Au au og au. Og litt ha ha ha.

Mens andre koste seg med fredagstaco og gullrekka så lagde jeg og Eirin en “beauty-saloon-krok” i vår egen stue. Jepp, det var tid for voksing siden Eirin har sånn fancy voksapparat og faktisk er utdannet til å foreta seg sånne smertefulle oppdrag.

Voksen er klar.

Eirin er mindre klar for å vokse sine egne legger..

..Men desto mer klar for å utføre voksing på mine legger.

Og siden jeg har null erfaring med dette så visste jeg ikke om jeg skulle le eller grine. Så jeg gjorde begge deler. 

Au. 

Ha ha. Ha.

Konklusjon: Nødvendig, men vondt, men også overraskende underholdene. 

– Silje Bjørnstad – 

Student? Dette bør du ha i kjøleskapet

God fredag! Jeg har skrevet en sak på side2.no der studenter får tips og råd fra to ernæringsfysiologer om hva som er sunn og billig “studentmat” og hva som er er lurt å alltid ha i kjøkkenskapet.

Her er listen:

Grovt knekkebrød og frokostblandinger 
Dette må alltid stå i skapet. Fungerer bra til frokost, lunsj eller når du trenger noe som er kjapt å lage.

Egg
En god proteinkilde som kan brukes på mange måter. Egg har lang holdbarhet er derfor egnet i en students kjøleskap.

Woksauser og basissupper
Disse fungerer godt som et utgangspunkt til mange retter da de lett kan gjøres til gode og sunne alternativer ved å tilsette krydder, grønnsaker, belgfrukter og fisk.

Bønner og kikerter på boks
Dette er lettvint å ha i skapet ettersom disse ikke behøver å bløtlegges eller kokes.

En god vegetabilsk olje
Ernæringsfysiologene anbefaler for eksempel raps- eller olivenolje til steking og dressinger. Ekstra virgin oljene er ikke egnet til steking og er også dyrere. Velg derfor en billig raffinert olje ettersom disse kan brukes til alt.

Ost 
Oster kan brukes til mangt, både pålegg og i matlaging. De har relativt lang holdbarhet og er en god kilde til kalsium og proteiner.

Makrell i tomat 
Et relativt billig og svært bra påleggsalternativ som kan bidra til å øke inntaket av fisk og som har lang holdbarhet. Makrell er rik på de gode langkjedete flerumettede omega 3 fettsyrene vi trenger fra kosten.

Nøtter
Ulike nøtter inneholder nyttige fettsyrer, men husk at de er rik på kalorier. Nøtter egner seg derfor til kos fremfor snacks, og kan brukes for å sette ekstra smak på woker og salater. Nøtter har også lang holdbarhet.

Krydder og hvitløk
Et godt utvalg av krydder og eventuelt hvitløk kan piffe opp enkelt tilberedt og sunn studentmat.

Og les hele saken her:

Den billigste studentmaten – som også er sunn. 

– Silje Bjørnstad – 


Sjokoladekick på jobb

Greit å jobbe som journalist i dag.

Først var det påskegodteri&sjokolade-prøvesmaking i forbindelse med research til “årets påskegodt”-artikkel.

Deretter fikk vi alle påske-konfekteske. Ser jo ikke bare litt digg ut heller da.. Så nå er blodsukkeret på topp for å si det sånn!;)

Trening, energibarer og terapispill

TRENING:  Både jeg og Eirin kom oss opp på trening på formiddagen i dag. (Mest fordi jeg hadde nok en time med personlig trener, men jeg fikk med meg Eirin opp på morgenen også – så da fikk vi begge unnagjort dagens workout før klokka var tolv.)

Jeg har jo timer med personlig trener fordi jeg hovedsaklig styrke og kjernemuskulaturen min.

Og her er dagens quote fra PT: “Bra Silje! Man ser raskest fremgang på de som ikke har trent styrke før vettu!”
Silje mumler:  “Mhm… Men da man har utgangspunkt på null kan det faktisk bare gå en vei, og det er oppover.” 

Etter trening hivde vi oss MULTIPOWER energibarer, mest fordi de er så sykt gode. Prøv ut disse:

 Smaker som nøttesjokolade og bounty og kan absolutt anbefales!

TERAPISPILL:

Etter tips fra Eirin har jeg investert i “terapispillet.” Spillet er fra 18 år og oppover og dama bak disken kalte det til og med for “et voksen-spill”. 

Poenget med spillet er å sjekke hvor godt man kjenner hverandre, det blir litt sånn at man blir terapeuten til den andre. 

Den ene stiller en annen person et spørsmål, samtidig som man skal gjette på hva personen kommer til å svare.

Spørsmålene varierer alt i fra spørsmål som fra “Hadde du sneket på bussen om du visste det ikke var kontroll?” til “”Hvilken sexstilling tror du er den mest vanlige i Norge?”

Det kan jo bli gøy når jeg tar med meg dette spillet opp på hytta i påsken. Eirin hadde spilt det sammen med sin familie i jula og måtte svare på om hun hadde spilt inn en sex-scene for en million kroner..

Så om dere vil bli bedre kjent med meg og Eirin er det bare å komme på spillkvelder fremover. Booking gjøres via tlf. 

TEASER: I morgen skal Eirin vokse legger. Med sånn proft vokseapparat – og ja, vi skal selvfølgelig dokumentere det. Hun er keen på å vokse mine legger også, men jeg har aldri prøvd voksing og er meget spektisk av unødvendig mye påført fysisk smerte. (Jeg høvler og er fornøyd med det.)

Eirin er forresten utdannet hudpleier. Det er ikke slik at hun går rundt og kjøper dyre voks-apparater bare for å ha altså.


“Torturapparatet”
Hmmm, men jada, jeg skal prøve – mest fordi jeg tror det hadde blitt en del artige og interessante bilder som kan fores ut på bloggen.  

Fordi etter gårsdagens plutselige hopp i lesertall så skjønner jeg at hverdagslivet til meg og Eirin helt klart er interessant å følge med på…. Og det har jeg jo forståelse for… Så mye rart som vi foretar oss.. Enten vi vil eller ikke. 

– Silje Bjørnstad – 

Oppfølger: Soloboller. Smaker det solo?

Min kjære samboer Eirin var med meg i går da vi gikk forbi reklameskiltet til Statoil som kunne friste med knallgule soloboller. Og tror du ikke dama i dag kom hjem med en av de greiene?! Hun turte vel ikke å kjøpe med seg i går da jeg høyt ytret mine tanker om billige salgstriks og lettlurte forbrukere…. Så i dag kom hun hjem med den klassiske “man må jo prøve”-teorien. 

Hun spurte til og med om jeg ville prøvesmake, men jeg takket selvfølgelig nei samtidig som jeg mumlet noe om “prinsippsak” og “min egen stolthet”.

Se da, bare seeee hvor ufyselig gule de er.


Men hvordan smakte de da?

Ifølge Eirin: De smakte akkurat som vanlige boller.

Silje: Var du skuffa?

Eirin: Ja.

Silje: Angrer du?

Eirin: Hm, nei, for nå har jeg funnet ut hva de smaker. De burde kalle det påskeboller. Men da hadde jeg ikke kjøpt det.

Silje: Ble du lurt?

Eirin: Nei, jeg visste jo om det. Jeg skulle bare sjekke, for nysgjerrighetens skyld.

Silje tenker inni seg: Så med andre ord, du ble lurt.

Vi har forresten seriøst vurdert å begynne å videoblogge om hverdagslivet vårt. Det ville vært suksess fra dag en. Men med tanke på at det er så mange sarte sjeler der ute så tør vi ikke helt. Ikke ennå hvertfall. Stikkord ville uansett vært: Spontanitet, hjemmetrening på veldig lavt nivå, hobbypsykologi,  Silje som singel (det innebærer altfor mye som ikke kan brettes ut her. Neida… Joda..), Eirin som lesbisk (hun har en supersøt jentekjæreste som nå sliter seg ihjel i Forsvaret), edderkopper i kingsize, ufrivillige legebesøk, dusj-speiling, dusjradioer, radio som går på vann, hamsterunderholdning, svensker som snakker engelsk, svensker som snakker norsk, ustabile vaskemaskiner, byturer som ender opp på homsesteder, timeslange latterkramper og mye mye mer.

Det her er badeanda som også fungerer som radio, men den har vært mistenkelig stille i det siste..

Derfor kom Eirin hjem med en dusjradio som går på vann, og den handy samboeren min monterte opp denne i dusjen uten problem. Jeg ble faktisk mektig imponert. 

Funka den da? Jada. En gang……. Så nå henger den bare der og later som den er en “dusjradio som går på vann”.

Så da kjøpte Eirin enda en dusjradio. Og den funka! Og den funker fortsatt!

Quote fra Eirin: “Ja, så nå har vi tre dusjradioer. Så den dagen alle funker kan vi stille alle inn på samme kanal så har vi sånn sorround-lyd vett!”

Også har vi hatt besøk av et par edderkopper i ekkel stor størrelse og med hårete bein…

I tillegg har vi speil i dusjen. Ikke spør oss hvorfor, det hang der før vi flytta inn. Men den som trodde at man kan stå å deige seg foran speilet mens man står og kjenner det varme vannet renne nedover kroppen tok feil! For det her speilet blir jo fylt opp med vanndampdugg så fort du skrur på vannet. Om jeg ble skuffa? Selvfølgelig. 

Så det så.

– Silje Bjørnstad – 

Solobolle?

Hva pokker er soloboller?! Er det boller bakt med solo? Er det boller som liksom skal smake ekstra godt sammen med solo? Eller er det nok et sleipt markedsføringstips der bollene kanskje er presis som de andre vanlige bollene, bare at de er blitt tilsatt haugevis med gurkemeie for at de skal få et gulere utseende i forbindelse med påsken som er like rundt hjørnet?

Forresten, hvorfor er boller liksom blitt den store greia på bensinstasjoner? Og jeg som trodde at bensinstasjoner var der hovedsaklig for å tilby drivstoff til bil, ikke dårlig “bakerimat” til de stakkars lettlurte forbrukerne som alltid faller for “3 boller til kun 19 kr”. Du tenker at du sparer penger ved å kjøpe 3 boller i stedet for bare 1 eller 2? Hvordan sparer man penger når du uansett faller for det idiotiske “tilbudet” ved å faktisk betale 19 kroner for noe du virkelig ikke trenger i utgangspunktet? Bare for å dra det litt langt..

Til Eirin: Fluffy lever i beste velgående

Dette innlegget er til min kjære samboer som for tiden er hjemme i Valdres og som nok en gang har latt meg være dyrepasser.

 Og jeg tror hun ble litt halvnervøs her om dagen fordi jeg sa at jeg synes “Fluffy” var så stille. Men ingen grunn til bekymring, jeg har til og med lært dyret nye triks!

 

 Munn-til-munn-fóring: Alltid like sjarmerende..

Jeg har lært henne og shake rundt på to bein slik som jeg alltid gjør når jeg er hjemme alene:

Jeg har lært henne at det er viktig med ambisjoner, så derfor trener hun nå utenpå løpehjulet sitt i stedet for inni:

Og jeg har lært henne “Superhamster-pose”, og nei, det går ikke ut på “det-er-bare-å-spre- beina-å-håpe-på-det-beste” selv om det kanskje kan se sånn ut, men mer i retning “faller-jeg-ned-nå-så-tar-jeg-i-hvertfall-i-mot-meg-med-alle-fire-bein-i-stedet-for-å-tryne-totalt”.

 

Erru ikke stolt av meg?

🙂

 

Toppen av latskap

Er å kjøpe ferdiggrøt.. Jeg mener ferdiggrøt?!? Hallo, det tar maks fem minutter å lage det selv…


Men sånn ble det i dag. (Herregud, er det på tide å klippe seg eller skal man bare utsette det et par måneder til..?) 

AXA Great Apple Cinnamon havregrøt. 

“SCHMAKE GÅTT!” 😉

Også bruker jeg testen i Shape Up som unnskyldning siden denne ferdiggrøten faktisk fikk terningkast fem. Men altså, det kunne jo ha vært verre. Kjøpt noe sånn ferdigfrysemat som for eks Grandiosa papp-pizza eller et fettstykke, jeg mener pizzastykke fra “Billy`s”. 

Også hadde jeg på ekstra lettmelk (den grønne vettu) oppå grøten slik at jeg skal få i vitamin D. Yes, klapp på skuldra til meg!! Jeg trenger tydeligvis all den vitamin D jeg kan få i meg så poeng til meg.  (Jeg er litt sånn påvirket av mye koffein og smertestillende så er bare å beklage selvironien her…)

 

(Burde neglene mine også få seg en oppfriskning snart kanskje?….)

Og her er forresten de ferdiggrøtene som ikke gjorde det like bra:

Snart helg da folkens! Det liker vi. 

– Silje Bjørnstad – 

For mye eller for lite av egg?

For noe år siden var det en heftig diskusjon og mange spørsmål rundt det med egg og frykten for å få for høyt kolesterol. Dette er ikke noe å være redd for, egget er friskmeldt og faktisk så er egg noe av det sunneste man kan spise.

Egg gir deg viktige proteiner og i tillegg inneholder det vitamin A, B, D, E og K. Det er også rikt på mineraler og inneholder både jern, kalsium, natrium, kalium, magnesium, fosfor, sink og selen. 

Det er særlig eggeplommen som fortjener skryt. Den inneholder nemlig alle aminosyrene kroppen vår trenger samt at den har et høyere næringsinnhold enn eggehviten – også når det gjelder protein. (De som kun bruker hviten for å få i seg mest mulig protein, bør altså heller begynne å spise hele egget. Ikke bare får de i seg dobbelt så mye protein, men de får en rekke andre næringsstoffer med på kjøpet).

Eggeplommen inneholder kolesterol, noe som er grunnen til at mange før begrenset inntaket av egg. I dag vet man at kolesterolet vi får gjennom egg og annen mat, har minimal betydning for blodets kolesterolinnhold. Det som har betydning, er hvor mye mettet fett man spiser.  Jo mer mettet fett vi spiser, desto mer kolesterol dannes det i blodet. Dette kolesterolet er mye farligere for helsen enn det lille kolesterolet vi får i oss gjennom egg.

Men når det er sagt, så rådes likevel de som har svært høyt kolesterol til å begrense inntaket av egg til maks 2 egg per uke. Men også for disse, er det enda viktigere å begrense inntaket av mettet fett.

Slenger med en gammel artikkel om “Ernæringsfysiologene om egg” som jeg skrev for side2.no for cirka 1,5 år siden 🙂

 http://www.side2.no/helse/article2936994.ece

Så her er det bare å lage seg kokt egg, stekt egg, eggerøre, omelett, eggepannekake og andre eggeretter med god samvittighet 🙂

– Silje Bjørnstad –