Skikkelig mettede og sunn grønnsakspai med proteinrik og deilig paibunn

Hei!

I går var det “veggismiddag” med to venninner der det var min tur til å stå for matlagingen. Grønnsakspai stod på menyen og bunnen ble mer eller mindre improvisert frem og den ble så god!!! Og så mette som vi ble alle tre! 😀

Denne kan virkelig anbefales. Fyllet bestod av eggestand, ulike grønnsaker og ost så dette var faktisk en skikkelig sunn og deilig næringsbombe til middag – helt uten kjøtt. 🙂

Oppskrift – paibunn 3-4 porsjoner:
ca 4,5 dl havremel (jeg lager enkelt havremel ved å knuse havregryn i en blender)
ca 0,6-0,7 dl kokosmel
1 dl mager kesam
1 eggehvite
2 egg
Litt vann 

Eggestand:
2 egg
1 dl revet ost 

Grønnsaker:
Jeg brukte brokkolibuketter (som var kokt i cirka 1 minutt på forhånd), rødløk, rød paprika, champignon og mais.  

Bland sammen alle ingrediensene til paibunnen i en bolle og tilsett litt og litt vann til det blir en smidig deig som henger sammen. Fordel utover en smurt paiform (eller annen type ildfast form) og prikk bunnen med en gaffel. Stek på 200-220 grader i cirka 10-12 minutter. 

I mellomtiden visper du sammen eggestanden med egg og ost samt skjærer opp grønnsakene. Etter 10-12 minutter tar du ut paibunnen og heller over eggestanden og fordeler dette jevnt utover. Legg så på de oppskjærte grønnsakene og topp det hele med enda litt mer revet ost 😉 I tillegg strødde jeg over litt paprikapulver og oreganokrydder.

Stekes i cirka 12-15 minutter på 200 grader. 

Server med for eksempel en frisk salat og dressing. Vi hadde isbergsalat, agurkbiter, ananas og ristede cashewnøtter samt kesamdressing. <3

Igjen, dette ble så utrolig godt og mettende uten at magen rumler eller stod rett ut etter måltidet. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Matnyheter i mai

Hei! 🙂

 Nå i mai er det klart for årets andre “vareslipp” for de ulike mat- og drikkeprodusentene. Dette måtte jeg selvfølgelig lage sak på og noen av produktnyhetene som kommer nå i mai er blant annet Glutenfri Grandiosa, Nugatti Nøtteknas, Byggrynslunsj med jordbær, båtformede tacolefser (jadda!…) og kesamdipp og kesam med lime. 

Les hele saken på Side2: Her er matnyhetene som kommer nå

NOE SOM FRISTER? Her er et knippe av de nye mat- og drikkeproduktene som kommer i butikk nå.

Ellers så blir det veggismiddag med to venninner senere i dag der grønnsakspai står på menyen! 😀

– Silje Bjørnstad – 

Tips for å redusere søtsuget

Yes da, ny uke og ny mandag!

Som vanlig så flyr tiden og jeg har egentlig ikke tid til å sitte her, men jeg kan tipse dere om en artikkel på KK.no der jeg snakker om å ha søtsug etter påskeferie og andre høytider da man kanskje har et noe høyere sukkerinntak enn til hverdags. 

viljestyrke, søtsaker, sunt kosthold

Her er et lite utdrag: 

– Når hverdagen kommer er det ikke helt uvanlig at kroppen responderer med et litt større søtsug enn ellers, da den har fått jevnlig påfyll av sukker en liten periode, sier Bjørnstad. 

 

– Da trenger man litt tid på å komme tilbake til faste og regelmessige måltider, og i denne perioden hender det svært ofte at man føler seg litt småsulten og fysen på noe søtt mellom måltidene, forklarer hun.

– Ved å redusere inntaket av sukkerrik mat og drikke vil du for eksempel oppleve et mer stabilt blodsukker som kan bidra til et bedre og jevnere humør. Mange opplever at de også får mer energi og overskudd i hverdagen når de begynner å spise «ordentlig mat» i stedet for å leve på smågodt og sjokolade.

Om du er skikkelig fysen på noe trenger du ikke nødvendigvis ty til snop og søtsaker. Bjørnstad forteller at det finnes mange sunne snackalternativer du heller kan velge.

Her er hennes forslag:

 • Frukt og grønnsaker
 • En liten neve usaltede nøtter
 • Yoghurt naturell med friske bær
 • Hjemmelaget smoothie
 • Oppskåret frukt med vaniljekesam
 • Noen påleggsskiver av magert kjøttpålegg
 • Noen skiver spekeskinke sammen med noen osteterninger
 • Grønnsaker og dipp
 • Hjemmelaget grønnsakschips
 • Bakt eple med kanel
 • Issorbét av frukt og/eller bær. For eksempel mangosorbét eller bringebærsorbét
 • Et knekkebrød med noen osteskiver, magert kjøttpålegg eller mager prim.

 

LES HELE SAKEN HER:  Er du hekta på sukker?

 😉

– Silje Bjørnstad – 

Kjøttfri mandag med bakt søtpotet på forskudd og kveldstur

God søndag!

I morgen er det ny uke og for min del starter uka som vanlig med kjøttfri mandag. Derfor tenkte jeg å komme med et middagstips til hva du kan lage i morgen om du ønsker en vegetarisk alternativ, nemlig bakt søtpotet med mais og ost. 

Søtpotet er faktisk en rotgrønnsak, og den oransje herligheten er i vinden som aldri før. Bakt søtpotet lager du rett og slett som vanlig bakt potet. Prikk poteten med en gaffel og bak de hele i ovnen ved 200 grader til de er myke (cirka 50-60 minutter – avhengig av størrelsen på søtpoteten).

Eller så kan du gjøre som meg å gå for express-versjonen da sulten ikke er tålmodig nok til å vente 1 time. Jeg delte derfor en søtpotet på to, prikket de to delene med en gaffel, la de på en tallerken og lot de få seg noen minutter i mikrobølgeovnen 😉

 Det tok nok 12-15 minutter i mikrobølgeovnen på høy varme før søtpotene var myke. Deretter tok jeg og la over mais, tacosaus og ost og kjørte et par minutter til slik at osten ble halvsmelta. Jeg serverte sammen med agurk og litt purreløk.

Dette var så godt!!!! 😀 Jeg ELSKER ost, og jeg ELSKER mais og nå ELSKER jeg søtpotet også! 😉 

Etter en relativ travel jobbhelg fikk jeg endelig en tur ut i den herlige varmen jeg også. Sammen med Fredrik tok vi turen opp til Grefsenkollen idet sola begynte å forsvinne og som vanlig var det en helt nydelig himmel og en helt fantastisk flott utsikt:

Ha fortsatt en herlig kveld! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

FODMAP-dietten, økt forbrenning og billige matvarer – NEMLIG! :)

God lørdag!

Jeg er bare en kjapp tur innom for å tipse dere om noen saker jeg har skrevet denne uken. 

Først ut er “FODMAP-dietten”: Les mer her. 

Woman in supermarket shopping groceries

Og en annen sak jeg har skrevet for Side2:

Slik øker du forbrenningen din – myter og fakta om økt forbrenning

Og til slutt denne artikkelen på KK.no der jeg snakker litt om billige merkevarer sammenlignet med kjente merkevarer:

– Noen har kanskje hatt en dårlig smaksopplevelse med et produkt fra et billigmerke og unngår derfor alle andre produkter fra samme produsent, eller kanskje de har lest noe negativt om disse.

– Samtidig tror jeg det er mange som styres av prisen når de handler matvarer. For å vite hva du får er et godt tips å sjekke ingredienslisten. Det er nemlig slik at selv om et produkt er billigere enn et annet, så trenger det ikke nødvendigvis bety at det er noe dårligere.  

Om du vil spare noen kroner, men samtidig ha god kvalitet på matvarene, mener Bjørnstad du fint kan kjøpe en del varer fra billigprodusentene.

Og når det kommer til hva du kan kjøpe trygt og ikke, mener hun dette avhenger av hva slags ingredienser produktene består av.

– På noen matvarer er det veldig små forskjeller, og man kan fint spare penger på å kjøpe produkter fra billigmerkene uten at det går utover den ernæringsmessige kvaliteten.

– Merkevarer kan ofte skape en trygghet og lojalitet hos kunder. Mange opplever nok at når de først har begynt å kjøpe et merke så fortsetter de med det helt automatisk. En annen påvirkningsfaktor kan være følelsen av en høyere status ved kjøp av kjente merker, sier hun.

LES HELE ARTIKKELEN HER: Her kan du trygt velge billig – Dette mener eksperten du kan kjøpe

Ha en fin lørdagskveld 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Film: Beste treningsøkta på lenge!

God fredagskveld! 😀
Åh, i dag hadde jeg ukas, ja kanskje månedes beste treningsøkt! 😀 Jeg tilbrakte litt over 3 timer på det herlige treningssenteret i dag og dagens økt bestod blant annet av knebøy, benkpress med stopp, militærpress, chins (3settx8rep), crunches i redcord (3settx15rep), hipthurst-pyramidesett (80kgx8, 90kgx8,100kgx5repx3sett, 90kgx8, 80kgx8) og markløft fra boks med toppsett på 85kgx3x3). 
Her er ett av settene med markløft:
video:marklftboks85kgx3

Og her er ett av settene med hipthrust:

 

video:hipthrust100kgx5

Ah, digg! 😀 N blir det jo to treningsfrie dager også siden jobbvaktene mine ikka passer overens med åpningstidene til treningssenteret. Evnt hjemmetrening.. 😉

Men først skal jeg nyte fredagskvelden med pizzamiddag før det blir kino med kjæresten og andre folk.

GOD HELG!!!!!!

– Silje Bjørnstad – 

 

Så klar for Tunisia!

Hei!

Her har det vært hjemmekontorjobbings på formiddagen, men nå er det ikke lenge til jeg skal ut en liten tur i sola og deretter på trening! 😀

(Hei usminkede trøttetrynet….. ;p )

Kjenner at kroppen er veldig klar for å bevege seg nå og det er heller ikke så lett å sitte stille når man vet at om bare 1 uke og 1 dag så venter dette:

OH YES! For da reiser jeg og kjæresten til Tunisia der vi forhåpentligvis skal nyte masse sol, spise haugevis med god mat, og bare slappe av ved å ligge på en flytemadrass i Middelhavets bølger mens man myser opp mot sola og tenker “NÅ er livet herlig nå”. Haha! 

Jeg elsker jo å reise og har allerede begynt å titte litt i denne boka for å se ut om det er noen steder og plasser som kan være verdt å sjekke ut. 

Ellers så hadde det jo vært gøy å fått med Fredrik på noe kamelridning eller noe. Husker jo hvor mye jeg lo da jeg og ei venninne skulle gjøre nettopp det i Dubai for et 1,5 år siden. Det var totalt latterkrampe fra start til slutt og det er faktisk MYE vanskeligere å sitte rolig oppå et sånt dyr enn man skulle tro. 😉

Ellers så har jeg jobbehelg for Side2 denne helga, noe som blant annet betyr dekning av Jenny Skavlan sitt bryllup her i Oslo. Ingen tvil om at jeg har varierende og artige jobbdager i alle fall! 😀

GOD HELG!
– Silje Bjørnstad –  

Film: Ny pers – 12 pullups

Tjohei!
Tidligere denne uka så fikk jeg et lite innfall om å ta noen pullups i dørkarmen (en helt normal kveld med andre ord).
Og så tenkte jeg at pusj, hvorfor ikke teste pullupsformen, det gikk jo så fint sist med ny pers (11 stk) og det etter 3,5 måned UTEN pullups-trening! ;D
Så jeg begynte med litt bredere grep, men holdt veldig feil og klarte maks åtte før jeg måtte gi meg. Så da ville jeg prøve på nytt med noe smalere grep og det endte med totalt 12 pullups med håpløs teknikk på slutten der, men haka er over alle…. ;p
Det hadde nok sett penere ut hvis jeg hadde gått rett på smalt grep istedet for å bli “sliten i armene” før ny makstest… Men da har jeg en god grunn til å gjenta denne persen med bedre grep og bedre teknikk. 
For før siste repetisjonen henger jeg litt lenge. På den siste repetisjonen er jeg over med haka, men grunnen til at jeg “hopper og jumper” var fordi jeg tenkte at jeg skulle prøve å holde meg oppe i noen bittesmå millisekunder, men det funka dårlig! :p
Anyway, her er videounderholdningen:
video:12pullups
– Silje Bjørnstad – 

{tekst}

Dette er det sunneste kjøttet å legge på grillen

Hei ja.

Etter en lang dag var man endelig tilbake i heimen og egentlig bare klar for å komme seg i seng for å lade seg opp til en ny dag i morgen ;p

I dag har jeg blant annet skrevet om valg av kjøtt og kjøttprodukter som grillmat. Det er jo mange som startet grillsesongen i påskeferien og med det knallværet mange opplever nå om dagen er det også en god del som er godt i gang med årets grillsesong. 

KJØTT

 

Både rødt og hvitt kjøtt inneholder flere viktige næringsstoffer som kroppen trenger, blant annet fullverdig protein, jern, sink og en rekke B-vitaminer. En av grunnene til at du bør gå for rene kjøttprodukter fremfor bearbeidede produkter er at dette har en høyere andel av protein, mindre fett og inneholder mer vitaminer og mineraler.

Generelt gjelder det at jo mindre bearbeidet kjøttmaten er, desto mer vitaminer, mineraler og proteiner inneholder den. Omvendt gjelder for innholdet av fett der man som regel ser at jo mer bearbeidet en matvare er, desto mer fett inneholder den. Bearbeidet mat inneholder også ofte en del salt samt tilsetningsstoffer som påvirker smak, utseende og konsistens.

Rene kjøttstykker inneholder gjerne dobbelt så mye protein sammenlignet med for eksempel tradisjonelle grillpølser. I tillegg har bearbeidede kjøttprodukter en høyere andel fett, noe som også bidrar til at kaloriinnholdet per 100 gram øker.

Rent kjøtt uten synlig fett inneholder nesten ikke fett. Det er generelt mindre fett i rent kjøtt enn i produserte varer som kjøttkaker og pølser. Så hvis du ønsker sunt og magert kjøtt er det enkleste å velge rent kjøtt uten synlig fett.

Det sunneste kjøttet du kan putte på grillen vil derfor være kylling- og kalkunfileter og rene kjøttstykker av for eksempel biff og svin. 

 

Ellers er det lurt å se etter nøkkelhullsmerket kjøtt og kjøttprodukter.

Ikke glem at FISK også er ypperlig til å legge på grillen.

 

Fem gode grunner til å velge rent kjøtt fremfor bearbeidede produkter

– Inneholder mer vitaminer og mineraler

– Inneholder mindre salt

– Inneholder mindre fett og kalorier

– Inneholder færre tilsetningsstoffer

      – Inneholder mer protein som blant annet bidrar til en bedre og mer langvarig metthetsfølelse.

GOD GRILLINGS! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Hei hverdagen!

God tirsdagskveld. Jeg er allerede godt tilbake i “hverdagen” etter årets påskeferie med både jobb, trening og alt det andre som hører med. I dag har det rett og slett vært herlig grisevarmt i Oslo og det var enda varmere på treningssenteret, men det ble likevel noen treningstimer på ettermiddagen i dag med knebøy, markløft, benkpress, chins med ekstra vekt, good mornings og rygghev. 

 

Etter trening ble det både middag og kveldsmat og selv om det nettopp har vært påske er ikke denne jenta lei egg! 

Rundstykke (nei, har ikke bakt selv, men har plukket det fra frysedisken i butikken og tatt det med hjem og varmet det opp i stekeovnen helt på egen hånd! ;p) sammen med eggerøre og gressløk sammen med agurkskiver og rød paprika. Digg! 

Sammen med et iskaldt glass sjokolademelk ble det enda diggere. 😉

Nyt den herlige vårsola og denne herlige årstiden mens du kan. Tiden til enda mer sol og sommer går fort! 😀

– Silje Bjørnstad –