Mobilblogg: siste dag i 2011.

Jeg er på farten til å komme meg på jobb. Jobber til fire i dag, og siden jeg også skal jobbe i morgen blir det en rolig nyttårsfeiring for min del. Noe som egentlig passer meg veldig fint.

Det står kalkunbryst med rødkål, gulrøtter, ovnstekte poteter og sjokolademousse på nyttårsmenyen og den kalkunen bør være god! Den er nemlig fra “Stangekylling” (fint skal det være på nyttårsaften…), og dermed hadde en høy nok kilopris i hvertfall.

 

 

Jeg skal herved gjøre mitt for at middagen blir vellykket!

Enn så lenge, godt nytt år!

– Silje Bjørnstad – 

Årets julegaver

Jeg fikk kaffemaskin!! Og da selvfølgelig en hel del forskjellige kaffemaskinkapsler! Pluss et sånt fancy kaffekapselstativ. Genialt 😀

Så da jeg flytter i februar kan jeg blant annet by på både cappuccino, espresso, vanlig svart kaffe, te, kakao og latte maccihato. 

Også fikk jeg mye annet jeg ønsket meg også. Skritt-teller, gavekort på SPA, termokrus, penger, klokke, smykker og intet mindre enn 3 gavekort på H&M. Meget fornøyd med årets gaver. 🙂

Nå skal jeg straks til mormor for årlig julemiddag-gathering før det bærer inn til hovedstaden. Enn så lenge; nyt de siste timene av 2011. 

– Silje Bjørnstad – 

Mobilblogg: fortsatt i Trysil.

Jeg ble igjen alene på hytta og er her i to netter med de firbeinte. Er faktisk utrolig deilig å være litt usosial og bare slappe av med bladlesing, kryssord, skiturer, radio med HØY musikk og kosing og leking i snøen.

En av fordelene med å være her alene er utvilsomt at jeg har en hel twistpose jeg ikke trenger å dele med noen. Så slipper jeg å bli irritert for at noen snapper dine favorittbiter rett foran trynet ditt. Hi hi hi..

Se og le.

Værsågod – le i vei av et stk rosagris-lignende frøken Bjørnstad! Jeg synes det er viktig å få andre i godt humør og føler at dette bildet av meg ikledd knallrosa superundertøy fra topp til tå kan bidra til et lite glis. Her var jeg nemlig på vei til å spenne på meg skia og bli med pappa og 2 stk hunder ut på skitur 1.juledag 2011.

Sara er veldig klar for avreise:

Pappa og jeg drog til “Hofferbua” for å finne snø og skiløyper. Og det var jo snø der, men samtidig så satans glatt i løypa at uten drahjelp fra to ivrige hunder hadde det gått mer bakover enn fremover i oppoverbakkene. Nedover igjen gikk det jo da naturligvis i omtrent 120 kilometer i timen, og to ganger tok vi faktisk av oss skiene fordi å leke racer-langrennsløpere med to hunder i isglatte nedoverbakker fort kunne blitt en stygg opplevelse.. Uansett så var det utrolig deilig å bevege litt på skrotten og temperaturen på 2 plussgrader var jo upåklagelig da. 

 

Håper dere nyter romjula og juleferien og at dere hadde en nydelig julekveld 🙂

– Silje Bjørnstad – 

God jul ja

Jeg sitter nedtrykt i godstolen i joggebukser og ser på Disneys julekavalkade på NRK. Det er en av de obligatoriske tingene jeg gjør på juleaften. Etterpå skal finstasen på og det er ribbe-medister-julepølse-middag med de tre dessertene som alltid er med på juleaften hos Bjørnstad. Mamma skal ha riskrem, pappa skal ha fruktsalat og bestemor lager karamellpudding…. Hehe – jeg spiser selvfølgelig alt!  Matvrak vett. Og etter julemiddagen er det jo selvfølgelig åpning av julegaver.

Så da ønsker jeg god jul til kjente og ukjente! Håper dere alle får en nydelig julefeiring 2011.

– Silje Bjørnstad – 

Oppskrift: Vaniljekremtopper (Lavkarbo)

Pappa har lekt bakemester de siste dagene her hjemme, og her kommer en av oppskriftene. 

Vaniljekremtopper – ca 30 stk:

2 plater gelatin
2 eggeplommer
2 ss sukrin
1/2 ts vaniljesukker 
1 dl fløte
50 g smør
Smeltet sjokolade til å dyppe i

Legg 2 plater gelatin i kaldt vann. Kok opp eggeplommer, sukrin, vanilje og fløte. La det koke til det tykner, dette tar noen minutter. Ta kjelen bort fra platen og rør inn smøret.
Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og rør de inn i vaniljekremen. Avkjøl blandingen.

Lag små topper av vaniljekremen, toppene bør være små – omtrent som en konfektbit. Sett vaniljekremtoppene kaldt. Etterpå dypper du de i smeltet sjokolade og lar dette igjen avkjøles.

 

Skal også legge ut oppskriften til troikakonfekt. 🙂

– Silje Bjørnstad –