Mango-smoothie og ny kokosbolle

Ah, mango i smoothie er bombesikkert, og denne varianten er superenkel og SUPERGOD!

Til 2 porsjoner:
1 moden mango
Ca 100 gram fryste jordbær
1-2 dl melk

Og that`s it! 🙂 Hvorfor gjøre det mer komplisert enn nødvendig liksom.

Sødmen fra mangoen og jordbærene gjør at man virkelig ikke trenger noe ekstra søtning. 

 

 

I går på Side2 testet vi forresten kokosboller, eller, det vil si alle de andre i redaksjonen blindtestet. Jeg kunne jo ikke siden jeg visste hvilken kokosbolle som var hva. 

Grete Roede har nemlig lansert en ny kokosbolle, så da smakstestet vi den og sammenlignet med to andre kokosboller. 

Les mer om den nye kokosbollen og hele saken her: 

– Dette er slik en kokosbolle skal smake

🙂

– Silje Bjørnstad – 

 

På trening: derfor filmer jeg meg selv

Hei og forhåpentligvis god mandag og god start på en ny uke.

Det er en stund siden treningsoppdatering nå, så her kommer noen filmer fra noen økter i forrige uke:

Blant annet 3x3x112,5kg i markløft:

video:3x1125kgmarklft 

11 reps med 15 kg ekstra i dips (ny pers): 

video:11dips15kg 

Hipthrust 10 reps x 100 kg

 video:10reps100kghipthrust

Knebøy med tre sekunder ned og lite stopp i bunnposisjon:

 video:knebysakte

Så tenkte jeg at jeg skulle svare på det mange kanskje lurer på 😉 “Filmer du kun for å legge ut på blogg og Instagram?” 

Det enkle svaret på dette spørsmålet er NEI. Jeg filmer først og fremst for å se teknikken og for å bli oppmerksom på hva jeg bør jobbe med for å mestre øvelsen enda bedre. For eksempel i markløft-klippet ser jeg at jeg ofte får en overdreven svai på toppen av løftet, noe jeg rett og slett ikke var klar over eller har tenkt over. Når jeg filmer dips er det for å blant annet se om det blir godkjent dybde. Knebøy er et kapittel for seg selv, men i det klippet over her ser jeg for eksempel at det er enkelte repetisjoner hvor jeg kompenserer mer med ryggen istedet for å presse maksimalt med beina for å få opp løftet. Og så videre, og så videre.

Videoklippene gjør det også enklere for meg å sammenligne utviklingen og fremgangen i treningen min over en lengre tidsperiode – for eksempel så handler det ikke kun om å ha maks antall kilo på stanga til enhver tid, men det å faktisk kunne se med egne øyne at teknikken har blitt bedre og ikke bare “kjenne det på kroppen” mens man utfører øvelsen. Og når det gjelder å dele filmsnutter i sosiale medier så handler det om å kunne bidra til inspirasjon og motivasjon ved å vise hele spekteret med alt fra både fremgang og progresjon til eventuelle treningsflauser og “dårlige og gode dager” på trening. Det viktigste stikkordet her er og blir treningsglede.

– Silje Bjørnstad – 

 

Mental trening med PT-Pia

God søndag! 😀

I går var jeg på Shape Up Convention sammen med cirka 500 andre jenter på Bislett Stadion og for et arrangement det var, i strålende sol! 😀

 

Jeg måtte dessverre gå etter lunsj fordi “jobb-to-do-lista” mi hadde en rekke punkter jeg bare måtte prioritere, men jeg fikk i alle fall med meg et par treningstimer og ikke minst foredraget til Pia Seeberg (PT-Pia 😉 ) om mental trening, og Pia leverte til de grader. Det var flere ting hun sa som jeg både kjente meg igjen i og det var også flere punkter som ble en sånn “aha”-opplevelse. For de siste årene har jeg blitt så utrolig bevisst, og ikke minst selv erfart, at hvis ikke hodet og tankene henger med, så blir også resultatet ofte ikke slik man hadde håpet på. Hodet er kroppens sterkeste verktøy, og en sterk kropp krever et sterkt hode. 

Det var særlig én ting som Pia snakket om, som virkelig traff meg. Det med mål, realistiske mål. Det er viktig og motiverende å ha mål når det gjelder for eksempel trening, både delmål og hovedmål. Problemet mitt er ikke at jeg ikke har mål, det er rett og slett det at jeg kanskje har for mange mål, i kombinasjon med at jeg fra naturens side er et utålmodig vesen som gjerne vil ha ting gjort NÅ. 

Og akkurat det med at jeg har for mange mål er jeg faktisk klar over også, men samtidig så fortsetter jeg å ha alle disse målene samtidig. Jeg vil bli sterkere i knebøy, jeg vil løfte mer i markløft, jeg vil bli sterkere i dips, jeg vil bli sterkere i pullups og få bedre teknikk, jeg vil bli flinkere til å trene spesifikke kjernemuskel-øvelser, jeg vil bli bedre på ro-maskinen, jeg vil bli sterkere i benkpress, jeg vil trene mer på kroppsvektøvelser, jeg vil trene mer på å stå på hendene, og så videre, OG SÅ VIDERE. Og joda, mange av disse målene kan man jobbe mot samtidig, men samtidig så kan det bli for mye av det gode. Det krever lange og mange treningsøkter i tillegg til at man skal ha tid til å restituere seg imellom øktene. 

Det ironiske her er at når jeg selv arbeider med klienter når det gjelder kostveiledning, så ber jeg disse personene om å sette seg to, maks tre delmål fordi det rett og slett er mindre sjanse for å lykkes når man har for mye å gape over innenfor en gitt tidsperiode. Man snur ikke kostholdsvanene oppned på én dag. Man må jobbe med å innarbeide nye vaner over tid og nettopp derfor er det også ønskelig å sette seg realistiske 2-3 delmål som man jobber med på vei mot hovedmålet, og når disse delmålene er nådd setter man seg nye 2-3 delmål. 

Så hvorfor er det da så himla vanskelig å praktisere dette på egen hånd? Men samtidig så gikk det opp for megat jeg har blitt så mye bedre på nettopp dette.  For min del handler det nok om en kombinasjon med at jeg velger å se på det positive i perioder der jeg føler alt står stille eller at kroppen føles tung og sliten økt etter økt. Og at jeg ikke minst lytter til kroppen og samarbeider med hodet. Er jeg sliten så tar jeg det rolig og godtar at jeg utsetter en eventuell tung økt til en annen dag. Føles kroppen bra og jeg har som mål om å løfte X antall kg eller ta X antall reps i en øvelse, så pep-talker jeg til meg selv. Jeg har bestemt meg på forhånd om at dette skal gå, jeg visualiserer det jeg skal gjøre og at det går bra, noe som igjen setter i gang prosesser i kroppen som får hele skrotten til å krible av nervøsitet og spenning. Det er rett og slett hodet som samarbeider med kroppen. Og jeg fokuserer ikke på alle målene SAMTIDIG, men kjenner jeg at for eksempel pullups virker uendelig tungt en dag, ja, så kanskje jeg trener noe annet i stedet som jeg også har lyst til å bli bedre på. For meg er og blir det største fokuset TRENINGSGLEDE og MESTRING, og det er meg selv jeg “konkurrerer” mot. 

Les mer om hva Pia Seeberg har skrevet om mental trening her. 

I neste utgave av Shape Up kommer en artikkel jeg har skrevet om mental trening der temaet nettopp er det med hvordan snu motgang til medgang. Øyvind Hammer er en av kildene i saken og han sier blant annet:

– Tankene dine er den avgjørende suksessfaktoren! Du ER det du tenker. Summen av handlingene dine blir resultatene du oppnår. 

Jeg kan absolutt anbefale alle å lese og å lære mer om mental trening – jeg får jo lyst til å ta et kurs selv. Men nå vet jeg at timeplanen fremover er fullpakka, og jeg vet at jeg har andre ting å prioritere. Men én dag. 😉

Konklusjon: Finn ut hva som er viktig for DEG, velg en ting du skal ha fokus på – man kan ikke gjøre alt ting samtidig, og det beste er at det er helt greit! 😀

– Silje Bjørnstad – 

Silje tester saftnyheter fra Fun Light

Hei og god fredag! I formiddag testet vi en rekke mat- og drikkeprodukter her på Side2 og testen er allerede publisert:
– Dette var helt krise!

 

Som vanlig var det noen nyheter som kom bedre ut enn andre, og mine personlige favoritter blant disse produktene er Atkins Fugde Bar (som jeg har skrevet om tidligere) og Sætres Beste Tynne Knekkebrød Spelt. 

Jeg har også smakt på de nye Fun Light saftene, både squeezy-flaskene og Steviasøtede varianter. 

Her er min dom: 

Fun Light Squeezy med mango og appelsin:

– Frisk og god, en skikkelig sommersaft for min del, men ikke en favoritt. Praktisk å ha med på tur når det er sånne små squeezyflasker, det trekker opp. Helt grei saft som fungerer fint som et alternativ en gang iblant. 

Terningkast 4

Fun Light Squeezy med bringebær og granateple

– Søt og god, uten å være for søt. Ganske samme mening om denne som den forrige. 

Terningkast 4

 

Fun Light Green Eple og Pære

– NAM! Dette var en herlig kombo og perfekt balanse mellom eple og pære. Absolutt en ny favoritt, kjenner ikke Stevia-smaken noe særlig her. 

Terningkast 5

 

Fun Light Green Bringebær og Granateple

– Litt mer Stevia-ettersmak på den her, men fortsatt overraskende god. Likte den andre smaksvarianten bedre. Likevel er dette også en saftvariant jeg synes smaker godt!

Terningkast 4

– Silje Bjørnstad – 

Fra Forskningdagene

 

Hei og hopp!

Jeg må bare si det igjen, so litte time, so much to do! :-O

Men det er jo positivt det også 😉 Det er bare at den “to-do”-lista mi aldri tar slutt… mihi. 

I dag har jeg blant annet vært på Forskningsdagene i Oslo og holdt foredrag om Helsejournalistikk – temaet var om matmyter, trender, fremtidens mat etc – VELDIG interessant og lærerikt 🙂

Andreas Wahl var konferansier og holdt tråden i gang, så etter at jeg var ferdig med det jeg skulle si så ble det selvfølgelig en selfie. 

(Du vet, det telles ikke før man kan dokumentere det i sosiale medier)

Vi fikk tilbud om ¨smake på “insektssnacks” også i form av gresshopper og noen marinerte larver. Jeg takket pent nei, he he. 

Men jeg smakte på sjokolade med tang og tare, og det var faktisk ganske så digg. (Alt blir vel digg med sukker og fett…. :-p)

Ellers så fikk jeg med meg no greier hjem som tydeligvis også er inspirert av insektsverdenen:

Og på tirsdag var jeg jo i debattpanel i Bergen sammen med tre herremenn med en ganske solid erfaring og fartstid i feltet, også en meget interessant og lærerik kveld. 🙂

Nu skal jeg jobbe resten av kvelden, og resten av uka og resten av måneden er også PAKKA, men sånn går det når man elsker det man driver med og er født som en optimistisk og jobbglad energibunt. 😀

Oktober blir litt roligere, og jeg skal endelig ta meg en tur til Finnskogen og HJEM på landsbygda igjen. Kan nesten ikke vente til å gå tur i skogen sammen med Lexie samtidig som jeg kjenner lukten av nytreska åker. <3

Ha en herlig kveld 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Månedens høydepunkt

Det nyeste Shape Up-utgaven er her! 😀 Denne gangen kan bladet by på en skikkelig muskelspesial med blant annet “mat for muskler”-oppskrifter, pullupsprogram, intervju med crossfitutøver Kristin Holte og mye mer.

Selv bidrar jeg med to artikler: Motivasjonsboost i mørketiden (en artikkel som handler om mental trening og det å komme seg over den eviglange dørstokkmila, særlig nå på høsten), og smart turmat: 12 matpakketips til når man skal ut på tur. 

Så løp og kjøp for å få påfyll og inspirasjon til treningsglede, nye treningsmål og ikke minst ny, sporty motivasjon i en hektisk hverdag. 

<3

– Silje Bjørnstad – 

Silje tester Stratos Melky

Det er MANGE matnyheter som testes for tiden, så jeg bare fortsetter der jeg slapp forrige uke. 

Denne gangen er det nyheten Stratos Melky som har blitt vurdert.

Her er min mening:

Jeg er ikke den største sjokolademumsen, men kan fint spise et par biter sjokkis for å kose meg. Da er jeg mest glad i tradisjonell melkesjokolade, troika eller kinder-sjokolade med melkefyll, nettopp slik som den nye Stratos Milky har. 

Sjokoladen kommer i både storplate og som en mindre sjokolade. Sjokoaden er naturligvis Stratos-preget med sine klassiske luftbobler kombinasjonen med Stratos-sjokolade med melkefyll var for all del digg, men den slår bare ikke tradisjonell Kinder-sjokolade. Jeg savner mer melkefyll!

Uansett kan nok dette bli en ny sjokkis-slager for mange sjokoladeelskere. 

Terningkast 4

Ja, og les gjerne også resultatet av den store godteri- og snackstesten Side2 hadde i forrige uke:

– Det er den beste chipsen jeg har smakt

 

Ha en super mandag!

– Silje Bjørnstad – 

 

Helgetrening

God søndag! 

Her er det straks klart for bursdagsfeiring, men jeg rakk en liten formiddagsøkt før kakeinntaket starter. ;p 

Dagens økt var 6-9-6-6-10 pullups, 5x5x30kgskulderpress, 15reps+10dips med 5 kg ekstra, skulderpress med manualer og smalt nedtrekk. 

De 15 repsene med 5 kg ekstra var overraskende lett ;D

video:15dips5kgekstra

Skulderpress siste sett:

video:skulderpress30kg

Og når det gjelder pullups så har jeg de to siste ukene trent dette programmet fra 50pullups.com. 

Her velger man program utifra hva som er maks antall repetisjoner på ett sett (for meg var det da 9-11 pullups per dags dato). Så i dag var jeg ferdig med siste dag og skal teste maks pullups i løpet av uka som kommer for å se om det har gitt noen effekt. Håper i alle fall på 12 pullups nå 🙂 Jeg har tatt 13 pullups før, men det var med noen kilo mindre på skrotten ;p

Ellers så er det også mye teknikktrening i knebøy for tiden. Jeg kjører tre økter i uka fordelt på 3sekundernedmedstopp-knebøy, knebøy til boks og vanlig knebøy. 

Så her er er ett av gårsdagens 10 sett med saktebøy:

video:kneby525kg

Nå er det bursdagsfeiring! Ha en strålende søndag 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Silje tester Mørk Firkløver

I dag har vi testet intet mindre enn ATTEN ulike godteri- og snacksnyheter på Side2. Resultatet blir publisert på Side2.no i løpet av helgen 😉

Ett av produktene vi har smakt på er Mørk Firkløver som kommer i begrenset opplag og her er min mening: 

– Jeg liker idéen med flere varianter av mørk sjokolade, men jeg ble litt skuffet over denne “Mørke Firkløveren”. Rett og slett fordi det bare smaker vanlig mørk sjokolade, og gir ingen assosiasjon til Firkløver. Smaken er helt ok, men jeg velger heller vanlig Firkløver. 🙂

Terningkast 3

– Silje Bjørnstad – 

 

Treningsshoot med DetNye og energikick på trening

God torsdag!
Først og fremst; dagens treningsøkt – whohoowheeeheee!!! 😀
Etter å ha SLITT meg gjennom 3x3x105 og 3x3x107,5kg i klassisk markløft de to siste ukene, så var dagens 3x3x110kg så “lett”, eller lett var det jo ikke, men det gikk så overraskende greit at jeg måtte sjekke om jeg hadde lagt på riktig vekter flere ganger. HAH! DIGG!!!
I tillegg ble det 6-9-6-6-9 pullups (skulle egentlig ha 10 på siste settet der, men prøver igjen neste gang), dips med 15 kg ekstra (9 reps (repspers!! 😀 ) + 6 reps), sittende roing, stående roing med stang, brede nedtrekk, facepull, sidehev, fronthev og en annen skulderøvelse jeg ikke husker navnet på :p
Uansett, dagens økt var SO DAMN GOOD! 
video:3x110kgmarklft

{tekst}

video:3x110kgmarklft2

(I know, fineste ansiktsuttrykkene ever…)

På formiddagen i dag så var jeg på Elixia Bjørvika der jeg organiserte shoot med fotograf Rasmus Kongsøre (elsker å jobbe med han her, han er megaflink og bare sprudler av god energi i tillegg til at han er perfektsjonist og supereffektiv – litt sånn som mæ sjæl, haha) og PT og modell Hedvig Bang. Hedvig er en av de de seks Shape Up-finalistene som kjemper om å bli “årets Shape Up-jente” og hun var bare supersøt, superhyggelig og superflink. Supereffektiv var hun også! 

Vi shoota tre ulike treningsprogram som da blir tre ulike saker. Jeg har fått ansvaret for totalt fem treningssaker med samme mal for DetNye, så følg med i det bladet fremover!

Med andre ord så har det vært en meget herlig dag, både jobbmessig og på treningsfronten. Ha fortsatt en fin kveld!

– Silje Bjørnstad –