Jada – jeg lever!

Men det skjer mye om dagen, tida bare flyr jo, så derfor litt rolig på denne fronten.


Men jeg har det veldig bra om dagen – uten å egentlig helt vite hvorfor. Jeg bare går rundt og smiler, og ingenting er bedre enn det! Må være våren som er på vei…. For nå er vi straks i mars – og det er årets første vårmåned! Deilig 🙂

Nyt skuddårsdagen!

– Silje Bjørnstad – 

Middagsbesøk :)

Får besøk av tre venninner i dag og jeg tenkte å lage noe raskt og “trygt” som de fleste liker. Så da blir det spagetti bolognese med salat, samt fruktsalat og vaniljekesam til dessert.

Bolognesesausen blir et Dolmio-glass med biter av rødløk og gulrøtter (og karbonadedeig så klart), og så blir det enket salat med isbergsalat, paprika og agurk, OG SÅÅÅÅÅ, folkens – fruktsalat med jordbær, mango, eple og pære. Og den kan anbefales – kun fire ulike frukter, men søtt, sunt og veldig veldig godt 🙂

God mandag! 

– Silje Bjørnstad – 

this is gonna hurt tomorrow…

Jeg har nettopp kommet tilbake etter en time med personlig trener der fokuset ligger hovedsaklig på styrke og å styrke opp kjernemuskulatur. Og siden jeg aldri har hatt noen rutiner i å trene styrke så er det klart at dette er uvant for kroppen. Så jeg kjenenr jo allerede nå at beina mine er gele og at ryggen kommer til å sette seg i NEI-posisjon de neste dagene. Men dette har jeg så godt av, og ingenting er som å bli ordentlig støl – rett og slett fordi da betyr det at skrotten har fått kjørt seg. 

Etter trening styrta jeg en litago sjokolademelk, jeg som omtrent aldri har lyst på vanlig sjokolade en gang. Men etter en treningsøkt funker sjokolademelk helt ypperlig. Det skal jo faktisk også være en veldig god restitusjonsdrikk. 

Les mer – klikk her.

Ellers så flyr dagene av gårde med lesing, jobb og sosialt samvær. Akkurat sånn jeg liker det. Forresten, var og så “Puss with boots” på søndag i 3D, og den kan anbefales på det sterkeste!! Jeg både lo og grein. (følsom vettu).

I dag skal jeg se “The Descendants med George Clooney, den har fått meget bra anmeldelser, nominasjoner til både ditt og datt og jeg vet ikke hva. Gleder meg!

God onsdag!

– Silje Bjørnstad – 

Mobilblogg: middagstips på en mandag

På en heller redusert mandag er jeg litt matlei, men mat må man ha. Og jeg kjente faktisk sultfølelsen komme mens jeg lagde meg middag – deilig.

Så om du ikke vet hva du har lyst på i dag kan jeg anbefale kyllingwok med ferske grønnsaker i sursøt saus og eggnudler.

Enjoy 🙂

Status på mandagsformiddagen: Litt redusert kanskje med et utseende til et troll..

Våkna opp med DEN dunkende hodepinetilstanden + stivhet/stølhet i omtrent alle muskler i hele kroppen, og selvfølgelig pottetett i hele nesesystemet. Jepp – nå skal man betale for at man var ute på byen på lørdag med litt for lite tøy. Også er det vel influensasesong på gang… 

Har hvertfall fått lest bittelitt om B-vitaminer samt sett på videoforelesninger. Hvor mye jeg fikk med meg er en annen sak, for JA øynene mine ser litt røde og slappe ut, og det er fordi de er det….

Etter tre videoforelesninger holdt jeg på å sovne, ikke på grunn av at det var noe feil med videoforelesningene (pensumet nå er jo bare gøy!!), men rett og slett fordi energinivået og hjernekapasiteten var noe dalende..

Uansett så MÅ jeg komme meg en bitteliten tur på jobb, samma hvordan man ser ut… For jeg er fullstendig klar over at dette ikke er bilder for sarte sjeler..

Men jeg blir aldri syk, det er veldig greit. Jeg blir bare litt redusert – så her er det bare å slurpe i seg grønn te og knaske fisherman`s friend med god samvittighet.

Men god mandag til folket og ønsker alle en god start på en ny uke 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Vitamin D – kom deg ut i sola.

Vitamin D kan vi få fra kosten (margarin, fet fisk, tran, ekstra lettmelk, enkelte hvitoster, litt i smør og egg) og vi kan danne det i huden fra UV-bestråling. For de fleste er sola en viktigere kilde enn kosten. 

En positiv opplysning til alle bleikfiser: Desto lysere man er i huden, desto mer vitamin D får du fra sola. Så det betyr altså at mørkhudede trenger å oppholde seg lenger i sola for å få samme vitamin-D-effekt sammenlignet med en bleik nordmann. Samtidig kan det være greit å vite at du ikke kan “sole deg ihjel” for så å få vitamin D-fogiftning. Dette regulerer kroppen selv. Derimot så kan man bli vitamin D-forgiftet ved i tillegg å spise å for mye vitamin D, men dette er svært sjeldent og ikke noe man vanligvis skal bekymre seg for.

 

Hovedoppgaven til vitamin D er å regulere absorpsjonen av kalsium, noe som igjen er nødvendig for mineralisering av beinvevet. Men vi trenger også vitamin D for differensiering av celler.

 

Vitamin D-mangel vil føre til at kroppen ikke får tatt opp nok kalsium og dette igjen vil påvirke skjelettet. Ulike skjelettsykdommer som man kan få av vitamin D-mangel er rakitt (hos barn) og osteomalaci (hos voksne. Generelt sett er vitamin D-statusen her i landet god. En solrik sommer vil øke vitamin D-lagrene til vinterhalvåret og behoved for vitaminet dekkes som oftest av at huden eksponeres for UV-B-stråler. Om vinteren blir vitamin D fra kosten viktig, og noen grupper bør vurdere å ta vitamin D-tilskudd i mørketiden. (Blant annet eldre som sitter mye inne, syke personer som må holde seg innendørs, innvandrere.)

Anbefalt inntak for voksne er 7,5 mikrogram per dag. Dette tilsvarer 10-15 minutter om dagen ute i sollys på sommerstid, selvfølgelig noe lenger når det ikke er helt blå himmel og strålende sol

 

Eksempel fra kostholdsperspektiv – hentet fra  melk.no

Matvare Vitamin D (µg)
3 glass ekstra lett melk (4,5 dl) 1,8
10 g smør eller margarin (til to brødskiver) 0,8
1 porsjon makrell i tomat (25 g) 1,3
30 g gravlaks (1 skive) 3,8
Til sammen 7,7


– Silje Bjørnstad – 

Eirin har skaffa seg husdyr

Det vil dermed si at jeg har blitt fadder! Eirin mente nemlig det var på tide å få et husdyr inn i bofellesskapet og nå har den supersøte hamsteren “Fluffy” flytta inn. Jeg tror det ville være en kjempebra ide å skaffe et sånn “spinningshjul” til dyret – det må jo være topp treningsmotivasjon! Når det hamsteret skal klare å løpe non-stop i mange timer, ja da er det bare å komme seg på treningssenteret hvis man en dag skulle virke litt trøtt og sliten.

Men nå må jeg løpe – møte, jobb og utdanningsmesse står på planen. I morgen kommer verdens nydeligste Sandra på besøk – vi skal på seminar om overvekt og fedme. Tror det blir veldig bra og interessant.

Ha en flott onsdag!

– Silje Bjørnstad –