Q Sjokolademelk vs YT Restitusjonsdrikk Kakao

Les artikkel på Side2 om forskjellen på de to sjokolademelkdrikkene og hva to ernæringsfysiologer mener om næringsinnholdet her:

Hva er forskjellen?

Ikke så mye annet enn prisen

 

– Du trenger absolutt ikke å ha dårlig samvittighet hvis du velger en «vanlig» sjokolademelk fremfor en sjokolademelk som blir markedsført med at den er en restitusjonsdrikk.

 

 

 

Jeg er i gang med siste innspurt på jobb og kvelden er viet til møte og trening. 

Ha en god mandag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 


Kinohelg

I går var jeg (og Fredrik for de som ikke skjønte det) på kino og så komedien “We`re the Millers”. 

En komediefilm som faktisk var hakket bedre enn lignende amerikanske “klisje”-komedier, jeg ble i alle fall positivt overrasket og lo høyt flere ganger. 

I dag skal vi på førpremiere på den nye norske storfilmen “Gåten Ragnarok”. Filmen har premiere 4.oktober, men noen ganger har de førvisninger på filmene, noe vi altså benytter oss av i dag! 🙂 

Neste uke blir det jobbings både her og der for min del og uka starter med Side2-jobb i morgen! 😀

Ha en fin kveld videre. 

– Silje Bjørnstad – 

Søndagsjogg på Sognsvann

 

Denne søndagen tok jeg en tur til Sognsvann for å nyte frisk høstluft og grusvei under føttene. Jeg var visst ikke alene om den tanken for her var det MANGE biler på parkeringsplassen og MANGE mennesker som tuslet rundt. I tillegg var det flere ulike arrangementer her i dag, som for eksempel “fiskekonkurranse” og felles grilling, så det ble omtrent som å løpe en hinderløype med både barnevogner, løse hunder og diverse mennesker som virkelig hadde skrudd på søndagsfarten som veisperringer.

Likevel ble det tre runder og cirka 10 km på denne kroppen, så man får vel være fornøyd med det.

 

 

Ha en herlig søndag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

“Prosjekt Perfekt”

Jeg ser egentlig veldig lite på TV og følger ikke med på noe spesielt program for tiden, men denne uka fikk jeg øynene opp for en helt fantastisk underholdningsserie som også har et veldig viktig budskap.

Programmet “Prosjekt Perfekt” viste sin første episode på onsdag (NRK3) og serien er på totalt 8 episoder hvor programleder Ida Fladen tester ut alle ulike råd og tips om kosthold, trening, skjønnhet etc som vi hele tiden bombaderes med fra mediene, deriblant aviser og ukeblader samt forumer og sosiale medier – rett og slett for å få “det perfekte liv”. I løpet av tre måneder forsøker Ida seg på blant annet juicekur, tarmskylling, crossfit, supermat, råd for å forbedre det mentale i håp om å føle seg lykkeligere, hygiene, ryddighet og så videre. 

Hjemme i leiligheten sin har hun tapetsert en vegg med utklipp fra flere ulike artikler og forsider med råd om hvordan man kan få det bedre. 

(copyright: P3/NRK)

 

“Folk rundt oss og journalistene er overivrige i å komme med tips om hvordan man blir kvitt alle plager, og hvordan livet vårt skal bli perfekt. Prøv å åpne en avis, uten å finne et eneste livsstilsråd. Det går ikke. Jeg har lest uendelig mange artikler den siste tiden, for å prøve å finne noe som gjør hverdagen min bedre. Problemet er bare at det er så mye å velge i, at det går helt i stå. Det er helt sikkert mye av dette som fungerer, men hva skal jeg teste? Dette grublet meg masse på, helt til fant ut at den eneste løsningen var å teste alt.

Sånn ble «prosjekt perfekt» til, og nå skal jeg i gang med testing av livsstilsråd, for å se om jeg kan finne det perfekte liv.”

 

 

Les mer om programlederen og hennes tanker til “Prosjekt Perfekt” her. 

Serien i seg selv er ganske så underholdende der programlederen virkelig byr på seg selv med god humor og selvironi samtidig som hun også tar opp noe veldig viktig som mange helt sikkert kan føle seg igjen i: nemlig hvordan mediene mener du bør leve for å ha “det perfekte liv”. Istedet for å faktisk være stolt over og glad for det man har er det så altfor mange som hele tiden streber etter å “noe bedre”  uten å tenke over hva man allerede har oppnådd og ikke minst de kvalitetene DU har som person som er med på å gjøre deg unik. 

“Prosjekt Perfekt” er (ironisk nok) “perfekt” TV-underholdning  med mye bra kvalitativt innhold som får folk til å bli mer kritiske til alt man må forholde seg til dagens samfunn og det konstante presset om “å være perfekt på alle mulige områder”.

WATCH IT! 😀

– Silje Bjørnstad – 

Lindex – Stockholm

Stockholm

Det siste døgnet har mildt sagt inneholdt mye variert, spennende og morsomme opplevelser. 

I forbindelse med Lindex og deres lansering av ny kolleksjon hvor de har samarbeidet med designeren Matthew Williamson har jeg og en Side2-kollega vært i Stockholm.

LES SAK HER

I går var vi blant annet på lanserings-event (med minikonsert med den svenske artisten Loreen) og Side2 hadde et eget intervju med designer Matthew Williamson, og jammen ble ikke den britiske designeren og hans assistent med “det norske Lindex-teamet og norsk presse” med på en bedre middag senere på kvelden. Kathrine Sørland, som arbeider som “Lindex-ambassadør og moterådgiver i kjeden”, var også på plass. En veldig hyggelig kveld med flott Lindex-event, god mat og flotte mennesker. 

Kathrine Sørland og Matthew Williamson imponerte med danseoppvisning på restauranten 😉

Desserten bestod av ostekake med bringebærcoulis og gikk ned på høykant for min del. 

Ellers så stilte min kollega opp som “privat hair-and-makeup-artist” for meg i går, og jeg skulle gjerne ansatt henne på heltid. 

Eget hotellrom og hotellfrokost er alltid ganske så digg 😀

Frokost del 1

Rester etter frokost del 2 😀

Det var noen bilder og ord fra de siste 24 timene på denne kanten.

Ha en god helg!

– Silje Bjørnstad – 

Onsdag

Egentlig synes jeg det er ISKALDT ute om dagen (allerede liksom, vi er bare i september….), men på kvelden har jeg ingenting imot å være ute i høstkulda. Det er faktisk ganske så perfekte forhold for kveldsjoggeturer for tiden 

 

Dagens middag ble en skikkelig klassiker:

Spagetti (med squashstrimler) og karbonadedeig med tomatsaus.

Endelig fikk jeg brukt dette fancy redskapet jeg kjøpte i Italia tidligere i år også:

Genialt å ha når man ikke aner hvor mye spagetti man skal beregne per porsjon. 

Ellers så blir det en tidlig kveld for min del for i morgen tidlig skal jeg til Gardermoen og deretter fly til Stockholm der jeg blir til fredag. 🙂 Turen er jobbrelatert, mer om det når jeg er tilbake!

Ha en fin kveld 🙂

– Silje Bjørnstad – 

På Instagram: Advarer mot sterke bilder

Her er mine Instagram-shots fra den siste uka og ja, noen bilder er mer “dramatiske” enn andre…. ;p

1) I helga var jeg hjemme, og første gangen jeg åpnet døra til kjølerommet fant jeg denne dinglende tiuren.

2) Dagen etter skal jeg inn i kjølerommet igjen, og da hadde den dinglende tiuren fått selskap av tre dinglende ryper:

3) Ute på tur i skogen 

4) Energikick på kvelden = leking i dørkarmen med enarms-chins med strikk

5) En fantastisk god kyllinglunsj-tallerken på Matstreif.

6) Trening med markløft og knebøy

7) Vegatarisk tapasaften med 3 venninner.

8) På tur til Toten arrangert av Opplysningskontoret for frukt og grønt

9) Endelig har jeg begynt å få kontakt med kroppen og blant annet fått teken på å holde opp spennet i benkpress.

10) Jeg har fått totalt dilla på gresk yoghurt – særlig de fra Synnøve Finden

11) Vennekveld <3

12) Ny Skyr med Fersken&Bringebær – absolutt NAM! 

 

Ønsker alle en finfin tirsdag! 🙂

– Silje Bjørnstad

Enkeltmannsforetaket: Silje Bjørnstad Ernæringsfysiolog

Hjemmekontor  ♥ 

I vår opprettet jeg mitt eget enkeltmannsforetak slik at jeg kan drive som selvstendig næringsdrivende ved å ta på meg ulike oppdrag innen konsulentvirksomhet som både ernæringsfysiolog og journalist. 

I den forbindelse har jeg fått mange varierende oppgaver som blant annet skriving av artikler, foredragsholder, og selvfølgelig da kostveiledning (under dette temaet finner man mye, men ukesmenyer, kostholdsanalyse, ned-i-vekt hos ulike grupper (barn, overvektige, ammede etc), redusert fettprosent og kosthold ved hodepine, stress og autoimmune sykdommer er noe av det som det oftest har blitt spurt om). 

Som ernæringsfysiolog har jeg både hjemmekontor og tilbud av hjemmevisitt, samt at jeg også er tilgjengelig på et kompetansesenter her i Oslo som spesialiserer seg på å behandle hodepineplager, muskel- og skjelettplager, nakke- og rygglidelser, idrettsskader med mer. Her arbeider man i team med flere ulike behandlere (blant annet lege, kiropraktor, sykepleier, fysioterapeut) og jeg stiller opp der det er relevant med kost- og ernæringsveiledning (send meg en mail hvis du ble nysgjerrig på dette eller ønsker flere detaljer om kompetansesenteret).

 

Det er mange som kommer bort til meg og lurer på hva en ernæringsfysiolog egentlig gjør. Så her er litt mer informasjon om hvordan jeg arbeider som ernæringsfysiolog:

KONSULTASJON:

Første time (45-60 min):
Du forteller om deg selv og din historie. Vi gjør en grundig anamnese av ditt kosthold. Veiledning deretter blir tilrettelagt deg og dine behov.

Oppfølgingstime (30 min):
Vi ser sammen på hvordan veiledningen fra forrige gang har fungert. Ernæringsfysiolog og klient planlegger sammen videre mål og behandling.

Mailkonsultasjon:
Gjennom konsultasjon på mail beskriver du hva du ønsker hjelp og veiledning om. Deretter tar jeg kontakt med deg slik at jeg kan få den informasjonen som trengs slik at jeg kan hjelpe deg på best mulig måte. Du får tilsendt alt av veiledning, råd, tips, og eventuelle kostplaner på mail.

 

Kostholdsanalyse:
Ønsker du en grundig analyse av ditt kosthold? Gjennom en firedagers kostregistrering (3 ukedager + 1 helgedag) kan jeg gi deg informasjon om ditt kosthold i forhold til inntak av fett, karbohydrater, proteiner, vitaminer og mineraler.

 

Ernæringsspørsmål:
Har du et konkret spørsmål eller ønsker utfyllende informasjon angående kosthold og ernæring? Dette kan for eksempel være råd ved jernmangelanemi, matvareallergi/intoleranse, kostholdstips ved graviditet, diabetes type 2 og lignende. Send meg en mail og du vil få svar på det du lurer på uten å måtte gå gjennom en hel veiledningstime.

 

Oppsatt ukesmeny:
Her får du en ukesmeny tilpasset deg og dine næringsstoffbehov. Dette inkluderer oversikt over forslag til hva man kan spise i løpet av en uke. En ukesplan kan være et godt verktøy hvis man ønsker en sunnere livsstil, gå opp/ned i vekt, redusere fettprosent, øke muskelmasse etc.

  

Og jeg vet jeg har nevnt det før, men jeg gjentar gjerne meg selv –
Her er bare noe av det en ernæringsfysiolog kan hjelpe deg med

* Kosthold ved ulike allergier og matintoleranse

* Kosthold til gravide og ammede

* Kostholdsforedrag

* Næringsinnhold i mat

* Næringsbergening i måltider/oppskrifter/matvarer

* Kosthold til barn og unge

* Kostold til eldre (både hjemmebeboere og pasienter på sykehjem/eldrehjem)

* Kosthold til kreftpasienter

* Kosthold ved livstilssykdommer: Diabetes type 2, overvekt og fedme, hjerte-og-karsykdom, hypertensjon

* Kosthold og kantinemeny på jobben

* Vegetarianere

* Trenddietter

* Ned/opp i vekt

* Tips til sunne mellommåltider

* Sunnere livsstil

 Etc etc etc etc etc 😉

 

I tillegg er det en del papirarbeid og journalføring som må til når man arbeider som helsepersonell samt har eget foretak. Derfor blir det også noen timer på laptopen med innføringer og tallrapporter, men dette er jo bare stas og veldig lærerikt. I morgen skal jeg faktisk på gratis kurs for nye næringsdrivende arrangert av Skatteetaten Øst. Det er jo bare helt fantastisk bra at man har sånne gratistilbud – les mer her. 

Det er liten tvil om at det er en veldig givende og variert arbeidsdag for denne frøkna i alle fall! 

Og som alltid, bare spør om du sitter inne med noen spørsmål. 

– Silje Bjørnstad – 

Oslo Maraton

Denne helga ble det arrangert Oslo Maraton med rekordmange påmeldte. Jeg var ikke en av de sprekingene som stod på startstreken, men en av dem som gjorde nettopp det var denne mannen her: 

Copyright: Privat / Kristian Karlsen

Kristian er en som jeg tilfeldigvis begynte å spille Wordfeud med (jeg har dilla) for over 1,5 år siden (!!!) og denne daværende ukjente mannen har i løpet av denne tiden fått en god del verbale energiutbrudd fra en overentusiastisk treningsglad 25-åring på wordfeud-chatten. Ifølge Kristian førte min treningsglede og utstråling til at han selv begynte å kjenne på den gode følelsen og endorfinrusen trening bidrar med (og jeg fikk til og med tilsendt blomster hjem på døra!).

LER MER I DETTE TIDLIGERE BLOGGINNLEGGET: Utrolig, men sant

Kristian investerte i både joggesko og treningsklær og begynte å jogge. Han sa selv at han A L D R I hadde trent, men i fjor fullførte han sitt første halvmaraton (21 km) knappe 6 måneder etter at han begynte å trene. I år fullførte han sitt andre halvmaraton på rad, til og med i forkjøla tilstand.

DET ER SÅ UTROLIG KULT OG HELT SINNSYKT BRA JOBBA!  Så jeg vil bare si GRATULERER så masse til Kristian med nok et bra gjennomført halvmaratonløp. 

Så hvis du har et mål du lurer på om du klarer så er svaret JA. Alt er mulig bare man vil det nok og jobber for det. 

Det er en deilig tanke en mandagsmorgen det! 

– Silje Bjørnstad –

Lesesøndag

Jeg er hjemme på Finnskogen en liten snartur og har vært her en natt, men drar tilbake igjen til Oslo i kveld. 

Mens jeg er her nyter jeg skogsturer, hundekos og avslapping på sofaen med diverse ukeblader. Det skal sies at jeg liker best å lese litt mer “ordentlige” bøker (med mer kvalitativt innhold) relatert til kosthold og ernæring, men av og til er det greit med litt “lettere” oppsett av informasjon;)

Det er liten tvil om at det er MYE i mediene som er lite nyansert og som man må være kritisk til, men noen artikler er bedre og mer holdbare enn andre. 

Så her er noe av det jeg har kommet over i løpet av formiddagen som jeg kan si meg enig i:

Nå er det hjemmekontor med besvarelse på mail og planlegging av neste uke som står for tur før det blir kinamat senere før jeg tar turen tilbake til hovedstaden senere i kveld.

Til uka skal jeg blant annet ta en jobbrelatert tur til Stockholm. 🙂

Ha en herlig søndag! 🙂

– Silje Bjørnstad –