De siste dagene med feriemodus

3 uker med ferie går alltid fort og nå nyter jeg siste ferierest før jeg er tilbake til jobb førstkommende mandag. Og for noen deilige feriedager det har vært. Med Norgesferie, toppturer, fint vær, sosialt selskap med gode venner, avslapping og kommende hundekos har årets sommerferie virkelig levert. Her er noen av stedene jeg har besøkt i løpet av de siste ukene:

View this post on Instagram

LOMSEGGEN 💙💚 Gudbrandsdalen byr også på blågrønne vann og turkisfargede elver i et fantastisk fjell-landskap 🙌🇳🇴 Lomseggen ble en superfin tur (maks heldig med været, igjen 😏🤷🏻‍♀️) der starten begynte på @bakerietilom (bakevarer herfra er et must når du er i nærheten 🤤), og så bar det oppover over en halvannen time med relativ bratt stigning og 900 «deilige» høydemetre før runden videre bød på ubeskrivelig utsikt. Anbefaler absolutt å gjøre unna den verste høydemeter-jobben først ved å gå opp det bratteste partiet. Er glad jeg ikke skulle gå ned denne veien for å si det sånn 🤪😬 #lomseggen #norway #lom #bakerietilom #liveterbestute #utno

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

De siste feriedagene skal tilbringes hjemme på Finnskogen med to- og firbeinte, og jeg gleder meg maks til turer med vovsene. I tillegg er det ikke lenge til NM i Street Workout hvor jeg skal konkurrere i øvelsene pullups og dips. Konkurransedagen er 8.august og foregår i Asker – publikum er selvfølgelig velkomne for å være heiagjeng til atletene. Les mer om arrangementet her. 

Selv gleder jeg meg veldig til å se hva resultatene blir. Selv om jeg også vet at jeg kunne gjort enda mer for å være i bedre form enn det jeg er, så blir det bare veldig gøy med litt konkurranse igjen. Det fristet liksom ikke så mye å legge opp ferien min etter treningsøkter og diettplan, så jeg har gjort det jeg kan når det har passet, både i forhold til trening og kosthold (har vært litt ekstra bevisst mtp at det er kroppsvektøvelser jeg konkurrerer i, slik at jeg har droppet 2-3 kg for å få en lettere kropp å jobbe med i pullups og dips uten at jeg har vært helt koko på mat og måltider.) Med andre ord har jeg kost meg glugg i ferien og kunne fint ha tatt 3 uker til fordi jeg har kommet så godt inn i feriemodus. Men livet kaller og det er selvfølgelig mange positive sider med jobbings og hverdag igjen også. Jeg er i alle fall laddad og klar.

– Silje Bjørnstad –

Status:

SOMMERFERIE.

Følg meg gjerne på instagram der jeg har hyppigere oppdateringer enn på bloggen nå for tiden. Jeg lar laptopen bli hjemme når jeg skal ut å farte i ferien, noe som også betyr minimalt med blogging.

Men på instagram vil det være mer liv og her er noe av det jeg har sett og opplevd de siste dagene:

View this post on Instagram

«Sett deg på stokken. Tenk ikke på klokken», stod det visst på denne trestammen. – Null problemos 😎 tenkte jeg, på vei opp mot Kongens Utsikt hvor man tusler rundt i nydelig landskap med grønn eventyrskog og fossende bekker i Hole kommune 🇳🇴🌲🥾💆🏻‍♀️ Nok en kjempefin (og relativ enkel) fottur ikke langt fra hovedstaden og som man kan gå i både kortere og lengre/tyngre variant. Letteste turen starter ved Kleivstua (Kjør opp og følg skilt videre til Kongens Utsikt) eller gå for den «deiligere» varianten med 1300 meter seeeeeig motbakke som start som garantert får i gang både blodpumpa og musklene i beina 😇🥵 Parker nede ved Sundvollen og følg skilt videre mot Kongens Utsikt. #liveterbestute #kongensutsikt #norway #shapeupnorge #utno

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

GOD SOMMER og GOD FERIE!

– Silje Bjørnstad –

Asdøljuvet – en nydelig naturopplevelse

Tjohei!

Forrige helg tok jeg meg en tur til Asdøltjern og Asdøljuvet i Lier – og denne turen anbefales!

Ifølge ut.no kan man besøke Asdøljuvet fra flere ulike kanter og jeg tok turen fra Asker-siden hvor jeg parkerte på Solli. Dette er en av de lengre variantene (ut.no estimerte turen til 5 timer, men jeg brukte 3 timer i helt ok gangfart), og for en kortere tur kan man parkere nærmere selve juvet og Asdøltjern. Uansett får du følelsen av å rusle rundt i eventyrskog med en helt magisk stemning før du deretter får oppleve en villmarksnatur i selve juvet. Her møter du på både små bruer over elva, foss og kule juvkanter. På “toppen” av elva som følger juvet finner du Asdøltjern – et veldig fint område som bare har en egen ro over seg hvor man for eksempel kan ta seg en liten badepause.

Man kan gå juvet opp og ned, eller du kan gå opp/ned en vei og deretter rundt og opp/ned i skogen og på grusvei tilbake igjen. Denne stien er godt merket, men dog noe bratt i enkelte partier. Tar man seg god tid er det uansett ingenting å frykte.

Med andre ord er det mange muligheter, men en tur til Asdøljuvet er i hvert fall verdt å sjekke ut!

– Silje Bjørnstad –

Ferietrening: Yes or No?

Vel, svaret på det spørsmålet er vel ikke så overraskende YES fra meg. Og det er flere grunner til det. Det å opprettholde gode treningsrutiner i ferien vil skape kontinuitet og dermed gjøre det enklere å komme tilbake igjen til de gode vanene også etter ferien. Men det viktigste for min del er følelsen jeg får av å trene og når jeg i tillegg har ferie som oftest innebærer bedre søvn, mindre stress og så videre, ja så føles treningsøktene bare enda bedre ut!

Her er et innlegg på instagram jeg nylig publiserte om nettopp ferietrening:

View this post on Instagram

10 KROPPSVEKTØVELSER du kan teste ut i sommer: (flere av disse er gjerne tyngre enn man tror når det blir 10-15 reps, prøv sjæl😇) : 1️⃣Eksplosive bulgarske splittbøy 2️⃣Burpees (forever hat-elsk-øvelse) 3️⃣Sideplanke med benløft 4️⃣Hopp fremover på ett ben 5️⃣Hand release push-ups med supermann-rygghev 6️⃣Ettbens hipthrust 7️⃣Dips 8️⃣Hoppende utfall 9️⃣Pushups med føttene på forhøyning 🔟Gående planke 😎TIPS TIL FERIETRENING: 🌸Ja, ferie er til å for å slappe av og hente seg inn igjen, men det betyr ikke nødvendigvis at man bare skal slenge seg ned i x antall uker og droppe å bevege på seg. Faktisk så vil fysisk aktivitet bidra til nettopp mer overskudd, lavere stressnivåer i kroppen og generelt at du føler deg så innmari mye bedre, både fysisk og mentalt. Så du er ikke koko selv om du sier at du vil trene i ferien. Ser noen rart på deg, ja, så hva så? Du vet hva du får igjen for det, og du vet at dette er noe du gjør for deg og din helse. 🌸Gjør det enkelt og ikke overkomplisert. Du er ikke avhengig av noe ekstra utstyr eller noe treningssenter for å få en skikkelig effektiv treningsøkt. Og det å bare en gå tur er også bevegelse! 🌸Alt er bedre enn ingenting. 🌸Se etter muligheter der du er. Du kommer innmari langt med kroppsvekttrening! 🌸Prøv deg frem på nye varianter av øvelser du kjenner godt ved å for eksempel utfordre ved å være enten mer eksplosiv eller seigere i en bevegelse. 🌸Ha det gøy! Tør å finn frem den lekne siden av deg når du først beveger på kroppen! Når var det sist du egentlig prøvde å hinke eller hoppe langt fremover eller så høyt du bare kan? Eller lek deg i trær og heng i greiner – dette er faktisk ypperlig trening for blant annet grepet ditt 💪🏻🌲🤸🏻‍♂️ #personligtrener #shapeupnorge #liveterbestute #bodyweighttraining #vgvektklubb

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Forresten, jeg vet det går lenge mellom hvert blogginnlegg, men det er bevisst og flere grunner til det.

Jeg har først og fremst hatt en superduper travel uke som innebærer både jobbing på laptop, men også mye aktivitet utenfor heimen, og da er det ikke blogging og tasting på laptopen som står øverst på prioriteringslisten når jeg først har hatt fri. Jeg vil generelt geller ikke bruke for mye tid på å henge på sosiale medier hvis jeg ikke føler jeg har noe kult innhold å komme med. Jeg gidder ikke å publisere noe, bare for å “være aktiv”. Målet med mine sosiale flater er nettopp å kunne inspirere og motivere, og det er ikke alle dager jeg har noe vettugt å komme med, så da er jeg heller stille 😉 Dette er nok ekstra tydelig når det nærmer seg ferie, og i ferier for den saks skyld.

Du vet: Jeg logger AV laptop og mobil for å logge PÅ livet. 

Ha en strålende helg!

– Silje Bjørnstad –