Dagens “blogglegging”

Life is good and the weekend is good! 

I går var det fredda`, og nå i disse kalde høstkveld-tider er jeg er trofast sofaTVslave med gullrekka, godt selskap og god mat. (neste blir vel faste kvelder med NorgeRundt, vikinglotto og nystekte vafler, men for all del, så lenge man har det kos er det det viktigste)
Og kvelden i går ble kjempekos med verdens beste kjæreste som lagde verdens beste homemade-burger med verdens beste homemade aioli.
getattachment2aspx
Det ble jo en grei størrelse på 200grams-burger`n med tilbehør og hamburgerbrød. Og det morsomste her var jo at det var kokken selv som kom med følgende kommentar: Åh, bilde til bloggen!?!?
Hehe, er ikke bare meg selv som omtrent er blitt avhengig av å både "blogglegge" meg og å lese andre sine blogger. "Blogglegge" var da forresten et fantastisk godt ord i blogging-sammenheng. Kom bare helt spontant mens jeg skrev faktisk! Nesten så jeg må legge frem ordet som forslag til å bli en del av det norske språk til Sylfest Lomheim og Det norske språkråd.
Anyway, resten av helga består av jobb og blogg tydeligvis, ingen halloweenfeiring på meg i år, men lider virkelig ikke noe stort tap pga det. Ønsker alle uansett en Happy Halloween og en superduper lørdag!:)
-Silje-

“Presseinvitasjon”

Fikk nettopp en mail av min arbeidsgiverjournalist Christina Skreiberg med følgende "arbeidsoppgave" førstkommende mandag:
PRESSEINVITASJON; RØDNESEDAGEN
Vil du bli kysset av Pia Haraldsen? Se Kathrine Sørland spise makrell i karamellsaus? Ta med kontanter. Alt for en god sak!

 

Førstkommende mandag, 2.november klokken 11.00, lanseres Rødnesedagen av MTG Norge, med TV3 og P4 i spissen, i samarbeid med Redd Barna.  

 

Rødnesedagen er en innsamlingsaksjon litt utenom det vanlige, der pengene går til Redd Barnas arbeid for beskyttelse av barn. Det hele kulminerer i et stjernespekket TV-show på TV3 søndag 29. november. Hvem som skal lede dette får du vite på lanseringen. Mange kjendiser, idrettsstjerner, artister og ikke minst TV3-profiler støtter prosjektet. 

 

Popgruppa a1 gjør comeback og leverer et stort bidrag til Rødnesedagen; de vil være på plass!

 

Medvirkende på lanseringen blir også blant andre Edvard Schultheiss, Pia Haraldsen, Are Kalvø, Triana Iglesias og Esben "Dansken" Selvig, som alle bidrar på sin måte til Rødnesedagen og Redd Barna. 
Det blir servert smørbrød.

 

Lansering av Rødnesedagen
Mandag 2. november klokka 11.00

 

 image001

 

Christina, JEG DIGGER DEG!! Og takk igjen for alt det kule jeg får delta i og arbeide med. 

Ute: 6,7 grader celcius

Det blir bare kaldere og kaldere, men det gjelder å ha en positiv innstilling. 

Derfor, én positiv ting med at det er kaldt ute, er at man bare kan sette på seg en lue når man har en heller dårlig badhair-day uten å svette ihjel.. 
bilde 57
En annen positiv med vinter og snø er selvfølgelig SNOWBOARD-SESONG!! Akkurat når sesongens første brett-tur blir er heller uvisst, men digg blir det hvertfall!! 
God helg!
-Silje-

Tøff influensa-nøff? Eller influensa-bløff?

Aaah, ord-rim, det er lett underholdning det.
Men ja. har du hørt om den derre svineinfluensaen..? Jeeez, er det mulig å få flere oppslag og ulik informasjon om denne peste/ufarlige/megafarlige/ikkefarligereennvanliginfluensa-viruset? For er den farlig? Er den kun farlig om du enten er blitt smelt på tjukka, har diabetes, kroniske hjerte/karsykdommer,  eller bare er smellfeit? Og hjelper det i det hele tatt å ta vaksine? Hva er eventuelle bivirkninger av vaksinen?
Og hva med de som ikke "tåler" vaksinen? I følge VG er det flere familier som nå kan få både litt ekstra ferie og ekstra penger for de som ønsker å holde barna sine hjemme ved større utbrudd eller vedvarende smitt ved barnehage eller skole. Bare les følgende utdrag fra en VG-artikkel:
Slik som regelverket er i dag, har foreldre ingen rett til noen form for sykepenger eller dagpenger fra NAV hvis friske barn holdes hjemme av frykt for smitte.
Nå mener Helsedirektoratet og NAV at regelverket må diskuteres for at Helsedirektoratets anbefalinger ikke skal få uheldige utslag for familier som rammes.
– Det kan bli aktuelt at foreldre enten kan få rett til sykemelding eller omsorgspenger. Regelverket må praktiseres på en fornuftig måte. Helsedirektoratet diskuterer nå med NAV for å sikre oss at det er mulig for foreldre å gjøre det som for barnet er helsemessig klokt å gjøre, sier assisterende direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til VG Nett.
Seksjonssjef Kristian Heyerdahl i NAV understreker at denne endringen eventuelt vil gjelde for foreldre med barn i risikogrupper som ikke kan vaksineres.
Per i dag gjelder dette barn som ikke tåler egg.

LOL! Så om du har barn som ikke tåler egg kan du antakeligvis nyte godt av dette de kommende månedene. 

Men det er jo ikke bare disse tilfellene som får seg ferie. For man anbefaler jo at de som TROR de har influensa, eller har noen symptomer på influensa, å holde seg hjemme i minst syv dager for å unngå smittespredning. Dette kommer til å bli en sosial og billig vinter i Norge…
Halve Norge kommer jo antakeligvis til å ta juleferien litt på forskudd, og julas festhøytid kommer til å bestå soya-ribbe, antibac og doble lag med kondomer i håpet om å unngå denne "pesten." 

Skal du ta vaksinen, eller har du kanskje allerede gjort det? 

Vel, lev som normalt og nyt de siste oktober-dagene 2009:)
-Silje-

<3

Det ble en supernydelig tirsdagskveld med ekte solørkjerring-prat om fremtid, jobb, skole, unger og sladder. Manglet bare strikketøy og norskukeblad så kunne vi ha blitt tatt for å ha vært 30. Men men, er vel bare et sikkert tegn på at man begynner å bli gammal, eller "voksen" som noen vil kalle det ;p

Uansett så tror jeg hvertfall sjokolademoussen falt i smak, og det var jo det viktigste! 😉
getattachment1aspx
Søtinger 🙂
getattachmentaspx
Søte Elin-babe`n min inntukla i kosepleddet i "Joey-stolen" i paracet-kanskjefeber-frysning-og-sjokolademousse-rus i en leilighet som holdt en temperatur på 23grader. Mulige sykdomstegn? Åneeeeida!! 😉
Forresten, Mari, altfor lenge siden sist, håper det ikke blir like lenge til neste gang. Dætta var stas! 
Og Eli Mette, nuuuus, trenger jeg å si meir?
Elin, du er og blir min duracellkaninsolstråle.
<3

Sjokolademoussekveld med girls-A.

Hell yeah, nu er den etterlengta moussen laget og står foreløpig i kjøleskapet til avkjøling for så å nyyyytes.

getattachmentaspx
Først: Smelte mørk sjokolade i vannbad. (Både mørk og ekstra mørk(70%) kokesjokolade, smells goooood!!)
getattachment7aspx
Fant ut at jeg ønsker meg miksmaster til bursdag, for å stivpiske eggehvite for hånd kan ta sin tid, men får jo trent mine svake armmuskler litt da.

getattachment2aspx

Stivpisket eggehvite og et par eggeplommer inn i den varme sjokoladen…
getattachment1aspx
…vispet kremfløte inn i massen. Er forøvrig like "gøy" å vispe krem uten miksmaster også, but I did it! 🙂
getattachment8aspx
Så er den mørke sjokolademoussen finito og skal inn i kjøleskapet til avkjøling mens samme prosedyre gjelder for å lage den hvite som skal oppå!:)
getattachment6aspx
Hvit kokesjokolade klar for vannbad!
getattachment5aspx
Hot white chocolate, mmm-mmmmm!
getattachment4aspx
Og der er den hvite sjokolademoussen på plass og alt skal nå inn i kjøleskapet i minst 4 timer!:)
Enjoy? Oh yes and no problemo! Satser på at det smaker like digg som det ser ut;)
-Silje- 

Mondayløøøøøve? Tja, joda.

I dag har jeg vært på jobb hos Christina, har blant annet skrevet flere ungelesere-saker og fiksa litt i en online-shop til Christina. Hun lager blant annet sine egne skjerf og smykker, og siden jeg har jobbet på  i dag er:

http://www.etsy.com/shop.php?user_id=8307444
Sjekk ut denne linken og shopen til frøken Skreiberg! 🙂 Men skal skrive mer om min supermentor og hennes produkter senere etter at hennes ordentlige hjemmeside er oppdatert og fiksa!
getattachmentaspx
Noen morsomme figurer på pulten som ønsket meg velkommen da jeg kom på jobb i dag! 🙂 Kæru vil jeg nå sei.
Ellers har det vært sofasliting med Jakten på kjærligheten på TV2 og TopModel på TV3. (Ja, jeg er hunkjønn og har ingen problem med å innrømme at jeg digger slike programmer.)
Også har jeg vært og kjøpt blant annet mørk og hvit sjokolade til sjokolademousse-kvelden jeg arrangerer i morgen for spesielt inviterte! ;p You know who you are;)
Gleder meg til å lage og ikke minst smake på den i morgen, og da er løftet om å prøve ut oppskriften inspirert fra Nikis i 4stjernesmiddag innfridd! Hadde som mål å prøve den ut før november, og det skal jeg nå dermed klare! 🙂
getattachment1aspx
At disse sjokoladeplatene har fått ligget i fred i hele kveld er jo et under, men i morgen skal de smeltes i vannbad og blandes med egg og kremfløte for til slutt å havne i munnen til oss 4 heldige utvalgte.
Og i morgen er det videokonferanse i forbindelse med skolen på VG og Aftenposten, der jeg visstnok skal være ordstyrer for gruppa hos VG. Jæddæ… So, hey ho, lets go!
-Silje-

Girl in Oslo

Tilbake i Tigerstaden etter altfor en kort, men en innholdsrik helg.

Ble en kort formiddag hjemme før avreise til Oslo med vaffel-stopp hos mormor. Og er det noe den dama kan er det å lage vafler og å stelle i stand for sine selvinviterte gjester.
getattachmentaspx
Oh yes, en skikkelig vaffel-lunsj alà mormor er ganske greit på en søndag.
Ellers var turen innover grå og regnfull. Måtte dessuten ta toget fra Lillestrøm fordi en viss storebrorsjåfør skulle se ManU-Liverpool-kamp i Lillestrøm med en buddy før de skulle på Lillestrøm-Brann-kamp. Men nu er jeg trygt inne igjen og har ingen store planer om å gå ut i høstværet før det er nødvendig.
-Silje-
getattachment1aspx
Eeeeeeeeeeeeeeeee-sæks.
getattachment2aspx

Urbane Lillestrøm.

Quick update from home

Etter et halvt døgn hjemme har jeg funnet ut at følgende er nytt:

*Bunnpris har åpnet på Flisa. (og dette må selvfølgelig sjekkes ut senere i dag)
*Pappa har begynt å abonnere på Dagens Næringsliv (Det er nok sikkert gøy for pappaen min det, å leke litt important buisnessman. Og ikke minst følelsen om å være opplyst i økonomiverdenen og som én av gutta når han reiser rundt i jobben)
Og det var vel egentlig det som var nytt.. Foreløpig hvertfall. 
getattachment3aspx
Så nå har vi 3 aviser: Lokalavis Østlendingen, lokalavis Glåmdalen og Pappas nye yndling Dagens Næringsliv. Se og hør tilhører forøvrig Bestemor, men er ofte på utlån..
Ellers starta dagen med en etterlengta gåtur i skogen med hunden, havregrøt og kakao. 
getattachmentaspx
Ingen trikk, ingen høyblokker, ingen mennesker! Og gudskjelov heller ingen elg..
getattachment4aspx
Og sånn ser man ut klokka ti om morgenen før man egentlig helt har våkna, men som har en krevende hund som vil ut å utforske og gjøre sitt nødvendige.. Lenge leve superundertøy og ullsokker når det så vidt er plussgrader ute.
Uansett så var det deilig å komme seg ut!
Have a nice saturday!:)

Hemmat i Solør!

Det er egentlig en god stund siden sist jeg var hjemme. Og akkurat nå var det veldig greit å komme hjem til skog og mark, jorder med pottismaskiner, og fritt for skjærende trikkeskinnelyder, bråkete naboleiligheter og rumenske tiggere som dukker opp uansett hvor man trasker og går. Det beste med å komme hjem er å se igjen den søteste og beste og kuleste hunden min Sara, gåtur i skog og mark uten å måtte ta både buss og tbane for å faktisk finne en tursti, og å kunne grafse i seg den beste pizzaen i hele verden, nemlig pizzaen fra MonaLisaPizza på Flisa.

Den er virkelig i sin egen klasse og er bare pizzavalg nummer 1. <3
getattachment1aspx
Pizza med biff og ananas. Miiiin! 🙂
getattachmentaspx
Pizza med salami, pepperoni og skinke. Ikke min, men bror sin.
getattachment2aspx
Og "MÅ-HA-TILBEHØRET": Bearnaisesausen fra MonaLisa.
getattachment4aspx
MonaLisapizza+MonaLisa-bearnaise=Himmelsk.
Så etter en helvettes rush-kø fra Oslo (ba jo om det siden vi reiste halv fire på en fredags ettermiddag), er jeg og broren min endelig hjemme for helga. Og med hver vår MonaLisapizza, fyr i ovnen, gullrekka og maks avslapping virker som det egentlig kan bli en ganske allright fredag.
Her er verdens beste dyr: Gordonsetter Sara. Ingen over, ingen ved siden.
getattachment5aspx
Bildene er tatt med et heller dårlig mobilkamera, så er bare å beklage den dårlige bildeoppløsningen og kvaliteten.
getattachment6aspx
Dette er et gammelt bilde fra hytta der superhunden ligger så uskyldig i senga  og bare ser lur og søt ut.
God helg! 😀
-Silje-