Mobilblogg: update fra Bulgaria

Åh halloooo Syden og det var helt riktig å dra hit nå!:D hotellet vårt er helt sykt bra, rommet er kingsize, badet er king size, balkongen er kingsize og frokostbuffeten vi testet for første gang er også kingsize!!!:D (vi snakker blant annet eget grønnsaksbord, sikkert 723637 ulike oster og kjøttpålegg, ulike pannekaker, eget eggebord med kokt egg, 3 ulike eggerøre, eggerøre laget av kun eggehvite etc pluss egen stasjon for selvkomponert omelett og speilegg! etc – må ta bilde av matfesten i løpet av oppholdet;)) ellers så bor vi 5 minutter unna stranda så i dag har vi ligget der og det er jeg glad for, det blåste litt der og uten vind i dag hadde jeg for det meste oppholdt meg i vann :p har forresten også badet i Svartehavet for første gang – det var digg! I morgen skal vi nok teste livet ved hotellbassenget;) jeg har også testet ut hotellgymmet -ganske fornøyd med det også. Men Hovedsakelig mangler de en vanlig vektstang som jeg vil ha til markløft, benkpress, skulderpress etc, men man får bruke det man har og gjøre det beste ut av det;) det var i alle fall en haug med manualer, apparater og smithstativ. I morgen skal jeg starte dagen på SPA. Life is good!:D

Det er ingenting i hele verden som får meg til å slappe av mer enn dette:

Å fiske i Flisaelva på Finnskogen. 

 

Det er virkelig ingenting i hele verden jeg har så mye tålmodighet til – å stå å fiske med meitemarkstang. 

Det er så ubeskrivelig deilig å ikke tenke på noen ting, men bare følge med på duppen i vannet og kjenne det rykker litt i stanga når man har napp. 

😀

Det ble bare en fisk i dag, før regnet kom – men jeg storkoste meg likevel.

En fin liten mort. 🙂 

I dag har jeg også storkost meg med årets første softis – var på tide!

Nu må jeg pakke ferdig for i morgen drar jeg og mamsen til (forhåpentligvis) sol og sommer i Bulgaria. 

– Silje Bjørnstad . 

O lykke

Hellooo sundayfunday!

Ah, jeg er hjemme på Finnskogen og blir her et par netter før jeg og mamma setter kursen til Syden og Bulgaria. <3

Jeg kjørte hjemover i går kveld og sjekk den solnedgangen!!! Jeg måtte stoppe bilen for å ta bilde:

Dette bildet er uten filter – det var bare så nydelig!

I dag har det blitt en lang og sosial treningsøkt på Flisa – Condiz, liker meg godt der 😀

Det ble blant annet 10 – 7 – 7 – 6 pullups, speedreps markløft 80kgx3x6, stående roing med stang, stående roing med manual, sittende roing, skulderhev, omvendt flyes og skulderpress med manualer, rack chins og nedtrekk.

10 pullups:

video:10pullupsflisa

Fornøyd med at jeg stadig får mer kontroll på hele “vinglekroppen”:

Og markløft:

video:kjapprepsmarklft

Favorittøvelsen 😀

Nå skal jeg kose med dette nydelige vesenet…

…og ikke minst NYTE dette grillmåltidet bestående av grillede grønnsaker, grilla entrecote, bønnesalat, maiskolbe og potetsalat.

OH YUMMY!!!

– Silje Bjørnstad –

Klar for feriemodus

Hei og god lørdag!
Jeg er så vidt kommet inn i feriemodus for nå blir det en 1,5 ukes ferie og på tirsdag reiser jeg og mamma til Bulgaria – nytt land for oss begge på lista ;D

Jeg har vel vært i snart de alle typiske Sydenlandene som er – Tyrkia, Hellas, Italia, Spania, Egypt, Tunisia, Malta (neste gang blir det sikkert Marokko eller kanskje Monaco?) –  og jeg er alltid gira på å teste nye land, så denne gangen blir det altså Bulgaria med halvpensjon på 5-stjerners hotell med spa, treningssenter (of course ;), basseng, 100 meter unna stranda og med visstnok et ganske så rolig, men sentralt strøk. HELT OK! Egentlig ganske greit å reise til sydligere strøk før det blir ALTFOR varmt også, så fra og med tirsdag venter en uke med bading, soling, trening og alt annet som hører med til “min type avslapping”. <3

Men først skal jeg hjem til Finnskogen et par netter der jeg skal kose meg masse med Lexie og forhåpentligvis nydelige turer i skogen. 

Ha en god helg! 😀

– Silje Bjørnstad – 

Kesam-smoothie

God fredag og endelig helg, og faktisk en liten ferieuke i vente for min del. Men mer om den senere i helga. 

Her er et smoothietips med masse deilige næringsstoffer som blant annet fullverdig protein fra meieriprodukt, kalsium, C-vitamin og B-vitaminer.

Jeg har tidligere testa ut Skyr i smoothies, noe som gitt vellykkede resultater, og denne gangen testa jeg ut “smoothie-kesam” – noe som også ble veldig godt og mettende! 🙂

Til to porsjoner
200 gram kesam med valgfri smak (jeg brukte pasjonsfrukt)
2 mandariner/1 appelsin (kan sløyfes, eller bruk 1 dl appelsinjuice)
1/2 eple i biter
1 god moden banan
Melk/juice til ønsket konsistens

Kjør alt sammen i en blender og sett gjerne litt fryseren før du nyyyyter en deilig og fruktig smoothie!

Enjoy 🙂

– Silje Bjørnstad –

Film: dagens treningsøkt

Helloooooo energy!
Ah, etter noen økter med hodepine og litt lite energi var alt som det skulle igjen i dag. Hode og kropp samarbeidet og alt var bare digg, digg, digg! (jepp, nå er det endorfinrusen som snakker 😀 )
Det magiske nummeret var tydeligvis 10 og det ble blant annet 3x3x110 kg i markløft, 10 pullups (så 6+6 pullups) og 10 dips med 11,25 kg (reps-pers med 11,25 kg). Ellers ble det skulderpress med stang (7+6+6×27,5 kg), rackchins (2×10) og roing med stang (3x3x40 kg).

10 pullups:
video:10pullups
110 kg markløft 3 reps:
video:marklft110x3

Nu skal jeg straks begynne jobbdagen 😉 Ha en strålende torsdag!

– Silje Bjørnstad –

Shoot for Shape Up og test av kesam

Tjohei og god onsdag!

Ah, i dag har jeg vært på fotoshoot i forbindelse med en matsak jeg skriver for Shape Up og det er så sykt gøy! I dag fikk jeg ansvaret for både matlaging og matstyling, og som jeg koste meg!

Jeg er en detaljfreak og perfeksjonist når det kommer til sånne type shoots, så det å ta 3 bilder tok 2 timer – haha.

Men det er klart det tar tid å legge opp mat som skal både se fristende og delikat ut når det er fire måltider per bilde – gøy gøy gøy!

Stikkord for saken er “sunne og smart matpakker på tur”, sier selvfølgelig ifra når den kommer i bladet.

Ellers så tror jeg det snart kommer utgaver der jeg har laget artikler om “foam roller”, “kompresjonstøy”, og “spis deg sterk(ere).” I`ll let you know! 😀

Ellers så kan dere gjerne lese saken om “kostholdshysteriet” som kollega Helle har skrevet, artikkelen baserer seg på et blogginnlegg fra Side2-blogger Marte Frimand Anda (også kjent som “CasaKaos”). 

Les hele saken her. 

Noe av det jeg sier:

– Det er ikke bare mathysteriet som har gått for langt, men nettopp det at alt skal være så perfekt hele tiden. Det blir et evig jag om å prestere godt nok på ulike områder i livet, også på matfronten. Nå bruker vi mer tid på å style opp tallerkenen før vi tar bilde for å legge det ut i sosiale medier, enn å faktisk lage og spise maten. Alt vi spiser skal lages fra bunnen av, stadig flere lager seg lister av «nei-mat» og «ja-mat», og mange vet nok dessverre ikke lenger hva som er sunt og næringsrikt, sier Bjørnstad til Side2.

– Det er lett å bli forvirret når media skriver om mat- og drikkeprodukter der forskning og studier viser én effekt en dag, og helt motsatt effekt neste dag ? her er det uten tvil mange journalister (og redaktører) som trenger opplæring i både hvordan man tolker forskningsresultater og hva som er greit å ha som overskrift eller ikke ? mediene skal informere og formidle, ikke bidra til skremselspropaganda. Dette mener jeg også gjelder i sosiale medier som på blogger og Instagram ? ja, man kan selvfølgelig dele sine erfaringer og meninger, men man bør være forsiktig med å utnevne seg selv som «ekspert» uten faglig bakgrunn og forståelse for faget. Mat og kosthold er noe som er personlig og det som fungerer for deg og din kropp, er ikke nødvendigvis det som fungerer for alle andre.

🙂

Og ellers så testa vi kesam i går hvor jeg vurderte næringsinnholdet, samt at jeg og Helle smakte oss gjennom 12 ulike kesam-kvarg-produkter. Les hele saken her. 

JEG ELSKER JOBBEN MIN og jeg virkelig nyter hver dag og er evig takknemlig for at jeg har mulighet til å jobbe med det jeg brenner for. 

– Silje Bjørnstad – 

Klokka 22 i går:

var jeg i skogen opp mot Grefsenkollen og nøt denne fantastiske kveldssola.

Det må være en av de beste turene jeg har hatt oppover disse skogsstiene. SÅ mye energi og SÅ deilig temperatur! 

 

Det endte med at jeg måtte teste “treplanke” – inspirert av Lasse Tufte og Maren Erdvik som gjorde dette på en sak med Side2 (som jeg dessverre ikke hadde mulighet til å være med på):

 

3vtFcDseza

Mitt resultat:

 

Armene var faktisk litt lenger oppe, men barken på treet skled av og jeg rakk akkurat å redde meg inn igjen før hele meg gikk i bakken med et fint mageplask. HAHA! Og da var telefonen tom for strøm også (selvfølgelig), så neste gang blir det rettere planke og fullere batteri på telefonen 😉

Prøv denne neste gang du er i skogen, den er slettes ikke tung eller vanskelig å få til 🙂

– Silje Bjørnstad –