Gratis PT-time 13.oktober? Les her

God fredag – fredager betyr hjemmekontor for min del og i dag blir det både artikkelskriving, podcast-innspilling og regnskapsrydding. Så tar jeg turen til Finnskogen, noe som jeg gleder meg enormt mye til.

Men tilbake til overskriften; 13.oktober er det Åpen Dag på STERK Helse hvor jeg jobber som personlig trener og gruppetreningsinstruktør. Denne dagen er det åpent hus med mange ulike tilbud som for eksempel gratis prøvetime med PT, gratis prøvetimer av vårt unike PTSG-konsept, spennende stands og mye mer.

Hvis du er interessert i å vite mer om personlig trening og er nysgjerrig på hvordan det er å trene sammen med meg så har du muligheten til å finne ut av dette lørdag 13.oktober da jeg har muligheter for gratis PT-prøvetimer. Send meg en mail på [email protected] for mer informasjon og tidspunkt.

Mine kompetanseområder er:
Styrketrening
– Baseløft
– Forbedring i kroppssammensetning: økt muskelmasse og lavere fettprosent
– Ernæring og kostholdsveiledning
– Livsstilsendring
– Vektreduksjon og oppstramming av kroppen

God helg!

– Silje Bjørnstad –
 

Silje tester Troika med appelsinsmak

Blant årets høstnyheter i dagligvarehandelen så finner vi Troika Appelsin – en sjokoladenyhet som for meg høres meget fristende ut. Jeg digger Troika, og jeg digger appelsinsjokolade – så denne komboen måtte jo være jackpot for min del!

Jeg fant den nye Troika-sjokoladen på Meny på Løren i Oslo, og dette er min dom:
Sjokoladen jeg hadde kjøpt var dessverre litt hard i konsistensen, og derfor ble førsteinntrykket litt skuffende fordi jeg gjerne vil bare ta en bit uten å måtte “TA I” alt jeg kan når jeg spiser Troika-sjokoade. Og derfor fikk jeg også inntrykket av at konsistensen ikke var så myk som jeg hadde trodd, og slik som jeg kjenner den fra vanlig Troika – og dette kan jo bare ha vært en tilfeldighet.

Uansett så var det deilig smak av appelsin og Troika-sjokolade som var helt grei, men likevel så ble det liksom litt feil og rart. Derfor foretrekker jeg fortsatt vanlig Troika, men kan fint velge appelsinvarianten til variasjon fordi smaken i seg selv var yum.

Terningkast 4 fra meg, og da har vanlig Troika terningkast 6 😉 

Noen andre som har testet?

– Silje Bjørnstad –

Denne helgen her…

…har virkelig gått over alle forventninger. Torsdag tok jeg toget til Geilo og Vestlia Resort hvor “Kamille Weekend” stod på agendaen. Først og fremst; for et fantastisk hotell i helt nydelige omgivelser Vestlia er! Med de flotte høstfargene som er i fjellet nå så var det som å gå rundt i eventyrland der ute da sola dukket frem. Jeg tok meg en tur ut i løpet av lørdagen hvor jeg gikk oppover en av slalombakkene fra hotellet og det var så ubeskrivelig deilig å trekke frisk luft med den utsikten der.

I løpet av helgen holdt jeg både foredrag og treningsøkter. Jeg var så heldig å være en del av trenerteamet sammen med denne gjengen her. De fleste instruktørene jobber på Gym Bekkestua med supre Lise Solie i spissen.

Vi har opplevd så mye treningsglede, stolte smil og endorfiner denne helgen her – noe som gir meg så ubeskrivelig mye. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; jeg har verdens fineste jobb og jeg er så uendelig takknemlig for alt jeg for lov til å være med på. Så mange fantastiske folk, både blant deltakere, crew og kollegaer, bidrar til at helgen blir helt upåklagelig og det er bare godt humør og kose-seg-stemning hele veien.

Mellom jobbslaga (som ikke bare inkluderer økter, men møter og planlegging og forberedelse), så har det blitt supre matopplevelser og gode samtaler, jeg sjekka ut hotellgymmet og jeg tok meg som nevnt en mini-topptur. 

Jeg hadde også planer om å selv være med på en av treningsøktene, sjekke ut spa og basseng og ta en runde bowling i hotellets bowlinghall, men det får bli neste gang. Selv med små pauser her og der så er man hele tiden tilgjengelig og PÅ under sånne arrangementer, noe som jeg begynte å merke godt i går søndag. Resultatet av flere netter med lite søvn og mye som skjer gjorde at jeg la meg klokken 21, sovnet 21:30 og jeg sov helt til 07:45 i dag. DET var deilig det.

Nå skal jeg planlegge arbeidsuken, komme meg til STERK for å jobbe med PT-kunder, samt ta et par jobbtelefoner.

Ha en fantastisk uke 🙂

– Silje Bjørnstad –

Ny podcastepisode: Å jobbe som personlig trener

Hei og hoi fra Vestlia Resort! Nå ligger jeg i dobbeltsenga mi på familierommet (!) jeg har fått tildelt her på NYDELIGE Vestlia Resort på Geilo. Altså, for et flott sted! Og for en fantastisk gjeng og crew som er her. Vi har kommet i gang med både treningstimer, utstillere og lignende, men det er jo i morgen det virkelig smeller. Da blir det både foredrag, treningstimer, kick-off-presentasjon og andre ting som hører med på en skikkelig dameweekend – jeg gleder meg kjempemasse til absolutt ALT!

 

Men nå er det podcast det dreier seg om, fordi jeg har nettopp publisert en ny episode av BedreTrent Podcast hvor jeg denne gangen har fått med meg samboer og personlig trener Fredrik, for å snakke om nettopp PT-jobben.

Hvordan er det egentlig å jobbe som PT, hva slags fordeler og ulemper er det, hva slags arbeidstider er det, og hvem benytter seg av personlig trener og hvorfor? Dette snakker vi mer om i denne episoden, og vi svarer også på lytterspørsmål om kosthold, restitusjon og hviledager.

BedreTrent Podcast finner du på iTunes og på Soundcloud. Klikk her for å høre episoden.

GOD LYTT!

– Silje Bjørnstad –

Jeg har bare venta på det…

…den derre høstforkjølelsen som det virker som omtrent alle har vært igjennom de siste ukene. Både PT-kunder og PT-kollegaer har vært snufsete, hatt tett nese og litt vondt i halsen. Og da var det på en måte bare et tidsspørsmål før jeg selv skulle bli smittet, noe jeg nå har blitt. Så ja, nå er det min tur til å ha nyseanfall sånn cirka 20 ganger hver time, halsen er litt mer følsom enn til vanlig og nesespray er blitt bestekompisen. Men selv om formen ikke er på topp, så har jeg heldigvis ikke feber eller er sengeliggende liksom. Og jeg håper det ikke blir verre heller for i morgen reiser jeg jo til Vestlia Resort sammen med hundrevis av andre damer for å nyte livet i forbindelse med Kamille Weekend! 😀 Jeg gleder meg kjempemasse og er bare supergira på å både holde egne treningstimer og foredrag, men også bli inspirert av andre, lære nye ting, chillaxe og hente energi, nyte god mat og bare NYTE øyeblikkene her og nå.

Jeg drar altså oppover i morgen torsdag, og er tilbake på søndag. I løpet av helgen skal jeg holde 7 treningsøkter og 2 foredrag.  Jeg kommer til å være mer tilgjengelig på instagram de neste dagene, der jeg lover å oppdatere fra helgen. Så følg meg gjerne på @silje_bjornstad

Nyt høsten folkens!

– Silje Bjørnstad –

Hva er periodisk faste?

De siste månedene, og årene, har man stadig kunne lese flere artikler om 16:8 – den nye trenddietten. Et annet navn for 16:8-spisemønster er periodisk faste, også kjent som intermetting fasting på engelsk. Selv om mediene omtaler periodisk faste og 16:8 som den nye trenddietten er ikke dette nødvendigvis hverken en trend eller en diett. For mange er periodisk faste nettopp det som er et normalt kosthold.

Men når det dukker opp artikler som omtaler 16:8 som en “ny trenddiett” så får jeg ofte spørsmål om hva dette egentlig dreier seg om, og om han eller hun burde spise på denne måten og så videre.

Her kommer derfor litt informasjon om periodisk faste, også kjent som “16:8”:

Med periodisk faste har man et spisemønster hvor døgnet deles opp med et spisevindu og en fastende tilstand. Ofte deler man opp døgnet i et 16:8-format som vil si at man faster i 16 timer, mens man har 8 timer på å innta dagens måltider, derav navnet 16:8. Men man kan også utvide spisevinduet til 9-10 timer og dermed ha en fastende periode på 14-15 timer. Hvordan man legger opp fasteperioden er opp til hver enkelt. Et eksempel hvis man følger 16:8 er er at man inntar siste måltid før klokken 20:00, og dermed venter til klokken 12:00 dagen etter med å innta neste måltid. Det er også individuelt når på døgnet man legger opp spisetid og fasteperiode, samt hvordan man inntar måltidene sine i spisevinduet. Noen foretrekker å spise 1 stort måltid, mens andre fordeler maten utover 3-4 mindre måltider. Uansett så er det viktig å sørge for at maten du spiser dekker dine behov for den energien og de næringsstoffene du trenger for å nå dine mål.  I selve fasteperioden skal du unngå kaloriholdig mat og drikke, men du kan innta drikkevarer som vann, kaffe og te.

Om periodisk faste er noe for deg kommer helt an på hva slags kosthold og spisemønster du selv trives med. Du skal ikke påtvinge deg selv og kroppen din matvaner som du mistrives med bare fordi det er dette alle andre gjør eller dette kompisen eller venninnen din anbefaler.

Periodisk faste kan blant annet passe deg som ikke er spesielt glad i å spise tidlig på dagen, og som trives med færre større måltider. Det kan også være et fint alternativ for deg som ikke har tid eller ork til å lage mat flere ganger daglig. For mange kan det også være positivt å ha et slikt spisemønster hvis målet er å gå ned i vekt. Periodisk faste er i utgangspunktet ikke en slankekur i seg selv, men å dele opp døgnet med en fastende periode og et spisevindu kan gjøre det enklere å få en vektreduksjon fordi man ofte har færre timer i døgnet til å spise på enn det man er vant til – noe som kan redusere det totale kaloriinntaket. På en annen side kan det å ha et bestemt spisevindu gjøre det enkelt å bruke dette som en unnskyldning for å la være å spise hvis det er sent på kvelden eller man vil unngå fellesmåltider, men at det egentlig er en spiseforstyrrelse og/eller spiseforstyrret atferd som ligger bak. Hvis dette er tilfelle bør du oppsøke profesjonell hjelp slik at du får den oppfølgingen du trenger til å finne et kosthold og spisevaner som passer deg og ditt utgangspunkt.

Jeg personlig har ikke et spisemønster som er periodisk faste, men jeg kjenner flere som spiser på denne måten og at det funker bra for dem uten at de har noen konkret mål med å ha et slikt kosthold – det er bare det som rett og slett fungerer best for dem.

LES OGSÅ: En typisk matdag for meg

Ønsker dere alle en super søndag!

– Silje Bjørnstad –

Fullbooka!!!

Om en uke er jeg på Vestlia Resort på Geilo i forbindelse med Kamille Weekend. Jeg skal holde både foredrag (“Trening i tidsklemma”) og flere ulike treningsøkter. Jeg gleder meg så sinnsykt til både jobb og å komme opp til vakre Vestlia, og nå fikk jeg nettopp vite at arrangementet er FULLBOOKET!! Det er jo supergøy! Vi har til og med hatt så stor pågang på treningstimene at det har blitt satt opp ekstra-timer.

Dette blir veldig bra altså!

Jeg har faktisk aldri vært på Vestlia Resort før, men det jeg har hørt og sett fra stedet har vært utelukkende positivt. I tillegg til at jeg selv skal jobbe så har jeg også selvfølgelig noen fritimer hvor jeg skal få prøvd å vært med på både andres foredrag og treningstimer, men også nyte egentid i Spa og på gåturer i den vakre naturen der oppe. 

Denne helgen vil derfor bestå av full prepp og forberedelse til neste helg, men med innlagte timeout-pauser og feiring av 30-årslag til venninne Sandra for å nevne noe. 

GOD HELG !

– Silje Bjørnstad – 

Treningsreise – kan JEG bli med?

Ja selvfølgelig kan DU være med!!!

Som noen kanskje har fått med seg så skal jeg Sandra arrangere ny treningsreise i mai 2019, nærmere bestemt 7.-14.mai.

FOR PÅMELDING OG MER INFO OM TRENINGSTUR TIL MALLORCA  – KLIKK HER.

I forbindelse med dette så får vi ofte mange av de samme spørsmålene fra reiselystne damer, og her svarer jeg på topp 5 spørsmål:

1) Hvor godt trent må jeg være? Hva slags treningsøkter vil det bli? Og må jeg være med på alle øktene?
På våre treningsreiser kan alle bli med, uansett nivå, utgangspunkt og treningserfaring. Selv om vi trener sammen så er jeg og Sandra opptatt av å tilpasse treningen individuelt, og det er alltid mulig å tilpasse øvelser med tyngre/enklere alternativer for de som måtte ønske det. Det blir varierende og allsidig trening med fokus på å ha det gøy og oppleve treningsglede og mestringsfølelse. En ting som ofte gikk igjen på treningsøktene våre på den forrige treningsreisen var at folk stadig sa “dette hadde jeg ikke trodd jeg skulle klare” og “wow, det er så kult å kjenne at jeg klarer mer enn jeg tror!!”. Treningsøktene våre vil bestå av både kondisjonsøvelser, styrketrening, crossfit-inspirert trening, mobilitet, kjernetrening, morgentur, kroppsvektøvelser, høypuls-timer og trening med minibands for å nevne noe. Alle øktene er selvfølgelig frivillig og vi har aldri noe “opprop” eller noen navnelister som skal krysses av etc 😉

2) Hvordan er dagene lagt opp?
Dagene er lagt opp til treningsaktiviteter 2 ganger om dagen, da en økt på morgenen/formiddagen og en på ettermiddagen. Vi har frokost og middag inkludert i reisen og dermed er det frokostbuffe om morgenen og middag på kvelden hvor vi samles til bords for de som måtte ønske det. Tiden mellom øktene består gjerne av egentid hvor du har mulighet til å nyte sol- og strandliv, shopping, utflukter, eller total avslapping med spa og velvære. Ellers så har vi også noen små bonus-aktiviteter som for eksempel kan være felles fotoshoot med morsomme bilder, volleyball-spill, workshops og foredrag.

Eksempel på hvordan en dag kan se ut:
07:30-08:10 Felles morgentur
08:00-10:00 Frokost
10:00-11:00 Rumpe-trening med minibands
11:00-17:00 Egentid 
17.00-17.45 Core-trening
17.45-19.30 Egentid
19.30 Felles middag og deretter herlig underhonding  og dans på hotellet 

Eksempel på hvordan en annen dag kan se ut:
07:30-08:00 Morgenmobilitet
08:00-10:00 Frokost
10:00-11:00 Sirkeløkt med kondisjon og styrke
11:00-17:00 Egentid 
17.00-18.00 Foredrag
18.00-19.30 Egentid
19.30 Felles middag og deretter underholdning på hotellet

3) Hvor mange skal reise? Kan jeg reise alene?
Vi har et begrenset antall plasser på våre turer for å sikre et godt fellesskap utenom treningen i tillegg til at vi da kan gi best mulig individuell oppfølging og tilrettelegging for at du skal få mest ut av treningsreisen. Det er maks 18-20 plasser på turen til Mallorca. Man kan reise alene, eller sammen med noen – dette er helt opp til deg selv og uansett skal vi love at du ikke vil kjede deg eller føle deg alene;)

4) Hva er inkludert?
Flyreise tur/retur
Transport til og fra flyplassen
7 netter på et superfint 4-stjernes hotell (les mer og se bilder fra hotellet her)
Halvpensjon (inkluderte måltider hver dag er frokost og middag)
Daglige treningsøkter med to profesjonelle treningsinstruktører
Variert treningsprogram
Foredrag

5) Hvordan er maten og hva spiser dere på treningsreise?
Med buffet har man mange valgmuligheter når det gjelder mat. Her kan man velge blant ulike kjøtt-, kylling og fiskeretter, sjømat, vegetariske ingredienser, frukt og grønnsaker, ulike typer brød og salater, varm- og kaldretter, pasta, pizza egg, supper, desserter, pannekaker og så videre. Kort oppsummert så velger du selv hva og hvor mye du vil spise, men noe av det beste med slike turer er jo at man er så aktiv at man kan spise masse digg og variert mat for å gi kroppen nok energi 😉 Selv ELSKER jeg matbuffeter og for å si det sånn så sulter jeg aldri på slike turer her og nyyyyter hvert eneste måltid med verdens beste samvittighet 😀

Har du flere spørsmål eller kommentarer om treningsreise er det bare å sende meg en mail på [email protected] eller legge igjen en kommentar.

– Silje Bjørnstad –

FOTO: Lise Stenersen

Ny podcast: graviditetstrening, bekkenbunn og utendørs treningsøkter

En ny episode av BedreTrent Podcast er publisert og jeg har snakket med dyktige Helene Høimyr.

Klikk her for å høre episoden.

(Bildet er hentet fra Sunn & Sprek AS)

Temaer denne gang er trening og kropp under graviditet. Helene er utdannet muskelfysiolog og personlig trener. I tillegg til graviditet og mammatrening, så snakker Helene også viktigheten av å trene bekkenbunnsmuskulatur, og ikke minst hvordan du skal gjøre dette. Visste du for eksempel at du bør trene bekkenbunnsmuskulaturen HVER ENESTE DAG?

Du får også tips til hva du bør være oppmerksom på når det gjelder utendørs trening, nå som det begynner å bli kaldere i lufta.

Helene er dama bak den populære bloggen kunnskapsrikstrening.com og hun driver Vollen Trening som tilbyr utendørs mammatrening og boot camps året rundt.

BedreTrent Podcast finner du på Soundcloud og iTunes.

 

God lytt!

BnokHuOBCl1

– Silje Bjørnstad –

Kyllingfilet med fetasalat

Lyst på en mettende og sunn salat til lunsj eller middag? Da bør du teste ut denne retten:

Til 2 porsjoner:
2 kyllingfileter (ca. 300 g)
Litt smør til steking
2 ss olivenolje
1⁄2 agurk
1⁄2 rødløk
200 g cherrytomater
100 g oliven
150 g fetaost
1⁄4 ts salt
1⁄2 ts pepper

Brun kyllingfiletene på begge sider i smør, til kjøttet får litt stekefarge. Stek dem videre i stekeovn på 150 grader i cirka 20 minutter. Skjær opp og bland grønnsakene med olje og oliven. Vend fetaosten inn i salaten. Krydre med salt og pepper etter smak. Skjær kyllingen i strimler og bland inn i salaten. Server med for eksempel en skive med grovt brød eller et grovt rundstykke. 

Enjoy!

Oppskriften er fra boka til meg og Susanne: Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold
 

Foto: Ann Kristin Engebakken