I morgen starter jeg dagen sammen med denne mannen:

Fitzroy Gaynes.

Sjekk hjemmesiden hans her.

Jeg er nemlig hjemme i Solør i helga og på det lokale treningsstudioet her ute i skauen, “Puls”, er det i morgen satt opp to gruppetimer (“Step” og “RåSterk”) med denne treningsinstruktøren som selv blant annet kaller seg “International Fitness Presenter, Lifestyle Personal Trainer, Health & Fitness Lecturer”. Nemlig.

Så da blir det først 60 minutter step og deretter 45 (eller 60?) minutter styrke.

Med andre ord så blir det hvertfall en aktiv og forhåpentligvis god start på lørdagen. Ellers så er helga satt av til eksamenslesing, julemiddag med slekta og leking med hund. 😀

– Silje Bjørnstad – 

Mobilblogg: ingenting er som å være alene…

…i styrkeavdelingen på Elixia!:D Det her er grunnen for at trening før tre-fire på ettermiddagen er BEST.

Ingen forstyrrede elementer, ingen kø ved apparatene/vektene og ikke minst, ingen som står og studerer deg og det du gjør. ;D Nu er jeg på bussen og på vei hjem til Solør, blir der til søndag. God fredag!:)

Ovnsbakt laks ala Fredrik-style

Pakk inn følgende ingredienser i aluminiumsfolie:

Laksefilet med urter og hvitløk (denne var yumyum!!)

Purre
Gulrot
Smørklatt

Stekes i ovn på cirka 200 grader i cirka 20-30 minutter avhengig av om fisken er frossen eller tint. Server med kokt brokkoli. Enkelt, sunt og raskt! Og ikke minst, til og med jeg synes dette smakte ganske så digg! 

Greit å lage noen porsjoner da man først er i gang…. 😉

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Det er nå vitenskapelig bevist at man blir gæren…

..av å lese til eksamen.

 

Men pokker hvor morsomt de siste 24 timene har vært. Ikke minst på grunn av en viss “tøffing” (LES: Fredrik) som skulle leke seg i chins-ups-treningsapparatet mitt som endte med litt feilgrep og dermed horisontalt flyvestilling på rygg på vei nedover mot gulvet (1,5-2 meter rett ned) og “BÆNG” så lå stakkaren der. Og min kjære samboer Eirin har seriøst ledd konstant siden det skjedde siden hun fikk med seg hele seansen med overrasket “hva-faen-skjer-nå?”-ansiktsuttrykk og “flyve-bein”. Jeg har ledd ganske godt jeg også da 😀 Og det går bra med hannkjønnet altså, etter et par paracet og med 15-timers søvn med intervall-vekking for å sjekke at han ikke har havnet i koma eller fått kraftig hjernerystelse…. 😉 Så igjen, hadde man hatt et videokamera så hadde det blitt en YouTube-farsott på no time. Men dessverre har vi ingen bildebevis denne gangen. 

– Silje Bjørnstad – 

Kyllingfilet med blomkål- og brokkoligrateng

Blomkål&Brokkoliggrateng – cirka 1 porsjon:

Ca 200 gram brokkoli- og blomkålbuketter
Ca 0,5 dl fløte
Ca 0,5 dl helmelk
1 egg
50 gram ost

Kok brokkoli- og blomkålbukettene i ett minutt slik at de ikke er helt harde når de settes inn i ovnen. Visp sammen fløte, egg og melk.

Legg grønnsakene i en ildfast form og hell over eggeblandingen. Dekk over med osteskiver/revet ost og stek i ovnen på 200 grader i cirka 10-12 minutter (til osten har smeltet).

  

Smaker godt alene eller til for eksempel stekt kjøtt (biff/kylling/bacon/svinefilet etc).

Jeg hadde gratengen som tilbehør til stekt kyllingfilet sammen med rødløk og paprika. Nam nam 🙂

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Finnes det en bedre følelse…?

– Enn å ha en treningsøkt som bare er PROPPFULL av energi der ALT bare går lekende lett? Både beina på tredemølla og armene med manualer føltes ut som fjær i dag. Men det er vel kanskje ikke rart etter total “restitusjon” (LES: latskap/avslapping) i helga… 😉

Anyway, jeg har vært på skolen i dag i forbindelse med repetisjons-forelesning med tanke på eksamen og etter 5 timer på rumpa så var kroppen min mildt sagt klar for å røre på seg. 😀

Så da ble det både kondisøkt (intervaller<3 )og lett styrke med fokus på overkropp (trente “tung” styrke i går) på Elixia i 1,5 time = DEILIG!!! Så til dere som nå sitter og luuuuurer på om dere skal orke å dra dere opp av sofaen og finne på noe annet enn å bli stuck foran TV-kassa denne ettermiddagen: “JUST DO IT!” 😀

Så nå sitter jeg her med verdens beste følelse og er så klar for kyllingmiddag med hjemmelaget blomkål&brokkoli-grateng. Oppskrift kommer i morgen!

Namnam!

– Silje Bjørnstad – 

Hjemmelagde cookies – lavkarbo

Du trenger:

Ca 100 gram meierismør
1 egg
1 ts bakepulver
1-2 ts vaniljepulver (eller vaniljestang)
60-75 gram sukrin (avhengig av hvor søte du vil kjeksene skal være)
70-90 gram mandelmel 

Smelt smør mens du visper sammen egg og sukrin. Ha oppi smør, mandelmel, bakepulver og vaniljepulver. 

Form deigen til kjeks på et stekebrett med bakepapir

(Jeg prøvde meg på to “sjokolade-cookies” ved å blande inn litt kakaopulver i den siste deigklumpen, men jeg synes de smakte best uten).

Stek kjeksene på cirka 190 grader til du ser de har blitt gyldenbrune i kanten – cirka 11-12 minutter avhengig av hvor store kjeksene er. 

Legg de på en rist og la de avkjøles i minst tretti minutter slik at de blir gode og sprø. Kjeksene smaker også veldig godt slik som de er, eller sammen med et par osteskiver på toppen.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Trenddietter del 2: GI-kost, Sone-dietten og The South Beach Diet

LAV GI-KOST: Fedon er kanskje en av de mest kjente personene som fremmer denne type kosthold. Dette kostholdet har som grunnlag at man bør velge karbohydrater med lav glykemisk indeks slik at blodsukkeret er mest mulig stabilt som igjen vil påvirke matinntak og dermed muligens vektendring, risiko for utvikling av hjertesykdom og GI kan fungere som et godt verktøy for diabetes-pasienter.

 

Enkelt forklart kan glykemisk indeks si noe om hvordan karbohydratene i maten påvirker blodsukkeret i kroppen. Mat med høy GI vil gi en rask stigning, mens mat med lav GI vil gi en jevnere og langsommere blodsukkerstigning.

Men det er også knyttet opp praktiske utfordringer/problemer med å bruke GI som verktøy fordi en matvare spises skjeldent alene og hele måltiden vil ha noe å si på hvordan blodsukkeret blir påvirket. Det kan også gi et “falskt” bilde på hva som kan betegnes som “sunne” og “usunne” matvarer. 

SONE-DIETTEN: Tanken bak dette kostholdet er at man skal finne “sin sone” som angir en euforisk tilstand av maksimal fysisk, mental og psykologisk ytelse. Videre betyr dette at man skal følge en diett som stimulerer kroppens produksjon av eikosanoider (ulike signalstoffer) og i praksis skal man spise 5 måltider hver dag der hvert måltid settes sammen med en helt bestemt mengde proteiner, fett og karbohydrater: 30E% fra proteiner, minst 30E% fra fett og 40E% fra karbohydrater. 

THE SOUTH BEACH DIET:
Her fokuserer det på å spise riktige karbohydrater (med lav GI) og sunt fett (umettet) samt mye proteiner av høy kvalitet.

Dietten er delt opp i tre ulike faser der hver fase fokuserer på hvilke type matvarer som er “lov” og ikke.

 

Som dere sikkert ser så fokuserer disse tre diettene på mye av det samme: Kost med karbohydrater med lav GI, høyt proteininnhold og fokus på å velge riktig fett. Og studier har vist at kost med lav GI og høyt proteininnhold kan være med på å gi en bedre blodsukkerkontroll hos pasienter med diabetes type 2 samt at det er lettere å holde vekten etter man har gått ned i vekt. 

MEN ikke ta helomvending i kostholdet fordi du har lest at “NÅ skal du spise sånn og sånn”. Bruk sunn fornuft og følg et kosthold du kjenner kroppen og helsa di trives best med, både fysisk og psykisk. Det viktigste er at det du putter i deg skal fungere som det optimalet drivstoffet for DEG: I N D I V I D U A L I S E R I N G.

 

 

– Silje Bjørnstad –