Siden sist..

.. har jeg og Joakim fått litt fler møbler i hus, samt gardiner og noe mer “dilldall”. Vi var jo som jeg skrev på den obligatoriske “alle-som-flytter-sammen-må-en-tur-til-IKEA”-tradisjonen og vi kom oss helskinnet derfra uten å ha fyrt opp noen heftig krangel eller diskusjon slik som mange andre har tendens til å gjøre nettopp på IKEA. For det er ingen tvil om at nettopp på denne svenske møbelgigantbutikken er det mange forhold som både får smake på sin første krangel eller kanskje noen opplever å gå inn som lykkelig kjæreste og kommer ut igjen som frustrert og nysingel. Uansett, det var ikke tilfelle for oss og vi fikk med oss det vi skulle ha, og sikkert litt til.  

Nå har vi hvertfall fått på plass TV-benk (OG duk på stuebordet, yeah!) :

Også har vi fått kaffe&te-hylla på plass. 


En herlig og nødvendig “Nespresso”. 😀


Ellers så har vi fått på plass innbyggerne på badet, nemlig badeendene. Og i helga flytta også min dødskule badeand-radio inn hos resten av gakkgakk-gjengen:

Gardiner er blitt hengt opp, og mamma hadde med seg en blomst da hun og pappa var på besøk i helgen. Vi vet jo alle at den blomsten mest sannsynlig kommer til å dø i nærmeste fremtid, men den står da der og ser fin ut nå hvertfall. 

Også fant jeg ut en genial løsning på hvordan vi kunne dekke til den stygge veggen i gangen: Henge opp no hvitt tøystykke som blant annet kan brukes til en slags “oppslagstavle” ved å henge diverse ting på, og som ikke minst som også kan brukes til “solbrille-oppbevaringsplass”! Så derfor henger nå et lite utvalg solbriller meget lett tilgjengelig når man skal ut døra. 

Også har jeg endelig fått starta igang med litt trening igjen. Denne gangen er jeg blitt Elixia-medlem, og hadde min første gruppetime i dag; Zumba selvfølgelig!! Og satan hvor bra instruktør og zumba-time det var! Skitgøy var det faktisk!

Ja, dett var dett for denne gang. 

– Silje Bjørnstad – 


Sommerferie og dilla på Vanilje-kesam

Da var eksamen tatt (og bestått), og dermed har sommerferie 2011 offisielt begynt. Jeg har jo strengt tatt hatt ferie de siste ukene da jeg har vært ute og reist, men nå slipper jeg hvert fall å ha eksamenspress og lesing hengende over meg. MEDISIN GRUNNFAG – CHECK! 😀

Dermed så har jeg nå noen fridager der jeg skal nyte gode og lange frokoster med God Morgen Norge på TV`n, trening, leilighets-innredning, interiørshopping, og ikke minst kjærestetid sammen med Joakim. 

Jeg skal jo jobbe noe i sommer, både litt som personlig assistent i juni og som journalist i Side2/Nettavisen i juli måned, og jeg trenger penger! Norge er et fantastisk dyrt land å bo i, særlig når man har vært i Asia i 6 uker og er vant med å betale 5 kroner for en cola light og 20 kroner for en halvtimes tur i taxi… Men i juni måned har jeg egentlig maaaange fridager, så om noen vet om noen som trenger jobbehjelp for et par dager eller en helg eller lignende, so let me know. 😉

Nå skal jeg kose meg med minigulrøtter dyppet i vanilje-kesam. Jeg har fått dilla på vanilje-kesam etter at jeg smakte det for første gang (!) hos min beste venninne SILJE AALAND for et par måneder tilbake. Prøv det! Finnes både i original og mager utgave, og frukt med vanilje kesam smaker bare helt nydelig, enten som snacks, frokost, mellommåltid eller dessert. Ha en god helg!

– Silje Bjørnstad – 

Back in Oslo.

Da har jeg kommet meg til Oslo og har flyttet inn i ny leilighet sammen med Joakim. Jepp, jeg er blitt samboer, på “årntli” lissom. (Herregud, er det nå jeg skal begynne å leke at jeg er voksen..?) Uansett,  stakkars gutt som skal overleve med meg og mine MonicaGeller-lignende ryddemani-tendenser, alle eplene og gulrøttene som fyller sikkert over halve kjøleskapet og mine tusen par sko og vesker som tar opp det meste av skapplass her og der.

Men nå er jeg da på plass, og siden typen har klaga så fælt over at jeg har vært ute og reist bittelitt i noen uker så kan han nå hvertfall holde kjeft. Vi har funnet oss en herlig 3-roms øverst på Birkelunden på Grünerløkka. Rett og slett fordi vi er avhengige av å ha Kaffebrenneriet i umiddelbar nærhet, kort avstand til jobb for oss begge, og fordi vi bare er og blir Løkka-mennesker. 

Vi må jo ta den obligatoriske IKEA-turen slik som alle ferske samboere må, men den blir på lørdag på grunn av en viss eksamen og jobb. Derfor er det diverse ting som mangler slik som blant annet TV-benk, hylle til kjøkkenet, gardiner, og litt dilldall som vi liker å kalle det. (Ornamenter eller pyntegjenstander for den som er fin på det) 

Men her er hvertfall en smakebit av stedet jeg nå bor og skal leve i en tid fremover:

Soverommet. (Som forøvrig har et nødvendig stort og herlig klesskap 😀 )


Kjøkkenet. (Med oppvaskmaskin selvfølgelig, det var et av kravene når vi var på visninger..)


Badet. (Jeg forelska meg i det badet her fra første stund. Dette er jo størrelse kingsize for meg som var vant med å bo i en leilighet med et bad der man omtrent kunne sitte på dass å drite og vaske henda sine i vasken samtidig eller dusje samtidig som man la klær i vaskemaskinen. Så det er herlig med litt tumleplass!! 😀 I tillegg er det etterlengtede varmekabler i gulvet, stor dusj, og vaskemaskin som fungerer uten å etterlate 20 liter vann på gulvet.)


Stua. Her er det som dere ser flere reserveløsninger i bruk. TV-Benk står øverst på lista!!


Men vi har peis da! Som garantert skal være med på å forurense Oslo-himmelen til vinteren når jeg sitter inntulla i superundertøy, ullgenser og pledd, men fortsatt fryser. Kos!


Også har vi plenty av DVD`er for den som ikke har noe liv og trenger noe tidsfordriv.Også har vi et disponibelt og nødvendig lite rom som per dags dato fungerer som kontor/lesedal/bibliotek/oppbevaringsrom. Derfor: Ikke legg merke til rotet, men legg merke til pensumbøkene mine som er slengt oppå pulten! Hah! Og en vakker dag skal dette rommet bli ganske så bra og organisert også. 

Tilbake til lesing om salpingitt, rubella, meningitt og megacolon! 

– Silje Bjørnstad – 

(Pokker, jeg begynner å miste brunfargen min allerede!!!! Føkk. Så ser det jo ut som jeg sjeler. Great!)


Hjemme i NOREG.

Ja, da var plutselig 6 uker med reising i Asia sammen med verdens beste, morsomste, tålmodigste og kuleste reisekamerat over. EIRIN, JEG SAVNER DEG!!!!!!!!!!!!!! Jeg har ikke opplevd at tida kan gå så fort som den har gjort disse ukene, jeg har ikke opplevd så mye på så kort tid noensinne og jeg har hvertfall ikke ledd så mye og så godt som jeg har gjort de siste ukene – det har sikkert vært minst 4-5 latterkramper hver dag. Sånn går det når to stykker som gjerne snakker før man tenker åpner kjeften, eller kommer med spontanreaksjoner og hyl på grunn av små, uskyldige gekkoer eller såkalte “flyvedyr”. 

Etter tilsammen 13,5 time på fly fra Bangkok er jeg nå hjemme på Hanshaugmoen, bedre kjent som Åsnes Finnskog, bedre kjent som “inni skogen”, bedre kjent som “hvor sa du, sa du?”. Og her er det liksom ikke like mye liv og røre som det var Khaosan Road i Bangkok, der vi var for ett døgn siden. Jeg kunne ha reist i flere ÅR, men en gang må man vel tilbake til virkeligheten, og det er ikke til å komme unna at neste uke kommer til å bli en tøff og intensiv uke med både flytting til Oslo og ikke minst heftig eksamenslesing. Jeg har nemlig eksamen i “Sykdomslære” om nøyaktig èn uke. Dermed må jeg dessverre stille meg usosialt tilgjengelig fra og med i dag frem til 26.mai klokka 11.00. Men man har jo alltids Facebook om det skulle være noe viktig. 

Og når man først skulle hjem så var det forresten ganske så fantastisk å komme hjem til verdens beste kjæreste som overraska meg på Gardermoen. Og til det nyeste familiemedlemmet, nemlig det lille nøstet her: 

 

- Silje Bjørnstad – 

Fra Krabi til Bangkok.

I dag reiser vi til Bangkok. Vi tar faktisk fly siden det hadde tatt 13-14 timer med buss fra Krabi til Bangkok, og siden vi skal opp klokka 05.00 i morgen for å være med på Tiger&Apekatt&Elefant-tur så er det greit å være sikker på å komme frem til noenlunde beregnet ankomsttid.

Vi har 3 netter i Bangkok før vi setter kursen hjem til Norge onsdag kveld. Det er vel ingen hemmelighet at vi har storkost oss på denne turen hvor vi har opplevd helt sinnsykt mye på kun 6 uker og ikke minst møtt så utrolig mange herlige mennesker med nydelige personligheter. Vi er så utrolig heldige som har hatt denne muligheten.

Og jeg vet det er mye bra som venter når jeg kommer hjem til Norge, men jeg må allikevel få si at dette er noe av det jeg kommer til å savne:

– Alle menneskene man møter når man er ute og reiser, både lokalbefolkning, backpackere og andre reisende.
– Gode samtaler med mennesker man ikke har møtt før, men som allikevel gir deg en følelse av at dere har vært kjent hele livet.
– Folk som banker på døra di som du aldri har sett før, men som lurer på om du vil være med ut å finne på noe.
– De bekymringsløse dagene med impulse og uventende hendelser.
– Å kunne gå uten å måtte planlegge hvor eller hva man skal, men bare gripe det som dagen har å by på.
– Alle latterkrampene til meg og Eirin, alt det interne vi har opplevd sammen.
– Alle de herlige hotellfrokostene med eggerøre, bønner i tomatsaus, frisk frukt og ferskpressa appelsinjuice.
– Å kunne stå opp om morgenen, kjenne det er 30-35 varmegrader utendørs og dermed bare slenge på seg bikinien, flipfloppere og legge seg ved bassenget.
– Ligge å flyte i bølgene i havet.
– De superbillige massasjene/manikyrene/pedikyrene som blir utført av superdyktige og vennlige asiatere.
– Den herlige Asia-maten med stekt ris, kyllingspyd, grønn curry, vårruller og “fruit-shakes”.
– Muligheten til å gå ut midt i uka og bare danse og le hele natten lang.
– Starbucks-datene til meg og Eirin med grønn te og mocca frappuchino.
– Taxiturer på “mopeder med sidevogn”.
– Yatzy-spilling mens vi sitter på flyplassen.
– Alle naturopplevelser og dyreopplevelser med apekatter som henger i trærne over deg, elefanter langs veikanten, water rafting, gekkoer i taket, snorkling i krystallklart vann der man får bli med ned i en verden som ikke kan beskrives men som må oppleves..

Og dette er bare en brøkdel…

Vel, egentlig så må alle sånne ting bare oppleves på egen hånd. Fordi opplevelsene, inntrykkene og lærdommen etter en sånn tur er rett og slett ubeskrivelig.

– Silje Bjørnstad –

Kort oppdatering fra Krabi

Etter noen dager i Koh Phanang har vi nå reist videre til Krabi. I Koh Phanang har vi blant annet sløva i sola, cruisa rundt på scooter og ikke minst vært på Half Moon Party. Var jo derfor vi reiste til denne øya i første omgang. Half Moon Party er ikke fullt så “stor greie” som det mer kjente FullMoon Party, men partysvensker og bleike engelskmenn skuffer aldri, så folkemengden var det ikke noe å si på for å si det sånn! Ellers så kunne vi se gærne thaimenn som viste flammekunstner, få bodypaint (som var mye kulere å se på i sånn “lilla lys” enn vanlig lys), prøve lokale matretter og ikke minst danse hvor man vil sammen med tusen andre.

Dagen etter tok vi båt og buss til Krabi, og vi ankom faktisk 1,5 time før beregnet! Her er det lavsesong, men vi merker jo at dette er stedet skandinavere reiser til når de skal på ferie. For her er restaurantmenyen på svensk, thaifolka ramser opp norske byer mens du passerer: “Oslo?! Tlånem?! (Trondheim), og på stranda ligger det strødd med blonde svenske tjejor som blir brune bare de ser på sola. Men ikke misforstå, det er veldig deilig å være her. Vi har bada, sola oss og i dag har vi vært på en båttur til blant annet kjente Phi Phi Islands, Maya Bay og Bamboo Island. Det har vært en kjempefin tur, men bare en ting som ikke var helt etter planen: Vi har blitt litt ugne i magen etter noen vårruller som ble fortært som kveldsmat i går.. Så da vi våknet i dag morges kjente vi begge at ting ikke var helt som det skulle, og det å skulle tilbringe halve dagen på en speed boat med urolig mage kan jo by på utfordringer. Utrolig bra timing lissom. Uansett så har vi utrolig nok klart å finne toaletter når det har vært nødvendig, og jeg sier bare: Hurra for kulltabletter!!! Dermed ble det blant annet snorkling i det mest krystalklare vannet jeg har opplevd, soling i silkemyk og hvit sand og sightseeing. Men vi kjenner at vi blir innendørs i kveld, litt risky business å fly ut på byen med matforgifning innabords.

På søndag reiser vi til Bangkok, siste sted før vi kommer hjem igjen…

– Silje Bjørnstad & Eirin Rogn –

(bildeopplastningen gir jeg opp siden nettet er klikk)

Vi er i Thailand!

Allright, sorry for lite blogging, men når man er ute på reise så skjer det gjerne en del som gjør at man ikke tenker på å blogge hver eneste dag. Uansett, etter en laaang tur fra Malaysia og over grensa til Thailand i går har vi endelig kommet til Koh Phanang. Her skal vi være i tre dager og grunnen til at vi reiste hit var fordi vi vil være med på Half Moon Party som er 10.mai! Egentlig er det vel FullMoonParty som er den største greia, men når det arrangeres er ikke vi her, så da får man ta til takke men det man kan være med på! 🙂

Oppdatering: Etter 2 netter i Kuala Lumpur reiste vi videre i Malaysia og til et nydelig sted som heter Penang. Her var det tydeligvis de “rike og mer velstående” Malaysia-folka som holdt til, masse flotte hus, hoteller og grønne områder. Vi ble kjent med en fra Australia som vi blant annet leide bil sammen med. Dermed kom vi oss litt rundt på Penang, blant til både “Nature Park” med 1 times gåtur i skikkelig regnskogjungel, Monkey Beach med naturligvis en haug med apekatter, og en lang sandstrand der vi prøvde både “Banana Boat” og “Jetski/Vannscooter”. Jetski-turen var helt vilt gøy, jeg og Eirin lo seriøst sammenhengende i 20 minutter, og sånne ting kan aldri gå for fort!! Dette skal prøves flere ganger! Hotellet vi lå på var forresten helt sykt. 4stjerners med svømmebasseng og Spa funker for oss, hotellfrokosten var slik som hotellfrokoster skal være og vel så det, vi hadde kingsize-room med kingsize-bed. Vi vet å leve backpacker-livet “Norwegian Style”. Begge kjørte også bilen vi leide, første gang vi sitter på med hverandre kjører vi med en bil med rattet på feil side OG på feil side av veien. Jeg har ikke en gang med meg førerkortet mitt… (Sorry mamma). Men null skade skjedd, vi har bevist at vi ER gode på å kjøre bil, enten vi kjører på venstre eller høyre side av veien.

”Pompel & Pilt” tar splitthopp og knebøy i solnedgangen i Penang.


Hotellrommet vårt i Penang.


“In the jungle, the mighty jungle..”


Etter noen dager i Penang skulle vi videre til Thailand. Vi bestilte buss/van/båtbillett dagen før vi reiste. Tidstabeller er tydeligvis oppskrytt her i Asia, vi skulle reise klokka 12.00, og var avgårde cirka klokka 13.00. Men det kunne jo vært verre. Etter altfor mange timer i en fullstappet van med noe som knapt kan kalles air condition og etter 3-4 passkontroller, var vi i Thailand og planen var å ta båten videre til Koh Samoi, være der 1 natt og ta båten videre til Koh Phanang neste dag. For å si det sånn, thailandske og malaysiske reisearrangører er ikke alltid å stole på, så når vi skulle ta båten til Koh Samoi fikk vi beskjed om at det ikke gikk båt dit og i tillegg at billetten vår ikke var gyldig. Klokka var 23.00 på kvelden, vi hadde reist i 11 timer og selv om vi allerede hadde booka 1 natt på ett hotell på Koh Samoi var vi mest keen på å bare komme frem til et sted. Dermed bestemte vi oss for å ta dagens siste båt til Koh Phanang som akkurat skulle til å reise og som ville være fremme cirka klokka 6 morgenen etter. Vi betalte sikkert altfor mye for den j… båtbilletten, men vi er bare glade vi slapp å overnatte i en mørk bakgate på havna sammen med stressa og pengeinnkrevende thailandske menn. (Igjen, slapp av mamma, alt bare vel!)

Vi kom i hvertfall frem til Koh Phanang i dag morges og jeg sov faktisk 4-5 timer på den nattbåten som var utstyrt med “senger”. (Det vil si 5 cm harde madrasser som lå ved siden av hverandre i et større rom der vi var tilsammen omtrent 30 stykker) Etter båtturen tok vi taxi til hotellet og skal si det var godt å komme frem!!! Resten av dagen har gått med til sløving i sola, avslapping i bungalowen vår, gåtur på stranda og en HERLIG middag på hotellrestauranten. Vi bare ELSKER maten her i Asia!!! I tillegg er det bursdagen til Eirin i dag, hun er nå offisielt 23 år gammel!! 😉 Dermed har vi spandert på oss 90 minutters aromamassasje og ansiktsbehandling, og vi har prøvd massasje både i Filippinene, Bali og Malaysia, men denne massasjen var seriøst den beste vi har opplevd. Er det noe de thailandske damene kan så er det å kna og gnikke på kroppen din. Gjerne bare sette deg opp i bru også, for plutselig ligger det en thaidame under deg med beina i ryggen din og føtter som tramper og gnur på både ribbein og hofter. Deilig!

Og til deg Eirin: Selv om det ble en litt ikkeplanlagt start på bursdagen din så håper jeg du har hatt en fin dag alt i alt! Du er bare en helt fantastisk og herlig person. Unik er du, og du får meg alltid til å le. Du ler jo 23 av 24 timer i døgnet. Digger deg! GRATULERER MED DAGEN!!! 🙂

Forresten: Asiatere med silikon er feil. (Quote: Eirin Rogn)

Forresten igjen: Hvorfor bare ikke slå sammen Malaysia og Thailand? Så kan det hete “Thailaisia”. Slipper å kjøre gjennom grensa og hoppe ut og inn av bilen 20 ganger på grunn av “immigration controll.” (Silje tenker høyt…)

 Og en siste liten ting, jeg og Eirin har allerede begynt å grue oss til hjemreisen. Vi vil ikke hjem!! Og vi fatter ikke hvorfor ikke flere reiser når de har muligheten?! Det er verdens beste følelse!! VI VIL BARE REISE MER MER MER!!!

– Silje Bjørnstad & Eirin Rogn –

(Også må jeg benytte sjansen til å fortelle “tøffel-kjæresten” min at jeg savner deg så kjempemass

Singapore – Kuala Lumpur neste

Etter Bali ankom vi Singapore på fredag kveld, og her har vi hatt 2 hele dager som har gått så altfor fort! Singapore er jo bare en helt topp storby, her har de ALT!! Og alt er veldig high-tech og nytt. Forresten, automatiske vasker, automatiske såpedispensere og automatiske toaletter som flusher av seg selv må jo være noe av det mest geniale som finnes for å forebygge store bakteriekilder og potensielle sykdomssmitteområder. Singapore er forresten også en av verdens reneste byer, her kan du nemlig fort få bot om du for eksempel ikke kaster søpla di i søppelkasser eller hiver tyggisen din på fortauet. Det siste der er forresten ikke så vanskelig å unngå siden de ikke selger tyggis i denne byen!! Ah, det er vel det eneste som er negativt med Singapore: NULL TYGGIS til salgs! Jeg som er sterkt  tyggegummiavhengig har aldri spist så mye “munndrops” og “Fishermans Friend” som jeg har gjort de siste dagene…

Singapore kan blant annet by på høye bygninger med interessante løsninger og arkitektur, DIGRE shoppingsentre, Sentosa Island, kunstige øyer/strender, Little India, Chinatown og Universal Studios-park bare for å nevne en bitteliten brøkdel. Jeg og Eirin farter videre opp til Kuala Lumpur i Malaysia i morgen og skal være der 2 netter før vi skal til et annet sted i landet som heter Penang. Vi skulle gjerne hatt noen netter til Singapore fordi vi liker oss så godt her, alle er så supervennlige og det er så organisert og trygt å farte rundt her. Men vi gleder oss selvfølgelig også til ferden videre!

– Silje Bjørnstad & Eirin Rogn –

(Bilder på Facebook!)