Det er så mange som fortjener en takk

Wow, i skrivende stund har jeg tatt sommerferie. Jeg har satt autoreply på alle mailer og dette blir siste blogginnlegget på noen uker. Straks reiser jeg til Kongsvinger der jeg møter Ann-Marie som skal gifte seg i morgen. Jeg er forlover og vi skal sove over på hotell før det braker løs med frisør, blomsterdekorasjoner, kjoler, taler, fest og det hele!

Som jeg har nevnt før så har det vært et helt sykt halvår. Eller egentlig helt siden jeg bestemte meg for å si opp jobben min i Nettavisen for ganske nøyaktig ett år siden, og dermed satse 100 prosent som selvstendig næringsdrivende har det gått slag i slag. I løpet av høsten skrev og Susanne ferdig bokmanus som vi sendte til Cappelen Damm, som resulterte i bokutgivelse januar 2018. I løpet av den perioden fikk jeg også tilbud om å bli fast skribent i VG Vektklubb. Fra før av hadde jeg en del frilansoppdrag i ShapeUp, Kamille og afpt.no for å nevne noen. Så har jeg også de siste årene jobbet med BedreTrent.no og i løpet av høsten i fjor prøvde jeg og Susanne oss på podcast-innspilling, og nå har vi spilt inn og publisert 16 episoder i løpet av de siste månedene.

Så startet jeg på PT-studier i januar hvor annenhver helg frem til juni ville beståd av teoretisk og praktisk undervisning for min del. Det var noe jeg hadde hatt lyst til å gjøre lenge, og endelig fikk jeg ut finger`n.

Helt siden 2013 har jeg jobbet med online coaching i forhold til trening- og kostholdsoppfølging. Jeg har aldri vært særlig strategisk eller hatt behov for å være ærlig for å aktivt markedsføre meg selv i forhold til denne tjenesten, men i april gjorde jeg et unntak fordi jeg helt tilfeldig fant ut at det var ganske nøyaktig 4 år siden jeg hadde opprettet enkeltpersonsforetaket mitt. Dermed kjørte jeg i gang en “aprilkampanje” som ble mer populær enn jeg kunne ha drømt om, noe som satte meg i en situasjon der jeg til slutt måtte si stopp for å følge opp flere på samme tid. Den tilliten og interessen fra andre er jeg så utrolig ydmyk og takknemlig for – jeg har faktisk ikke ord. Og ingen ord kan heller ikke beskrive den takknemligheten (og stoltheten) jeg føler når folk deler både mestringsfølelse, progresjon og økt livskvalitet i mailene de skriver til meg, men også utfordringer og mange spørsmål de lurer på. Jeg er jo bare glad for at folk spør fordi jeg vet det er mange tanker og idéer der ute om kosthold, mat og trening, men dette trenger (heldigvis) ikke å være så komplisert som mange kanskje kan ha inntrykk av. (Men mer om dette i boken som kommer i januar 😉 ).

Men poenget mitt er uansett at det er så mange mennesker som fortjener en takk for at jeg får lov til å skape min egen drømmejobb. Ja, jeg jobber hardt for å nå mine mål, og ja, jeg har stor arbeidskapasitet, ambisjoner og viljestyrke (og forhåpentligvis også noen gode egenskaper som kommer godt med som journalist og coach 😉 ), men ikke tro at jeg tar noe for gitt. For ja, jeg har selv aktivt tatt kontakt med ulike mennesker og firmaer i forbindelse med jobboppdrag, men det som faktisk er den største grunnen til at jeg har havnet hvor jeg er i dag med tanke på arbeidssituasjon er uten tvil N E T T V E R K og positiv omtale og anbefalinger fra andre.

Takk Eli Mette, for at du tipset meg om å søke praksis i Side2 når vi skulle søke praksisplasser i forbindelse med utdannelsen vår på Medier og Kommunikasjon i 2010. Det resulterte i hele 6 år som journalist i Side2.no og Mediehuset Nettavisen.

Takk til Susanne Soydan som begynte å drodle om bokprosjekt under fitnessoppkjøringen i fjor vår, og som holder ut med meg som kollega, venninne og wannabe-hobbypsykolog, særlig når det koker som verst.

Takk Juma Iraki, for at du tipset meg om CitoMedia/BedreTrent og Proteinfabrikken om å skrive artikler og litt annen jobbings for dem.

Takk til Espen Arntzen ved Akademiet for Personlig Trening for mulighetene jeg har fått gjennom Afpt.no – både gjennom utdannelse, og gjennom artikler.

Takk til Tonje Lillemo som tipset meg om en Facebook-“jobbannonse” som gjorde at jeg kom i kontakt med MaximSport.no.

Takk til Natalie Ngo som tipset VG Vektklubb om å ta kontakt med meg i forbindelse med faste artikkel-oppdrag.

Takk til hele ShapeUp-gjengen, hvor nå Hanna Sundquist står i spissen, for at dere ga meg en sjanse som frilansjournalist i 2013, og siden den gang har latt meg bidra med ulike saker og treningsprogram. (Og ferieutgaven til ShapeUp er endelig her, og du finner juliutgaven i butikk fra og med neste uke! Så mye bra snacks!! 😀 )

Takk til Fitness Xpress og Hasse Hoftvedt som spør om jeg vil være med i ulike videosaker og sosiale-medier-greier til Fitness Xpress.

Takk til Robert Vaagan som hvert år spør om jeg vil holde foredrag og delta i “ekspertpanel” for bachelorgradstudenter og mastergradstudenter ved Høgskolen i Oslo & Akershus og Universitetet i Oslo.

Takk til alle dere (både gamle og eksisterende klienter og oppdragsgivere) som har snakket varmt om meg til andre, som igjen har ført til at nye mennesker og oppdragsgivere har tatt kontakt med meg enten det gjelder onlineoppfølging, artikler, prosjektarbeid, foredrag eller annet.

Takk til F R E D R I K som har vært en viktig kommunikasjonsbrikke i forhold til både kollegaer og folk jeg nå kjenner og har kontakt med. Uten han hadde jeg ikke vært i nærheten av å ha det nettverket jeg har i dag, spesielt innenfor treningsbransjen.

Og takk til (blant annet) Morgan Moen jeg vet har bidratt til at jeg til høsten starter i en jobb jeg har hatt som mål å lande i snart ett år. Jeg vil utdype dette senere, når kontrakt er skrevet 😉 Men kort oppsummert: fra høsten av har jeg endelig mulighet til å ta imot faste PT-kunder da jeg vil bli tilknyttet et senter og hovedarbeidsoppgaven min fra da av blir å jobbe som personlig trener. Hvis det er noe som høres interessant ut for deg så send meg gjerne en mail allerede i dag. Jeg vil jobbe i Oslo og jeg vil jobbe på et senter hvor man ikke trenger å være fast medlem. Med andre ord kan du komme når man skal ha PT-time, og det er derfor kun PT-timene man betaler for! 😀

Send meg en mail på [email protected] for mer informasjon. Fy søren hvor glad og stolt jeg er. Og jeg er så klar og gira på å endelig komme ordentlig i gang etter sommerferien.

But first: FERIE.

Ha en riktig god sommer!

– Silje Bjørnstad –
 

En god og en dårlig nyhet

Hallo torsdag! 

Nå er det bare noen få dager til juli måned, og for min del så betyr det S O M M E R F E R I E!!! Jeg har ikke ord for hvor mye jeg ser frem til en roligere og ikke minst avslappende jobbfri periode nå 😀

Men tilbake til overskriften, den gode nyheten er at det nå er blitt publisert en ny episode av BedreTrent Podcast. Den dårlige nyheten er at dette blir den siste episoden på en stund, for jeg og Susanne tar rett og slett poddeferie i sommer. Uansett så kan dere høre oss på Soundcloud og iTunes ved å søke opp “BedreTrent”. 

I denne episoden snakker jeg og Susanne om hvordan det går med trening, eksamen og jobb, og hovedtemaet denne gangen er lytterspørsmål. Vi svarer på spørsmål om blant annet utfalløvelser, energidrikker, fitnessdiett, hva vi skal gjøre i sommerferien samt at vi snakker litt om doping, Middelhavskosthold og emojis! Med andre ord en godt og variert episode vi håper kan bidra med både inspirasjon, informasjon og underholdning. 

Hør episoden her.

– Silje Bjørnstad – 

Jeg kan faktisk ikke tro det…

…men i dag ble jeg og Susanne ferdig med bildene til boken vår, 1 dag før planen. Det er en helt ubeskrivelig følelse blandet med både glede, mestring og stolthet.


Hår og sminke av Mood Studio <3

BVzX6gNBZd4

Men det er slettes ikke bare bok-jobbings som har stått på timeplanen den siste uken. Mandag for en uke siden hamret jeg løs på den teoretiske PT-eksamen som da ble tilgjengelig klokken 09, og som skulle leveres senest onsdag klokken 14. Første natten satt jeg oppe til 03, både fordi jeg ikke klarte å sove, og fordi jeg også ofte renner av med kreativitet og jobbeffektivitet på kveldstid. Den teoretiske eksamen ble selvfølgelig innlevert før fristen, og søndag var det klar for den praktiske PT-eksamen. Torsdagen ble brukt til litt eksamenspugging med medstudent og supervenninne Hanne, mens fredagen suste fordi med jobbmøte på formiddagen, og jobbings på styrkeløftstevne på fredag. Lørdag gikk med til bryllup, så kort opp summert ble det eksamenslesing i de periodene jeg hadde mulighet. Det vil si i bilen til og fra bryllup, på trikken på vei til avtaler, og løst treningssnakk sammen med andre treningsnerder hvor jeg var i nærheten. Uansett: JEG BESTOD PRAKTISK PT-EKSAMEN, og ifølge sensoren så var det heller aldri noen tvil 😀 Så nå venter jeg bare på sensur og resultat fra den teoretiske eksamen, svaret kommer i løpet av juli måned.

Og jeg kan faktisk ikke tro det at jeg nå er ferdig med PT-studiene. Det siste halvåret har vært ubeskrivelig innholdsrikt, helt ufattelig travelt og gitt meg så utrolig mange muligheter jeg er enormt takknemlig for. Med tanke på PT-studier og bok-jobbings, så har jo dette kommet I TILLEGG til alt annet jeg holder på med, alt i fra podcast-innspilling, online coaching, journalistikk, webredaktørarbeid og litt annet stæsj. Når jeg havner i situasjoner jeg faktisk må takke nei til flere jobboppdrag jeg så mer enn gjerne skulle ha sagt til, men hvor ikke tiden strekker til, så føler jeg en stor ydmykhet over å faktisk få lov til å være i den situasjonen jeg har vært, og er i, akkurat nå.  For tro meg, jeg er fullstendig klar over at som selvstendig næringsdrivende så er det virkelig ikke sikkert at den jobbmengden og de tilbudene man får i dag, er der om 3 eller 6 måneder. Når det er sagt så har kombinasjonen av studenttilværelse og en enorm mengde jobb ikke vært barebare, noe som jeg begynner å merke nå. Flere ganger de siste ukene tar jeg powernaps midt på dagen, og jeg har redusert både treningsmengde, søvn og tilstedeværelse i sosiale sammenkomster – men samtidig har jeg også påpekt til de rundt meg at “slik må det bare bli dette halvåret”. Og nå er jeg så sykt klar for sommerferie. I juli blir det mindre jobb og mer fritid. Øverst på sommerferie-planen står “Road trip til Lofoten”, og neste mandag er vi endelig på vei!  Før den tid er det en del deadlines som skal holdes, regnskap som må ordnes og ikke minst så skal jeg være forlover i et bryllup førstkommende lørdag.

HA EN NYDELIG UKE!

– Silje Bjørnstad –

Endelig!!!

Etter noen intense dager med hjemmeksamen, lite søvn og et høyt stressnivå i kroppen ble den teoretiske PT-eksamen levert i dag – endelig! Og førstkommende søndag er det praktisk eksamen, så det er slettes ikke ferie helt ennå. 

BVmKPoKhx1G

Og endelig har jeg fått tilbake macen min som jeg skrev tok kvelden i et tidligere innlegg. Den har vært på ufrivillig Norgesturné, for maskinen var egentlig ferdig fikset for 14 dager siden, men den var ikke klar for henting før i dag, så ikke vet jeg hva som har skjedd under transportetappen… Uansett, nå har jeg endelig fått laptopen min tilbake, noe som gjør jobbhverdagen litt enklere med tanke på “bærbart kontor” 😉

Og endelig fikk jeg tid til å oppdatere bloggen igjen, for det er jo noen dager siden sist. I tillegg til å ha vært fullstendig i eksamenskoma de siste døgnene så ruller livet som vanlig. Her er det både bryllup, babyshowers, vanlig jobb, trening og naturterapi i form av skogsturer det går i. Ja, også fotoshoot til boka da, som jeg har nevnt tidligere. Neste uke er det på`n igjen med de to siste shootdagene på Asker Treningssenter. 

 

BVKwy6ShAQK
BVMRHfohvB-

 

Så ja, det er fortsatt ikke noe problem å fylle opp dagene for å si det sånn. Nå er jeg bare så utrolig klar for å naile den praktiske PT-eksamen, levere de siste artiklene som må inn før sommerferie og ikke minst TA FERIE i juli. 

– Silje Bjørnstad –

 

Treningsøkt med partner som trener hele kroppen

Hei og god fredag! Straks helg og vi er allerede midt i  juni!!! Det gjelder å ta vare på sommerdagene mens vi kan, og i den forbindelse så kan jeg tipse om en treningsøkt du kan ta utendørs sammen med en venn, kompis eller kjæreste. Jeg og Fredrik har nemlig laget en fullkroppsøkt bestående av fem parøvelser-kombinasjoner som kan utføres når som helst, hvor som helst. Perfekt nå i disse sommer- og ferietider! 

Programmet er skrevet for VG Vektklubb og hele saken finner du her

Her bruker dere hverandre som treningsutstyr i tillegg til at man får nyte frisk luft og er sosial. I tillegg er det nok mange som gjerne pusher på litt ekstra fordi man heier på hverandre. 

Noe å teste ut i helgen kanskje? 😀 Disse øvelsene kan enkelt justeres utifra nivå og de kan være mer utfordrende enn man kanskje skulle tro 😉

God trening og god helg!

– Silje Bjørnstad –

FOTO: Tiril Guttorm

Hvordan jeg trener mage

Hei og god torsdag!

Jeg har flere ganger tidligere skrevet at jeg ikke er den flinkeste til å trene spesifikke mage- og kjerneøvelser, selv om jeg vet at dette er ekstremt viktig – både for den generelle hverdagsaktiviteten og funksjonell form, men også for å få mer ut av treningen i andre øvelser. Likevel er det flere som spør meg hvordan jeg trener mage, kanskje spesielt når jeg legger ut “happyface-endorfinrus-selfies” på sosiale medier der lyssetting, skygger og pump bidrar til at det er noen synlige mageruter som titter frem. 

Og som jeg har presisert tidligere; nettopp lyssetting, skygger og stramming av muskulatur har selvfølgelig også MYE å si når jeg tar sånne bilder. Men som min gode venninne Susanne sa; “Lyset må jo ha noe å skinne på også!?” – hehe. 

For ja, man kan trene seg til større og dermed “tydligere ruter”, men for all del; kosthold og gener er også uten tvil avgjørende! Det er jo mange som sier at “abs are made in the kitchen”, og hva og hvordan man spiser er helt klart av betydning. 

Når det er sagt; en sterk kjerne defineres ikke utifra hvor synlige magemuskler du har. Kjernemusklene er så mye mer enn bare de rutene på fremsiden av magen som er de man gjerne tenker på som magemuskler, fordi det er disse man ser. Men andre kjernemuskler (la oss kalle det for de “innvendige kjernemusklene), er minst like viktig (om ikke viktigere) enn de rutene på fremsiden av magen. Kjernen din er selve kraftverket i kroppen som fungerer som stabiliseringsmuskulatur i så godt som alle slags type bevegelser du gjør. Med andre ord så bruker du kjernemusklene dine ofte uten at du tenker over det selv.

“Så hvorfor bør man trene kjerneøvelser da?” tenker kanskje du. 

Vel, en sterk kjerne kan forhindre at du utvikler problemer med rygg og ledd, det kan være skadeforebyggende, det kan bidra til bedre arbeidsøkonomi når du trener og generelt forflytter deg fra A til B og så videre. 

Når det gjelder meg selv og spesifikke kjerneøvelser så trener jeg dette når jeg har lyst, og jeg prøver da å trene i alle fall 3-4 øvelser i en økt, minst en gang i uken. Noen ganger blir det flere ganger, noen ganger færre. Men generelt er jeg veldig bevisst på  bruke kjernen aktivt i andre øvelser som pullups, utfall, good morning, dips, knebøy og markløft fordi dette bidrar til bedre stabilitet og kontroll, noe som også øker sannsynligheten for å kunne løfte tyngre og med bedre teknikk. Jeg kjenner rett og slett etter at jeg har god kontakt med kjernen ved å stramme disse musklene som gjør at jeg holder en mer stabil og bedre holdning i de ulike øvelsene. 

Jeg er også bevisst på å trene stående øvelser der jeg har mulighet, kanskje spesielt de siste ukene hvor jeg ikke har hatt noe spesifikt mål med treningen, men generelt har hatt fokus på tidseffektive treningsøkter med litt flere repetisjoner og supersett. I oppreist posisjon vil du bruke kjernen for å stabilisere og for å opprettholde en god kroppskontroll. Eksempler er stående enarms-skulderpress, stående sidehev, stående roing etc. Så har jeg også begynt å for eksempel trene mer pushups som rett og slett er en genial øvelse som trener både kjernen, bryst, triceps og fremside skulder. I tillegg er jo dette en øvelse man kan gjøre når som helst, hvor som helst, og som kan varieres i det uendelige. 

Når det gjelder mer isolerte kjerneøvelser så er jeg glad i varianter med crunch og situps på bosuball eller pilatesball, liggende bensenk, “reka” i red cord og planke med benhev. Nå i det siste har jeg også blitt fan av en øvelse jeg ikke aner hva heter (mulig den heter “magebøyning til siden”). Man står oppreist med en vektskive i den ene hånda, bøyer seg til samme side man holder vekten i og bruker sidekjernen på motsatt side til å reise seg oppreist igjen samtidig som man opprettholder en stabil underkropp. Det er altså overkroppen som skal bevege seg til siden. 

– Silje Bjørnstad – 

 

Ny Podcast med Silje Mariela som gjest

God onsdag! En ny podcast-episode er publisert og denne gangen er det styrkecoach Silje Mariela som er gjest. Hun er et kjent navn for mange, Silje Mariela forteller om sin treningsreise og tidligere utfordringer i forhold til blant annet kropp og mat. Den spreke dama deler også sine tanker og erfaringer som styrkecoach hvor hun møter mange jenter som trener altfor mye og spiser altfor lite – hvordan kan man bli flinkere til å spille på lag med kroppen? Dette er bare noe av det vi snakker om i denne episoden 🙂

Hør podcasten her! Du finner oss også på iTunes hvis du søker på BedreTrent.

– Silje Bjørnstad – 

Mobilblogg: I gang med fotoshoots!

Kjapt innom for å si at de dagene her er det fotoshoots som gjelder – for endelig er jeg og Susanne i gang med å ta bilder til boka vår! Sammen med fotograf Ann Kristin Engebakken 🙂

Det blir lange, men veldig morsomme dager – og jeg er altså så stolt over det vi får til! I dag var det kjøkken- og matbilder som ble tatt, i morgen skal vi begynne med trening- og øvelsesbilder. Tjohei hvor det går!

Silje Bjørnstad

Når man vil ha perfekte øyenbryn

Dagene flyr unna og består for det meste av jobbing, møter, planlegging av fotoshoots, eksamenslesing og bryllup (!). For i dag skal jeg og Fredrik i 1 av totalt 4 bryllup den kommende måneden, så selv om skolehelgene nå er over så er det tydeligvis null problem å ha noe å gjøre 😉 Men før bryllup så har jeg vært på Jan Thomas Studio hvor øyenbrynsstylist Fred Hamelten har gitt meg perfekte bryn til fotoshoot. 

Jeg ble kjent med Fred, og kona hans Tina (som for øvrig er klinisk ernæringsfysiolog) for noen år tilbake – mener det faktisk er helt 7 år siden nå. Det var i forbindelse med en artikkel for Side2 at jeg først ble introdusert til disse to herlige menneskene. Hvis jeg ikke husker feil så var det en “bli ny”-sak for Side2.no i samarbeid med Jan Thomas Studio – les hele saken her.

Siden den gang har jeg vært så heldig å selv få erfart Fred Hameltens øyenbrynskunst flere ganger, og nå sist i forbindelse med at jeg og Susanne skal ha fotoshoots til boka vår neste uke. I tillegg har jeg blant annet vært med til Øverland Gård sammen med Tina og Fred hvor vi lagde mat utendørs av friske råvarer og masse deilige urter, samt fått god hjelp fra Tina som ernæringsekspert i flere ulike artikler jeg har skrevet tidligere. 

Jeg vet Fred er ekstremt travel og jeg vet han har laaaaange ventelister (vi snakker typ 1-2 år), og ikke minst at han også har mange kjente navn på kundelista si. Så at jeg skulle få time hos Fred med ekstremt kort varsel var virkelig ikke noe jeg tok som en selvfølge, men denne mannen har bare et enormt stort hjerte av gull og sa jeg kunne komme på lørdag, til tross for at han egentlig ikke skulle jobbe denne dagen. Ikke bare er Fred best på øyenbryn-forming, han har også startet en skikkelig business basert på hele øyenbryn-karrieren sin og tilbyr nå både kurs, øyenbrynsprodukter, pinsetter og lignende produkter. Her snakker vi K V A L I T E T. I tillegg til å være så dedikert og dyktig i jobben sin så er Fred bare en så ekstremt hyggelig type som har beina godt plantet på jorda, og det er så mange ting vi tenker veldig likt om. Blant annet det å ha en jobb som blir en livsstil og å levere kvalitet uten å skulle måtte selge sjela si, vi er like glad i og interessert i mat, og vi er begge ekstremt opptatt av god kommunikasjon – for å nevne noe.

Sjekk ut hjemmesiden hans her: Pinsett.no 

Selv fikk jeg med meg øyenbrynsfarge og highlighter <3 Takk Fred <3 

For en utrolig hyggelig lørdagsformiddag og ikke minst; så utrolig fornøyd jeg ble!! Som jeg alltid blir etter “extreme makeover brow edition” hos Fred. 

Nå er både vipper og øyenbryn på plass, treningsantrekk er planlagt og koordinert, matvarer kjøpt inn, location og styling er booka. Fy søren så gøy dette er! Holder dere oppdatert 😉

Nå er det bryllup!

– Silje Bjørnstad –  

 

Ny podcast: Verdens heiteste brannkonstabel, periodisk faste og kostholdstips

God tirsdag!

Ny podcast-episode er publisert og nydelige Gunn Narten er gjest denne gangen. Hun arbeider i brannvesenet og ble verdenskjent etter å ha blitt omtalt som “verdens heteste brannkonstabel” av flere ulike utenlandske medier tidligere i år. Dette er ei dame med beina godt plantet på jorda og Gunn forteller om både jobbhverdagen sin, hvordan hun trener og spiser, og hva slags egenskaper man bør ha som brannkonstabel. 

Jeg og Susanne diskuterer flere lytterspørsmål som blant annet handler om “hvordan komme raskt i form til sommeren”, periodisk faste, forskjell på diett og kosthold, og hvorfor det å spise sunt og variert ikke trenger å være så komplisert. 

Hør episoden her!
 

Den blir også å finne på iTunes i løpet av noen dager. 

– Silje Bjørnstad –