Helgen…

…. har vært utrolig bra. 

Etter jobb på lørdag havnet jeg på guttevors i Stabekk: 

Så bar det til Telenor Arena og for en stemning! 90-tallsparty var utrolig bra – kan virkelig anbefales om det kommer flere muligheter! 🙂 

Her er de herlige personene jeg var med: 

God stemning!

Søndagen var preget av  søndagsmodus deluxe, og det var deilig det. Og ikke minst så var jo været helt nydelig!! = Særdeles godt humør.

Nå er det mandag igjen og i morgen er det allerede første mai!!? Tida bare flyr jo. Mens andre forbinder mai med masse fridager, grønn bjørk, 17.mai, russefeiring eller hva det enn nå måtte være så betyr mai kun en ting for en student: EKSAMENSMÅNED….

– Silje Bjørnstad – 

Mobilblogg: Klar for 90-tallspartey.

Ta-taaaa!! 

Jobb ferdig. Prosjekt-gjøre-seg-klar-for-å-gå-ut-blant-folk-ferdig. Tog til Stabekk neste og etter hvert Telenor Arena neste! 

Vi snakker Scooter, E-Type, Dr. Bombay, Vengaboys, Daze, Captain Jack, Haddaway og flere av musikkens nittitallshelter. Whohooo!! Hadde jeg hatt de gamle Buffalo-skoa mine i Oslo hadde de lett vært kveldens fottøy. 

“Mmmmm – sexy….”

Bye bye 2012 – hello 90`s!!!

Ha en fantastisk lørdagskveld – det skal jeg! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

 

 

Lørdagsplaner og bærsmoothie

For det første: SOL! Det gjør noe med humøret når man endelig får litt solskinn på kroppen. Jeg skulle gjerne ha vært ute og fylt opp D-vitamin-lagrene mine, men jeg skal jobbe fra halv elleve til fire.

Og etter jobb er det klart for “We Love the 90`s 2012” i Telenor Arena, noe som jeg faktisk tror kan bli veldig gøy. Etter konserten er det planer om bytur så det kan bli en innholdsrik lørdag for å si det sånn. 

 

 

Ellers er denne smoothie-oppskriften verdt å prøve ut! Den er fra kokeboka jeg kjøpte på Finnskogtoppen noen uker tilbake.

“Toppens Bær-smoothie” 2 glass:

1 banan
2 dl fryste jordbær (eller ferske om du har tilgjengelig)
2 dl fryste blåbær 
2 dl melon yoghurt
2 dl melk

Skrell banan, del i mindre biter, kjør alle ingrediensene i blenderen og hell oppi 2 glass.

Enjoy! 

God lørdag!

– Silje Bjørnstad – 

Tester Thai kyllinggryte fra Toro


Jeg og Eirin prøvde Thai Kyllinggryte fra Toro til middag i går. Noen av de derre pulvergrytene kan faktisk smake greit, men jeg vil ikke anbefale “Thai Kyllinggryte”. Forventningene ble ikke innfridd og jeg syntes det smakte mer salt enn thailandsk. Og det er jo ingen overraskelse siden de pose-variantene inneholder mye salt…. Eirin derimot var mer positiv og hun syntes den gryta smakte godt, så man er jo forskjellig. 🙂

– Silje Bjørnstad – 

På Elixia: Endelig..

…har jeg løpt den etterlengta mila på under 60 minutter som faktisk ikke har blitt gjort på flere måneder… For all del, tida i seg selv er ikke så mye å skryte av i forhold til de som faktisk løper konkurranser etc, men sist gang jeg gjorde dette var i januar og da smalt det IGJEN for kneet. Begge knærne mine tok jo pause fra september til desember, og venstrekneet sa stopp i januar til februar etter at jeg var litt for ivrig etter nyttår. Så derfor har jeg bevisst holdt meg til 7-8 km på tredemølla eller brukt litt over 1 time på mila de siste ukene for å ikke risikere at det samme ville skje. Men i dag fikk jeg bevis på at tålmodighet lønner seg! Den følelsen er så deilig!!! 🙂

Og sånn ser man ut etterpå: Svett og rød i trynet som bare det. Det er så deilig å legge seg ned å tøye etter tredemølle-aktivitet. 😀

Her er forresten grunnen for at jeg liker best å trene på formiddagen. Man slipper å stå oppå hverandre i garderoben og man slipper å stå å vente på ulike treningsapparater. Etter klokka fire-fem er det jo omtrent stappfullt overalt. 

 

Note til meg selv: Converse-skoa funker dårlig i regnvær……

God torsdag!!

– Silje Bjørnstad – 

1,5 time i butikken og uhøytidelig test av appelsinmarmelader.

Jeg er sikker på at jeg kan bruke en hel dag i en matvarebutikk og bare kikke på ulike matvarer, sjekke næringsinnhold, se etter nye produkter og så videre, det er jo så mye gøy å se på og undersøke!! 🙂

Og i dag havnet jeg og Eirin på COOP Obs Supermarked på Løren og vi var inni i butikken i 1,5 time. Jeg skulle hjelpe sambo med å finne “den sunneste appelsinmarmeladen” – og sånne ting digger jeg jo jeg å gjøre. Vi har flere ganger hengt noen timer i matbutikker fordi jeg har blitt så gira på å forklare ditt og datt for den stakkars venninna mi. Mi hi..

Men ja, appelsinmarmelade. Ut i fra de 6-7 alternativene som var tilgjengelig så ble vurderingskriteriene følgende: sukkerinnhold basert på hvor i ingredienslista det ble listet opp (står sukker først i ingredienslista er det dette det er mest av = Ikkje bra og den ble satt rett tilbake i hylla 😉 ), hvor stor prosentandel utgjorde frukt, kaloriinhold og også mengden kostfiber da dette skilte “1. og 2.plassen”. Men det ble altså Nora Naturlig Lett Appelsinmarmelade som jeg anser som det sunneste valget utifra de ulike typene som vi sammenlignet.

 

Det som kan være negativt/mangelfullt ved å sjekke næringsinnholdet på ulike matvarer at det så altfor sjeldent opplyses om den faktiske mengden TILSATT SUKKER. Og det var det også lite informasjon om på disse appelsinmarmeladene, men jeg er så heldig å ha kostholdsprogrammet Somebody.no tilgjengelig der man blant annet kan sjekke detaljer av næringsinnhold i mer enn 12.000 forskjellige matvarer. Og der var det mer informasjon om nettopp det med “tilsatt sukker” på de ulike appelsinmarmelade-variantene. Gjennomsnittlig ligger “billigvariantene”/”butikkkjedenes eget merke” på 10 gram mer tilsatt sukker enn de merkevarene. 10 gram tilsatt sukker er det samme som 5 sukkerbiter….

For eksempel har Lerum Appelsinmarmelade hele 50 gram tilsatt sukker per 100 gram!!! :-O , det samme nivået som FIRST PRICE sin variant…)

Til sammenligning har Nora Naturlig Lett Appelsinmarmelade 32 gram tilsatt sukker per 100 gram.

 

Tilbake til butikkrunden – det er ikke bare mat de har på de derre Supermarkedene, det er klær, kjøkkenvarer, fritidsting osv. Ikke minst så har de ulike merkevarer til en rimelig pris – blant annet treningstøy. Og da endte jeg opp med denne herligheten som egentlig koster rundt 400 kr i sportsbutikk, men som var satt ned til 199 spenn på COOP. 

Deilig med farger!!

 

Treningstopp fra Röhnisch

Og til slutt:

Sambo Eirin står for dagens mattallerken-inspirasjon:

Grovbrød med eggerøre m/gressløk (og salt og pepper) og skiver av røkt ørrett. Og tips fra dama selv: Melk i eggerøre gir bedre og “mykere” konsistens – “gjør den mer fyldig”. Jeg for min del kan også anbefale en skvett fløte.

 

(Ikke verst det dukker opp litt fisk her… )

– Silje Bjørnstad – 

Nær-døden-opplevelse med PT

Å fytti katta som jeg fikk kjørt meg på PT-time i formiddag. Hørt om treningsformen crossfit? Vel, jeg hadde så vidt hørt om det, og i dag har jeg erfart det.

Slik trener du CrossFit

CrossFit kombinerer styrke-, kondisjons og smidighetstrening. Du skal trene så hardt og intensivt du klarer. Det gjelder å gjøre så mange repetisjoner som mulig så fort som mulig! Du skal ikke ta pauser underveis i de enkelte øktene, for pulsen skal hele tiden holdes oppe.

Å konkurrere på tid mot seg selv eller andre er et viktig element i treningen. Det får deg til å yte litt ekstra og øker motivasjonen, slik at du holder formen oppe på både kort og lang sikt. CrossFit trener hele kroppen, og det gjør at du ikke behøver å dele opp treningen i flere deler, slik du kanskje har gjort hittil. Du kan slå flere fluer i ett smekk og bli sterk samtidig som du øker kondisjonen og smidigheten optimalt.

 LES MER HER: CrossFit

Så da kjørte vi på da… Det var selvfølgelig ulike øvelser i hver “treningsbolk”, men det kunne for eksempel bestå av en runde av 4 ulike øvelser på et halvt minutt hver og tilsammen 4 runder uten pause, og samtidig med 5 sekunders økning for hver runde. 

På et tidspunkt på slutten av PT-timen var jeg så dau at jeg  hadde lyst til å grine, ja faktisk.. Hehe.. Men istedet brukte jeg energien på å skrike mindre hyggelige gloser mens jeg tok de siste repitisjonene, for ikke pokker om jeg skulle gi meg. (Stabeist vett) Quote fra PT: “Har aldri hørt deg banne så mye på en PT-time før…”

Da jeg var ferdig var jeg virkelig F E R D I G. Jeg var så sliten at jeg var kvalm og svimmel, men jeg visste jo at jeg måtte ha i meg noe energi (neida mamma, det er ikke farlig.)  Så etter en halvliter sjokolademelk, banan og müslibrød etterfulgt av en halvtimes powernap på sofaen så har jeg begynt å våkne. *Energikick-ioooo!!!*

 


(Sånn følte jeg meg. Bare at jeg ikke spydde da.)

 

Her er et klipp jeg fant på YouTube om denne treningsformen. For all del, jeg stod ikke å løfta 100 kilo over hodet, men det jeg husker av timen er kettlebells, sit-ups-varianter, vektstang, spensthopp, knebøy og noen andre øvelser jeg ikke har peiling på hva heter. Det kan bli spennende å våkne opp i morgen forresten… Støl? Vondt? Oh yes. I tillegg har jeg fått en ikke-samarbeidsvillig skulder… :/

 

Uansett, CrossFit-trening er helt klart en effektiv treningsform hvor man får testa seg selv både fysisk pg psykisk. Det SKAL gjøre vondt, det er jo forbaska deilig etterpå. 😀 Så for all del, prøv det!! Du vil ikke angre! 

– Silje Bjørnstad – 

Rødbeter – en god antioksidantkilde

Rødbeter er ikke akkurat noe jeg har hatt for vane å spise, men det er en undervurdert rotgrønnsak! Den har en søtlig, mild smak og kan både kokes, stekes, saltbakes, gratineres eller man kan prøve seg på rødbetpure. Uansett hva slags tilberedening så husk for all del at grønnsaken kan sette MYE farge på både hender og kjøkkenbenk – evnt klær 😉

På BAMA sine hjemmesider står det at rødbeter er rik på kostfiber og B-vitamin folat. Den inneholder også en del kalium og den sterke lillafargen skyldes en kombinasjon av betacynin og betaxantin, og gjør rødbeter til en god antioksidantkilde. (Faktisk så er rødbeten den rotgrønnsaken som inneholder mest antioksidanter).

NÆRINGSINNHOLD per 100 gram:

 

Jeg prøvde meg på ovnsbakte grønnsaker i går, da med rødbeter, brokkoli og gulrot. Ovnsbakte grønnsaker er jo så digg og lettvint, og kan brukes til de fleste middager. 

Skjær rødbeter i båter og legg det sammen med gulrotstaver og brokkolibuketter i ildfast form. Bakes i ovnen på cirka 190 grader i 30-40 minutter avhengig av størrelsen på grønnsakene.

Enjoy! 🙂

 

– Silje Bjørnstad –