Kjøttfri mandag: hjemmelagde vegetarvårruller

Hei og god mandag!

Et middagstips til kjøttfri lunsj/middag i dag er hjemmelagde vårrullet med vegetarfyll. 

Vårruller kan du enkelt lage selv ved hjelp av disse “Spring Roll Wrappers”:

Bland sammen det fyllet du ønsker deg. Jeg liker for eksempel kombinasjonen av raspet hvitkål, raspet gulrot, sjalottløk, hvitløk, salt og pepper. 

Vårrull-papirene skal dyppes litt i vann før man legger på fyll og pakker det hele sammen. (Mer detaljert bruksanvisning står på pakken).

Vårrullene kan enten stekes i ovn eller i olje. Denne gangen stekte jeg de i ovnen da min erfaring er at det blir mindre søl.

 

Spises som de er eller server med for eksempel ris og sursøt saus. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Mobilblogg: Resultat fra styrkeløftstevne

Må bare fortelle om at Fredrik tok andreplass og sølv i sin klasse under styrkeløftstevne i går! 😀 

Han veide inn på 73,9 kg og løftet 580 kg sammenlagt med 210kg i knebøy, 137,5kg i benkpress og 232,5 kg i markløft (3,1xKroppsvekt!!!!!!!! :-O )

Regner med det kommer film av løftene i løpet av de nærmeste dagene. Uansett, han ble selvfølgelig kjempeglad og jeg er selvfølgelig dritstolt! ;p

Det har vært sykt mange flinke og imponerende løft i løpet av helga. Det er så god stemning og rett og slett en skikkelig inspirasjonsboost å se så mange dyktige folk og ikke minst oppleve det samholdet der alle heier på hverandre uansett kjønn, vektklasse eller hvor mange kilo det er på stanga. GØY!  😀

– Silje Bjørnstad – 

 

Film: chins med ekstra vekt

Hei og god SOLSKINNSLØRDAG! 🙂
Min lørdag blir viet til styrkeløftstevne (som tilskuer hvis det skulle være noen tvil ;p ), men når man våkner opp til skyfri himmel, herlige vårtemperaturer og sol så fyker mitt energinivå til topps så da ble litt morgentrening i dag. Med blant chins der det ble “pyramide-trening” og der jeg sjekket maks styrke på 1 repetisjon. 
SÅ først 8 vanlige reps:
video:chinstrening

 

Og oppover med 5kilo ekstra x 4rep + 10 kgx2rep + 12,5kgx1+15kgx1 og jeg stoppa på 16,25 kgx1 før det ble samme type sett tilbake igjen til 8 vanlige reps uten ekstra vekt. 

16,25kg ekstra:

video:chins1625

 

10kgx2: 

video:chins10kgx2rep

Ha en herlig dag 😀

– Silje Bjørnstad – 

Fredagsfri – fredagstrening – fredagsfisk

ENDELIG FREDAG! 😀

Jeg har faktisk tatt meg helt fri i dag og startet dagen med å ta den obligatoriske-årlige “sjekke-vitamin-mineral-kolesterol-blodprøven” hos legen i dag. Nei, jeg har ingen mistanke om at jeg har mangler eller er sjuk eller noe sånt, det er bare noe jeg gjør hvert år for å se hvordan verdiene mine er 😀

Etter blodtapping ble det intet mindre enn 3 timer på treningssenteret, det er så deilig å ha slike økter hvor du bare kan ta lange pauser og god tid til å gjøre det man faktisk har planer om uten å tenke på at man skal rekke ett eller annet. 

I dag ble det knebøy med 60kgx6rep – 65kgx5rep – 67,5kgx3x3:

Supersett med markløft med 90kgx3settx4rep fra boks og deretter 77,5kgx3settx4rep fra bakken:

Og eller ble det glute brigde med 102,5kgx3settx7rep, rygghev 2×12, good morning 32,5kgx3settx7rep og benkpress med 35kgx3rep+ 38,5kx3rep + 2settx2repx42,5kg.

Greit med blogg som kan funke som treningslogg…. Haha.

Her er min lunsj, eventuelt dagens første middag:

Krydret laksefilet med smørstekte grønnsaker (rødløk, champignon, paprika, squash) servert sammen med blomkålris og dill. YUM! 😀

Husk styrkeløft-stevne som arrangeres på Bjølsen i Oslo denne helga. Løftinga starter med de første puljene klokka 15.00 i dag og i morgen skal Fredrik i ilden! 😀

 

God helg! 😀

– Silje Bjørnstad – 

Frukt og grønt, juice og vitaminpiller

Hei!

Som vanlig synes jeg dagene bare flyr avgårde. Denne uka på Side2 har det (ikke overraskende) blitt noen kostholdssaker, deriblant denne: 

Gjør du dette, mister du vitamin C

FARGERIK DRIKK: Hjemmepresset fruktjuice og smoothies er både sunt og godt, men hva er egentlig sunnest av hjemmelaget juice og hele frukter?

Greia er at når frukt og grønt blir skjært opp så utsettes fruktkjøttet for lys og oksygen, noe som kan påvirke vitamininnholdet. Deriblant blir noe av vitamin C oksidert til et stoff som ikke har noen vitaminvirkning, men det er positive sider ved å putte frukt og grønnsaker i blenderen også. Vitaminer finnes i planteceller i frukt og grønt, og i blenderen blir celleveggen og membranen delvis ødelagt slik at vitaminene blir frigjort og lettere tilgjengelig for opptak i kroppen. 

Konklusjonen? Ja takk begge deler. Men sørg for å spis/drikk fruktkjøttet da det er her mesteparten av de viktige og gode næringsstoffene befinner seg. Det viktigste er å variere med ulike frukt og grønnsaker, spis FARGERIKT! 😀

Forresten, da jeg var på pressetur til Nofima for noen uker tilbake ble det også snakket om tap av næringsstoffer under hele prosess fra “åker og trær” til butikk, oppbevaring og bruksområdet. Det er ingen tvil om at riktig temperatur og lyssettingen i butikker påvirker innholdet av vitaminer og mineraler i frukt og grønt. Kort forklart så er hverken for høy eller for lav temperatur noe gunstig for vitaminbombene, og de fleste frukt og grønnsaker foretrekker mørke rom fremfor hvitt lys. (jeg plukker ALLTID de frukt og grønnsakene som ligger under alle de andre når jeg er i butikken…. He he). 

Apropos vitaminer og artikler på Side2, her er en sak om dagens episode som vises på TV 2-programmet “Matagentene”: 

– Dette er fullstendig unødvendig

Vær oppmerksom på at det er snakk om generelle vitaminpiller som for eksempel vitamin C og multivitamin-tilskudd i denne episoden. For det skal nevnes at Helsedirektoratet anbefaler å spise fiskemiddager 2-3 ganger i uka, og for de som sliter med å spise fisk regelmessig bør ta daglig tilskudd av tran eller annet omega-3-tilskudd. Mange sliter også med å få i seg nok vitamin D, særlig i vintermånedene. Så her er det også anbefalt med vitamin D-tilskudd hvis man sliter å få dekket det daglige behovet gjennom kosten og sollys. 

– Silje Bjørnstad – 

På Instagram: markløft, mat, markløft, hund, markløft, happyface, markløft ;)

Hei og god onsdag! 🙂

Her er mine siste shots fra det siste på Instagramfronten;)

1) Markløft <3
2) Sjekket næringsinnhold og forskjeller på Gildes “Go & Mager-produktserie” sammenlignet med originalvariantene. Les saken her: – Den sunnere varianten inneholder jo mer salt og mindre kjøtt?
3) Trening med Fredrik 🙂
4) Snacks: grønnsaker og dip

5) Markløft supersett <3
6) Dette bildet er ett av de morsomste jeg vet om
7) Og litt markløft igjen
8) Endelig vår og vakre solskinnsdager i Oslo!

9) Markløft… IGJEN! 😉
10) Besøk av verdens beste Lexie <3
11) Vegetarmiddag på kjøttfri mandag
12) “Solskinns-knebøy” fra gårsdagens trening.  Ja, det ble varmt på baksiden etter hvert… 😉

Min konto på Instagram er fortsatt siljebjornstad87

Ha en herlig og sprek vårdag!

– Silje Bjørnstad – 

Nydelige proteinvafler

Hei og god tirsdag!

Det er nok mange av dere som har fått med seg at det er en internasjonale vaffeldagen i dag? 

VAFFELDAGEN: 25.mars feires vaffeldagen over hele verden.

I den forbindelse er det selvfølgelig en haug med vaffeloppskrifter både her og der. Siden jeg skriver for nettsiden treningsforum.no så frister jeg med deres oppskrift på proteinrike vafler:

Porsjon: 1

Ingredienser
4 eggehviter
½ kopp mager kesam
½ kopp havregryn
1 ts bakepulver
1 ss sukrin

Slik gjør du:
1. Bland alt sammen i en blender til en jevn røre
2. Stekes på et vaffeljern.

Server med for eksempel hjemmelaget syltetøy,  bær, vaniljekesam og søtningsstoff/sukrin, eller noe annet digg som du synes smaker godt på vafler. 

Næringsinnhold:
310 kcal
Protein: 37 g
Karbohydrater: 36 g
Fett: 2 g

Ellers så finner du også flere oppskrifter i denne artikkelen jeg har laget for Side2 tidligere i dag: 
Dette er den perfekte vaffeloppskriften 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

Kjøttfri mandag: Sursøt bønnesalat

Denne deilige og proteinrike salaten ble min kjøttfrie mandagsmiddag i dag:

Skikkelig mettende og næringsrik og ingrediensene er kidneybønner, kokt egg, revet ost, agurk, paprika, ananas og sur agurk.

Jeg har fått helt dilla på sur agurk for tiden og kombinasjonen av søtt og surt er så utrolig godt!! 🙂

Salater er så mye mer enn bare isbergsalat med ost og skinke 😉 I tillegg til å variere med ulike grønnsaker så kan du for eksempel prøve ristede pinjekjerner, ulike ostevarianter, nøtter, quinoa, solsikkefrø, gresskarkjerner, avkjølede pastaskruer, bønner, kikerter og så videre.

Med andre ord, salater er ikke kjedelig! Det kan varieres i det uendelige, så her det bare å prøve seg frem. 

Dagens dessert:

 

Bærsmoothie laget med en håndfull fryste bringebær, en mindre håndfull jordbær, og en liten håndfull bjørnebær sammen med 1-2 dl lettmelk og 2 ts søtningsstoff. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

“- Kakene trenger ikke å være sukkerbomber”

Hei og god kjøttfri mandag! 

Ingen oppskrift (enda) i dette blogginnlegget, rett og slett fordi jeg vil anbefale dere å ta turen innom denne bloggen: Bakekona.blogg.no

Her finner dere så utrolig mange deilige oppskrifter som passer fint til både frokost, lunsj og middag.

Jeg intervjuet Stine “Bakekona” Haslestad før helgen og skrev en artikkel for Side2: 

– Kakene trenger ikke å være sukkerbomber

Det jeg personlig liker så godt ved denne bloggen er at det er fokus på naturlig næringsrike ingredienser som for eksempel havremel, kesam og fullkornsmel. Man trenger liksom ikke å ta turen til ulike helsekostforretninger for å få tak i “riktige ingredienser” når man skal lage sunnere kaker, bakst, grøtvarianter, pannekaker eller lignende. 

Hva med for eksempel denne geniale frokostvarianten:

“Frokost i en glasskrukke”

(Copyright: Bakekona.blogg.no)

Eller “grove pannekaker – til frokost, lunsj eller middag”
 

(Copyright: Bakekona.blogg.no)

Eller hva med sukkerfrie, fiberrike skolebrød med hjemmelaget vaniljekrem

(Copyright: Bakekona.blogg.no)

Virkelig en inspirerende og god blogg med mange geniale oppskrifter med sunnere meltyper og uten sukker.

Og jeg sier som “Bakekona”: ” Ja til dessert hver dag”. 

😉

– Silje Bjørnstad –