Status

Hei feriemodus!!!

Ah, jeg har uten tvil funnet feriefølelsen og nyter å ta en dag om gangen hvor jeg kan kose meg på topptur og nyte naturen, være sosial med folk jeg ikke har sett på en stund, fiske, spille spill, ha tid til å lage og nyte deilige måltider og så videre.

I dag skal jeg på tur til Mørkgonga sammen med en kompis. Han har ikke vært der før, men jeg har sjekka ut Mørkgonga og Gyrihaugen en gang tidligere, men det er alltid gøy å kunne reise tilbake til fine utsiktspunkter og bare gå tur.

 

Her er forresten en ny kroppsvektøkt som du kan teste ut. Du deler opp repetisjonene som du selv ønsker, og kan også kombinere to og to øvelser slik at du for eksempel kjører 5 chins sammen med 10 airsquats etc. Kjør 3-5 runder med følgende øvelser:
20 chins/pullups (eller en kroppsroing-variant)
30 pushups
40 gående utfall (20+20 på hvert bein)
50 airsquats

Fortsatt god sommer!

– Silje Bjørnstad –

3 nye låter du bør sjekke ut

Hei!

Først og fremst: sommerferie er så sjukt deilig! Jeg nyter stressfrie dager i skog og mark kombinert med sosialt samvær hvor jeg faktisk er logga PÅ livet og logget AV sosiale medier og jobbmodus. Jeg er bare innom bloggen for å tipse om at PT-kollega Morgan Moen har gitt ut 3 nye egenkomponerte låter som ligger ute på Spotify, iTunes, Tidal etc.

Tidligere har jeg jo skrevet om hans første låt S`envoler, og nå har han altså spilt inn 3 nye sanger som du finner ved å søke opp “Morgan Moen” på de ulike musikkplattformene. Min personlige favoritt av de 3 nye låtene er “This Time, og så synes jeg alle låtene er utrolig behagelig å høre på når man for eksempel kjører bil – prøv selv! 😉

Selv har jeg begynt på et lite musikkprosjekt sjæl i sommer. Men mer om det senere! Fortsatt god sommer!

– Silje Bjørnstad –

Da er det tid for…

…feriemodus! Automatisk mailsar er satt på, de siste PT-timene og gruppetimene for juli måned er gjennomført, artikler er levert og jeg er superklar for 3 uker med sommerferie. Det betyr at det blir noen roligere dager her på bloggen, men jeg kommer nok fortsatt til å være aktiv på instagram hvor jeg heter @silje_bjornstad

Så derfor vil jeg bare si NYT SOMMERDAGENE folkens!

– Silje Bjørnstad –

Topptur i nabolaget: Bjønnåsen og Ramstadslottet

Nå for tiden er det ordentlig sommerstemning her på Østlandet og det er bare så utrolig deilig å være utendørs! Jeg elsker å være ute i naturen og utforske nye steder, utsiktspunkter og skogsstier og i går tok jeg turen til Marikollen i Rælingen med mål om å komme meg opp på Bjønnåsen og Ramstadslottet. Bjønnåsen er nest høyeste punkt i Østmarka (396 moh) og Ramstadslottet (394 moh) er Østmarkas tredje høyeste punkt.

Ruta ble på cirka 9 km og jeg gikk Marikollen – Bjønnåsen – Ramstadslottet – Marikollen. En skikkelig fin tur som virkelig kan anbefales. Personlig likte jeg Bjønnåsen-toppen best, det var liksom mer å se herfra, og dette er også den korteste turen fra Marikollen.

Totalt brukte jeg cirka 2,5 time på turen, inkludert “fotoshoots” og 40 minutter med “gå-seg-vill-modus” hvor jeg gikk helt motsatt vei enn det jeg skulle, men jeg kom meg på riktig sti til slutt 😉 Uansett var hele turen helt topp og det var som å gå rundt i et eventyrlandskap 😀

Ellers så har jeg 1 jobbedag til på STERK før jeg tar ferie og årets sommerferieplaner er så langt veldig åpne. Det jeg vet er at jeg blir i Norge og at jeg skal en tur hjem, en tur på hytta og forhåpentligvis gå noen flotte toppturer her og der. Jeg ser an hvordan været blir og tar det derfra 🙂

Nyt sommerdagene!

– Silje Bjørnstad –

 

Superenkel hjemmelaget vaniljeis

Hei!

De som kjenner meg vet at jeg er ekstremt glad i is, og i alle fall nå på sommeren!

Her er en enkel oppskrift på hjemmelaget vaniljeis, med ekte vanilje så klart.

Til 2-3 porsjoner:
3 egg
3 dl kremfløte
3-4 ss sukker
Frø fra 1 vaniljestang

Slik gjør du:
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene som du har i en bolle sammen meg egg og sukker. Visp sammen sukker og egg til eggedosis. Pisk kremfløten og vend denne inn i eggedosisblandingen. Ha dette i en beholder som tåler å stå i fryseren og la isen stå kaldt i 3-4 timer. Husk å rør i isen mens den blir kald, gjerne hver 30.-60. minutt.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

Kalorivennlig tilbehør: blomkålris

Blomkålris er et ypperlig alternativ til ris og couscous hvis man ønsker å kutte ned på inntaket av karbohydrater og kalorier, og det er genialt for å få inn litt ekstra grønnsaker i hverdagsmaten. Dette er tilbehør som er superraskt og enkelt å lage. Alt du gjør er å rive blomkål og steke det raskt i stekepannen. Blomkålris passer perfekt som tilbehør til grillretter med kjøtt og fisk. Varier med ulike smakstilsetninger som krydder og urter – yum!

Til 3 porsjoner, 64 kcal per porsjon:

1 stk blomkål
En klype salt
En klype pepper
Litt smør/olje til steking

Slik gjør du: Riv blomkål på et rivjern og ha dette i en stekepanne med smør/olje. Dette stekes på middels sterk varme i cirka 2 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt andre krydderurter eller litt presset sitronsaft.

Hele oppskriften inneholder 192 kcal.

Oppskriften er hentet fra denne artikkelen jeg har skrevet for VG Vektklubb. 

– Silje Bjørnstad –

Når man ikke vet hva man skal gjøre…

…på trening, så er det veldig greit å jobbe på et treningssenter med en haug med PT-kollegaer 😉 Tro meg, selv om man jobber med trening og også har et treningsstudio som arbeidsplass, så er det virkelig ikke slik at man alltid er supergira på å trene selv eller “orker å tenke sjæl” når det gjelder økter og øvelser. Så i går spurte kollega Lasse og Morgan om jeg ikke ville kjøre en PT-duotime med gutta boys der fokuset skulle være overkroppstrening. Og gjett om jeg koste meg a!

Mannfolka fikk blant annet kjørt seg med pullups, renegade row, eksplosive pushups, smale pushups, dropp-sett i benkpress, sittende roing, militærpress, sidehev, biceps curl og triceps press. Selv har jeg treningsopplegg fra Morgan denne uken, mest for gøy egentlig. For jeg spurte bare om hvordan han ville ha satt opp en treningsuke for meg hvis han kunne bestemme absolutt alt, og jeg fikk svar for å si det sånn.

Så langt har jeg kjørt følgende økter:
Økt 1 – styrke
70 pullups (delt opp som jeg vil)
70 gående utfall med 20 kg ekstra (delt opp som jeg vil)
70 dips (delt opp som jeg vil)
70 sekunder håndstående (delt opp som jeg vil)

Økt 2 – Spenst og kjerne
3×8 box jumps
3×8 supermann i slynger
3×8 spensthopp fremover
3×8 situps på bosuball
2×4+4 hoppe fremover på ett bein (altså, hinke)
3×30+30 russian twist – kroppsvekt
3×6-8 fallhopp

I dag skal jeg kjøre økt 3 som består av følgende:
1,5 km jogging
1,5 km roing på romaskin
1 km staking på stakeapparat

Så er jeg spent på hvordan resten av treningsuken ser ut. Uansett så er det veldig gøy og motiverende å utfordre seg med øvelser jeg sjeldent gjør til vanlig, og ikke minst er det jo bare superdeilig å “få programmet klart”. Også PT-er trenger sine egne PT-er vettu 😉

– Silje Bjørnstad –

Oppskrift: Mager potetsalat

Hei mandag!

I går skrev jeg om denne artikkelen hvor jeg deler 7 ulike oppskriftstips til sunne, deilige, kalorivennlige og grønnere tilbehørsvarianter til grillmaten og andre middager.

Ett av disse tipsene er hjemmelaget potetsalat hvor tradisjonell rømme/creme fraiche er byttet ut med mager kesam – noe som gir en mer protenrik potetsalat sammenlignet med de klassiske kjøpevariantene.

Til 4 porsjoner, 144 kcal per porsjon:

4-5 stk kokte poteter, avkjølt
1 eple
1-2 ss sitronsaft
300 gram mager kesam
2 stk vårløk
1 hvitløksfedd (kan sløyfes)
2 ss gressløk
En klype salt
En klype pepper

Slik gjør du: Del opp poteter og eple i mindre biter. Bland dette sammen med kesam og sitronsaft, og tilsett finsnittet vårløk. Hvis du ønsker tilsetter du hvitløk som du har finhakket eller knust med en hvitløkspresse. Til slutt smaker du til med gressløk, salt og pepper. La potetsalaten trekke i minst én time før servering.

Hele oppskriften inneholder 576 kcal.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –