Storfint lørdagsbesøk

I hele dag har Oslo vært mer eller mindre tåkelagt, men det har likevel vært helt topp å være ute i høstlufta. Og i alle fall når hu her er med:

 

For jeg passer nemlig verdens beste og fineste Lexie til i morgen. Så kort fortalt så er styrketrening og laptop byttet ut med skogsturer og ballkasting. <3

 

– Silje Bjørnstad – 

 

Gira på å trene bein og rumpe? Prøv denne økta

God fredag!

Ah, det sikreste tegnet på at det nærmer seg helg er de ukentlige tunge markløft-settene 😉 

For min del er dette en økt som virkelig får det til å brenne i lår- og setemuskulatur, og jeg blir grisesvett fordi jeg ikke er vant med å trene med “korte pauser”.. He he. 

Er du gira på å prøve så ser økta slik ut:

5×5 eller 3×5 (3 settx5reps) markløft (annenhver hver uke)


3settx15-20 reps knebøy/frontbøy (annenhver uke)

3 sett x 8 reps på hvert bein utfall med stang foran 

4 sett x 10 reps på hvert bein gående utfall med vekt over hodet

Settene kjøres med 2-3 minutters pause (ta lengre pause på settene hvis du er nybegynner!!!).

Jeg blir i alle fall helt kjørt med gelébein etter denne økta som er 1 av 5 økter jeg kjører i uka nå. Dette programmet skal jeg trene frem til nyttår. Fokus er selvfølgelig å bli sterkere ved å trene baseøvelser og å bygge overkropp (særlig rygg og skuldre). 

Enjoy 😉

Og god helg!

Bare tre dager til jeg befinner med i (forhåpentligvis) sydenvarme på Fuerteventura. 😀

– Silje Bjørnstad – 

Film: “Det sitter i hodet”.

Hvorfor er jeg så trøtt for tiden??? I natt sov jeg 9,5 time og når jeg kom hjem fra trening hadde jeg mest lyst til å legge meg ned igjen for å sove mer. Men jeg gjorde ikke det da, må jo gjøre noe fornuftig også (les: hjemmekontor-jobbings). 
Dagens økt ble derimot mye bedre enn forventet. Øya og hodet var trøtt, men det hjelper tydeligvis å psyke seg opp når det trengs som mest.
Setningen som gikk igjen på repeat i hodet mitt i dag var: “Det sitter i hodet, DET SITTER I HODET!”. 
Som Lasse Tufte skrev på Instagram tidligere i uka: “Stort sett så sitter de aller fleste begrensningene i hodet – man kan hvis man vil eller må”.

Så dagens økt ble pullups med ekstra vekt (7,5 kg x 5 reps, 7,5 kg x 4 reps, 5 kg x 5 reps, 5 kg x 4 reps), dips med ekstra vekt (20 kg x 6 reps, 20 kg x 5 reps, 15 kg x 5 reps, 15 kg x 5 reps), brystpress med hantler, roing i kabel, arnold press, nedtrekk myo-reps og hengende beinhev. 

video:pullups5repsx75kg

video:6repsdips

Da kom endorfinrusen også: 


;D

Åh, så må jeg bare vise frem happyface-trynet mitt etter at Fredrik kom hjem fra Mammutsalg og hadde kjøpt flere plagg til meg:

Nå har jeg flytta inn i denne bamseaktige fleecegenseren og kommer sikkert til å ha på meg denne resten av uka. Er så digg!!!

 

Ha en herlig torsdagskveld! 

– Silje Bjørnstad – 

Questbar-test og boksing i kengurudrakt

I dag har jeg kanskje hatt den morsomste jobbdagen på Side2 noensinne. 

Jeg og to kolleger tok nemlig turen til Oslo Gladiators der vi testet 5 ulike aktiviter. Vi snakker blant annet kenguru-boksing og hinderløype i oppblåsbar bane, og herregud som så gøy det var.

Jeg lo så mye av den kengurudrakta at jeg ikke klarte å stå oppreist.  

Jeg skal ikke avsløre for mye her, for saken kommer selvfølgelig på Side2 (MED VIDEO), og jeg gleder meg sånn til å se resultatet!

Senere ble det testing av Quest-bars, de proteinbarene som tilsynelatende “alle elsker”, men personlige så er jeg ikke en stor fan. Noen av barene kan fungere til nød, men smaksmessig er disse barene ingen smakshøydare for min del.

Det var egentlig resten av gjengen i Side2 enige i, men les mer om testen når den blir publisert på Side2.no, og der gir jeg også en liten kommentar angående næringsinnholdet i quest-barene 😉

Nå er det straks trening! 😀

– Silje Bjørnstad – 

 

Fredagsdate

THANK GOD IT`S FRIDAY!! Eller FRIYAY som jeg gjerne kaller det 😀

Dagen starta med gåtur med Tico (vovsen som er på besøk i to netter), før det ble formiddagsdate med markløft, knebøy, front-utfall og gående utfall pluss mageøvelser. 

 

Puh! 

Så ble det en gåtur-date sammen med Tico igjen på ettermiddagen i ettermiddagssola. 

Åh, det er så koselig med hund!

Og neste helg skal jeg passe Lexie her i Oslo, gleder meg allerede <3

Så har de to treningssakene jeg nevnte tidligere i uka blitt publisert:

Saken om styrkeløft: – Her er det null fokus på fresh treningstøy og rumpa 

Og her er saken om Vincent (7) og pappa Kim (28) som trener kroppsvekttrening og street workout

God helg!

– Silje Bjørnstad – 

Milepæl

I dag reppa jeg 20kg ekstra i dips for første gang, og det ble 5 reps på ett sett. Det er egentlig ikke noe mål jeg har hatt, men likevel så er det veldig deilig å kunne ta flere reps på det som var 1 repetisjon maks for en tid tilbake. :p
Det er liksom noe med de blåe 20kg-vektskivene ass. Det er liksom en milepæl å ha 20 kg ekstra mellom beina – hah! Uansett hvor rart det hørtes ut som!…
video:dips20kgx5

Uansett, armene mine ble så daue etter det første settet slik at det holdt med det ene settet med 20kg-vektskive i dag. Så da ble det 15 kg (4 reps) og 10 kg ekstra (2x6reps) på de tre siste settene. 

Nå er jeg blitt hundepasser (hunden til ei venninne) for de par neste dagene, det passer perfekt med hjemmekontorjobbings 😉 

Så da blir det nok mer hunde-update i morgen 😀 Nå må jeg ut å lufte det firbeinte vesenet. 

– Silje Bjørnstad – 

Shape it up!

God onsdag! 😀

I dag fikk jeg denne herlige overraskelsen i posten: 

Ny utgave av Shape Up!! 😀 Ah, månedens høydepunkt!

 

Jeg bidrar med artikkelen “Tenk deg sterkere” som handler om mental trening og ellers så er det selvfølgelig mye annet bra snacks å finne i bladet. For eksempel “Treningsprogram: Sterke skuldre og rygg”, “Veien tilbake – tre jenter om forholdet til mat og kropp”, “Stor test av proteinbarer” og masse annet treningsstoff og fristende, næringsrike matoppskrifter. 

 

Hey ho, gotta go! Jeg er så klar for heeeelg! Men det er litt mer jobbings  noen dager til før den tid. 

– Silje Bjørnstad – 

Da jobben består av dette

Dette er rett og slett treningsglede og jobbglede i skjønn harmoni: 

For i forrige uke så var jeg og noen Side2-kolleger på besøk Christiania Atletklubb der vi skulle få en innføring i styrkeløft – altså knebøy, benkpress og markløft. Det er så utrolig viktig å være bevisst på teknikken og hvordan man løfter, og selv om jeg er godt kjent med disse baseøvelsene, så er det alltid så inspirerende og motiverende å få tips fra de som virkelig vet hva de snakker om. Og ikke minst så håper vi jo på at Side2-artikkelen (som ikke er publisert ennå – den kommer i løpet av uka 😉 ) vil bidra til nettopp inspirasjon og motivasjon. Og selvfølgelig at folk blir litt mer bevisst på hvordan de løfter 😉

Men i forrige uke så møtte jeg også Kim fra Team Physix og hans herlige sønn Vincent på seks år. De to viste oss imponerende triks og street-workout-kombinasjoner i en treningspark her i Oslo. Sååå imponerende og kult å se hva folk kan få til! 

Begge disse artiklene blir altså publisert på Side2 i løpet av uka og er MUST-READ-STUFF. Det er selvfølgelig video i artiklene også.

Ah, jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Jeg elsker jobben min.:D

Ha en herlig tirsdag!

– Silje Bjørnstad – 

Kjøttfri mandag: Spicy gulrotsuppe

God mandag! 🙂

Høst er “tid for suppe” for mange og i dag står det en mettende og supergod vegetarisk suppe på menyen. Denne suppa fikk jeg servert i forrige uke på “veggismiddag” sammen med to venninner og NAM NAM NAM!!! Denne er virkelig supergod og alt annet enn kjedelig. 

Oppskriften er hentet fra Trines Matblogg:

Olje med nøytral smak til steking (for eksempel rapsolje)
1 stor rødløk, grovt hakket
4 hvitløkfedd, grovt hakket
1/2 rød chili, finhakket
2 ss revet ingefær
600 gram gulrøtter, i biter
1 ss spisskumminfrø, knust i morter eller spisskumminkrydder. 
200 gram røde linser (skyll linsene før du har de i suppa)
1,2 liter grønnsakskraft/buljong
1/2 ts kajennepepper (smak til)
Saften fra 1/2 lime (smak til)

Fres løken i litt olje til den er blank og myk, og tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær og spisskummin, og la det få surre i noen minutter. Tilsett gulrøtter og røde linser.  La dette surre i cirka ett minutt før du tilsetter kraft og deretter gir hele suppa et oppkok. La suppen koke til gulrøttene og linsene er møre, cirka 10-15 minutter. Så bruker du en stavmikser til å blande sammen suppa til den får en jevn konsistens. Smak til med kajennepepper og eventuelt litt salt, og deretter med litt limesaft.

Server suppa med en klatt rømme eller yoghurt og et godt brød. 

Enjoy! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

 

Film: pers i pullups (14 reps)

Ka-boom. 😀
Det begynner å bli noen måneder siden jeg persa i pullups, men så har jeg også gått opp noen kilo i vekt slik at det er tyngre last å dra oppover, så derfor var det veldig gøy å ta 14 pullups ganske spontant i dag. 
Grunnen til at jeg ville teste maks var fordi jeg tangerte persen på 13 pullups i forrige uke når jeg skulle trene maks-rep-pullups. Og i dag ble det 14 reps – JA HAKA ER OVER STANGA OG ARMENE ER STREKT UT I BUNNPOSISJON PÅ ALLE REPETISJONENE 😉
Så det er dagens viktigste nyhet denne søndagen ;p
video:14pullups
Nyt resten av helgen! 😀
– Silje Bjørnstad – 

{tekst}