Jeg digger jobben min!

Forrige fridag var 23.juli. Neste fridag er førstkommende lørdag 4.august. Det er 11 dager jobbing på rad og jeg digger det!! Jeg har jo verdens beste jobb på Side2.no kombinert med en genial jobb som personlig assistent! I tillegg har jeg så mye energi om dagen at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Kanskje like så greit jeg faktisk jobber dobbelt i dag siden jeg omtrent ikke klarer å sitte stille.  

Men som sagt, jobben på Side2.no….. LOVE IT. Her får jeg kombinere kjendissladder med kostholdartikler, treningstips og møter med fagpersoner som vet hva de snakker om. For meg er jo dette bare helt genialt. 

I går møtte jeg for eksempel personlig trener Martin Norum fra Worlds Gym der vi laget to treningssaker. 

Den første artikkelen retter seg mot jenter og styrketrening:

 – Jenter løfter ikke tungt nok

Mens sak nummer to retter seg mer mot gutter som sliter med å bygge muskler:

 – Dropp kondisjonstreningen

I dag var jeg på Norway Cup for å dekke den tradisjonelle kjendiskampen der kjendiser og fotballspillere spiller mot hverandre for veldedig formål. 

Atle Pettersen, Charlotte og Øystein Spetalen, Susann Goksør, Lars Bohinen, Henning Berg, Egil Drillo Olsen og Mini Jakobsen var bare noen av de som dukket opp på fotballbanen. 

Les sak her: – Jeg er litt skuffet over hamCopyright foto: Nettavisen

Og sånn går no dagan…. 😀

– Silje Bjørnstad – 

Jobbings.

Tja, her går det slag i slag med sjonglering mellom to jobber for tiden. Forrige fridag var mandag og neste fridag er lørdag neste uke. 🙂

I helga, mandag og tirsdag er det Side2 som gjelder, mens det blir jobbing som personlig assistent de andre dagene.

Anyway, her er noen av sakene som er blitt publisert på Side2.no denne helgen:

 

Nå er dette trendy

 

7 av 10 kvinner gjør dette før trening

 

Disse barna har høyere risiko for overvekt


God søndag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Grove ost&skinkehorn

Jeg synes det kan være kjempegøy å lage mat, men er det en ting jeg ikke er god på (og derfor holder meg unna) så er det baking. Enten om det er brød, rundstykker eller annen gjærbakst. Allikevel prøvde jeg meg på ost&skinke-horn for første gang tidligere denne uka. Grunnen? Jo, jeg snakka med ei venninne som nettopp hadde lagd seg dette og etter den telefonsamtalen har jeg hatt helt “cravings” for horn – samtidig som det er veldig lettvint å ta meg seg som lunsj på jobb! 🙂

 

Så her kommer oppskriften og med grovt mel gir disse deg skikkelig metthetsfølelse, tro meg. Selv brukte jeg en ferdig melblanding kalt “grovbakst”, men har du ulike meltyper ståendes hjemme kan du mikse litt selv med for eksempel sammalt hvete fin/grov, hvetemel, havregryn, solsikkefrø osv.

 Ca 10 – 12 horn

500 gram melblanding 
3 dl lettmelk (kan også bruke vann, jeg brukte ekstra lett melk)
1 ts salt
60 gram smør
25 gram gjær
1 egg til pensling
Ost
Kokt skinke
Eventuelt  valmuefrø eller sesamfrø til å drysse oppå hornene

 

Smelt smør og ha i melken, blandingen skal være fingervarm. Bland sammen mel og salt, hell oppi melkeblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss litt mel oppå deigen og sett til heving på et lunt sted i cirka 1 time. Deretter deler du deigen i to og kjevler ut i to store sirkler. Del sirklene opp i  5-6 like store “trekanter” og legg på osteskiver og skinke. Rull hver del sammen fra ytterkanten og inn mot midten. Form som horn og legg dem på stekebrett med bakepapir. Legg håndkle over hornene og la de etterheve i cirka 30 minutter på et lunt sted. Pisk egg og pensle hornene før steking, og eventuelt dryss over valmuefrø/sesamfrø. Stekes midt i ovnen på 220 grader. Avkjøl på rist under håndkle og legg de etter hvert i plastpose. Hornene kan fryses ned. 

Deig før og etter heving. “Its magic!”

Tips: Hvis du vil kan du droppe ost&skinke og heller lage horn uten noe fyll. Del de i to og ta på det pålegget du selv ønsker når de er ferdige. 🙂


Greit, de ble kanskje ikke helt som de mamma pleier å bake, men de var absolutt godkjente til å være første forsøk. Note-til-seg-selv; Sånn til en eventuell neste gang: MER OST! 😀

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 


Følelsen av sommer

Det er å dra til en park en ettermiddag og bare nyte sol og varme på en grønn gressplen….

 

….samt å spise norske jordbær… 

….å slappe av i Frognerparken sammen med herlige mennesker…

….å ta egobilder av seg selv i solskinnet for så å poste det ut i alle slags mulige sosiale medier…

…og å grille pølser på engangsgrill.

 

Sjekk størrelsen på “badeballen”! 😀

Akkurat nå føles faktisk livet perfekt. 

– Klisje-Silje-Bjørnstad – 

 

Oppdatering av ingenting.

Eirin har tatt ferie og er for tiden i Valdres, men før hun reiste kom hun med følgende veggdekorasjon:

Kart over hele verden!! 😀 Så det ble hengt opp midt på stueveggen, det er sikkert lurt med to frøkner som har like stor reiselyst og vil ut å reise hele tiden … ;p Vi har tenkt å markere hvor vi har vært og ikke minst hvor vi har lyst til å reise…. Mi hi 😀 Hele kartet kommer til å bli dekt av “dit-vil-vi-stifter”.  (Forresten, jeg ønsker meg også et sånt verdenskart som jeg kan henge opp på veggen den dagen jeg får min egen kåk. Bursdagsdato: 11.11. jeg bare nevner det….)

 

 

Jeg har fulltidsansvar for Fluffy for tiden. Men hun har ikke vist seg i dag….. Ehe. Men hamstre er jo nattdyr så hun dukker nok opp igjen. (Ta det med ro Eirin!! Hun lever i beste velgående med masse vitaminvann og hamstermat 😉 ) 

Også har TVen til Eirin vokst…. Sjekk ut den nye kinoen vår.  Mihihi..

Så det så. 

– Silje Bjørnstad – 

Check this out: Treningsdagbok

 

GetInspired har i samarbeid med en personlig trener utarbeidet en treningsdagbok med ulike muligheter for å planlegge, loggføre og evaluere treningen slik at man enklere har oversikt og oppnår sine mål. Endelig! 😀

 

Jeg har faktisk ingen konkrete mål som jeg tallfester ved at jeg skal løpe så og så langt på en bestemt tid eller at jeg skal løfte så og så mye i en bestemt styrkeøvelse. For min del gir trening meg bare en haug med endorfiner og mer energi og overskudd i hverdagen – noe som er en helt digg følelse i seg selv. Så på en måte kan man vel si at jeg har mer generelle mål som for eksempel “å løpe raskere”, “å bli sterkere”, “å trene 4-5 økter i uka” osv.

Men uansett så er det greit å ha en ukesplan for treningsøktene. Slik blir det lettere å gjennomføre det man hadde tenkt, eventuelt “bytte om dager” hvis noe skulle dukke opp – så lenge man har gjort det man hadde i tankene i løpet av uka, eventuelt gjort mer/gjort det enda bedre 🙂 Dermed har jeg de siste årene rablet ned noe som ligner en treningsplan for uka i kalenderboka sammen med jobbtider, middagsavtaler, kinoplaner og så videre – noe som har fungert til en viss grad i noen perioder… Men det sier seg selv at det kan bli mye informasjon på de fem linjene i “minikalenderboka” mi, i tillegg til at jeg aldri har hatt noen god “treningsoversikt” totalt, så nå har jeg endelig et og samme sted til å skrive ned alt som har noe med treningen å gjøre. Som folk kanskje har skjønt så liker jeg jo å skrive og rable ned ditt og datt… 😉

(Dette må jo også være et genialt eksempel på en topp motivasjonsfaktor for de som ønsker å komme i gang med fysisk aktivitet og få rutiner på treningen! Skriv ned hva du ønsker med trening, enten om det er å bli mindre andpusten når du går i trapper, løfte tyngre, gå ned i vekt, stramme opp kroppen, få mer energi eller rett og slett bare bevege på deg hvis du er en sofagris…. 😉 Bruk dine resultater i begynnelsen til å motivere deg med fremgangen og til neste mål og du er i gang.) 

I denne boka finnes blant annet: 

* Målsettingsskjema for å konkretisere hva man ønsker å oppnå med treningen

* 26 ukeplaner for planlegging av din treningsuke

* 54 øktplaner for loggføring av styrketrening

* 54 intervallskjema for utholdenhetstrening

* Samt tips og råd til hvordan du kan legge opp treningsøktene dine – både kondisjon- og styrketrening. 

Se flere utdrag fra sidene i treningsdagboka – klikk her!

 

Boka får du tak i på getinspired.no for 249 kroner – en god investering til treningsmotivasjon 😉

– Silje Bjørnstad – 

Sommerlunsj: Ost&melonsalat

  • Digg salat som passer perfekt som lunsj eller kveldsmat i sommermånedene. 

3-4 porsjoner:

  • 1 galiamelon (eller honningmelon)
  • 100g ost i terninger 
  • epler
  • 1 rød paprika
  • hjertesalat
  • sylteagurk (eventuelt noen biter sylteagurk fra glass)
  • Saften av en halv sitron

 

Del melonen, fjern eventuelle frø og skjær melonkjøttet i terninger. Del opp ost, epler og paprika i terninger. Hakk sylteagurkene og snitt opp salaten og blant alt sammen, fordel sitronsaft over. Pynt gjerne opp med friske urter eller en neve ristede pinjekjerner eller noen nøtter 🙂 Enjoy!

 

– Silje Bjørnstad – 

 

På`an igjen

Det er utrolig hva søvn gjør med kroppen… Jeg våknet åtte i dag tidlig, uthvilt og klar for å komme meg ut i sola. Gjelder å nyte det mens man kan i dette landet.

Neste uke er det klart for jobb igjen og etter feriemodus er jeg klar til å komme i gang med noen rutiner og litt normale døgnrytmer. Faktisk så gleder jeg meg til å begynne på med studiene i august, siste året på bachelor i ernæringsfysiologi! 

Pappa har lært meg “å ha orden i papirene” så kalenderbok og permer er noe jeg er avhengig av. Jeg hater generelt å planlegge hver dag til den minste detalj og unngår også dette, men rutiner og å ha orden er noe annet og det å skrive ned ting er liksom alltid kjekt. Strukturert vett. 

Ferie er for all del deilig, men det er også veldig lett å bli litt for slappfisk, så alltid etter en periode med feriemodus setter jeg meg ned for å få en oversikt på hvordan de kommende ukene og månedene vil se ut. Jobb-tider er blitt skrevet ned i kalenderen,  og nå skal  “skoletimeplan høsten 2012”  lages.  Ikke minst så gleder jeg meg til å komme i gang med formiddagstrening på Elixia igjen – noe som føles ut som er evigheter siden. Selv om jeg har energien til å løpe så føles det ut som at kondisen har dalt flere hakk, men jeg vet at tålmodighet lønner seg (særlig med et kne som lever sitt eget liv) og at det ikke er så mye som skal til før jeg er tilbake der jeg var før sommeren. Men det er aldri feil å allikevel unne seg noen motivasjonsfaktorer når det gjelder treningsrutinene etter en ferie så her er noen tips hvis du føler at det er vanskelig å komme i gang igjen: 

Unn deg nytt treningstøy, en ny treningsbag, invester i nye treningssko, lag deg treningsdagbok der du skriver opp hva du ønsker å gjennomføre den kommende uken og skriv også ned kortsiktige og langsiktige mål, last ned ny treningsmusikk på iPoden/mp3spilleren, skaff deg PT, finn deg en inspirasjonskilde/person, og kjøp inn masse deilig, sunn mat som bare gir deg enda mer energi til å gjennomføre treningsøktene dine. 

For min del får jeg energi bare jeg setter på meg treningstøy, setter på høy musikk og tusler ut i finværet. Og jeg tror at det faktisk er dette som er det største hinderet for mange, det å komme seg opp av sofaen og ut i naturen eller å reise til treningssenteret. Men bare tenk på hvor mye det gir deg!!  Den godfølelsen du har etter å ha løpt ute i skogen, vært med på en saltime sammen med andre energiske mennesker, eller løftet vekter til du omtrent spydde. Gevinsten er så mye større enn du er klar over: en god helse, godt humør, overskudd i hverdagen og en sunn kropp er ikke noe som kan kjøpes i nærbutikken eller noe du kan få av en “quick-fix-operasjon”. 

Siste motivasjonstips: SOLBRILLER. Hah!

Så sleng på deg solbrillene, gå ut å brief med sommerbrunfargen din eller det nye treningstøyet ditt og nyt plussgradene og bar vei mens du kan.

– Silje Bjørnstad – 

Tilbake i Norge med reisedepresjon og “jetlag”

Ja, faktisk. Etter en uke i Tyrkia har jeg og sambo nå kommet hjem igjen til Norge – og alltid når jeg kommer hjem fra utenlandsreiser blir jeg litt sånn “muggen i humøret og kje”. Rett og slett fordi å være ute på reisefot er den beste følelsen jeg kan ha, enten det er charterferie, weekend i en europerisk storby eller noe ala “jorda-rundt-opplegg”. I tillegg så har jeg sovet kanskje maks 3 timer de siste 36 timene så nå veksler humøret mellom overtrøttstadiet og reisedeppa – en artig kombinasjon for de rundt meg vil jeg tro.

Vi ble nemlig henta ved midnatt, busset 2 timer til flyplassen og tok fly halv seks i morges. Å sove på fly i nittigraders stolrygger er ikke helt min stil så da vi kom hjem til leiligheten ved halv elleve tiden i dag tidlig gikk begge to å la seg. Når jeg da våkner et par timer senere tror jeg det er morgen samt at jeg må sjekke mobilen min for å finne ut hvilken dag det faktisk er. Jepp – jetlagfølelse etter firetimers flytur fra Tyrkia som har en times tidsforskjell er ikke verst eller…? 😀

Men selv om jeg er trøtt er jeg i hvert fall brun. Hah.

 

Her er et bildedryss fra den herlige avslappningsuka i Alanya:

Utsikt og drink fra “Sky Bar”.

 

Stand up show med Tommy Steine og Terje Sporsem

Bassenget på hotellet vårt:

Nødvendig pause under air condition-anlegget:

Jeg savner allerede den søte og herlige frukten de har i sydenlandene. Vi gikk til innkjøp av blant annet vannmelon i king size:

 

Hvorfor har vi ikke utendørs treningsapparat-parker-ting i Norge?!? Jeg håper det kommer snart. “Alle” andre europeiske land har jo ordna seg dette..

Litt usikker på hva den “ratt-greia” skal trene… Forslag anyone?

 

Sunshine…


God lørdag? (Det er lørdag ikke sant? Zzzzzz…..)

– Silje Bjørnstad – 

 

(COPYRIGHT BILDER: Silje Bjørnstad)