Jeg savner denne søtingen

Ååååååh, fikk nettopp mms av mamma av verdens søteste hundetass.

Savner henne så sinnsykt om dagen. Hun er så herlig og har virkelig en helt spesiell personlighet. 🙂 En hund er virkelig menneskets beste venn. Og det var dagens dype ord fra meg. Hehe.

– Silje Bjørnstad –

Halloooo morratryne

Hei ja..

Oh yes, klokka er ikke sju en gang, men jeg skal straks på Elixia og kjøre kroppen min med personlig trener. Whoohooo.

Skal bare si at dagene er fulle med skole + jobb etter skole om dagen, derfor lite blogging. Kommer sterkere tilbake i helga! 🙂

 

Ha en flott torsdag!

– Silje Bjørnstad –

Kyllingtaco med hjemmelaget tacokrydder alá Silje&Joakim

Taco på en mandag? Ja, hvorfor ikke? Hvertfall når ingrediensene er sunn kyllingfilet, grønnsaker og ikke minst hjemmelaget tacokrydder! For det er nemlig ikke vanskelig å få til sin egen tacokryddermiks som smaker myyyye bedre og er myyyye sunnere enn de ferdigblandingene man kan få i butikken. (Visste du for eksempel at de posene blant annet har masse unødvendige tilsetningsstoffer, sukker og at 1/3 av innholdet er SALT!!!)

Uansett, her er tacokrydderblandingen jeg og Joakim brukte til gårsdagens tacomiddag:

2 ss paprikakrydder
2 ss spisskummin
2 ss chilipulver
1-2 ts hvitløkspepper
1-2 ts havsalt

Forslag til andre krydder å putte oppi: Oregano, hvitløkspulver, løkpulver, knuste chiliflak. Prøv deg frem og finn din favorittmiks!! 🙂

Miks sammen alt krydderet oppi en liten bolle og ha over kyllingbitene (eller karbonadedeigen/kjøttdeigen hvis du bruker det) sammen med 1 – 1,5 dl vann. Bland sammen og la alt bli varmt og småkoke i ca 5-7 minutter.

Ellers så er det en annen ting som kjennetegner kyllingtacoen vår. Nemlig at vi steker rødløk og paprikastrimler sammen med kyllingfileten.”Smaker godt”! 😉


Server med ønsket tilbehør og nyt den herlige hjemmelagde tacokryddersmaken 🙂

Enjoy!

 

– Silje Bjørnstad – (Og Joakim da)

Vi har 4,2 kilo kyllingfilet.

Det er mulig at noen av dere har lagt merke til at det har vært en del oppskrifter med kylling her på bloggen i det siste. Og det er ikke uten grunn… For Joakim hadde nemlig med seg SJU store pakninger der hver pakke inneholder 600 gram kyllingfilet hjem her i forrige uke.

Grunnen? Jo, de gikk ut på dato den dagen, og det gjelder jo å dra nytte av de fordelene man kan når har har sin egen matvarebutikk.

Her er 6 av 7 pakker, den første pakka er allerede brukt til kyllingsuppe.

Derfor lurte Joakim på om han skulle ta med noen pakker hjem. Jeg tenkte at dette var sånne to-pakninger og at han tenkte å ta med seg et par slike, så dette var jeg så klart positiv til. Kyllingfilet holder seg jo i fryseren så det er bare å slenge de inn dit i stedet for å kaste de. Samtidig er det jo sunt og godt og kan brukes til så mye. Men at kjøpmannen skulle ta med seg 4,2 kilo med kylling hadde jeg ikke regnet med så jeg fikk totalt latterkrampe når jeg så den fullstappa bæreposen med kyllingfileter i kingsizepakker.

I dag ble det forresten taco til middag, med selvfølgelig KYLLINGFILET om noen skulle lure. Vi lagde vårt eget tacokrydder også, som ble meget vellykket! Oppskriften på tacokrydderet og bilder kommer i morgen! 🙂

– Silje Bjørnstad –

Hjemmelagde, supergode knekkebrød

I går lagde jeg disse herlige knekkebrødene igjen. Jeg har lagt ut oppskriften tidligere, men her kommer den på ny. 🙂

Man blir hekta når man først har smakt på ett. Jeg har vært fan lenge, og i går smakte Joakim på de. Konklusjonen: “Kan jeg ta noen til? Disse må du gjerne lage flere av.”

Hjemmelaget knekkebrød
3 dl sammalt rug, grov
3 1/2 dl havregryn, lettkokt
1 dl kruskakli
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
1 ts salt
7 dl vann

(Du kan også tilsette 1 ts honning i vannet for ekstra sødme, men dette dropper jeg fordi jeg ikke likker honning og jeg kan garantere at knekkebrødene smaker like godt uten!)

 

Bland alt sammen til en røre. (Jeg måtte droppe sesamfrøene denne gangen fordi det var tomt, men la ikke så mye merke til det) Dekk to stekeplater med bakepapir. Smør blandingen utover platene med slikkepott slik at det blir et tynt lag jevnt utover plata. Lag ruter med slikkepotten. Stek i ca 40 minutter på varmluft, 185 grader. Åpne ovnsdøra 2-3 ganger for å slippe ut damp. Sett deretter ned temperaturen på ovnen til 100 grader. Legg knekkebrødene oppå en rist og la de stå i ovnen til de har blitt sprø (ca 45-60 minutter).La de avkjøles helt på rist, før de legges i en tett boks. Sunne. mettende, enkle å lage og supergod på smak.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

Nespresso-Espresso-påfyll

Siden både jeg og Joakim er avhengig av kaffe så er det veldig greit å ha sin egen “espresso-maker”, selv om det kan være en relativ dyr “drikkehobby” i forhold til den tradisjonelle trakterkaffen. Men det er jo så digg!!! Så derfor var det på tide med en ny ladning av espresso-kapsler, man bestiller bare på Nespresso sine hjemmesider og et par dager senere henter man kaffen på nærmeste postkontor, klare for å lage nydelig espressoshots.

 
Så nå kan den fine “kapsel-holderen” vår fylles helt opp igjen. Og vi kan velge og vrake i ulike, herlige espresso-varianter og kaffestyrker.

 Ellers så er vi begge to IKKE i form om dagen. Null energi, tett i hals og nese, tørrhoste og vondt i hode og i svelget og i mandlene. Si hei til influensa lissom..!

Sier seg selv at denne søndagen kommer til å bli slapp. Håper bare jeg kommer meg på skolen neste uke. For uka etter der har jeg høstferie! 😀

Håper alle andre har en flott søndag! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Miniseminar med Tine og Melk.no

Endelig fredag, og selv om det var fri fra skolen inviterte de studentene til å komme å høre på foredrag med ernæringsfysiologer og ernæringsrådgivere som arbeider i Tine og Melk.no.

Det er jo alltid litt sånn snikreklame her og der når de ulike bedriftene skal ha foredrag, men det er vel forståelig. Det er kanskje mulig at jeg bare legger litt mer merke til dette fordi jeg lærte jo en del om dette når jeg studerte medier og kommunikasjon, og da blant annet hvordan foredragsholderne uttrykker seg og hvordan de bruker ord og begreper til å få frem et budskap basert på bedriftens visjon, i stedet for å legge seg på et mer nøytralt og generelt nivå.

Uansett, vi fikk blant annet høre om idrettsernæring og selvfølgelig da hvordan YT-produktene er knyttet opp til dette temaet. Vi lærte også litt om hvordan melk og melkefettet påvirker kroppen og hva slags næringsstoffer fra særlig melk og melkeprodukter som er viktige for oss. Og kanskje det beste (og helt sikkert det smarteste sjakktrekket fra produsentene sin side når de holder ulike foredrag): SMAKSPRØVER. Vi fikk nemlig smake på masse deilige produkter fra Tine og YT, blant annet skolemelk med mild kakaosmak, skolemelk med smak av bringebær, Biola, diverse YT-produkter, og vi fikk også servert lunsj som var påsmurte baguetter med forskjellig pålegg, hvitløksdressing, salatbladet, agurk og tomat.

Og i den forbindelse kan jeg jo reklamere litt for YT produktene, jeg er nemlig fan og har vært det lenge, så jeg vil bare påpeke at min mening er uavhengig av dagens foredrag.

Favoritten min er helt klart YT med kakaosmak, men i dag prøvde jeg også det nyeste YT-produktet: YT Kesam med bringebær, rips og korn. Det høres kanskje ikke så godt ut, men jeg ble kjempeoverrasket over den gode smaken. Nesten så man får litt dessertfølelse når man spiser den.

Ellers så ble denne kanskje den som får førsteplassen etter dagens smakeprøver: YT mellommåltidsdrikk Banan/Pasjonsfrukt.

Også YT mellommåltidsdrikk Bringebær/Tranebær var ganske så god. Jeg trodde drikkene skulle minne veldig om Biola eller drikkeyoghurt, men de er tynnere i konsistensen, og har en mye bedre, søtere smak. Verdt å prøve ut enten om du skal på trening eller ikke! 


En annen ting som både Tine og Melk.no snakket om er hvor viktig det er å ha kontakt med forbrukerne og ikke minst måten bedriften og ernæringssaker generelt fremstilles på i media. Sosiale medier ble nevnt som et stadig viktigere medium å bruke, og de sa også stadig  er mer engasjert i bloggere og det å svare direkte til enkeltpersoner gjennom blogginnlegg og kommentarer.

Dette synes jeg er ekstra interessant, og det å kombinere ernæring og media er et så viktig verktøy for å kunne informere, men selvfølgelig gjelder det dermed å vite hvordan og ikke minst hva man skal informere om for at det skal være troverdig og gjelde folk flest. Dermed trengs det flere journalister med faglig bakgrunn og ikke bare “klipp-og-lim”-journalister som ikke klarer å se en sak fra flere sider. For det er nemlig ofte fokus på enkeltpersoners historie og om hvordan de raste ned i vekt av å leve på en spesiell diett, eller hva slags matvarer som man bør spise basert fra en utenlandsk studie med X antall personer som kanskje har en helt annen forutsetning når det gjelder ulike matvarer enn vi i Norge… Merker jeg blir gira av å bare skrive om det.. 🙂

Over til noe annet, endelig er det helg Og endelig venter en helg der kun “KOS” med store bokstaver står på planen. Ingen jobb, ingen forpliktelser, bare avslapping, lange morgener og ikke minst humorshow i Oslo Spektrum med Joakim der vi skal se Atle Antonsen, Harald Eia, Bård Tufte Johansen og John Cleese showe sammen på scena!!! Gleder meg så sinnsykt!

 

God helg til alle! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

Lavkarbobrød

Som jeg nevnte i forrige blogginnlegg så skulle jeg og Joakim teste ut posemiksen “Møllerens Lavkarbobrød”. Dette gjorde vi i går kveld. Brødblandingen inneholder ikke siktet hvetemel, er ekstra grovt og trenger ingen heving. Man tilsetter kun vann og olje også skal det stekes i ca 60 minutter.

Da jeg kom hjem fra trening hadde Joakim bakt brød samt dekka til et skikkelig påleggsbord med ulike kjøkkpålegg, ost, leverpostei, egg, syltetøy, appelsinjuice, eplejuice, agurk og paprika.

For vurderingen til Joakim av lavkarbobrødet var: “Dette er slikt brød man trenger pålegg til”. Han mente nemlig det var godt, men at det ikke smakte så veldig mye.

Min mening er at brødet var kjempegodt, og selvfølgelig ekstra deilig er det når brødet kommer rett fra ovnen og fortsatt er varmt! Jeg spiste hele 5-6 skiver og ble sånn ordentlig godmett uten å føle meg tung i magen og ikke ha den følelsen av å være “oppblåst” slik som jeg ofte kan føle meg etter å ha spist “vanlige” brød.

Nå har ikke jeg eller Joakim på noe “lavkarbo-kosthold”, men et slikt lavkarbobrød er i hvertfall jeg keen på å prøve igjen og kan absolutt anbefale til andre, lavkarbodiett eller ei! Det med lavkarbo er forresten skikkelig i vinden for tiden, men dietten har også fått en del kritikk i aviser og blader den siste tiden. Jeg skal lage et innlegg med mine meninger i løpet av de neste dagene, men for å si det sånn: De fleste trenger, og har godt av, karbohydrater 😉

Nå skal jeg, tro det eller ei, på Elixia. Har en avtale med personlig trener klokka ÅTTE for å få tips til hvordan jeg kan styrke ryggen min. Det sa nemlig legen at jeg måtte fikse – mer om det senere.

Etter trening er det skole og etter skole er det jobb! Ha en nydelig torsdag! 🙂

 

– Silje Bjørnstad –