av livet – og alt går jo selv om det er mange avtaler og mennesker å forholde seg til. På torsdag er det begravelse og det å være tilstede her vil være førstepri uansett, og når ting ikke kan gjennomføres som planlagt så er min erfaring at samtlige involverte har full forståelse for at avtaler må endres og flytte på. Folk er fine ass <3

Jeg har de siste ukene fått flere spørsmål om det kommer nye episoder av BedreTrent Podcast – en podcast om trening, helse og kosthold som jeg lager sammen med Susanne Soydan. Planen er å starte på igjen i løpet av oktober måned og allerede nå kan dere sende inn spørsmål – legg igjen en kommentar her på bloggen, eller send en mail på [email protected]

Gjesten vår dennen gangen er Juma Iraki som har en bachelorgrad i ernæring og en mastergrad i sportsernæring, og som for tiden er i full sving med et forskningsprosjekt på Norges Idrettshøgskole. Juma er også foreleser og har fagansvar for ernæringsemnet på Akadamiet for Personlig Trening. Fun fact: Når jeg og Juma snakker sammen på telefon så går det alltid minst 1 time på hver samtale – jeg er sikker på vi kunne ha prata sammen flere dager i strekk om alt mulig rart fra både kosthold og oppskrifter, til hus og søvnutfordringer. Juma er superdyktig i sitt fag og generelt en veldig, veldig bra type, og jeg gleder meg til å spille inn podcast med han.

Så er det bokmanus da – nå er vi i gang med en ny korrekturrunde (jeg har seriøst mistet tellinga her), og denne gangen på papirformat! Det er noe heeeeelt annet å faktisk se boka på trykk og ikke “bare” på PDF-fil på mail. Wow altså – jeg er så fornøyd med hvordan ting blir og ser ut. Jeg kan knapt vente til å dele resultatet (ok, jeg fikk sommerfulger i magen av å bare skrive det her nå!), og en smakebit av boken vil dere få i løpet av oktober måned. 😀
Ellers så er offisiell lanseringsdato 8.januar 2018.

Puh! Høsten er i alle fall travel nok – men det er jo egentlig sånn jeg liker det også. Litt sånn stress-hverdag med en positive attitude. Positivt stress er det vel noe som heter? 😉 Jeg har også fått noen henvendelser med forespørsler i forhold til online oppfølging. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å ta inn flere online-klienter akkurat nå, men er dypt takknemlig og ydmyk over mailene! Så hvis du skulle ha noen spørsmål om dette og evnt mulig oppstartsdatoer så er det bare å spørre altså.

– Silje Bjørnstad –

Skriveterapi

Jeg har sagt det før; skriving for meg er terapi. Det har det vært lenge og det er det fortsatt. Dette er en av mine verktøy for å sette ord på følelser jeg ikke klarer å beskrive verbalt. Skriveterapi er jo blitt et ganske kjent uttrykk som brukes i mange ulike sammenhenger, for eksempel ved stress og sykdomstilstander for å nevne noe.

Denne uken her har vært ganske hektisk og bananas, på både godt og vondt. Forrige helg var det topptur med ingen stressede tanker og bekymringer i hodet, kun nytelse og følelsen av at livet er på topp akkurat nå. Så kan ting snu raskt når man kommer tilbake til hverdagen og “det virkelige liv”. Glede blir til bekymringer og til slutt blir bekymringer til sorg. Midt i uka får jeg et plutselig et høydepunkt av en ganske uventet, men hyggelig beslutning, noe som jeg skal komme tilbake til i et senere blogginnlegg – akkurat nå er det uansett ganske ubetydelig i det store og det hele (nei, jeg er ikke gravid og har heller ingen planer om det for de som måtte tenke i de baner) . Så er det en ny dag med å holde maska på jobb og i hverdagen generelt, og akkurat det går greit for min del – jeg klarer (til en viss grad) å koble på jobbe-Silje nesten uansett situasjon, jeg er tilstede når jeg må og leverer også 100 prosent når jeg skal. Jobbe-Silje er pålogget enten det er på Sterk Treningssenter eller jeg har hjemmekontor eller skal i møter. Jeg har et bokmanus i papirformat som skal korrekturleses, kommenteres og granskes, jeg har artikler som skal sendes inn før deadlines og jeg har andre plattformer som kontinuerlig skal fylles opp med nytt innhold. Dette går også greit – helt til det bare sier stopp. Og da mener jeg skikkelig stopp. Lørdag formiddag knakk jeg sammen – bokstavelig talt. Du vet, når man begynner å strigråte og hulke slik at man gisper etter luft, etterfulgt av skikkelig karusellmigrene som gjør det umulig å stå oppreist. Det var først nå kroppen min “hadde tid” til å faktisk kjenne på følelser som har vært innestengt de siste dagene, og alt bare eksploderte på null komma niks når jeg endelig hadde en dag fri til å tenke på andre ting enn jobb, deadlines og mailer som må besvares. Å miste noen og akseptere at noen har gått bort er alltid vondt, og det å være involvert når noen nær deg er i en stor sorg vil naturligvis påvirke en selv også. Jeg hater å bli påminnet om døden. Jeg hater døden og jeg er livredd døden. Den har kommet så brått på så altfor mange ganger og jeg vet den vil komme igjen og igjen. Det er vel derfor jeg også er så tydelig på å leve i nuet.

Som jeg så fint fikk høre i dag: “La følelsene komme – det hjelper”. Og følelsene mine kommer blant annet når jeg nettopp skriver. Samtidig får jeg forklart meg til mange på en gang uten å måtte si noe mer konkret om hvorfor jeg kan virke litt fraværende akkurat nå. Når det er sagt; det går helt fint, men jeg vet jeg får migreneanfall når kroppen ikke er på topp. Og akkurat nå er ikke kroppen på topp. Bølger av sorg og vonde følelser velter inn når jeg minst aner det,  og det tar både krefter og energi, noe jeg vet jeg bare må akseptere.

Og en annen viktig ting som min kjære samboer sa i går: “Man må bli flinkere til å fortelle folk at man er glad i dem og hvor mye de betyr, før det er for sent.”

Det koster så lite, men betyr så mye. Det gjør godt å si, og det gjør godt å høre.

🙂

– Silje Bjørnstad –

Tips til sunnere hyttetur

Wow – dagene går i hundre, det er altså SÅ mye som skjer og ikke bare jobbmessig, men også privat. Kort oppsummert “dette er livet som skjer” som jeg pleier å si.

Anyway, dere kan jo kose dere med denne saken for VG Vektklubb som er ganske aktuell nå for tiden; nemlig sunnere hyttekos.

Fjellet er nydelig nå på høsten og mange tar seg derfor en hytte-weekend i fjelltraktene, både i forbindelse med ferie og avslapping, men det er jo også jaktsesong for mange. Uansett er det fort gjort at hyttekosen bidrar med litt flere kalorier enn det som kanskje var planlagt, og for de som er opptatt av å holde vekten (evnt ønsker å redusere vekttallet), så er det greit å være bevisst på både matvalg og aktivitetsnivå. Denne saken har jo VG Vektklubb-lesere som målgruppe, men det betyr ikke at ikke andre også kan ha nytte og finne inspirasjon av tipsene.

Her får du råd om både kortstokk-trening og annen fysisk aktivitet som er enkelt å gjennomføre på hytta samt tips om smarte og kalorivennlige måltider.

Hele saken finner du her.

Ha en fin torsdag og god helg når den tid kommer! 😀

BZTXLbyhgkH

– Silje Bjørnstad –

Sunnere kontorkropp

Det er det denne saken handler om – en artikkel jeg har skrevet for VG Vektklubb som nylig ble publisert. Her skriver jeg om tips og råd i forhold til måltider og snacks i løpet av kontorhverdagen, samt et mini-program med 5 “kontorøvelser” med mål om å økt bevegelse og aktivering for kontorkroppen.

Regelmessige korte pauser fra stillesittingen kan ha positiv effekt på både arbeidskapasitet og energinivå når du tar et lite avbrekk fra kontorstolen. I tillegg føles det gjerne godt å strekke litt på kroppen, noe som kan løfte humøret på slutten av arbeidsdagen.

Økt hverdagsaktivitet er viktig og vil ha positiv effekt på forbrenningen din. Bare det å reise deg opp i stedet for å sitte på rumpa kan svi av noen ekstra kalorier. Har du en justerbar pult på kontoret vil det derfor være gunstig å variere mellom sittende og stående posisjon. Helsenorge.no skriver på sine hjemmesider at sammenlignet med å ligge stille øker energiforbruket fra fysisk aktivitet med omtrent 90 prosent hvis du i stedet står oppreist og beveger deg litt, og rundt 200 prosent ved rolig gange. Raskere gange kan gi nær tre ganger så høy forbrenning enn det du har i liggende hvileposisjon. Med andre ord kan du forbrenne en god del flere kalorier i løpet av et år bare ved å stå mer oppreist i forhold til å sitte eller ligge!

Les hele artikkelen om smarte matvalg og “pausetrim” på kontoret her.

Ha en fin uke 🙂

– Silje Bjørnstad –

(Bilder er tatt på STERK Helse & Trening. Foto: Tirill Guttorm)

Lørdagstur til Gaustatoppen

Denne helga har vært etterlengtet – weekendtur med Fredrik stod på planen, og målet var enkelt og greit “reise et sted utenfor Oslo hvor vi kan gå en fin tur med overnatting og frokostbuffèt.”

Valget ble til slutt hotell i Kongsberg og topptur til enten Gaustatoppen eller til Blefjell, avhengig av værmeldinger. Jeg og Fredrik har vært på Gaustatoppen en gang tidligere, men da var det full tåke og NULL utsikt på toppen, så da det ble meldt sol og opphold på Gaustatoppen tok vi sjansen på å reise hit. Vi var ikke de eneste med den tanken for å si det sånn. Gaustatoppen er jo en av de mest populære toppturene i Norge så vi visste jo at vi ikke ville bli alene, og det var mange turglade mennesker i Gaustatopp-løypa denne lørdagen. Det hadde uansett ikke så mye å si for vår turopplevelse og vi kom oss greit opp på toppen og ned igjen i perfekt høst-turvær. Nydelig solskinn og så godt som vindstille gjorde at både turen og utsikten var upåklagelig. 

Etter noen uker med minimalt med skogsturer, gåturer og alt annet som egentlig involverer utendørs gåaktivitet (pga av seneskjedebetennelse i leggen), så var det veldig deilig å kjenne at kroppen ikke har gitt noe tegn til vondter og plager i forbindelse med helgens topptur! 

 Live music background vintage style.Concert and music festival.Instrument on stage and band

Så ble det selvfølgelig middag og dessert på restaurant senere på kvelden og smågodt i senga med Netflix før leggetid. Det var akkurat den lørdagen jeg trengte nå i en hektisk høstperiode. Nå er i alle fall mine batterier ladet til en ny jobbuke!

Håper alle har hatt en fin helg!

– Silje Bjørnstad – 

Trening med minibands – få tips her!

De siste årene har det blitt stadig mer populært å trene med strikk, kanskje særlig med de små strikkene som kalles for “minibands”. Selv bruker jeg minibands i min egen trening – både hjemme og i studio, samt på PT-timer sammen med kunder. Jeg kan for eksempel benytte meg av minibands som en del av oppvarmingen og dermed mest som aktiveringsøvelser for å “vekke” opp muskulaturen som skal jobbe i den kommende treningsøkten. Jeg bruker de også for å hjelpe meg med å bruke mer av stabiliteringsmuskulatur og trene opp koordinasjon i øvelser som glute bridge, knebøy og hip thrust, og jeg bruker de når jeg vil ha en skikkelig finisher med ekstra fokus på å fyre opp gluteus-muskulatur i slutten av en ben- og rumpeøkt. Jeg har også flere ganger fått trent hele kroppen med hjelp av minibands i forbindelse med hjemmetrening hvor jeg har brukt stuegulvet som treningsstudio.


(FOTO: Kristian Jøraandstad)

Minibands blir også hyppig brukt av behandlere i forbindelse med for eksempel rehabtrening – jeg har jo selv brukt minibands for å styrke stabiliseringsmuskulatur rundt det ene kneet mitt det siste halvåret i forbindelse med mye knesmerter og løping tidligere vår- og sommersesonger, og disse smertene har jeg faktisk ikke kjent noe til i år! Så jeg liker i alle fall å tro at denne type trening har hatt en positiv effekt for min egen del.

Med andre ord er det MYE du kan gjøre med minibands og dette er også treningsutstyr som tar minimalt med plass! Disse små strikkene er perfekte å ha i gymbagen eller i reisekofferten når du skal på ferie eller på hytta.

Når du bruker strikkene til å utføre for eksempel sidekicks så vil du oppleve større motstand jo lenger ned du plasserer strikken. Det vil si at det er tyngre å utføre sidekicks med strikkene festet på anklene fremfor på knærne. Når du utfører knebøy og hipthrust vil det være noe tyngre med minibands festet like under knærne sammenlignet med like over knærne.

Jeg har i flere år brukt minibands fra Klubben.no.

Strikkene har supergod kvalitet og god holdbarhet, og ikke nok med det – her får du også de beste prisene.

En pakke med 3 minibands med ulik mostand (lett – medium – tung) kan du bestille her til kun 199,-!!! Det er også mulig å kjøpe 10-pakninger med minibands til en pris på 399,- og opp til 499,-.

God helg!
– Silje Bjørnstad –

Åpent hus på Sterk Helse & Trening

6.-8.oktober er det åpent hus på Sterk Helse & Trening hvor jeg jobber – og da er DU velkommen til å sjekke ut våre flotte lokaler og teste ut våre treningsfasiliteter! 😀

Mer informasjom om Sterk kan du lese her – hentet fra våre hjemmesider:
STERK er et sted du kan komme å trene, uansett mål eller utgangspunkt. Ett av våre viktigste målsettinger er å ha et treningssenter og helsehus alle kan trives på. Vi har alltid personell på jobb som står klare til å ønske deg velkommen enten du ønsker å trene eller skal på en behandling til en av våre dyktige klinikere. Hos oss finner du både personlige trenere, kiropraktorer, fysioterapeuter, ernæringsrådgivere og osteopater.

Vi vet hvor viktig tilpasset aktivitet er for din helse. Hadde bevegelse forekommet i pilleform ville det kanskje vært den meste effektive medisinen på markedet i dag, spesielt innenfor muskel- og skjelettsystemet og livsstilsrelaterte sykdommer. Vi er derfor mer opptatt av å se helseaspektet av trening, se helheten i din historie, kartlegge dine behov og tilpasse behandlingen og bevegelsene til dine forutsetninger. På STERK kan vi møte denne kompleksiteten – vi kan hjelpe deg, uansett mål eller utgangspunkt!

Jeg er så stolt og fornøyd av å være en del av STERK-teamet. I tillegg til våre ulike tjenester innen personlig trening og behandling så har vi også utviklet et unikt gruppetreningskonsept – nemlig PT SmallGroups. Her er det maks 12-15 deltakere på hver gruppetime for å kvalitetssikre riktig teknikk og trygg trening, og det er vi PT-ene som holder disse ulike gruppetimene. Her er man sikret individuell tilrettelegging og individuelle teknikktips for at du skal lettere kunne se framgang og progresjon. Dette er med på å redusere skaderisiko, du får økt din prestasjon og dermed mer ut av timen og større utbytte av din treningstid. Vi har fokus på kunnskap, effekt og trygghet. Selv har jeg to PT-SmallGroups hver uke: Sterk Jente og PurMotion. Begge timene har fokus på styrkeøvelser som trener hele kroppen. På Sterk Jente er det særlig fokus på å trene styrke med tunge styrkeøvelser med frivekter og stenger samt kroppsvektøvelser. De ulike styrkeøvelsene gjør at du får trent hele kroppen, men du skal kjenne det ekstra godt i rumpe, kjerne, lår og armer. I tillegg er det ekstra fokus på å få kontakt med muskelgruppene som jobber og selve gjennomføring av øvelsene slik at du trener med best mulig teknikk.

I PurMotion trener man sirkelbasert med 8-12 ulike øvelser og 40/20-intervaller. Med PurMotion trener man ulike styrkeøvelser i et bur (cage) i kombinasjon med noen kroppsvektøvelser – vi bruker både slynger og tau, stenger og spesialdesignet styrketreningsutstyr og frivekter. Denne timen krever gjerne litt erfaring med styrketrening, men kan selvfølgelig tilpasses ulike nivå. Her får man i alle fall testet ut både sin mentale og fysiske styrke – og også her legges det opp til et øvelsesutvalg som gjør at du får trent hele kroppen.

I tillegg til Sterk Jente og PurMotion kan Sterk tilby flere ulike gruppetreningskonsepter – alt fra høypuls og HIIT-trening, yoga, egne kettlebell-timer, kjerne- og mobilitetstimer, kondisjonstimer på sykkel/romaskin/stakemaskin, boksetimer og egne seniortimer for å nevne noe. Et fantastisk tilbud vi også har er gratis barseltimer  – her trenger du ikke å være medlem på Sterk for å delta! Timene arrangeres hver tirsdag og torsdag klokken 12, og det er selvfølgelig helt lov til å ha med seg minstemann. Dette er også en fin mulighet til å treffe andre i samme situasjon samtidig som dere får trent! 🙂

Helgen 6.-8.oktober kommer jeg nok å være på plass både fredag, lørdag og søndag – ta gjerne kontakt om du har lyst til besøke oss og er interessert i for eksempel en kroppsanalyse, å få veiledning med treningen din, har spørsmål relatert til PT-timer og så videre.


(FOTO: Tiril Guttorm)

Håper vi ses! 😀

– Silje Bjørnstad –

Verdens beste jobb

Plutselig var det onsdag allerede – jeg synes nettopp det var helg! Uansett – dagene flyr avgårde og nå er det hovedsakelig PT-jobbings og bokprosjekt som tar mesteparten av min tid. Cappelen Damm er i full gang med å designe boka vår og jeg og Susanne har allerede fått flere eksempler på hvordan boken ser ut. Den følelsen når du ser alle bilder og tekstmanus organisert i kapitler med riktige bilder, tipsbokser, oppskrifter og det hele er ganske så kult! Vi er superfornøyde med jobben som den grafiske designeren gjør og nå er det jo pirkejobben, korrekturrunder og den siste finpussen som skal jobbes med før alt skal i trykken. Jeg gleder meg så sykt til å kunne vise frem det endelige resultatet! 8.januar 2017 folkens – det er offisiell lanseringsdato! 😀

Ellers så er jo jobben som personlig trener ekstremt hektisk og travel, men så morsomt og givende! Jeg stortrives sånn i jobben som PT og synes det er fantastisk gøy, lærerikt og spennende å møte så mange ulike mennesker med ulike historier, bakgrunn og mål. Å få den tilliten til å hjelpe og motivere folk med trening og fysisk aktivitet er noe jeg er så enormt takknemlig for. I dag kjørte jeg en 1RM-makstest i knebøy, benkpress og markløft på supersterke Sophus for å kunne sette opp et best mulig program for han videre med mål om økt styrke i nevnte øvelser (137,5 kg i knebøy, 90 kg i benkpress og 172,5 kg i markløft). Hans egne ord om timen fant jeg tilfeldigvis på et Instagram-innlegg i etterkant: “I had an amazing PT from Sterk who pushed me through and straightened out my technique for my compound lifts. highly recommended” – @bugge_fitness

Har du lyst til å trene med meg på ett av Norges beste og hyggeligste treningssenter? Vil du komme i gang med treningen, men er usikker på hvordan du skal begynne eller hvordan du skal trene for å nå dine mål? Kanskje du ønsker tips til hvordan du skal forbedre teknikk eller er en spesiell styrkeøvelse du ønsker å mestre? Send meg en uforpliktende Mail på [email protected] – så skal jeg gjøre mitt beste for at du skal få mest mulig ut av min kompetanse og erfaring.

Å trene med en personlig trener er DINE treningsminutter som skal være individuelt tilpasset deg og ditt utgangspunkt og dine mål. Jeg blir ikke fornøyd før du er fornøyd. Du trenger ikke å være medlem hos oss for å benytte deg av våre PT-tjenester 😉

Ha en sporty onsdag!

– Silje Bjørnstad –

LES OGSÅ TIDLIGERE INNLEGG: Er det dyrt å ha personlig trener?