Kjøttfri mandag, flyttetirsdag, flytteonsdag

De siste dagene (egentlig ukene) har naturlig nok vært veldig mye preget av flytteprosess og alt det som det måtte innebære. Hjelpes meg hvor mye det er som skal fikses og ordnes i forbindelse med boligkjøp, men så blir det så utrolig deilig å få sitt eget sted også.

Derfor blir det muligens litt sporadisk blogging de kommende dagene. Jeg har flyttedag både i morgen og på onsdag. Og på fredag drar vi jo til Praha (en tur som ble bestilt i januar da vi visste lite om at dette ble omtrent samtidig med flytting). Så jeg ser for meg at det blir en stund til ALLE esker og bager er helt pakket ut og på plass, men men. 

Du vet man uttrykket  “man har alltid mer enn man tror”? Vel, jeg kan bekrefte det… Utrolig hvor vanskelig det skal være å gi bort/kaste ting man “tror man får bruk for”, mens det egentlig bare blir flyttet til et støvete sted til et annet hvor det kan støve ned litt mer. ;p

Uansett, jeg kan ikke vente med å vise bilder av den nye leiligheten da vi er kommet oss ordentlig på plass! 

Men flytting eller ei, i dag er det kjøttfri mandag!

Få tips og oppskrifter her:

framtiden.no/matbloggen

Vegetarbloggen

Grønn Hverdag

 

Selv ble det en superenkel, men digg, næringsrik og mettende salat som et lite ettermiddagsmåltid for min del:

Hvite bønner, revet ost, ananas, agurk, paprika og mais <3

 

I kveld blir det kinesisk takeaway! 😉

Ha en herlig mandag!!! 😀

– Silje Bjørnstad – 

Om meg av meg

Hei og god søndag!

Som jeg nevnte tidligere denne uka er bloggen nå knyttet opp til Side2 og ligger dermed som en egen boks under Side2.no/trening. 

Derfor tenkte jeg å skrive litt mer om hvem jeg er, hva jeg jobber med og hva jeg ellers bruker tiden min på – slik at nye lesere (og gamle) får en oppdatering og et lite innblikk i hvem jeg er. 

Jeg er 26 år gammel og arbeider som journalist og ernæringsfysiolog. 
Utdannelse: Bachelorgrad i medier og kommunikasjon + bachelorgrad i ernæringsfag/ernæringsfysiologi.

Siden 2010 har jeg arbeidet som journalist i Mediehuset Nettavisen og da i redaksjonen Side2 (www.side2.no). Nå kombinerer jeg denne jobben med å være selvstendig næringsdrivende og har dermed hjemmekontor et par dager i uka hvor jeg både jobber med ernæring, kommunikasjon og freelancearbeid. I tillegg til å skrive for Side2.no skriver jeg også for blant annet Treningsforum.no, bedretrent.no og DetNye ShapeUp.

Jeg bor i Oslo sammen med min herlige kjæreste og samboer Fredrik. Han er utdannet og arbeider som personlig trener og han har også bachelorgrad i ernæringsfag/ernæringsfysiologi. Nå for tiden er vi midt inne i et flyttekaos uten like da vi 1.juli flytter til vår egen leilighet. 😀

Kosthold
Når det gjelder jobben som ernæringsfysiolog og mitt forhold til kosthold generelt pleier jeg å påpeke at det ikke finnes noe fasitsvar på hva som er “det riktige kostholdet” som gjelder for alle. Vi er alle ulike, har forskjellige kropper og ernæringsbehov, liker forskjellig mat, noen har matallergier/intoleranse og så videre. Derfor er jeg opptatt av å møte hvert menneske og hjelpe de utifra deres mål, ønsker og behov til å finne et næringsrikt kosthold som man selv kan leve med – altså at kost og ernæring ikke skal bli noe som skal føles belastende, men som er en naturlig del av sin livsstil.

Selv liker jeg å spise mat som gir kroppen de næringsstoffene den trenger og mat som jeg merker jeg fungerer best med, samtidig som jeg opplever matglede og ikke minst god smak. Naturlige råvarer er en stor del av mitt kosthold, samt nysgjerrigheten og iveren etter å prøve nye oppskrifter og skape næringsrike, smakfulle måltider. Derfor er det varierende mattips og oppskrifter på denne bloggen, alt i fra hjemmelaget pizza med havremelsbunn til proteinrike, sukkerfrie sjokoladekarameller og kjøttfrie mandager.

Fysisk aktivitet
Når det gjelder trening så er det hovedsaklig styrketrening og da baseøvelser som er i fokus. Markløft, knebøy, benkpress, chinup/pullups og dips er eksempler på noen øvelser jeg trener hver uke. Jeg setter opp ulike delmål for året, men hovedmålet er alltid å bli bedre på teknikk og selvfølgelig å øke styrken. Ellers så elsker jeg også å gå tur i skog og mark, besøke nye fjelltopper og nyte stillheten og synet av vår vakre natur.

Reise er også noe jeg prioriterer når jeg har fritid og ferie. Jeg elsker å oppleve nye steder og kulturer, og har stadig en lang liste over hvilke land jeg ønsker å besøke. Tidligere har jeg vært på jorda-rundt-reise, USA-tur, rundreise i Asia og ellers besøkt flere av Europas kjente hovedsteder og byer. Da jeg studerte ernæringsfysiologi bodde jeg også 7 måneder i Spania der jeg tok medisin grunnfag.  Hvorfor blogger du?
 

Jeg har blogget siden 2007 og for det første så elsker jeg å skrive. For det andre så er en blogg en fantastisk mulighet til å inspirere, dele, formidle og fortelle om ulike temaer med et mer personlig preg. En blogg og måten man formidler på kan si så mye mer om personen enn bare det som uttrykkes gjennom tekst og bilder, og på en måte blir det en slags person-CV som oppdateres kontinuerlig. 
LES MER OM MINE TANKER RUNDT DET Å BLOGGE I TIDLIGERE INNLEGG HER 

Jeg er også på Instagram: siljebjornstad87

Tja, nå har jeg bretta ut ganske mye i et blogginnlegg som  egentlig ble mer som en kontaktannonse parret sammen med en jobbsøknad. Ja, forresten, HUMOR og SELVIRONI er to viktige momenter i mitt liv.  😉

Men ellers er det bare å spørre i kommentarfeltet hvis det er noen som lurer på noe, eller så kan man også sende en mail til:

[email protected]
eller
[email protected]

– Silje Bjørnstad –  

“Inne- og utegym”

Hei! Jeg er på 24-timers besøk hjemme på Finnskogen, både i forbindelse med sosiale sammenkomster og litt ryddeflytting. Da benytter jeg jo selvfølgelig muligheten til å henge litt sammen med verdens beste Lexie, pluss ta en liten økt på treningssenteret. 

Det ble ikke så mye styrketrening i dag, det var mye bedre å være ute i skogen med den firbeinte vovsen samtidig som man kjenner det drypper noen forfriskende regndråper i ansiktet. 

 

Lørdagslunsj: Biffstrimler med kokt søtpotet og grønnsaker. Jeg elsker den naturlige smaken fra de deilige råvarene og bruker sjeldens saus eller krydder. I tillegg er jo biffen stekt i smør så det blir en ganske deilig smørsmak derfra. 😉 

<3

YUMMY!!! 

Straks reiser jeg tilbake til Oslo for å fortsette ryddekaoset-ryddingen. Og ja, man har alltid mer enn man tror! God lørdag! 😀

– Silje Bjørnstad – 

Film: pers med dips med ekstra vekt

Hei og god fredag!
Jeg står på farten til å reise ut fra Oslo, men rakk en kjapp treningsøkt på formiddagen i dag.
Da fikk jeg for meg at jeg skulle teste litt maks på 1 repetisjon i dips med ekstra vekt, til tross for at energinivået var veldig tappet etter markløft.
Jeg har aldri testet maks med ekstra vekt på dips heller, men det endte med at jeg så vidt klarte 17,5 kg ekstra, så neste mål må jo være å klare 20 kg ekstra 🙂
Her er klippet med 15 kg: 
video:dips15kg

Og her er klippet med 17,5 kg ekstra, da prøvde jeg heller ikke noe mer siden jeg var bittelitt stressa for jeg må rekke diverse resten av dagen: 

video:dips175kg

Haha, sjekk gliset! 😉 Måtte bare siden jeg ofte synes jeg ser så “sur” på trening, men jeg er bare konsentrert og veldig fokusert på det jeg skal gjøre. :p
Ha en sprek og sporty fredag! Nå blir det 2,5 timers biltur på meg da jeg setter nesa hjemover for å være sosial i kveld. Hehe. GOD HELG! 😀

– Silje Bjørnstad – 

Veien videre

Hei!

Som dere ser så er bloggen nå blitt lagt inn som en “Side2-blogg” og innunder kategorien “trening”. I den forbindelse er designet ikke helt optimalt akkurat nå, men dette skal jeg få hjelp med å fikse i løpet av de neste ukene. Derfor må jeg bare beklage eventuelt “designrot” og litt lite oversikt på bloggen akkurat nå, men jeg lover at det vil bli så mye bedre i løpet av sommeren!

Jeg har blogget siden 2007 og har siden den gang vært en del av blogg.no. Siden 2010 har jeg arbeidet som journalist i Side2.no som er en del av Nettavisen.no. 

I fjor ble blogg.no en del av Nettavisen og Side2, og flere bloggere er tilknyttet en seksjon på Side2.no, som for eksempel “Mote”,  “Foreldre” eller “Trening”. Nå er også jeg og min blogg blitt knyttet opp mot treningssiden til Side2, men jeg vil påpeke at jeg fortsatt kommer til å holde på miksen av å skrive om både trening, kosthold og litt mer personlige innlegg om meg og mitt liv. 

I løpet av helga tenkte jeg å skrive litt mer om hvem jeg er, hva jeg jobber med og rett og slett hvordan hverdagslivet mitt er til dere som er nye lesere og eventuelt som en liten oppfrisking til de som har fulgt meg en stund.  🙂

Enn så lenge, takk for tålmodigheten i disse “oppgradering-av-bloggen-tidene” og ikke minst at dere følger meg, sender meg mail, stiller spørsmål og rett og slett bidrar til at det å blogge er så utrolig avhengighetsskapende og gøy som det er! 😉 

– Silje Bjørnstad – 

Instagramselfies og div

Hallo torsdag! 😀

Her er siste nytt fra Instagram. Denne gangen er det en god miks av jobb, trening, mat og selfies 😉

 

1) Ute på tur sammen med verdens beste firbeinte skapning Lexie
2) Noen journalister på jobb har fått utdelt et telleapparat som skal brukes i ulike saker. Denne uken skulle man klikke hver gang man tenkte på sex i løpet av 24 timer! “JustANormalDayAtWork”. ;D
3) Lexie-kos <3
4) Jeg og en journalistkollega smaker og vurderer ulike energibarer. 


5) Selfie med rotebustehår.  
6) Testing av pole fitness.
7) Kjøttfri mandag med hjemmelaget thai green curry gryte. YUM!
8) Jepp, markløft. 😉


9) Selvironi lenge leve. Lyssetting og enkelte bukser kan skape morsomme illusjoner for å si det sånn!
10) Trening med duo-PT
11) Dips med ekstra vekt. 
12) Trening med benkpress og knebøy.

Kontoen er siljebjornstad87 for den som lurer på det 😉

Ha en herlig dag!

– Silje Bjørnstad – 

Pole fitness og energibarer med grøntfor

Hei! Kanskje ikke så overraskende så går mesteparten av tiden til  flytting og jobbing disse dagene. Og jeg har et så spennende jobbprosjekt på gang nå, noe jeg gleder meg så utrolig til å fortelle mer om i løpet av måneden! 🙂 

I forrige uke nevnte jeg at jeg og en journalistkollega hadde testet “Pole Fitness”, og nå er artikkelen publisert. 

LES SAKEN HER: Dette er mange skeptiske til

POLE FITNESS: På grunn av minimalistiske
antrekk er det mange som tenker på stripping når man snakker om pole, men en runde med pole fitness handler definitivt ikke om kaste av seg klærne, det er rett og slett en skikkelig god treningsøkt.

Ellers så har vi smakt og vurdert ulike energibarer og “proteingodteri” på jobb denne uka, blant annet “Superfood-barer” med brokkoli, spinat og spirulina(!).

Så har jeg snakket litt om valg av salatdressinger til kk.no. Les den saken her: Dette blir fort 200 kalorier

Ha en herlig onsdag videre, jeg må tilbake til bananesker-sortering, rydding og flyttekaos…. 😉

– Silje Bjørnstad – 

Film: Dips med ekstra vekt og markløft fra kloss

Heia! 🙂
Om nøyaktig en uke er det MOVING DAY og de neste dagene kommer vel til å være preget av rydding, sortering, bananesker og svarte søplesekker. Men fra flytting til trening, her er et par klipp fra forrige uke. Jeg har blant annet begynt å trene dips med litt ekstra vekter. 
Her er et sett fra 3settx6rep med 7,5 kg ekstra:
video:dips75kgx6x3

Og så selvfølgelig litt markløft (favorittøvelse nummer 1), fra kloss denne gangen (90kgx3x3):

video:marklftkloss

Jeg har jo som tidligere nevnt satt meg ulike treningmål for året og følger spesifikke program for å nå de målene jeg har satt meg. Slik som i vår var det jo 15 chins som var målet og da trente jeg mer spesifikt mot det. Ellers så har jeg jo et ønske om klare en muscle up før året er omme, pluss noen andre perser, men tålmodighet er viktig og nå er det å øke 1RM maks i benkpress, knebøy og markløft som er hovedprioritet, så da blir det hovedsaklig de øvelsene som er i fokus pluss noen støtteøvelser ved siden av. Så det blir litt av hvert fordelt på ulike perioder 😉 Hovedmålet er selvfølgelig å bli sterkere og å terpe teknikk, men trening for meg er så mye mer enn bare akkurat disse personlige målene. Å dra på trening er for meg et sted hvor det er meg selv som er i fokus samtidig som man treffer andre man kan få tips av, bli inspirert og få motivasjon til å prestere best mulig og så videre. 

For meg er en treningsøkt som en frisone som bare gir meg positiv energi. Så klart er det noen dager hvor kroppen er mindre gira på å komme seg på trening enn andre, men blir man først hekta på noe er det vanskelig å la være. Det å bruke kroppen på denne måten noe som gir meg et pusterom i hverdagen i tillegg til at det gir meg energi og overskudd, noe jeg også vet gjelder for maaaaange andre. <3 I tillegg synes jeg det er like viktig å få frem at det å hvile og å spise nok er vel så viktig som selve treningen – hvor mye av hva og hvor ofte vil selvfølgelig variere fra person til person, så derfor skal ikke jeg gå nærmere inn med detaljerte forklaringer og hypoteser,  men det er i alle fall ingen tvil om at kosthold og hvile har mye å si når det gjelder treningsresultater 😉  Just saying! 😉

– Silje Bjørnstad –

Kjøttfri mandag: thailandsk red curry med tofu

Hei og god kjøttfri mandag!

I dag er det middagstips med tofu. Tofu er laget av soyabønner og blir også kalt for “bønne-ost”. Dette er en fullverdig proteinkilde på lik linje som for eksempel melk, egg og kjøtt, i tillegg til at du får i deg blant annet B-vitaminer og jern.

Prøv det for eksempel i gryteretter, pastaretter, wok og lignende retter man bruker kjøtt.

Jeg har blant annet prøvd tofu i red curry thaigryte og yummy!

RedCurry-sausen lager man enkelt selv med følgende ingredienser:
1 boks kokosmelk (400 ml)
3 ts red curry paste (mindre hvis du ikke ønsker det så sterkt
1-2 ss fiskesaus
3 stk limeblader
1 ss sukker
1/2 stk chili
2 ss koriander (kan sløyfes)

Stek først curry paste i en kjele og tilsett deretter kokosmelken, rør godt rundt. Smak til med fiskesaus og limeblader (disse skal ikke spises, brukes kun for å sette smak;) ). Tilsett ønskede grønnsaker og tofubiter. Dryss over koriander like før servering. (Jeg byttet ut koriander med cashewnøtter 😉 )

Server med ris eller nudler.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

Kosesjuk

Lexie <3

Hun må være en av verdens mest kosesyke skapninger, men størrelsesproporsjoner er nok ikke helt hennes sterke side… Hehe.

 

“Helt normalt å bare stå oppå krakken”.

“Helt normalt for en voksen hund å bare velte seg oppi trynet ditt”.

Vi var på tur i skogen allerede kl 10 i dag. Da var det overskya, men nå begynner sola å titte frem. 

Det er så fint her på landsbygda nå <3

Oh well, tilbake til Oslo i kveld..

– Silje Bjørnstad –