Min plan for helgen

Jeg og Fredrik stikker til Sverige og Selma Spa i dag der vi bare skal nyte god mat, slappe av i basseng, ta badstue og få massasjebehandling. 

“Selma Spa+ er ett av Nordens ledende spa-hoteller og ble senest i fjor utnevnt til Nordens beste spa-hotell. Du finner også velutstyrte treningsrom og vi kan tilby treningstimer med profesjonelle instruktører.”

Oh yes!! VEL FORTJENT spør du meg. ;D

Etter noen timer i SPA-drømmeland blir det middag og overnatting på Hotell Quality Selma Lagerlöf. *Gledermegalleredetilhotellfrokostpåsøndag*

Og siden vi først skal til Sverige så regner jeg med at det blir litt “Harry-handel” også. 

Enn så lenge, ha en herlig lørdag! 😀

– Silje Bjørnstad – 

“På et tidspunkt har jeg faktisk blodsmak i kjeften” 

Mitt første og eneste møte med en yogatime for noen år tilbake, endte med at jeg forlot salen etter fem minutter. Kombinasjonen av utålmodighet og følelsen av å ikke få den ikke-fleksible kroppen min i opp-ned-yoga-posisjoner er nok hovedgrunnen for at jeg etter denne episoden har holdt meg langt unna de klassiske «body-&-mind»-timene.

Det var derfor en litt skeptisk journalist som skulle teste denne SATS-nyheten, men etter 45 minutter med «Yin» og «Yang» var jo ikke dette så ille som jeg hadde fryktet.”

 

Tjohei! I dag har jeg vært på test av to treningsnyheter som SATS kommer med i januar: “Yin-Yang” og “Speed`n`Sports”

Her fikk jeg prøvd meg på både artige yogaposisjoner og kondisen fikk mildt sagt også kjørt seg for å si det sånn:

 For ei som aller helst trener alene med øvelser som markløft og knebøy er det helt klart utfordrende og sjokkerende for både hode og kropp når man blir kastet ut i en gruppetime hvor hovedfokuset er KONDISJON. I denne timen er det høyt energi fra starten av og pulsen stiger raskt allerede kort tid inn i oppvarmingsdelen.”

 

“Etter den første intervalldelen hviler man ett minutt før man skal kastes ut i en herlig finale bestående av fire enda mer intensive intervalløkter. På et tidspunkt har jeg faktisk blodsmak i kjeften. Jeg tar det som et godt tegn og tenker at jeg i hvert fall ikke holder noe tilbake – det er viktig å tenke positivt.” 

Les hele saken her: – Vi tror vi vil se mange menn på denne timen

Det er uansett gøy å teste nye ting og ikke minst så har kroppen godt av variasjon så dette er helt klart en favorittdel ved jobben min i Side2. “Teste ditt og teste datt – SILJE IS ON IT” 😉

Ellers så ble det en treningsøkt med litt mer kjente øvelser for min kropp på ettermiddagen også før jeg nå skal ha en alenehjemmekveld med klassisk spagetti&karbonadedeig-middag og sofa og TV. 

I morgen skal jeg til Sverige og bare N Y T E både lørdagen og søndagen i herlige omgivelser med kropp og sjel i sentrum – mer om det senere 😉

 

Ha en herlig fredag og GOD HELG! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Film: Formiddagstrening og kalkunsalat

TJOLAHOPP! 😀 (Energinivået er farlig høyt akkurat her nå:D ) Jeg har nemlig akkurat kommet hjem fra en D E I L I G 2-timers treningsøkt.

Trening på formiddagen er virkelig det som passer best for kroppen min og jeg føler meg veldig heldig for at jeg faktisk har en hverdag hvor jeg selv kan være med på å styre hvordan jobb og arbeidsoppgaver, for det meste i alle fall. 😀
Som jeg har nevnt til det kjedsommelige så er jeg mest opptatt av å fullføre 10-pullups-planen min før 2014, så når det gjelder knebøy og frontbøy kjenner jeg veldig på dagsformen hvordan økta måtte bli. I dag ble det blant annet pullups med 6-6-5-6-6 rep samt litt leking med frontbøy igjen med 42,5 kgx4repx6sett og 50kgx1repx3sett:
video:422x4frontboy
Godkjent dybde? Eh, JA! ;p
video:frontboy
Dagens etter-trening-måltid/lunsj ble en superdigg salat bestående av kalkunrester, bønner, mais, agurk, paprika og stangselleri. Også en liten stripe med sennep på toppen (ja, det er utrolig godt, særlig på kylling- og kalkunretter! 😉 )

Dagens første dessert er også allerede på plass:

Pære med vaniljekesam med et dryss av søtningsmiddel/sukrinmelis 

Så enkelt, SÅ godt, så sunt. 🙂
Wrææææ, nok prat, nå må jeg komme meg i “hjemmekontor-modus” og faktisk skrive på andre ting. 
Ha en herlig torsdag! SNART HELG FOLKENS 😀
– Silje Bjørnstad – 

Test av sjokoladekalendere

God onsdag! 

I dag har det vært en relativ grei dag på jobb for å si det sånn, da en av arbeidsoppgavene var å teste noen av årets julekalendere – med sjokolade 😉

 

Resultatet av testen blir publisert på Side2 i løpet av kvelden, jeg skal legge ut link! 

Så må jeg bare skryte litt av denne boka: Værsågod spis – Delikate retter fra plankeriket

Denne kokeboka fikk jeg av mine herlige foreldre til burdagen min for noen uker tilbake og her det så mye godt og sunt som frister! I tillegg så inneholder boka flere tekster med forklaringer og tips til ulike matvarer, erstatninger man kan bruke hvis man for eksempel har en matallergi, et eget kapittel om diabetes og hjerte-kar-sykdom, mage-tarmplager og kost- og livsstilsråd. Her er det MYE bra og VIKTIG informasjon – og denne boka kommer til å bli brukt til mer enn bare å finne deilige vegetarretter. Her finner man oppskifter til forskjellige vegetarburgere, supper, sauser, dressinger, sunne kaker og desserter, pai, pizza, gratenger og så videre. 

 

Namnamnam, jeg gleder meg til å sette meg ned med denne og bare bli fylt opp med ny inspirasjon samt få friske opp litt matkunnskap.

Ha en fin onsdagskveld – snart helg! 😉

– Silje Bjørnstad – 

So little time, so much to do

OK, hvor ble september, oktober og november av?! Det er jo straks desember allerede.

Jeg synes ukene bare flyr avgårde, men det er vel et tegn på at man har nok å fylle dagene med da? 😀 Og ikke minst morsomme ting 😉

Her har dagen startet med blant annet hjemmekontor, telefonintervju og ikke minst sortering av papirer i forbindelse med enkeltmannsforetaket. Denne jenta liker å ha orden på ting for å si det sånn. ;p 

Også har jeg fått et oppdrag om å skrive en bokanmeldelse av denne boka: Sannheten på bordet – Det du ikke får vite om maten din.

Boka er skrevet av statsviter og journalist Niels Christian Geelmuyden og ifølge sammendraget av boka så avslører Geelmuyden matindustriens metoder og råvarenes virkelige innhold. “Les den for din helses skyld”, påstår boka visstnok. 

Anmeldelse og tanker om boka vil jeg selvfølgelig skrive mer om da den er blitt lest 😉

Resultatet av kalkunsteiking i går ble forresten helt nydelig!! Saftig fugl servert sammen med rødkål, søtpotetmos, blomkål, brokkoli og fløtesaus var en perfekt kombinasjon.

 Det beste er jo at det er igjen rester som derfor blir middagen i dag. 😀

Ha en herlig tirsdag!

– Silje Bjørnstad – 

Film: Here we go again

God mandag!
Her går det i etapper med blant annet jobbing, trening, artikkelskriving, matlaging og diverse. 🙂
Som jeg nevnte i forrige uke har jeg begynt med litt frontbøy igjen (sikkert over et halvt år siden sist), og her er ett av dagens sett:
45×5 (ja, jeg begynner pent):
video:frontby45x5
“Hold spennet i hele kroppen, press knærne ut, press hælene ned mot bakken, brystet frem, blikket opp og SETT DEG! wheeee” 😉

Apropos trening – her er Fredrik i gang med gårsdagens hjemmetrening hvor jeg er med som “ekstra vekt”:

Kreativt og underholdende for både deltakere og tilskuere…. ;p

Apropos trening nok en gang, les gjerne denne artikkelen jeg har skrevet med god hjelp av personlig trener Lars Erik Bakken fra Mykjemeir og personlig trener Charlotte Strømsholm fra Artesia Trening:
–  Kvinner kan fint trene som Tarzan og fortsatt se ut som Jane. 
Dette kan jentene lære av mannfolka når det gjelder styrketrening 

 

Også litt matprat på tampen:

Dagens lunsj/middag nummer 1 ble lompepizza, en med karbonadedeig og en med kokt skinke, sammen med blant annet MASSE ost <3 

 (og med no` grønt no ved siden av selvfølgelig, denne gangen squash)

Senere i kveld står faktisk heltstekt kalkunfilet på menyen. Mer om den fuglen senere 😉

Nå må jeg tilbake til jobb igjen, ha en herlig mandag!

– Silje Bjørnstad – 

RumbleRoller-lørdag

Min lørdagskveld bestod av date med “Rumble Roller”, deilig lørdagsmiddag med enda bedre dessert og pannekaketårn.

Det vil altså si egenmassasje med “Rumble Roller”:


Ja, de første gangene er P A I N, men nå er jeg faktisk blitt avhengig av den lille rullen med “pigger” – særlig før jeg begynner treningsøkten, rett og slett i håp om å “forberede og myke opp kroppen” samt løse opp eventuelle spente og ømme muskler. 

(Kremt, sminkefri lørdag og hestehale er et must når man ikke trenger å bevege seg utendørs)

Rullinga tok jeg “i etapper” mens jeg stekte pannekaker:

Ferdiglaget frokost og lunsj kvelden før = sove 10-20 minutter ekstra morgenen etter. (Viktig å spare alle minutter som kan spares på morgenen, slik at jeg kan sove noen minutter lenger hvis jeg må på jobb eller lignende. ♥ Zzzzzzzz ♥)

Tilbake til matpraten:

Fylt paprika:
Fyllet er laget av karbonadedeig, rødløk, squash, mais og tomatsaus + ketchup. Skjær av toppen på en paprika og legg i fyllet, topp det hele med masse ost og eventuelt litt oreganokrydder. Stekes i ovnen på cirka 200 grader i 10-14 minutter. 

Dessert:
Vaniljekesam med banan, hakkede valnøtter og Walden Farms kalorifrie sjokoladesaus.

Ja, det smaker like digg som det ser ut 😉

YUM!

Ha en herlig søndag videre – her er det jobbing noen timer til før det blir en etterlengtet trening med T U N G markløft ♥

– Silje Bjørnstad – 

Siden sist på Instagram

God lørdag! Jeg har jobbehelg og dermed en lørdag bestående av treningsfri (eller restitusjonsdag som jeg liker å kalle det;)), Side2-jobbing og en lørdagskveld uten de store planene – noe som passer meg ganske fint.

Her er siste update fra siljebjornstad87 på Instagram: 

1) Klar for trening: lørdagspizza gir pizzatrykk på søndagsøkter!

2) Knebøy med 60kgx5x5

3) Disse sukkerfrie C-vitamin-brusetablettene fra Sverige smaker som saft <3  

4) 7-Eleven på Shell gjør sitt for å fremme sunt kosthold og god folkehelse….

5) Oppe på nydelige Preikestolen

6) Synes denne bursdagshilsenen fra en god venninne beskrev den perfekte bursdagen 🙂

7) Husmannskost! 😀 <3<3<3 Kjøttkaker med ertestuing, gulrøtter, potet, brun saus og tyttebær. 

8) “Proteinloff” laget av denne oppskriften + sjokoladedessert til kveldsmat = Mmmm-mmmm-mmmmmmm.

9) Knebøytrening i Stavanger

10) En grei start på en søndag: formiddagstur med Lexie i Oslo-skogen

11) Bestevenner <3

12) Banankake med valnøtter uten tilsatt sukker og hvetemel. Oppskrift finner du her. 

Ha en god helg videre 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Fredag

F R E D A G!

Jeg har nettopp hivd i meg en deilig lunsj etter en kjapp treningsøkt der det blant annet ble 5x5x40 (begynner pent) med frontbøy av alle ting!… Det er viktig med variasjon og det er vel et omtrent et halvt år siden sist jeg lekte meg med denne øvelsen så jeg er spent på hvordan låra mine er i morgen.

Men ja, MAAAAAT:

Salat bestående av linser, squash, paprika, isbergsalat, revet ost og ristede cashewnøtter. YUM!

Dagens første dessert er også inntatt – “Smoothie”:

Lettmelk + fryste jordbær + fryste bringebær + søtningsmiddel i en blender og voilá:

Ellers så blir det ettermiddagsjobbing før jeg og ei venninne skal på kino å se filmen “The Hunger Games: Catching Fire”. Jeg synes den første filmen egentlig var relativt bra, så håper forventningene innfrit  store til nummer to.

Forresten, sjekk gjerne ut noen av sakene jeg har skrevet i løpet av denne uka:

Dette er de vanligste treningsfeilene

Anbefaler å spise slik man gjorde på 70-tallet

Ha en fin dag og god helg!

– Silje Bjørnstad –