– Hele matbutikken er en stor sukkerbombe

Det skriver svenske Sanna Lundell i en kronikk hos svenske aftonbladet.se.

Hun mener at matbutikken er en stor sukkerbombe med sukkerrike brød, yoghurter, smørbrød og pålegg.

«Til og med leverpostei, pølser og skinke inneholder en god del tilsatt sukker», står det i innlegget. 

LES HELE INNLEGGET HER. 

Jeg ser mange likheter mellom svenske matvarer som Sanna nevner og tilsvarende produkter her i Norge, som for eksempel yoghurter, drikkeprodukter, frokostblandinger og brød – og kanskje særlig de produktene som på en eller annen måte henvender seg til de små.

Side2 har flere ganger skrevet om produkter med et navn og emballasje som retter seg mot barn og som kan gi et inntrykk om at dette er et sunt produkt, uten at det nødvendigvis er korrekt. I dag trenger man absolutt ikke å gå til godterihyllen for å få tak i produkter som inneholder haugevis med tilsatt sukker.

Det er jo ingen stor overraskelse at sjokolade, drops og annet snop fra godterihyllen kan være sukkerbomber. Men det er klart det blir en utfordring når “vanlige” matvarer inneholder store mengder sukker uten at man egentlig tenker over det.  

Et eksempel er denne fruktdrikken som faktisk bidrar med et sukkerinnhold på nesten 24 gram per boks, cirka 12 sukkerbiter. 

 KNERTEN FRUKTDRIKK: Denne fruktdrikken inneholder 12 sukkerbiter og 3 prosent gulrot.

LES MER HER: Synes du denne ser sunn ut?

Og søtpålegg-saken der jeg skrev om Nugatti-boksen som inneholder 150 sukkerbiter engasjerte også veldig mange. 

Én av disse inneholder hele 150 sukkerbiter

Et annet eksempel er yoghurter. Her kan det være STORE forskjeller på innholdet av tilsatt sukker. Sanna mener at «godisyoghurt» er et bedre navn på mange av yoghurtalternativene og ja, disse har vi i Norge også.  

Q-yoghurtene med oreo og melkesjokolade fikk mye oppmerksom da de først kom på markedet, nettopp på grunn av sukkerinnholdet.  Q Yoghurt med vaniljesmak og Oreo inneholder tilsatt 16,7 gram tilsatt sukker, noe som tilsvarer cirka 8 sukkerbiter i et beger. Melkesjokolade-varianten inneholder 20,2 gram tilsatt sukker, noe som tilsvarer cirka 10 sukkerbeger i et beger.

– Dette er ikke mat, mente ernæringsfysiolog Camilla Andersen.

Helsedirektoratet anbefaler at vi ikke får mer enn 10 prosent av energiinntaket vårt fra tilsatt sukker. Dette tilsvarer cirka 40 gram tilsatt for barn, i gjennomsnitt cirka 20 sukkerbiter.  Mange mat- og drikkevarer har et naturlig innhold av sukker og disse blir oppgitt som sukkerarter i beskrivelsen av næringsinnhold til produktet. For eksempel så har melk et naturlig innhold av melkesukker, og et eple har et naturlig innhold av fruktsukker. Men når du spiser matvarer som inneholder naturlige sukkerarter vil man som regel i tillegg også få med seg nødvendige næringsstoffer som kroppen trenger. Sukker som derimot ikke finnes i naturlig form i mat og drikke, men som tilsettes ved produksjon eller matlaging kalles derfor tilsatt sukker. Det er denne type sukker man ikke bør spise for mye av da dette kun gir “tomme kalorier” og som ikke innholder viktige vitaminer og mineraler. 

Det er ingen hemmelighet at overvekt, fedme, type 2-diabetes, hjerte-karsykdommer og andre livsstilssykdommer er en av de største helseutfordringene i dagens samfunn. Hva man spiser og drikker er av stor betydning for hvordan kroppen fungerer, både fysisk og psykisk.  Som jeg har skrevet tidligere så finnes det også mye bra i matbutikker, men det er helt klart at mye kan bli bedre! 

Jeg tror det handler mer om bevissthet, kunnskap, vilje og psykisk helse fremfor hvor stort utvalget er når det gjelder å både velge og å spise variert, næringsrikt og sunt. Men det skal ikke være nødvendig å måtte være en “ernæringsnerd” som elsker å lese ingredienslister og næringsdeklarasjon på absolutt alt man kommer over for å enkelt å velge det mest næringsrike alternativet i ulike matvaregrupper. De fleste er klar over at frukt og grønt er et bedre valg enn tradisjonell melkesjokolade og drops. Eller at det groveste brødet er et mer næringsrikt og sunnere alternativet fremfor loff. Men det blir jo en utfordring da mange “vanlige matvarer” også blir en kilde til tilsatt sukker i hverdagen. Som for eksempel nøkkelhullsmerkede frokostblandinger som HavreFras, kesam, makrell i tomat eller Skyr. Ikke at dette er produkter som er “feil” eller sukkerbomber og inneholder store sukkermengder i hvert enkelt produkt, men totalt sett kan det fort bli mer enn hva man er klar over.


Hvorfor er det da så vanskelig? Hva er det som er vanskelig? Og hvem er det som har skylda? 

Er det butikken som har ansvaret for vareplassering og innkjøp? Er det produsentene som er de som lager de ulike mat- og drikkeproduktene? Er det for dårlig merking? For dårlig informasjon? Er det forbrukerne og foreldre? Er det barna som sier de har lyst på noe søtt? Er det media? Hva skal til for å kunne bidra til et sunnere og friskere Norge?

(Copyright: Colourbox)

 Jeg har selvfølgelig ikke ett enkelt fasitsvar, men vet at dette er et komplisert og følsomt tema med flere svar og meninger. Og nettopp derfor er det så viktig å høre og ikke minst prøve å forstå flere av de som engasjerer seg i en slik diskusjon. 

Det som jeg uansett synes flere skal tenke over er denne avslutningssetningen til Sanna Lundell:

“Vi skulle aldrig ens drömma om att ge våra husdjur fredagsglass, ­sötad mat eller läsk att dricka. Vi vet att de skulle bli sjuka då. ­Ändå blundar vi hela vägen till plock-­godishyllan och dukar.”

Og oppi alt hysteriet om kropp, mat, sunnhet, sukker og kosthold så vil jeg nok en gang bare påpeke:

Ett usunt måltid gjør deg ikke usunn, som på samme måte som at ett sunt måltid ikke gjør deg sunn. 

Om ett produkt eller måltid er sunt eller ikke må settes i en helhetlig kontekst der man ser på sitt totale matinntak og kosthold om man skal si noe om hvor næringsrikt og sunt man spiser – det er ikke det ene matvalget alene som avgjør dette.

– Silje Bjørnstad – 

(Opplysninger om tilsatt sukker er fra kostveilederen somebody.no)

Sunn og hjemmelaget chips

Hvis du ikke har prøvd å lage frukt- og grønnsakschips, så kan det absolutt anbefales! Dette er sunn og ikke minst digg snacks som er enkelt å lage selv.

Grønnsaker som egner seg godt som chipsvariant er for eksempel søtpotet, grønnkål, rødbeter, gulrot og gresskar. Eplechips, bananchips eller mangochips er andre alternativer. Med andre ord, her er det mye godt å velge mellom!

Her er noen fremgangsmåter på hvordan du kan lage dine egne chips av søtpotet, grønnkål, eple og gresskar.

Søtpotetchips:
Olje med nøytral smak (for eksempel rapsolje)
Søtpoteter
Valgfritt krydder (for eksempel salt, rosmarin, paprikapulver etc)

Sett på stekeovnen på 200 grader. Skjær søtpotet i tynne skiver, det kan være lurt å bruke en ostehøvel. Fordel skivene utover et stekebrett ikledd bakepapir. Pensle olje på skivene, på begge sider, og dryss over ønsket krydder. Stek i cirka 6-8 minutter på en side, snu de, og stek de videre til de blir sprø – men følg godt med slik at de ikke blir brent. 

Grønnkålchips
Grønnkål
Olje med nøytral smak 
Valgfritt krydder (for eksempel chili og havsalt, honning og kanel, etc) 

Vask grønnkålen og riv den i mindre biter. Ha det i en bolle og ha oppi olje og krydder, vend godt inn i grønnkålen. Legg grønnkålbladene utover et stekebrett ikledd bakepapir. Stek på cirka 180 grader i 5-10 minutter, snu gjerne litt på bladene i løpet av steketiden. Følg med slik at de ikke blir svidd. Avkjøl på rist før servering. 

Gresskarchips
1/4 stk butternut-gresskar
1 ts olje med nøytral smak
1 ts salt 
Skrell gresskaret og del det i båter og deretter i tynne skiver. Pensle olje på bakepapir på et stekebrett og legg gresskarskivene utover. Strø på litt salt. Stekes i ovnen i cirka 1 time ved 100-120 grader. Følg med underveis, steketiden avhenger av ovnen. Legg gresskarskivene over på rist da de er ferdigstekt slik at de blir avkjølt og sprø.  

Eplechips
1 stk eple
1 ts olje med nøytral smak
1 ts kanel
Fjerne kjernehuset og skjær eplene i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel. Legg skivene utover et stekebrett ikledd bakepapir. Pensle skivene med olje og dryss over kanel. Stekes i ovnen i cirka 1 time ved 100-120 grader. Følg med underveis, steketiden avhenger av ovnen. Legg epleskivene over på rist da de er ferdigstekt slik at de blir avkjølt og sprø.  

 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

(Copyright BILDER: Opplysningskontoret for frukt og grønt)

Den nye grøttrenden: “Overnight oats”

Hei!

Den siste tiden er det stadig blitt flere som forsøker seg på “kjøleskapsgrøt” eller “overnight oats” som det heter på engelsk. Dette har blitt en ny frokostfavoritt for mange matentusiaster og grøtglade nordmenn.

“Kjøleskapsgrøt” er rett og slett grøt som man blander sammen på kvelden og deretter settes inn i kjøleskapet, og er klar til å spises morgenen etter. 

Havregrøt er et sunt og næringsrikt måltid som kan varierers i det uendelige. Havre inneholder blant annet jern, B-vitaminer og kostfiber, og i tillegg er det dokumentert at havre virker kolesterolreduserende. Havregryn er en billig og næringsrik ingrediens som kan brukes til mye i matlagingen, for eksempel i bakst, pannekake- og vaffelrører, havremel i pizzadeig og lignende, og selvfølgelig den klassiske havregrøten.

“Kjøleskapsgrøt” er en variant av havregrøten som lager seg selv og som kan spare deg for tid om morgenen. Med andre ord, dette er frokosten som lager seg selv! 🙂

Fremgangsmåten er som følgende: Bland havregryn med for eksempel melk eller yoghurt og sett den inn i kjøleskapet og la den stå der over natten (minst 6 timer). Tilsett for eksempel bær, fruktbiter, nøtter eller lignende rett før servering.

Resultatet er en sunn, deilig og lettvinn grøtvariant med en mer kremete konsistens sammenlignet med tradisjonell havregrøt.

Her har du en oppskrift hentet fra Opplysningskontoret for brød og korn:
Kjøleskapsgrøt med vaniljekesam og tranebær 
2 porsjoner
2 dl havregryn
2 dl melk
3 ss tørkede tranebær
1 dl mager vaniljekesam
2 ts kanel
1 lite eple
8 ss mandler 

Ha havregryn og melk i et glass eller lignende beholder med lokk. Hakk tranebærene i små biter og bland dem inn med havregryn- og melkeblandingen. Ha på lokket og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen. Server med vaniljekesam, revet eple og hakkede mandler. 

En annen variant er denne med yoghurt og aprikos:
2 porsjoner
2 dl havregryn
2 dl melk
4 stk tørket aprikos
1 dl matyoghurt
2 ss flytende honning

Bland sammen havregryn og melk i et glass eller lignende beholder. Sett på lokk og la stå i kjøleskapet til morgenen etter. Bland inn yoghurt, flytende honning og oppskjærte aprikoser før servering. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Bilder: Opplysningskontoret for brød og korn

Film: Ny pers i benkpress og ny hjemmeside

Tjohei!
Jeg startet dagen med en herlig treningsøkt og ny pers i benkpress (50 kg @57kg). Benken går veldig sakte, men sikkert fremover for min del, og ny pers er alltid gøy.
video:benk50kg
I tillegg til benkpress-pers så ble det skulderpress, rygghev, pullups, arnold press, bicepsøvelse, armhevinger og mageøvelse. 😀
Ellers så er jeg i gang med å få hjelp til å lansere hjemmeside (endelig…). 
Domenet er siljebjornstad.no, men fortsatt under arbeid!
Jeg skal si ifra når den er ferdig og publisert 😉

I morgen skal jeg tilbake til Side2, mens i dag er det jobbings hjemmefra som gjelder. 
Ha en herlig tirsdag!
– SIlje Bjørnstad – 

Sunn og smakfull gratinert grønnsakspai med søtpotetbunn

Hei!

Da var jeg tilbake i Oslo og rett inn i jobbemodus fra tidenes jentekveld i går.

Ost og kjeks og vin (pepsi max for min del som ikke drikker alkohol) har sjeldent smakt så godt som det gjorde i går og etterpå ble det selvfølgelig sjokolade, potetgull og nøtter som lørdagssnacks. Det er så deilig å bare sitte å snakke og nyte god mat og drikke i godt selskap, og ikke tenke på noe som helst annet. 😀

Men som sagt så er det nå rett tilbake til jobbings (ja, selv om det er søndag) og jeg vil også tipse om denne godbiten siden det er kjøttfri mandag i morgen: 
Gratinert grønnsakspai med søtpotetbunn.

Til en paiform eller en ildfast form som jeg brukte så trenger du:

Bunn:
2 søtpoteter
Cirka 120 gram havremel (Jeg bare knuser havregryn selv i en blender)

Skrell søtpotetene og skjær de opp i biter som du koker møre. Hell av vannet og bruk en stavmikser til å lage en glatt søtpotetmos. Bland dette sammen med havremel i en bolle og fordel utover i paiform/ildfast form. Forstek denne i cirka 18-20 minutter på 190 grader. 

Mens bunnen stekes i ovnen kan du lage fyllet. Jeg brukte 4 egg og en slump med melk (cirka 1 dl tenker jeg) som piskes sammen, pluss rødløk, paprika og squast skjært opp i biter. Etter at bunnen var stekt i 20 minutter har man oppi egg- og melkeblandingen og grønnsaker. La dette steke i 20-25 nye minutter på 190 grader til eggestanden har stivnet.

 Deretter legger du over osteskiver/revet ost på toppen (og jeg la også oppi noen kokte brokkolibuketter). La dette steke til osten har smeltet, cirka 10-12 minutter. 

Her har du en annerledes, men skikkelig saftig, smakfull og næringsrik pai! 🙂

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Lørdagskos

God lørdag!

I dag tar jeg meg helt jobbfri, selv om det alltid er noe å gjøre 😉 Men det er jo like viktig å bare koble helt fra jobblivet en gang i blant, så i dag drar jeg til Halden der jeg tilbringer kvelden sammen med tre gode venninner. Så da blir det ost og kjeks, skravling og bare vennehygge i hele kveld til i morgen formiddag. Det blir så kos! <3

Så da starta jeg dagen med egentid og lørdagstrening, den beste måten å starte lørdagsformiddagen på for min del.

Knebøy (8x6x60kg) (hypers i kabel som en liten oppvarmingsøvelse), benkpress (7x5x42,5kg), dips (5repx5kg ekstra, 4repx7,5kg ekstra, 3repx10 kg ekstra, 10 repsxkroppsvekt), bulgarsk utfall (10x3x7kg) var det jeg fikk til på 2 timer. 

 

Forresten, her er artikkelen om Eldorados nye meieriserie som jeg nevnte tidligere i uka:

– Kvarg er digg jo!

MEIERIKRIG: Eldorado vil utfordre Synnøve Finden, Q-meieriene og Tine med nye produkter.

Nu går turen til Østfold og Halden! Ha en herlig lørdag og GOD HELG 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Sjokolademelk versus brus

Lyst på noe godt å drikke? Da kan sjokolademelk være et fint alternativ og et MYE bedre valg enn sukkerholdig brus. 

Denne uken lanserte Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter en ny kampanje som heter “3 om dagen”.  Med denne kampanjen ønsker Opplysningskontoret å sette fokus på meieriprodukter som bidrag til å sikre det daglige kalsiuminntaket som er en del av Helsemyndighetenes kostråd. 

Jeg er selv i et jobbprosjekt som omhandler unge mennesker i alderen 16-18 år der det med næringsrike og sunne matvalg er en stor del av prosjektet. En ting er i alle fall sikkert og det er at det handler om veldig mye mer enn bare det å tilby sunnere alternativer, både når det gjelder matvarer og drikkeprodukter.  Viktige stikkord er for eksempel “produktplassering”, “prispolitikk” og informasjonsarbeid i form av  å kunne vise til konkrete eksempler om hvorfor et alternativ er et sunnere alternativ fremfor et annet produkt i samme mat- eller drikkevarekategori, opplysningsplakater osv.

Undersøkelser viser at mange barn og unge har et hyppig inntak av sukkerholdige drikker, som blant annet saft og brus, og det er ingen tvil om at det er en utfordring i å få kuttet ned på dette inntaket. 

Et godt alternativ til sukkeholdige brus, enten om man er barn, ungdom eller voksen, er faktisk sjokolademelk. 

Ja, mange sjokolademelk inneholder også tilsatt sukker, men sammenlignet med brus så får du i deg 53 gram tilsatt sukker (cirka 26,5 sukkerbiter) av en halvliter Coca-Cola, og 20 gram tilsatt sukker (cirka 10 sukkerbiter) fra for eksempel Litago Sjokolademelk 0,5 liter. Litago Lettere Sjokolademelk inneholder 10 gram tilsatt sukker (cirka 5 sukkerbiter). En vanlig brus på 0,5 liter bidrar altså med nesten tre ganger så mye tilsatt sukker sammenlignet med 0,5 liter vanlig sjokolademelk.

 

 

 

 

Men i tillegg til å få i deg mindre sukker så bidrar sjokolademelk (og vanlig melk for den saks skyld) også med mange viktige næringsstoffer:

(Når det gjelder “Anbefaling per dag” så er dette kun et gjennomsnittstall som er blitt brukt og som ikke er relevant i denne sammenligningen). 

Det man ser her er forskjellene i blant annet proteininnhold (melkeproteiner er dessuten en “fullverdig proteinkilde” – inneholder alle de essensielle aminosyrene), vitamin A, vitamin B12, vitamin B2, kalsium (Ca), fosfor (P) og jod i lettmelk, sjokolademelk og sukkerholdig brus. Fra både vanlig melk og sjokolademelk får du i deg disse næringsstoffene, mens brusen knapt bidrar med noe som helst annet enn “tomme” kilokalorier.

 

Når det gjelder innholdet av forskjellige næringsstoffer i ulike vanlige kumelk-varianter så er det bare bittesmå variasjoner som skiller disse, her er det fettinnholdet (og også da kcal-innholder per 100 gram) som er det som hovedsakelig er forskjell på for eksempel skummet melk, lettmelk, ekstra lettmelk og helmelk.

 

Dette gjelder også for laktosefri og laktoseredusert lettmelk:

 

Både melk og sjokolademelk er også blitt sett på som en god sportsdrikk og restitusjonsdrikk og står blant annet på Olympiatoppens liste over eksempler på gode restitusjonsmatvarer. 

Selvfølgelig er det viktig å påpeke at melk av ulike årsaker ikke er noe som alle er komfortable med. Noen opplever kanskje endringer i hud, får mageproblemer eller lignende, og i tillegg så handler det om individuelle preferanser og mengde uansett hva slags mat- eller drikkeprodukt det er snakk om.

Verken sjokolademelk eller brus bør være en tørstedrikk, der er det alltid vann som går av med seieren. Men melk er og blir et næringsrikt produkt og et godt alternativ til mange andre drikkevarer, både i “vanlig”  og smaksatt form, og som fint kan være en del av et sunt og variert kosthold. 

– Silje Bjørnstad – 

Sunn og smakfull nachosform med søtpotet

Nachos er digg kosemat som ved enkle grep blir et næringsrikt og minst like smakfullt middagsmåltid. Bytt ut kjøttdeig med et magere alternativ som for eksempel karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig (eller bønnestuing hvis man ønsker et vegetarisk alternativ), og bytt ut de tradisjonelle nachochipsene med søtpotet, server med salat og nachomiddagen er blitt en sunn og deilig hverdagsmiddag du kan nyte med god samvittighet! 🙂

Søtpotet har blitt en mer og mer populær matvare her i Norge de siste årene, og det med god grunn.

Den oransje rotfrukten er sunn og næringsrik, har en god, mild søtsmak, kan brukes til det meste og setter farge på måltidene. Søtpotet er blant annet kjent for å være rik på betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og som kan omdannes til vitamin A. I tillegg bidrar søtpotet med blant annet vitamin C, kalium, kalsium og kostfiber. Ifølge Bama er matvaren en flott kilde til karbohydrater i form av stivelse og søtpotet er faktisk enda mer antioksidantrik enn gulrøtter.  Også er det en svært anvendelig rotgrønnsak og søtpotet kan stekes i skiver, bakes i ovn, wokkes, kokes som vanlig potet, brukes i gratenger og til å lage søtpotetmos for å nevne noe. 

Tidligere i høst var jeg også på et seminar der det ble sagt av ernæringsfysiolog Erik Arnesen at et av de folkeslagene som lever lengst, ifølge WHO, er innbyggerne på øya Okinawa som tilhører Japan, og cirka 80-90 prosent av energiinntaket kom fra karbohydrater. Men den viktigste matvaren var ikke ris, som jo er populært i Japan og andre land, men søtpotet!  Noe å tenke på! 😉 Les mer om dette på bloggen til Erik Arnesen her. 

NACHOSFORM:
Til én liten ildfast form:

1 stor søtpotet
150 gram karbonadedeig/kyllingkjøttdeig
Tacokrydderblanding (Jeg lager selv så slipper jeg alt det unødvendige saltet i ferdigblandingene. 1/3 av disse består av salt!)
1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
2-3 ss ketchup eller 1 ss tomatpure
Vann 
Ost 
Salat
Evnt rømme/kesam og tacosaus

 Start med å vaske søtpoteten godt og skjær den i tynne skiver. Fordel skivene utover et stekebrett ikledd bakepapir og stek på cirka 210 grader i 12-14 minutter (avhengig av tykkelsen på skivene og stekeovn).

Deretter vender du alle skivene og lar de steke videre i 12-14 minutter til de blir sprø. Stek karbonadedeig og tilsett tacokrydderblanding (jeg bruker paprikapulver, chilipulver, spisskummin) og ketchup/tomatpure og vann til ønsket sauskonsistens. Skjær opp løk og knus hvitløksfedd med en hvitløkspresse og tilsett dette sammen med karbonadedeigen. 

Fordel de stekte søtpotetskivene i en ildfast form, tilsett karbonadedeigblandingen og legg over ost på toppen. 

La steke i stekeovn på 200-210 grader til osten er smeltet. 

Server med salat og eventuelt rømme/kesam og tacosaus. 

Enjoy! 😀

Tips: stek gjerne litt flere søtpotet-skiver som du kan ha som søtpotet-snacks til senere eller “ventemat” mens nachosformen står inne i ovnen 😉

– Silje Bjørnstad – 

Film: Dips med 20kg

Hei og god onsdag!

Det er grått og vått i Oslo i dag, men det påvirker ikke mitt energinivå for å si det sånn! 😀

På formiddagen i dag var jeg på Høgskolen i Oslo og Akershus der jeg snakket om helsejournalistikk før det ble litt hjemmekontor og deretter en treningsøkt med ny og heller spontan pers i dips med ekstra vekt.

Her er noen slides fra foredraget:



😀

Etter en økt med knebøy (5×50,52,5,55,57,5,60kg), hipthrust (8×70, 8×80, 8×90, 8x100kg) og pullups (7-7-7-5-5) så fant jeg ut at jeg likesågjerne kunne teste ut hvordan dipsstyrken var. 

video:dips20kg

Utrolig synd at mobilkameraet fant ut at det er mye morsommere å fokusere på den ballen som er i front enn dipsstativet, men men. Det ble da videobevis likevel 😉

Jeg har tatt 17,25 eller 18,5 kg tidligere på 1 rep i dips med ekstra vekt og har egentlig ikke trent spesifikt mot å ta ny pers i dips, men det er jo alltid gøy å se at styrken generelt blir bedre uansett. Og ny pers = MESTRINGSFØLELSE OG ENDORFINRUS. 😉

Knebøy:

Hipthrust:

Pullups:

Nå skal jeg lage middag, nachoform med søtpotet – oppskrift kommer i morgen! 
Ha en energifull og herlig kveld videre!
– Silje Bjørnstad – 

Treningsklær vår/sommer 2015

Hei!

I dag har jeg blant annet vært og sett på de nye kolleksjonene til blant annet Adidas, Peak Performance og Reebok. Og det var så mye fint og kult! Vår- og sommerkolleksjon 2015 kan i alle fall by på både farger og mønstre, særlig oransje, kongeblå og lilla virker å bli noen av vårens største trendfarger når det gjelder treningstøy. I tillegg til litt sånn “back to the 80s”-stæsj med både pastellfarger, gamle Adidas-logoer og ikke minst de gamle joggedressene i ny drakt. 

(Pressekontakt i Spalt PR)

Jeg skulle selvfølgelig tatt flere bilder når jeg var der, men jeg skal nok tilbake om ikke så lenge for å lage sak om både treningstøy-nyheter og testing av diverse. 

Ta for eksempel denne “jumpsuit-inspirerte treningsdressen”:

Den tror jeg kan bli interessant å se hvordan ser ut på ei heller relativ flatbrøsta dame med firkantkropp. ;D DET må jo bli bra bilder. Hehe.

Apropos treningstøy, jeg fikk med to nye tightser i helga + 2 nye treningstopper fra goodie-bag, og det er digg med nye treningsklær! 😀

 

Man kan si hva man vil, men jeg får hvert fall en ekstra energiboost og motivasjon når jeg er på vei til en treningsøkt med nytt og fresht treningsantrekk. 😉

Nå er det litt mer jobbings og andre avtaler resten av kvelden. *Sånn-går-no-dagan*. Men jeg er så takknemlig for å kunne leve slik som jeg gjør, å kombinere med 50 prosent fast journaliststilling i Nettavisen og 50 prosent som selvstendig næringsdrivende.

<3MyJob.

Ha en fin kveld videre! 🙂 

– Silje Bjørnstad –