Vegetarisk currygryte med linser og blomkål

Tidligere denne uka var det klart for det som nå har blitt en ny tradisjon for meg og to andre jenter (de er vegetarianere), nemlig å teste ut nye vegetariske middagsretter. Denne gangen var det en indisk blomkålgryte som stod på menyen og den var virkelig så smakfull og mettende! BØR prøves, enten om man er vegetarianer eller ikke! 😉

Ingredienser – cirka 3-4 porsjoner:

1 løk
2 ss tomatpure
2 ts garam masala krydder *
2 ts gurkemeie
2 ts spisskummin
1/2 ts finhakket, fersk chili
1/2 blomkål
10 cherrytomater
4 dl kokosmelk
3 dl vann
2 dl erter
1 dl røde linser (kan erstattes med bønner eller kikerter)
limesaft
 

Varm opp olje i en gryte og tilsett hakket løk, tomatpure, gurkemeie, spisskummin, chili og garam masala. La dette surre i cirka ett minutt.  Ha oppi vann og kokosmelk, rør godt. La ingrediensene blande seg og bli varmt før du tilsetter linser (sjekk koketiden angitt på linsepakka og se om de bør bløtlegges på forhånd). La alt småkoke mens du kutter opp cherrytomater og deler opp blomkål. Ha dette i gryten og la alt koke på lav-middels varme i cirka 25 minutter slik at smakene får satt seg. 

Like før servering tilsetter du erter og smaker til med limesaft og eventuelt mer garam masala krydder. Server med ris og nanbrød. 

Enjoy!

* Garam masala krydder får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker eller du kan blande selv ved å bruke kanel, chilipepper, muskat, svart pepper, kardemomme, nellik, spisskummin og koriander. 

Får flere gode tips og oppskrifter til smakfull vegetarmat, sjekk ut for eksempel  vegetarmat.org eller vegetarbloggen

– Silje Bjørnstad – 

 

14 km i Oslomarka og banan-milkshake

I ettermiddag/kveld har jeg og ei venninne traska 7,1 km x 2 i Oslomarka, nærmere bestemt Årvoll – Lilloseter og tilbake igjen. 🙂

Veldig deilig å bare kjenne beina nesten gå av seg selv og ikke minst så er det alltid gøy å “utforske” nye steder. Tenk at man har bodd over seks år i denne byen og knapt benyttet seg av den fine naturen som bare er en kort buss/trikketur unna bykjernen. 

Samtidig kan jeg anbefale denne som kveldsdigg:

Hjemmelaget banan-milkshake laget av nettopp 1 stor og moden banan og cirka 2,5 dl lettmelk, pluss litt søtningsmiddel. Bruk en blender til å blande sammen og sett glasset i fryseren i cirka 30 minutter – da blir den ekstra kald og god. 🙂

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Instagram-hashtag-Silje

Fra blogg til Instagram og tilbake igjen:

1) Vakre sommerkvelden i Solør

2) På styrkeløftsstevne – råtassen Camilla tar pers i knebøy

3) Lexies reaksjon da jeg sa jeg måtte reise tilbake til Oslo

4) Topptur på Knutshøe

5) “Forgive me Fahter, for I have sinned”

6) “Pose-pose-pose”

7) Kalvemørbrad-middag

8) Vårruller


9) Ut på tur i Oslo

10) På trening sammen med Fredrik 😀

11) Jeg leker meg i parken

12) NYDELIG indisk vegetargryte fra i går – oppskrift kommer! 🙂

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER. 

Lek i trærne + lek med skygger + lek i solnedgangen = Bildemoro

Noen ganger er det bare en så utrolig deilig frihetsfølelse å henge litt i trærne på landsbygda…

….nyte en skyfri sommerkveldhimmel ved et lite tjern….

…eller dingle litt mer 😉Bildene er skalert ned i størrelsen så derfor er de noe “kornete”.

Foto & copyright: Kim Gjedtjernet

Jobb både her og der

Etter noen fridager midt i uka så er det tilbake til jobbtilværelsen på fredag/lørdag da jeg faktisk skal være møtekoordinator/organisator for et TV-produksjonsselskap. Det blir jobb fra 9 om morgenen til 21 om kvelden og opp igjen klokka 02.00-03.00 natt til lørdag for å jobbe enda noen timer. Deretter så skal jeg rett på helgevakt for Side2 som begynner klokka 9 lørdagsmorgenen, så jeg har en følelse av at det kommer til å gå en del kaffe de dagene der. 

Jeg jobber på Side2 søndag og hele neste uke også, mens jeg i tillegg blant annet skal til Høgskolen for å være sensor/veileder til et arbeidskrav for 3.års bachelorstudenter. Temaet er pressemeldinger så da håper jeg at jeg kan bidra med mine erfaringer og tips når det gjelder blant annet språk, font, oppsett, og bruk av logo og layout (kanskje ikke noe som man automatisk tenker over, men faktisk så er visuelle virkemideler ganske så viktig i pressemeldinger og nyhetsbrev for at journalisten/mottakeren skal fatte interesse). Jeg har også sagt ja til et intervju angående studenter og kosthold, mer om det da den saken er publisert, pluss at jeg har en særdeles viktig avtale på fredag som også kan utdypes ved en annen anledning 😉

Og midt oppi alt det andre så roer jeg ned med å skrive på andre ting, blant annet kostholdsartikler for Treningsforum. Ny artikkel er ute nå:

Her er kosematen du kan unne deg

Så hvis noen lurer på hva jeg gjør i tillegg til å spise, trene og blogge (for det hørtes kjedelig ut) så fikk dere svaret der 😉

Samtidig vil jeg minne om Facebook-siden min hvor det støtt og stadig dukker opp forskjellige tilbud, kostholdtips, oppskrifter og så videre:

Trykk her for å like.

I kveld skal jeg og to venninner lage ny vegetarmiddag, ha en herlig onsdag!

– Silje Bjørnstad – 

I Oslo-skogene

I ettermiddag har jeg og ei venninne utforsket Oslo-skogene i Årvoll-området. Det er jo virkelig ikke langt fra bysentrum til frisk luft, grønne trær og herlige skogsstier! 😀

Og da får denne frøkna her ENERGI: 

Viktig å leke litt! 🙂

Apropos leking…

Nå er det extratrekning, ett av tirsdagens høydepunkt! (Og der scorte jeg sånn cirka 128 voksenpoeng eller? ;p )

Jeg blir i alle fall underholdt!

Ha en fin kveld videre 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Mandagsenergi og mandagsmiddag

Sjekk “lekeapparatet” (aka “treningsapparatet” i mine øyne 😉 ) jeg passerte mens jeg var ute på en formiddagstur tidligere i dag:

Så da ble det litt dingling og leking med blant annet “snurre-rundt-stengene”, klatre i miniklatreveggen og løfte seg opp med ulike grep i pullups og chins:

“Moro for unga…” ;D

Også må jeg friste med mandagsmiddagen:

Sennepsbakt laks stekt i ovnen sammen med smørstekt sopp, kokt brokkoli og ovnsbakte grønnsaker i olje (rødløk, persillerot, gulrot, søtpotet, hvitløksbåter og havsalt).

Håper alle har en herlig start på en ny uke! 😀

– Silje Bjørnstad – 

Bildedryss: Tur til Knutshøe – Jotunheimen/Vågå

Som jeg nevnte så ble det en liten topptur i helga: KNUTSHØE

Turen er beskrevet som en krevende rute med bratte og utsatte partier, men til tross for litt klatring her og der følte jeg meg aldri utrygg eller utsatt 😉 I tillegg hadde vi et helt fantastisk vær i nydelig landskap:

Obligatorisk matpause og poseringspause på toppen. 


Så begynte moroa:
– Silje Bjørnstad – 

Blir aldri lei dette

Den siste uka har det blitt mye asiatisk middag – noe som ikke er meg i mot!

Det er jo så mye godt! 🙂

Take Away Asian Style:

(Ulike vårruller og tre forskjellige middagsretter med ris til to personer… Ingen gikk sultne fra denne middagen for å si det sånn!;) )

 

Tidligere denne uka var jeg og Fredrik i Sverige, og jammen ble det ikke asiatisk middagspause her også:

Stekte nudler med biffstrimler og grønnsaker

Kyllingrett pluss vårruller

 

Da jeg var hjemme for noen dager siden fikk jeg servert vietnamesiske vårruller:

Og i dag ble det søndagsmiddag med Kyllng i Green Curry:

Haha, det så kanskje ikke like fristende ut som de andre rettene (også så det stusselig ut med kun brokkoli som grønnsak), men det var ikke noe å utsette på smaken!

Uansett så tok jeg igjen med dagens dessert:

Litt mer farger og enda mer av de gode vitaminene i fruktsalat!

Yum yum yum.

Det var bare litt asiatisk middagsinspirasjon til de som kunne trenge noen middagstips den kommende uka 😉

– Silje Bjørnstad – 

Ny artikkel ute på Treningsforum: Slik lager du sunn fast food

Les gjerne denne artikkelen jeg har skrevet for Treningsforum. Her er et lite utdrag fra saken:

Mye salt, mindre av proteiner og vitaminer

Fast food kalles ofte hurtigmat på norsk og mange forbinder dette med noe som er dårlig mat med mye usunt fett og lite av de gode næringsstoffene. Forskjellige matvareprodusenter frister stadig med raske, billige og enkle løsninger i form av ferdigretter og pulvermat. Det er ikke lenger bare ferdigpizza eller posesupper vi finner i butikkhyllene. Selv om det også har blitt et større utvalg av ferdigretter som reklameres for å være av den sunne varianten, så er det ikke til å unngå at mye av maten likevel inneholder mye salt og forskjellige tilsetningsstoffer. Dette brukes blant annet for å øke holdbarheten og bevare konsistensen til produktet. Dessverre bidrar dette også til at mesteparten av denne maten scorer heller dårlig på næringsinnhold.

Når man kommer hjem etter en lang dag er det lett å ty til fast food og det er selvfølgelig ikke noe i veien for å ta en Grandiosa eller Fjordlandsmiddag en gang i blant. Men det er faktisk ikke så tidkrevende eller vanskelig å lage sine egne, raske og ikke minst mer næringsrike middagsretter.


Hele artikkelen med tips til raske, sunne og enkle middagsretter finner du ved å klikke her. 

Ha en herlig søndag! 🙂

– Silje Bjørnstad –