Søvnproblemer? Not anymore!

Jeg elsker å sove. Gjerne lenge også. Dermed sier det vel seg selv at jeg hater å bli vekt av vekkerklokker, bjeffende nabohunder, søplebiler i bakgården eller noe annet som måtte være oppe tidligere enn meg selv. Og angående dette med vekkerklokker om morgenen så er det mange som bruker klokka på mobilen som sin måte å starte dagen på. Og jeg gjør det samme selv, men i motsetning til så altfor mange andre så står jeg faktisk opp da klokka mi ringer. Det er en ting jeg ikke fatter og som irriterer meg noe grusomt. Det er fenomenet "slumring". Åh gud så irriterende. I alle fall om du våkner av en alarmklokke som ikke er din som blir satt på slumring, ikke bare èn gang, men gjerne to-tre ganger. Jeg skjønner ikke hvorfor folk slumrer!? Hvorfor ikke bruke de 15-20 minuttene til å sove ordentlig i stedet for å våkne og tenke: "Åh, om femten min må jeg opp", sovne, våkne en gang til å tenke: "Faen, om fem min MÅ jeg opp." For så å slumre enda en gang, sovne og kanskje tilogmed forsove seg fordi slumringa har gitt seg.

 

Med denne klaginga er det vel ingen overraskelse at jeg liker å ha det rolig også før jeg skal sove. Og da man bor i byen må man ofte respektere at det ikke er så rolig som man kunne ønske, og som man er vant med hjemme på landsbygda.

Det var dermed her en kveld jeg lå og venta på at musikken fra etasjen over skulle gi seg slik at jeg kunne gli inn i sovemodus, at jeg begynte å tenke på løsninger for å få en bedre søvn. Ørepropper gjør ingenting for meg, og å pakke seg inn i dyna og trykke hodet ned i puta er også heller nytteløst.

Så, ved to-tiden denne natten begynte jeg å tenke på at jeg skulle gitt mye for å ha hatt et par hørselvern tilgjengelig. Du vet, sånne hodegreier som er populært blant annet hos traktorsjåfører, byggemenn etc. Men det sier jo seg selv at det kunne ha blitt ugunstig og vondt å ligge med to digre klumper på hvert øre som hadde begrensa antall sove- og liggestillinger. Dermed kunne det jo ha vært en idè å kombinert hørselvern med ørevarmere, sånn utseendemessig. Ser for meg at det hadde vært mer behagelig og komfortabelt. Små, myke greier som akkurat går rundt øret med lydisolasjon! 😀 

Men idèen stoppa ikke her. Hva med å sette inn en radio i disse hørselvernene slik at de som liker å ha på musikk om natten, og når de skal legge seg, slipper å plage de som skal lese, se på tv eller da sove. Samtidig kunne det jo ha blitt montert inn alarmklokke med alternativ slumring slik at den du eventuelt skulle sove sammen med slipper å bli vekt av din alarm eller irritere seg over din slumring. Og for de som ikke vil høre på radio, så kunne hørselvernene blitt konstruert slik at det var mulig å koble til ipod. Dermed kunne man velge og styre musikken sin selv.

Så, er noen interessert i å bli med på å skape et revolusjonerende produkt som vil bidra til bedre søvnkvalitet, mindre naboklaging og mindre krangling med søvnpartnere, let me know. 

Skaperen på TV2 neste!

 

-Silje-

 

 

peltor select