Silje tester “Silje”

Goooood søndag! 😀
Ah, før helga kom det en pakke fra GetInspired med “Rönisch Shape Silje Anti-Shake Shorts” – I know, shortsen heter “Silje”, digger navnet! ;D Allerede der var jeg solgt lissom…

Jeg bruker jo å skrive om matprodukter og lignende som jeg tester her på bloggen, så nå er det jammen meg på tide å “teste treningsting” også. ;p
Og Oh My God – så digg den shortsen er!!!! Den vil virkelig bli helt perfekt til joggeturer på sommeren, og ikke minst på treningsøkter – både innen- og utendørs. Shortsen sitter virkelig helt perfekt, uten å være stram eller for kort. Så Silje kan absolutt anbefale Silje – jeg visste det var et godt valg ;p
I dag ble det en kjapp runde med hjemmetrening – shortsen funka bra til det også :p
video:img4837
Supersett med 3 øvelser og 3 runder: 8 pullups – 8 diamond pushups – 8 smale pushups, før samme runde med 6 repetisjoner og siste runda med 5 repetisjoner.
Ellers så blir det en økt på treningssenteret senere i dag før det blir grillings med et vennepar. Love it!
Ha en flott søndag!
– Silje Bjørnstad –

Skyr-Smoothie

Hei!

Forrige helg tipset jeg om denne himmelske bringebær-Skyr-smoothien, naturlig rik på protein og andre gode næringsstoffer. 

Denne lørdagen er denne fristelsen på menyen:

Skyr-smoothie med smak av vannmelon

Til 2 store porsjoner:
1-1,5 dl melk
1 beger Skyr med bringebær & fersken
1/4 vannmelon (det røde kjøttet)
cirka 100-150 gram smoothieblanding (mango/fersken/banan)
Søtningsstoff (kan sløyfes, denne smoothien blir søt og god uansett 😉 )

Bland alt i en blender og server straks.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –  

Hei helg!

Hei hvor det går!
Paradise-finalefest i går, Findings-festival med jobben i dag! 😀

Og i morgen er det stand-up-show i Oslo Spektrum – gotta love my job!

I tillegg var jeg på posten for å hente en ny ladning med proteinbarer. Jeg smelte til med storkjøp denne gangen og bestilte 60 barer siden det var 40 prosent. 😀 Mihihhi. 

Disse er så gode!!! (Og nei, jeg får ingenting sponsa hvis noen måtte tro det 😉 )

Nå har frøkna dusja og skifta klær – klar for middag ute og deretter festivalstemning på Bislet i VIP-lounge (hell yeah). 

God helg folkens!

– Silje Bjørnstad –

Så godt, så enkelt

Trenger du mattips til noe som går kjapt å lage som i tillegg er sunt og godt?

Her er to av mine favoritter:

Frokost/lunsj/mellommåltid:

Polarbrød laget med fullkorn med proteinrikt pålegg som for eksempel kalkunskinke og ost – pynt med grønnsaker. Og selvfølgelig grønnsaker samt frukt ved siden av. (og hurra for at sommeren melonsesong endelig er i gang!)

Lunsj/middag:

Biff med ferdiglaget bulgursalat og salatrester. 

Ting trenger ikke å være så komplisert og husk at det er helt greit å av og til kjøpe ferdigprodukter på butikken. Les på ingredienslistene for å unngå skjulte salt- og sukkerbomber, og velg produkter som bidrar godt med protein, langsomme karbohydrater (fiber) og sunne fettsyrer. 

Spre matglede, ikke matfrykt. 

– Silje Bjørnstad – 

Ikke glem dette!

Hei!
Nytt Shape Up er ute til abonnenter NU! Og det kommer veldig snart i butikk 🙂
Nå skal (må) jeg jobbe litt (digg med hjemmekontor, starter jobbdagen kl 16 – hehe), og på planen i dag står blant annet næringsberegning av oppskrifter, artikkelskriving og oppdatering av konsultasjonsjournaler.  Phew. 
Og så blir det å sette rumpa nedi sofaen og nesa nedi det nyeste Shape Up.
Minner forresten om DETTE ARRANGEMENTET: 

SHAPE UP CONVENTION 26.september!  

Ellers så var det lite trøkk på dagens treningsøkt – Det kjentes ut som alt gikk i sakte film, men øvelser ble gjennomført og utrolig nok klarte jeg ny pers med 12,5 kg i dips med 7 reps. 
video:dops7x125kg
Resten av økta så sånn ut: Pullups (7-6-6 reps), benkpress 3x3x45kg med stopp + 7repsx40kg med stopp, dips med 12,5 kg ekstra (7+6 reps) roing med stang (37,5kg 3×5), skulderpress med stang (6 reps på 30 kg, 6 reps på 27,5 kg og 7 reps på 25 kg), arnold press, hammercurl og fransk press.
Nu er det jobbings!
– Silje Bjørnstad – 

 

Denne uka :D

Tjohei!!!
Aaaaah, mens andre begynner jobbeuka si etter pinse, så har jeg to dager fri (LES: hjemmekontor der jeg disponerer tiden min sjæl ;D ) Og det er så deilig!
Så da ble det formiddagstrening med blant annet knebøy og sumomarkløft – seigt og jævlig, men settene ble i alle fall gjennomført.  Så ble det liggende og sittende leg curl, utspark, rumenske markløft, og stående og sittende tåhev.
Her er ett sett i bøy: 70 kg x3 reps:
video:70kgx3
Og det siste settet i markløft med 100kg x 5 reps x3 sett
video:5x100kgseigemark

Phew. 

Ellers så skjer det så utrolig mye gøy denne uka! På torsdag er det finalefest i Paradise Hotel (jeg var jo på pressetur i Mexico i januar og har dekket dette programmet for Side2 i hele vår og gleder meg faktisk veldig mye til å hilse på deltakerne igjen), så er det Findings Festival på fredag (Side2.no er samarbeidspartner! 😀 ) , og på lørdag er det standup-show i Oslo Spektrum med Gabriel “The Fluffy Guy” Iglesias. 

Oh yes! Dette må jo bare bli en bra uke 😀

Ha en nydelig tirsdag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

 

Kjøttfri mandag: sunn fast food

Hei og god mandag!
Det er jo helligdag og fridag for store deler for befolkningen, men det er fortsatt kjøttfri mandag! 🙂

Dagens middagstips er stekt ris – vegetarstyle, og dette er faktisk en kjempeenkel rett som er perfekt å lage når man har rester av for eksempel kokt ris og grønnsaker.

Dette er rett og slett sunn fast food!

Hvit ris i seg selv bidrar ikke så veldig med høyt innhold av ulike næringsstoffer og derfor er det fint å supplere med andre matvarer som bidrar til å øke næringsinnholdet.

I tillegg kan man jo bruke en annen ristype, for eksempel villris, brun ris eller fullkornsris.

I denne kjøttfrie stekt-ris-retten bruker jeg 2 egg og erter som øker innholdet av blant annet protein, grønnsaker som gulrot og aspargesbønner bidrar med blant annet fiber og ulike vitaminer, så topper jeg retten med usaltede cashewnøtter for å spe på med litt mer protein samt sunne fettsyrer. I tillegg så elsker jeg nøtter og det er en ingrediens som nesten kan brukes som topping på hva som helst. 😀

Kok risen etter anvisning på pakken, hell av vannet og ha risen i en stekepanne. Visp sammen eggene og ha dette oppi stekepanna med risen. Tilsett grønnsakene og rør godt slik at alt blandes sammen. Server gjerne med usaltede nøtter (for eksempel peanøtter/cashewnøtter) eller ristede pinjekjerner på toppen.  

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –  

 

Du skal holde hviledagen hellig

God søndag!
Ah, i dag er det treningsfri og det tror jeg kroppen har gått av. Så her er det “du skal holde hviledagen hellig”-innstilling for alle penga. 
 I dag er jeg støl både her og der, men det er vel bare et resultat på at gårsdagens energitrøkk gjorde susen. 
Fra gårsdagens andre økt som ble utført på kvelden i lokalene til Oslo Styrkeløftklubb sammen med typen:
3x6repsx30 kg pendlay rows, roing i tau, nedtrekk, pullups, roing med manual, skulderhev, omvendt flyes og 10 chins (digg å kjenne at jeg mer eller mindre fortsatt kan ta 10 chins uansett dag og energinivå til tross for et par kg ekstra opp i vekt ;D )
video:roingitau
video:10chins
I morgen er det mandag og det betyr kjøttfri mandag for min del. Deler mattips i morgen, en rett som kan sies å være “sunn fast food”. 😉

– Silje Bjørnstad – 

Kaboom og hei energi!

Haaallooo lørdag!

Ah, endelig fikk jeg sove ut uten å bli vekt av vekkerklokka og det kjentes på dagens treningsøkt. Det er flere dager siden jeg hadde så mye energi som i dag, og da passet det fint at jeg utsatte gårsdagens økt til i dag 😉

I går skulle jeg egentlig ha “tung beindag”, men det endte med 5000 meter roing og 11-8-7 pullups i stedet :p

Treningslogg fra de to siste øktene (dette er kun for min egen del):

Lørdag: 3x3x80 kg i knebøy, 3x3x60 kg i frontbøy, beinpress, utspark, 3x5x75 kg strake markløft, glute ham raises, liggende lårcurl, sittende og stående tåhev.

Torsdag: 3x5x95 kg i sumomarkløft, 3x3x35 pendlay rows, 2×6 chins (med 5 kg ekstra) + 10 nøytrale chins, 3x5x30 kg skulderpress med stang, arnold press, hammercurl.

I kveld blir det en økt sammen med Fredrik på lokalene til Oslo Styrkeløftklubb – perfekt pinseaften det! ;D  I morgen og mandag jobber jeg på Side2, og nå må jeg videre til konsultasjonsjobbing. (folk flest har jo ikke tid i hverdagen, så da får det bli litt lørdagsjobbing i stedet )

Så skal jeg bla litt i denne boka som jeg har fått tilsendt fra Lasse Tufte. Mer om den i et senere innlegg!

Ha en strålende lørdag 🙂

– Silje Bjørnstad – 

 

Deilig og sunn smoothie

God fredag!

Et lite smoothie-tips nå før helga <3 Dette er en deilig smoothie-variant som passer perfekt både før og etter trening, som dessert eller som et lite mellommåltid. 

Det er superraskt å lage, smaker fantastisk godt, er naturlig rik på protein og bidrar med en hel haug med næringsstoffer. Melk og Skyr bidrar med blant annet protein, kalsium, B-vitaminer,og bringebær er en kilde til vitamin C og fiber.

Til en porsjon:
1-2 dl melk
100 gram fryste bringebær
1 beger Skyr med bringebær
Søtningsstoff (smak deg frem)

Ha alt oppi en blender og kjør til passe smoothie-konsistens. Mmmmm, så forfriskende, godt og mettende! 🙂

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –