Rumpetrening med minibands (med video)

Hei lørdag! 
Her på Østlandet er det virkelig sommerstemning for tiden med strålende sol og rundt plussgrader. Det liker jeg å benytte meg av så derfor kjører jeg en del utendørs treningsøkter hvor jeg bruker egen kroppsvekt og minimalt med utstyr. Til slike økter er for eksempel minibands helt genialt – disse små treningsstrikkene tar minimalt med plass og kan brukes til å trene hele kroppen. 

I denne økten var det særlig rumpa som var i fokus og det kjentes for å si det sånn.


Jeg kjørte 4 runder med følgende øvelser og repetisjoner:

1) 10+10 reps knebøy med 1-stegs sidegange 
2) 15+15 reps liggende kamskjell
3) 15+15 reps liggende benhev
4) 30 reps glute bridge
5) 20+20 reps ettbens markløft
6) 15 reps knebøy
7) 30 reps frogpumps

Bko3lFXA61r
(klikk på pilen til høyre på bildet for å se film)

Jeg bruker minibands fra Klubben.no og er så sykt fornøyd med disse. De har virkelig bra kvalitet og holder leeeenge uten at de blir løse. Man kan i alle fall trygt si at jeg har begynt å varme opp til minibands-øktene jeg og Sandra skal kjøre på treningsreisen vår 12.-19.august til Rhodos (i samarbeid med Apollo). Alle som blir med på turen får faktisk egne minibands fra Klubben.no! 😀 (Rabattkode på treningsreise gjennom Aftenposten får du her!)

Bli med på tur da vel 😉

– Silje Bjørnstad – 

TRENING I TIDSKLEMMA – tips 4: Jobbtrening

Hei fredag!

I dag er det mange yrker som tillater trening i arbeidstiden, men det er fortsatt en god del som ikke benytter seg av dette fantastiske tilbudet. Forskning viser at trening i arbeidstiden kan gi overskudd, samhold med kolleger og mindre sykefravær, ifølge Statistisk Sentralbyrå. Flere arbeidssteder har til og med et eget treningsrom med mulighet for å trene både styrke og kondisjon, og du rekker mye på 20-30 minutter!

Hvis du ikke har et slikt tilbud bakt inn i arbeidstiden din så er det uansett fullt mulig å øke aktivitetsnivået i løpet av arbeidsdagen. Sett på en alarm som minner deg på om å ta små pauser og avbrekk hvor du reiser deg opp, går litt rundt i lokalene, tar en tur i trappene eller gå ut og trekk litt frisk luft. Å ha en avtale med en arbeidskollega om å gå en liten tur ut i lunsjen eller lignende vil også gjøre godt for hode og kropp! Husk at alle monner drar, og 5 minutter pausestrekk her og 5 minutter med gåing der blir til slutt mange minutter med fysisk aktivitet! Kanskje du også kan sette av lunsjpausen til å gjøre unna et par kjappe treningsøkter i løpet av uken? Ta med deg treningsbagen på jobb og planlegg øktene inn i kalenderen – det blir så mye lettere å gjennomføre når du faktisk har det på timeplanen. En treningsavtale er like viktig som andre avtaler – husk følgende sitat: “Den som ikke setter av tid til trening må før eller senere sette av tid til sykdom”.

Scroll nedover på blogg for å finne de andre trening-i-tidsklemma-tipsene.

Les også min sak på VG Vektklubb om å unngå usunne kontorvaner med tips til 5 minutters pausegym her. 

God helg!

– Silje Bjørnstad –

DETTE blir så bra – sjekk det her! :D

Hei torsdag!
Jeg kan ikke tro at det bare er 45 dager (!!!) til jeg og PT-kollega Sandra drar nedover til Rhodos sammen med en gjeng for å nyte 1 ukes feriemodus (litt jobbemodus for oss som arrangerer da så klart – hehe) kombinert med treningsglede, avslapping, sol og bading i havet. 

12.-19.august arrangerer vi vår første treningsreise i samarbeid med Apollo og i disse dager jobbes det med å spikre timeplanen for uken.

Sjekk ut dette for å få en liten smakebit på hva som kan vente deg hvis du skal være oss på treningstur:

(Dette er bare et foreløpig utkast, så endringer kan forekomme) 

Søndag 12.august
Ankomst

Mandag 13.august
09:00 – 10:00 Felles frokost med velkomst og morgenmøte
10:15 – 11:15 Dagens WOD
16:30 – 18:00 WORKSHOP: Praktisk og teoretisk workshop med fokus på øvelser for bein og rumpe
19:00 – 21:00 Middag

Tirsdag 14.august
07:30 – 08:30 Morgentur: gåtur på stranden
07:00 – 10:00 Frokost 
10:00 – 10:45 Minibands-workout
10:45 – 11:15 Core
16:30 – 18:00 WORKSHOP: Praktisk og teoretisk workshop med fokus på øvelser for overkropp og kjerne
19:00 – 21:00 Middag

Onsdag 15.august
07:00 – 10:00 Frokost 
10:00 – 11:00 Sirkeltrening – Boot Camp
16:30 – 17:15 Dagens WOD
18:00 – 18:45 Foredrag Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold
19:00 – 21:00 Middag

Torsdag 16.august
07:30 – 08:00 Morgenmobilitet
07:00 – 10:00 Frokost
10:00 – 11:00 HIIT – treningsøkt
17:00 – 18:00 Fullkroppsøkt styrke
19:00 – 21:00 Middag

Fredag 17.august
07:30 – 08:15 Morgentur: joggetur i rolig tempo
10:00 – 11:00 Dagens WOD
17:00 – 18:00 Foredrag – hvordan få mest ut av treningen din?
19:00 – 21:00 Middag

Lørdag 18.august
10:00 – 10:45 Partner-workout
11:00 – 11:30 Rumpetrening med minibands
16:30 – 17:30 Cardio Workout – intervaller
19:00 – 21:00 Felles middag ute

Søndag 19.august
08:00 – 08:45 Morgentur: joggetur i rolig tempo
10:00 – 11:30 Dagens Wod
16:00 – 17:00 Spørsmålsstund
Hjemreise

TIMEBESKRIVELSE: 

Dagens WOD
WOD står for Workout Of the Day og disse øktene er inspirert fra CrossFit-trening. Her får du utfordret hele kroppen med både styrke, spenst, kondisjon og utholdenhet. Dagens WOD vil variere fra gang til gang og instruktørene vil ta deg gjennom økten. En WOD kan bestå av ren styrke og deretter en kort, intensiv del, mens andre ganger er det kontinuerlig arbeid i 15-45 minutter.

Partner Workout
Her jobber man sammen to og to hvor man får trent hele kroppen med hjelp av egen kroppsvekt. Par-trening er perfekt å utføre sammen med en venn eller kjæreste når dere er på ferie eller ikke har tilgang til treningssenter. Gøy, effektivt og sosialt!

Workshop
Våre workshops deles opp i to: en teoretisk del og en praktisk del. I den teoretiske delen går instruktørene igjennom ulike treningsøvelser med forklaring av teknikk, viktige ting å tenke på og hva som er bra med nettopp denne øvelsen. I den praktiske delen kjøres en treningsøkt hvor du selv får testet ut de ulike øvelsene.

Morgentur
Start dagen med å utforske nærområdet vi bor i med en instruktør. Vi går eller jogger en morgentur før frokost.

Minibands-workout
Vi bruker minibands (små strikker) for trene kroppen og du vil garantert kjenne en helt ny kontakt med muskler du ikke visste du hadde!  

Sirkeltrening – Boot Camp
Trening med ulike stasjoner hvor man arbeider i tidsintervaller. Stasjonene består av ulike øvelser som trener både styrke og kondisjon.

Core
Treningsøkt med ekstra fokus på kjernemuskulatur. Du trener ulike øvelser som aktiverer mage og korsrygg, samt balanse og stabilitet.

Morgenmobilitet
En rolig og avslappende morgentime som vil myke opp kroppen din. En deilig og myk start på dagen!

HIIT
HIIT står for Høy Intensiv Intervall Trening. Her trener vi korte og intensive intervaller med korte pauser. Du vil garantert kjenne at kroppen jobber – gjør deg klar for en effektiv og morsom svettefest!

Fullkroppsøkt – styrke
Styrketrening i gruppe med instruktør som viser øvelser hvor du får trent hele kroppen. Vi bruker både egen kroppsvekt og utstyr som for eksempel frivekter for å gjennomføre styrkeøvelsene.  

Cardio Workout
Treningsøkt med ulike kondisjonsøvelser som garantert vil få opp pulsen. Her er det hjertepumpa som skal jobbe!

Spørsmålsstund
Nå har du mulighet til å få svar på det du lurer på om trening og kosthold. Vi samles til en hyggelig prat om trening og kosthold hvor Silje og Sandra svarer på spørsmål fra deltakerne.

ALTSÅ – HVOR BRA BLIR IKKE DET HER?! Jeg er så gira og gleder meg sånn til å møte dere som skal være med. 

For tenk så deilig a – å komme tilbake til hverdagen full av ny energi, god samvittighet fordi man faktisk ikke baaaare har ligget rett ut hele sommerferien. Og nå i disse feriepenger-fåtilbakeskattepenger-tid så er det absolutt innafor å unne seg en solsikker ferieuke med hvor du garantert vil få mye ut av treningen, samtidig som du også vil få god tid til å late deg på stranden og bare nyte den greske paradisøya 😉

LES MER om treningsreisen, hotellet vi bor på og påmelding her. 

– Silje Bjørnstad – 

(Inneholder reklame for egen treningsreise) 

TRENING I TIDSKLEMMA – tips 3: Kjapp svettefest

Som jeg har nevnt før så er planlegging og prioritering viktige nøkkelord for å få til litt fysisk aktivitet, selv i en hektisk hverdag. Du må ikke trene i 30-60 minutter for å kjenne at du har brukt kroppen litt! For eksempel er såkalte HIIT-økter (Høy Intensitet Intervall Trening), eller ekspress-trening som jeg liker å kalle det, perfekt når vil gjøre unna mye treningsarbeid på kort tid.

Test ut ulike treningsapper med ulike øvelser og program med forskjellig varighet. (Eller kanskje du har en smartklokke som fungerer på samme måte.) Her vil du finne mange effektive og intensive økter hvor du for eksempel trener med egen kroppsvekt som gjennomføres på 5-20 minutter når du ønsker en kjapp og effektiv økt. Du slipper å tenke eller å planlegge, appen (eller klokka) forteller deg hva du skal gjøre og hvor lenge du skal jobbe. Du er ikke avhengig av noe treningssenter eller utstyr – du kan bare sette i gang uansett hvor du måtte befinne deg! Du finner lignende treningsøkter og tips på YouTube ved å søke opp “HIIT workout”, “home workout” etc. Slike økter er også ypperlige å gjøre nå i ferietiden! 

Les også innlegget: Ekspresstrening – tren hele kroppen på 5 minutter 

– Silje Bjørnstad – 

TRENING I TIDSKLEMMA – tips 2: Husarbeid-økter

Yes, du leste riktig! Husarbeid er gjerne en del av de hverdagslige tingene som er med på å bidra til at tidsskjemaet kan bli litt stramt, så hvorfor ikke gjøre det beste ut av det når det likevel må gjøres? Når du gjør husarbeid vil du jo mest sannsynlig bevege på kroppen, og både henge opp klesvask, mopping av gulv, vaske kjøleskapet og skifte på sengetøy kan telles som en liten miniøkt i seg selv de dagene du ikke har tid til å legge inn egne treningsøkter. Det blir nemlig noen ekstra skritt når du for eksempel vasker hele heimen, klipper plenen, stabler ved og så videre. Det å støvsuge, skifte sengetøy, rengjøre badet, gå ut med søpla og lignende ting er noe som på et eller annet tidspunkt må gjøres uansett, så legg det inn i kalenderen, få det unna gjort og du har slått to fluer i en smekk: fysisk aktivitet og et renere, ryddigere hjem. Husk at “noen minutter aktivitet her og der” vil over tid bli til ganske mye og denne hverdagsaktiviteten har flere positive helseeffekter. 

Selv hadde jeg en “tredagers husarbeidsøkt” nå i helgen hvor jeg og samboeren på fredag vasket alle terrassene, mens på lørdag og søndag ble det beising. Og tro meg, det tar på å bøye seg opp og ned for å rekke inn i kriker og kroker med malekosten, samtidig som du får beveget godt på deg generelt når du skal beise med maleruller. 

Forslag til husarbeid-trening:
– Husvask/støvsuging
– Rydde i skap (for eksempel kjøkkenskap og kjøleskap)
– Sortere klær og rydde i klesskap
– Gå ut med søppel
– Rydde i garasjen/kjeller/loft
– Stryke klær
– Bytte sengetøy
– Vaske vinduer
– Vaske bilen
– Hagearbeid (luking, plenklipping, vaske terrasse etc)
– Tørke støv
– Ommøblere 
– Vaske bad, dusj og badekar
– Rengjøre blanke overflater som speil etc

Lykke til! 🙂
 

– Silje Bjørnstad – 
 

TRENING I TIDSKLEMMA – tips 1: Transporttrening

God søndag!

En av de unnskyldningene man ofte hører mest når det gjelder å droppe trening er den berømte “tidsklemma”. Og det er selvfølgelig forståelig at døgnet har for få timer når du kanskje sjonglerer mellom jobb, husarbeid, barn og sosiale sammenkomster. Men det er mulig å trene selv om man har en hektisk hverdag – kanskje det faktisk blir enda viktigere å ta seg tid til nettopp å være i fysisk aktivitet fordi det gir deg så mange positive helseeffekter, både psykisk og fysisk – noe som igjen kan bidra til mer energi og overskudd. Prioritering og planlegging er selvfølgelig to viktige nøkkelord, og det å bevege på kroppen trenger ikke å være så komplisert som det kanskje ofte kan fremstå som. Derfor vil jeg de neste dagene komme med flere tips til hvordan du kan bake fysisk aktivitet inn i hverdagen din, helt uten treningssenter. Bare ved å unngå reisetid til og fra gymmet er det mange som sparer flere minutter som dermed kan brukes til andre ting. I tillegg vil jeg absolutt tipse om det å planlegge aktiviteten inn i kalenderen og timeplanen, slik at du er forberedet når en ny uke starter. For eksempel dermed skrive at du skal sykle til jobb på tirsdag, gå til og fra barnehagen i stedet for å kjøre bil på onsdag, trene 20 minutter i lunsjpausen på jobb på torsdag og så videre.

1.tips for trening i tidsklemma er transporttrening. Dette vil enkelt og greit si at du bruker beina når du skal forflytte deg fra et sted til et annet ? ved eksempelvis sykling, jogging, rulleski, eller ved å gå. Finn ut hvilke muligheter du har til å legge inn litt ekstra fysisk aktivitet i løpet av hverdagen. Hva med å gå eller sykle til jobb? Eller hvis du må handle så ta med deg en ryggsekk som du kan ha matvarene i, så kan du løpe til butikken, og gå i raskt tempo tilbake ? det finnes et hav av muligheter til å bevege litt mer på kroppen bare man planlegger!

Har du ulike ærender og møter i forbindelse med jobb så kan det være mer tidseffektivt å bruke beina fremfor bil eller kollektivtransport. Ikke minst vil dette også være et mer miljøvennlig og billigere alternativ. Samtidig får du frisk luft, noe som gjør godt for både hode og kropp i en hektisk hverdag. Legg transportetappene inn i kalenderen slik at du vet hvilke dager du skal bruke sykkelen eller når joggeskoene skal stå klare!

Selv sykler jeg til og fra jobb 1-3 ganger per uke og skal jeg på nærbutikken bruker jeg beina istedet for bil. I tillegg til at jeg får brukt kroppen så benytter jeg også tiden til å koble ut ved å høre på podcast, ta en telefon til ei venninne eller lignende. 

– Silje Bjørnstad –

3 gode øvelser for overkropp

Hei fredag!
Jeg startet dagen med en superdigg overkroppsøkt hjemme på favorittplassen i heimen, nemlig treningsrommet.

Økten så sånn ut:
3×10 pullups
3×3 benkpress
3×10 chins
3×5 pushpress
2×30 pushups
2×15 stående roing
2×10 smale pushups

BkUpiAehyD0

Når det gjelder øvelser for overkropp så deler man dette gjerne grovt inn i to: øvelser for fremsiden (bryst) og øvelser for baksiden av overkroppen (rygg). Og når du trener rygg eller bryst, så aktiverer du også muskler i armer og skuldre.

Når du for eksempel gjør øvelser hvor du trekker noe til deg (nedtrekk, roing, kroppshev etc) så trener du hovedsakelig ryggen, men du trener også biceps (fremsiden av overarmene) og bakside skulder. En av mine favorittøvelser for rygg er kroppshev-varianter som pullups og chins. Ikke bare er det en kul følelse å mestre denne øvelsen, men den krever jo kun din egen kropp og en stang å kunne dra seg opp i. Med andre ord er det enkelt å gjennomføre nesten uansett hvor man er.

Les også: Slik blir du sterkere i pullups

Når du trener fremsiden av overkroppen hvor du presser noe fra deg så trener du hovedsakelig bryst, fremside skulder og triceps (bakside av overarmene). En av mine favorittøvelser for fremsiden av overkropp er ulike pushups-varianter. I likhet med kroppshev så er dette en øvelse du kan gjøre hvor som helst, når som helst – fordi det er trening med egen kroppsvekt. For å variere pushups kan man ha ulike bredde mellom hendene (jo smalere du har håndflatene, jo mer vil du aktivere triceps), du kan utføre eksplosive pushups med klapp i topposisjonen og lignende, du kan ha beina dine i ulike høyder etc. I tillegg får du jo også trent kjernemuskulaturen i pushups – noe som er en god bonus 😉

Så med de to baseøvelsene pullups/chins og pushups har man faktisk fått trent så godt som hele overkroppen, men jeg nevner likevel en tredje favorittøvelse for overkropp: skulderpress – denne øvelsen tar mer isolert på skuldermusklene, både fremside, midtre og bakre del. Her får du også trent triceps. I likhet med kroppshev og pushups så finner det også ulike varianter av skulderpress: militærpress, enarms skulderpress, arnoldpress etc.

Så når jeg trener overkropp har jeg som regel altså alltid med en variant av disse tre: kroppshev, pushups og skulderpress.

– Silje Bjørnstad –

Ny podcast: Styrketrening

Hei!

Endelig er BedreTrent Podcast ute med en ny episode. Det har tatt noen uker (måneder faktisk..) for å si det sånn, men det skyldes naturlige årsaker som tid og dårlig timing. Nærmere bestemt mangel på tid og mangel på timing. For når jeg har kunnet har det ikke passet for Susanne og motsatt, i tillegg til at det har vært feriedager her og der for oss begge, og da er det ikke podcast-innspilling som har stått øverst på prioriteringslista for å si det sånn. Uansett, nå er det en ny episode tilgjengelig på Soundcloud og iTunes, og denne gangen er det styrketrening for muskelvekst og styrketrening for maksimal styrke som er hovedtemaet. Dette er noe vi to hadde foredrag om på Shape Up Convention i februar, og vi hadde lyst til å dele informasjon med treningsinteresserte podcast-lyttere også. Dere får også en oppdatering på de siste ukene/månedene, og i tillegg avslører Susanne at dette er hennes siste episode som programleder for BedreTrent Podcast. Det betyr likevel ikke at podcasten ikke vil fortsette, for jeg har nemlig ambisjoner om å holde den gående med temaer innen både helse, trening og kosthold. 🙂 Så det er bare å følge med videre!


FOTO: Ann Kristin Engebakken – hentet fra boken “Slik former du kroppen med styrketrening og kosthold”

Og så er jo Susanne hjertelig velkommen tilbake hvis hun angrer for å si det sånn. Kanskje hun også dukker opp som gjest ved en senere anledning også. Det er uansett ikke noe dramatikk med at hun ønsker å gi seg bare så det er sagt. Det er naturlig for henne å trekke seg litt ut av treningsbransjen og denne type arbeid – hun studerer jo sykepleie og har nok av andre ting å finne på for å si det sånn.

Hør episoden her!

– Silje Bjørnstad –

 

 

Årets sommerferie

Hei mandag!

Nå er det noen få uker med jobbings igjen før jeg tar tre uker sommerferie – og det kjenner jeg at jeg er rimelig klar for. Det er altså de tre siste ukene i juli jeg trer inn i feriemodus og årets ferieplaner er vel egentlig å ikke ha noen konkret plan, men heller ta det litt på sparket. Jeg og Fredrik håper å få tatt turen opp til Folldal hvor det forhåpentligvis blir noen toppturer i fint sommervær, og i tillegg så er det et par småting som bør fikses på når det gjelder hus og heim (LES: terrassevask + beising og lignende). Ellers så tror jeg det blir veldig væravhengig hva vi gjør og hvor vi havner. Vi har ikke booket noen tur eller overnatting noe bestemt sted, og mest sannsynlig blir vi nok i Norge. Hvis været blir slik som det har vært de siste ukene, så vil jeg uansett bare nyte sommer-norge ass. <3

For meg er det viktigste å bare kjenne på den følelsen med at jeg ikke trenger å tenke på jobb – og bare være i feriemodus, og selvfølgelig henge litt med vovsene da 😉 

Jeg og Susanne har forresten spilt inn en ny podcast-episode, som antakeligvis blir publisert i løpet av uken. Angående podcast så vil det bli noen endringer nå fremover. Susanne ønsker nemlig ikke å fortsette som programleder for BedreTrent Podcast (dette er av naturlige årsaker med tanke på studier og yrkesretning etc, så her er det null hard feelings eller interne konflikter for de som eventuelt måtte tro det, hehe), men jeg har uansett ambisjoner om å holde liv i podcasten med gjester og snakk om trening, helse og kosthold. Har du tips til tema eller gjester så send meg gjerne en mail eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Ha en strålende uke!

– Silje Bjørnstad –

Dette bør du vite om forbrenning

Hei søndag!
Nylig skrev jeg en ny sak for VG Vektklubb der temaet var forbrenning og nå er saken blitt publisert både på nett og i papirformat. 

Forbrenning, og gjerne hvordan man kan øke forbrenningen, er jo noe som engasjerer mange, så her er noen linjer fra artikkelen:

Først og fremst så handler forbrenning enkelt forklart om kroppens energiforbruk. Uansett om du er i hvile eller i aktivitet så bruker du kalorier for å holde kroppens fysiologiske prosesser i gang. I tillegg så hører vi ofte begrep som hvileforbrenning og fettforbrenning. Når man snakker om hvileforbrenningen så er dette den energimengden kroppen bruker i hvilende tilstand. Det er flere faktorer som er med på å påvirke hvileforbrenningen din – blant annet kjønn, alder, høyde og kroppssammensetning.


FOTO: Tirill Guttorm

Påstand:
«Jeg må spise frokost for å sette i gang forbrenningen».

NEI.

Forbrenningen går sin gang uavhengig av tid på døgnet og du skrur den ikke av eller på gjennom måltidene du spiser. Likevel kan det være greit å vite at hver gang du spiser så vil forbrenningen din øke fordi det setter i gang prosesser i kroppen som krever energi. Vit også at proteinrik mat kan øke forbrenningen fordi dette næringsstoffet har en høyere termisk effekt enn karbohydrater og fett. Termisk effekt er et mål på hvor mye energi som kreves for å fordøye og metabolisere det du spiser. Dette betyr at kroppen bruker litt mer energi på å fordøye protein sammenlignet med karbohydrater og fett.

Påstand:
«Jeg går opp i vekt fordi jeg har lav forbrenning»

NEI.

For de fleste friske mennesker blir det for enkelt å skylde på lav forbrenning hvis man opplever at det er vanskelig å holde vekta stabil eller å miste noen kilo. Den største variasjonen i forbrenningen avhenger av aktivitetsnivå. Når det er sagt så er det noen sykdommer og medikamenter som kan påvirke forbrenningen. Mistenker du at har en tilstand eller tar medisiner som senker forbrenningen så bør du undersøke dette nærmere hos din fastlege. Det er heller ikke slik at overvektige har en lavere forbrenning enn normalvektige – faktisk tvert imot. En stor kropp krever mer energi for å vedlikeholde sine funksjoner sammenlignet med en mindre kropp, og dermed vil større personer ha en høyere forbrenning. Går man ned i vekt vil man derfor få et lavere energibehov enn tidligere gitt at aktivitetsnivået er det samme.

Påstand:
«Muskler forbrenner mer enn fett»

JA, MEN…
Det kreves mer energi for kroppen å vedlikeholde muskler sammenlignet med fettmasse og derfor kan man si at «muskler forbrenner mer enn fett». Likevel er det ikke nødvendigvis så store forskjeller som man kanskje kan få inntrykk av og husk at det er flere faktorer som påvirker hvor mye du forbrenner.

– Styrketrening kan øke hvileforbrenningen, men dette er ganske marginalt. Ett kilo muskelmasse forbrenner cirka 12-13 kilokalorier om dagen i hvile, sammenliknet med fett som brenner omtrent 4 kilokalorier om dagen, sier personlig trener Austad.
Det betyr at ved å legge på deg 3 kilo muskelmasse forbrenner du omtrent 40 kilokalorier ekstra per dag. Dette tilsvarer et mellomstort eple eller en halv banan – med andre ord, ikke all verden. Uansett er det flere fordeler ved å øke muskelmassen gjennom styrketrening, og å trene styrke vil jo i seg selv øke forbrenningen fordi du er i aktivitet!

Hele saken kan du lese på nett her.

– Silje Bjørnstad –